|
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 1:51 am | |
| SI JA BEN TI PA MUA == Rovena Stefa
Si ja bën ti zemër, pa mua Kush të thot ty, sa të dua Kush ti puth dy syt, e buzët e tua Si ja bën ti zemër pa mua
Eja se do të venitëm Jo nuk jam fëmi të habitem Nuk më gënjejn, jo fjalët e tua Dua që të un të kthehesh Zemrën time ti at kesh
Dua të zbuloj se si je ti, se si puth ti Dua të më falësh dashurin (2X)
Si ja bën ti zemër, pa mua Kush të thot ty, sa të dua Kush ti puth dy syt, e buzët e tua Si ja bën ti zemër pa mua
Eja se do të venitëm Jo nuk jam fëmi të habitem Nuk më gënjejn, jo fjalët e tua Dua që të un të kthehesh Zemrën time ti at kesh
Dua të zbuloj se si je ti, se si puth ti Dua të më falësh dashurin | |
| | | besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 3:29 am | |
| THERRET PRIZRENI MORI SHKODER
Therret Prizreni mori Shkoder hajde rrime se te kam moter.
Merre Durresin e Tiranen se ne keshtu e gezojm nanen.
Une i therras Peje e Gjakove Drenice ,Llap edhe Rugove.
Vjen Decani e Mitrovica Kaqaniku e Kamenica
vjen Gjilani e vjen Prishtina Ferizaj vjen edhe Klina ooooooooooooooooo ne ket' Kala se bashku t' rrina.
Kur te vini mos harroni edhe Krujen ketu t'a ftoni.
Qoni lajm edhe ne Gjirokaster ne Tepelene e ne Mallakaster,
Mat , Mirdite, Kukesin me e thirre thirre Korcen me rrethine.
E therrasTetoven e Gostivarin therras Ulqinin e Tivarin.
Kam thirre Plaven me Gucine Hotin , Gruden e gjithe Malesine.
E therras Dibren, Ohrin , Strugen merre Matin e merre Puken.
Manastiri me ka que fjale gjithesesi une kam me dale 0000000000000000000000 se per Korqe malli me ka marr.
Shkupi nje haber ma qet se a vjen se din as vet, veq nje bese me ka thene e ki here do kure tek ju do te vij.
Bujanofcin e Presheven i kam thirre bashk me Camerine fjale e bese mi kan dhene se ate dite ketu do te vijn.
Kah te vini dore per dore mos harroni e ktheni ne Vlore. Vlores qomnja nje porosi njat flamur do t'a merr ne gji. Te gjithe vllezer edhe motra eni ketu po n'a therret VOTRA:
Nje kurore bashk t'a qendisim, njat Flamur ketu t'a ngrisim, te ndegjojne mbret e krajli se u be bashk- nje SHQIPERI. a ndegjuat ju o shqiptarë kshtu e bejm'Bashkimin KOmbtarë kenge folklorike-burimore | |
| | | besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 3:30 am | |
| MOJ KOSOVE ME PLIS SI BORA
Moj Kosove me plis si bora gjithe me mall me u ba SHQIPNI, cila ere po isjell keta hora qe keto dite t'i kan veshe ne zi.
C'eshte kjo dore qe po i pret lisat kush po don me e ndale praneveren, cila dore po i kuqe keta plisa ardhmerise kush po i mbyll deren.
Djemet me te mire kush po t'i vret moj Kosove mori burrneshe, pasha besen nje fare te keqe e ka mbjell dikush ne mes nesh.
Eshte tradheti- s'ka emer tjeter ne mesin tone po bene konak, s'eshte e re - eshte shume e vjeter vret me moh e vret pa hak.
A ka kush qe e ndal kete dore kesaj te keqe me i dal perball, te shpetojm per pa u ba hore te shpetojm per pa u ba prralle.
Moj Kosove me plis si bora gjithe me mall me u ba Shqipni, cila ere po i bjen keta horra qe keto dite t'i kan veshe ne zi. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:03 am | |
| NJË DITË DIELE ATIJ ZEMANIT
Një ditë diele atij zemanit Mblodha shokët me ba nj heng. Rrijnë dy vajza n'maje t'manit, E s'më lanë me nxanun vend.
Mori drandafillja n'gotë, Hiqe pak moj at'shami ! Bishtalecin si pavodë, të shoh pak moj bukuri.
Xhamadani rrush bajam-e, Peshqesh ty moj ta kam ç'u. Ishalla tash t'bjen taman-e, Po të them moj mollë e ftu'.
Porsi zog tuj fluturue, Ulu poshtë e buk'ra vashë. Po të them, pra, se të due, N'zemër m'hyne sa të pashë ! | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:04 am | |
| Tash Përgjegjen po ta kthej
Oh , tash përgjegjen po ta kthej, Plot me shpresa me gëzim. Oh, unë ty po t'premtoj, S'bashku jetën ta kalojmë !
Oh, kujtoi lulet e malit Kujtoje flladin e lehtë. Oh, kujto zemrën time Që s't'harron përjetë !
Oh,sikur pluhnin që e ban era Kalojn'ditët në kët botë, Oh, veç kujtimet në zemrat tona, Që s'harrohen kurrë ! | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:06 am | |
| MAROMA NJI KAFE DALKADAL' TA PI
Maroma nji kafe, dalkadal' ta pi. Se më ka ardh' letra për me shku' n' ushtri! -Ani shuj bre djalo, shka m' kalloxove ti, Tash po vjen pranvera, shka do t' baj pa ty!
-Ushtar un' po Shkoj-e, ty po t' la në shpi, Për mall po t'i la-e sahat e allti. Për mu' kur t'merr malli ty moj bukuri, Merr shkrujma nji letër, pash dy syt e zi!
-Vijnë shoqet e mija dit për dit me lu' Unë dal n' dritare për ty tuj mendu<<. Dit' e net' kalojnë, koha s' asht tuj shku', E mora nji letër, ty për me ta shkru'.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:08 am | |
| DOLA ME SHETITË NË BAHÇE Dola me shetitë në bahçe, U ula me pushu' Sa m' ka marr' malli për zotnin' tande. Hajde të rrish me mu'!
Bahçja mbush' me drandafille, Vend për t'u dashunu'. Oh fort u dogja edhe u treta, Hajde të rrish me mu'!
Rreth e rreth bahçes ju solla, Pash nji pëllumb të shkru'm. Oh fort u dogja edhe u treta, Hajde të rrish me mu'!
Syni zi porsi shigjeta, Vet'llat hark i zi. Oh fort u dogja edhe u treta, Un' po vi te ti !
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:10 am | |
| KËNGË NË DUET
Në Helsunki mbledhja u hap, " Kuvendi Paqësor"; Përpara me vrap, O burra shtetëror !
Uluni rreth tryezës, Në fotele e karrika, Raki pini e hani meze, Paguajnë Rusia e Amerika.
Të mblidhemi kokë më kokë Dhe, o burra tash në punë ! Do të vendosim paqë në Evropë, S' do të ketë më shantazh e dhunë.
Avionë e raketa S' do të fluturojnë më mbi dhe , Tanksa , pushkë e bajoneta Do të vendosen në muze.
Luftë në botë s' do të shpërthejë, Paqë do të ketë e çarmatim; Luftanije do të shërbejnë Për ahengje, për peshkim.
Por, një gjë duhet të kujtoni, E të mos mbetet vetëm në letër: Paqë bën Moska e Vashingtoni, Vetëm ne askush tjetër.
Ne xhandarë kemi qenë dhe jemi, Ju me mend duhet të punoni, Se paqë e luftë ne në dorë i kemi... Bëhet keq po të kundërshtoni.
Për asgjë mos u shqetsoni Vetëm hani e rrini qetë; Ne vendosim, ju aprovoni, Me sy mbyllur e duar përpjetë.
Kështu ne e ruajmë paqën, Nga lufta botën e shpëtojmë; E ata Popuj që urtë nuk rrijnë, Për hirë të paqës, ne i pushtojmë.
Le të ulurojnë "MIG"-u e "Konkordi", E bomba le të hedhë "Dostrojeri"; Unë Brezhnjevi e miku im Fordi Jemi për paqë sikur Hitleri.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:11 am | |
| NJË VOGLUSHE
Një voglushe , një ditë, Po rrinte mbi dëborë; Shikonte lart në qiell Dhe bënte me dorë.
Shikonte dhe thërriste: " Ballan, kapidan..." Diçka i kërkonte, Por, jo kukull e fustan.
S'i kërkonte voglushja Asgjë tjetër për veti, Por, vetëm t'ia sillte Babain nga kurbeti.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:13 am | |
| O ISHA VETËM TUJ MENDU O isha vetëm tuj mendu Trëndafilat paskan çelë. Bilbilat janë tuj këndu, edhe hana sapo del.
Un mendoj vetëm për ty, Qysh atë ditë që të kam pa, Fytyra jote më rri ndër sy Kurr prej teje s'kam të nda.
Veç më ndaft ai varr i shkretë, Dhe u mbyllsha në dhe të zi, Gjersa të jem unë në këtë jetë, Nuk e ndrroj këtë dashuri. Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 4:14 am | |
| O MU KE SHTYLLA
O mu ke shtylla moj nane te hajati, Mu ke shtylla moj nane te hajati
O po vjen goca moj nane si dukati, Po vjen goca moj nane si dukati
O dal ngadale moj goce mos u ngute, Se në zemër moj goce ç' më ke këpute
O mu ke shtylla moj nane me gëlqere, Po vjen goca moj nane boj' esmere
O dal ngadale moj goce mos u ngute, Se në zemër moj goce ç' më këpute.
Me respekt, Sofra | |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 9:53 am | |
| RRANG E DANG Rrang e dang sahan moj nanë rrang e dang sahan çikat e katundit nanë syrin si filgjan 2X
Rrang e dang tepsi moj nanë rrang e dang tepsi vajzat e qytetit nanë buzët si qershi 2X
Katundarja ashtë e para me drapër në dorë tue korrë grurin nëpër ara faqet kuq si mollë 2X
Qytetarja duert e bardhajeton si do n vet rron gjithë ditën nga sevdaja,punë me dorë nuk prekë 2X
Rrang e dang sahan moj nanë rrang e dang sahan çikën e katundit nanë pa e marrë skam me lanë 2X
rrang e dang tepsi oj nanë rrang e dang tepsi vajzes së qytetit nanë hujin nuk ja diiiiiiii2X " | |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:27 am | |
| Emirë boll që m´del në shkallë fort për ty malli m´ka marrë malli m´ka marrë.
Fort për ty malli m´ka marrë me ti pa ata dhambët e rrallë
dhëmbët e rrallë.
Dhëmbët t´rrallë ma t´bardhë se bora sytë e zi vetullat e holla vetullat t´holla vetullat t´holla gojën kuti shtatin t´bukur si selvi si selvi! Shtatin t´bukur si selvi faqet t´kuqe si bojli si bojli
Si bojlia kur piqet n´rremb fol njiher per hater tem për hater tem.
Fol njiherë moj pëllumbeshë memalanë n´zemër nji shpresë n´zemër një shpresë
Zemra ime gjithë shpreson se një ditë ti do t´më don do më don
Se një ditë ti do me thue djal me ty kam me u fejue me u fejue.
Me u fejue na te dy e din mirë sa vuaj për ty vuaj për ty. | |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:32 am | |
| NË SABAH KËNDON BYLBYLI Në sabah këndon bylbyli thotë se qeli drandofili thotë se qeli drandofili.
Drandofili vese-vese drandofili vese-vese ti mi lujte mendt prej kres ti mi lujte mendt prej kres.
O ti djali pa martue o ti djali pa martue shit sahatin merrem mue shit sahatin merrum mue
Une sahatin hiq se shes unë sahatin hiq se shes ja do t´marr e ja do t´vdes ja do t´marr e ja do t´vdes. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:34 am | |
| Karafilat që ka Shkodra - Grupi i burrave
Karafilat qe ka Shkodra medet sa te bukur jane (2x) Gonxhe t'medhaja, gonxhe t'vogla me ere mbushin dynjane Aman, aman (2x)
Trendafila yt me hije medet o per me çil (2x) Qe t'i dalin fije-fije medet sa ere te mire Aman, aman (2x)
Karafili kaq i bukur medet o porsa here (2x) Me ia prek gjethin e bukur medet oj i bin menjehere Aman, aman (2x)
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:36 am | |
| Çil at zemër, plot kujtime - Bajram Spahia
Dilu pra mos rri e mbyllun Gjithshka ne zemer ti mban ndrydhun Haj-haj hajde lule, haj-haj beja lule
Dhe mbas tejet jam i lidhun Jete te re une gjej ne ty-je Haj-haj hajde lule, haj-haj beja lule
Çile at’ zemer plot kujtime Çile pra moj lulja ime Haj-haj hajde lule, haj-haj beja lule
Çilu pra me embelsie Se me ty jam lidh ne dashnie Haj-haj hajde lule, haj-haj beja lule
Me respekt, Sofra | |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:40 am | |
| QELI LULJA
Qeli lulja,qeli ftoni po thonë çikat spo na doni kush se din qka është dashuria qoftë mallku nga perendia ka thanë hoxha me qitapë me i dashtë çikat është sevapë duni çikat hiq pa nda mos mej dashtë hyni n´gjynah.
2X | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:47 am | |
| PLOT ME GJAK DIRGJET VALBONA
Maxhar Pasha del në kodër, Pyet: Ku je Krasniqja e vogël? — S'jam e vogël, po jam sa deti, T'kisha pas' Gashin me veti, S'kish çka m'ban krali as mreti. Maxhar Pasha ne Dezdar Avdi Syl's po i ço fjalë: — Me ma çue ka ni djalë, Se mymleqetit ja ka marrë, Mymleqeti m'i ka dhanë. — N't'i pastë dhanë mymleqeti, Un s'i daj kta djelm prej veti. — Zmajl Mehmeti i Mehmet Ram's, Po i çon fjalë Mar Lulës Shal's — Çom asqer, o daja i bab's, Se m'ka ra Pasha në Dezdar, M'ka ngreh topat stomit arës, Don me m'çartë kullat e babës. Kur të çarten kullat tona, Plot me gjak dirgjet Valbona!
Me respekt, Sofra | |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 11:52 am | |
| Moj e mirë vetullat e gjana pse nuk ndejte ku t dha nana pse nuk ndejteti ku t´dha nana?
Une s´ndeja se hoqa keq une s´ndeja se hoqa keq ma dhanë burrin 12 vjeq ma dhanë burrin 12 vjeq!!
12 vjeq nji axhami 12 vjeq një axhami e nxen gjumi tue lue me fmi e nxen gjumi tue lue me fmi
E nxen gjumi pa hanger darkë e nxen gjumi pa hanger darkë ja marr shkreta ja qoj me pjatë se lanë macat me ngranë rahat
se lanë macat rahat me ngranë sashtë i zot piiissss me u thanë sáshtë i zoti piiissss me uthanë pritmi macat po um thrret moj nanë s´më ke nanë t´kam ardhë për grue s´më ke nanë t´kam ardhë për grue tybe n´prita ti me u rritë për mue | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:04 pm | |
| O vika deti mi lale o tallaz-tallaze.........
O vika deti mi lale o tallaz -tallaze... Se më ka zënë o mi shpirto sevdaja me gaz-e,
Refreni Jarnana--nanina, Desha moj nuk t'ë deshta, Jarnana-nanina, Balluket e shpeshta.
O vika deti mi lale aman truma-truma, Se kush të don o mi shpirto o ma fort se una,
Refreni, Jarnana-nanina, Me don e të due, Jarnana--nanina Ti qenke për mue.
O kjo sevdaja mi goce qi m'ka zënë me ty-e, Se ta pres vetllen lala hajde moj me gjith sy-e,
Refreni Jarnana-nanina. Si mesje zavalli, Jarnina--nanina, Pse s'i qahet halli.
O mynafiku mi goce hajde moj qoftë mallku-e, O porsi qyqja mi lale hajde moj dru me drue-e,
Refreni, Jarnana-nanina Si t'ja boj se di-e, Jarnana-nanina T'prefsha syn e zi-e.
Me respekt, Sofra. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:05 pm | |
| Karajfilat që ka Shkodra.
Karajfilat që ka Shkodra, medet sa të bukur janë gonxhe t'mdhaja, gonxhe t'vogla, me erë mbushin dynjanë, aman, aman, ato gonxhe s'mi prek'dora, medet o kanë zijanë.
Drandofilja lypte hije, Medet o për me çil. Gjethtt' i dalin fije-fije, medet o ç'erë të mirë, aman aman,
s'gjendet kush me t'u perzi-e, medet, moj drandofill.
Maragjyli kaq i bukur medet o por s'ka erë me ia prek' gjethin me pupul, e gishtin të gjithë njëher, aman aman me ia prek gjethin me pupul aman, dorën ç'ta ther.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:07 pm | |
| MAGDALENA Se flokët e verdha, dhe sytë e zi moj Magdalena, Se flokët e verdha, dhe sytë e zi moj Magdalena
S'ti harroj moj, dot për jetë, Magdalene moj Magdalena Ia do t'marr e ja do t'vdes Magdalene moj Magdalena
Se në ballkon, lulet kanë çel moj Magdalena, Se në ballkon, lulet kanë çel moj Magdalena,
Këpute një dhe falma mu, Magdalene moj Magdalena, të kam dasht dhe prap të du, magdalene moj Magdalena
Se rrugës sate, nuk kaloj dot moj Magdalena, Se rrugës sate, nuk kaloj dot moj Magdalena,
Shikoj ballkonin dhe qaj me lot, Magdalene moj Magdalena, Se pa ty nuk jetoj dot, Magdalene moj Magdalena.
Kenduar nga: Ramadan Krasniqi- Kosovë Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:08 pm | |
| MOJ ZOGO
Moj zogo moj zogo jelek me vija, moj zogo, moj zogo jelek me vija
A i ke ba, a i ke ba corap't e mija a i ke ba, a i ke ba corap't e mija
I kam ba, i kam ba e i kam qendise, lule m'lule i kam ujdise
Moj zogo moj zogo jelek me vija, moj zogo, moj zogo jelek me vija
A i ke pa, a i ke pa shoqet e mia a i ke pa, a i ke pa shoqet e mia
I kam pa, i kam pa o nër nje hije, tuj u ba gati për nusrije.
Plasi vallja, plasi vallja dorë më dore, nusja jonë si lule bore
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:09 pm | |
| Kur e përcolla Ylberin
Kur e percolla Ylberin ktheva hyra n'ode Kur ja pash mamnxerrën vjerr-o ja lava me lot Mos e laj me lot oj Zano mos e laj me lot se shkon viti i par moj Zano porsi dita sot
Shkuan muaj, shkuan vite zemra mu dogj flak s'na lan hallet,s'na lan dertet me jetue bashk Vitet e kurbetit Ylber qofshin të mallkuem ndau biro, ndau Ylber, ndau burr e gru
Mblodha harxhet dola n'bahçe çorapët me i thur prej mërzis o mbi çorapet plasa tuj vajtu O Ylber i dades-o, a thu m'ke harru vitet e kurbetit Yleber qofshin të mallkuem.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Nov 06, 2007 12:11 pm | |
| Këtë këngë po e postojë që të ja flladiti zemrën Xilit më së shumti. Mora fjale
Mora fjal’ Mora fjal’ e mora vargun Mora qarkun me i thur kang’ Me i thur kang bashk-legjendarit T’i kendoj, T’i kendoj Adem Jasharit T’i kendoj Tash sa vjet Tash sa vjet s’e sheh Prekazin dhe Reçakun Tash sa vjet Tash sa vjet s’e sheh Drenicën, Tash sa vjet dhe Mitrovicën, tash sa vjet
Çohu Adem Çohu po t' thonë zogjte e malit dhe bilbilat Çohu Adem Po t’thone lulet trendafilat Çohu Adem Po t’thone kangët t’thone edhe trimat Çohu Adem
Çohu shpejt Çohu shpejt mos rri tek varri Thote nanlokja çohu se mjaft Ta flladiti ballin toka Çohu se ty Të kërkon e tan’ Kosova Ty Adem
Mora fjal’ Mora fjalë e mora vargun Mora qarkun me i thur kange Me i thur kangë bashk-legjendarit T’i kendoj T’i kendoj Adem Jasharit T’i kendoj E t’i them se gjaku i tij është vete liria Qe ka ardh Nder Kosove e brigjev të Drinit kjo liri Ia flladiti ballin trimit ia flladit.
Me respekt, Sofra | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
| | | | Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |