| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 15, 2008 3:47 pm | |
| Arta me pelqeu shume kjo poezi andaj te pergezoj,vazhdo keshtu te lumt.. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Mar 16, 2008 5:40 am | |
| Urime Arta për poezin e shkruar me mall, në të njejtën kohë ndaj dhimbjen dhe kujtimet së bashku me ju. | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 1:18 am | |
| Faleminderit Kosovare dhe Sofra ishte një poezi që e ka burimin nga dhimbja . | |
|
| |
Albea Anëtar
Numri i postimeve : 213 Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 3:18 am | |
| Ti Mbledh zerat me shekuj te fshehur maleve Shendron mengjeset e mjegullta ne vizllim te pakapshme Shqetson endrat ku tutje koha nuk ekziston Behesh cast zhdukesh si rinia e pakthyeshme Deshifron cdo gje te fajshme dhe behesh simbol i faljes Humbesh ne misterien e mendimeve te skrupullta Sjell fortuna ne ndjenjat e panjohura Rjedh ne syt e shterura lotin deshiron te njohesh Iken si re kthehesh ne shi Ti Sjell, Rjedh, Behesh I pakapshem si fortune, Si deshire e dehur Ne laverintet e shpirtit kah mot te plagosur... | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 3:26 am | |
| Albea komplimente per poezit tuaja shume te bukura,suksese te uroj edhe pse jo mos te botoish nje liber me gjithe keta poezi te bukura. | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 3:34 am | |
| flm shume Beton une i quaj krijime ndoshta do te ishte teper ti quajme poezi. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 6:34 am | |
| Në Gërdec
Mes predhave të vdekjës kanë ulur kokën lulet sikur nuk i gëzohen pranverës.
Në Gërdec...
Një Nënë me plagë në trup ndëgjon rënkimin e fëmijës sheh një plak të vdekur një fëmi të karbonizuar.
Në Gërdec....
njerzit e përlotur shikojnë zjarrin tymin shkrumbin,
ndëgjojnë rënkime pshertime që dalin
nga zemrat e përvluarë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:58 am, edituar 5 herë gjithsej | |
|
| |
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 12:59 pm | |
| Sofra shume e bukur kjo poezi,andaj te lumte!! | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 18, 2008 2:56 pm | |
| Të lumtë Sofra për këtë poezi që shpreh kaq trishtim e dhimbje. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Mar 19, 2008 11:44 pm | |
| Faleminderit Kosovare dhe Arta...
Deri tek unë e ti
Dielli lëshohet ngadal krijon ngjyra tërheqëse mbi vargmale më e bukur se dita vjen nata... deri tek unë e ti.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:58 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Mar 20, 2008 6:48 pm | |
| ju pershendes te gjithe Ju pjesmarres te kesaj teme. Po na falni vertete nje knaqesi te vecant me poezite e Juaja falemnderit | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 25, 2008 3:57 am | |
| Edhe njehere Hijet u u fshehen ne eresir spirituoze edhe nje here te ankohem s'me lan mrekullite nuk ndihmuan te te them edhe nje fjal, Te gjitha ruget nga heshtja kaluan edhe nje here te te shoh nuk me lejuan, Ndjenjat nga shpirterat e ftofta u burgosen edhe nje here te te prek me ndaluan, Oqeanet turbllimin e perqafuan kaltersin denuan edhe nje here me dallgezuan, Zemrat qe zemer s'kishin urejtjen kafshuan edhe nje here mua me fajsuan, Humbjet humbesit takuan ne cdo mekat mua me kerkuan edhe nje here deshmite kot shpresuan. Te vetmit ishin kujtimet per te njemijten here te ringjallesh ne hijet e rugeve ku kaloi nje jete ku e gjitha ne nje mekat te pamekatur perfundoi. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Mar 25, 2008 3:32 pm | |
| Përgëzime Albea shumë poezi e mirë. Suksese. | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Mar 26, 2008 2:14 am | |
| Faliminderit Sofra asnjehere nuk te mungojne urimet je shume i kujdesshem dhe ne te njejten kohe s'me le vetem. Ti shkove mos mendo cdo gje shkoi Une veten diku tjeter e shtoi sillem...coptohem ne horizontet e shpresave te zbehura dhe jeten ne vijen me thyese e rembej... Ti humbe mos mendo cdo gje humbi une veten diku tjeter e krijoj kerkoj...renkoj ne jeten e kohrave te helmuara... dhe me nje buzqeshje perseri humbjet i krijoj Ti mungove mos mendo cdo gje mungoj une veten diku tjeter endrroi pkillohem...shikoj ne syt e heshtura ku fjalet mungojne... dhe ne nje poezi cdo gje deshifroj Ti shkove mos mendo cdo gje u shkatrua une veten dikut tjeter e shendroi mundohem.. nga mendjet e shperlara zhgenjehem... dhe thurri nje mrekulli, gezohem Ti shkove mos mendo cdo gje u harua une veten diku e kujtoj dhe ne ty nga ti e kerkoj
| |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Mar 26, 2008 3:25 pm | |
| Fat i heshtur
Dritë e jetës nën dhe fat i heshtur mbi truallin Pellazg.
E kërkon diellin t'ja ngroh rrënjët ta verboj djallin me blerimin e parë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jun 07, 2008 5:32 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Mar 28, 2008 3:21 am | |
| Sofra shume e mire kjo poezi shume domethenese,suksese vetem vazhdo. Mendoj Cdo gje e merr nje fryme sikur cdo gje nuk eshte reale kthehem ti numroj,lodhem nje ze me thot "mjaft" ndalem,ndegjoj peshperitjet mundohem ti kuptoj heshti ne vehte pres edhe nje fjale te me thot ate qe dua kalojne oret cdo njera percjell tjetren heshtja behet me e madhe perseri mendoj dhe ja fryma eshte ndalur te gjitha jane kthyer perseri dhe shoh cdo gje eshte me se reale. Ender Me sy hapur endroj ndonese kam neveri por ti di te lesh gjurma ne mendjet e uritura, ne zemrat e zbrazura endra behet edhe me e madhe se c'kam pritur cdo fjal e jotja mer vlere sikur te mos kishte asnje nenvlere me pas zgjohem dhe ti nuk je,vetem fjalet e tua jane qe here si te mbrolura shiqojne here sinqeritet dhurojne here s'dine cte bejne dhe me pas qeshem me kete ender te gjate dhe mundohem te jap kuptim | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Mar 28, 2008 3:33 am | |
| Pergezime Albea per poezit shume te bukura suksese. | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Mar 28, 2008 3:36 am | |
| Flm Beton edhe ty asnjeher nuk te mungojne urimet. | |
|
| |
Albea Anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:03 am | |
| Kur shkon me vete merre shpresen e re qe asnjehere s'ma dhe mos haro valixhen qe mbrenda iluzione shkunda me te cilat do t'endrosh per mua dhe mer fryme thelle ngase ende s'kishte lulzuar asnje pranvere ne heshtje shko pa i zgjuar lulet nga gjumi i dimrit shko me floke te ereta derisa ende deshira flen
------ Sonte dua ta them ate qe moti fshehet ne mua Cdo gje te ndritet mbi mua Sonte vendosa te mos mendoj bardh e zi i derdha sonte ngjyrat ne heshtje ekzekutova ndjenjat e lera pergjysem Pra.. Sonte eja qe te shohesh sekretet te lutem deren mos e mbydh eja dhe hyr nese te duket teper se shume...atehere mbydhi te gjitha dhe mos mendo me shume.
| |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 12:25 pm | |
| - Sofra shkruajti:
- 3. Plisi drejt dritës
Kam ecur rrugëve duke numruar hapat ngjyrat e ylberit jam ngutur t'i zë.
Rruga shumë e gjatë me ulirima ujqish me sy i shikojë me shpirt i ndjejë
Syt përgjonin dritën Plisi shndriste në terr hapat nuk ngadalsohen Flamurin ta shpiejm në vend. Nuk janë vargje forumistësh. Janë kurorë margaritari, që deshifruan emblemën e qëndresës shqiptare. Ishte ai plisi që eci shtigjeve gjithkah me ëndërrën e shpresave ! Po! Nëpër " ulërima ujqish"! Dhe, krijuesi, Sofra, këtë ditë marsi, më orienton drejt shtigjeve ku " Syt përgjonin dritën Plisi shndriste në terr '' ! Thash se do të jetë kulmi dhe e hijezova . Megjithatë krijova përshtypjen, se tufa e krijimeve të Sofra, dhe të tjerat që e shoqëronin këtë gjerdan të bulëzave poetike më nxitën t'u bashkohem dhe t'u them : Se më në fund, prehem ashtu si desha : Me nivelin e krijuesëve që e kanë në zemër e shpirt Bashkimin dhe Pavarësinë e Shqiptarëve në atë tokë të nëpërkëmbur nga djajt, e të shenjtë për ne shqiptarët ! Sukses! | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 12:32 pm | |
| Hiroshima ime Shqipëri !
Sa nisën bulzat të të sjellin blerimin e kënga të jehojë për ne : Nënë Shqipëri ! Ustallarët e krimit e ndozën fitilin të bëhesh feniks që bleron në hi!
Sa shekuj në përballje me zjarrin Edhe sa shekuj - do të keshë tiranë ? Ata prej qielli të erdhën jetë të të marrin ! - E tash - nga nëntoka të shpërthyen vullkanë !
Kush harton plane të të hapë plagë dhe vdekjen kush ta vari kurorë?! Mizorisht misteri - të derdhi flakë, shkrum e hi të bëhesh në orë !
Të hapën plagë, vdiqën dhe u plaguan shqiptarët e tu - që i përkulen uratës! Do të bëhesh më e fortë se të gjithë luftuan t'i shpëtojnë zjarrit, t'i shpëtojnë mandatës!
Shqipëri o Hallemadhja jonë e agimit edhe kjo gjëmë të lindi trima...! Ec në shekuj - t'ia shkruash rrëfimit Se kalove tmerrit si Hiroshima...! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 2:59 pm | |
| PËR TY SHQIPËRI Për ty Shqipëri në këtë vargan vargjesh ku shkruajnë përkushtime atdhetarë, të sjell këto strofa , të të përfalem edhe kur na bëjnë hi e pluhur në behar! Projektojnë xhelatët gjithçka të na shembin! Gjithçka e bëjmë ne të ringritemi ! Ku ka më të fortë se bijtë e Shqipes Me Kosovën shtet edhe një hap rritemi! Do të rritet Shqipëria e coptuar në Berlin nuk e pengojnë bizarët që duan makosllavi ! Hej ! Nga Malësia, Gruda deri në Çamëri Janë tokë e shqipeve - Janë Iliri! Ata që e duan Pollogun dhe Pellagoninë me kthetra kolonie t'i mbërthejnë ! Do ta gjejnë befas një ditë praptinë se atdheun e shqipeve nuk mund ta rrëmbejnë. Aty ku u sollën Shkronjat të shkruhet lavdia Të jehojë nga Tomorri zëri i kushtrimit s'do të mbesë Bitol - Manastiri , që paria i tha : Urdhëro në shekuj shqipja e agimit! E tillë do të mbesë në flamur dhe himn, E tillë do të mbesë në urdhër e pritë ! Për armiqtë që e shtypën duke ec si xhind S'do të ketë qetësi, s'do të ketë rritë ! Aty në Arbëri vetëm ne do të rritemi Ai qiell ne na ngroh, ai ujë ne na ngjallë ! Ashtu është dhe toka e lidhur ngushtë me njerëzit sa herë për të bijnë - sërish i ringjallë ! | |
|
| |
Kosovarja Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:05 pm | |
| Ju falenderoj te gjithe juve per keto poezi shume te bukura qe burojne nga vet ju...Shume suksese Biligoa,Feneri,Albea,Sofra .... | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:17 pm | |
| E SHTRENJTA - SHQIPËRI E SHENJTË !
(për të rënët në Gërdec )
Më gulon shpirti nga plaga që tu shtua nga flaka e zjarri që hi të bënë ! E shtrenjta - Shqipëri e shenjta ime Të dua siç e do fëmija një nënë !
Jam shumë i vogël s'mund të bëj më tepër në kurtha robërie shtati më vyshket ! Se : Më lindën dhe vdiqën prindërit e robëruar, kufirit në QafëThanë - akoma teli gjembor s'i ndryshket !
Na vrasin , burgosin e na përndjekin ata që mbetën në shekuj tiranë, i kanë futur në hapsirën tënde djajt dhe mizorisht nga nëntoka të vranë !
Një muaj sa e bëri Pavarësinë Kosova Një muaj tiranët krijuan strategji ! Nuk duruan! Se gëzimin që e pashë, dëgjova, e kthyen në zjarr, shkrum e hi!
Janë të tmerrshëm ustallarët e krimit gjithkah kanë vënë spiranca detonimi ! Ata s' bëjnë gjumë e nuk u dhimbset E shuajnë çdo gjë , t'mos bëhet Bashkimi!
17 mars 2008 , Uskanë | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:20 pm | |
| NE ZEMËR E NDARË (Tokës dhe shqiptarëve !) Ne zemër e ndarë nga shigjetë rrufeshë, mollë e prerë me kamë nga dorë e një djalli, Ndërsa në shekuj shkëmb i mbrojtur pa helmetë dashuri e pastër prej gjaku e malli ! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|