| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 12:37 am | |
| U KTHEVA VARGJE NISA PER DY SY Rikujtimet,vërdallë i shpiej tek flas me vetvete Në mendje frymzimi më thotë një varg tjetër Zemra ime , mos ki dert , mjaft fjete Unë për ty sërish do të marr jetën patjetër!
Më ftojnë të dashurit e mi! Më thonë: Eja ! - Atje me te gjallët ka kush ndez oxhak ! Na ka marrë malli pa ty - si duam keto ndeja, te kemi gjithcka që na vlon ne gjak!
Kushedi si rrapëllonte vdekja, hapte e mbyllte dyert! Me dhembje , me gjithcka më kishte mbuluar Këputej shpirti im si telat e kitarës dhe ngeli vargu këto ditë i pashkruar!
Në meditime ngela meit, mbeta me frymëzime Nje ndjenjë malli më priste mbremje e mëngjes Veladoni i butësisë që më bëri ledhatime Ishte lutje nëne , si vezullimë me vesë !
Sa e ngrohtë ajo butësi, sa më çeli zemrën Më endën ëndrrat si bleta në petale pranvere Sa e shkurtur ishte, shkoi siç shkon bora nga vera Sërish malli më djeg o nënë duhmë e embël ere!
Çka ishte gjithë ajo ! As tani nuk e di Nëpër dhembje endesha marrëzi përjetova ! Befasisht u ndava ! U ktheva vargje nisa per dy sy Se me lot do të mbusheshin ndaj kurrë se durova...! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 9:31 pm | |
| KËTË NATË JEHONASH Si mund të prehem këtë natë jehonash çdo gjë në rrëmbim më ka pushtua, s'është kjo gjamë që derdhet - në përmasë zezonash por llavë që më djeg me klithmë : Të dua !
Është pushtim i shpallur - perandori, gjendje amuri - ku ndizen zjarre! Vargan mendimesh pakufi - ushtri më trokasin në zemër me shumë batare !
Kam hapur portat e shpirtit si Troja, Nënshtrohem ! Valëvis flamurin lart ! Më përshkon thirrorja : Të dua ! Të dua ! Dhe mbes i plagosur - në hark ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 9:34 pm | |
| KY TRISHTIM SOT ? Se di nga ta nis pikëpyetjen Vallë ! Ç'është gjithë ky trishtim sot ? Dy pika loti oqean blerimi janë bërë blerim - ortek i ngrohtë !
Dhe ndizen bulëzat - lajmërojnë pranverë edhepse qielli derdh dëborë ! Rrezaton një zë që më bën përherë ta ruaj në shpirt si shekullor ! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 9:40 pm | |
| JAM ME SHPIRTIN QE VUAN...! Jam në shpirtin që vuan e lëngon, Rend t'ia sjell me vargje lumturinë, Çdo çast në vetmi një vrull më mundon ku ta gjejë ilaqin t'ia kthejë qetësinë !
Prej dritës së syrit i fal rreze pranvere prej zemrës lëng jete t'i shkoj në damar dhe shpirtin ia jap po prej kësaj ere se shëndeti i saj më bëhet nektarë...! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 9:48 pm | |
| NJË ZË I MEKUR MË VJEN RËNKIM As kjo që bëra nuk doli e shëndetshme një zë i mekur më vjen rënkim : Mos m'u hidhëro se jam e prekshme, diçka e padukshme më bën sfidim !
Dhe më hapet kraharori më përpin orteku nuk e di! Sizifi e ka pas këtë plagë ? Njëmijë herë rrokullisem nga shtegu se shpirtit tim i - shtohen vrragë !
As dritën e diellit se dua të dalë as Pranverës blerimin ,të qiellit - kthjelltësi ! E kërkoj errësirën e ngrysur t'më ndalë - dorzan i bëhem - shërim Dashurisë !
Le të kaloj e keqja e saj mbi mua se kur ka shëdet ajo , unë gjatë jetoj buzëqeshja e saj ylber i rrjedhës në krua më bën hapsirës jetë për këngë të krijoj ...! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 10:21 pm | |
|
Kur në Mitrovicë këndohet për Çamërinë
Një grup djemsh e vajzash si yje… paqësisht
Zemërlënduar, ndërsa Atdheu kalon ngricë
Demonstrojnë pse ne na lendojnë padrejtësisht
Demonstrojnë atje … diku në Mitrovicë…
Uragane si prej shekujsh derdhen mbi ta
Dhe pse protestojnë me këngë dhe pse jane gati fëmijë.
Me hekur kundër asaj më të natyrshmes sa më s’ka,
Të drejtës për të kërkuar jetë dhe liri…
Me pranga në duar ngjyrë Unmiku a Europe
Bijtë e vet po sheh Shqipëria!
Në Mitrovicë, në një stacion policie këndohet
Një këngë mallëngjyese : Rroftë Çamëria…!!
| |
|
| |
Leka i Madh V.I.P
Numri i postimeve : 1368 Vendi : Dielli lind nga malet! Registration date : 02/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 10:33 pm | |
| - Eva shkruajti:
-
Eva juve jeni e mrekullueshme. Kur i lexoj keto vargje kaq mire te thurura verej dhe ndiej zerin e nje poeteje te talentuar, zerin e nje poeteje me plot vokacion e shprehshmeri qe mbi te gjitha ka nacionalizem dhe qytetari. Te lumte Eva! Poezia juaj eshte kaq mire e permbledhur dhe kaq shprehese. Kaq goditese dhe kaq e qelluar. Me bere te rikujtoj ne thellesite dhe celuloidin e kujteses ato ngjarjet ne Mitrovice aso vere... ate mesdite me shi...shoket e shoqet tek kerkonin shendet e pasteri... kerkonim liri... dhe kendohej per Cameri. Te falemnderit Eva! Te falemnderit! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jan 12, 2009 10:46 pm | |
| Te faleminderit ty Leka qe ma ke dhene motivin per kete poezi dhe mundesine per te pare dhe njohur me mire gjithshka ka ndodhur ne Mitrovice ne Korrikun e vitit te shkuar. Respekt per ty dhe per te gjithe shoket dhe shoqet e tua qe ishin atje dhe keqtrajtoheshit, teksa kendonit per Shqiperine. | |
|
| |
Aleks J. Zhapa Fillestar/e
Numri i postimeve : 5 Age : 91 Vendi : Gjirokater Profesioni/Hobi : Arti & Leterssia & Sporti ( gjahu ) Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 2:16 am | |
| | |
|
| |
Numri i postimeve : 5 Age : 91 Vendi : Gjirokater Profesioni/Hobi : Arti & Leterssia & Sporti ( gjahu ) Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 2:18 am | |
| HIJE DHE MISTER, NGELET Po harroj minutat, po harroj oret, po harroj dhe ditẽt,Por kurrẽ fytyrẽn dhe sytẽ e bukur, s’ja bẽjẽ tẽ huajẽ.Asaj njẽ letẽr po i shkruaj sot, asaj qẽ dje m’u largua,Se çdo gjẽ e imja, e saj, po ngelet njẽ mirazh nẽ sy.Asaj po i shkruaj sot, qẽ emrin nuk ja kam harruar, Se dje çdo gjẽ ishte e bukur, jo si sot, sytẽ pa dritẽ.Çdo gjẽ e jona dje, kishte njẽ emẽr, tani ẽshtẽ larguar,E çuditẽshme, çdo gjẽ nga ajo mesnatẽ, hije, e emister.Sot s’po mẽ egziston asgjẽ, sot, nuk po bẽhet as e gjallẽDhe guri po plas, jo unẽ i ziu njeri, qẽ po vdes nẽ merak.Unẽ s’do ta harroj kurrẽ, po a ja vlen mẽ pẽr tẽ jetuar?! Unẽ nga njẽ foto e njoha, ishe e bukur, sytẽ e diellit pashẽ.Sot s’kam nevoje pẽr tẽ, tẽ mẽ lẽrẽ tẽ qetẽ, nẽ jetẽn pa jetẽ.E di, ẽshtẽ njẽ çmẽnduri qẽ po bẽjẽ, po ndẽshkoj veten keq,Por duhet ta pẽrcjell hije e keq dhe misterin, qẽ sot s’mẽ flet. Edhe nẽse e kujtoj nẽ njẽ momen, do shikoj foton e njohjes… MẼ 3 DHJETOR 2008 & ORA 15:20’.Kristaq Gushi = 0682082067 – Postuar me 14 Janar 2009 | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 2:32 am | |
| MALLI Vij rrotull nẽpẽr shtepi,Nẽ dhomẽ ka, veç qetẽsi.Nẽ mure fotografi,Mẽ dole para, vetẽm ti. S’ka tjeter, veç pẽrkẽdheli,Si bashkẽshorte dhe fẽmijẽ.Ke mbetur pẽr mua, ti,Yll’ i dritẽs nẽ pleqẽri! Nga poet: Aleks J. Zhapa BASHKẼSHORTES Shtepia pa grua, Nuk ka lezet fare.Si njẽ dhomẽ e errẽt,Fare pa dritare. Mbeta i vetmuar,Qyqar nẽ shtẽpi.M’u pren kẽmbẽ e duar,S’di ç’tẽ bej, nuk di. Kaluan dy javẽ,Kaloi dhe e treta,Ajo prapẽ u kthye,Sa e bukur jeta! Nga poet: Aleks J. Zhapa FORCA E FJALẼS Fjala ẽshtẽ armẽ pa zẽQẽ rẽndon e tẽ vret.Plagẽ s’tẽ hap,Zemẽr e tru godet. Nuk gjen ilaçePẽr tẽ mjekuar plagẽn,Shẽrimi vjen atẽhereKur fjala vret fjalẽn. Nga poet: Aleks J. Zhapa Postuar me 14 Janar 2009 | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 8:32 am | |
|
Koha per ty...
Te gjej kohe per ty…? Nje nocion pa kuptim
Sepse cdo minute je thelle shpirtit tim.
Je i gjithe kuptimi i jetes qe rend
Edhe kur emrin nuk mund ta permend...!
Je dita e bukur ose e zymte dhe me shi,
Je nata me endrra , me ankth a qetesi…
Ne tinguj mesazhesh, ne fjalet pastaj,
Je gjithe dashuria me forcen e saj.
Je ketu kur perpiqem mes rreshtash te ndjej
Dhe kur me pak fjale gjithshka te rrefej.
Edhe kur nuk flasim, dhe kur e bejme “roman”
Ta dish qe nga ty asgje nuk me ndan...
| |
|
| |
Blerim1 Fillestar/e
Numri i postimeve : 40 Age : 35 Vendi : Shqiperi Etnike !! Registration date : 26/09/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 1:46 pm | |
| Poezi shume te bukura, pergezime ju qe keni shkruar keto poezi. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 2:57 pm | |
| Te lumt Eva shum poezi te bukura na sjell ketu |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 3:53 pm | |
| - Eva shkruajti:
-
Eva te lumte per kete poezi. Ne kete video eshte nisma e ngjarjes qe eva e ka qendisur bukur ne kete poezi. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 4:33 pm | |
| Poezi shume te mira keni postuar, ju pergezoje se vertete shume te mira, vec suksese. Eva, te pergezoje per poezit, e sidomos per kete Kur në Mitrovicë këndohet për Çamërinë , vertet shume rrenqethese, me kujton shume protesta me keto vargje qe ke thurur. Respekt, BiBiKiMi. |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jan 14, 2009 6:29 pm | |
| Ju faleminderit Ago Muji, Ela, Bibikim dhe Blerim1 per pergezimet. Respekte per ju. Videon e protestes, qe u be shkak per kete poezi e keni tek tema videoja juaj e preferuar. Gjithsesi linkun po e sjell edhe ketu:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3218737324303902466&hl=en | |
|
| |
Uskana Anëtar i ri
Numri i postimeve : 141 Age : 44 Vendi : Uskanë Registration date : 08/12/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jan 15, 2009 12:40 am | |
| NË DUEL ME TY !
Pa ty vetveten e ndjej të mërguar krijesë e buzëqeshur , enxhull i uruar!
Shfaqesh vezullimë - si nata kur ka hanë Jatak zemrën time - gjithmonë e ke pranë !
Se ti je rrezja që lufton errësirën Bëhesh pellg rrënimi kush e prek të mirën!
Bëhesh aq e këndshme , njëkohësisht e shtirë për metaforë e rimë të vargut të lirë ! Je shkendijë pushtimi - bëhesh dhe jehonë sylynjarë i gofit që agun e zgjon Kalorëse betejash - fluturim hapësire shigjetë që shpon zemrën pa prekur pancire!!! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jan 15, 2009 2:04 am | |
| I përshëndes të gjithë antarët të cilët sjellin vargje të mrekullueshme në këtë temë dhe ia rrisin cilsinë forumit tonë Bashkimi Kombëtar.
I përshëndes nga zemra fenerin, Evën, Kristaq Th Gushin, gjakushin, Aleks J Zhapa, Uskana dhe të gjithë forumistët e mrekullueshëm të cilët janë të palodhshëm dhe japin kontribut nëpër tema të ndryshme....
39. Në këtë Pranverë
Pranvera e këtijë viti do të jetë gjakim i çelur për shqiponjat në fluturim, Pranverën si çdo pranverë ta mbushim me blerim me gishtrinjtë tanë si përherë.
Në këtë Pranverë heshtjen në shishe do ta mbyllim me tapë netve të prillit deri vonë do të flasim sa t'i prekim yjet në kthjelltësi ardhja e pranverës të jetë me befasi të ketë plotë blerim
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:18 am, edituar 5 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jan 15, 2009 3:54 am | |
| 40. Rikujtim dhe ngrohtësi
Në votër ngrohem rreth zjarrit si dikur me bisedat e gjyshit....
bisedat si bora e bardhë trashigim nga thellësit shekullore e kishin peshën e gurit bisedat burrërore.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:18 am, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jan 15, 2009 7:03 pm | |
| DIGJEN METEORË !
Nuk janë pyje as shkëmbinj që rrokullisen digjen netëve meteor ! Edhe vargjet me pikëpyetje stisen trokëllin ankthshëm një mizor!
Shkel pamshirëshëm bën rrëmujë llava e tmerrit ngritet re ! Ia kanë nisur gurrat i bëjnë bujë vetëm këngët s'kanë hare !
Turfullin mizori, vret e pret shënjestër në jetë errësirën ka ! Në syth lules blerimin ia vret si bryma vjeshtes kur e tha !
Por, e ndjen se bën kotësi E ndjen se mbetet në muzeum ! Dashuria nuk është robëri, Shtrat Prokrusti për gjumë !
| |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jan 15, 2009 11:27 pm | |
| LUTJE Nuk ishe! Të kërkova ! Isha i dëshpëruar, në peshën e misterit mbështeta vetminë ! Në ëndërr të pashë buzëqeshjen e zbuluar Mos te vrasë shkuja - luta Perëndinë!
Sa e gjatë pritja ! Nisa të verbohem, me vetveten grindem kam rrebelim! Desha të të jap dhuratën por tash irrnohem si më perthan gezimi në shpirtin tim?!
Më ndrydhet horizonti, errësirën kam pranë as vetë nuk e di - jam torzo në vinjetë! Ndoshta egërsirat vijnë të më hajnë si shtrigë të me gjuajnë rrufetë.
Në këtë katandi sërish dal ballëhapur I them edhe Zotit nuk dua te vdes ! Unë e di ku eshtë shpirti im i pasur s'më lë të rënkojë shtigjeve me dënesë?
E dua sa gjithësia ! Dhe kurrë nuk pendohem! Le të flasin ata që s'kanë gjë në dorë! Me shpirtin e saj sërish rindërtohem rrezeshpresën jetë ta pushtoj si borë ! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 12:43 am | |
| 41. Nëpër natë
Djajtë shtegtojnë pa nda nëpër natë
ballin e kanë plotë djersë duart i kanë plotë gjak
na përcjellin si hije për diçka të vjetër për diçka të re.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 11:19 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 12:56 am | |
| - Sofra shkruajti:
- Nëpër natë
Djajtë shtegtojnë pa nda nëpër natë
ballin e kanë plotë djersë duart i kanë plotë gjak
na përcjellin si hije për diçka të vjetër për diçka të re. Ky ishte dhe kuptimi i dinamikes! Poezia e do ate, jo ta harrosh se vyshket ! | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jan 16, 2009 1:21 am | |
| MOS MË THUAJ ! Mos me thuaj se më verbohen sytë.... Se rri gjatë në linjë si vasha në dritare,
Më befason kjo ndarje kaq e ndytë, siç ndahen nga jeta vrasjet magjistare.
Matanë detit, në shtigje të gjeta një natë kur befas të shkrova një postim !
Po ku ta dija une se do t'më pushtojë gërsheta, Dhe pamja jote enxhull me gjithë atë shkëlqim!
As që m'u kujtua se del si hanë majëmalit as qe e ndjeva se mund te behesh blerim
Nga lartësitë kur zdirgjesh si Bardha e Temalit si shqiponjë versulesh pushton shpirtin tim! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|