| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Jun 22, 2008 10:48 pm | |
| Përgëzime për këto poezi të bukura Sofra ,suksese të mëtutjeshme . | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jun 23, 2008 1:45 am | |
| - Kosovarja shkruajti:
- Sofra shkruajti:
- Për çfarë te shkruaj
Në këtë çast për cfarë të të shkruaj? Për të qeshurat që i bëmë !?
Apo për bisedat e papërfunduara, më thuaj ?
Ose për heshtjen tënde të shkruaj, apo shikimin tënd...
Jo më mirë të shkruaj për hënën e plotë roje e rrugëtimit tonë deri natën vonë. Sofra shume poezi e bukur kjo,uroje ne te ardhmen qe te kemi dhe poezi te tjera te bukura... Suksese Faleminderit Kosovare Beton dhe Arta, tani jane te perfunduara keto dy poezite e fundit. Faleminderit shume. | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jun 23, 2008 12:14 pm | |
| Diçka po shembet .. Ç’është kjo dallgë?? Çfarë është gjithë kjo dridhje?? Eh , tani e kuptova Termet... Tërmet brenda meje A do të mbijetoj diçka vallë?? ............ pres të kaloi .. që t’a kuptoj…
Edituar për herë të fundit nga Euridika në Mon Jun 23, 2008 3:50 pm, edituar 3 herë gjithsej | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jun 23, 2008 1:47 pm | |
| Ju lumt juve qe po shkruani poezi kaq te bukura si dhe ju uroj suksese |
|
| |
Jorgo S. TELO V.I.P
Numri i postimeve : 394 Registration date : 12/04/2008
| Titulli: E frymezuar dhe me mesazh Tue Jun 24, 2008 11:34 am | |
| - Sofra shkruajti:
- 12.MUZGU NË VENDIN TIM
Muzgu ngadalë lëshoi flatrat e qetas mbrëmja filloi, e rëndë, peshë plumbi kishte vendin tim mbuloi.
Mbrëmja u lëshua lehtë e lehtë, male e lugina pershkoi, sa e rëndë aq edhe e ftohtë edhe heshtja ate e shoqëroi.
Kaltërsia e qiellit më s'u duk të shponte errësiren e vetë, vendi i yjeve ku mbeti? atë ditë nëntori që shumë flet. E frymezuar dhe me mesazh te qarte poezia juaj, z. sOFRA! SIDOMOS STROFA E TRETE KA MJAFT DENDESI MENDIMI E NIVEL ARTISTIK. Meriton kesisoj pergezimet e mia edhe per prurjet e tua letrare edhe per veprimet me postimet e mia. Te jap liri veprimi t'i sistemosh postimet e mia si te te ngjaje me bukur e me kendshem. Urime dhe pershendetje vellazerore! Jorgo Telo | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 25, 2008 7:56 pm | |
| - Jorgo S. TELO shkruajti:
- Sofra shkruajti:
- 12.MUZGU NË VENDIN TIM
Muzgu ngadalë lëshoi flatrat e qetas mbrëmja filloi, e rëndë, peshë plumbi kishte vendin tim mbuloi.
Mbrëmja u lëshua lehtë e lehtë, male e lugina pershkoi, sa e rëndë aq edhe e ftohtë edhe heshtja ate e shoqëroi.
Kaltërsia e qiellit më s'u duk të shponte errësiren e vetë, vendi i yjeve ku mbeti? atë ditë nëntori që shumë flet.
E frymezuar dhe me mesazh te qarte poezia juaj, z. sOFRA! SIDOMOS STROFA E TRETE KA MJAFT DENDESI MENDIMI E NIVEL ARTISTIK. Meriton kesisoj pergezimet e mia edhe per prurjet e tua letrare edhe per veprimet me postimet e mia. Te jap liri veprimi t'i sistemosh postimet e mia si te te ngjaje me bukur e me kendshem. Urime dhe pershendetje vellazerore! Jorgo Telo Faleminderit shume i nderuari Jorgo Telo, shume me jepni vullnet kur nje personalitet si ju i jepni vlersim poezise se sime. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jun 26, 2008 11:43 pm | |
| 7. Ne Kosove
Kahdo qe po eci mallin ta shuaj kerkoj
ende mendoj zemra qetesi te gjej te cmallet me kosoven
kete deshiroj.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Jul 17, 2008 1:47 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 27, 2008 4:30 pm | |
| 8. Nje nate
Nata eshte e qete sjell melodine e lehte me shikimin tend ne fotografi.
Prane meje gota veren e kuqe pret
Drejt ne sy te shikoje te peshperis lehtas Lamtumire.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Jul 17, 2008 1:48 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Tesa Fillestar/e
Numri i postimeve : 18 Registration date : 05/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 05, 2008 10:11 am | |
| I lexova disa poezi dhe ishin shume te mira. | |
|
| |
Tesa Fillestar/e
Numri i postimeve : 18 Registration date : 05/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 05, 2008 1:54 pm | |
| Ju lumte te gjithe jeni te shkelqyeshem vetem vazhdoni me poezi te bukura. Ju lumte. | |
|
| |
metiii Fillestar/e
Numri i postimeve : 10 Vendi : Prishtinë Registration date : 05/07/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 05, 2008 3:12 pm | |
| Poezi shume te bukura vetëm vazhdoni kështu. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 11, 2008 3:39 am | |
| Shume madhore Poezit e te gjithve vazhdim te me tutjeshem ju uroj | |
|
| |
ficam Përjashtuar
Numri i postimeve : 32 Registration date : 01/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jul 17, 2008 8:12 pm | |
| VATER E BRAKTISUR
Qati e nxirë, skëterrë nga malli i vetmisë nga heshtja e pafund derë e mbyllur me therrë Kosa e varur në arrë kullë e çekan ëndërron nga mllefi degën kafshon për barrin e rritur e të thar Kumbonë e zile nga ndryshku nxirë në një skaj ahri kishin zërë vend ngjizur zërin, harruar melodinë kopenë me dele e sjellin ndërmend I strukur kroi nën shelgun e vjetër nuk bënë më zhurmën e një kohe tjetër uji paksuar, vija gati tharë duar e faqe të njoma nuk ka për të larë
Vetëm oxhaku krenar qëndron edhe pse tymit i ka harruar erën simbolikë jete - sikur premton një ditë do të kthehemi bashk me pranverën
Tupallë, korrik 2008 _______________________________________________________ Në jetë duhet përkulur vetëm atëher kur duam të këpusim një lule
Edituar për herë të fundit nga ficam në Fri Jul 18, 2008 11:20 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 12:56 am | |
| ficam permes vargut më lartë ke sjellur realitetin e fshatrave shqiptare në Medvegjë... 9.
Lulet mbushur livadhin e kanë unë i magjepsur rri i shikojë me dore lehtas i ledhatojë pyes të dashurën, me cilën të të krahasoje ?
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Fri Jul 18, 2008 10:55 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 11:03 am | |
| 10. Në zemrën e tokës
Në zemrën e tokës pushon dëshmori,
shpresat me të ishin më të mëdha. pa të pranëvera është më e rëndë.
Në zemrën e tokës pushon dëshmori,
drita që ai e la për brezat është kushtrim.
| |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 11:07 am | |
| 11. Në çdo hap
I ndjekur në çdo hap ishe or shoku im kur të shihja fytyrzbehur zbehesha edhe vet... Athua çfar të mundonte ty në këtë jetë etja për liri nuk të la të qetë.
Syt të ishin groposur në fytyrën e zbehur dukeshe sikur pikllimi kur të bënë të tretur.
Një ankth mes frymarrjes thellë e ke gropuar në çdo hap shoku im bënë se je i dëshiruar. | |
|
| |
mall Anëtar
Numri i postimeve : 209 Age : 35 Vendi : Diku larg Registration date : 15/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 11:33 am | |
| PRAPSI !
Nuk e di deri kur për djajt do të vriten shenjtorët e vrasësit e vargjeve do të zgërdhihen në çajtoret e malësisë duke hangë cjepër se bëjnë luftë si Sançopançot dhe bashkëpunojnë me okupuesit shekullor të Ilirisë!
Nuk e di edhe sa herë trokëllima e pengut do t'i marrë t'i murosë në shtat murana bijtë dhe bijat që enden pa ndalur të krijojnë mirësi, por , ndiqen e përndiqen nga shtrigat, palaqot që trumbetojnë se ja ne sjellim liri!
Nuk e di , do të kuptohen njeherë e përgjithmonë kaptinat e zezonës që ndezin sherr e anatema me krrokama dereqi se: Ai është luftëtar ! E di ma mirë palaçoja, shfaqet si demoni në antena! Ndaj për të prishni, ndrydhni ! Po s'mundeni o ju zuzarë ! | |
|
| |
Sofra Admin
| |
| |
mall Anëtar
Numri i postimeve : 209 Age : 35 Vendi : Diku larg Registration date : 15/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 2:40 pm | |
| Vargje per Kaloresin - kjo përmbledhje e poetit që ngadalë por sigurtë krijon identitetin krijues asnjëherë nuk mundet të kooptohet në domethënien e poezisë së postuar. Por, prekjet janë koncidenca që arti, për atë veçori dallohet. Sofra, nuk ka të ndal hapin dhe përkundrazi do të bëjë vargje edhe më të arrira. Ndërsa ata që i ka marrë në shënjestër poezia, janë elita jonë e bajraktarëve që dalin e hidhen si heronj, e në realitet janë ushujzat që i ngulen t'ia pijnë gjakun popullit të robëruar ! | |
|
| |
liri_b Përjashtuar
Numri i postimeve : 92 Registration date : 06/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 4:45 pm | |
| - mall shkruajti:
- PRAPSI !
Nuk e di deri kur për djajt do të vriten shenjtorët e vrasësit e vargjeve do të zgërdhihen në çajtoret e malësisë duke hangë cjepër se bëjnë luftë si Sançopançot dhe bashkëpunojnë me okupuesit shekullor të Ilirisë!
Nuk e di edhe sa herë trokëllima e pengut do t'i marrë t'i murosë në shtat murana bijtë dhe bijat që enden pa ndalur të krijojnë mirësi, por , ndiqen e përndiqen nga shtrigat, palaqot që trumbetojnë se ja ne sjellim liri!
Nuk e di , do të kuptohen njeherë e përgjithmonë kaptinat e zezonës që ndezin sherr e anatema me krrokama dereqi se: Ai është luftëtar ! E di ma mirë palaçoja, shfaqet si demoni në antena! Ndaj për të prishni, ndrydhni ! Po s'mundeni o ju zuzarë ! Poezi hermetike ! Preket gjithkush e nuk e kupton askush! | |
|
| |
liri_b Përjashtuar
Numri i postimeve : 92 Registration date : 06/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 6:12 pm | |
| Nuk kam shkruar vargje se si përdëllohet shpirti as fjali nuk kam bërë për të ndritur syrretër, jam gjithmon n'horizontin e kërkimit të qëndresës të luftoj kapricet dhe etjen nga lugetër! Ata që i vardisen në çdo skaj Arbërisë, dhe në emër të saj kërkojnë të bëjnë tregëti, dikund ndalen të ndjellin mjegullat e stuhisë dikund hapin buzëqeshjet të bëjnë tradhëti!
Jo! Nuk ndalem para tyre edhe kur dal nga transheja edhe kur më zë acari edhe kur më godit rrufeja se rruga ime s'ka lule bozhuri për në gjërsitë a Adenit po ngushtica ku shënjestra të shpie tek shtëpi e Prizrenit Aty ku Kuvendin e nisën Abdyli, Mici e Hazhi ZEKA Jo çka thotë Dovleti e kur haxhin hap Meka Po çka thotë për Bashkimin Ukshin Hoti e, gjithë Paria se s'ka copa të ndara : Një është Shqipëria...! | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jul 18, 2008 8:41 pm | |
| 12. Vjeshta është afër
Or Mik
Ditët afrohen me drithmat e zemrës në errësirë
afrohen ditët sikur hapat në ugare...
Or Mik
Ti vjelim frutat që pikojn djersë Vjeshta është afër. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 19, 2008 11:48 am | |
| 13. Melankoli
Pes minuta pa njëzet e katër,
në tavolin një gotë një laps mbi fletë dhe një fotografi,
sikur përgjojnë heshtejn time. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 19, 2008 11:50 am | |
| 14. Unë dua
Unë dua me gjarprin në gji t'mos jetojm me ta t' mos na krahasojnë
Unë dua nga të vërtetat e zemrës sonë të mësojnë rrugët e jetës t'mos na i ndalojnë
Unë dua nga puna e jonë njerzit lirshëm urat t'i kalojnë . | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jul 19, 2008 11:50 am | |
| 15. Ç'më mahniti ajo bukuri për herë të parë kur u takuam fytyra e saj shkëlqente si nuri tikë-taket e zemrës m'u shpejtuan... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|