| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 20, 2008 1:35 am | |
| | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 20, 2008 10:14 am | |
| PA TY NIMFA IME
Si flutra në livadhe që endet jam bërë kërkoj metaforë për nektar në varg
Edhe kur është acar e kur bie borë. Më shpie frymëzimi larg e sa më larg!;
Dhe endem në shtigje, për yje s'pyes lartësi Kundroj gjithkah - botën ku ndodhet Ajo
Nimfa që befas iku dhe më la bulza n' dashuri me përshëndetje - fjalët : Në parajs më kërko! Ku t'i gjejë shtigjet, atë portë si ta hap me vargje bëj kodin për dryrin e saj
Një shekull Sizif në rrugë me vrap dashurinë me pikëllimin si gur i mbaj!
Dhe rend me zjarr - çka t'i bëj etjes nuk shuhet vullkani me rrjedha loti Pa Ty Nimfa ime - as zgjimit , as fjetjes s'ia them urimin që e sjell motmoti!
| |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 21, 2008 9:07 pm | |
| Gjyshes time
Me kete poezi pershendes nje mikun tim shume te mire, qe sot ka perjetuar humbjen e gjyshes se tij. I dergoj ngushellimet e mia dhe i uroj sa me shume gezime dhe lumturi te kete ne jeten e tij.
Ishte seç na ishte në një kohë...! Kështu i nisje përrallat, gjyshja ime dhe unë me ëndje zhytesha në to e rendja bashkë me ty nëpër rrëfime.
Ti më tregoje, e ëmbla gjyshja ime, plot historira trimash atdhetarë… Me magjepsje me kenget dhe shkrimet…, pastaj për çesmat që pikonin ar…
E mengadalë, plot përkëdheli, dorën e plakur më vije mbi kokë. Unë qeshja, siç qeshin fëmijët dhe të puthja në të bardhat flokë.
Edhe sot, prapë fjalën tënde dua, ngrohtësinë e zemrës, sytë e tu… Je në shpirtin tim, gjithmonë me mua, megjithë boshin që mbeti këtu…
| |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 21, 2008 9:20 pm | |
| E dashur Eva, duhet te ndjehesh krenare per bashkendjesine e madhe qe ke ne shpirt per t'u solidarizuar me dhembjen, vuajtjen e kengen e te tjereve. Mos pusho kurre se shkruari! Mbetesh shume e vecante per mua! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 21, 2008 9:27 pm | |
| - Veneta shkruajti:
- E dashur Eva, duhet te ndjehesh krenare per bashkendjesine e madhe qe ke ne shpirt per t'u solidarizuar me dhembjen, vuajtjen e kengen e te tjereve. Mos pusho kurre se shkruari!
Mbetesh shume e vecante per mua! Faleminderit Veneta shume per fjalet e tua! Keshtu ndodh me miqesite e verteta, mendoj se nuk jam ndonje rast i shkeputur. Edhe ti gjithmone do mbetesh e vecante per mua, pa dyshim! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 21, 2008 11:01 pm | |
| - Eva shkruajti:
- Gjyshes time
Me kete poezi pershendes nje mikun tim shume te mire, qe sot ka perjetuar humbjen e gjyshes se tij. I dergoj ngushellimet e mia dhe i uroj sa me shume gezime dhe lumturi te kete ne jeten e tij.
Ishte seç na ishte në një kohë...! Kështu i nisje përrallat, gjyshja ime dhe unë me ëndje zhytesha në to e rendja bashkë me ty nëpër rrëfime.
Ti më tregoje, e ëmbla gjyshja ime, plot historira trimash atdhetarë… Me magjepsje me kenget dhe shkrimet…, pastaj për çesmat që pikonin ar…
E mengadalë, plot përkëdheli, dorën e plakur më vije mbi kokë. Unë qeshja, siç qeshin fëmijët dhe të puthja në të bardhat flokë.
Edhe sot, prapë fjalën tënde dua, ngrohtësinë e zemrës, sytë e tu… Je në shpirtin tim, gjithmonë me mua, megjithë boshin që mbeti këtu…
Nje konsiderat shume te madhe per ju. Te theme faleminderit eshte pak, sepse kjo fjale perdoret edhe per imtesira. Ne pamundesi te gjej fjalen me adekuate, po te theme vetem kaq:faleminderit. Mbetesh e nderuar dhe shume e respektuar. Jeni e veqant per mua. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 3:52 pm | |
| Feneri, Rrebelja, Eva , ju pergezoje per keto poezi te bukura qe keni shkruar, shpresoje te lexojme dhe me shum nga ju. Respekt, BiBiKiMi. |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 4:45 pm | |
| NËPËR GJYQIN E THASHETHEMEVE Nëpër gjyqin e thashethemeve ndeshem me ngrit akuzën një djall me brirë për çfarë mëkatesh më pret xhezanë ajo përse dalldisjes pa skaj i thash lamtumirë ?!
Nuk e besoj këtë dalje të kësaj fantazme më ka bërë suprprizë me llomotitje në mesazhe E di ajo kotësinë që i jep ngjyrime dhe mbetet në kokëshpinën e një patinazhe!
Nuk kam nge për këtë rrëmujë asgjeje Në hak si hyra kurrë as si kam prek nderin Por, ajo e kërkon një këngë namazgjëje që ia fton Shotën në krah të Azemit dhe Idriz Seferit !
Zëri i asaj vejen si një tufan fantazme As nuk e di çka thotë as nuk e di çka vret Si dall i terbuar shfaqet me jargë ajazme Se ferrin e shpirtit të saj për parajsë e shet. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 5:57 pm | |
| ZEMRA SE DI PËRSE VUAN
Natë Në mendime mendja gjithcka me bluan, Me proza, me vargjet përzihet. Vetm zemra s'e di përse vuan nga vullkani i dashurisë çdo çast shkrihet !
Natë ! Sylynjari i etjes në kalvar të shpirtit, mban ditarin se asnjëherë s'kam gjumë nga fillimi deri në fund të motmotit ndjej gjithcka nga pak, lumturi dhe dhunë ..
Natë! Nga syri loti merr udhen te dredhet Në faqe le gjurmet nuk pushon ne mjekërr se dridhet ajo dhe fillon e zverdhet si gruri kur piqet, si thekër !
Natë ! Drejt errësirës drejtohen shikimet, Një rrezeshpresë i lidh me lartsinë tek yjet Derdhet shpirti në ekstazë pa fund, për Muzën që mbulon me blerim fushat, pyjet. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 6:24 pm | |
| Gurbeti Jete pa jete pa kuptim,pa emer i nenqmuar.pa zemer Buka s'eshte si buka as uj si uje e rend esht jeta ne dhe te huaj, Mbremjet vije te zymta malli shperthen vullkan Gjumi merr Arratine syri Lotin se mban . |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 6:26 pm | |
| Nje zemer....!
Ne ditet e ngopura me shoqerira te paverteta;
Ne ditet e mbushura
plot thashetheme moderne
per pasione personalitetesh
a per deshtime qeverish;
Ne ditet e marra, kur te duket me kot se je dashuruar;
Nder dimrat fals a verat e rreme;
Ne koridoret e merzitshme te sekondave, ku shpesh akullon kotesia;
Ne oret stresuese, kur larvat te duken gjarperinj;
Ne castet makabre, kur tangerlleku fsheh emocionin;
Ne heshtjen e lige, tamam kur duhet te flasesh;
Eshte mire te shikosh pak qiell jo artificial...!
Eshte mire te degjosh nje fjale te vertete...!
Eshte mire te te perqafoje nje zemer si e jotja...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 6:42 pm | |
| I THEM GURVARRIT *poezine e shkrova sot kur behej varrimi i dajës dhe heshturazi kaloja pranë varrit të shoqes sime Alies !
Kam ardhur pa ftuar se dua ta gjej Atë zemër të uruar që në shpirt e ndjej!
Kam ardhur pa ftuar se nuk kam lën vend jam bërë i shkrumuar mbase jam pa mend!
Kam ardhur i zhuritur pranë saj të pushoj ! O gurvarr i heshtuar : -I thuaj se e kërkoj !
Nuk e di atë gjuhë Si ta zgjoj nga gjumi? O gurvarr i heshtur jam gurra - lot lumi! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 6:59 pm | |
| - feneri shkruajti:
- I THEM GURVARRIT
*poezine e shkrova sot kur behej varrimi i dajës dhe heshturazi kaloja pranë varrit të shoqes sime Alies !
Kam ardhur pa ftuar se dua ta gjej Atë zemër të uruar që në shpirt e ndjej!
Kam ardhur pa ftuar se nuk kam lën vend jam bërë i shkrumuar mbase jam pa mend!
Kam ardhur i zhuritur pranë saj të pushoj ! O gurvarr i heshtuar : -I thuaj se e kërkoj !
Nuk e di atë gjuhë Si ta zgjoj nga gjumi? O gurvarr i heshtur jam gurra - lot lumi! E bukur, e dhimbshme, e trishtuar ! Me duket sikur me kete poezi beni gjthkend te derdhe lote. Jeta i do edhe lotet, edhe kete ndjenje te papershkruar, por jeta eshte shume e madhe dhe ju jeni nje nga perfaqesusit me te medhenj te saj, qe une njoh. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 8:36 pm | |
| [quote="Eva"]Nje zemer....!
Ne ditet e ngopura me shoqerira te paverteta; ti je ajo që del si ylberi
Ne ditet e mbushura plot thashetheme moderne per pasione personalitetesh a per deshtime qeverish; ti behesh shtegu - për botëkuptime normale
Ne ditet e marra, kur te duket me kot se je dashuruar; ti bëhesh besa e frymezimit
Nder dimrat fals a verat e rreme; Ne koridoret e merzitshme te sekondave, ku shpesh akullon kotesia; -behesh rrezedrita nga buron mirësia !
bëhesh Ne oret stresuese, kur larvat te duken gjarperinj; Ne castet makabre, kur tangerlleku fsheh emocionin; Ne heshtjen e lige, tamam kur duhet te flasesh; Eshte mire te shikosh pak qiell jo artificial...! Eshte mirë të dal balli jot prej hane syte e tu prej qielli dhe të rrezatojnë atë ngrohtësi prej Dielli!
Eshte mire te degjosh nje fjale te vertete...! që të kthen në jetë që të kthen në jetë !
Eshte mire te te perqafoje nje zemer si e jotja...! Se atëherë do të ndizen gjithë vargjet e lira, se je më e mira, se je më e dlira ! | |
|
| |
anila Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 973 Age : 29 Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 23, 2008 11:13 pm | |
| Shqiperia Etnike
Te bashkuar deri ne vdekje, deri ne çlirimin e plote te vendit ishin fjalet qe u percollen, kuvend pas kuvendit.
Te mbledhur te gjithe ne atdhe ta lidhim besen per çlirim e bashkim ishte amaneti i shume deshmoreve trim qe tani me eshte harruar nga udheheqesit e vendit tim.
Luftra te gjata shekullore kaluam me pushke ne dore dhe me fjalen Shqiperia e Bashkuar kurre s'u dorezuam
Armiku ne aksion te shpejt doli por hasi ne rezistencen e heroit tone Mic Sokoli.
U sulem si feniks ne mbrojtje te atdheut luftuam dhe u betuam te gjithe njezeri Shqiperin ta mbrojme nga kthetrat e armikut nuk ka kush qe na ndal me ushtaret tone te ndritur.
Tani qe na ndane te organizohemi perseri ta bashkojme Shqiperine te behemi nje ku te valoje vetem nje flamur, flamuri kuq e zi.
Rrofte Presheva besnike,rrofte Kosova lirike,rrofte Cameria kreshnike,rrofte Shqiperia etnike...! | |
|
| |
eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 12:04 am | |
| Me vrap u nisa te të shoh po s'të pashë dot një shkretëtirë përpara - më doli dhe një lot !
Mbeta meit pa fjalë nuk e di çka ndjeva në brendi, më kishte ngrirë gjithça apo vullkan u bëra s'di!
Ishte çast i gjatë si shekull po ti nuk arrite dot u ktheva me peshën e vetmisë kujtim të lash një lot !
Nëse do të dalë blerimi mbi shtatin tënd të shtrirë, Le të të flasë kujtimi: - Të dua shpirti im i mirë !
Le të ngryset qielli le të derdh dhe shi, zgjohu dashuria ime se më bëre hi!
Çka t'i flas vetmisë çdo natë në ditarë, nis befas një vetëtimë lotët shkojnë zvarrë ! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 1:26 am | |
| - anila shkruajti:
- Shqiperia Etnike
Anila, poezi shum e bukur, te pergezoje shum dhe te them te mos ndalosh se shkruari . Gjithashtu Eva, Eri M, iu pergezoje per poezite qe sjelleni , suksese ... !! Respekt, BiBiKiMi. |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 1:48 am | |
| KËTO ÇASTE...
Se si e ndjen këtë trokitjen time jam tiran apo me mëshirë
nuk më duron as zemra as shpirti
edhe ne ndarje s'te them dot lamtumire!
Kam mall të të degjoj zërin
Kam mall të të fal shikimin Se ti je rrezja qe i bën dritë natyrës
je pranvera që i fal blerimin!
Se ti je dita , je drita e mirësisë
Përshëndetja e këndshme që e marr.
pa të në rrugëtimin e përditshmërisë
kujtoj se jam i shkretë si varr ! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 2:04 am | |
| - BiBiKiM shkruajti:
- anila shkruajti:
- Shqiperia Etnike
Anila, poezi shum e bukur, te pergezoje shum dhe te them te mos ndalosh se shkruari .
Gjithashtu Eva, Eri M, iu pergezoje per poezite qe sjelleni , suksese ... !!
Respekt, BiBiKiMi. BiBiKiM, ju falenderoj shume per pergezimet, edhe juve ju deshiroj suksese! Feneri , falenderime te perzemerta dhe urime per gjithshka qe shkruani! | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 11:25 am | |
|
Kujdes nga ajo “urrejtje”…
Ata të dy urrehen, qetësine mos ja u prish
Dhe mos ndërhy në mes tyre tani!
Koren e plagës së urrejtjes mos e gërvish!
Dikur mund të ketë qenë dashuri…
Me fjalë të kota atyre mos iu drejto!
Shmangu më mirë, mos bëj zë!
Nga muret e ndarjes - kështjellë, mos u gabo!
Do ketë padukshmërisht porta në të.
Në rrënoja fjalësh të zymta, trishtuese ngujuar,
Mos mendo se i gjen domosdoshmërisht.
Më mirë vër re - në shikime mos janë përqafuar!
Urrejta që ne perceptojmë mbart ndjenja pafundësisht.
| |
|
| |
Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 24, 2008 11:40 am | |
| FESTA
1. Festa po afrohet Ne jemi të ndarë Kurrë në jetë nuk të takova, Kurrë nuk më ke parë!
2. Ditët po kalojnë Unë në vetmi vuaj, Ulem dhe mendohem Me lot vargje shkruaj!
3. Me sytë që pikojnë lot Shikoj në hapësirë, I lutem perëndisë T’m’largoj këtë errësirë!
12.12.2008 / 9:45 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 25, 2008 9:51 pm | |
| EKLIPS Më ke rënë në kodin e ndjenjës Jam shkrirë si hekur i në furrënelë të pres i vetmuar pranë rrjedhës me një vrull frymzimesh për kangjelë!
Me cilën përgdhelje të hap prologun lakuriqësia e fjalëve nuk e shuan mallin Se je bërë hëna që ndal dialogun Në eklips ta shikoj buzëqshjen dhe ballin !
Nuk je furtunë orgazme e kotësisë së erosit je bërë ekstaza që deh dhe ringjallë Vetëm një gje e dij se e mësova prej demosit në shpirtin tim ke lindur dhe aty do të jesh gjallë !
Edhe nëse vdes, dhe kalbem, dhe tretem ti e blertë si qielli , e përhershmja gjithësi ! Në kangjelat e lutjeve unë gjithmon të mbetem fanar i një drite që tretem për Ty !
Edhe nëse thyhem si gotë kristali Ti mbetesh ajo që më ringrit të tejdukem Sirena e shpirtit , që gjithçka më fali... Por largësia ime n'eklips më bën të strukem! | |
|
| |
Uskana Anëtar i ri
Numri i postimeve : 141 Age : 44 Vendi : Uskanë Registration date : 08/12/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 25, 2008 11:29 pm | |
| - Eva shkruajti:
- [size=14]
Kujdes - dashuria !!!
Ata shpirtrisht dashurohen - qetësinë mos ua prish
Mos ndërhy mes tyre, se vonë është tani!
Vetëm plagës vrerin ia nis po e gërvish!
dhe , digjesh nga zjarri që ka ajo dashuri !
Çdo fjalë është e kotë , ndaj mos ua drejto
Mos nis shamatë, ma mirë mos bë zë!
Se kështjella e tyre është ngritur ndër kohë!
Të hapë porta trashëgimi në të.
Rrënoja të zymta fjalësh, trishtuese ngujuar,
Mos mendo se qëndrojnë aq domosdoshmërisht.
Rishiko - blerimi i ka përqafuar!
Kurora e dashurisë i lidh pafundësisht.
[/size] | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 25, 2008 11:39 pm | |
| Urime Feneri per "Eklipsin" , qe eklipson gjithshka.
Uskana, i bukur ky refleks! Eshte nje pasqyrim shume rrezatues i poezise Kujdes nga ajo “urrejtje”…, Faleminderit! | |
|
| |
Uskana Anëtar i ri
Numri i postimeve : 141 Age : 44 Vendi : Uskanë Registration date : 08/12/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 26, 2008 12:47 am | |
| PËR TY
Vetëm tri shkronja duhet tek një emër të ndjeshë dashuri në shpirt, në zemër
Vetëm tri shkronja të nisë ajo lumturi se për të arriti të mbajë një gjithësi
Ndaj mbetet imazh në këto frymëzime të rrezatojë si perla jeta ime
Është intimë e zemrës ku e ruaj se s'behet dot e largët, as bëhet e huaj
Ka ngec dhe bën jetëgjatësinë në rima e vargje gjithmon e puth mirësinë | |
|