|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Lina Fillestar/e
Numri i postimeve : 35 Registration date : 08/11/2007
| Titulli: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Nov 11, 2007 6:50 pm | |
| BALADË QYTETSE Mbramë qiella dhe hyjt e vramë një ngjarje të trishtueme panë: Hije... jo! - por një grue me ftyrë të zbetë edhe me sy të zez si jeta e saj, me buzën të vyshkuna në vaj, me plagë në gjoks e stolisun me veshje dhe me shpirt të grisun, me hije grueje, një kens këso bote, një fantom uje vallzonte valle në rrugë të madhe. Dy hapa para, dy hapa mbrapa me kambë të zbathun, me zemër të plasun. Dy hapa djathtas, dy hapa majtas, me flokë të thime, me ndjesi të ngrime. (Dikur, kur gjit' e saj me kreni shpërtheheshin n'aromë, kur ish e njomë - atëherë e dashunojshin shum zotni. E sot?) Jeta e saj asht kjo vall' e çmendun në rrugat e qytetit tonë, një jetën e fikun, një jetë e shterun, shpin i molisun, zemër e therun, një za vorri, një jehonë që vallzon natën vonë nëpër rrugat e qytetit tonë. | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Nov 11, 2007 6:50 pm | |
| QËNDRIMI
Jam shqiptar e kosovar; zot e krenar, zot e bujar mbi këtë dhé, q'e kam si fe, e përmbi fé: E kam vatan! E kam atdhe! Që gjysh stërgjysh, që brez pas brez, që gjithëmonë. Ti shqa thërret, ti shqa bërtet, gjer lartë në retë se jam barbar. Jo, s'jam si bërtet ti, si buçet ti, ti, Mal i Zi. Po vendin tim e dua, lirinë e dua, e s'dua zot mbi mua. Se jam këtu kur s'kish njeri, kur s'kish kufi as fqinjëri, as shqa të zi. Se jam këtu kur Mal i Zi ish Iliri; kur nga një det në tjetrin det isha zot vetë! Unë jam këtu nga moti kur vetë Zoti e bëri fushën fushë e malin mal. Unë jam këtu e do të jem - dem baba dem - sa mali të bëhet hi e hiri mal përsëri. Mitrush Kuteli | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Nov 11, 2007 6:51 pm | |
| Gjuha shqype
Porsi kanga e zogut t'verës, qi vallzon n'blerim të prillit; porsi i ambli flladi i erës, qi lmon gjit e drandofillit; porsi vala e bregut t'detit, porsi gjâma e rrfès zhgjetare, porsi ushtima e nji tërmetit, ngjashtu â' gjuha e jonë shqyptare. Ah! po; â' e ambël fjala e sajë, porsi gjumi m'nji kërthi, porsi drita plot uzdajë, porsi gazi i pamashtri; edhè ndihet tue kumbue; porsi fleta e Kerubimit, ka'i bien qiellvet tue flutrue n't'zjarrtat valle t'ameshimit. Pra, mallkue njai bir Shqyptari, qi këtë gjuhë të Perëndis', trashigim, që na la i Pari, trashigim s'ia len ai fmis; edhe atij iu thaftë, po, goja, që përbuzë këtë gjuhë hyjnore; qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lèn mbas dore. Në gjuhë shqype nanat tona shi prej djepit na kanë thânun, se asht një Zot, qi do ta dona; njatë, qi jetën na ka dhânun; edhe shqyp na thanë se Zoti për shqyptarë Shqypninë e fali, se sa t'enden stina e moti, do ta gzojn kta djalë mbas djali. Shqyp na vete, po pik' mâ para, n'agim t'jetës kur kemi shkue, tue ndjekë flutra nëpër ara, shqyp mâ s'pari kemi kndue: kemi kndue, po armët besnike, qi flakue kanë n'dorë t'shqyptarëvet, kah kanë dekë kta për dhè t't'Parvet. Në këtë gjuhë edhe njai Leka, qi'i rruzllim mbretnin s'i a, xûni, në këtë gjuhë edhe Kastriota u pat folë njatyne ushtrive, qi sa t'drisë e diellit rrota, kanë me kênë ndera e trimnive. Pra, shqyptarë çdo fès qi t'jini, gegë e toskë, malci e qyteta, gjuhën t'uej kurr mos ta lini, mos ta lini sa t'jetë jeta, por për tê gjithmonë punoni; pse, sa t'mbani gjuhën t'uej, fisi juej, vendi e zakoni kanë me u mbajtë larg kambës s'huej, Nper gjuhë shqype bota mbarë ka me ju njohtë se ç'fis ju kini, ka me ju njohtë për shqyptarë; trimi n'za, sikurse jini. Prandaj, pra, n'e doni fisin, mali, bregu edhe Malcija prej njaj goje sod t'brohrisim: Me gjuhë t'veten rrnoftë Shqypnia! Gjergj Fishta | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Nov 12, 2007 12:39 am | |
| NATA E POETËVE
Kur heshtja mbulon çdo gjë Kur të gjithë flenë Zgjohen poetët Për t’u djegur nëpër vargje
Ata ia shtrydhin Gjakun e keq mendimit
Shpirti i tyne shesh betejash
Nga temperatura e fjalëve Vdesin ngadalë pa klithma | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Nov 12, 2007 12:39 am | |
| Petalet ------------ Jeta si rreke' mbi te cilat ne shperndame petal pas petali lulen e zemrave bashkuar, fundi ne enderra u humbte, lundruan pertej aq sa ne pame vezhgojme vec fillimin, te heret, gezueshem, shpenguar.
Ne me frike nga shpresa mbushur, te purpurt nga gezimi, shperdajme keto gjethe te trandafilit, papushim; horizontet shpalosur, i larget qellimi, kurre s'do e dime. Dhe rrekeja tek rrjedh pa ndalim i hedh tutje, s'mund ta ndalojme, secila iken e zhduket krejt larg, larg ne menyra qe askush s'i di. vec ne mbesim, vec ne qendrojme e kur vitet vrapojne e ecin shpejt, Lulja vertet iku shkoi, por brishtesia i ka mbetur perseri. | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Nov 18, 2007 1:29 am | |
| '' ME FAL, NENA IME ''
Nena ime nene e dashur, per ty zemra me ka plasur. Para kohe une u plaka, ketij kurbeti i rente flaka!
Nga ti ika u largova, dhe gabimishte te lendova! Por ja qe fati me denoi, pa ty nene une te jetoj!
Ne enderr jam me ty c'do nate, edhe pse ti ndodhesh larg. Cfaredolloj dhimbje ma lehteson, dora jore kur me ledhaton.
Me duket vetja si jetim, ketu larg teje ne mergim! Ndjenjat me jane ndryshkur nga vetmia, e shpirtin ma braktisi lumturia!
Pa ty nene e shtrenjte, e rende qenka kjo jete! Mallkuar qofte ky kurbet i zi, qe padrejtesishte me ndau nga ti!
Prej dites kur dola ne kurbet, nje faj i rende ne shpirte me vret! Pesha e tij po me hap plage, qe perjete do te rrjedhin gjak!
Te lutem me fal, nena ime, qe te lashe ne hidherime! Me fal qe po derdh lot per mua, dhe mos harro nene, se une shume te dua.
Te dua aq sa jeten time, e per kete nuk kam dyshime. Ndaj po kthehem nene tek ti, fluturimthi porsi veri.
Pritem nene se ja po vij, e lotet ne sy, do te ti fshij. Do te te marr ne perqafim, gjersa ta shuaj une kete mallin tim.. | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Nov 19, 2007 6:16 pm | |
| BALADË QYTETSE
Mbramë qiella dhe hyjt e vramë një ngjarje të trishtueme panë: Hije... jo! - por një grue me ftyrë të zbetë edhe me sy të zez si jeta e saj, me buzën të vyshkuna në vaj, me plagë në gjoks e stolisun me veshje dhe me shpirt të grisun, me hije grueje, një kens këso bote, një fantom uje vallzonte valle në rrugë të madhe. Dy hapa para, dy hapa mbrapa me kambë të zbathun, me zemër të plasun. Dy hapa djathtas, dy hapa majtas, me flokë të thime, me ndjesi të ngrime. (Dikur, kur gjit' e saj me kreni shpërtheheshin n'aromë, kur ish e njomë - atëherë e dashunojshin shum zotni. E sot?) Jeta e saj asht kjo vall' e çmendun në rrugat e qytetit tonë, një jetën e fikun, një jetë e shterun, shpin i molisun, zemër e therun, një za vorri, një jehonë që vallzon natën vonë nëpër rrugat e qytetit tonë. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Nov 19, 2007 11:34 pm | |
| EMRI NE GUR
I njejti gur ne ure, ne mure, ne burg.
I njejti murator ne kulle, ne burg, ne ure.
Dikush lindet ne kulle, rritet ne ure, e vdes ne burg, dikush tjeter u lindka ne burg u rritka ne ure e vdiska ne mur mjere kush vetes s'ia gdhend emrin ne gur! | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Nov 19, 2007 11:39 pm | |
| KOSOVA
Gdhihem sirene e ngrysem sfinks!
Keshtu perdite,pernat, nga e hena tek e djela, nga janari ne dhjetor, nga shekulli i shtate te ky pragshekulli i ri, midis legjendash te lashta te njeriut bishe dhe te bishes njeri!
Serishte gdhihem siren e ngrysem sfinks, perdit,pernat,gjer ne çmenduri ne lufte: te mos behem bishe, me ankth:te mbetem njeri! | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 3:37 pm | |
| Në parkun që mbuluan fletët Në parkun q'ë mbuluan fletët Të dy ne ecim qetësisht, Pas shijes saj ka shtruar vjeshta Qilim të verdhë natyrisht.
Dhe ndoshta si një ëndërr e zbehtë Ju fanit një muzg i vonë Ky park q'ë kan' mbuluar fletët Ku pas kaq shekujsh ti po shkon.
Nga vagabondët me cigare Ti mos u tremb e dashur kot Imazhin tënd as dinosaurët Shekuj më parë s'e shtypën dot.
Që ti të vije kaq e bukur Me këta flokë, me këtë hap Toka të egrën klimë e zbuti Dhe akullnajat ktheu mbrapsht.
Dhe s'kish se si të ndodhte ndryshe Të ndodhte ndryshe s'kish se si. U desh të zhdukeshin përbindshat Që te kjo botë të vije ti... | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 3:38 pm | |
| Edhe kur kujtesa Edhe kur kujtesa ime e lodhur Ashtu si ato tramvajet e pasmesnatës Vetëm në stacionet kryesore do të ndalojë, Une ty s'do të harroj. Do të kujtoj Mbrëmjen e heshtur, të pafund të syve të tu, Dënesën e mbytur, rrëzuar mbi supin tim Si një dëborë e pashkundshme. Ndarja erdhi Po iki larg teje... Asgjë e jashtëzakonshme, Veç ndonjë nate Gishtat e dikujt do të mpleksen në flokët e tu Me të largëtit gishtat e mi, me kilometra të gjatë... | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 3:38 pm | |
| Ditet kalojne nga mendja s'me largohesh a thua kjo ndodh kur vertet dashurohesh
Dua te te urrej per c'ka ti u solle por prap ju nuk mundem ti tek une embelsine mbolle
Rruges kur eci makinat veshtroj mos ndoshta ne to ty do te shikoj
Tek lokali yne disa here kam kaluar e te hyja brenda kurre s'kam guxuar
Nuk e di , per mua ti c'ke menduar por nuk e di ndonjehere a do ta kuptosh sa shume padrejtesisht me ke lenduar | |
| | | dibranja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 542 Registration date : 19/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 3:53 pm | |
| Kur te jesh merzitur shume
Ketu s'do jem do jem larguar Ne toke I tretur si te tjeret Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret
Dhe neper udhet ku kam ecur S'do ndihet kolla ime e thate Mbi varrin tim do te rrije I heshtur Nje qipariz si murg I ngrate Ti do trishtohesh atehere Se s'do me kesh ne dhome te gjalle Dhe kur ne xham te fryje ere Do qash me eren dalengadale
Por kur te jesh merzitur shume Ne raft te librave kerkome Aty do jem I fshehur une Ne ndonje fjale a ndonje shkronje
Mjafton qe librin pak ta heqesh Dhe un do te zbres do t'vi prane teje Ti si dikur me mall do qeshesh Si nje blerim pas nje rekeje. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 3:59 pm | |
| C'Ëndërr
Ca pika shiu ranë mbi qelq. Për Ty unë befas ndjeva mallë. Jetojmë të dy në një qytet , Dhe rallë shihemi sa rralë.
Edhe m'u dukë pak e quditshmë Si erdh kjo vjeshtë, ky mëngjes. Qiejt e ngrysur pa lejlekë Dhe shirat pa ylber në mes.
Dhe thënja e vjetër e Heraklitit Sec m'u kujtua sot për dreq: "Të zgjuarit janë bashkë ne botë, kurse te fjeturit veq".
Në C'ënderr kemi rënë kaq keq, Që dot s'po zgjohemi vallë?.. Ca pika shiu ranë mbi qelq, Dhe unë për Ty sec ndjeva mall | |
| | | Lina Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Nov 21, 2007 9:24 pm | |
| Pa ty Mbreme me kaploi te ftohtit, perseri pa ty, pa askend ngreva krye vetmis, e pambrojtur dhe krye ne veti, kur do arrin fundi i ketyre netve te ftohta, keshtu e paperkrahur dhe me pas mu kujtua femijeria gjithcka sa e pafajshme dhe e pastert ishte po te dija qe kaq e veshtir do te jet ritja kur nuk do te isha rit
Kaluan
kaluan vitet si shekuj kaluan ditet, netet por ti nuk erdhe kaluan shume te panjohur, e te njohur te urtesis, miresis dashuris, armiqsis keqesis, miqesis Kaluan dit te zise, te merzisis,... Kaluan net te vajit, afshit, knaqesis, dehuris, pagjumsis kaluan dhembjet genjeshtrat, mashtrimet lindjet, vdekjet Te gjitha keto kaluan por pa ty kaluan...
A e din A e din se aty ku cdo dite lindi dielli per mua u be eresire A e din se aty ku filloi ahu per mua ish perendimi aty ku ish buzqeshja per mua ish vaji A e din se aty ku ish puthja gjuha nuk ishte aty ku ish syri ishte loti aty ku ishte prekja ndjenja s'kishte aty ku ishte trupi akull mbreteronte aty ku jeta vazhdonte...hija jote ishte A e din se aty ku isha une ti s'ishe. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Nov 24, 2007 10:03 am | |
| | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 03, 2007 5:12 am | |
| Populus Illyricus
Populli e di kur duhet bërë kryq me tre e kur me pesë gishtërinj e kur të thuhet dova Ai më së miri të thotë s'ka përëndi të tjerë përvec meje Populli të thotë se s'ka kryeplak më të urtë se fshati Ai e ka meteorologjinë e vet në gjunjtë e pleqëve e të plakave kur ky yll apo ai gjendet këtu apo aty Populli di pse s'duhet përqeshur lumin për rrugën e tij gjarpërore rrjedhën mund ta gabojë ndonjë pikë po lumi kurrë
2.- pasi vetëm ai e di rrugën e vet vallen e popullit askush s'do ta mësojë as t'i marrë erë për një jetë kalimtare Kurrë mos humb besë ndaj Zotit tënd të ri beso e po të besoj në këtë aksiomë
Populli e di se vetëm fëmijët dhe kafshët të duan pa hile
Cdo fjalë që të thuhet për Popullin është e stërvockël Ai e ka celësin për cdo rebus vetëm për të s'ka enigma Eu Ai di se cili mashkull i shtëpisë është për pazar e cili jo Ai e di mu si Luli i vocërr
3.- ku është hija e ku gjendet dielli kush është Mark kush Januz e kush Janus Populli e ka syrin të thellë sa një oqean populli të thotë se kënga është vaji i burrit se kështu e ka jeta Ai ka cka s'ka asnjë kryevepër s'e ka krijuar Dante Aligieri apo ndonjë tjetër po Ai i mjeri Për cdogjë që ke ndier mos beso as ti po populli e di Ai para se ta capojë të njëmbëdhjetin hap dhjetë i ka kaluar Populli s'ka epiqendër të gjitha trojet e skajet e tij ashtu mund të quhen
4.- Populli të mëson me proverba ai të thotë: "I di Meta punët e veta"
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 03, 2007 5:13 am | |
| LIRIA
(Lumit,sugarir tim)
Eu cfarë djali kam, eu cfarë Lumi kam. sa kafshata, sa një pëllëmbë s'e ka mjekrën s'ka as dhëmbë, mallkon yje, shkatërron yje Edhe në muajin e vet të tetë s'don të lidhet në djepin e vet.
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 03, 2007 5:16 am | |
| Nisia e dashurisë-Atlantida ime
Hëna lëshoi rrjetën qyteti vazhdoi jetën
në muzgun e parë si në zgjua jeta vloi
të dashuruarit bluanin drithin e dashurisë
e zemra ime vaj e në vaj si zurkajë as në këtë moshë me dashuri s'u josh
jetoja pa mostra bëja zustra
me cdo varg shkoja larg e më larg
shkrova për renë e zezë për nënën Terezë por jo edhe këtë këngë jetoja zi e më zi skamnor e i pasur por i tëri në poezi
taverna më celi kaverna në cdo tavernë nga një kavernë
po qe besa s'më la shpresa se njëherë në jetë do të më paraqitet ajo kometë e Halejit
prej tavernës më shpien në orën letrare atje poezia ime qe abetare e jetës së shkretë e jetës së vërtetë
dhe aty në odeonin e diturisë zë fill i dashurisë
e gjeta
në syrin e qiellit në zenitin e diellit në orën e gjelit
nëpër tingujt e lahutës me ata sytë e sutës erdhi në livadhin tim
dre o dre i pafre sa gjumin e pamatur e kishe pasur
dora dorës zemra zemrës
me baticë i mbushur uri për dashuri unë urithi pashë kometën e Halejit u harruan tavernat u mbyllën kavernat
në prehrin e henës sa e lumtur m'ishte jeta edhe në shpirtin tim tashti zbriti bleta
dre o dre i pafre zemra jote dorë luan duallën kraharor
kush është Ikari kush Arnstrongu
u dëgjua gongu
pa fijen e romantikës do ta pushtoj yllin më të largët të Galaktikës t'ia dhuroj Etës flockë Etës lockë
klithën yjet nga gëzimi i saj dhe imi
ajo Rrushë imja jo e Rexhës i largoi pas ferexhes se reve
pastaj diku larg pelat hingëlluan qentë kuitën arat e thara të dashurisë s'u ujitën
kush na bëri magji lenetit i dha gji
treti Eta u zhduk drenusha vajti nuse Rrusha
mua fati Rexhën ati mua ylli im i fatit Rexhën thundra e atit
diku lart flet një alt Eta Eta e jo Mauthia Etaaa
e unë e hëna vajtojmë luajmë etida c'u bë nisia ku është Atlandida. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Dec 13, 2007 5:40 pm | |
| O zemer e mjere
O zemer e djegur Ta puthje nje here Pa le te kishe vdekur T'ja puthje nje here syte Ta plotesoje deshiren Le te mbeteshe pa drite Do ti mbaje mend fytyren Eh si eshte ndertuar kjo bote Themelet dot nuk ja gjen Germon, por mundi te iken kot Se ne drite asgje nuk kren Ketu lindi gezimi Ketu lindi perpjekja Me tutje hidherimi E me tutje vdekja Vitet jane duke kaluar Dita diten zevendeson Dhe njeriu i shqetesuar Ti ktheje prapa kerkon Me falni qe shkruaj keshtu Kjo eshte menyra ime Nuk kisha rruge tjeter Histori eshte jeta ime Zemren e qeshur, te gezuar Kur dikush e ngacmon Sjo me s'ka per te pushuar Por vetem helm leshon. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Dec 13, 2007 5:42 pm | |
| Plage dashurie
Gjendesh diku larg, qe as vete s'mund ta paramndoj, se kur do te kthehesh fati do ta percaktoj.
Si mund te jetosh pa mua kur te mundon vetmia njeriu me gjysem shprese kur i mungon dashuria.
Ndoshta ke gjetur dike per ty te mposhtur vetmine per te luftuar jeten te kujtosh dashurine.
Te frenosh shpresen e nje te riu ne lulezim Zoti do te dhuroj me te madhin denim
Ndoshta do te kthehesh po ku ta di i shkreti edhe nese vdes nuk behet kijameti
Te gjitha qe i permenda s'jan aq me rendesi por desha ta sheroj plagen per dashuri | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Dec 13, 2007 5:46 pm | |
| Plage dashurie
Gjendesh diku larg, qe as vete s'mund ta paramndoj, se kur do te kthehesh fati do ta percaktoj.
Si mund te jetosh pa mua kur te mundon vetmia njeriu me gjysem shprese kur i mungon dashuria.
Ndoshta ke gjetur dike per ty te mposhtur vetmine per te luftuar jeten te kujtosh dashurine.
Te frenosh shpresen e nje te riu ne lulezim Zoti do te dhuroj me te madhin denim
Ndoshta do te kthehesh po ku ta di i shkreti edhe nese vdes nuk behet kijameti
Te gjitha qe i permenda s'jan aq me rendesi por desha ta sheroj plagen per dashuri | |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Dec 13, 2007 6:04 pm | |
| E bukur kjo poezi,si duket te paska pelqyar aq shume dibranja,pasi epaske postuar dyhere te njejten. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Dec 28, 2007 2:39 am | |
| Kur një mëngjes
Do te jete mengjes e une do te vi patjeter. Mbi xhaketen time do te kene rene petale Nga lulet e kumbulles se vjeter, Nga lulet e thanes se tharet.
Ahere ti s'do te jesh zgjuar akoma. Une do te them emrin tend ne xhame Dhe do te vershellej te dashuren kengen tone: "Ti cele heret, moj bajame!"
Do vershellej ngadale-ngadale E s'do prish gjumin tend te bukur. Do bien mbi mua petale E do ulet ne sup nje flutur...
E, kur syte te hapesh, do te shohesh Romantikun e perjetshem ne xhame Dhe kengen e dashur do njohesh: "Ti cele heret, moj bajame!" | |
| | | Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Dec 28, 2007 3:30 pm | |
| Ti fluturon me dallëndyshet
Një ditë qdo gjë do të ndryshojë Do të vish të luash me veten, Do të këndosh në duet me heshtjen, Do të jetosh me kujtimin në ballë, Do të thërrasësh me zë,qu bë vallë, Do të kërkosh për veten shpëtim E sdo të gjesh kund emrin tim. Jetonim ne të dy në gjethe të trëndafilit Jetonim duke shijuar erën e tij Jetonim bashkë me këngën e bilbilit, Por në fund ,na therrën gjembat e tij. Shpresuam se deri në vdekje do të jemi bashkë, Por ajo jetë që ne e ëndërruam nuk ishte e gjatë, Ajo zgjati vetëm të paktët muaj E për këtë gjë unë tani po vuaj. Tani jemi të vdekur për njëri tjetrin, Fluturojmë në qiell për një jetë tjetër, Fluturojmë të dy,por shumë larg njëri tjetrit E të dyve na shoqrojnë valët e detit, Ti fluturon bashkë me dallëndyshet , Fjalët që i dha tani po vyshken, E mua më thërrasin skifterët , Por unë s dua të fluturoj me ta E ti këndoj ninullat, Sdo të jemi më bashkë. Jeta jonë mbaroi, A do të jetojmë te lulet apo te zjarri, Sdi për njëri tjetrin A do të na marrë malli? Yllka Domi . | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
| | | | Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |