| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
alissa Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 35 Vendi : germany Profesioni/Hobi : dance baby ;) Registration date : 31/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 7:18 pm | |
| Geti 3nt Ft. Dj Blunt – babes
DJ Blunt Tingulli Tingulli 333…
[Refrain2x] text skini e qisi flow skini e qisi beat skini qyky osht suksesi jem (ha ha ha) …skini e qisi rapi ski ni e qisi gjepi ski ni qyky osht suksessi jem (ha ha)
[Rap Part 1] ghetto gold ma i fort se gur procedur por mir, procedur moti e kam ne dur ket hip hop kultur un e t’ hi ner lekur se e kom venin ti e ngon un e boj senin kush bohet mac e nshoj qenin un e kam Gj. dikush e pret renin talenti jem nuk blehet, por vrehet muhabeti jem nxehet e nuk lehet 24 vjeq veq nje emen krejt e bojn ndryshe une boj temen krejt shoh hip hop o e jona gjithkun ku ka njerz jan guximt e tona nuk din qa boj e din qa bona saher un prodhoj dikujt i q***t nona
[Refrain 2x] text skini e qisi flow skini e qisi beat skini qyky osht suksesi jem (ha ha ha) …skini e qisi rapi ski ni e qisi gjepi ski ni qyky osht suksessi jem (ha ha)
[Rap Part 2] s’pot kallxoj kush jom se e mson 2 her thjesht jam shofer nese repi o kerr …babes bonu fair bile veq niher …babes mos bo sherr se je amater babes une jam qaj qe jam kon ather …babes mos u nxej se jam frigurifer …babes un e lshoj kur ti se pret un ekzistoj kur ska pas internet e po jetoj ku ka pari e blunt dj me njerz ngat tvetit knej e anej jam i thjesht mem mlan rahat jam si raki kur o puna per afat jam i but me femna n’shtrat nuk e boj gjdo nat se ja boj vetes bajat qdo sen kapak me hije tmadhe babes pom doket boll edhe per ksaj radhe
[Refrain 4x] text skini e qisi flow skini e qesi beat skini qyky osht suksesi jem (ha ha ha) …skini e qisi rapi ski ni e qisi gjepi ski ni qyky osht suksessi jem (ha ha)
Tingulli 3nt DJ Blunt baba records…
Edituar për herë të fundit nga në Sat Nov 10, 2007 9:35 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
alissa Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 35 Vendi : germany Profesioni/Hobi : dance baby ;) Registration date : 31/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 8:10 pm | |
| Elvana Gjata -Te Kam Xhan
[Part 1] nuk mundem të harroj të vi e të kërkoj ku je se di të flas e s'më ndëgjon një puthje po shijon s'jam unë ajo
ti ndoshta se kupton asgjë nuk më pengon të ndjej nuk di a më beson je një në një milion e di, e di, e di
[Refrain 2x] aman e o aman të kam shpirt e të kam xhan aman e o aman jo si ty tjetër nuk kam
[Part 2] nuk mundem të harroj të vi e të kërkoj ku je se di të flas e s'më ndëgjon një puthje po shijon s'jam unë ajo e di, e di, e di
aman, aman të kam shpirt e të kam xhan aman e o aman jo si ty tjetër nuk kam
[Refrain 4x] aman e o aman të kam shpirt e të kam xhan aman e o aman jo si ty tjetër nuk kam | |
|
| |
alissa Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 9:06 pm | |
| Soni NRG -I Feel Crazy
hey baby I feel crazy kur ne syt e saj je vetem ti . baby I feel crazy po mundohem ty te te harroj . Ti, si kur ta die ti sa me mungon e vetmja qmenduri qe ekziston i vetmi yll ne qjellin tim je ti shpirt je vetem ti si kur ta dija un a me mendon te pakten emrin tim a e kujton . hey baby I fell crazy kur ne syt e saj je vetem ti me shfaqen puthjet e tua baby I fell crazy po mundohem ty te te harroj dhe me teper te dua | |
|
| |
alissa Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 9:13 pm | |
| Flori feat Luar – Gjithmone
degjo ! ste kam harruar te kam menduar gjithmon nuk do gjesh tjeter si dashuria jone ahhh sa me mungon
degjo ! ste kam harruar te kam menduar gjithmon nuk dot gjesh tjeter si dashuria jone ahhh sa me mungon
me mbeti nje fjal e pa thene nje fjal qe ti e doje shum por ti zemer sme kuptove kurr sme ndjeve sa te ndjeja un
me mbeti nje fjal e pa thene me mbet shpirti tek ti per ty zemer nuk pendohem se te doja
[4x] degjo! ste kam harruar te kam menduar gjithmon nuk dot gjesh tjeter se dashuria jone ahhh sa me mungon | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:33 pm | |
| ÇELNI JU MOJ LULE
Çelni ju moj lule çelni Çelni,hapni ca burbuqe Ca jeshile,ca të kuqe Ah!dynjan'(o) ç'e zbukuroni
Vall Pashkë,Bajram,a ç'është sot Tërë bota po këndojnë Un'a i mjeri po qaj me lot Se s'i pëlqej,(oh) zotris' s'ate (Aman jeta më t'u ngjatë)
Dy,tri hallka mi ke shtirë! Vall' si do bënet halli Të donje donjë më të mirë Se mua s'më hante malli...
Marrë nga: KËNGA LIRIKE QYTETARE SHQIPTARE NË VITET 1930 Autor-ENO KOÇO | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:34 pm | |
| XHAMADANIN ME SHIRITA
Xhamadanin moj me shirita moj, si s'ma veshe moj kurr' nji herë.
Sa i bukur moj ty t'raftë pika,moj, s'ma ke rujtun - o për pranverë.
Si me sy njashtu me vetulla shoqi shojt na i kemi gja.
Kur mendoj se na u mbush vjeta,moj, plasa i mjeri moj tue kja. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:35 pm | |
| A DEL PËR MU PRANVERA
A del për mu pranvera a zbardh për mu kjo ditë, a gzon kjo zemër mjera a po rrin kot tuj pritë.
E lypa kot te shtëpia se lash kërkend pa pëvet, m'ka lodhë m'ka këput vetmia por nana ku do t'jatë
O vjeshtë,vjeshtë e shëmtueme si m'thave n'ditë ma t'mirë Që m'fike at dritë t'bekueme dhe mi more syt e mi.
Nji kunorë dikush e vuni sa m'fali e m'dha qëndresë, sa zemrën n'vend ma pruni kur m'tha gjithkush do t'vdes. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:35 pm | |
| KUR HANA DEL
Kur hana del mbi dhe ndriçon, dy zemra na i bashkon. O shpirt o dritë sa fort të du me gjithë se m'ke harru
Ate që deshta unë ma shumë, iku më la në gjumë. O shpirt o dritë sa fort të du, me gjithë se m'ke harru.
Zemra ime kjan,kjan e vajton për atë që dashuron. I mjeri unë sa fort të du, me gjithë se s'je me mu. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:36 pm | |
| ME SY M'SHIKON
Me sy m'shikon me gojë s'më flet - e pse zemrën time ma pëlcet - e.
Hajde ta valona,ta valona me vajza t'bukura jetën ta kalona.
Rrugës mbretnore kur kalove i ktheve syt e s'më shikove.
Hajde ta valona,ta valona, me vajza t'bukura jetën ta kalona. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:37 pm | |
| KAM DYZET VJET
Kam dyzet vjet,kam dyzet vjet e rri në burg. As njeri nuk vjen me m'pamun as njeri prej prind've t'mi.
As nanë as babë,as nanë as babë as motër vëlla. Përveç se e dasht'nja ime, që më vjen ngaj'herë me m'pa.
Ajo më thotë,ajo më thotë -Ma jep shaminë! Unë shaminë ty po ta napi të ma lajsh me lot' e tu. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:37 pm | |
| KAPITEN I RI
-Kapiten i ri - e m'difto se ka po vjen? Ti që ke qenë n'ushtri - e a ke pa burrin tem?
.Burrin tand unë e kam pa, bashk me te kam luftu. Burri yt ka ndrru jet' - e e ti ke m'marrë mu.
-Kapiten i ri - e porsi bora në mal. Unë nuk ndrroj dashni - e as për nji gjeneral.
-O moj ti vejush -e por si molla në gem. Të puthi n'faqe e n'gush - e se burri yt unë jam. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:38 pm | |
| MOS MA PI RAKINÊ
Mos ma pi rakin konjak, se ma plase moj zemrën n'bark. Të du të du,të du të rrijsh me mu,me mu.
Mos ma pi rakin mastikë, paske mendjen po don me m'fikë Të du,të du,të du të rrijsh memu,me mu.
Kush të tha se unë s'të du dogje veten e m'fike mu. Të du,të du,të du të rrijsh me mu,me mu. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:39 pm | |
| VEMI O VEMI
Vemi o vemi!Në mes të pyllit të thellë, ku nuk hyn dielli dhe bota nuk na sheh. Atje të shkojmë jetën, me kangë dhe puthje të nxehta. Se janë të meta, të gjitha përmbi dhe.
Vemi o vemi!Në mes të pyllit të thellë ku nuk hyn dielli dhe bota nuk na sheh. Atje ku zogjët mëshefin, folen dhe dashurinë. Atje shtëpinë, ta ngrehim edhe ne.
Njemë,o njemë!Njemë sa fort guxova, të dashurova por si nji mituri. Dhe vetë nuk desha por zemra s'u urdhëroka. Kur dashuroka s'din nam as dituri. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:40 pm | |
| FLOKËT E GOCËS
Flokët e gocës kunor,kunor, O,si s'ja preka nji herë me dorë.
Jamë jabanxhi jamë vetëm o, I mjeri si ta çoj jetën o.
Jam jabanxhi jamë pa njeri, Si t'shkojka jeta pa dashuri*
Verzioni tjetër:Su çoka jeta pa dashuri.
Marrë nga: MARGARITARËT E KËNGËS POPULLORE Autor-Gjergj Kaçinari Kosovë | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:40 pm | |
| MOJ E MIRO SYTË E ZI
A moj e mejro me syetë e zi Do ta vras moj couco çenin ty Not'e dito lef në çato avllej Nuk më lej-o mou të vij-o ke ty Mo ma vra bre gjalë çat çenin e zi Hajde mroma ke oun në shtëpej Kum lidh çenin gjalë bre me shënxhejr Sofra vou darka të pret tey Ka shkou nona gjalë bre në miçsej Baba në pazar mixha në mullej Porta çelë bre gjalë dera pa dry Kreveti shtruj-o çafçafi përmy Çyçj'e zezo nana i thotë bre bi! Si të rreni bi çaj gjali ri! Të ka erdh-o bi moj në shtëpej! Hesht bre none tej o mo m'shaj mou Se s'koum dert moj nono t'i çysh thu Se njizet vjet-o nonë i kum-o maru Me je pa moj nonë çat gjalo të ri Të shashtejset nonë menja në kry I le coullët-o në pleçësej!
Marrë nga: KËNGË TË MOÇME KËRÇOVARE Autor-Dr.Qemal Murati Maqedoni | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:42 pm | |
| Ja dhe nje variant ne vargje (si këngë) i gojedhenes mbi Kalane e Rozafatit. Kam pershtypjen se kendohet ne zonen e Ulqinit.
Ç’i ka ra mjeglla Bujen’s-ë, Edhe fushës Shkodaras-ë, Fryni erë, frashni e hollë, E nalcoj-ë mjegullan-ë Ku punojnë e tre vllazni, Gjidh ditën e po punojnë, Gjidh natën po jau rrenojnë, Shkon nji shenjt i gjallë asajna,
-Puna marë, o ustallarë.
-Ta marë paç, o shenjt i gjallë,
Ku e sheh ta marën tonë,
Na gjidh ditën po punojmë,
Gjidh natën po na rrenojnë,
A di gja me na kalxue?
-Unë e di, por kam gjynah-ë.
-At gjynah-ë le’mi ne.
-A jini të tre t’martuem,
A i kini të trija vashat?
-Na të tre vashat i kena.
-Cilla vashë t’u bjere bukë,
At muroni n’murë t’Kalasë,
Lidhni besë, e lidhni fe,
Në konak e kur të shkoni,
Vashave mos u kalxoni.
Aj ma i madhi zanë vëlla, Prishi besë, e prishi fe, Në konak-ë bjesedoj-ë, Vashës ti-ë i kalxoj-ë.
Aj i dyti zanë vëlla, Prishi besë, e prishi fe, Në konak-ë bjesedoj-ë, Vashës ti-ë i kalxoj-ë.
Aj i treti zanë vëlla, Majti besë, e majti fe, Në konak nuk bjesedoj-ë, Vashës ti-ë s’i kalxoj-ë.
Po thërret nana gjelinë: -Gjelinë, e para gjelinë.
-Lepe nanë, e brraf në kamë.
-Ustallart-ë duen bukë,
Duen bukë e duen ujë.
-Besa nanë po m’dhem kryet.
-Gjelinë, e dyta gjelinë. -Lepe nanë, e brraf në kamë.
-Ustallart-ë duen bukë,
Duen bukë e duen ujë.
-Besa nanë s’po vojt atjene,
Due me shkue në gjini.
-Gjelinë, e treta gjelinë. -Lepe nanë, e brraf në kamë.
-Ustallart-ë duen bukë,
Duen bukë e duen ujë.
-Besa nanë s’po vojt atjene,
Kam djaloçin t’vogël-o.
-Na djaloçin ta shikojmë,
Kurr na tokë s’ta lëshojmë.
Muer bukë, muer ujë,
Muer kungullin me venë.
Tek e pa-ë i shoqi saj-ë,
Tek e pa i lshoj bela,
Do t’murojmë në Kala.
-Synin djathtë ma lini jasht-ë,
Kamën djathë ma lini jasht-ë,
Dorën djathtë ma lini jasht-ë, Gjinin
djathtë ma lini jasht-ë.
Kur t’vinje djali kësajna,
Unë me sy-ë ta shikonjë,
E me kamë-ë ta afronjë,
E me dorë-ë ta lurtonjë,
E me gji-ë ta nërgonjë. " | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:43 pm | |
| Dili fola
Dili fola,Dili ska nene c'ma bere Diline une ta lashe si florine ti ma trete si qirine
Hesht o djale i veteme te gjen nena tjetere
Do marr shatin e kazmane do shkoj ti zbuloj varre te shoh se c'nur i ka rene nur i kuq a nur i bardhe
Dili fola,moj Diline pse z'degjon mua te zine Te degjoj e qaj me lot por jam thelle e nuk dal dot.
Shenim: Nje njeri kthehet nga mergimi ose gyrbeti dhe nuk gjen ne shtepi gruan e tij. Aty shperthen vajtimi i tij ne te cilin fajin ja hedh nenes per vdekjen e gruas. Edhe kjo kenge kendohet nga nje kor lab. Dashuria e tij eshte kaq e madhe sa ben edhe nje veprim c'njerezor: hap varrin e gruas. Por dhimbja e tij ben qe te falet ky akt "prishjeje te vdekurit" | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:44 pm | |
| Kënga e Nizamit
Mbeçe more shokë mbeçe Përtej Urës së Qabesë Të fala i bëni nënëse Kaun e zi le ta shesë
Në pyestë nënëja për mua I thoni që u martua Në pyeste se ç'nuse mori Tre plumba te kraharori Në pyeste se ç'krushq i vanë Sorrat e korbat e hanë
Shenim: Ura e Qabese gjendet ne shkretetirat e Azise. Kenga kendohet ne nje kor lab (lab quhen shqipetaret e disa krahinave te Jugut te Shqiperise si Vlora, Gjirokastra, Mallakastra etj,). Zerat qe rrjedhin e njekohesisht vajtojne jane kaq prekes saqe lotet cdokujt qe kete e degjon i dalin vetvetiut. Absolutisht nje nga perlat e folklorit shqiptar e cila ne thjeshtesine e vet mbart nje peshe tmerrsisht te madhe dhimbjeje. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:45 pm | |
| NE PESE-PUSE KALA
Ne Pese-Puse Kala dolli palo Jorgua Kostandini shkeli krijne te ben pashken ne Janine Riza beu-tha-do ndroj dine do bij bajram ne Athine Janine, e zeza Janine del e shih asqere qe vijne Mahmut beu me dhjet mile Moj Janine,o moj Janine veqil keshe Sheh Aline kajmekami me katine radhazi telit i bijne Mecove,e zeza Mecove shume u mbajte,pra tu hodhe shqipetaret perpara shkojne me jatagane ne dore Valle kush e beri fora? Selam Hasani nga Vlora pika gjak i kullon kordha. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:46 pm | |
| JANINE E ZEZA JANINE
Janine e zeza Janine, Janin-o 1) mire ta bene tertipne Selim Qori me Uznine ne Korfuz vane e te shitne anapolona tre mile Janine te mbite ngjoli hapi site se te mori Po e pe qe te te marre veri xhepanese zjarre me mire t'e djegesh vete se ta marre Junani shkrrete.
Shenim 1) perseritet pas c'do vargu.
JANINE MOTRA JANINE
Janine,motra Janine dil e shih c'djelma qe vijne Taborret e Vlores vijne, per Bezhan e per Janine dolli mileti i prine nuk e mbanin dot gezimne dridhej vendi ne Janine ka muzikate qe bijne. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:47 pm | |
| Camet i kane kenduar shume bukur edhe dashurise:
Tumankuqe moj belholle, ma ben me si, (sy) ma ben me dore kjo shtepia me derrasa dil moj kaleshe se plasa etj etj
Ke dale ne dritare me qeron nje ftua gjysmen haje vete gjysmen ma jep mua (Kjo e dyta eshte nje nga propozimet me origjinale qe mund te behet) | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:47 pm | |
| Mu ne mes te ballit
Mu ne mes te ballit nje nishan i zi kush te ka moj vajze kimene nuk ta di Buzete te kuqe hunden si qiri kush te ka gajtuar kimene sta di Di kocat e tua te glata si glate lem ti prek moj vajze sa te nxjer maraze Vetullat e zeza siri si ulli une qe te te dua kimene ta di. | |
|
| |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 09, 2007 10:48 pm | |
| Moj neperke e bukur
-Moj neperke e bukur ku je qe sje dukur? -nene dhe jam futur! -une ste le pa gjetur moj balluke tretur Moj balluke fije-fije ma keshe deren karshie me verbon me ate si do dal mal me mal te ri te pi cingar per zili Kush luan qelqe e filxhane kush luan kupa me vere? -Manushaqja ne ferre -Qasu djal e meri ere. | |
|
| |
| Trendafil i bardhe
Trendafil i bardhe renjete lejmua ti c'e deshe tjetrin kur me deshe mua? Me fanar ne dore gjegjis mahallane as u bere diell te ngrohje dunjane po u bere shi lage kasabane! | |
|
| |
| CAMET DIKUE IKUR
Cemet dikue ikur e dikue leftuar garkuar me placka me jene ne duar hidhnin site prapa shtepite perveluar ka gjulet e topit ullinjt copetuar. Cameri e shkrete shume u pervelove cdo pellembe toke me gjak e leshove Toka e epiroteve e stergjusheve tane s'e thot Perendia te humbac vatane Do te vije dita dhe s'do te harohet gjakun qe ke derdhur shternjte do te pagohet Edhe ne po vdekshim bilte do te rojne gjakun qe ke derdhur nuk do ta harojne.
Te me falni per disa <>por dua t'ju them se i kam qendruar besnik versionit origjinal nga ku kam shkeputur kete kenge came. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
|
| |
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|