| POEZI | |
|
+9besa-bese rrebelja Adem Berisha absurdja Anna Riki30 shaban cakolli Sara Arlind 13 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Arlind Fillestar/e
Numri i postimeve : 19 Registration date : 07/10/2007
| Titulli: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:51 pm | |
| PËR NËNËN
Kur doli nga shtëpia Më përqafoi me mallë M`tha ma bën o bir hallall Se ndoshta s'më shef të gjallë.
E pashë si fshiu lotët Me cep të shamisë Sa shumë qajta prej mërzisë Kur mami doli prej shtëpisë.
Gjumi kur më zë Ëndrrat te mami më qojnë Fëmijtë që më rrethojnë Dot nuk më ngushëllojnë. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:52 pm | |
| SA KËMBË I KA GOMARI ? Nastradini hipur në gomar Takohet me një udhëtar Me hoxhën u mahit udhëtari E pyeti sa këmbë ka gomari.
Nastradini zbriti ia numëroi Pastaj me zë atij i tregoi -Unë e di-tha ai-po pse zbrite Sa këmbë ka gomari a nuk e dite?
-Jo, jo unë e dita edhe pa zbritë Po thash ta mbush ty kokën e mërdhitë. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:53 pm | |
| PSE ?
Ka shumë e shumë pyetje Kosovarja e vogël Kaltrinë Pse ma vranë qenin Pse ma vranë bagëtinë?
Pse ma dogjën fletoren Përplot me vizatime Përse ma vranë lapsin Ai ish pushka ime?
Pse nënat e botës Që lindin në spitale Nuk e ngriten zërin Për lindjet e nënave tona në male? | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:53 pm | |
| Neper Kosove
Sa e bukur Kosova nuk e kisha dite sot babi me mori i beme nje vizite.
Rrugeve te Kosoves vetura vraponte n'Prekazin legjendar neve na qonte.
Arritem te kullat e Kompleksit Legjendar krenaria e kombit me te madhit Shqiptar.
Aty na priti baca Shaban i pari Hamza si vigan Shqiponja Adem Jashari
Dike rreth dreke arritem ne Gllogjan kulla katerkateshe frymen gjalle mban.
Ne Gjurgjevikun e bukur ne oazen rreze vizite i bera motres sime Diellze.
Krenaria dhe Pikellimi me penen e uruar babushin Adem Berisha e lashe duke shkruar. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:54 pm | |
| Urrej lotin
Kam një brengë në zemër E nuk më hiqet dot Kur shikoj sy Të mbushur me lot
Njerëz që vuajnë Nga sëmundja e varfëria Fëmijë jetim Që i ka marrë uria
Fëmijë të përlotur Rrugëve punojnë Shkollën braktisin Që të mbijetojnë
Lotin e urrej E nuk e shoh dot S`dua të shoh fëmijë Që të qajnë me lot
Ç`është ky lot Që sundon si mbret Kush vallë e lejon Të ketë kaq pushtet
Është një pikë ujë Që sytë t`i verbon Është si një plumb Që zemrën ta shpon
Çfarë do ,o Zot Të të falë një jetë Vetëm që i ziu lot T`mos sundojë si mbret. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:55 pm | |
| Jetimi ngelet Jetim !
Dy pika loti, me rrodhen nga syte Mbi letren qe po shkruaj nene Thelle me tronditen, ne shpirte Shpejte nga letra u thane.
Mbi fjalen, ku qe shkruar "Te dua" Nena ime Pikat e lotit tim U treten me ngjyren e shkruar Nga loti i syrit jetim.
Pra me ngjyre dhe me lot Ti shkruajta ty, keto fjale Ste kam prane ste shoh dot E te kujtoj me shume mall.
Nena ime u bene kohe, qe je larguar E ne zemer vazhdoj te te mbaj akoma se te dua shum Ndoshta, edhe te kam lenduar shume Por te lutem besome nene se s'kam faj une.
Kur letren ti ta lexosh Lexoje nene ne vetmi Dhe lotet qe do te derdhesh Mos te ti shohe njeri!!!... | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:56 pm | |
| Deri kur keshtu
Thote nenelokja plak Para deres se shtepise Askush nuk me ka mbetur Perpos varferise.
Pyet vogelushi Ku e kam babane A gjendet ne burg A ne lufte ma vrane.
Deri sa jetimit babi Nuk i kthehet ne shtepi Le ta dije qdokush Se kjo nuk eshte liri. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:56 pm | |
| Tekanjozi Vogel
me falni forum nese jam pak tekanjoz po vertet sot ndihem pak nervoz.
Babi im mbreme u shpreh pak banal per nje polic aspak normal.
Qka te duhet ty me tha o kalama forumi duke pritur ti liroja PC e zuri gjumi.
Kor sot u zgjova me beri per 5 metelik po pse hyra ne forum nuk bere kaos kozmik.
E pranon apo jo babi shkrimin tim dot? forumi eshte pro jo e jote mbetet kot.
Ju pershendes Arlind Gashi | |
|
| |
Sara Anëtar i ri
Numri i postimeve : 123 Registration date : 30/09/2007
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:57 pm | |
| kesh e vogel dhe u rita ne preher te nenes u merzita sdi me shkru as me lexu un nforum po du me urelaksu | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:57 pm | |
| Miushi i Vogel
Ku shkove miush per drek? Ne restoranin biblotek. Ani cka kishte ne meni? Lektyra, romana e poezi. Po cfar zgjodhe miush ti? E porosita nje me poezi. Po helm e kurth nuk te vun? Jo shqiptari se ben ate pune. Ndaj armik tjeter nuk pat? Jo nuk lexojn macat per fat.
Motra ime Albina
Albina kerkonte buke gjer sa gjeti shtepin tundi babi nga nervoza veshin pak ja shkundi.
Pas bukes kerkoi qumesht me kajmak gjyshje qeshi dhe i tha sdua te te jap.
Albines ju rrit nervoza ju be qumeshti posi boza perplasi goten ne kanaqe u ngrit babi ja skuqi njeren faqe.
e dua shume motren time Albina | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 5:59 pm | |
| | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 6:13 pm | |
| Babi dhe Mushkonja
Nje nate babi lexonte forumin bëzzzzzzz nje mushkonje ah ç'ja nxiu trurin
Ateroi e gjora ndaloi ne ekran donte dhe ajo forum te lexon.
Babi me shpejtesi me ate doren e gjate i shtypi koken mushkonjes se ngrate.
Keshtu pesoi mushkonja bëzzzzzzz ska me fajin vete e pati pse lexoi me ze.
E gjora mushkonje vdiq e trishtuar harroi qe pran pati policin e turbuar.
** Babi me fal por n'gjarja eshte e vertet. Ju dua shume te gjitheve. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 6:15 pm | |
| Gjithnji Mendoj
Gjithnji mendoj boten ta ndryshoj, te mos kete urrejtje te mos ket xhelozi te mbretroj paqja te kemi veq dashuri.
Fjalen xhelozi, urrejtje mos te egziston ne fjalor, te gjitha trevat Shqiptare te jene nje kor Gazmor.
Lufta çlirimtare e viteve '90 tregoi tere botes Shqiptarin e vertet, kur atedheu yne ishte ne rrezik te gjithe te bashkuar musliman, ortodoks e katolik.
Perse babi tash keshtu? Sharje urrejtje po shof une ketu? I shef ti babi apo jo dot? Apo dhe une po te pyes kot?
Arlind Gashi kl. VI shkolla fillore "Vëllëzrit Frashëri"Lipjan | |
|
| |
Riki30 Admin
Numri i postimeve : 2358 Age : 48 Vendi : Prishtine Registration date : 09/08/2007
| |
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 6:16 pm | |
| Krapi i Resit
Ditë e Enjëte me diellë Resi një peshkatar i mirë Jeton ne Lion E quan veten kampion.
E vuri karremin Eksperti nga Lioni, E hudhi aq largë Sa i mbaroi najlloni.
Pas vetëm 10 minutash Alarmi bip,bip,bip, Në thellësi të liqenit Një peshk n'karrem ju ngjit.
Me sa mund Resi Te bregu deri sa e solli, Por ne vend të peshkut Nje qen i ngordhur i doli.
Pra kështu vertet ndodhi Nga fundi i liqenit, Në vend të peshkut U nxorr qeni i Muharremit. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 6:19 pm | |
| Motra ime Diellza O engjell ne krahet e Zotit O yll i gjithesise qe shendrit Ti je rrezja e Perendis Gjithesise i jep te bukuren drite. Nena ty te lindi Si nje rreze diellzore, e hena e shkruar te ka mbretreshe engjellore. Je shkendija e ndezur ne zemrat tona prore, je vete qielli i kaltersise me ato rreze diellore. Je simfonia e shkruar ne nota e pentagrame, je sirena e ujrave qe qan Detera dhe Oqeane. Moter si une, mbese si babushi Adem me te mire kush mund te kete, nuk e kemi prane po ne zemer per jete. Mua dha babushit Adem ne e bere moter nje padrejtesi, na le ne ne te zezen toke vete ike ne PARAJSEN GJITHESI. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Sun Oct 07, 2007 6:21 pm | |
| Motra ime Diellzë
Motra ime Diellzë O engjulli i Perendisë Babushi Adem Na dhuroi "Lahuten e Malëcisë"
Ndihmo Zot si më ke ndihmue Edhe 500 vjet kanë me kalue, Që në të bukuren Kosove e Shqipëri Nuk do te harrojmë oj moter ty.
O moj motër ku më je largue A hiq ste bjen ndermend për mue, Përse zi babush po na shkon kjo jetë Ku ne le oj motër keshtu të shkretë.
O i lumi e i madhi Zot Pse në vaj gjithë ky mot, Gjithë ky mot e kjo vetimë, Gjithë kjo dhimbje e bubullimë.
Letër engjullit i kam que Se babushi me tha mue, Dergoja Diellzës "Lahuten e Malëcisë" Shumë te dua o engjulli i Perendisë | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Thu Oct 11, 2007 4:31 pm | |
| Kah dyhet ecur? Kishte pas vdekur Një njeri Nastradini imam Xhemati pas tij.
E pyeti hoxhën Njëri në mes të xhades -A duhet ecur para Apo pas xhenazes?
Ia ktheu hoxha: -Dëgjo ore hut Kryesorja është T`mos jesh n`tabut. | |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Thu Oct 11, 2007 4:32 pm | |
| Kush duhet të kërkoj falje ?
Mos këtu e mos aty! Babi ma drejton gishtin Lehte një polic me një femijë Kështu valla po ia nxjerr bishtin.
Duke lozur me motrën Lëmsh i bëjmë kauçat Si bertet gjë motres Po me mua i prishë kapuçat.
Nje ditë ja preka forumin E iu shtuan ca rrudha balli Ma afroi gishtin te hunda Edhe një herë e preke vajhalli.
Kështu më bertet Edhe kur jam në lojë E tash unë ju pyes Falje këtu kush duhet të kërkoj ? | |
|
| |
Anna Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2694 Vendi : Zurich Registration date : 26/08/2007
| Titulli: Re: POEZI Thu Oct 11, 2007 4:59 pm | |
| Arlind babi ty se ti je femij dhe duhet te luash cdo femije ka lojen e tije . | |
|
| |
absurdja Fillestar/e
Numri i postimeve : 18 Registration date : 12/11/2007
| Titulli: Re: POEZI Wed Nov 14, 2007 12:36 pm | |
| Bravo Arlind | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: POEZI Wed Nov 14, 2007 6:57 pm | |
| Oh sa e dua Lindin. Unë atij nuk i them yll kot së koti. Por, Anna, edhe unë pajtohem me ty sepse ai është fëmi dhe duhet të merret më shumë me lojërat dhe defrimet fëminore e të mos preokupohet kaq heret me gjëra të dhëmbshme sepse më dhëmset anipse po shkruan për mbesen time, Diellzen. Lus zotin që Arlindit t'i dhurojë fatin më të mirë të mundëshëm në jetë e unë edhepse nuk do të jem, do të shkoj me besim të plotë se ai do të jetojë i kënaqur në lumturi.
http://poezingaademberisha.googlegroups.com/web/Diellza-a-b.JPG? | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: POEZI Wed Nov 14, 2007 10:55 pm | |
| Suksese Arlind si dhe të uroj fat dhe shëndet në jet si pun të mbarë , thon nga një her njeriu piqet para kohe si duket edhe ti e paske kët fatë i nderura vetëm vazhdo rrugën e Gjyshit . |
|
| |
Arlind Fillestar/e
| Titulli: Re: POEZI Mon Nov 19, 2007 4:02 pm | |
| Nuk jam lypëse,jam nënë dëshmori
Babi të lutem do më dëgjosh Para se nga mësuesi im të kuptosh, Sot në mësime një orë mungova Një nënëloke në rrugë e ndihmova.
Përball shtëpisë së kulturës Kjo nënëloke ishte ulur, Më zgjati dorën duke më thënë - Mi jep 50 cent bukë s’kam ngrënë.
Unë njëhere nuk ndalova “ është një lypëse” thjeshtë mendova, Pasi I bëra dhjetë hapa Ktheva kokën dhe njëherë prapa.
Ju skuq fëtyra loti n’faqe i rrodhi Ju dirdh buza, Një zë mezi nxorri: - Nuk jam lypëse , jam nënë dëshmori.
Im birë në luftë dëshmor ra Për këtë liri timen ai u vra, Kur të pashë ty o xhan U përmallova se tim birë shumë i ngjan.
O zot I madh c’far po dëgjoj Nëna e dëshmorit lëmoshë sot të kërkoj, I tërë trupi mu shtangue As lotët s’munda mi ndalue.
Eja nënëloke eja ti me mue Edhe pse jam fëmijë mundem me të nihmue, Dorë për dore me nënën e një ushtari Hyme n’duqanin e një tregëtari.
Xhaxhi tregëtar babi më dërgoi Gjyshës sime ti shërbesh, C’fardo ajo që të kërkon Në emër të babit ti i shënon.
Ok, qun tregëtari tha Babin tënd unë mirë e njoh, Gjyshës gjithësesi do i servoj C’fardo ajo të më kërkoj.
Nënëlokja me habi më shikoi Një pikë loti për faqe I shkoi, U përkul më puthi në ball - O Allah ma ruaj këtë djalë.
Kur në mësime mbaroi orari Duke u kthyer më ndaloi trgëtari, Lypësja që solle shumë pak kërkoi Një lugë kryp, një buke dhe shkoi.
Kështu pra po të njoftoj 50 cent babit tënd s’mund të ja kërkoj, Por ti në mësim nesër kur vjen 50 cent ti mi bjen.
Lypëse ! nënëlokës simë ti po thua? Ah, sikur Luboteni ra mbi mua, Jo,jo,jo…nuk qe lypëse o barkëngirë Ishte një nënë që dha Kosovës martirë.
Plotë tri ditë qytetit kërkoj Mos nënëloken prap po e takoj, Jo, nënëlokja nuk dukët më Krypë e bukë per një javë tani ka.
O ju pushtetarë,qeveritarë,biznismen e tregëtar Nënloken mos ma keni parë? Mos vallë nënëlokja ju ka dëshpruar Bukë e kryp duke kërkuar? | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: POEZI Mon Nov 19, 2007 5:27 pm | |
| Oh bre Arlind, nuk gjej dot fjalen e deshiruar për të uruar por megjithate do të them : Ty zoti të bekoftë. Me poezinë "Nuk jam lypse, jam nënë deshmori", jo vetëm që më knaqe bor më bëre që me lot për faqe ta lexoj ate. Duke u lutur qe të jemi shumë koshientë e të mos shkelim mbi gjakun e shenjtë të deshmorëve, por edhe mbi krenarinë e nënave të tyre, nuseve të reja që mbeten veja dhe fatin e fëmijëve të tyre bonjakë, vetëm do të përkujtoja në një strofë të poezisë sime "Viganit të Lirisë", kushtuar Xhelal Hajdës, komandant TONI, të cilen e dij se e ke lexuar :
"Të nderojmë TONIN me shokë dhe të shtrenjten Liri, pash besen e Zotit të gjithësisë mos të shkelim mbi gjakun e tij".
Nga i yti, siç më quan ti, babushi Adem | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: POEZI | |
| |
|
| |
| POEZI | |
|