| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
zana. Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 44 Age : 47 Vendi : Kosove Registration date : 12/08/2012
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 21, 2012 12:00 am | |
| - mujota shkruajti:
- Shume poezi e mire Zane veq vazhdo.....jo qe jam shume e mire ne gramatike,por te lutem fjales ndihmese "Jam" mos ja vendos fare ë-jen ne fund ......suksese
Flm.i nderuar,e dij qe beje gabime,por as une nuk jam aq e perkryer ne drejteshkrim...I postoj ashtu te pa edituara,e pastaj ketu nuk po kam mundesi t'i permirsoj...Flm.edhe njehere... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 21, 2012 12:05 am | |
| MoS ME KERKO!!!
NESE NUK JAM TE VENDI E CAKTUAR MOS ME KERKO EDHE NESE DIKUSH PYET PER MUA MOS I TREGO!!
THUAJ KA SHKUA NE MERGIM MOS JU TREGO QE KAM VDEK NUK DUA TE VINI KE VARRI IME NUK DUA LOT NUK DUA VAJTIM
AS LULE NUK DUA TE ME SILLNI NJE GURE MBI VARRE E DUA NJE EPITAF TA SHKRUANI ,,KA VDEK PA JETUA"
EMRIN TE LUTEM MOS MA SHKRUAJ KE VARRI MOS M'U PERKUL NUK TE DUHET ASGJE AJO QE NUK JETOJ KURR!! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 21, 2012 12:19 am | |
| Ah sa me mundon!!!
E shtrir ne nje shtrat klinike ne ty mendoj sot shum athua i hap duart ne varr me pret te vij une
dhembja veq me shtohet athua ky eshte fundi apo te mundohem qe vdekjen ta mundi
kur ne ishim bashk gjithmon me kshilloje edhe nese une do vdes te lutem jeten jetoje
djerset me kapluan shum kam mundim athua do te jem e afte te beje edhe nje kthim
nuk me dhimbset jeta pa ty e jetova po me dhimbet koha qe shum u vonova | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 02, 2012 11:17 pm | |
| Sa veshtir!!!
Sa veshtir me vije Fjalen e dhene ta mbaj Me goje mundohem te qeshem Me zemer akoma po qaje
Nuk mundem kaq shpejt Ti vej nje pike te madhe Dhembjes qe me mundon shum Dhe nuk me largohet fare
Pse nuk jam e forte Kete dhembje ta kaloj Sa shum po mundohem Po kursesi ta harroj
Edhe te jetoj me shekuj Me duket mundohem kot Brengen qe kam ne shpirt S'mund ta largoj dot | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 02, 2012 11:19 pm | |
| Sa isha!!!
Sa isha e lumtur Lumturi s'me ka mbet te gjitha i morret ne varr asgje skam ne jete
Me mbeten vetem kujtimet Te mira e te keqija Asgje s'me duket jeta Me ka mbet vetem hija
Akull ne mbrendesi Diell ne siperfaqe Jetoj ne kete bote genjeshtare Vetem per sy e faqe.. | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 02, 2012 11:21 pm | |
| Jame vetem hije...
Askush nuk me kerkon mua Ndoshta eshte nje gabim Vrapi pas meje do ishte Vetem nje mundim
Kush vrapon pas hijes? Pasi une jam hija Mos u shqetsoni ju lutem Me leni me brengat e mija
Kam nje dhembje ne shpirt Nuk mund ta pershkruaj shum me mundon fakti Qe ndokush per mua te vuaj | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 02, 2012 11:23 pm | |
| Ta them!
Ta them kur do te jemi te qete Kur te shkojm atje ku nuk ka jete Atje do te kemi pushim per ne Ateher as dhembje as mall s'do ke
As ti as une nuk mund ti ndrrojm Vuajtjet qe kemi ne kete jete Atje ku eshte rruge e pa kthim Prerje shpirtit kemi me i gjete
Edhe nese vajton nate e dite Edhe nese kurr nuk ndalesh Ate qe humbem ne jete Kurr nuk mund ta marresh
Lote, vajtim, zi pikllim Kjo eshte jeta ime sot Dhe keshtu do mbetet Deri te shkoj ne amshim!!!!! | |
|
| |
shefqet Fillestar/e
Numri i postimeve : 54 Age : 43 Vendi : drenice Registration date : 18/11/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 04, 2012 6:36 pm | |
| Zana Me falni qe u beje pyetje ;
Keto poezi a i keni shkruar nga ajo qe u ka ndodhur,apo vetem keni shkrue nga ndiesia qe ndjeni ?
Vertete keto poezi jan prekse dhe per veten time ndjej dhembje nese nje gje e keni perjetue.
Vazhdoni tutje se ja vlejne shume qe sa me pare ta beni nje botim me keso poezi te mrekuluara. Poezit permbajne kuptime te botes se mberndshme dhe asaj jashtme. Suksese,suksese pa me thene flm | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 06, 2012 1:43 pm | |
| 98% te shkrimeve te mija jane perjetime,nje lloj ditari i te kaluares sime,at dy perqindeshin i kushtoj perditshmeris qe ndodhin,por ende kam shkrime te pa postuara.Ketu hasa edhe ne nje problem,pasi nuk po mund t'i fshij ose editoj poezit e mija( me ndodh te i postoj gabimisht dy here te njejtat) Edhe te citoj nuk po dij ose nuk eshte ai opc.gje qe e bera njehere...Flm.per vlersimin..Zana | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 06, 2012 9:32 pm | |
| Mesnata..
Ne mesnat u zgjova E perlotur shum Kisha pa nje enderr Me tronditi pa fund!
Kinse kisha shkua Ne nje vend te huaj Kerkoja dicka te humbur Zjarin qe ta shuaj!
Me pyeste dikush A mos kerkon pune Jo,i thash ne enderr E kam nje pune une!
Iu lutja te huajit Deshiren te ma plotesoj Ne vend t'imin te me kthej Vetem ate deshiroj!
I erdhi keq atij Deshiren ma plotesoj Me ktheu ne vend t'imin Rojtare e varreve te punoj!
Ah thash me vetevete Sa u gezova sot Kur me doli gjumi Isha e lar ne lot! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 06, 2012 9:33 pm | |
| Pasqyra...
Nje buzeqeshje u mundova, Syrit, t'ja fal në pasqyrë. U mundova unë e shkreta Dhe nuk ja dola dot' kurrë.
Vet' pasqyra qe mësuar, Se çdo ditë shef vetëm lotë. Unë mendoja e nxituar, Kjo pasqyrë s'më shikon dotë.
Dëshiroj të jem e lumtur, Pak e lumtur në pasqyrë. U mendova e pa bindur Dhe nuk ja dola dot' kurrë.
Pse moj pasqyrë e uruar, Buzëqeshjen s'ma pranon! E kupton që e kam fallco, E kupton që nuk më shkon?!.. | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 06, 2012 9:39 pm | |
| ------Me zemrën bisedova!------
Dua- të dehem sot,të bëhem tapë Dua- të qëndroj me ty në kujtime Dua- sot ti harroj vuajtjet që kam patë Dua- të bisedoj me ty,zemra ime
E- dij që s'jamë e drejt me ty E- dij që shpesh herë të mundoj E- dij që ta ndrrova ritmin e punës E- dij zemër por duro,s'mundem të ndryshoj!
S'mundem- të t'premtoj moj zemër S'mundem- të t'genjej për jetë S'mundem- pa e kujtua atë emër S-mundem- të ndryshoj,e till kam mbet! | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 11, 2012 3:08 pm | |
| | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| |
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 11, 2012 6:57 pm | |
| - Cito :
- Zana i lexova gjith poezit se ke ber publike ketu , te pergezoj per talentin se ke per te shkruar , por dot uroj me shum tjesh optimiste me jeten.Me vjen keqe se gjith poezit permbajn mesazh dhembje dhe humbje Sad Uroj te shperblej jeta me me shum lumturi Cool
Ps, e pash se ke cek se ke problem me modifikimin, shiko ne fund ku e ke opcionin (Shikim paraprak.) aty mund ta modifikosh shkrimin pa e dergu ne sent.
Respekt nga Fionaa flower Flm.e nderuara Fionaa,eh po ky ,,pesimizem''me shtyri edhe te shkruaj,asnjehere nuk kam endrrua qe jeta ime do vazhdoj ne kete menyr.....Nganjehere mendoj: A thua jame enderr? Ja qe jeta i ka keto batica e zbatica,duhet te i ,,perbijm''ose te pelcasim... Flm.per ndihmen...Ju perqafoj shuuum.. | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 11, 2012 6:59 pm | |
| A e din..?
Fshehu lotet ata biejn Vetem ata e dijn sekretin tim fshehu lotet,nuk i lejoj te me thyejn Ty te tregojn qe vjen ne endrrat e mija Nuk dua vedi t'ia pranoj une Ani qe e dij..edhe njiqind jete t'i kisha Prap se prap,vetem me ty do isha Cdo nate vetem Ty te pres Lotet i fshehu e shkruaj poezi Dhe vedi mundohem t'i largoj trishtim A e din qe i doja puthjet e tuaja Sepse vetem Ti e din rrugen e zemres sime Lotët fshehur, ata fshehin mallin, vetëm për Ty, ata gëzohen, Prej te gjitha dashurive do iku Tere jeten per ty do flijohem... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 11, 2012 7:00 pm | |
| --------- Nje nate u zgjova me nxitim M'u duk qe dikush nga larg Th'rriste emrin tim U afrova tek dritarja,gjysem fjete nga larg m'u duk sikur nje hije Hije qe mua po me pret' Atje gjeta nje trendafill Dhe ne te nje mbishkrim Ne te shkurt shkruante ,,Me fale shpirti im'' Ngadal lotet me rreshqiten mbi fytyr Te pash ne fund te rruges...mbeta pa frym ,,Paske ardhur''lotet rridhnin nga friga Zemra me rrahte me shpejtesi Kur u ofrova..nuk besoja S'e vertet ishe Ti,dashuria ime e paharruar Ngadal lotin ma fshive,syrin ma puthe me nxitim Dhe morre fryme thelle e me the ne vesh: -Duhet te shkoj shpirti im,me fale Atehere me doli gjumi,isha e perlotur E dija qe nga atje,zemer kurr nuk do kthesh... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 11, 2012 7:04 pm | |
| Kjo jame une...
Nuk e dua vjeshten As gjithe ato ngjyra te trishtuara Disi me pergjumin dhe me dehun Nuk e dua vjeshten As ato gjethe te zverdhura Mbi fustanin tim Te gjitha keto me duken Nje vuajtje,nje trishtim.. Cfare te beje e till jame Nuk mund te ndryshoj Filloj nga vuajtja te qaj Te gjithe largohen Askush nuk me duron sot Kur ne syt e mij nuk ka me shkelqim Por....Ka vuajtje e lot... Kjo jame une-vetem nje trishtim... | |
|
| |
BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 13, 2012 5:58 pm | |
| Të lumt zana vetëm sukese. | |
|
| |
dodgjeka Anëtar i ri
Numri i postimeve : 76 Age : 85 Vendi : vulaj malsia Profesioni/Hobi : autolakir ën penzion -poezia Registration date : 30/06/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 16, 2012 4:38 pm | |
| 3.Nâna e Madhe
pa i bâ vetit hysmet". Tuk e la t'shkretën Malësi Enver Hoxha nar mal t'Zi Bajo stanku çov ushtri e pushkatov n'për Malësi Gjithkush ka toll ater te shpija e ka vra e Bajit Ushtrija e ne zi u kthye Maëlsija. Bajo Stanku i faqe zi nuk pat vêt ma n'Mal t'Zi Mali i Zi ja vûni synin nuk deshti Titin podon Stalinin hîni thell ën politik ater ju deshti lark me ik deshtën me zân ën burg me shtî por vet Malësori i ka prî Vet Malësori i ka dimua kufinin n'Hot me kalua se pasha Zotin pa Malësor i kite ra ushtris n'dor Nuk ja rris nerën Enverit çi e la Malësin n' dor t'pa njerit Shevqet peçi i gjeneral faqe zi paska dal qêni i qênit atje kû â' si Malësin e ka lâ' e ka lâ' t'shkretën Malësi nar dajak t'Malit Zi. Milan Savi me dy-tre vet gjeneralin e ka dvet: çka me bâ me Malësi a pe merrni nar Shqipni? ose poja falni Mali t'Zi Çohet qêni me faqe t'zez e po flet duhan tye dhez: Po ç'pom duhen gur e ferra çka pom duhen ata derra se t'tân jân reakcionera gjithçka t'doni me ta bâ se Shqipnis nuk i duhen gjâ. Ater u çua Kol Zef Martini çi Malësorvet ater u prini: "A po tije gjeneral Shevqeti shkop e dajak merrni me veti' se pûnt tona me Mal t'Zi si i bâjm, dijm na ën Malësi. O,e mjera Shqipnija me ju a po din ka doni me prû edhe t'mjert na për Shqipni jeksi nijerzish jân tye mei prî pona lêni prap nar Shkja mena hup e mena vra". Gjeneral paç faqen e zez pse po don zjarmin me dhez. Me 45'kje i shtati fruor çka u gjet o more Malësor ta këtheuv shpîdën prap Shqipnija prap nar jarm u kthye Malësija. Kapa tha nâtdhetvjeçari plaku i math Prêç Lek Stani kur i bushi nâtdhet vjet i kûvêti nipit s'vet: "Pom vjen keq çi po des nar Shkja çi naka bua edhe vra Atdheu yn besa u coptua prap anmikut tye i dimua edhe na shum kem gabua dikush turkut i ka dimua dikush turkut,dikush Malit Zi tepër thell ju kini hî kini bâ me shkja vëllazni n'gabime tona nuk kini pësua ju doni prap mena robnua se Shkjau âsht por si ujku nuk ka bes mashum se Turku. Hapni syt t'bit e mi për me ruojt jekët Malësi n'kto vêse shum âsht derdh gjaku kur â kûl n'Deçiq Bajraku kur ka dasht Podgorica mena thye te Zharrnica. Mos i hîni tepër thell me shkua bosh gjaku çi â derll se kurrkush bukën s'pota nep ater iku për Shqipni mos me vra Mali Zi Enveri e priti si heroj Shqipnijet me duor t'pëgjakuna prej Malësijet Zef Miliqi i biri Sokolit tite çua ater prej vorrit kite tha:"Pash besën e Zotit pse i dimoni jektij ropit naka vra e naka fik e ju i dimoni ën Shqipni me ik". Jekshtû s'bân kurrkû vaki muj me toll veç ën Malësi. O,Mark Gjolja posllaniku, Pashko Marku presjedniku e Tom Berish pukovniku Si e kini çmua at politik e mei dimua anmikut me ik e shum jânkên edhe tijer por tash nuk muni tân mei xijerr.
-Augsburg '92
| |
|
| |
dodgjeka Anëtar i ri
Numri i postimeve : 76 Age : 85 Vendi : vulaj malsia Profesioni/Hobi : autolakir ën penzion -poezia Registration date : 30/06/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 16, 2012 5:07 pm | |
| i kam ba do gabime n'poezi,si muni mei ndryshua? | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Sep 17, 2012 10:37 am | |
| - Cito :
3.Nâna e Madhe pa i bâ vetit hysmet". Tuk e la t'shkretën Malësi Enver Hoxha nar mal t'Zi Bajo stanku çov ushtri e pushkatov n'për Malësi Gjithkush ka toll ater te shpija e ka vra e Bajit Ushtrija e ne zi u kthye Maëlsija. Bajo Stanku i faqe zi nuk pat vêt ma n'Mal t'Zi Mali i Zi ja vûni synin nuk deshti Titin podon Stalinin hîni thell ën politik ater ju deshti lark me ik deshtën me zân ën burg me shtî por vet Malësori i ka prî Vet Malësori i ka dimua kufinin n'Hot me kalua se pasha Zotin pa Malësor i kite ra ushtris n'dor Nuk ja rris nerën Enverit çi e la Malësin n' dor t'pa njerit Shevqet peçi i gjeneral faqe zi paska dal qêni i qênit atje kû â' si Malësin e ka lâ' e ka lâ' t'shkretën Malësi nar dajak t'Malit Zi. Milan Savi me dy-tre vet gjeneralin e ka dvet: çka me bâ me Malësi a pe merrni nar Shqipni? ose poja falni Mali t'Zi Çohet qêni me faqe t'zez e po flet duhan tye dhez: Po ç'pom duhen gur e ferra çka pom duhen ata derra se t'tân jân reakcionera gjithçka t'doni me ta bâ se Shqipnis nuk i duhen gjâ. Ater u çua Kol Zef Martini çi Malësorvet ater u prini: "A po tije gjeneral Shevqeti shkop e dajak merrni me veti' se pûnt tona me Mal t'Zi si i bâjm, dijm na ën Malësi. O,e mjera Shqipnija me ju a po din ka doni me prû edhe t'mjert na për Shqipni jeksi nijerzish jân tye mei prî pona lêni prap nar Shkja mena hup e mena vra". Gjeneral paç faqen e zez pse po don zjarmin me dhez. Me 45'kje i shtati fruor çka u gjet o more Malësor ta këtheuv shpîdën prap Shqipnija prap nar jarm u kthye Malësija. Kapa tha nâtdhetvjeçari plaku i math Prêç Lek Stani kur i bushi nâtdhet vjet i kûvêti nipit s'vet: "Pom vjen keq çi po des nar Shkja çi naka bua edhe vra Atdheu yn besa u coptua prap anmikut tye i dimua edhe na shum kem gabua dikush turkut i ka dimua dikush turkut,dikush Malit Zi tepër thell ju kini hî kini bâ me shkja vëllazni n'gabime tona nuk kini pësua ju doni prap mena robnua se Shkjau âsht por si ujku nuk ka bes mashum se Turku. Hapni syt t'bit e mi për me ruojt jekët Malësi n'kto vêse shum âsht derdh gjaku kur â kûl n'Deçiq Bajraku kur ka dasht Podgorica mena thye te Zharrnica. Mos i hîni tepër thell me shkua bosh gjaku çi â derll( Pse Ju rralle thuani ,,derdh''?) se kurrkush bukën s'pota nep ater iku për Shqipni mos me vra Mali Zi Enveri e priti si heroj Shqipnijet me duor t'pëgjakuna prej Malësijet Zef Miliqi i biri Sokolit tite çua ater prej vorrit kite tha:"Pash besën e Zotit pse i dimoni jektij ropit naka vra e naka fik e ju i dimoni ën Shqipni me ik". Jekshtû s'bân kurrkû vaki muj me toll veç ën Malësi. O,Mark Gjolja posllaniku, Pashko Marku presjednikue Tom Berish pukovnikuSi e kini çmua at politik e mei dimua anmikut me ik e shum jânkên edhe tijer por tash nuk muni tân mei xijerr. -Augsburg '92 Me keto cfar i bera me te zeza ( Bold) po Ju them qe vertet kjo nuk i gjason shqipes fare.... | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Sep 17, 2012 7:54 pm | |
| - Cito :
- i kam ba do gabime n'poezi,si muni mei ndryshua?
Modifikimin mund ta beshe aty ne rubriken posht ku shkrun.... Shikim paraprak,lexo me lart e ke te spjeguar me ne detaje te pergjigjja per Zanen. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| |
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Sep 17, 2012 11:14 pm | |
| Ps. ,,e panjohura'' jame une,Zana. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|