|
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 1:26 am | |
| Te faleminderit shume Biligoa. Te deshiroj gjithe te mirat ty dhe familjes tende. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 6:46 am | |
| Eva shumë poezi e mirë, suksese edhe në të ardhmen. | |
| | | Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 9:39 am | |
| nga Eva0506 Yesterday at 10:48 pmBabait tim
Kujtimet janë veshur plot mjegull. Tashmë nuk i kujtoj dot të gjitha Aq kthjellët përherë.
Dhe figura jote dhe zëri yt, Dhe aroma jote kanë hyrë në një botë zbehjeje, Siç zbeh era polenin e luleve në pranverë.
Ti vjen e nga ajo fotografi më buzëqesh Çdo herë që të shoh. Ti më buzëqesh përsëri e përsëri.
Duket sikur ti je më i lumtur se unë, Sikur edhe që andej shpirti yt kërkon të më dërgoje Lumturi.
Ku ta çoj gjithë këtë dashuri që na bashkon? Këtë lidhje kaq të fortë? Këtë lidhje instiktive, të pakëputur, ma thuaj!
Lidhje të pavdekshme! Unë nuk mund të jetoj dot pa ty. Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua.
Bukuri e trishtuar Eva. Bukuri kjo shprehje ndjenjash aq të sinqerta, në nivel të duhur krijues artistik. Ke krijuar dhëmbjen poetike, dhëmje e krijuar nga dashuria e pamatshme, për njeriun numër një - babanë, por një bukuri e trishtuar, që nuk dëshiroj ta zbëhesh dritën e jetës sate aq dhëmshëm - Ai është i gjallë në fjalën tënde - 'lidhje e pavdekshme' Ai është i gjallë në Ty ! Veç kush humbi babain, e kupton dhëmbjen tënde! Po lotët e bijës për babain, janë përvlues, e fjalët flakë qiriu - vajza shkrihet për babain e nënën ma shumë se djali - e po atë dashuri hyjnore, duhet ta kthesh në besim, në dhëmbje të bukur, në forcë, në zbatim praktik të fjalëve e amanetit të Tij dhe gjithmonë kujto, se Ai jeton në Ty Eva!
| |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 10:54 am | |
| Faleminderit Sofra! Shume respekte per ju dhe per krijimet tuaja te bukura. I nderuar zoti Nezir! Ju falenderoj per fjalet tuaja te ngrohta qe me vijne ne nje moment trishtimi, duke shkruar kete poezi dhe kujtuar, por te thena nga ju, si dhe nisur nga fakti se jeni baba, me japin shume zemer, besim dhe force per sfiden e vazhdueshme te jetes. Edhe nje here faleminderit dhe respekte. | |
| | | Fjona Xhelozja...
Numri i postimeve : 2283 Age : 36 Vendi : n'matiqan Profesioni/Hobi : me vallzu tallava, me kallxu barcoleta Registration date : 07/10/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 11:42 am | |
| - BiBiKiM shkruajti:
- Cdo poezi e cila kopjohet nga ndonje web fq. tjeter do te fshihet, keshtu qe kujdes mos beni mundin kote.
Me mirekuptim Stafi.!! sa delikat qe je si gjithmon ti Per Nitenkush mund ti harroj floket kaqurrela kush mund ti harroj ata syt e tu si spati meshir ajo dor e zez qe te ndali jeten kur ishe duke lulezu ishe nje femi, kishe vetem 9 vjet po arimku nuk e kursente askend edhe sot e degjoj bertimen tate edhe sot i degjoj ulurimat e tua me thuaj?? si ta jetoj un kete jet?? gjdo her e mallkoj veten, qe nuk isha nvendin tend gjdo her e urrej veten qe nuk munda te bej diqka tash per ty vetem kujtimi me ka mbet gjdo gje tjeter lufta e ka tret te kujtoj me mall, te perqafoj fort, te dua gjdo dit e me shum por nuk mund te te ngjall perseri, dhe kjo me behen te ndihem e dobt!!!! te qoft i leht dheu mbi trupin tend te vogel! | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 12:08 pm | |
| Ju lumt mete vertet poezi shum te bukura suksese ju antaret siper |
| | | Fjona Xhelozja...
Numri i postimeve : 2283 Age : 36 Vendi : n'matiqan Profesioni/Hobi : me vallzu tallava, me kallxu barcoleta Registration date : 07/10/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 12:24 pm | |
| | |
| | | feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 8:06 pm | |
| - Eva0506 shkruajti:
- Babait tim
Kujtimet janë veshur plot mjegull. Tashmë nuk i kujtoj dot të gjitha Aq kthjellët përherë.
Dhe figura jote dhe zëri yt, Dhe aroma jote kanë hyrë në një botë zbehjeje, Siç zbeh era polenin e luleve në pranverë.
Ti vjen e nga ajo fotografi më buzëqesh Çdo herë që të shoh. Ti më buzëqesh përsëri e përsëri.
Duket sikur ti je më i lumtur se unë, Sikur edhe që andej shpirti yt kërkon të më dërgoje Lumturi.
Ku ta çoj gjithë këtë dashuri që na bashkon? Këtë lidhje kaq të fortë? Këtë lidhje instiktive, të pakëputur, ma thuaj!
Lidhje të pavdekshme! Unë nuk mund të jetoj dot pa ty. Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua. Horizont i një prekshmërie malli e dhembjeje! Janë të rrallë krijuesit, aq ma të rrallë kritikët që munden të përkufizojnë dimensionin domethënës të shprehjeve poetike! Poetja Eva 0506 i ka ofruar faqes së krijuesëve poezinë margaritarë dhe është e natyrëshme që ajo i ka prekur ca lexues dhe bashkëpunëtor të këtij forumi , se, kanë vënë ca fjali në fund të ripostimit të poezisë. As unë, dhe ata që pas meje, siç e bënë edhe postuesit para meje , nuk do t'ia arrijmë që t'ia shpjegojmë lexuesit domethënien e plotë të poezisë , e cila, sado e shkurtër, është aq e pambarim në shtjellim! Sepse, është e shkruar për mungesën e figurës kryesore të jetës, ashtu siç del figura e Babait ! Por, Eva 0506 është shumë e arsyeshme ! Ajo ka shpaluar ndjenjën e saj pasi , kanë ndryshuar gjendjet dhe disponimet, rrethanat dhe komunikimet e saj me jetën, njerëzit ! Në këtë relacion, ajo është treguar e fortë, mbijetuese, dhe me një shestim të përhershëm ka vënë portretizimin e babit në vargje! Aty ka rritur dimensionet e një vlere të madhe siç është babai për fëmijën! Por ndjenja e Evës, e nxitur nga pikëshikimi poetik, ka vënë dioptrinë e pikëshikimeve aty ku zemra bëhet vullkan malli e dashurie, dhe të mbulon me detin e përhershëm të pavdeksisë së babait, i cili, edhe nga kthetrat e ftohta te vdekjes, ka leshuar pikëshikimet që të shikojë krijesën duke u përball pa të në jetë, që për shpirtin e tij dhe nderin e tij të arrijë lartësitë e suksesit! "Duket se ti je më i lumtur se unë Sikur edhe që andej shpirti yt do të me dergojë Lumturi...!" Këto vargje që lindin pas mungesës së tij fizike, e kanë vënë Poeten Eva në dimensionin e një meditimi që sa është dhembje, po aq eshte edhe sfidim për atë që ndjen se , Babai, akoma dikun qëndron, përballet dhe mbijeton t'i japë lumturi. Në përmbyllje të kësaj nisme krijuese, Eva0506, ka vënë vulën e një përjetësie ! Ja se si e rrumbullakson atë : "Lidhje të pavdekshme Unë nuk mund të jetoj dot pa ty ! Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua ! Kjo sfidë e racionales meditative, ka shpaluar rrjedhat e një linje të domosdoshme! Ka shpaluar vvragët, lotët, dhembjen, vetminë e krijueses , dhe e përkrahur nga hija e dashur e babait, ajo ka hy në shtigjet e krijimit, t'ia japë pavdeksinë babait, që vdekja, vetëm fizikisht i ndau! | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 8:14 pm | |
| I nderuar Feneri! Fjala faleminderit ne shqip eshte shume e bukur, por ne kete rast me duket pak e varfer. Gjithsesi : Faleminderit shume per gjithshka keni shkruar. Falenderoj edhe Vesen. Respekte. | |
| | | Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 03, 2008 8:45 pm | |
| - Eva0506 shkruajti:
- Faleminderit Sofra! Shume respekte per ju dhe per krijimet tuaja te bukura.
I nderuar zoti Nezir! Ju falenderoj per fjalet tuaja te ngrohta qe me vijne ne nje moment trishtimi, duke shkruar kete poezi dhe kujtuar, por te thena nga ju, si dhe nisur nga fakti se jeni baba, me japin shume zemer, besim dhe force per sfiden e vazhdueshme te jetes. Edhe nje here faleminderit dhe respekte. Eva e nderuar, nuk dua të profetizoj me lojëra fjalësh, sepse ajo që është vërtet profetike, bëhet pjesë se secilit, që e ndjen, po gjithkush e ndjen ndryshe, po ja që pjestojmë dhëmbjen tënde tëtë djuket e ndjehet ty pakëç a e lehtë. E vërteta qëndron pikërisht në tre vargjet: ' Lidhje të pavdekshme Unë nuk mund të jetoj dot pa ty ! Siç duket as ti, që vjen kaq shpesh, pa mua !' Mos e lë zemrën në vaje, po lere të mendoj truri, se askush nuk fitoi kundër ligjit të vdekjes - të gjithë jemi Bijtë e Vekjes! Nuk ishte puna pse unë jam baba, po pse ti je pa babain - njeriun nr.1 - të gjithë kanë jetuar e jetojnë edhe pa prindër edhe mua atëditë tëvdekjes së babait tim, Atë e shihja të shtrirë edhe diellin - dhe më dukej krejt ndryshe edhe dielli, kishte një dritë të zbehtë, jo si një ditë ma parë kur flisja me babain tim! Krejt veprimi është të qëndrosh e fortë edhe krijo jetë mu në vajet e vdekjes - aty njihet qendresa - për Atë ngushllojnë - bëhu i fortë! | |
| | | anila Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 973 Age : 29 Registration date : 29/08/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Nov 07, 2008 2:26 pm | |
| KOSOVA
Sa shume vite kane kaluar Ti Kosove s'je permisuar. Rruget e gjata pa trotuare Ku rrine taksite bejne pazare.
Ku s'ka rryme per te pare S'ka as uje per tu lare Ku te vjedhin, e te ofendojne E ne fund voten ta kerkojne.
Ku po rritet papunesia Dhe po shtohet varferia Ku pune te mire ka korrupsioni E ne emergjence te bejne qe te rritet tencioni.
Ku s'mirret vesh politika E deputetet ne parlament Gjuhen me karrika.
Ku Qeveria ta ha shpirtin Rrenat dhe premtimet e vjetra i perseritin Ku na ndane e na coptuan Flamur e hymn na nderruan
Ku e shkelen gjakun e deshmorit E vjedhen djersen e punetorit Ku ia plotesojne gjitha kushtet armikut Dhe pronat e shqiptarit ia lejne ne dore UNMIK-ut
Ku kerkon,e s'te japin pune Po te trajtojne me dhune
Kosova e pavarur dhe sovrane Eshte formula e punes Ku te gjitheve iu ka ardhe ne maje te hunedes...
Bazuar ne gjendjen e rend ekonomike dhe politike qe eshte duke u zhvilluar ne Kosove | |
| | | anila Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 08, 2008 11:22 pm | |
| - anila shkruajti:
- KOSOVA
Sa shume vite kane kaluar Ti Kosove s'je permisuar. Rruget e gjata pa trotuare Ku rrine taksite bejne pazare.
Ku s'ka rryme per te pare S'ka as uje per tu lare Ku te vjedhin, e te ofendojne E ne fund voten ta kerkojne.
Ku po rritet papunesia Dhe po shtohet varferia Ku pune te mire ka korrupsioni E ne emergjence te bejne qe te rritet tencioni.
Ku Qeveria ta ha shpirtin Rrenat dhe premtimet e vjetra i perseritin Ku na ndane e na coptuan Flamur e hymn na nderruan
Ku e shkelen gjakun e deshmorit E vjedhen djersen e punetorit Ku ia plotesojne gjitha kushtet armikut Dhe pronat e shqiptarit ia lejne ne dore UNMIK-ut
Kosova e pavarur dhe sovrane Eshte formula e punes Ku te gjitheve iu ka ardhe na maje te hunedes...
Bazuar ne gjendjen e rend ekonomike dhe politike qe eshte duke u zhvilluar ne Kosove Duke ju drejtuar Qeverise,me rastin e gjithe maltretimeve qe po u behen qytetareve te Kosoves,perkatesisht shqipetareve te pjeses veriore te Mitrovices. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 09, 2008 12:19 am | |
| - anila shkruajti:
- anila shkruajti:
- KOSOVA
Kosova e pavarur dhe sovrane Eshte formula e punes Ku te gjitheve iu ka ardhe na maje te hunedes...
Bazuar ne gjendjen e rend ekonomike dhe politike qe eshte duke u zhvilluar ne Kosove Duke ju drejtuar Qeverise,me rastin e gjithe maltretimeve qe po u behen qytetareve te Kosoves,perkatesisht shqipetareve te pjeses veriore te Mitrovices. kjo poezi është fenomenale suksese edhe me poezit e ardhshme. | |
| | | anila Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 09, 2008 12:21 am | |
| Flm,do te mundohem te krijoje poezi te tjera,perkatesisht gjendjen ne te cilen gjendemi sod. | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 09, 2008 11:51 pm | |
| Poezi zemre per nje mikun tim te dashur.
- Ja kushtoj mikut tim Z.Q. -
Je miku im! Ke nje vend të madh në zemrën time, Një vend që me mirësi e ke mbushur plot. Nuk kam fjalë të radhis të gjitha ndijimet. Para teje dhe Dielli është kot.
Do doja të të dhuroja gjithë mirësinë . Thjesht, ti e meriton kështu Dhe kur je dhe kur s’je rendin dhe vijnë Mendimet e tua këtu.
Kaq i ri, mbuluar çltërsi dhe pranverë, Me zemrën brilant dhe flori, Me mendjen sikur të kishe jetuar Në shekuj dhe në përjetësi.
Më habit, më le pa fjalë e gjykime, Je një surprizë që mendja s’e rrok. Jam shumë e nderuar të kem vend pranë teje Të të shoh si vëlla dhe si shok.
Je yll që më bën të ndjehem krenare Që si ty mbaj emrin shqiptar. Je ëndërr, më bën të mos kem frikë fare Që rrugën e nderit të marr. | |
| | | Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 09, 2008 11:58 pm | |
| Asaj qe iku
Dallge e trazuar loz me eren
Ikje e saj cmendi koherat plot egersi
Enigme e fatit pameshirshem me goditi
Lakuriqesi e jetes tallet me ironi
Lermeni te hyj ne varr dhe une
Endrrat ne mbeturina historie le te me harrohen
Zogjte do te kene ikur larg pastaj
Asaj, ne vjeshten e vone, ngadale do t'i afrohem... | |
| | | Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 1:13 am | |
| Engjullit tim
Horizont i ngushtuar Fryma me zihet Shi i rrembyeshem troket ne xham
Erresira ka mbeshtjellur cdo gje Me velin e saj te zi Une ne skaj te botes strukur Diellezen time mendoj...
Diten qe ike Tokes nje plage iu shtua Qiellit nje feste Qe engjullin ne krahet e tij shterngoj
Vetmia mori fjalen Shpirti puthi trishtimin Vdekja te thirri Ne shtratin e saj te akullt te pushosh Larg nga turma e te pervuajturve.
Si nje anije ne stuhi Orvatem shtigjeve te jetes Lutjet e mija trazojne zemren e Detit Britmat e mia tundin Token Zerin tim e njeh Heshtja
Heshtja e kupton dhimbjen time Asaj i flas edhe kur bota fle
Nje cast... Nje cast te vetem Dua ti mbyll syte dhe une Asgje te mos ndjej
Vdekja nuk eshte humbja me e madhe Ne jete Te vdesim perbrenda derisa jetojme Eshte vdekje e dyfishte
Nuk dua te ndjehem keshtu, jo, jo Krenaria ime eshte me e madhe se pikellimi Dashuria ime eshte forca ime
Sdo lejoj jeten te me mposhte Te me hedh pameshirshem Shkembinjeve te thepisur Te vuajtjes Jo Jam asht i forte une Jeta ime eshte lufte
Lufta ime eshte jeta
Une, ushtar i kohes se pakohe Do ngre lapidar dashurie ne emer te dashurise Se une e desha pertej Vdekjes engjullin tim Do ngre lapidar lotesh te kristalte Se une qava me shpirt per engjullin tim
Dielleza ime, fryme e shpirtit tim Nje dite, Nje dite Rruget e mia do me qojne tek ti Do te shterngoje fort Perqafimi jone do te jete Figure e ngrire ne kohe,
Ne perjetesi ! | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:12 am | |
| Kjo jam unë…
Tinguj dashurie, kurajë para vdekjes. Nevojë për ëndrrën, gëzim për jetën…
Liri në të vrapuar, pasion në të kërcyer. Foshnje në të qeshur, mistike në lutje…
Trishtim, xhelozi, dhurim, përkatësim, dëshirë… Të mos dish se ç’të bësh… të bërtasësh a të qash…
në trishtimin e një gjesti, në kuriozitetin e një vështrimi, Të dashurosh pa kuptuar, Të urresh pa dashur…
Të jesh e ëmbël dhe e fortë, grua dhe fëmijë njëkohësisht….. ……………………………..
Kjo jam unë! | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:14 am | |
| Qyteti, mbrëmja, unë dhe ti.
Të bukur, të lumtur, të lodhur, të zhveshur.., qyteti, mbrëmja, unë edhe ti. Aroma e përzierë e flokëve, ngjyra e syve të tu, reflektuar në sytë e mi.
E kujt është kjo zemër që kaq shumë rreh më fort se frymëmarrja dhe zërat tanë? Është e jotja, e qytetit a e mbrëmjes, apo ndoshta e imja me tingull këmbane?
Nuk e di ende ku mbrëmja mbaron dhe ku fillon qyteti me zemrën e tij. Nuk dalloj në jam unë kur më përqafon. a je ti që pushon brenda syve të mi…
| |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:14 am | |
| Sikur një ditë…
Sikur një ditë të mos jesh më në jetë çdo të bëhesha vallë? Ç’metamorfozë tmerri do të pësonte trupi dhe shpirti im? Ç’hije monstruoze do të përpinin diellin…? Ç’fuqi e paimagjinueshme, cila perëndi e plotfuqishme do niste të belbëzonte enigmën e të duruarit të mosqenies tënde…? | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:15 am | |
| Komunikimi
Doja vetëm të të përqafoja… por ja…. fjalët… fjalët… Fjalët na afronin, na largonin, na bënin keq, pastaj na ndihmonin, pastaj….
...Doja përsëri të të përqafoja dhe atëhere… prapë fjalët….. na largonin… ngrinin mure mes nesh, na zvarrisnin larg njëri-tjetrit. Tepër larg….
Dëshiroja vetëm të të përqafoja… | |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:18 am | |
| Më thuaj…
Rastësisht emrin e dashurisë ke marrë ti?
Është shndritur nga mijra drita verbuese imazhi yt dhe gjithë këto drita të ndezura nga fantazia ime, jo nuk më lënë Të të shoh qartë…
Pa e ditur mirë vlerën tënde të vërtetë të dashuroj…
Thuamë: E jotja vallë është kjo meritë, a dashurisë i takon…?
| |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:21 am | |
| Tre poezi per heroin tim:
Sytë e mi të skuqur
Sytë e mi janë skuqur, si arenat e përflakura nga gjaku i demave në mbrëmjet e toreadorëve në Spanjë...
Sytë e mi janë tharë, si barku i një gruaje të paaftë të gjenerojë akoma jetën...
Sytë e mi, që kanë derdhur të gjithë lotët e botës, mbushur me trishtimin e gjithë popujve.
Për të derdhur të gjithë këta lot, kërkuan borxh fijet e argjendta, me të cilat janë varur yjet në qiellin e trishtuar të 9 tetorit.
Përreth meje shumë sy të tjerë, të mbetur jetimë nga imazhi yt, si një Krisht i ri, imazh i bukur, si ai i një ëngjëlli...
Sy të mbetur jetimë, si fëmijët e një nëne të vdekur në moshë të re, ende në kërkim të dashurisë që ndriçon jetën...
Sytë e mi të inatosur dhe prerës si thika ndaj atyre që të bëjnë keq, duke të kërkuar.. Duke të kërkuar ... në të gjitha jetët...
Emrin, mbiemrin t’ia zhduknin kërkuan, por emër pagëzimi, në zemrat e gjithë botës u bë. Të plagosur, të munduar, të çarmatosur e pushkatuan, kujtuan se fituan, por gjithë bota u ngrit për të.
Deshën të ishte vetëm, nga të gjithë i harruar, por ai ringjallet në çdo brez, tek të gjithë ne. E besuan të përhumbur, por ai me armë në duar na jep shpresë, na jep forcë, për një pranverë të re.
Armët e mia do të vazhdojnë të qëllojnë…..”
Ndjej një brengë në zemër,
që kohën nuk mund ta kthej dot pas. Por fjalët e tua janë vetë forca:
“…..E di që keni ardhur për të më vrarë..
Qëlloni frikacakë,
Ju po vrisni vetëm një burrë.”
| |
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Nov 10, 2008 5:23 am | |
| Mëshira
Në një moment të vetëm ishe i gatshëm të shkatërroje një jetë njeriu. Ti person indiferent, zemërzi, meskin, i pabesë.
Çdo ditë pështyve në fytyrë jetën, duke shkatërruar atë të tjerëve, pa mëshirë.
Në fakt nuk pate mëshirë për veten tënde, me këtë që i shkaktove… Çdo ditë!
Jeta jote tani është një zgavër e mjerë… Falënderoj Zotin, që ti nuk e njeh, atë që më bën të aftë të provoj mëshirë për ata që janë si ti.
| |
| | | Sofra Admin
| | | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
| | | | Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |