| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 2:37 am | |
| - Eva0506 shkruajti:
I dashur Feneri, une sado fjale mirenjohjeje apo zemre, apo te kerkoj gjithe talentin qe mund te kem per te thurur nje falenderim per Ju, nuk e besoj se mund te arrij t'Ju falenderoj sic duhet per vleresimin kaq te kujdesshem dhe te hollesishem, aq me teper kur vjen nga nje Personalitet si Ju.
Prandaj do kerkoj vetem ndihmen e fjales qe tingellon aq bukur ne gjuhen tone: Faleminderit! E nderuara Eva0506, unë e besoj se Ju edhe po te " kerkoni talentin per falnderim" nuk do ta arrini. Ndaj mos e kerkoni. Unë ndjehem i falnderuar kur lexoj vargjet që më mbushin jetë. Nuk e di a eshte modesti të them, por ja kam të drejtë, se në këto rrethana krijuese që ndodhemi, na duhet gatimi speciali i vargut, që sëpaku oreksi ynë të përmbushë dhe plotësojë në menynë e zbrazur specialitetin modern të të shprehurit! Ndaj, me Ju Eva, me Veneta, me Anila, në forum , pa perjashtuar edhe shume shkendija që rrezatojnë, ne jemi të nderuar që e ardhmja do te flasë për individualitete! Të presim pra! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 11:14 am | |
| Cikli i poezive nga përmbledhja e pabotuar " Si të kuptohemi ", u botua edhe në antologjinë e Manifestimit ndërkombëtar letrar "Ditët e Naimit" Tetovë, "Zogj që nuk ngordhin nga helmi" 2006,
Ferit RAMADANI :
SI TË KUPTOHEMI
Si të kuptohemi - për dëshirat që s'mund t'i shprehim akoma një muzg bën hije rrugës sonë dhe ëndërrat e lumturisë na i rrëmbejnë furtunat !
Si të kuptohemi - me fjalë nuk shprehet ajo llavë e gjakosur që ec padukshëm nëpër trup dhe na kthen në amulli të agimeve tona të ashpra herë- herë të mykura!
Si të kuptohemi - se dashuruam në terr dhe dashurojmë pa hile as lajka nuk përdorëm se s'kemi kohë për to ; Po t'i harrojmë armiqtë e mblesërinë atëherë - kuptohemi për Atdhedashurinë !
E botuar në Flaka, më 1977 | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 11:17 am | |
| LAKURIQËT E NATËS
Kur errësira i binte përmbi At Dheut as yjet në lartësi s'lëshonin rreze suleshin çative marramenthi - lakuriqët e natës, për të nisur këngët e kobit !
Shkundeshin e tundeshin atë çast shpresat që lindnin nga barku i errësirës, përcëlloheshin në palcë e damar duke kërkuar netëve - pak Ditë e Dritë ! Pak Diell !
Lakuriqët e natës ! Lakuriqët e natës !
Zërin kob lëshonin mbi shtyllat e At Dheut ! Dhe linjat e dashurisë për ( I ) liri i shndërronin në dhembje i shndërronin në plagë !
S'deshën të dëgjojnë, të shohin kurrë zë bilbili dhe rreze dielli, Lulja të shkrumoset në pranverë - kërkuan, e, nëpër çati të bulëzojë - skëterra - shfarosja e mallkuar ...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 11:19 am | |
| TRUNGU
I mbetur nga lashtësia - cung, përballë kohës dergjet n'acar, dergjej në vetmi !
As sopat e pykat se çanë, as zjarri, shirat, erërat nga vendi - se ndanë !
Ia prenë krahët kur ishte lis i lartë se : Pushuan nën hijen e tij cubat, që ngritën zërin kundër Arapit qëdoli nga det'i zi! Por, rrënjët që shpërndau - damarëve të tokës , s'ia përthanë, as në gjurmë e nishan s'u ranë !
Dhe qëndron pa krahë plot durim ! Lashtësia forcë i jep , e rrit ndaj, Trung - Cung i mbetur nis në udhëtim, të futet në shekuj, vite, e ditë...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 11:20 am | |
| DUKE KËRKUAR TË VËRTETËN
U nisa të hap shtigjet ku fundi nuk dihet. Muzgu e mbulonte rrugën kah kish shkuar.
Ec e dil jashtë vetvetes !
I kërkova engjujt dhe i gjeta xhindët. Dëshirën e tyre e mësova shpejt : - Vetëm shpirtëra marrim !
Kurrkush nuk desha gjakun të ma mposhtë !
Pastaj hyra në stinën ku përcëllonte flaka ! Me heshtjen në gji ku ta gjejë blerimin ?
Fanar i kësaj rruge dua të mbes si guri ! Në zemrën e tij - t'gurgullojë gjaku im!
Të vërtetën e gjeta vetëm të trilluar ...! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 1:59 pm | |
| Fener.. Te lumt shum poezi e bukur suksesee |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 6:56 pm | |
|
Episod i pakuptimte
Vulen e fatit kam varur ne qafe mbylla porten per te mos u kthyer me kembezbathur ec ne naten pa hene rrugeve qe nuk di ku do me lene...
Rrugeve te qytetit tim qe cdo here me shume i huaj me ngjan dielli, dimri, toka dhe qielli - jane pllaka varri megjithese stinet, edhe ato, e gjithat te zymta jane!
Ky shi i inatosur qe flladit naten cuditerisht sonte nuk me lage brenda meje vazhdon furtuna dhe une permes shiut qesharak!
Ec... Vrapoj... Lemerisem dhe mallkoj rrezohem, ngrihem e lodhur dhe bie pertoke Pastaj ngrihem prape per te rene akoma me fort!
Dhe godas veten, ҫirrem, por s’ia kaloj dot jetes Se kamzhiket e saj i japin kuptimin vdekjes, Egersisht ia ndalin simfonine buzeqeshjes!
Dhe prape une...
ngrihem si hiene, e mllefosur deri ne mekat pastaj ndalem mu ne udhekryq ...e zhytur ne vorbullen e dhembjes, e pafat!
Dhe e gjithe kjo eshte nje episod i pakuptimte, me publik shurdhmemecesh, nje rrugetim i gjate, por qe i ngjan nje rrethi vicioz, pa fillim dhe fund nje jete te pa jete, nje nate te pa nate!
Dhe prape une...
E hekurta
Ndjek historine!
| |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Dec 02, 2008 7:15 pm | |
| Se pari, faliminderit per urimin, Ago Muji, Akili, Eva, Fjona, Tina. Tani, urime per poezite : Eva, Sofra, Feneri, Veneta, ju deshiroje suksese te me tutjeshme... !! Respekt, BiBiKiMi. |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 03, 2008 5:47 pm | |
| Ike ti
... deti pastaj fort trazohet
Dallget e tij peshe ngriten
Une ne breg me dhembjen time
Ne garniture valesh, ne kujtime zhytem!
| |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 03, 2008 9:35 pm | |
| ETYD PËR EVËN E di se me mallin e atdheut përballesh e di se plaget e tij i vë në trup Ti Perherë ma teper se gjithcka përshpallesh se kanë nevojë për dritë, dioptri ! Në shekuj ata me sy kanë matur horizontin vetëm dorën mbi vetulla kanë vënë Me syte e mendjes kanë gjetur gjithe hapësirën dhe mbrojtën në luftra - të parë ç'u kanë lënë ! Sot, ja në këtë kohë mërgate, ku shterret gjallëria gjithçka ka nevojë të ringritet , ajo të josh , Ti kthehesh Eva, të rishikosh se Arbëria- ka pasur një lëngatë në pamje, e ta mëkosh ! Kjo është madheshtore, e ne i themi jetë edhe Homeri çka pa, e shkroi në vargje homerike Nuk është kot përse gjithë këtë pamje Eva e shfaq vrulli yt , dhe pak ky Etyd lirike ...! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Dec 03, 2008 10:17 pm | |
| - Veneta shkruajti:
-
Ike ti
Mirë thonë se të shkruash shkurt do kohë ! Kjo miniaturë e Venetës e dëshmon atë. Pak fjalë por një kompozicion i madh meditimi! Si duket ajo e ka gjet metaforën që hap pyetje e nje shkau : Ike ti ? E pastaj gjithë ajo bëhet një ringritje shqetësimi. Në koordinim të asaj edhe valet ndjejnë trazim dhe krjojnë garniturën e tundimit, kur shpirti i mbetur në pritje hyn thellë në mendime. Kjo është rruga e frymëzimit ...! Kjo lind margaritarin varg që ne e quajmë poezi! Sepse poezia nuk do narracion! | |
|
| |
Delia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 514 Registration date : 13/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 12:59 am | |
| Gjethet bien lehtë e lehtë i lënë degët pa mëshirë era i shtyen më tej ulur për to mall ndjej
Ndjej shumë mall për atdheun shkëputur si gjethe nga ai jam ne mergim më shtyu era zemra pelim më është ba. | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 3:52 am | |
| - Trendafile shkruajti:
- Gjethet bien lehtë e lehtë
i lënë degët pa mëshirë era i shtyen më tej ulur për to mall ndjej
Ndjej shumë mall për atdheun shkëputur si gjethe nga ai jam ne mergim më shtyu era zemra pelim më është ba. Trëndafile urime! Motive të një dedësie ku ndërthurren shumë larushi! Vazhdo | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 4:09 am | |
| MESNATË Dikush në këtë kohë prehet , dikush rritet Unë në forum thurrë vargjet në mesnatë diçka në errësirë si lahuri më pahitet për vrragë e për kob më bën mandatë ! Rikthehem lexoj vargjet që jetësohen përditë në vargan shtohet një poet, eshte gjuha e bashkimit ku ndërgjegjësohen Pavarësia e Atdheut ku në shekuj pret ! Po! Janë dhe prangat shekullore që e mbajtën Janë e çka s'janë në këtë mandatë, dhe ata qe e deshën , dhe ata që e vranë , e shajtën Heshtin si mumje në këtë mesnatë ! Heshtin ! Po ! Se e dijnë se afrohet agimi Aurora e lirisë rrit në çdo moment shtat, Edhe pak të shkruaj për atë jehonë kushtrimi se ku e di, më vjedh vdekja në shtrat ! Dhe atë vdekje të hidhur nuk e dua ! Të vdes në logun e luftës kam dëshirë ! Se më jep rrjedhën e jetës sërish një krua Ashtu siç më ngjallë dhe një varg i lirë...! | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 6:13 am | |
| Feneri të lumtë për idenë e poezisë që sapo ke krijuar.
33.
Në këtë natë kur shumë kush flen përdridhet në shtrat ëndërron pa brenga një dritë nuk fiket vargje na bjen na hjek etjen që na vlon përmbrenda.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 9:55 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 11:02 am | |
| - feneri shkruajti:
- Veneta shkruajti:
-
Ike ti
Mirë thonë se të shkruash shkurt do kohë ! Kjo miniaturë e Venetës e dëshmon atë. Pak fjalë por një kompozicion i madh meditimi! Si duket ajo e ka gjet metaforën që hap pyetje e nje shkau : Ike ti ? E pastaj gjithë ajo bëhet një ringritje shqetësimi. Në koordinim të asaj edhe valet ndjejnë trazim dhe krjojnë garniturën e tundimit, kur shpirti i mbetur në pritje hyn thellë në mendime.
Kjo është rruga e frymëzimit ...! Kjo lind margaritarin varg që ne e quajmë poezi! Sepse poezia nuk do narracion! Feneri te falenderoj per vlersimin me delikatese qe i beni vargjeve te mia. Me ngjan sikur jeni marre edhe me kritike letrare, perveq tjerash. | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Dec 04, 2008 9:23 pm | |
| BOTA E DRITARES SIME
Nëpër muzgje dhe agime Lidhet bota e dritares sime!
Lidhet bota e dritares sime Nyja-nyja mendimet mbesin në kokë T’i shpaloj kanë mbetë pak gëzime Halle t’mëdha e mbërthyen këtë tokë.
Dhe në radhë vijnë rreze agimi Me gjallërinë e jetës ndër buzë, Mbesin pas kujtime trishtimi Që shkrumosin shpirtëra në shpuzë.
Por, sa vjen flaka bëhet më e madhe Dritares sime drita i bijë shkrumb, Diku buzë malit, në livadhe: - Djemtë e Kosovës goditem me plumb!
Dhe kështu kalojnë kohërat në radhë Përmes dritares sime si në ekran, Të kërrusura i mban krahët një dardhë Që iu rrit trupi në tufan !
Por, ne shqiptarët nga drunjtë rrijmë ndryshe Edhepse diellin e duam sa ata E nis përrallën për vogëlushin një gjyshe Dhe unë Kosovës i them : Mos harro!
Vijnë e shkojnë ushtri gjer në dhëmbë armatosur Këmbët e tyre rëndë – rëndë trokëllijnë Mbi trupin tënd Kosovë e gjakosur Filiza të reja jetë do të ripërtrijnë !
Se ne nga drurët u dalluam Shkoj e m’u lidh një fjalë në fyt E di ! Ne në shekuj na shartuan Të mos i ngjajë trungut ai fryt!
Po ç’dreq fryt do të lindë ? E dini se trungu ynë i ka rrënjët thellë ! Edhe milijona shartime - s’do ta bindë Filizin e ri një ujk nga një shpellë!
Se qëndruam krenarë të pa thyer Unikë për nderin, besën, lavdinë Dritarja ime shpesh më ka kthyer Në mendime të thella për njerinë !
Tek bëhet dreq i mallkuar , tiran Dhe s’ngopet me gjak shqiptari kurrë Përmes dritares sime Kosova ngrit Projekt themelin - për një urë !
Urë tek marshojnë ushtri urtësishë Me uniformë të blertë ! Oh! Ç’gëzime ! Kosova ime e Pavarësisë Nga muzgjet del për në agime!
Dhe tjetër botë shfaqet përmes tufanit Poshtë skemat e sërbit kral ! Bacë Ademi tribun i vatanit, Drenica Heroike i thotë : Ndal !
Pas nesh poetët do ta kenë fatin Me pendë në dorë të shkatërronjë kufinjtë Pastaj , të ndalen dikund për frymëzimin Të shkruajnë : Për grurin, misërin ,ulinjtë !
Do të shkruajnë për Kosovën nën roje Gusinë, Pollogun, e Janinën e pushtuar Pastaj, tri pika vazhdojnë për këto troje Për agim të ri të bleruar !
Dhe në shpirtë të botës le të rritet Ndërgjegja e vrarë e së vërtetës liri Për Trungun e prerë le të shfaqen filmat E Kalit të Trojës shpirt Zi!
Ndoshta dikush do të fishkëllojë për ndërrimin E skenës në skenë nga tradhëtitë Pastaj të tallet pë zerin e kushtrimit Me të që nga Pajtimi u shembën armiqësitë !
Atëherë vërtetë do të lindë një fryt I Trungut të madh : Pavarësia ! Mbase mund të ngriten sërish : Naimi, Noli, Samiu Të shkruajnë për fatin që ka brezëria !
Dhe Gjergji ynë jehonë ndër shekuj Që shembi frone e grada sulltanësh gjakatarë Në botën e dritares sime flamurin, Ia ngrit Atdheut të prerë e të ndarë !
Turren brezat, token bashkohen ! Mbulesa e Flamurit u jep dritë ! Nën të s’hyjnë ata që praptohen Të ndarë nga At Dheu duan rritë ! | |
|
| |
tina Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2564 Age : 41 Vendi : qka po ju interson juve bre Profesioni/Hobi : me nga mas topi mujsha me zan Registration date : 18/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 05, 2008 12:54 am | |
| gjakushi lumshin durt te falenderoj je shum njeri me merita madhaja | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 05, 2008 11:23 am | |
| 34. Në Demostrata
Mos ke dert nga pushtetnxinjtë Shqipëri e jona Nënë atdhetarët a i sheh si tubohen me ta liria çdo ditë po afronë
Nga e sotmja po shqetsohen pushtetnxinjtë, gënjeshtarë tradhëtia u shihet dhe bashkpunimi populli nuk ju duron më.
Ne s' do të heshtim, ne veprojmë pushtetnxinjtë për dhe ti rrëzojmë drejtësia prehje sa të gjenë askush s'ka forcë më të na gënjejë.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Dec 06, 2008 1:37 am, edituar 10 herë gjithsej | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 05, 2008 11:40 am | |
| Sofra, shum poezi e bukur ,Te lumte |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 05, 2008 11:59 am | |
| - Sofra shkruajti:
- Në Demostrata
Mos ke dert nga pushtetnxinjtë Shqipëri e jona Nënë atdhetarët a i sheh si tubohen me ta liria çdo ditë po afronë
Nga e sotmja po shqetsohen pushtetnxinjtë, gënjeshtarë tradhëtia u shihet dhe bashkpunimi populli nuk ju duron më.
Ne s' do të heshtim, ne veprojmë pushtetnxinjtë për dhe ti rrëzojmë drejtësia prehje sa të gjenë askush s'ka forcë më të na gënjejë.
Shume e bukur poezia Sofra! Uroj t'iu shkoje drejt e ne zemer shqiptareve. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Dec 05, 2008 8:32 pm | |
| Vesa dhe Eva 0506 ju faleminderit shumë.
35.
Ti më je e pastër si loti. si rreze e diellit ti më je, dritë n' terr je për udhëtarin nektar lulesh për bletët je .
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Dec 06, 2008 3:05 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 06, 2008 2:59 am | |
| Rrënjët e tokës
Kaliten dhe jetojnë në brendi të tokës Por rrisin në lartësi shtatin e gjithe kokës!
Janë rrënjët Ilire këndojnë për pranverën dhe me gjaku ujiten e luftojnë skëterrën!
Rrënjë lashtësie që luftuan terrin me ditë bardhësie e shuajtën ferrin !
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Sep 28, 2013 11:45 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 06, 2008 4:23 am | |
| ZEMRA KËRKON ZEMRËN
Gjeth i zverdhur lëkundet degë e tharë tundet !
Era përvesh llërët ta hedhë në humnerë !
Rrënja e thellë s'dridhet si zogu në ferrë !
Fryn veriu e hidhet shpirti i mpirë - vdes!
Zemra kërkon zemrën ta puthë çdo mëngjes ! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Dec 06, 2008 4:26 am | |
| - feneri shkruajti:
- ZEMRA KËRKON ZEMRËN
Gjeth i zverdhur lëkundet degë e tharë tundet !
Era përvesh llërët ta hedhë në humnerë !
Rrënja e thellë s'dridhet si zogu në ferrë !
Fryn veriu e hidhet shpirti i mpirë - vdes!
Zemra kërkon zemrën ta puthë çdo mëngjes ! 37. Ti më je zemra e shqiptarve gjakun e gjakut që e përcjellamanetin ua përtrin brezavevargje te freskëta kur sjell.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jan 31, 2009 10:02 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|