| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Aug 16, 2008 3:37 pm | |
| Edhe pse me vonesë i pashë këtë përgëzime nga Arta dhe Euridika të cilat shkruan fjalë të mira për përmbledhjen time të parë "Vargje për Kalorsin" dua t'i fëlënderojë nga zemra dhe dua t'u them se; jeni ju dhe shumë forumistë të tjerë në këtë forum të cilët më ndihmuat shumë me fjalët e juaja të mira dhe gjithashtu me poezitë e juaja të mira... poezi pas poezie arritëm ta pasurojm këtë temë kaq të mirë, gjithashtu arrita edhe unë deri tek përmbledhje ime e parë.
Pa dyshim se ishin edhe krijuesit e tjerë si Bacë, Adem Berisha, Tom Sojeri, Shaban Cakolli, Feneri etj etj ... që luajtën një rol të rëndësishmë në këtë temë që bashkarisht postonim dhe do të postojm edhe në të ardhmen si deri më tani. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Aug 17, 2008 4:17 am | |
| 24.
Pran Nënës
Nga gurbeti i lodhur nga rruga e gjatë i këputur i buzëqeshur plotë gëzim erdha tek ti në përqafim.
Tek t'i puthja syt duart edhe ballin ca pika loti të rrodhën lotët e nënës si kristali...
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Nov 28, 2013 6:00 am, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 18, 2008 9:44 pm | |
| Shume poezi te mira keni sjellur per kete teme ju lumt te gjitheve. |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Aug 18, 2008 9:56 pm | |
| CA HERË KUR S'JAM Ca herë kur s'jam aty ku më presin më përqafon vetmia dhe meditoj të kaluarën që më rrëmbeu gjithë lumturinë më vrau hpresat dhe më mbyti gëzimet që t'e flas për dashurinë e rrëmbyer ! Kush e di atë urnë që më mban hirin në zemër dhe ringjallen feniksat e jetës që dikur i kisha dhe ndjeja kënaqësinë nga fjalët e nga veprimet nga takimet me dashuri e krenari dhe ndjehesha se i prek yjet, blerimin kthejlltësinë ! Ca herë kur s'jam muzgu dhe misteri më mbërthejnë se miqtë e mi nuk e kuptojnë dhembjen dhe lotët e syve as shkrumin e zemrës që rënkon ndaj hesht ato çaste,meditoj në vetmi dhe shpreh uratën : Qofshin shëndosh e të gëzuar ! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 9:58 am | |
| Ne telat e gitares e zbraz mallin e pashuar ate mall te zjarrt qe me ka pervluar. Ti je kega me e dashur Ti je vaji i shpirtit tim Ti je loti im i paster dhe pikllimi im Ti shkove nje dite harrove fjalet e tua perse valle me genjeve se me deshte mua.. kendoj per fatin tone nje kenge e bukur kendoj per dashurin qe e thirre e me ike.. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 11:04 am | |
| Atedheu Vend i bukur toka jon aty ku se pari thirret nene aty ku buka eshte me e embel aty ku endrra behet zhgenderr. Atje ku kenga ka tjeter kuptim, atje ku pranvera vjen si vegim atje ku shpirti e gjan qetsine ky pra eshte Atedheu yne. Atedheu eshte vendi qe kur e kujtom Nje mall i madh se c na kaplon na kaplon malli qe eshte grumbullu qysh prej kohes kur prej ti jemi Largu.
|
|
| |
Poeti Anëtar i ri
Numri i postimeve : 172 Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 11:11 am | |
| Dashuria falet, nuk merret me dhunë Ti nuk me deshe sa të desha unë! Të thirra në ëndërr, të thirra në gjumë Por thirrjet e mia, nuk bën punë! Tani jam larg, shumë larg nga ti Në një botë të mugët, në vetmi! Mendimet e mia më nuk janë tek ti Shpirti i vetmua nuk ka dashuri! | |
|
| |
tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 2:40 pm | |
| Fergellon zogu e krahet mbledh Shiu qe bie jane lotet e mi Zemra e vogel e marrosur bredh Fli shpirt i pafajshem, embel fli. | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 10:03 pm | |
| PRELUD PËR BEFASINË !
(Betonit, Hanës, Naqetës dhe....!)
Të takohesh befas me ata që kurrë s'ke menduar nuk është vetëtimë që shkrep nga qielli e të shiton, por është çast të ndjehesh pa tekst nga gëzimi që të del përballë e çka s'të shpalon!
E tillë ishte e diela e kësaj vere gushti të nxehtë kur projektoja mijëra meditime në mendjen time dhe ndjehesha pa krah, i harruar, pa miq ndjehesha në dallgët që të përmysin me pikëllime!
Nuk e di se si dhe pse, por më cingroi telefoni e ngrita t'i përgjigjem zërit që se dija se do ta dëgjoj, m'u kthjellua horizonti i mendjes mbushur me mistere Vallë! Qenka shkruar kaq befas shokë të takoj?
Padurim i prita, dhe ja erdhi çasti i takimit ! -Jam Betoni thotë djaloshi, dhe Hana buzëqesh! Bota ime mijëra frymëzime kishte rrotulluar në mendje Në horizont doli një ylber drite të pushoj nga ai rrebesh!
Nuk e di pastaj se si e çka folëm në shumë tema U desh të përgjigjem në një pyetje mister, Se ajo që më mungonte në këto dekada jete s'ish pranë meje të gëzohej !Ndaj isha plot vrer!
Po jeta e tillë është ! Dhe s'do shumë shpjegime se humbet shija ! Dhe, ndalen frymëzimet për temën në libër! Ajo i vazhdon ritmet e jetës në pikëtakimet e veta Ashtu siç mund të të presë befasisht dhe Naqeta në Dibër!... | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Aug 19, 2008 10:29 pm | |
| - gjakushi shkruajti:
- PRELUD PËR BEFASINË !
(Betonit, Hanës, Naqetës dhe....!)
Të takohesh befas me ata që kurrë s'ke menduar nuk është vetëtimë që shkrep nga qielli e të shiton, por është çast të ndjehesh pa tekst nga gëzimi që të del përballë e çka s'të shpalon!
E tillë ishte e diela e kësaj vere gushti të nxehtë kur projektoja mijëra meditime në mendjen time dhe ndjehesha pa krah, i harruar, pa miq ndjehesha në dallgët që të përmysin me pikëllime!
Nuk e di se si dhe pse, por më cingroi telefoni e ngrita t'i përgjigjem zërit që se dija se do ta dëgjoj, m'u kthjellua horizonti i mendjes mbushur me mistere Vallë! Qenka shkruar kaq befas shokë të takoj?
Padurim i prita, dhe ja erdhi çasti i takimit ! -Jam Betoni thotë djaloshi, dhe Hana buzëqesh! Bota ime mijëra frymëzime kishte rrotulluar në mendje Në horizont doli një ylber drite të pushoj nga ai rrebesh!
Nuk e di pastaj se si e çka folëm në shumë tema U desh të përgjigjem në një pyetje mister, Se ajo që më mungonte në këto dekada jete s'ish pranë meje të gëzohej !Ndaj isha plot vrer!
Po jeta e tillë është ! Dhe s'do shumë shpjegime se humbet shija ! Dhe, ndalen frymëzimet për temën në libër! Ajo i vazhdon ritmet e jetës në pikëtakimet e veta Ashtu siç mund të të presë befasisht dhe Naqeta në Dibër!... Shume faleminderit per respektin i nderuar gjakushi, madhore kjo poezi i nderuar, dua te falemderoj shume po shumeeeeeeeeeeeeee dhe gjithsesi nje dite te takohemi perseri.... Me shume respekt, Beton | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Aug 20, 2008 12:19 pm | |
| Ishte një temë në Portal : "Miqësia e ngushtë në rënie". Ende nuk lexova brendinë e saj por sypozoj të jetë ashtu si në temë. Megjithate, ka mjaft shembuj që deshmojnë edhe të kundërten sikurse rasti i gjakushit dhe Betonit. Sidoqoftë unë nga zemra përgëzoj gjakushin për gjithë ate që ka ndjerë në rastin e takimit me mikun e tij Betonin dhe uroj qe mes nesh të ketë edhe takime të tjera e tërësisht të demantojmë temen e cekur më lartë. Përgëzime për miqësinë nga xhaxhi A.B. | |
|
| |
Martina Anëtar
Numri i postimeve : 297 Age : 36 Vendi : Belgjike Registration date : 04/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Aug 20, 2008 7:59 pm | |
| MOS i kerko diedhit te lindi dy her nuk mundet se eshte nata MOS i kerko njerit te lindi dy her nuk mundet se eshte vdekja
MOS kerko te't le se nuk mundem ? | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Aug 20, 2008 11:27 pm | |
| - Martina shkruajti:
- MOS i kerko diedhit te
lindi dy her nuk mundet se eshte nata
MOS i kerko njerit te lindi dy her nuk mundet se eshte vdekja
MOS kerko te't le se nuk mundem ? ANTITEZA Kërko nga dielli gjithmon të lindë e nata të mos bijë mbi shpresat e agimit Kërko gjithmon të rilindish si feniks se mijëraherë na shkrumuan e ne sërish blerojmë Mos kërko të ndahemi se Lamtumirën se them dot! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 16, 2008 4:12 pm | |
| 25. Për një të ardhme
Një këngë sot për ta kënduar brezat
Një dritë sot për ta ndriçuar rrugën e brezave
Një guxim sot për t'i ujitur rrënjët e brezave.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Sep 18, 2008 3:49 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 16, 2008 6:06 pm | |
| 26. Etje për dritë
Etjen pa uj nuk mund ta shuajm
Pa zjarr Kulla nuk ngrohet pa dritë terri nuk zhduket
le t' buçet kënga natën deri vonë le t'kërcet pushka në Kullën tonë
korbat e zi me terrin i zi t'mos kenë rehati nga këngët dhe pushkët tona.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Sep 18, 2008 3:49 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 16, 2008 6:41 pm | |
| Q jan Ata Tupana Ne der te as saj shpie Te tjeret Kendojn Qe per mua esht Dit Ziee Qka jan ata dasmor Qe kendojn ne at prag Qka jan ata sy te bukur Qe qajn Ner Duvak...... po ta shton Fustani bukurn me shum por Qka ka ne Zemer. E di Vetem Une..... |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Sep 17, 2008 9:33 am | |
| KUR MË TË MOS JEM
Kur më të mos jem
Ti mos derdh asnjë lot,
Më mirë është të vdes
Se të jetoj kot!
Kur më të mos jem
Ti aspak mos vuaj,
Vitët që i jetova
Me lot do ti shkruaj!
Kur më të mos jem
Ti jetoje jetën,
Jeto e lumtur ngase
Kurrë se mësove të vërtetën!
Kur më të mos jem
Nga kjo jetë kur të ik,
Ti jeto pa mua
Aspak mos ke frikë!
Kur më të mos jem
Gëzoje çdo ditë,
Që të jesh me mua
Gjithënjë pate frikë! | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Sep 17, 2008 12:56 pm | |
| Përgëzime për poezitë e bukura Sofra ,suksese të mëtutjeshme . | |
|
| |
cristal Fillestar/e
Numri i postimeve : 28 Age : 49 Vendi : Mitrovicë Registration date : 26/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Sep 17, 2008 1:38 pm | |
| Dhe të shoh përsëri... imazhi yt copëza qelqi te thyera në kohë përpara më del i mbështjellë me mjegullën e harresës i lagur ca nga lotët që për ty pikuan...të kota.
Dika kërkon e shoh në sytë e tu, diqka që dikur ne harrsë e le, mbete në mes të udhekryqit në mes të udhëkryqit dhe mua më le, një fjalë të pathënë ta thuash don një fjalë që nga buzët e tua nuk del dot fjalë e denuar të rrijë përjetë në burgun e ndjenjave tua si një lot që kurrë nuk rrodhi nga syri. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 18, 2008 5:44 am | |
| Faleminderit Arta
27.
Mall për vitet
Jam nën hijen e blinit i shtrirë mbi lulet në livadh ndëgjojë një currilë të ujit që ma shtonë një mall të madh....
Mallin e madh për fushat për arat me grurin si flori për shtërngim duarsh me bujkun puna e mbarë t'i them njeri.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Nov 28, 2013 5:57 am, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 18, 2008 11:17 am | |
| Sofra, shum poezi e bukur te lumt |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Sep 18, 2008 3:39 pm | |
| Faleminderit vesa gjithashtu vazhdo me poezi se shumë të mira po i krijon. Suksese. | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Sep 20, 2008 12:05 pm | |
| I nderuar SOfra , si gjithnjë ,poezitë e juaja meritojnë përgëzime . Cristal , së bashku me përgëzimet për poezinë e bukur që keni sjellë ,ju deshirojmë mirëseardhje në mesin tonë .
Me nderime! | |
|
| |
cristal Fillestar/e
Numri i postimeve : 28 Age : 49 Vendi : Mitrovicë Registration date : 26/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Sep 20, 2008 12:12 pm | |
| Faleminderit Euridika për komplimentin edhe faleminderit për mirseardhjen, shpresoj te kalojmë çaste të bukura së bashku :) | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Sep 23, 2008 6:04 am | |
| Euridika faleminderit për komplimentin, gjithashtu edhe antarit cristal i dëshirojë mirëseardhje në mesin tonë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|