| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 12:44 pm | |
| JAM MEIT E NUK DI CKA THASH ! Jam cdo cast ne mendime dit e net qe shkojne e vijne mendoj hijen tende peshperis , do vish a s'do vish
Deri kur kjo jete do me thaj si krande deri kur do te dua kaq marrezisht !
Kam hapur portat e jetes te zemres, e shpirtit hapur i ke gjithe kohen shikimet drejtoj ku te te gjej
frymemarrja ka duhmen e nje vullkani dhe syte lot derdhin rreke , pa ty kurre nuk ngadhnjej! Te pres, edhe nje shekull le te jete se ti je ajo gurra e frymzimit por koha rrjedh e une nuk e pashe Me kane mbuluar frymezimet qe kam ne vete dhe derdhen permases se rrefimit se tash jam meit e nuk di cka thash !
| |
|
| |
paioni Anëtar i ri
Numri i postimeve : 128 Registration date : 15/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 1:18 pm | |
| Balli
O Ballista ju tradhtare ju te shkrete e hizmeqare ju debila e qyqare te terbuar per gjak Shqiptare shitet vendin tek italian vec per pula ju me ngrene nuk ju erdh keq per vatane Italine e thiret nane
O Ballista si qendroni ne toke te Arberit buke kerkoni a e shifni cfare meritoni plumbin ne balle si toptani ju tradhetare e perdhunues edhe sote jeni be kercnues por kujdes se nuk ju del mire kjo SHqiperi ka djem te dlire | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 10:57 pm | |
| PSE S'LINDËM BASHKË MË THUAJ ???
Të kishe lindur kur linda une Të perjetonim të njëjtën femijeri Kjo distancë dekade na ndan si lumë që ndan dy brigje në malësi!
Se di përse aq herët linda Perse u krijova as ketë se di Kur deshi Zoti kështu u ngrita Por - për ty të vuaj përsëri!
Se di sa jetë në konto më ka mbetur ! E di se në xhiron e saj - do të vuaj ! Edhe nëse vdes ! Jo ! S'kam per t'u tretur! Pse s'lindëm bashkë më thuaj ??? | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 4:58 am | |
| 42. Dhurata
Më ke gëzuar me këtë dhuratë s'kam për ta harruar në jetë...
duart i shtërnguam fort u përqafuam më tha ta mbash me shëndet
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:19 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 5:01 am | |
| 43. Sy më sy
Nëpër rrugët e bardha deri në mëngjes n'udhtim kah ti
Portat e mbyllura i hapa të përshëndetem me ty sy më sy...
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:20 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 5:51 am | |
| 44. Atdhe
Ti je shumë larg... vetëm pse ishim shumë afër.
Atdhe frymëmarrje e shpirtit tim Ti je.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:20 am, edituar 6 herë gjithsej | |
|
| |
Xili Hero anëtar
Numri i postimeve : 4309 Registration date : 06/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 5:52 am | |
| jam ketu ti me ike atje kur te kthehem une ty nuk te gjej | |
|
| |
klodian Përjashtuar
Numri i postimeve : 107 Age : 39 Vendi : europe Registration date : 25/12/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 4:27 pm | |
| Respekt poezisë nga ti që e shkrove shenjat e pikesimit pse djalo harrove!? Ndaj serish shkruaj mos u ndalë vallë nese e shton vargun mos kalo ne prrallë!
| |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jan 17, 2009 11:01 pm | |
| Poezia u lexua sonte, me rastin e mbajtjes së manifestimit tradicional Flaka e Janarit ! Beqir Limani qysh më 1997 , dhe autori janë organiztorët e parë të këtij manifestimi ! Më 18 shtator 1998 e vrau policia makosllave , me preteks se ishte organizuesi i mbledhjes së armmëve për luftën në Kosovë !
Ferit RAMADANI:
SHKËMBVIGAN NË QËNDRESË!
(Beqir Limanit)
Ata që të vranë s’ bënë rastësi !
Ata për ne gatuajnë robëri!
Pas shpine gjithmonë i kanë bërë krimet
qendrat e krimit ua dhan - vrasjevendimet!
Kushedi çfarë gradash kanë marrë atë ditë!
xhelatët e krimit , të zitë!
Por, harruan se Ti edhe në varr i pushton lartësitë
Hero i brezave që duan liri , rritë !
Në cilën përmasë të flasim sot e pastaj
S’jemi parë kaq gjatë, as kafe s’pijmë bashkë!
Durimi yt është bërë pikë qetësie,
Është dhembja krenare e Atdheut të lashtë!
E ndjejë se Ti bashkë me ne rri
na bën krenar të ecim drejt Ilirisë,
Vdekja s’u bë heshtje përse i mungon shoqërisë
U bëre jehonë Ti që ishe kushtrim i lirisë!
Ata që të vranë s’bënë rastësi
të zhdukën - të zhbëhesh patën shpresë!
Date Beqir Limani hero i agimit të lirisë
shkëmbvigan në qëndresë...! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 2:41 am | |
| Të lumt Ferit Ramadani, poezi madhështore. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 3:08 am | |
| - Sofra shkruajti:
- Sy më sy
Nëpër rrugët e bardha deri në mëngjes n'udhtim kah ti
Portat e mbyllura i hapa të përshëndetem me ty sy më sy... Kjo poezi me ka pelqyer shume, vecanerisht nga te tjerat. Urime Sofra per keto vargje gjithe jete, si dhe per poezite e tjera. Gjithashtu pergezime per poezite e mrekullueshme te Ferit Ramadanit. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 3:16 am | |
| Eva, faleminderit për vlersimin e këtyre vargjeve të mia, gjithashtu kohëve të fundit sa nuk isha aktiv në forum, ke bërë një punë të madhe me krijimin e poezive për këtë temë.
Të urojë suksese në vazhdim. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 3:50 am | |
| U falnderoj perzemersisht, Eva dhe Sofra! REVISTËN VALVITËN SI FLMUR KUR NGADHNJEN LIRIA Si duket sot befas trokita tek ti Prishtinë ? Para shumë vitesh u largova pikërisht këtë datë !? Edhe atëherë malli më dogji , por krijova lumturinë ? E tillë është ndarja, me mall e mandatë !
Ky takim i lumtur ishte shumë i dëshiruar Se do të merrja një Revistë të shumëpritur! Në kufindarje rrjedhat dukshëm janë përmirësuar Ndaj ndjeva gezim femijëror e jo si i rritur!
E para , se takohesha me vëllezër qe te duan Ty Ata se durojnë një fije ngarkese te kesh - aspak! Se në jetën tonë sa gjilpëra na kanë ngulur në sy Dhe plumba gjymtyrëve që nuk na dilte gjak !
Ne ecnim me Landrover lakoreve të gjata Rushiti, Arta , dhe timonieri Xhylasfi, Flisnim për gjithçka që kishte rrënuar nata Dhe unë mendoja takimin me ata djem të ri !
Doli Leka, Agoja , Bibikim që i ndjeja, Ndarja klasike e robërisë shumë na pati shemb ! Është befasia e këndshme Revista Bashkimi Kombëtar Do të hynte në Iliridë të krijonte rend ! Se në Kërçovë mbahej Flaka e Janarit regëtima e vdekjes së të madhit Skënderbe dhe vrasja e martirëve Gërvalla e Zekaj që Bashkimin Kombëtar mbillnin në Atdhe ! Pikërisht këtë datë janari , kur ngrica të pret ! Dhe Babai i Komandant Shpendit nga Shqipëria, Bashkë me Babain e Muedin Aliut - hasret , Revistën valvitën si flamur ku ngadhnjen liria! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 4:14 am | |
| - feneri shkruajti:
- U falnderoj perzemersisht, Eva dhe Sofra!
REVISTËN VALVITËN SI FLMUR KUR NGADHNJEN LIRIA
Si duket sot befas trokita tek ti Prishtinë ? Para shumë vitesh u largova pikërisht këtë datë !? Edhe atëherë malli më dogji , por krijova lumturinë ? E tillë është ndarja, me mall e mandatë !
Ky takim i lumtur ishte shumë i dëshiruar Se do të merrja një Revistë të shumëpritur! Në kufindarje rrjedhat dukshëm janë përmirësuar Ndaj ndjeva gezim femijëror e jo si i rritur!
E para , se takohesha me vëllezër qe te duan Ty Ata se durojnë një fije ngarkese te kesh - aspak! Se në jetën tonë sa gjilpëra na kanë ngulur në sy Dhe plumba gjymtyrëve që nuk na dilte gjak !
Ne ecnim me Landrover lakoreve të gjata Rushiti, Arta , dhe timonieri Xhylasfi, Flisnim për gjithçka që kishte rrënuar nata Dhe unë mendoja takimin me ata djem të ri !
Doli Leka, Agoja , Bibikim që i ndjeja, Ndarja klasike e robërisë shumë na pati shemb ! Është befasia e këndshme Revista Bashkimi Kombëtar Do të hynte në Iliridë të krijonte rend !
Se në Kërçovë mbahej Flaka e Janarit regëtima e vdekjes së të madhit Skënderbe dhe vrasja e martirëve Gërvalla e Zekaj që Bashkimin Kombëtar mbillnin në Atdhe !
Pikërisht këtë datë janari , kur ngrica të pret ! Dhe Babai i Komandant Shpendit nga Shqipëria, Bashkë me Babain e Muedin Aliut - hasret , Revistën valvitën si flamur ku ngadhnjen liria! Feneri këtë poezi e propozojë të jetë në numrin e dytë të Revistës... | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 3:09 pm | |
| NË KUFIRIN KOSOVË !
Me udhembarën makosllave hyjmë n'kufi - Kosovë! E heshtur nga vëzhgimi qënrdon Kodra Furrë. Përpara nga sportel-kufiri një zë i sërbisë një fytyrë vezake- femër e paparë kurrë!
Kush na ka rrejtur, se u bë Kosova Atdhe ? Me preu diçka në brendi zemre si fleks ! Kush ishin ata trimat mbi trimat në këtë dhe që shtruan jatakun Unmik - Eulex ?
Tjetër kush do të ishe, pos mbijetimi i shkinës Sërbia e krimit kërkon liri për gjarpërinjt krahët e orakullit janë në ballë të vitrinës të ruanjë rrëshqanorët , derrat, arrinjt !
Tjetër kush do të ishe të na dalë përpara Kosovë o vend i lokeve - bijtë e Skenderbeut! Mbi Sharr e Pashtrik, mbi Bjeshkët... - mbin fara Me Jusufë, Bardhosh, Adem Jashara të Dheut ! Ashtu hapet qielli që ne e duam të lirë, Si Abidin Hyseni, Avni Elmazi, Naseri , e Beqiri Në pjatë të Djallit le të hajnë e pijnë qafirë Se nuk mposhtet kurrë gjaku prej Iliri!
| |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jan 18, 2009 4:34 pm | |
| KUSH I SHPIKU NDARJET !!! Kush i shpiku ndarjet shkoftë në mallkim Se ndarja jetën ma preu pa hak Edhe sot nga Uskana si zog në fluturim zvarritem i vetëm e ndrydhem pa gjak
Hej! Provincë - Kasaba e mallkuar ! Që e vrave shijen e jetës në vargjet e mia ! Lindën befas për një shpirt të uruar - Të blerojë përmasën e hirit nga vetëmia
Tani kur jam gjithmon në mendime Tani kur imazhin në prehër ia mbaj Në vargjet zbrazëti ndjej dhe shumë pikëllime Se mungon ajo e si mund ta bëj me faj?
Kush i shpiku ndarjet shkoftë në mallkim Mes nesh gjithmonë ngritet largësia ! Vetëm unë kurë s'bëj armpushim edhe hi n'më bëftë dashuria! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 19, 2009 8:59 am | |
| Je Zemra Jone Shqiperi...
Ti je kenga e pare qe femije degjuam, Je me e forta ndjenje, dashuri, Me i dhembshmi lendim qe ne jete provuam, Ti je Shpirti Yne, Shqiperi…
Do doja vec bulezime pranvere te njihje, Te kishe, vec diell, pavdekesi. Do jepja gjithshka qe te keqen ta fshije Nga Trupi Yt Shqiperi…
Ne shekuj o Nene ke mbajtur lart koken, Te kemi ne Ty Perendi! Me gjakun e derdhur mes qiellit e tokes, Je Nderi Yne Shqiperi..
Nga krahet ke shkulur gjakpires, tradhetare, Shpirti te qan nga vreri i tyre i zi. Por ballin e paster e mbajte te bukur, krenar, Je Jeta Jone Shqiperi...
Ke lindur bij trima, ashtu do jete pergjithmone. Te kane ne kenge e ne lufte, te mbajne ne flamur kuqezi. Je enderr e bukur, e dhimbshme e dashura jone. Je Zemra Jone Shqiperi. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 19, 2009 5:50 pm | |
| - Xili shkruajti:
- jam ketu
ti me ike atje kur te kthehem une ty nuk te gjej bravo xil tash i ke rene ne pik |
|
| |
Leka i Madh V.I.P
Numri i postimeve : 1368 Vendi : Dielli lind nga malet! Registration date : 02/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 19, 2009 6:15 pm | |
| Ehehehe, Vrana kjo poezia moderne po nxjerr 'poet modern' | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 21, 2009 4:11 pm | |
| Per ty...
Lexoj - edhe fjalet e humbin kuptimin... Se pesha e rende aspak s’te shkon ty. Nga zemra do doja te hiqja trishtimin, Do doja tani te te shihja ne sy...
Vec kjo do me bente serishmi te qete, Buzeqeshur serish ngado te kerkoj... Me bej te shoh prape nje fraze te nxehte Dhe oret pa drite krejtesisht t’i harroj...!
Me bej te te shkruaj me vargje tani... Me bej te krijoj edhe kur nuk dua. Do doja nga ti pergjithmone embelsi, Do doja te jesh me i shtrenjti per mua...!
Por une jam prej zjarri, kujdes me pohimet..! Te digjem gjithmone - vec fjala me ben. Nese te afrohem nuk pres afirmimin... Me puthje do vij te rrembej shpirtin tend..! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 23, 2009 11:06 am | |
| Me mungon Dhembje ne gjosin tim me rendon shum per ty kur malli me buzqesh dhe ne zemer po me rri, ka zan vend dhe nuk luan dot qe me ben syrin me lot! qe me dridhet buza e that shpirti digjet flak-flak Shum rend qenka keshtu te jetosh. me dhimje e mall e dashuri perse zemra nuk gezohet dot perse shpirti rrin ne vetmi,
|
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 23, 2009 11:56 am | |
| Eva dy poezit e fundit nuk i paskam vërejtur, janë shumë shumë të mira. Ela gjithashtu urime dhe suksese.
45. Atdhe
Me djersë dhe me gjak ti kemi ngritur Bedenat
Pirgjet sa më të forta që të jenë sa më të larta të qëndrojnë
Në përballim me bajlozat e ri nga gjaku i vjetër që vijnë, i zi...
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:20 am, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 23, 2009 6:01 pm | |
| Faleminderit shume Sofra. Gjithashtu poezia juaj Atdhe eshte shume e bukur dhe e forte me idene e bajlozave te rinj qe vijne nga kohet e lashta... dhe me gjithe metaforen qe e sjell kete ide. | |
|
| |
Muja e Halili Anëtar
Numri i postimeve : 294 Age : 28 Vendi : GalaxY Profesioni/Hobi : Mi vra shkijet Registration date : 15/01/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 23, 2009 9:02 pm | |
| Pavaresia e Kosoves Ne nje dite pa plan, te gjithe morem nje lajm.Thaci pavaresine shpalli,vaj per ne halli.
Kur flamuri i prezentua dy pika lote me rrodhen mua,thashe q'eshte kjo plehersire qe asgje spaska te mirë.
Ora 11 ,Prishtina u kall kejt,tere Prishtina u mbulua nga Fishekzjarre thonin qytetaret :He Thac he e kalle. Me rrespekte nga Muja e Halili. | |
|
| |
Eklips Anëtar i ri
Numri i postimeve : 146 Age : 37 Vendi : Në ferr..!! Registration date : 17/01/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 23, 2009 9:14 pm | |
| Muja e Halili urime te pergezoj per kete poezi,mos u ndal vetem vazhdo keshtu.!! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|