|
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:20 pm | |
| Gjakushi postimet e para dhe shume te preksheme keto poezi rrespekt per ty i nderuar,mire se erdhe ne forum shpresojm se do kemi ende poezi te bukura nga ty.. | |
| | | gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 3:27 pm | |
| PËRKUSHTIM PËR V...... !
Të ëndërrova që nga lindja por kurrë s'të pata pranë tashti kur të gjeta më ndjekin tiranë !
Të ndjejë ! Të kam afër ! Kufiri na ka ndarë ! Kushedi sa vuajte ... Se di ! Sa kam qarë !
Prita në kufindarje për leje - pak fjalë, ishin ciklopë pa zemër me: Stop ! Kishin dalë !
Kurrë nuk u zbrapsa nisa periudhat, thinjat në kokë mbinë e në ballin tim rrudhat !
Por s'u binda kurrë rilinda përsëri, Përkushtim V...... ! për bashkim të ri ! | |
| | | gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 7:55 pm | |
| SONET
Edhe në frymëmarrje ke zënë e troket Idilë që buron nga damarët e jetës Mimozë e këndshme -shfaqesh pulëbardhë në det Josh ëndërrat gënjeshtare apo të vërtetës ?
Agut të dritës që vjen pas errësirës Troket si drenushë që dridhet nga vrapimi Inxhia e buzëqeshjes të del si ylber pas vetëtimës Sytë t'shpërndajnë shigjeta pushtimi !
Aurora e shpresës më ndalet në hark Hapërimi pikëtakimet i pret si kandil Agori i fytyrës të merr zjarr për fill !
Dremis i heshtur si vjeshta - Ti blerim prej larg Estradës së vetmisë si t'i kthej jetë Fanarë i ndezur për dashurinë e vërtetë ! | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Mar 29, 2008 9:56 pm | |
| - feneri shkruajti:
- Sofra shkruajti:
- 3. Plisi drejt dritës
Kam ecur rrugëve duke numruar hapat ngjyrat e ylberit jam ngutur t'i zë.
Rruga shumë e gjatë me ulirima ujqish me sy i shikojë me shpirt i ndjejë
Syt përgjonin dritën Plisi shndriste në terr hapat nuk ngadalsohen Flamurin ta shpiejm në vend. Nuk janë vargje forumistësh. Janë kurorë margaritari, që deshifruan emblemën e qëndresës shqiptare. Ishte ai plisi që eci shtigjeve gjithkah me ëndërrën e shpresave ! Po! Nëpër " ulërima ujqish"! Dhe, krijuesi, Sofra, këtë ditë marsi, më orienton drejt shtigjeve ku
" Syt përgjonin dritën Plisi shndriste në terr '' !
Thash se do të jetë kulmi dhe e hijezova . Megjithatë krijova përshtypjen, se tufa e krijimeve të Sofra, dhe të tjerat që e shoqëronin këtë gjerdan të bulëzave poetike më nxitën t'u bashkohem dhe t'u them : Se më në fund, prehem ashtu si desha : Me nivelin e krijuesëve që e kanë në zemër e shpirt Bashkimin dhe Pavarësinë e Shqiptarëve në atë tokë të nëpërkëmbur nga djajt, e të shenjtë për ne shqiptarët !
Sukses! Të falënderojë shumë i nderuari feneri për fjalët e mira për poezin dhe poezit e mija. Them të drejtën jam i befasuar. Me respekt, Sofra. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Mar 30, 2008 2:31 am | |
| Për një qëllim
Të varfër por bujar të gjakosur por krenar
Kosovë e Çamëri
na urrejnë të urryerit përse ?!
na fyejnë të fyerit përse ?!
të gëzuar e derdhëm djersën në Iliri
të gëzuar do ta derdhim djersën në Shqipëri
për ty Çamëri ju shpërngulën...
ju rrahën ju gjakosën ju vran ju burgosën
një vit dhjet vite njëqind vite
prap po vuan...
për ty Kosovë na shpërngulën e na ndanë....
na rrahën na gjakosën na vran na burgosën
na urrejtën të urryerit për Kosovë për Çamëri
na lanë të varfër mua ty ne
bujar unë bujar ti bujar ne
duan të na zhdukin mua ty ne
i gjakosur unë i gjakosur ti të gjakosur ne
krenar unë krenar ti krenar ne
rrugëtojm për një qëllim.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:57 am, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | petritkola Hero anëtar
Numri i postimeve : 3261 Vendi : Shqiperi Profesioni/Hobi : Mbushes Topi Registration date : 01/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Apr 01, 2008 4:06 am | |
| Te qe derdhur gjaku i qelbur… Shumica e popullsise lajmin e aksidentit fatlum te Gramoz Pashkos e priti me gezim ose indiference. Hareja do te kish shperthyer ne se ne helikopterin fatlum do te ish dhe Kryeminsitri yne i pander Sali Berisha. Sikur te qe derdhur gjaku i qelbur ne vitet 1990-te nuk do te kishim 1997-te. Spiuni Neritan Ceka e pengoi turmen ti sulej bllokut dhe te lante hesapet ndaj ne po vuajme sot... Ne se do te qe derdhur gjaku i qelbur ne vitin 1997 sot nuk do te kullonte cdo dite gjake i paster femijesh, shqiptaresh te pafajshem. Ne se do te qe derdhur gjaku i qelbur nuk do te kishim Gradece, shkatrrim, urri, mizerrje…
Gjaku i qelbur Gramoz Pashko fluturon, ne p... te semes shkon, Dhe une jam i gezuar. I lumturuar do isha, sikur ne helikopter te ish Sali Berisha, Jagua i Shqiperise, Qe na solli diten e zise, Gjaku i qelbur i Shqiperise, Duhej derdhur prej rinise, Por spiuni Neritan Ceka, Sipas urdhrave me theka, Na kandisi, na shastisi, Nga blloku i Ramos nuk na nisi, Nga Atdhue na arratisi, Ndaj gjak i paster derdhet sot. Gjaku i qelbur i Shqiperise, Duhej derdhur prej rinise, Te mos kishim nentdhjeteshtate, E Atdhe ne lengate… Jo Nena me te zezen shami, Qe varros te vetmin femi, Gjaku i qelbur i Shqiperise, Duhej derdhur prej rinise Qe t’ mos fluturonte n’copa femija, Ne Gerdec tek Shqiperia, Gjaku i qelbur i Shqiperise, duhej derdhur prej rinise, Q’e ardhmja jone e zeze, T’mos kendoj si kendez, Mbi koken e cdo shqiptari, qe po ikin si i marri, Nga i ligu nga zuzari, Se Atdhe nuk kane sot. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 1:51 am | |
| Dua te mos ma zini per te madhe nese nuk del poezija e mire por te provosh ta shkruash poezin e pare po kam deshire te provoje ketu ne forumin tone.
Mendja me shkon te ti
Toka jone e dashure me lule te kuqe je perplote nuk te mjaftoi kaq gjak i derdhur! perse te vie pranvera vonon ?
Shpesh kur eci rrugeve ne perendim fytyra te gezuar gjithkah shoh mendja tek ti më vie o populli im perse atje pranvera vonon.
Shpesh kur eci buze liqenit rregull gjithkah ketu shoh mendja me shkon ne atdhe pranvera atje perse vonon.
Shpesh takohemi me shoke Te njejten bisede e bejme kur do te behet gati populli Pranvera t'mos vonoje me. | |
| | | Albea Anëtar
Numri i postimeve : 213 Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 2:03 am | |
| Pergezime Beton poezia shume e mire,suksese,edhe pse qenka e para shume e mire | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 2:11 am | |
| Faleminderit Albea, kjo nuk mund te jete poezi por eshte krijimi apo vargjet e mija, shpresoj nga Tom Sojeri, Albea, Sofra, Euridika apo feneri e ndokush tjeter ta bejne poezi te mire, brumin ua dhash e ju bene buken edhe pjekne qe te jete si poezit e juaja . Shpresoj se do te me ndihmoni ju qe krijoni poezi. | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 2:38 am | |
| I nderuar Beton , shume e mire poezia .Pergezime dhe vazhdo te n'a sjellesh edhe poezi te tjera
po ashtu edhe pergezime per Sofra ,Albea ,feneri,PetritKola ,Arta ,.... me knaqesi i lexoj poezite e kesaj teme
Edituar për herë të fundit nga Euridika në Wed Apr 02, 2008 12:03 pm, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 2:57 am | |
| Faleminderit Euridika per ate ka vende ne Kosove dhe ne Maqedoni qe shpesh i kujtoje edhe nuk ndjehem rehat edhe kur jam ne gezimin me te madh, prandaj ishin vargje te thjeshta por qe i nxora nga thellsija e zemres dhe shpirtit tim.
Faleminderit Albea dhe Euridika. | |
| | | tom sojer V.I.P
Numri i postimeve : 945 Vendi : Albania Profesioni/Hobi : Teacher of English/Book writer Registration date : 20/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 4:00 pm | |
| Urime, urime, urime Betono! Vazhdo edhe ti miku Sofra.
Kur bie hiri i natës…
Kur prushin e madh diell Hiri i natës e mbulon Qetohet bota në ëndërra Shpirtrat dalin të fshijnë Hedhurinat egocentrike Unë mbledh kockat e mendimeve Në thesin e lëkurës sime të regjur Në një qoshe të krevatit Duke pritur lumturinë Të vijë e thjeshtë E bukur E heshtur E dashur Engjëll Si Ajo! Sëbashku me muzikën.
Buzëqeshja ime
Buzëqeshja ime Vjen në muzg E shkon në ag Sa ngadalë Kjo tokë rrotullohet Kalëruar stinëve Shamifjala e ngrohtë Krahëpenda e butë Zemërflakta e kuqe Buzëqeshja ime E përlotur Prej mallit Vjen në muzg E shkon në ag.
(4.1.08, 10.39 p.m.) | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Apr 02, 2008 6:12 pm | |
| Urime për poezinë e parë Beton vazhdim të mbarë edhe në të ardhmen.
Gjithashtu Tom Sojeri përgëzime për këto dy poezi shumë të mira, të na sjellësh poezi në forumin për ne është kënaqësi kur i lexojm. | |
| | | Albea Anëtar
Numri i postimeve : 213 Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 2:51 am | |
| Gabova Shikoj perreth e hutuar nje eresire paska kapluar cdo gje qe eshte e vertet edhe te pajetuaren edhe te paprekuren une largohem te gjej driten e cila kishte ekzistuar dikur ne enigmen e ndjenjave qe vetem une dija, Me duart e mia e ndala driten pa dyshim se do ta ndezja perseri, pa dyshim se vendimet e mia ishin te sigurt... Gabova,eresira pa me pyetur me syt e tij te eret zbehu driten, pa mar parasysh lutjet... fjalet... deshiren... | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 3:02 am | |
| Si gjithmon poezi te bukura Albea pergezime .
Sofra do te mundohem gjithsesi edhe te ardhemen..flm . | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 4:37 am | |
| Dëshirë
Mjegullë të përhapet ujqërit këte e dojnë askund lis të mos duket nga terri të dalin, të sulmjonë
më shkrepi një dëshirë të isha maje një kepi...
T'u bëhesha zë, ujqërisë t' na ndëgjojnë edhe më tutje, t'u bëhesha dritë në sy t'na shikojnë edhe në t'ardhmen.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:56 am, edituar 5 herë gjithsej | |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 9:55 am | |
| Shkurorzimi
Kur do te ma japesh shkurorzimin Kosova te pret bye bye serbija Kosova te therret
Me dhune na grabite moj shtriga e vjeter bye bye serbija mbete me kultur te mesjetes. | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 5:33 pm | |
| Beton pergezime per poezit shume te mira aman kjo e fundit ishte shume e bukur,pergezime dhe te gjithe te tjereve se vertet ndjehemi mire ne mesin e juaj. | |
| | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 5:38 pm | |
| Ju përgozoj të gjithve për Poezit dhe ju marr lakmi që kemi kso Poet të mir dhe na sjellin gjdo dit poezi të reja ju dëshiroj suksese vazhdoni vazhdoni . |
| | | Sofra Admin
| | | | eri M Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 737 Registration date : 02/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Apr 04, 2008 9:07 pm | |
| - Sofra shkruajti:
- Ti
Ti tërë botës i jep dritë edhe lules vesën ia largon në mëngjes tek sytë e mi ti vjen lehtas më ledhaton. është miniaturë e shkëlqyer poetike! Sukses Sofra! E presim promovimin! | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Apr 05, 2008 12:16 am | |
| Faleminderit eri M, edhe për vargjet, edhe për dëshirën që donë të jesh një ditë nëse e promovoi librin. | |
| | | Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Apr 07, 2008 7:58 pm | |
| Toka e Shqipes Flakë e barot,përmbi kry shperthye, ke frikë,o popull syhapur qëndro, ndër shekuj nga t'huejt,en pranga mberthye, rrahur,vrarë,burgosur ngado. N'at kohë,kur t'erdhën ca mote lirie, bijtë që mos i paç,të shkelën me këmbë, ti harruan prijsit,flakadan lirie, hapu o tokë,zuzarët shkatrro. E ti,ec,e ec,e ec pa mbarim, duke u kapur për nji fije shprese, luftove mbijetove,frymove me mundim Ec,e ec,e ec,o populli im. Ec ti nëpër shekuj,me shpatën në dorë, lsho britma n'beteja e armiqt tmerro, djemt e tu të varfër,me shqyt e me hut, ndër livadhe t'kuqe,natën po sulmojn. Natën edhe ditën,mbi gur legjendar, trimat bijnë nga toka,shkëmbinjt bëhen armë, grykat vorre t'huajsh që si pranon toka, shiu pas beteje i shpërlan kufomat. Qielli bubullima,lshon gjamë edhe rrufe, vërshon uji n'gryka,pastaj n'lumenj rrjedh, merr me veti kërmat e ushtris fantazmë, drejt detit t'pafund ushtria marshon. Lundro,lundro,lundro,o mallkim i t'hujit, sëmundje,murtajë drejt detit lundro, Marsho,marsho,marsho,moj ushtri pa krye, ja kështu si ti pa krye marshon, cdo ushtri që tokën,e Shqipes lakmon. | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Apr 07, 2008 8:09 pm | |
| Shqipëri Vite e shekuj,luftë e batërdi, E bukur prapë,je o Shqipëri, Trime,moj tokë burrash,luftash për liri, Enderr e cdo kuj,djep jete Shqipëri, Vend ku lindi Leka,Pirro e Skënderbeu, E pamposhtur n'beteja,t'rrepta legjendare, Ndër zjarr e hekur,dole fitimtare, Dimri sjell pranverën,lufta bjen lirinë O djep i qytetrimit,nëna Iliri, Skllave kurr nuk bëhesh,s'duron robëri, Je flakadan lirie,bashkohu Shqipëri, E me këmbë në fyt,shkel fatin e zi. | |
| | | Ago Muji Ushtarak
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Apr 07, 2008 8:19 pm | |
| Jo nuk ndahet kurr Shqypnia Kur kem le,si e kem dhan besën, Për Shqipni kem me dhan jetën, Për Shipni për trojet tona, Nxjerrim prej gjoksit zemrat tona. Zemrat tona kullojn gjak, t'pij Shqiponja me bajrak, Shpirtat tanë të nxeht si prush, përvlojn hasmin e bëjn shkrum. Lkura jonë le t'bahet gzhojë, djersa jonë t'kthehet n'barot, Bash me dham do ti rrmijm kreshtat, t'presim hasmin nëpër bjeshka. Djepat tanë do t'rrisin trima, t'jenë të fortë porsi Skënderi, Bjeshkt po rrisin Mic Sokola, Përmbi topa gjokset tona. Zemrat,Shpirtrat,vajtojn shekujt, jo me lot po n'kang trimrie, se me za bërtet njerzia, Jo nuk ndahet kurr Shqipnia. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
| | | | Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |