| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Nov 23, 2007 8:51 am | |
| Në këtë temë mund të shkruani poezit e juaja forumist të nderuar.
Ulurimat me stuhi
Rrugicave të errëta kam ecur me kujdes, Ulurimat e zhurmëta shoqëroheshin me stuhin e vjeshtes për ta rrëzuar lisin.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:05 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Nov 23, 2007 11:39 am | |
| Ti kot troket
Ka netë në ëndërr shkon tek dera e tyre.
Ti kot troket arrakatët të zgjohen.
Gjuhën dhe zemrën athëtira ua ka mbërthyer në acar.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:05 pm, edituar 8 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Nov 23, 2007 2:20 pm | |
| Drejt dritës
Kam ecur rrugëve duke numruar hapat ngjyrat e ylberit jam ngutur t'i zë.
Rruga shumë e gjatë me ulirima ujqish me sy i shikojë me shpirt i ndjejë
Syt përgjonin dritën Plisi shndriste në terr hapat nuk ngadalsohen Flamurin ta shpiejm në vend.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:07 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 25, 2007 4:11 am | |
| Mall
Në letër kujtimet malli i djeg.
Zemra hesht edhe sikur t'a shposh s'bëzan.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:07 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 26, 2007 7:25 am | |
| Të jetosh
Të jetosh do të thot
të respektosh rrugën e gjyshërve..
të jetosh do të thot
t'i mësosh rrugët e rrugëve në jetë
Të jetosh do të thot
t'i dallosh ngjyrat Bardh e Zi.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:07 pm, edituar 5 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 26, 2007 7:39 am | |
| Lumi
Lumi nuk u ndal edhe pse e mbuluan në Prishtinë.
Mbi të kaluan kalimtar në këmbë edhe karroca kuajsh.
Lumi rrugëton donë të jetë I lirë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:07 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 26, 2007 8:10 am | |
| Pleq të zgjuar
Të zgjuar u plakën nuk u ndalën.
Nata korb e zezë ata i ruanin arat nga derrat e egër.
Agminë e prisnin t'u zbardheshin arat.
Fëmijët edhe sot i thërrasin pleq të zgjuar.
***....
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:08 pm, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Nov 27, 2007 3:00 pm | |
| Sofra urime për këto poezi të mira vazhdim të mbar. |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Nov 28, 2007 6:03 am | |
| Faleminderit Deli lexim të këndëshëm. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 29, 2007 8:49 am | |
| Fat i heshtur
Dritë e jetës nën dhe fat i heshtur mbi truallin Pellazg.
E kërkon diellin t'ja ngroh rrënjët ta verboj djallin me blerimin e parë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:08 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 29, 2007 11:14 pm | |
| Vargje për Kalorsin Ec e ec rrugëve të zjarrta, nuk trembesh nga ai pyll nuk verbohesh nga ajo dritë, Ec e ec sërish të kthehesh në cak, fitimtar. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Nov 30, 2007 1:35 am | |
| Ti Ti tërë botës i jep dritë edhe lules vesën ia largon në mëngjes tek sytë e mi ti vjen lehtas më ledhaton. | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 01, 2007 6:27 pm | |
| vargu-poezia Vargu mallin më largon rrugën e qetësimit tregon vargoj qetë me një qellim ndaj vetëm aty gjej shpëtim. shkruaj -shkruaj vargje t'gjata shkruaj kur më shoqëron nata shkruaj ndaj kam at' shpresë shkruaj at' që ndjejë unë vet. | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 12, 2007 2:04 am | |
| Kosovare!
Më thuaj vetëm nje fjalë si e kam Kosovën vallë?
si e kam Prishtinën si e kam Mitrovicën si e kam Shtimen Si e kam Drenicën...!?
cka ka te re në Gjakovë cka ka tre në Brezovicë ? Pejë, anë-mbanë n' Kosovë Gjilan, Ferizaj e Kamenicë?
Më thuaj një fjalë t'mos tretem n'vetmi malli , gyrbeti më dogji n'timen djalëri! ndaj lutem për atdheun tim, Kosoven time për at zonjë të rënd ,Krenarinë e jetës sime.
me rrespekt jam _ buli
Kete poezi e ka shkruar Miku im jam_buli shume respekt per ty | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 12, 2007 1:58 pm | |
| MIRË SE VJEN ;O VITI I RI Ben acar-muaji dhjetor gjithçka mbuluar me debore diku mes fushe dhe deti ndeshen vitet mes veti.
Ështe lodhur viti plak nuk e hedh dot asnje hap Viti i Ri plot energji do te udhetoi,sh´pi per sh´pi.
I kane dal telashe me plakun ai thote:do ta vazhdoj mandatin Jo,pergjigjet Viti i Ri ty s´te do asnje femije!
Viti Plak,thone,poshte te hidhet nuk i mbajti fare premtimet na mashtroj me pak dhurata na shkoj viti me i erret se nata.
Viti i Ri foli me gezim ju me pritni o femije patjeter te ju do jem diku me saje,diku me ski.
Kudo n´bote,edhe n´Kosove kudo n´bote edhe n´Shqiperi femijet therrasin te hareshem: MIRË SE VJEN;O VITI I RI. | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 12, 2007 5:54 pm | |
| - Kosovarja shkruajti:
- Kosovare!
Më thuaj vetëm nje fjalë si e kam Kosovën vallë?
si e kam Prishtinën si e kam Mitrovicën si e kam Shtimen Si e kam Drenicën...!?
cka ka te re në Gjakovë cka ka tre në Brezovicë ? Pejë, anë-mbanë n' Kosovë Gjilan, Ferizaj e Kamenicë?
Më thuaj një fjalë t'mos tretem n'vetmi malli , gyrbeti më dogji n'timen djalëri! ndaj lutem për atdheun tim, Kosoven time për at zonjë të rënd ,Krenarinë e jetës sime.
me rrespekt jam _ buli
Kete poezi e ka shkruar Miku im jam_buli shume respekt per ty Meqë me pëlqeu edhe mua, po e vazhdoj më tutje... Të të përgjigjigjem nuk kam mundësindonëse tretem edhe unë sikur tipor që malli më djeg dhe vuaj pa ndarëa thua deri kur kështu vallë...!kur përmende Prishtinën, Mitrovicën, Ferizajin,Gjilanin, Vitinë, Kamenicën,mu kujtuan Deqani, Rahoveci, PrizreniMbarë Kosova jonë, ndaj bijë-a t'sajë jemiKosovare, ke borgj ndaj shkruaj ca fjalise malli i gyrbetit, të djeg , të bën hi!urojmë të gjithë qe Nana jonë Kosovëte shpallë pavarësinë e ne të pushojmë.Më pastaj një rrugë të gjithë do ta kemiaty ku të gjithë në një gjuhë shqipërojmënën Flamurit Kuq e Zi t'gjithë dot' jemiBashkimin Kombetarë do ta festojmë.besa-besë | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 13, 2007 6:39 pm | |
| RRUGË ME GJAK,PËR DRITË LIRIE Lokemadhe dhurate prej Zotit E plagosur evrare,motit Rruge e gjateÇlirimtare jete,o vdekje lufte e madhe lufte e madhe me pushtuesin se nga zemra,nxjerrim prushin shume vigaj qendruan krenar bijet me te mire,t´kombit shqiptare. Fyt kete shekull me pushtuesin ne e njohem bace Metushin Bardhoshin,Kadriun ;Jusufin Rexhepin, Nuhiun Bajramin;Zahirin Edmondin,Tahirin. Fytas shekujve me Serbi Drenica hyne ne histori. Oj;Drenice keshtjelle e lashte luften bere,rrasht,per rrasht Çerdhe trimash ne Prekaz. Keto legjenda i ka shqiptari Hamez dhe Adem Jashari Zahiri nje trim i nenes Mic Sokoli i Besianes çojne mesazh trimat prej malit asnje pellembe s´jaleshojme barbarit Hajredinajt roje Gllogjanit ne Koshare trimat e Agim Ramadanit si drangoj po ngjiten shpatit djem te zgjedhur te Isa Kastratit prag me prag te mbrojme me gjak flamujt ne kulla,te valojne lart. Toka jone ka thirre kushtrim shpi per shpi,e tym per tym kane fale nenat nganje trim se lene vendin nen pushtim Kur atdheu leshoj kushtrimin trimat tane kane lene mergimin vjen Fehmiu tok me XHEVEN Ne Kosove me sjelle pranveren Gezo lirine,o meme Kosove pertrire nga gjaku i djemeve tone. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 13, 2007 11:12 pm | |
| Ngado që eci
Ngado që të eci ngjyrat e pranverës nuk i gjej
Ngado që të eci ajri më duket i rëndë
Ngado që të eci vetën e kam pagëzuar mërgimtar.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:02 pm, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 19, 2007 8:13 pm | |
| MUZGU NË VENDIN TIM
Muzgu ngadalë lëshoi flatrat e qetas mbrëmja filloi, e rëndë, peshë plumbi kishte vendin tim mbuloi.
Mbrëmja u lëshua lehtë e lehtë, male e lugina pershkoi, sa e rëndë aq edhe e ftohtë edhe heshtja ate e shoqëroi.
Kaltërsia e qiellit më s'u duk të shponte errësiren e vetë, vendi i yjeve ku mbeti? atë ditë nëntori që shumë flet.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:03 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 21, 2007 4:47 pm | |
| Fytyra e saj
fytyra e saj ndrit si nuri, fjala e saj me peshë guri,
madhështija e saj sa një kala e mpreftë me dy teha u bëftë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:03 pm, edituar 6 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 22, 2007 2:08 am | |
| Lule Bozhuri
Lartë në maje të malit, thellë diku në bjeshkë, është një lule e gjakut nuk vyshket dot për jetë.
Lule qe nga gjaku ynë ushqehet çdo ditë, sa vie e ngjyra i forcohet duket se bën edhe dritë.
Lulen çdo ditë e ujisin skyfterat e Dardanisë, çdo ditë forcen ia rrisin si simbol të lirisë.
Stuhitë e egersuara shumë herë mbi te kaluan, kurr fletët e saja për tokë nuk i shtruan.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:03 pm, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 22, 2007 2:11 am | |
| FOTOGRAFIA E SAJ
Netëve të stërgjatura në borë dhe në shi, në betejat e përgjakshme mbante një fotografi.
Në momentet më të vështira kur ate e shikonte lirinë, dashurinë, begatinë gëzueshëm i parafytyronte.
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 22, 2007 2:11 am | |
| ATJE
Atje janë nënat tona me mund që na kanë rritur, atje janë varret e deshmorëve që vendin e kanë ndritur.
Atje është shtëpia ku u rritem me varfëri, atje janë rrugicat ku loznim si fëmijë.
Atje është edhe shkolla ku mësova ABC-në ku mësova me shumë andje se si të dua atdhe’në.
Atje janë fëmijët, motrat e vllazërit tanë, miqët e dashamirët, atje është vetë Kosova nënë.
Atje shumëçka më ka mbetur tash pres me padurim, të ikë nga ku jam tretur, të shkoj në vendin tim.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 12:04 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Aquila Fillestar/e
Numri i postimeve : 68 Registration date : 30/10/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Dec 24, 2007 12:01 pm | |
| Shqetesimi ------------
Sot rrete si peshqir te lagur dua ti shtrydh, Dhe gjith shiun mbi vehte ta hedh. Te lagem dua te behem qull, Dhe keshtu i lagur fushave te bredh. | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 26, 2007 5:31 pm | |
| Përgëzime për ju , SOFRA dhe BESA-BESE...për këto vargje të mira që na i munëdësoni ti lexojmë..... vazhdoni.... suksese....... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|