| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Uskana Anëtar i ri
Numri i postimeve : 141 Age : 44 Vendi : Uskanë Registration date : 08/12/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 13, 2008 6:36 pm | |
| UNË JAM...! Mos më pyet për emër se ma merr - e në zemra tiranësh e ndryn! Mos më pyet për shpresën se ma flak- në shpirtra kasapësh e përgjak! Mos më pyet për lojën se e ndal - nga mallkime shtrigash është zverdh! Mos më pyet për rritën nuk ndalet ! As nga tiranët e kasapët, as nga shtrigat ! Unë jam ...Brezëria që hy në horizonte ! Blerimi i përshkon ylberët e lirikës! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 14, 2008 12:56 am | |
| NJË FJALË - NJË EMËR Rretheqark i bijë hapësirës ku ta gjejë një Hanë, Hana del por i ngjan shkretëtirës kur femija s'ka nënë ! Sy me sy shkrepin shkendija që te kallin furrë, del dielli - pervlon nxehtësia por, s'nxen pa baba kurrë ! Vallja zgjatet zemër më zemër fushë e mal e kodër, ku ta gjejë një fjalë , në emër që eshte si fjala motër ! Edhe zemra ia njeh tik-takun gurrës që rrjedh lumë, zeri ndez gjallërinë, oxhakun kur vëllau rritet në gjumë ! e shkruar më 20.03.1986 | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 14, 2008 1:47 am | |
| POEZI PER POETET
O poete te dashur mos u ndalni se shkruari, shkruani e shkruani pa pushim, per Deshmoret, per Atdhun tim! O ju yje te pendes pse na leni vetem nuk shihni cakejte dhe hienat e etur?
Thurini lavdi me penden tuaj te arte djemve qe kur linden thirren SHqiperine nane! O poete te medhenj pse rrini te heshtur? Deshmoret ju presin qe t'i shtoni rreshtat!
Te jeni krenare se keni cfare te shkruani, per djemte e lirise penden mose e shuani. Shkruani UCK-se, krenarise se kombit, Cakejte i ndali nga gjaku i kombit.
Para jush poete perkulemi gjithmone, se nga dora juaj deshmoret i kujtojme. Qofshi te nderuar per jete e mote o poete te medhenj, pa ju nuk ka komb! | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Dec 14, 2008 11:47 am | |
| FLET SHPATA PËR TRIMIN Hapni sytë shikoni unë në vite pres, por kurrë mos mendoni se ndonjëherë vdes ! Trimi im që m'pati kerkoj me mua dritën s'hapeshin dot gurrat ta ujisin rritën ! Për rënkim të nënave dhe për plagë të tokës trimi im atëherë gjarpërit i ra kokës! S'ishte një kokë gjarpëri ! Hej ! Gjarpëri shumëkrerësh ! N'pambarim osmanët në ballë jeniçerët ! Hapni sytë ju breza n'kohëra veni veshin : - Kush ra për liri, të gjallë në jetë mbesin! Gjakpirësi perandor kujtohet ndër mallkime, ç'është gjithë ky nderim - dritë e jetës sime ? Deri sot s'pushuan vizitat dallgë lumi Për Gjergjin që s'mposhtej shpesh flet - muzeumi! Ndaj, unë s'ndalem dot unë në shekuj mbes ! Trimi im mos thoni se ndonjëherë vdes ! e shkruar më 27.04.1986 | |
|
| |
Uskana Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Dec 15, 2008 6:15 pm | |
| Eva shkruajti:
Kur nuk te takova…
Une nuk isha, ndersa ti derdhje lot, Dhe lotet e qiellit binin mbi ty. Shpirti me thyhej, sa shume s’e them dot, Ne naten qe shtrihej ngadale mbi te dy.
Mungova, isha atje ku nuk doja. Trishtuar, me duhej te recitoja gezim… Nuk shihja as yje, as henen kundroja, Teksa doja te rendja ku ish shpirtin tim.
Me mire, ndoshta, qe me lot nuk te pashe, Me mire qe dhe ti me lot s’me pe mua. Ne enderr me dhimbte, me vriste, pa fjale Ajo largesi nga zemra qe dua.
Ne diten qe erdhi, nje diell me shihte Trishtueshem, sikur te me thoshte me fal, Qe s’u be aq i nxehte, sa te tera t’i shkrinte Malet dhe rruget qe neve na ndane…
| |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Dec 15, 2008 11:41 pm | |
| Mos ki frikë...
Eja sic deshiroj unë…eja,
Pasi ti i zbulove vetë misteret,
Sepse vetëm poetet, ndjellin,
Me gjuhën e flakës,
Që të shuajnë zjarret,
Nëpër buzë të etura!
Po ti eja,
Mos ki frikë nga përpirja e flakëve,
Se zjarret qiellore,
Futen në kuti të brishta,
Dhe aty nën pushtet princi,
Bëhen zap sa hap e mbyll sytë! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Dec 15, 2008 11:42 pm | |
| Demir KRASNIQI
ASLLANAT E HASIT
Në Emshir , n’ mjedis t’ Prishtinës - Mbetën fjetur t’ bijtë e shkinës ! Mbetën fjet këlyshët e barbarit , Që i shtinë hunët n’ oborr t’ shqiptarit ! Refreni: Ju , Dragana e Millovana – S’ keni pas punë me asllana ! Me asllanat e hasjanit , As me djemtë e Mejdi Asllanit !
Djemtë e Hasit, s’ bëjnë pushkë hileje , Por mbrojnë nderin me familje ! Mbi policët e Serbisë – Krisma pushkësh të lirisë !
O, ju male të Gollakut , A i ndiet krismat e Mejdi “Plakut”? Me djem t’ vet, me t’ fortë qëndresë – Luftëtarë të UÇK-ës !
N’ mbrojtje t’ nderit dhe shtëpisë – Grusht të rëndë i dhanë Serbisë ! Ju dhanë mësim këlyshëve t’ barbarëve – T’ mos hyjnë kurrë n’ oborr t’ shqiptarëve ! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Dec 15, 2008 11:45 pm | |
| EUte lumte o SHaban Cakolli qe solle kete poezi te bukur te lumte | |
|
| |
Uskana Anëtar i ri
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 16, 2008 11:43 pm | |
| NJË URATË PËR TY ! (Mesazh poetik ) Ti qofsh e lumtur, E gëzuar ! Se mua - vetmia më ka pushtu! Një ndjenjë malli - më ndez zjarr! Se di ku ngec, Se di ç' marr ! Vetëm një gjë - tashti e di : - Arsyeja të krijoj - Je vetëm Ti, Je vetëm Ti ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 1:47 am | |
| SONTE Më kot rashë se gjumi s'më zinte Mendimet më endën mbar' e prapë, Një kaptinë mbaronte, tjetra krahët shtrinte Dhe malli në zemër kishte shtrirë krevat!
E tillë shfaqej kjo skenë vetmie gjithçka më shtrëngonte në lak ! Por befas arriti një engjull dashurie Më morën dritë sytë tek më puthi pak !
O zot! klitha tek më hapeshin rrathët Tek ndjeja një puhizë që më solli gjumë ! Më bleronte shpirti dhe zemra ime e ngathët që vetmia u kishte ndal hapin me furtunë !
Nuk e di vallë çka u bë në errësirë Asnjëherë nuk ndjej dot shpjegim ! Isha peng i asaj puthje aq të mirë Apo enxhulli më praroj me rreze në agim ?!!! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 2:26 am | |
| DO TE VI TEK TI...
Në agorin e parë do të vi tek ti, ta shohë dhe drita se jam zgjuar ashtu siç del një bulzë në shi, pranverës t'ia falë aromën e uruar !
Në agorin e parë, patjetër do bëhem pëllumb i paqës që kërkon një shteg në shestime vegimesh edhe nëse dehem më ngjallë vrulli për ty - ashtu si më djeg!
Në agminë e mëngjesit do të vi në meridiane të shtrira horizontin e dua Jam udhëtarë i largët mezi se arrijë ta puth yllësinë që bëhet rrjedhë si krua!
Në agminë e hershme kur drita del pak Dhe nga lartësia e qiellit bukuria si Hanë ma kthen gjithë lumturinë e vrarë në konak Se Ti atë çast më qëndron shumë pranë.
Në bardhësinë e blerimit të dalish ti Me hijeshinë tënde të më bësh shërim I rilindur unë me një zjarr në gji të shkruaj lirikën që kam në vegim...
| |
| |
|
| |
tina Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2564 Age : 41 Vendi : qka po ju interson juve bre Profesioni/Hobi : me nga mas topi mujsha me zan Registration date : 18/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 2:33 am | |
| feneri te pergezoj per poezin i nderuar | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 2:36 am | |
| Shaban Cakolli, Uskana dhe Feneri, iu pershendes shum dhe iu pergazoje per poezite, iu deshiroje suksese. Respekt, BiBiKiMi.! |
|
| |
Vizitor Vizitor
| |
| |
Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 9:04 am | |
| Feneri, ju pergezoj per poezite e bukura. Keni shije te holle ne te shkruar, dhe se besoj te kete ndokush nje shije kaq fine sa ju!
BiBiKiM, me pak vargje paske arritur ta prezantosh boten e brendshme. I vershuar nga mendimet, por qe parapelqen t'i hedhesh ne leter vetem kur je esell (i kthjellet). Bravo! | |
|
| |
Begu Fillestar/e
Numri i postimeve : 62 Registration date : 15/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 1:10 pm | |
| - feneri shkruajti:
DO TE VI TEK TI...
Në agorin e parë do të vi tek ti, ta shohë dhe drita se jam zgjuar ashtu siç del një bulzë në shi, pranverës t'ia falë aromën e uruar !
Në agorin e parë, patjetër do bëhem pëllumb i paqës që kërkon një shteg në shestime vegimesh edhe nëse dehem më ngjallë vrulli për ty - ashtu si më djeg!
Në agminë e mëngjesit do të vi në meridiane të shtrira horizontin e dua Jam udhëtarë i largët mezi se arrijë ta puth yllësinë që bëhet rrjedhë si krua!
Në agminë e hershme kur drita del pak Dhe nga lartësia e qiellit bukuria si Hanë ma kthen gjithë lumturinë e vrarë në konak Se Ti atë çast më qëndron shumë pranë.
Në bardhësinë e blerimit të dalish ti Me hijeshinë tënde të më bësh shërim I rilindur unë me një zjarr në gji të shkruaj lirikën që kam në vegim... po feneri kjo vjershe me ka bere te ndjehem dhe per shume me i ri. | |
| |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 8:56 pm | |
| TINGULL
( Asaj që më sjell agim ) Përballë pergamenit një tingull rri Si orë pa ndalur troket tik-tak.
Në heroglife është shkruar një histori Duke shtri blerimin në zemër bën jatak!
S'është tingull që grryen si bisturia në plagë Por të ysht për shpresa -të kallë për blerim.
Në ritmin e vrullit është amanet pa vrragë se të flak errësirën e të sjell agim!
Çfarë dehje që se ka puhia e pranverës As gurra e lirikës të shtruar në pergamenë .
Ashtu bëhet nektari në horizontin e sferës se tingulli magjik - johonë e shndërron dhenë !
Gjithë ky horzont i hapur gjithë kjo Yllësi Më ka vënë në hark meditimi - se Ti je gjithësi...! | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 9:50 pm | |
| Gjithqka me benë të kujtoj ty Atëher kur i them vetes se duhet te te harroj , pikërisht atëher gjithqka me bënë të të kujtoj. Sonte rash te fle dhe u mundova të të mos mendoj por ti me erdhe ne enderr dhe me bere të të kujtoj. Mezi prisa te agoj mengjesi e ne dhom me te mos rri te dal e te humb diku ne rrug pa mabarim e te mos mendoj per ty Ecja ashtu e vetem ne nje rrug qe nuk e njoh ,diku nga larg nje fetyr e shoh ,ajo buzeqeshje tek une reflektoj ata sy qe i pash me ben ty te te kujtoj Vazhdoja te ecja prap por kahjen e rruges nisa ta nderroj hyra ne nje rrug edhe mendova se do gjej qetesi, por kur ktheva koken pash veten tek vendi ku kam qenë me ty . Nga ai vend me vrap u largova dhe rruges vetmia me shoqeronte thash me vete tani me te vertet do te harroj por tingujt e nje kenge qe thonin Te Dua ty prap me bene te te kujtoj . Ateher fillova te vrapoj si e qmendur dhe nuk dija se kah te shkoj sepse kudo qe shkoj ngado qe rri gjithqka me bene të të kujtoj ty . U ndala dhe qiellin po e shikoj ''Ah sa do te doja qe ne nje vend te larget te shkoj atje ku nuk njoh njeri "te pakten nuk do te ket diqka qe do me bej te te kujtoj ty . | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 9:52 pm | |
| SYLYNJARI I ETJES
Dridhej , tundej dallga Shkëmbin - e vriste deti ! Me sylynjarë të etjes ndritej gjithë qyteti!
Me kangjela lutjesh Muzgu mbulon dëshirën! S'ia ndali dot dritën Që e veçon ma të mirën !
Se ajo është Nimfa noton në çdo damarë ! Është në çdo pore trupi blerimit i ndez fanar !
Të mbulojë gjallëria jeta - të mos ketë vetmi ! Sylynjari i etjes - Ujvarë në dashuri! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 11:14 pm | |
| NDARJA E TRISHTË Na ndajnë pak çaste deri tek takimi, Pastaj gjithçka mundet një varg t'i ruaj Por, lotët nuk hyjnë aty se ai det pikëllimi , Më përmbyt me zjarr që dot se shuaj!
Na ndajnë pak çaste të të sikoj syrin Imazh që më flet me gjuhën e shikimit Për shijen, oreksin, ngjyrën që mbyll dryrin Pa puthjen e buzëve të vegimit !
Na ndajnë pak çaste ! Po na ndajnë ne ! Jemi bërë qiell , diell, dhe yje në jetësim ! As n'errësirën e mesnatës nuk kemi nge Se ndarja e trishtë na e vrau gëzimin...!. | |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 11:18 pm | |
| Feneri, jane si gjithmone te mrekullueshme poezite tuaja, nga ato qe te bejne te harrosh gjithshka. Ju falenderoj dhe ju respektoj per miresine tuaj, qe i postoni keto perla ne forumin tone te nderuar dhe kemi mundesine t'i lexojme, ndoshta te paret. Urime Rrebelja per poezine tuaj, vertet eshte shume e ndjere. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 18, 2008 11:42 pm | |
| PA TITULL Sa herë më shitoj në zemër bukuria e Zanës E përshkruja vetull'hark- me portret të hënës.
Ishte e vërteta me dritë përjetësie Natyra e një ritmi me ode dashurie.
Thellësia e një deti dallgë që shkumzon nga gurra Tufan mbi gjithçka, ylber që del mbi ura!
Po ishte dhe puthje, ishte klithmë balade Në buzë shkrinte ngricat për vargje serenate !
Ishte gjithça ! Ngrohtësi, rreze, dhe ngricë veriu Dashuri që shton jetën si e do njeriu ! | |
|
| |
tina Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2564 Age : 41 Vendi : qka po ju interson juve bre Profesioni/Hobi : me nga mas topi mujsha me zan Registration date : 18/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 19, 2008 1:08 am | |
| oooooo rrebelja jo vetum mua qe me ke mungu po gjith kti forumi na mungojn poezit tua kaq bukura qe i shkruan te pergezoj per poezin dhe vetum vazhdo e shkruaj i madhi dhe shum i respektuari feneri pergezime per poezit te falenderoj per gjitha kto qe i shkruan dhe per mundin qe bon per te gjith ne jeni shum i respektuar feneri | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 20, 2008 1:14 am | |
| RRITË SHEKULLORE Çfarë çastesh! Gjithmon në mendime Njeri endacak në rrugën e kërkimit Me lirikën që thurrë ndjenjën time që del nga thellësitë e pikëllimit!
I plagosur në shpirt, në zemër me katandi Me dëshirë dhe me shpresë rindërtimi Nuk jam zemrëplasur , as shkrum, as hi Por jam gurrë që fal bulëza blerimi!
Sizif mund të më thonë, për shumçka Por nuk e pranoj të jetoj në greminë Nga gëzimi dhe shpresa asgjë nuk më nda Se jetë - se quaj kurrë vetminë !
Nuk jam ai që nuk lejoj afër meje të vijë Muza e të këndojë serenatë, Se ajo e di çdo të thotë ai çast hareje që në qetësi nate më puth gjatë !
Se atëherë bëhem kaltërsi qielli me Yllësi Dhe Muza bëhet engjull i lirikës pa fund në boheminë që ndizet ajo dashuri rritën shekullore vargu e perkund! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 20, 2008 1:32 am | |
| RRITË SHEKULLORE
Çfarë çastesh! Gjithmon në mendime Njeri endacak në rrugën e kërkimit Me lirikën që thurrë ndjenjën time që del nga thellësitë e pikëllimit!
I plagosur në shpirt, në zemër me katandi Me dëshirë dhe me shpresë rindërtimi Nuk jam zemrëplasur , as shkrum, as hi Por jam gurrë që fal bulëza blerimi!
Sizif mund të më thonë, për shumçka Por nuk e pranoj të jetoj në greminë Nga gëzimi dhe shpresa asgjë nuk më nda Se jetë - se quaj kurrë vetminë !
Nuk jam ai që nuk lejoj afër meje të vijë Muza e të këndojë serenatë, Se ajo e di çdo të thotë ai çast hareje që në qetësi nate më puth gjatë !
Se atëherë bëhem kaltërsi qielli me Yllësi Dhe Muza bëhet engjull i lirikës pa fund në boheminë që ndizet ajo dashuri rritën shekullore vargu e perkund! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|