| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:14 pm | |
| KËGË NOSTALGJIE Atdheut tim Më zuri kënga në faj Këngë a vajë Me gurë po bisedoi Gurët në gjoks rëndojnë Larg vatrës Alban biri im Prehje s’ka Larg tokës sate hallemadhe Në përmallim Këngë a vajë Kënga më zuri në faj Atdhe Zjarri i vatrës sime Gjurmë e lashtë historie Të guri i oxhakut Në tokën e plakut Shkruar me thëngjij Testamenti im i djegur Pullazi i vjetër i çatisë Ujë e lot pikon Ditë shprese a stacion harrimi Për ata që i mungojnë shqiptarisë Nga strehë e çatisë Pikon Lot e gjak Pikon Djepi Në gjirin e tij Ninullat e tokës sime Peshojnë e rëndojnë O kohë e butë në ikje Se bashku me ninullat Ruani kujtimet Për trimat Me ndjenjën e atdheut në gji Trimat përkundi Djep i legjendës Këngët e lirisë Porosinë e nënës S’e harruan Mos Me flakën e zjarrit që djeg Kanë lozur Mbretër e sundimtarë Gjithë ajo lojë e marrë me zjarr Derdhur pamëshirshëm Si nga gojë e kuçedrës Në përrallë Derdhur mbi njerëzinë As atëherë As sot Nuk ishte krejt përrallë Mos Mos digjni me zjarr Dëshirën për liri Mosni Mosni | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:15 pm | |
| Një ditë ( Dëshira ime ) Një ditë befas do të vijë Pa letra viza e pasaporta Tek ti o nënë Shqipëri Përmes malesh Jo nga porta... Erdha të pashë Ëndërr kamotshme imja U realizua Të kam dashur pa hile Atdhe i ndarë hilesisht në mes Edhe më shumë të dua Shqipëri Ka vetëm një As njëherë dy Natë Ku veprojnë njerëzit E territ Si nata lyer me të zi ata Natë shqiptare Nën pranga shekullore Natë ferri Natë ku shqiptari n’torturë Qëndroi e nuk u lig Natë vigajsh e ngadhënjimi Natë e fundit para agimi Kosovë Mbase terrin shqeve BALADË PËR SHOKËT Unë dhe ti (A. Zhitisë) | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:15 pm | |
| Dikur Një ajër thithnim të dy Dikush qëlloi mbi ne Afrim Qëlloi mbi ty Dikush gjatë tërë jetës Turpin me bukë duhet ngrënë Ti sinonim i qëndresës Testamentin lënë Liri para jetës Po vjen pranvera Lulëkuqet e pranverës Lidhur kujtim Pa ju S’do kishin kuptim Pranverat do vijnë e shkojnë Pa emrin tuaj Zogjtë e lirisë në pranverë Nuk fluturojnë Dëshmorët Luleve ngjyrë iu dhanë Lulet e Pranverës në Kosovë Ngjyrë gjaku kanë Kthehu Kur ktheheshin ne atdhe Burrat Nga burgu internimi Nga rrugë e mërgimit Burrat Ti nuk e di peshën e kthimit Kot po shkruaj Ti nuk ke vrarë qetësinë Pranë oxhakut Me blozën e jetës nxirë Me blozën e robit je pajtuar Ndarje as kthim s’ke provuar Prandaj kot po shkruaj Me ndjenjën time ngrysur Po grindem kot Iku ajo kohë Ti kthehu në heshtje Hije e zezë Pa zhurmë Kthehu sot Ukshin Hotit Me përmasa njeriu Me peshën e dheut | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:16 pm | |
| Gjithë ç’pati Atdheut ia fali Këngë e pa kënduar të mbanë në gji Emri yt baraspeshë Me emrin liri Në bronz nuk të derdhen dot U bëre përjetësi Një jetë e tërë (J. Salihut) Një jetë në shtegtim Për bërje të lirisë Të vetmin qëllim Vdekjen në tallje e vuri Mandati i vdekjes Në pusi të ligësisë ra Vdekje që u korit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:17 pm | |
| Bacë Rifati Më shumë ke e ka rënduar jeta Ma gjeni Më pak kë e ka luhatur goditja Ma gjeni Sakrificën më sublime kush bëri Ma gjeni Kush këndoi më mirë këngët e lirisë Ma gjeni Mustaqet krah me krah Në përvjetorët e lavdisë Bacë Rifati Ulur këmbëkryq në kullën e zjarrit Mirë se të gjejmë Rrënja e shqiptarit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:17 pm | |
| GJETHET E VERDHA Plaku Dikur e sot Ulur pranë oxhakut Hije lehtë Fjalë pak Mendje hollë Qelibarin në dorë mbante Pushkës respekt i bënte Plaku Pranë oxhakut Mos u ulni- Nuk është vendi juaj Të zot e vendit nuk jeni Është vendi i plakut Këpucës Nuk të shohë dot grykës Fytyrë nxirë Futesh kudo si këpucë e ndyrë I thërrisnim Fytyrë opingë dikur Tani në kohërat moderne Fytyrë këpucë i thërrasim Sa mirë Opinga shpëtoj nga sharjet e grykësitë A ka më keq Filozofi e dyshimit ngatërruar Në udhëkryqet e hamendjes Mozaikun e lashtë Në jetën e pengut ngatërron Rrugë që s’e kupton Foshnjat e sapo lindura Që heshtin Burra që qajnë Më kërthizën për këmbë Prerje në vend të gabuar Kërthizë e infektuar Ka edhe më keq sigurisht Filozofi tërkuzë Sakrificë që pa njerëzisht u përbuzë Si ta pagëzojmë sublimen Më tregoni | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:18 pm | |
| Bretkosat Në bërrakën tonë Shëmtitë fill zunë Këngën e bretkosave më të bilbilit Ngatërruan Dom Mjeda na ndjej Bora po e s’po shkrihet Eufori e bretkosave në pranverë Ardhur nga një pus pa fund Me dhelpërinë e tyre nën gunë Himnin desh përdhunuan Dikur Kur vinin ata Rojat viheshin të kullat Nga mali Kanë zbritur Burrat Dikur Vdisnin për atdhe Burrat Sot Atdheun vdesin Burrat Dallimin gjejeni Dy mendësinë Derë e dritare hapur Për t’u futur e për të ikur Dy mendësi e pa shëruar Nuk të kyça dot Njeri në hamendje Vargu yt i rëndë përgjysmë lënë Ku do ishte ai Sikur të mos ishe ti Vrazhdësi e pa qëlluar Derë hapur a mbyllur Dy mendësi që mbaroi Me harrimin tënd Ngjyrë e verdhë Çdo mbrëmje pranë tryezës së vogël Me duart e veta të mplakura Të zverdhura Të ligjtë godet Ardhmërinë përmes ngjyrës së verdhë Ai nuk e sheh Ai zgjidhjen kërkon Vepron çdo ditë e nga pak Të zverdhurit godet E BARDHA QË VRET Loti Me lot kanë qarë shumë herë Edhe të mëdhenjtë si fëmija Lotët e vuajtjes që djegin Botë e ligë Të qofshim falur Falë i qofshim zotit A peshohen lotët e robit Qëllimi Nëse qëllimet i kemi Të përbashkëta me dëshirat Atëherë veprojmë Atdheun po ashtu Të përbashkët e kemi Qëllimin arrijmë Shpejtojmë E pra më thuaj I kemi të përbashkëta qëllimet Dimri Borë e bardhë si petkat e lara Varur mbi pemë Bardhësi që gënjen Ndjenjat e marra të bulimit n’gem Në kohën e pa kohë Të varfëritë në shtrëngim Kasolle e mjerë S’nxjerr flakë as tym Shpresë mikluese fikur Moj nuse në shtatore ngrirë Bardhësi buzëkuqe Puthje në stinën e gabuar Urim (Kukësit n’trishtim, prill ’99) Mos u rritshin fëmijët pa prind Mos na mbetshin kullat thatë Mos mbete pushka pa një trim Mos qaftë nëna fëmijët jetim Kurrë më THYERJE RRUGËSH Ne dhe Evropa Portretin tonë në pasqyrë Shtrembër prezantuan Galeritë e shurdhëta nder shekuj Ngjyrë e ujë Brushë e huaj Piktor memec Në pasqyrën e vjetër Gjeni të vërtetën Për ne Për veten Me shekuj gënjyer Me pahir Nga memecët e kohërave Të shurdhëta Të verbëta Evropë e pikturuar me gjak Çmenduri Të pasionuar pas çmendurisë Dikur dhe sot Fusha e lojës Figurat Pasionet Personazhet Të njëjtë Në kërkim të roleve tjetërfare Lëvizin prapë Në katrorët e Fushë Kosovës Si në fushën e shahut Bardhë e zi Në lojën hileqare Prapë Të pasionuar Për një mat të ri Dëshmitarë ( Na ishte një herë ) Dëshmitarë të kohës ishim Kur zagarë në pikë të ditës Mu në jakën e xhaketës Mbanin firmën e Titos... Kolera kishte rënë atëherë në Kosovë Ndërgjegje në peshojë para atdheut Më thuaj Sa hoqe nga kandari A vdiq kush nga turpi Më thuaj Shpenzimet e varrimit T’ia heq unë Unë dëshmitari O kohë e vrarë nga bryma e muzgut Ndërgjegje e zënë nga myku Ushqim i minjve të përhirtë Sot pse jo Të fshehur nën rrogozin e pavarësisë Rrugët Me gjak na u bë Krahu dhe shpata Në ndeshje me Bajlozët Rrugë sakrifice Liri e mbështjell në bajrak Të sollëm Me qerren e kuqe të nuses Rrugëve të lara me gjak Rrugë e gjatë Rrugë Gjak Liri Ajo... Ah sikur të ishte gjallë burrëziu Që ta vriste turpi më rëndë Kusuret t’i lante në këtë botë Jo Më mirë E hëngri vdekja me hak Njollë e tradhtisë Përgjithmonë Larë me gjak Vërtetë Por gjurmë e gjakut të tij Atdheut i mbeti të dera Njollë e zezë Përjetë Ah e mjera Para varreve të Dëshmorëve Të nderuar pranë tyre Me lule në duar Në përvjetor Në heshtje Thjeshtë si vizitor Madhështia atyre ju takon Luteni ju atje Para varreve heshtni KËNGË LIRIKE Asaj Kohë e largët Ndjenjë e vaktë Herë e pashpjeguar Herë e saktë Kujtime të hershme rinore Çastet të ëmbla përcjellë Pa dashje Ëndërr e mbështjellë Si dhuratë Më erdhe për shqetësim këtë natë E lumi të marrtë Atë E shikoja me afsh Nuk doja ta lëndoja Në ëndrrat e saja të bardha Me ndjenjat e mia të mallit të parë Nuk lejojë Ndjenjat nuk i fus në lojë As një herë Atë Nuk dua ta lëndoi Një ëndërr Si gjithherë ëndrrat Dhe në kohërat e pleqërisë Mes kujtimeve Të venitura të rinisë Në derën e vjetër prej druri Lehtas e me ndrojtje trokasin Për lojën e lënë për gjysmë Të thërrasin O botë e ëndrrave kush s’të do Për një çast ngacmimesh Butësinë e ëndrrave Në miklim Që dorën zgjasin Pranoni | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:23 pm | |
| KËNGË EPIKE Fshatit tim Kohë nostalgjike A mund të të rikthej Prekaz Vendlindja ime Të dua deri në amshim Prekaz S’kam tjetër shpjegim Unë biri yt Ti Dinjiteti im Fidanit (Fidan Brestovcit 6 vjeçar që milicia serbe e vrau me 1995, si dhe të gjithë fëmijëve të rënë gjatë luftës çlirimtare në Kosovë) | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:23 pm | |
| Fidanit (Fidan Brestovcit 6 vjeçar që milicia serbe e vrau me 1995, si dhe të gjithë fëmijëve të rënë gjatë luftës çlirimtare në Kosovë) Ju vranë Ata frikoheshin nga emri juaj Fidan, ata deshën që pa ty Pjesëtarë të UÇK-së të janë më pak Por Fidanët e UÇK-së u rriten U fisnikëruan Morën armët Për ju shumëfish Morën hak | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:24 pm | |
| Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare Prapë dikush do të vritet Do të përgjaket dikush Prapë dikush do të zgërdhihet Do të përjargët dikush Kambanat për mortin Nuk do të pushojnë Dikë do ta shajmë me breshëri Dikë me breshëri do ta nderojmë Rrugë të gjata janë këto Kanë nisur e nuk sosen Lirinë e atdheut kërkojnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:24 pm | |
| Dritanit (Dritanit, bashkëfshatarit tim dhe bashkëmoshatarëve të tij që ranë për liri) I riu i heshturi i miri Dritan Kurrë nuk u ankove Nga jeta e mundimshme Kur pushka e lirisë krisi Ishe aty I pari në radhët e UÇK-së U bashkove me lumin e pavdekësisë Dritan I riu i heshturi i miri Dritan | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:25 pm | |
| Të vranë (Avdi Mujës- luftëtarit të pa epur) Tash po vjen o vëlla pranvera Po të pret motra të dera... S’të vranë dot pushtuesit Ti i dije të gjitha shtigjet Të vranë kusarët dhe hajdutët Në pabesi dhe prapa shpinës Dorë e tradhtisë të qëlloi Duke i vu lirisë themelet Kosova ende po lëngon Nga njerëzit e zinj të territ | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:25 pm | |
| Pranverë e ’81-shit Këmishë e pranverës u përgjak Plagë e vjetër në shtat Flakë lirie e bartur nder shekuj Bartur besnikërisht në gji Pranverë e trëndafilave të kuq Pranverë e motit të madh Një mijë e nëntëqind e tetëdhjetë e një Stinët e rilindjes Drejt shtigjeve të lirisë Kosova gjakoi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:26 pm | |
| Skënderbe Rrugëtim nëpër shekuj Nga Kruja në Prishtinë Pesëqind vjet rrugëtim Shqiptarët peshën e robërisë E barten gjatë Si guri mbi shpinë Shumë gjatë Nga Kruja në Prishtinë Pesëqind vjet rrugëtim | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:26 pm | |
| Shkëlqimi në bronz ( Ismet Jasharit- Komandant Kumanovës) Shkëlqimi yt në jetë Shkëlqimi yt në bronz Gërshetim madhështor Shtatore në piedestal Shkëlqim që vret Lugetërit e mesnatës Në ato anë Që dje Prizrenin Shkelnin me këmbë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:27 pm | |
| Pushkës i besoj (Ushtarëve të UÇK-së) Kohës i bënë ballë Nuk u gënjyen Nga loja As nga përralla në shkallë Të vetëdijshëm se liria nuk vjen Mbështjell si dhuratë Ata besuan dhe u betuan Në pushkën e gjatë Për lirinë e atdheut Me fat | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:27 pm | |
| Pushka Krismë e saj Mes tytës së vogël Rrugë të mëdha hapi Në çarkun e zjarrit Dorën shtrinë zot e saj Dhe zotët e tokës Bijtë e Kosovës Hallemadhe | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:28 pm | |
| Legjendarit Adem Jashari Kur erdhe në këtë botë Qetësinë theve me zërin tënd Kur ike nga kjo botë Frikën vrave Me pushkën e gjatë Flisje pak Puna të fliste shumë Ngadhënjeve mbi vdekjen Lotin e ktheve në shpresë Një brez i tërë Nga kënga në Legjendë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:28 pm | |
| Shkëmbinjtë (Z.Pajazitit, E.Hoxhës, H.Zejnullahut) Në përplasje me shtrëngatat S’u luhatën Ngritën gjokset dhe shpatullat Përballë stuhive Shkëmb i rëndë Kohë në kacafytje Rrudhat në ballë i shton Lapidarë i gdhendur në gurë Dëshmitar i kohës sonë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:29 pm | |
| Jusuf Gërvallës Secili deshi pjesë nga ju Për ju nderuan Trimat Të ndershmit atdhetarë Tani nga ju nder duan Një rrëmujë e tërë Hajnash e kusarë Të vetëdijshëm se këto lojëra As s’ju ulin as s’ju ngritin Po të ishte gjallë Jusufi Vallë Do ta mohonte fisin Në janarin e ftohtë Do t’ju vizitojmë Në janarin e ftohtë akull Jusuf Tri varre pranë e pranë Në Kosovë Ende presin hapur | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:29 pm | |
| LOTËT QË S’U THANË Të zhdukurve të luftës Pa ju Oxhaku tymin e nxjerr si në lojë Gjokut i ka rënë patkoi Babai vdiq Me tëndin përmallim Nëna flokët s’i bënë më me bojë Djali të është rritur e pyet Babai pse s’vjen ku shkoi Nusja mbanë kandilin në dorë Kandili Në vend të vajit lot pikoi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:30 pm | |
| Bonjakët Fëmijët e të rënëve për liri Ju do të rriteni pa dyshim Me pranverën e parë Në ndërgjegjen e kombit Jeni peshojë Kandar | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Njeriut të mirë Këtë siluetë duhet ta ndiqni Të ndiheni brenda sajë Me këmbë në tokë Njeriu i mirë Një jetë të tërë S’e bëri kënd me vajë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Shpërngulje e dhunshme Si në kohërat biblike Në mijëvjeçarin e egër Me dhunë i nxorën Shqiptarët nga shtëpitë I nxorën me thikë Serbët barbarë I nxorën Në rrugën e gjatë Nënë gjethet e lisit Mos harroni I bënë refugjatë Mos harroni | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:31 pm | |
| Varrezat masive Ndër varrezat masive të shqiptarëve Kërkojnë nënat bijtë e vet Mijëra të vrarë e të masakruar Varrosur në gropa E nuk i dallon dot Rrokur për qafe nusja me vjehrrën Fëmija me gjyshin, motra me motrën E nuk i dallon dot O zot Ngatërrohet një dorë Një këmbë Kjo kokë Biri cilës nënë i takon Koha ka tretur Humbur gjurmë e nishan Nënat tona të mbytura në lot Cilin ta marrin Cilin ta lënë Dhe nuk e lënë dot O zot Si t’i ndajmë Si t’i dallojmë E si ndajmë dot Mos i ndani Të gjithë janë tanët Janë tagri i shtrenjtë Që shqiptarët e paguan Për lirinë e vet Janë dëshmia e sakrificës O ju njerëz ju lutem Kujdes Historia mund të përsëritët | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
|
| |
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|