| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
cristal Fillestar/e
Numri i postimeve : 28 Age : 49 Vendi : Mitrovicë Registration date : 26/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 25, 2008 8:26 pm | |
| Sofra faleminderit prej jush jeni shumë të nderuar të gjithë. | |
|
| |
cristal Fillestar/e
Numri i postimeve : 28 Age : 49 Vendi : Mitrovicë Registration date : 26/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 25, 2008 9:07 pm | |
| I huaj ç'është kjo natë e çuditshme ky qiell i huaj pa yje ç'ështe kjo rrugicë dredhake mundohem por s'i bie dot në fije. dhe dita nuk është si dikur as era as shiu që bie asgjë nuk ngjan në diçka një botë e tëra,nën hije. dhe qeshem si frikshëm si me të vjedhur kur djellin më në fund e zë syri im po ç'qenka ky diell i çmëndur në lindje perëndon e lind në perëndim ! asgjë në vend të vetin, në këtë vend që s di si ta quaj me dukej por shpejt vesh e mora, gjithqka kishte qenë aty ,ashtu,gjithmonë isha unë që ishte i huaj. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Sep 26, 2008 2:32 am | |
| Cristal & Sofra me te verte jeni te mdheje pergezime dhe ju uroj palodhje te me tutjeshme me gjithe kete talent qe keni ne vete te krijoni gjithe keta poezi kaqe te bukura dhe domethense shume shume rrespekt . | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Sep 26, 2008 11:24 am | |
| Sofra dhe Cristal përgëzime për këto poezi të bukura që po e pasurojnë dhe po ia rrisin vlerat kësaj rubrike .Vazhdim të mbarë. | |
|
| |
cristal Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Sep 26, 2008 11:18 pm | |
| Beton dhe Arta ju faleminderit shumë,shpresoj t'ju ken pëlqy sadopak,është kënaqësi e madhe që këto vargje lexohen nga ju,jeni shumë të respektuar. | |
|
| |
cristal Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Sep 28, 2008 6:21 pm | |
| a po ja shkrepe ndokush a jo ... Sofra tash vone i kam shfletu keto poezite tuaja ne forum,je befasues ju pergezoj dhe ju deshiroj frymezim te metutjeshem. Shume te bukura ! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Oct 05, 2008 10:01 pm | |
| Nje poezi qe e kam shkruar per vjeshten e trishte por qe ja kushtoj lumturise qe ti me dhuron ne cdo moment...
Vjeshta
Me zbehtesine e zymte te gjetheve qe thahen, Me ngjyren gri te qiellit mes reve qe shperndahen, Me nje kujtim te bukur, ketu ne zemren time, Me shira te rrembyer, me erera e gjemime, Ja vjeshta po afron.
Me nje petale loti ne cep te syve rene, Me nje pende dallandyshesh neper shtegetime lene, Me nje fjale dashurie mbuluar me mister, Me mall e nostalgji per Diellin ne pranvere, Ja vjeshta po renkon.
Kur era vershellen mbi xhama dhe troket, Kur shiu lot i qiellit mbi syte tona shket, Vete vjeshta murmurit me nje trishtim ngjyre gri: Nuk dua qe te kem kaq shume lot e merzi, Vete vjeshta po loton.
Dhe ikin ditet, javet, pranvera vjen serish, Na peshperit gjithe gaz plot fjale dashurish. Dhe iken perseri dhe prape vjeshta vjen, Trishtimin, zymtesine me vete pas i kthen Kjo vjeshte qe vjen e shkon. | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Oct 05, 2008 10:21 pm | |
| Kjo poezi te len te kuptoshe dicka por duhet te besh pjese ne kete poezi qe ta kuptoshe se per kend behet fjale por shume e bukur telumte eva | |
|
| |
beti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 103 Age : 42 Vendi : maqedonij Registration date : 10/09/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 7:12 pm | |
| vdeksh mi se ma there zemren ami budalle ije,skije mend se e frejgen qetren nuk t intereson i ka thon miju maces kur i ka dal befas | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 7:25 pm | |
| HAhaha ami beti vdeksh si na cuditet tej me ket gjuh po tej pse totesh pi mejit ene stkame faj une xhi totesh si zhabat pi si kujte edhe ikish lagesh ne uje te te veje fllade halis budallice mi hahaha | |
|
| |
Trimi Fillestar/e
Numri i postimeve : 32 Age : 57 Vendi : tirana Registration date : 24/09/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 7:45 pm | |
| Ah mi Beti sa bukur e ke shkrujt shqipen, shume bukur, di me e perkthy ate poezi ti mi Bet? - beti shkruajti:
- vdeksh mi se ma there zemren
ami budalle ije,skije mend se e frejgen qetren nuk t intereson i ka thon miju maces kur i ka dal befas | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 7:51 pm | |
| - Eva0506 shkruajti:
- ]Nje poezi qe e kam shkruar per vjeshten e trishte por qe ja kushtoj lumturise qe ti me dhuron ne cdo moment...
Vjeshta
Me zbehtesine e zymte te gjetheve qe thahen, Me ngjyren gri te qiellit mes reve qe shperndahen, Me nje kujtim te bukur, ketu ne zemren time, Me shira te rrembyer, me erera e gjemime, Ja vjeshta po afron.
Me nje petale loti ne cep te syve rene, Me nje pende dallandyshesh neper shtegetime lene, Me nje fjale dashurie mbuluar me mister, Me mall e nostalgji per Diellin ne pranvere, Ja vjeshta po renkon.
Kur era vershellen mbi xhama dhe troket, Kur shiu lot i qiellit mbi syte tona shket, Vete vjeshta murmurit me nje trishtim ngjyre gri: Nuk dua qe te kem kaq shume lot e merzi, Vete vjeshta po loton.
Dhe ikin ditet, javet, pranvera vjen serish, Na peshperit gjithe gaz plot fjale dashurish. Dhe iken perseri dhe prape vjeshta vjen, Trishtimin, zymtesine me vete pas i kthen Kjo vjeshte qe vjen e shkon. Eva..pergezime per poezinë ,shume e bukur e shpresoj të n'a sjellësh edhe te tjera ..do i lexojmë me knaqësi. Pergezime! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 7:55 pm | |
| Faleminderit Euridika! Te pershendes. | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Oct 06, 2008 10:54 pm | |
| - Eva0506 shkruajti:
- Nje poezi qe e kam shkruar per vjeshten e trishte por qe ja kushtoj lumturise qe ti me dhuron ne cdo moment...
Vjeshta
Dhe ikin ditet, javet, pranvera vjen serish, Na peshperit gjithe gaz plot fjale dashurish. Dhe iken perseri dhe prape vjeshta vjen, Trishtimin, zymtesine me vete pas i kthen Kjo vjeshte qe vjen e shkon. Jam krejtesisht i befasuar nga tablloja që hap horizonte te nje shikimi të perlotur! Ashtu del pamja e vjeshtes ne vargjet e Eves 0506 , e cila perpiqet edhe te verberit t'i jape drite e blerim, por edhe atyre qe nuk ndjejne t'i beje te hareshem! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 5:01 am | |
| Eva0506, sapo lexova poezin "Vjeshta" poezi shumë e mirë. Të lumtë dhe suksese... | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 5:11 am | |
| Faleminderit Sofra! Respekte shume per cdo gje qe shkruani, suksese edhe juve . | |
|
| |
beti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 103 Age : 42 Vendi : maqedonij Registration date : 10/09/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 10:41 am | |
| - Trimi shkruajti:
- Ah mi Beti sa bukur e ke shkrujt shqipen, shume bukur, di me e perkthy ate poezi ti mi Bet?
- beti shkruajti:
- vdeksh mi se ma there zemren
ami budalle ije,skije mend se e frejgen qetren nuk t intereson i ka thon miju maces kur i ka dal befas kjo esht ne dijalekt tetoves qytet ne maqedonij nuk ma mer mendja se nuk e kupton | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 2:50 pm | |
| DRITHËRIMAT E MIA
Të afrohem ngadalë sikur një hije Trupin tënd nudo me afsh e vështroj Nuk guxoj të të prek me duar Edhepse të dëshëroj, të lakmoj Ti as që e di se ç’po ndodhë me mua Epshet se si më vlojnë në deje Në mes nesh asgjë dhe shumëçka S’guxoj të afrohem as të largohem prej teje! Gjinjët të janë fryrë dhe sikur më thërrasin Ngriten dhe ulen me frymëmarrjen tënde Kurse zemra ime don të dal nga gjoksi Nuk ka si të qaj as të ia merr ndonjë kënge! Të shikoj kërthizën dhe ik poshtë shikimin Aty ku nis ëmbëlsia jote, Dhe nuk do të doja asnjë shpërblim tjetër Përveç ta shijoj ëmbëlsinë e kësaj bote! Ti flen ashtu e qetë në gjumin e natës Gjersa unë dridhem nga epshet e pa fund, Dua, por nuk mundem gjumin të ta prish Dhe të shijoj trupin me bukuri të pa fund! Të depërtoj thellë në brendësinë tënde Duke të ledhatuar dhe puthur sytë, Por pritja që ti të zgjohesh nga gjumi Shpirtin po më merr, po më mbyt! | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 2:51 pm | |
| THELLË NË SYTË E TUA
1. Ulem në gjunjë pran fotografis tënde Me kujdes shikoj thellë në sytë e tua, Dhe pyes vehten: Vallë ç’po ndodhë me mua? Përse kaq shumë vuaj edhe pse të dua!
2. Sikur edhe ti në sy më shikon mua Dhe mendimet i kemi njësoj, Sikur dëshëron diçka të më thuash Por nuk nxjerr zë, s’më flet dot me gojë!
3. Se si një ngrohtësi mu sikur një rreze Më përshkon trupin dhe arrin në zemër, Vallë çfarë po ndodhë kështu me mua Sa shumë të dua, por s’të thërras në emër!? | |
|
| |
Poeti Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 2:55 pm | |
| A VDESIN ENGJUJT?
Engjujt kurre nuk vdesin, jo Ata jane pjese e jetes sone Dhe kudo qe jemi, e kudo qe shkojme Me ne do te jetojne!
Engjujt jo nuk vdesin, Dielleza - engjull Sespe ti jeton ne zemrat tona Dhe kujtimi per ty do mbetet i gjalle Ne mendjen tone do te jehoj jehona!
Ti jo nuk vdiqe o engjull i bardhe Sepse engjujt jo nuk vdesin kurre!
02.10.2008 /21:37 | |
|
| |
shqip0nja Anëtar
Numri i postimeve : 299 Age : 34 Vendi : kosovë Registration date : 15/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 3:54 pm | |
| ajo pret... | Koha aq shpejt ikë e tërë shpresat t'i fikë tash s'ëndërron asgjë as nuk shpreson më.
Se jeta nuk të deshi me petka t'rreme t'veshi të dha sinjale tjera që i mori era.
Lotët e tu t'pafaj s'e bënë kohën të qaj askënd s'e pikëlluan dot e ti qaje e qaje kot.
Në pritje të një dite me diell shpresen e hodhe në qiell u lute çdo ditë e për çdo natë u lute për një kohë të gjatë.
Por asgjë s'ndryshoi akoma prap vetëm t'gjenin netët e vona po si s'pate një pikë fat ah, kjo jetë mëshirë si s'pat?
Dikur shpresa t'u ringjallë erdhi dashuria e parë por s't'u kthye me dashuri u zhgenjeve përsëri.
Dhe ngrite duart nga jeta sikur anije me forca t'veta vendose t'gjitha t'i injorosh t'keqen e t'miren vet` t'i kalosh.
E sot vazhdon duke mos ditur as vetë se çka je duke pritur por me besim edhe dëshirë ende pret një kohë më të mirë!!! |
| |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Oct 17, 2008 6:01 pm | |
| Cdo poezi e cila kopjohet nga ndonje web fq. tjeter do te fshihet, keshtu qe kujdes mos beni mundin kote. Me mirekuptim Stafi.!! |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 01, 2008 9:00 pm | |
| 28. "GEZUAR" EDHE UNE JAM KOSOVE!
"Gëzuar" kryetar Sejdiu kryeministër Thaçi "Gëzuar"! "Gëzuar"! dhe ti Marti Ahtisari Çmimin Nobel përm"Paqë"! "Gëzuar"!
Shpesh herë habitej populli edhe Ahtisari në parlament shurdhëmemecët si papagalli kur përshëndetnin si t'ishin kinez.
S'na mbetet gjë tjetër t'u themi gushat e juaja flasin vetë tek emisioni "Edhe unë jam Kosovë" është "djersa" e juaj e vërtetë
"Gëzuar" pra Evropë, "Gëzuar" dhe ju shurdhëmemec "Gëzuar" Marti Ahtisari çmimin për paqë nobel...
"Gëzuar"! identitetin Kosovar, Flamurin multietnik "Gëzuar"! "Gëzuar"! festat "Gëzuar" ! populli vullkan nuk do të flen...
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Dec 06, 2008 1:23 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 12:48 am | |
| Babait tim
Kujtimet janë veshur plot mjegull. Tashmë nuk i kujtoj dot të gjitha Aq kthjellët përherë.
Dhe figura jote dhe zëri yt, Dhe aroma jote kanë hyrë në një botë zbehjeje, Siç zbeh era polenin e luleve në pranverë.
Ti vjen e nga ajo fotografi më buzëqesh Çdo herë që të shoh. Ti më buzëqesh përsëri e përsëri.
Duket sikur ti je më i lumtur se unë, Sikur edhe që andej shpirti yt kërkon të më dërgoje Lumturi.
Ku ta çoj gjithë këtë dashuri që na bashkon? Këtë lidhje kaq të fortë? Këtë lidhje instiktive, të pakëputur, ma thuaj!
Lidhje të pavdekshme! Unë nuk mund të jetoj dot pa ty. Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 1:16 am | |
| - Eva0506 shkruajti:
- Babait tim
Kujtimet janë veshur plot mjegull. Tashmë nuk i kujtoj dot të gjitha Aq kthjellët përherë.
Dhe figura jote dhe zëri yt, Dhe aroma jote kanë hyrë në një botë zbehjeje, Siç zbeh era polenin e luleve në pranverë.
Ti vjen e nga ajo fotografi më buzëqesh Çdo herë që të shoh. Ti më buzëqesh përsëri e përsëri.
Duket sikur ti je më i lumtur se unë, Sikur edhe që andej shpirti yt kërkon të më dërgoje Lumturi.
Ku ta çoj gjithë këtë dashuri që na bashkon? Këtë lidhje kaq të fortë? Këtë lidhje instiktive, të pakëputur, ma thuaj!
Lidhje të pavdekshme! Unë nuk mund të jetoj dot pa ty. Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua. Eve e dashur, eshte nje ze poteik i fuqishem me te ardhme . E admiroj mendimin tend poetik Eva ti ke aftesine qe ndjenjen tende ta kthesh ne filozofi poetike lexoi e dashur me deshiren e mire keto rrjeshta sepse nuk te bej qejfin qe te kam mike po ti me se sinqerisht e meriton kete vlersim, vazhdo zemer vashdo. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|