| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
zana. Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 44 Age : 47 Vendi : Kosove Registration date : 12/08/2012
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:34 am | |
| ----Më gjejë....-----
Më gjejë,të lutem Folë me mua.. Dua të të ndij Ti je drita ime Të cilën e përcjelli Dhe më përcjellë Je drita... Je shpresa... Po....Pse? Ma more gjysmën e zemrës sime Gjysmën ma le mua Të kërkoj,se më duhet zemra e tërë Më duhesh TI... Ti ishe forca ime Jeta ime... Vetëm me ty do shkoja më tej U ndala... Më ndalën... Erdha deri tek yjet Nuk ishe... Më gjejë te lutem Ti je krejt cfar dëshiroj.. Krejt cfar dua... Pra më gjejë Më merr pranë... Të lutem....shum! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:35 am | |
| ---Nëse...-----
Nëse nuk kam arom freskie Mos u deshpro,freski nuk me mbet Diten qe ike nga une moj zemer Ajo bashk me ty u trete!
Nese me shef te vyshkur Pajtohu,ndryshe nuk kam mundesi Edhe zemren e kam te ndryshkur Nga dita qe ike Ti!
Mos me mbaj mend te perlotur Me kujto te lumtur lozonjare Keshtu do mbetem,aktore Ne kete bote genjeshtare! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:36 am | |
| UNË DHE LOTI
Nuk e di si më ra në dorë, një fletë e ditarit të vjetër ! E grisur në shumë vende, me vlerë ishte ajo letër!
U gëzova atë çast unë, kisha shkruar në atë mënyrë ! E lexoja në heshtje, rikujtova çastet, e lotët ,më rridhnin në fytyrë!
Nga malli e dashuria u zgjova, një ndjesi më përshkoi pa fund ! Nga përmbajtja e saj kujtova - pse tani nuk jam askund ? !!
Isha unë ajo vasha lumturake ishte një kohë e shkuar - moti ! Me ndejsi ëndërrash - gëzime miturake, mbeti kujtimi :Une dhe loti! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:38 am | |
| Me vran'
Më vran U zgjova Plaga u shërua Më gjuajtën në lum Notova Ja dola Prap shpëtova Eh,më ndan nga dashuria Për tokë u rrëzova Kjo qe më e rënd Nuk ja dola Ani,që e rrëzuar vazhdova! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:39 am | |
| ----O jete!-----
Cdo dite e me e veshtire Po me duket jeta ime Me duket qe u bera pasthirme Of-shamat me jane bere mendime!
Nje klithm-thirrje per Babin Qe me la kur m'u dasht aq shum Tjetra per Nenen e shtrenjt Oh!zemra e shkret sa vuan
Nje Of!per Engjellushen time Qe kurr nuk do ndaloj Per te gjithe nga nje klithm Jeta ne pasthirrme me kaloi.. | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:39 am | |
| ----Cila jame une???-----
Jame--Diell-qe nuk nxen,por pervelon Jame--Hene-qe ne vend te drites,erresire leshon Jame--Shi-qe shendrrohem ne bresher Jame--Pra kjo qe jame,shpesh mund t'rrij e heshtur! Jame--Dimer i ftoht me ngrica e acar,mbuluar Jame--Uragan,jeta me beri te tille pa meshire Jame--..S'dij kush jame,as veten nuk e njoha mire! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:40 am | |
| Nese....ne enderr me kerkon!
Nese te bie ndermend,t'me kerkosh Mos me kerko tek njerezit e lumtur Do te jame diku ne nje skut,e strukur Atje ku ka vetem njerez te vuajtur..
Keshtu te perlotur me le zemer E pervuajtur mbeta per jete Pra mos me kerko si te lumtur Pasi e lumtura,bashk me Ty ka vdek!
Kur si hije kalon pran meje Koken mos kthe kah une Lere te mbetem ne kujtimin tend Jo e perlotura,por ajo qe e dashte shum!
Qendroj nen hijen e lisit te dashuris Ashtu si e pagezuam ne te dy Por jo e hareshme si dikur qe isha Tani jame e perlotur,mike e vetemis! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:41 am | |
| Me kerkoni.....
Me kerkoni atje Mes zogjeve krahethyer Do me gjeni E krrusur mbi varret e njoma Mos u zhgenjeni Nuk mund te fluturoj Nuk m'u sheruan krahet As nuk u mundova t'i sheroj Le te mbetem krahethyer Mbi keto varre Eshte gjeja qe une kerkoj... Edhe pran ujit kur kaloni Ne breg te lumit Buzethare,zemerthyer Do me gjeni Nuk dua t'i njomi me ujin Njashtu te thara le te mbeten Se bashku me aromen e Tij... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:42 am | |
| ---U mundova......
U mundova te shprehem me shkronja Nuk me lexuat Me ze te lart bertita si e ç'mendur Nuk me degjuat... Me sy u shpreha,ata nuk genjejn Nuk me kuptuat... Mbeta e shtanguar,shurdh-memece u bera Athua keshtu deshiruat... Loder e askujt nuk u bera,u betova Nuk me besuat Jeten ashtu s'i mu servua jetova Ndryshe me vleresuat.... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:43 am | |
| Engjëllushë!
Çdo vit t'blej dhuratën S'kam si ta dërgoj Kur marr t'shkruaj adresën Më kthehet,se e gaboj...
Do i mbledhi të gjitha Dua t'i mbajë kujtim Kur të jamë e mërzitur Me to gjejë ngushllim..
Në këtë vit mi zemër Kukullat s'të shkojn shum Do ishe më e rritur Dhuratë ke një parfum...
Kur t'shpërndajm dhuratat E të kaloj viti i vjetër Prap aty pran bredhit Mbetet një dhuratë më tepër... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:44 am | |
| Kot sa jetoj..........
Për shpirtin tënd po shkruaj vargje, O Engjëll drite,ku më le?! Rri e brengosur në këto pragje Dhe pika e lotit grryen dhe.
S'gëzoj dot' festë,nuk më qesh buza, Ty të kujtoj çdo çast e ditë. Për ty më vjen si ëndërr muza Atje më prit,o shpirt më pritë.
Çfar potret dheu?!..S'paska mëshirë... Çfar mban mbi tok- s'po e kuptoj! Të vi tek ty më ardhka mirë, Të rri e gjallë,kot sa jetoj....... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:44 am | |
| Jetë ,,shtriga''
Nen kthetrat e ,,shtriges'' jetë E venitur po jetoj,pa shprese Me ankthe e endrra genjeshtare Fundin e jetes,,shtrige''po e pres!
Mashtruese,genjeshtare ishe per mua Asgje nuk me dhurove,veq shpirtit te vrare E pra me thuaj si të t'dua oj ,,shtrige''? Edhe ato qe mi fale dikur,m'i merr dalngadale..
E pangopshme,e pakjarte u tregove Te gjitha cfar i kisha mi morre,pa dhembje Jete ta quaj kete me thua,vetem qe frymoj? Jo,jo une me beso,kam krejt tjeter bindje! | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 11:45 am | |
| Kjo jetë..
Kjo jetë ka ikur nga fiqiri Kërkon ca gjëra me zarar. Ta merr me forcë foshnjën nga gjiri Dhe krejt pa pritur ta kall në varr.
Ndaj pikëllohem dhe vrerosem, Sa këtë jetë nuk e kam hak. Tek varri i saja syrgjynosem Dhe nga e re u ktheva plakë
Po dhimbjen time se kuptokan, E bëjnë si qënie pa shpirtë. Ndaj lutem shpesh të hapet gropa, Ti shkoj pranë e t'ia puth sytë. | |
|
| |
BashKom Admin
Numri i postimeve : 767 Age : 54 Vendi : Prishtin Registration date : 27/08/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 1:24 pm | |
| Ju lumt zana shumë Poezi të bukura kur njeriu kupton se qdo thon , vetëm vazhdo suksese. | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 1:43 pm | |
| Zana i lexova vargjet e juaj, qe kishit postu me mall e dhembje, te uroi fat me te mir ne jeten e perditshme. Mirmbetshi | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 6:56 pm | |
| BashKom dhe Driniiii Ju falenderoj.... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 12, 2012 7:06 pm | |
| Atje......
Më kërkoni atje... Ku jetë nuk ka fare Atje do gjëndem unë E strukur përmbi varre
Atje c'mallem me Ju Lulet me lot i ujis Pastaj ngadalë e përlotur I flas edhe fotografis'
Asnjë përgjigjëje nuk marr Apo unë nuk i dëgjoj Shpirtdjegur zemërplasur Nuk dijë si po jetoj?
Gurvarret m'u bënë miq Krah hapur më presin prore Të tjeret nganëherë më harrojn M'duket që më lënë pas dore.. | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 13, 2012 1:45 am | |
| ..Bija Ime!
Lule E Kopshtit Tim Drite Ne Syt E Mije Gjak I Zemres Sime Ishe Ti Moj Bije
Me Duket Qe Me Thire Nane Afrohu Se Kam Te Ftoft E Une Te Them Perqafom Bija Ime Pran Nenes Eshte Me Ngroht
Pse Eshte Keshtu Kjo Bote Nena Te Jetoj Mbi Dhe E Fmiun Ta Fute Ne Toke Nuk Kuptoj Dote
Po Te Eshte E Mundur Do Beja Ndryshim Do Futesha Une Ne Toke E Ajo Te Jetoj Ne Vendin Tim
Sot Ditelindja Jote Bije E Ty Vdekja Te Ka Marre Dhuraten Qe Ta Bleva Do Ta Le Mbi Varre | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 13, 2012 1:48 am | |
| Nese!!!
Nese Ti Je Loti Im Kurr Nuk Do Ta Fshij Do Ta Preku Faqen Time Sa Here Kam Mall Per Ty
Nese Ti Je Kenga Gjithmon Do Te Degjoj Kur Tingulli Del Nga Goja Do Ta Perqafoj
Nuk Do Te Qaj Me Do Ta Ruaj Kete Lot Dhe Per Asgje Ne Jete Nuk Do E Fshij Dot
Nese Me Zen Gjumi Koken Nese Rrutulloj Do Te Kem Kujdes Lotin Mos Ta Lendoj
Edhe Kur Nuk Do Jem Me Nese Loti Dikund Rreshqet Do Te Lexosh Aty Nje Mesazh ,,te Kam Dasht Per Jete" | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 13, 2012 1:49 am | |
| Mos Me Thuani!!!!
Mos Me Thuani Harroje E Keni Te Kot Mos Me Thuani Ka Vdek Nuk Do Bindem Dot
Me Lejoni Ta Qaj Me Lejoni Ta Vajtoj Mos Ma Ndaloni Ju Lutem Te Vdekur Ta Perqafoj
Si Te Perballoj?? Ju Lutem Me Thoni Behuni Real Me Mua Mos Me Mashtroni
Pse Moj Vdekje E Bekuar Ma More Driten E Syrit Pse Me Le Mua Ne Jete Ta Vuaj Te Zijt E Ullirit
Ti Ishe Qdo Gje Per Mua Ishe Ajri Ishe Gjaku Im Pa Ty Sdi Si T'ia Beje A Ja Vlen Ky Mundim
Jam Shum E Merzitur Shfletova Ca Kujtime Kjo Qe Jetoj Tani Si Ngjan Jetes Sime... | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 13, 2012 1:54 am | |
| Sa veshtir!!!
Sa veshtir me vije Fjalen e dhene ta mbaj Me goje mundohem te qeshem Me zemer akoma po qaje
Nuk mundem kaq shpejt Ti vej nje pike te madhe Dhembjes qe me mundon shum Dhe nuk me largohet fare
Pse nuk jam e forte Kete dhembje ta kaloj Sa shum po mundohem Po kursesi ta harroj
Edhe te jetoj me shekuj Me duket mundohem kot Brengen qe kam ne shpirt S'mund ta largoj dot | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 13, 2012 1:57 am | |
| E perlotur!!!!
E perlotur linda E gezuar u rrita E perlotur u bera E perlotur mbeta E perlotur nga jeta E perlotur nga mallengjimi E perlotur nga pendimi E perlotur me shkoj tere jeta E perlotur nga te tjeret E perlotur nga vetvetja Athua e perlotur do me vij edhe VDEKJA?????? | |
|
| |
xhema Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2337 Age : 59 Vendi : Ferizaj -gjermani Registration date : 30/03/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Aug 15, 2012 10:56 am | |
| Koha e hajdutëve
TI QË PUTH KËMBËN QË TË SHTYP!
Si s’u gjend këtu një burrë,
Që kur hipën në pushtet,
Të mendojë njëherë për popull,
Dhe jo për bythën e vet!…
Pasuritë kur deklarojnë,
Sa të pasur janë, o zot,
Dhe shumica mezi rrojnë,
Rrojnë po rrojnë më kot!…
Kaq i pasur menjëherë,
Si u bëre o zuzar,
Pasuritë kaq shpejt i shton,
Vetëm të punosh kusar!…
Pyet një fakir i shkretë,
Ç’punë bëjnë në qeveri?!
Punojnë në zyra shteti,
Por merren me kusari!
Deklarojnë pasuritë,
Stërnipat e Skënderbegut,
Gjer tani ne kemi parë,
Veç majën e ajsbergut!…
Sokolat zbritën nga bjeshkët,
Ca të Salës, ca të mbretit,
Dhe morën për kompensim,
Tokat në bregun e detit!…
S’mbeten prapa skraparllinjtë,
Malësorët e Ilirit,
Hanë me lugë të florinjtë,
Me oreksin e vampirit!…
Ka të tjera e të tjera,
Ç’të të them më shumë o lumë,
Ai që vodhi më tepër,
Këtu nderohet më shumë!…
Si duron i ziu popull,
Ndënë thundrën e harbutëve,
Vendi është i shqiptarëve,
Por është koha e hajdutëve!… | |
|
| |
zana. Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Aug 18, 2012 11:48 pm | |
| ------Per Ty!-----
Me shkronja te zeza sot shkrova As nje ngjyre nuk me shkoj per shtat Si te shkruaj ndryshe zemra ime Kur e dij qe dheun e ke shtrat!
Sdi a te mbeshtetem ne jastek A te mbeshtes koken ne mur E dij qe nen koken tende zemer S'ke jastek,por vetem nje cop gur!
Mbi dheun qe te ka mbulua Duart i mbeshteta ngadal Drejtova syt tek fotoja,mu duk e perlotur Sa veshtir,por duhet te beje ball!
Jame e fort une te betohem Vetem ktu ndihem e ligeshtuar Kur te kethej ne shtepi Aktroj,kinse me humbje jame pajtuar!
Nuk u pajtova kurr,qe t'humba per jete E fort qendrova dhe qendroj ballhapur Ani qe me ty e humba gjysmen e vetevetes Me vehte shpesh them:Ah vdekje e pangopur! | |
|
| |
mujota V.I.P
Numri i postimeve : 219 Age : 29 Vendi : Mollopolc Registration date : 13/06/2011
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 20, 2012 11:52 pm | |
| Shume poezi e mire Zane veq vazhdo.....jo qe jam shume e mire ne gramatike,por te lutem fjales ndihmese "Jam" mos ja vendos fare ë-jen ne fund ......suksese | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|