| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Jan 08, 2010 6:04 pm | |
| NE ZYRE TE MINISTRIT Mbi tavoline djathe Rrush te thate Meze me raki Per balle zonja Selvi. Ngrihen gotat Rrotullohen filxhanat Ne zyre ndalohet hyrja Shikojne fatin ministri e Selvia. | |
|
| |
dodgjeka Anëtar i ri
Numri i postimeve : 76 Age : 85 Vendi : vulaj malsia Profesioni/Hobi : autolakir ën penzion -poezia Registration date : 30/06/2009
| Titulli: poezia Fri Jan 08, 2010 6:29 pm | |
| na konopët i shtrgoshim kur ja merrte ânâ gomarit në majet'gishtët na u çoshim meu rrok për krye samarit Ni u begeniset jkjo poezi e shkruome jekshtu Malësorçe,shkruoni se kam meva çua mashum | |
|
| |
lirik Fillestar/e
Numri i postimeve : 7 Age : 66 Vendi : gjermani Registration date : 28/09/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Mar 12, 2010 7:55 pm | |
| Kërkojnë malet vargjet e mia nga autori i penda mergimtare xhelal ferizi kërkon dheu kërkon etnia kërkon toka etja e motit kërkon dheu i kastriotit këkojnë gurrat kërkojnë krojet fusha e ara e lugje e prrojet kerkojnë fjerat e kërkon bari kërkon ndjenja e qdo shqiptari po i kërkojnë edhe kanarinat motet shekujt muaj e stinat edhe kohrat ma bilbilet trandefila e karajfilet tuilipane e jorgovane toka shqipe iliriane edhe te gjitha te shqipeve fe ne tokë shqiptare n' gure e dhe por se ato si don tradhtari mendjeziu e mercenari ata që dhe shesin të parëve shpirti i i lig e i zi i tregtarve qe shqipninë e qesin ne treg e i a mbyllin shpresë e shteg nuk e lë kurr me buzqeshë as me dukë si sokoleshë mallkua qoftë shpirti iarmikut qe se don vargun t' lirikut veq zgerdheshjen t' metelikut qofë mallkua ndjenja e tradhtarti që mbështillet n' zhgjyr t' dinarit që i lshon jarget kah kuleta per me i shitë trojet e veta per pak pak pare ato mizore me shite dhe e tokë arbnore prandaj vargjet per mbi dhe por si diell gjith kan me nxe me i nxe zemrat e shqiptarve te mos bien n' kthetra t' gospodarve per nji zhgjyr t' parasë lavire me i shitë trojet gjevahire prandaj vargun e kerkon moti ndjenja e dheut e i qiellit loti që kullon por si currili e bjen ne fletë prej kamomili e i gjallron trojet si besa rr'shqet mbi lule por si vesa ne drite te diellit ne fletë kombtare me plot arte vargatare që i jep lules së bukuris maja sharmi me u harlisë prendaj lulet e e kuqja shega kahdo shqip e kerkon dega edhe degë tjera me bimë e kerkojnë vargun me rimë vargun te ndjenjes se xhelalit ta cicerojn zogjt djal pas djalit sa të jet e bardhë shqipnija por si e yjve bukuria do të kndohet edhe ne djepa ne maja malesh ne lugje e shkrepa se e kërkojnë shkurmbardhat n 'prroje kah do jan etniket troje kahdo bletet me nektare gjuha e lashtë e shejtë shqiptare autori xhelal ferizi penda e mergimtarit | |
|
| |
Angela Fillestar/e
Numri i postimeve : 33 Age : 38 Vendi : Shqiperi Registration date : 02/03/2010
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Mar 12, 2010 9:30 pm | |
| Atdheu
Atdheu eshte dhimbje, eshte dhimbje. Nje prill i pikelluar ne shpirt. Atdheu eshte kryqi, eshte kryqi E mban - dhe te mban ty ne shpirt. Atdheu eshte toka e premtuar. Ti shkel si nje zot dhe se ke nden kembe. Atdheu ska fjale, ka sy te trishtuar. Vdes dashuria ne dashuri qe te cmend. Atdheu eshte buka e uritur. Te iken nga duart e dot nuk te ngop Enderr dhe ankth dhe shprese e sfilitur Me syte n'erresire vetveten kerkon. Atdheu eshte varr i hapur, eshte varr. Nje jete drejt tij shkon me bese qe lind. Ne nje pike loti mbyt lotin fatvrare. Ne nje pike loti lirine e lind. Atdheu yt i vogli, i vogli ai hyjnori i pavdekshmi si loti | |
|
| |
Angela Fillestar/e
Numri i postimeve : 33 Age : 38 Vendi : Shqiperi Registration date : 02/03/2010
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Mar 12, 2010 10:24 pm | |
| M O N U M E N T I
Ka shumë, e shumë, e shumë vjet që nqrihet lart ky monument.
Nga ç’shekuj e nga ç’thellësi, nuk dihet që nga vjen ai.
Zë fill që kur zë fill njeriu, edhe një ditë si lule mbiu.
Kur mori balt’ e mori dhe’ nga kjo tokë skulptori Odise
dhe i dha formë. Një ushtar me gunë vu mbi piedestal.
Opingen vënë mbi taban, Rreth mesit ngjeshur nje kollan,
dhe fustanella përmbi gju, një thirrje “Mblidhuni ketu!”
i fle në gjoks gjithnjë atij; edhe vështrimin si shkëndijë
nga vetëtimat marrë zjarr diku ka hedhur ky ushtar.
Nga malet fluturimin merr, në dorë të djathtë një mauzer
shtrënguar fort, me energji, është gati për një sulm të ri. ........... Kush ish ai, s’kish rëndesi, ishte Çerçiz, Themistokli,
ish Boletin a bacë Bajram, ish Mic Sokol, apo Selam,
ish Spiro Ballkamen ai, ish Sali Butka me një sy,
një vatër ngrohur ata i kish në këto vite, mes stuhish! .......... Kush është ai s’ka rëndësi, është Çerçiz, Themistokli,
është Ded’ Gjo Lul, Idriz Sefer, shqiponjë që fluturimin merr
dhe ngjitet malit me tufan me emrin thjesht partizan... ........ …Ska rëndësi se ç’emër mban, është Vojo Kush, apo Jordan,
është Qemal Stafë me patllak’, është Misto Mame apo Perlat,
është Koci Bako apo Vasil, gjithkush çdo plagë si karafil
e mbajti vetë atje ne trup, siç mbajti hallet përmbi sup!
S’ka rendësi kush ish me emër, të gjithë ata kishin një zemër,
një vatër ngrohur ata i kish’ përmes rrebeshesh e stuhish!
Ish komandant, ish komisar, ishte Besniku legjendar,
ish Karadak apo Asim, nuk thua dot kush ish më trim,
Secili ish një cope duhi që ngriti vet’ Atdheu i tij.
Në Tendë të Qypit, Drashovicë, i kapur fytafyt me fritzë,
në Kapaj apo Mezhgoran, ai, m’i thjeshti partizan,
në Kërrabë dhe në Progonat, në Fushë- Ali, në Vishegrad.
S’ka rendësi kush ish me emër, të gjithë ata kishin një zemër,
një vatër ngrohur ata i kish’ përmes rrebeshesh e stuhish
| |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Mar 28, 2010 4:32 am | |
| Ku jane poetet?!... Paskan firosur gjithe poetet e Shqiperise... Cili i perzuri nga vargjet Kombetare?!... Heshtje...askush nuk flet...Ku Vone kantinat e Poezise? Ku eshte Driteroi?...Ai Lordi i poezise atdhetare?! Mos e keni pare gje Xhevahir Spahiun?!... More po ku humben gjithe ata poete... Medet! Na u bene VIP-a "urithi" me "thiun"... Humbi more humbi, vargu i vertete... Nga Bjeshket e Namuna, as nje ze s'bahet gjalle Ndons andje shkruhet bukur Shqiptarisht! Per ate Azem Shkrelin, kame shume malle Mos keni par ndonje poet Kosove, rastesisht?... Kur te takoni rastesisht ndonjerin nga poetet I dergoni shume te fala, dhe qafme nga une! Jepini nje kafe, pastaj jua paguaj leket... Zgjojini poetet!...Mjaft fjeten gjume... Agim Doci | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Apr 21, 2010 3:02 pm | |
| Letër nga Perëndimi i egër
( AULONËS )
Dielli a po nxen Aulonë Rrezet e tij vapë sjellin mbi tokë Nënën ma ke ngushëlluar për Ditë të Zisë E nesërmja a sjellë ndonjë protestë të re... Shi apo bie Aulonë Qielli ka ndërruar ngjyrën në sytë tuaj artistik Apo dallëndyshet i kanë internuar Në klinikat sadiste për eksperimentim... Lulet a kanë ujë të rriten Me lot të nënave ato a ujiten A lindi ndonjë Yllkë a Fatos i vogël Apo ndonjë djalë i ri u kthye nga ushtria prapë i vdekur... Netët në misirin tim janë terr e zi Shëndetin ma grimcon kapitalizmi i poshtër Perëndimi është ëndërr banale duhesh ta dish Kamp mesjetar kundër hartës shqiptare... Dhe ti, Aulonë Mos ik nga historia e emrit tuaj Mos harro datën e Ditëlindjes kur ke lindur Këtë e duan Sadistët Të harrosh kur ke lindur...
Teuta Zymberi. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Apr 21, 2010 3:05 pm | |
| Populus Illyricus
Populli e di kur duhet bërë kryq me tre e kur me pesë gishtërinj e kur të thuhet dova Ai më së miri të thotë s'ka përëndi të tjerë përvec meje Populli të thotë se s'ka kryeplak më të urtë se fshati Ai e ka meteorologjinë e vet në gjunjtë e pleqëve e të plakave kur ky yll apo ai gjendet këtu apo aty Populli di pse s'duhet përqeshur lumin për rrugën e tij gjarpërore rrjedhën mund ta gabojë ndonjë pikë po lumi kurrë
2.- pasi vetëm ai e di rrugën e vet vallen e popullit askush s'do ta mësojë as t'i marrë erë për një jetë kalimtare Kurrë mos humb besë ndaj Zotit tënd të ri beso e po të besoj në këtë aksiomë
Populli e di se vetëm fëmijët dhe kafshët të duan pa hile
Cdo fjalë që të thuhet për Popullin është e stërvockël Ai e ka celësin për cdo rebus vetëm për të s'ka enigma Eu Ai di se cili mashkull i shtëpisë është për pazar e cili jo Ai e di mu si Luli i vocërr
3.- ku është hija e ku gjendet dielli kush është Mark kush Januz e kush Janus Populli e ka syrin të thellë sa një oqean populli të thotë se kënga është vaji i burrit se kështu e ka jeta Ai ka cka s'ka asnjë kryevepër s'e ka krijuar Dante Aligieri apo ndonjë tjetër po Ai i mjeri Për cdogjë që ke ndier mos beso as ti po populli e di Ai para se ta capojë të njëmbëdhjetin hap dhjetë i ka kaluar Populli s'ka epiqendër të gjitha trojet e skajet e tij ashtu mund të quhen
4.- Populli të mëson me proverba ai të thotë: "I di Meta punët e veta"
| |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 08, 2010 6:13 pm | |
| Une dheTi.
Kam luftuar me vetveten shum here i jam perulur shpirtit? qe t'i liroj ndjenjat nga kafazi
sa here i kam mbyllur brenda duke mos dashur te dije, nese kane frike nga errsira duke mos mendu se ato duan te ken afer
Natyra nuk krijoi vetem te bukuren!por edhe te shemtuaren.. E koha e eger kete burg te ndjenjave e krijoi njeriun?
ne kohen e fundite te ftoht jemi!? ndoshta une dhe ti kurre te nxet skemi qene???/
| |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 08, 2010 6:22 pm | |
| CFARE PASHE?
Mundohem te zgjohem pors'mundem kurrsesi diqka me ndal! sikure deshiron te me thote diqka? nje ze i njohur me afrohet me pran, peshperit fjalen ne nje gjuhe te pakuptimte zgjate doren e fuqishme njekohsisht dhe te dashure, zhduket per nje qast ne nje qetesi te larget. nuk e di cfare me ishte nje ankthe i nje ditet te pafat apo ankthe e nje vajze te zhgenjyer.....
| |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon May 17, 2010 1:59 am | |
| Pas Dashurijes se humbur..
Heshtjen tende qe me shtrengon nuk du ta mbylli me duhete patjeter ta liroj dhe te behet fjale e gjall..
Nese mendon per goten e zbrazur gabon gabon sepse kjo do te sjell vetem vetmi..
veshtro neper ajer e gjej dhembjne e humbur kukuvajkat te perqafojne falas ta kujtojn reren e Atlantides te nje Dashurij te humbur..
| |
|
| |
Atdhetari Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1415 Age : 113 Vendi : Arbëri Registration date : 13/11/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 21, 2010 7:03 pm | |
| | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 21, 2010 10:32 pm | |
| - Arbër. shkruajti:
C'eshte kjo arber! | |
|
| |
Numri i postimeve : 1415 Age : 113 Vendi : Arbëri Registration date : 13/11/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 21, 2010 11:00 pm | |
| - fionaa shkruajti:
- Arbër. shkruajti:
C'eshte kjo arber! Poezija që më ka pëlqyer | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| |
| |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 21, 2010 11:16 pm | |
| - Cito :
- reale,por jo cdo her ja qelloj ta mbushe
gjith fjalkryqin? I ke mpraba gazetes përgjigjet nese nuk ja qellon te gjithave atëher kopjoj | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| |
| |
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Aug 01, 2010 1:23 am | |
| ME KA MARRE MALLI PER SHQIERINE Shqiperi, Sa her me merr malli per TY Ulem e qaj me lote Kosove-Shqip Na ka nena Zemer tha: -O nene, Keto jane lotet e Shqipes! Lotet e maleve te Naimit Te Lulit te Vocerr Lot-Debat-i Kurreshtjes Sygjesti pa Sarkazem -Ah, Bre! "Sikur te isha djale!" Shqiperia ime! Sa here me merr malli per Ty Qaj me lote Kosove-Shqip E ne mend me bie fjala: Na ka- Nena Zemer tha: -O nene -Ne jemi SHQIPERIA E MADHE Vete! Sabahate Byci | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Dec 11, 2010 5:19 pm | |
| KOSOVE!...
ti s'pate hise ne qiellin tend per dallendyshet qe vijne nga larg, ti s'pate udhe te zgjedhesh tjeter ti s'pate kohe te lesh per neser u ngrite peshe mbi care e krajle dhe s'ngrite kurre flamur te bardhe
L.Murtishi | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Mar 06, 2011 4:27 pm | |
| MIQESITE E MIA
Do te ndez nje llambadhe Per miqesite e vdekura. Do te qaj pa lote, me renkime te brendeshme. Edhe miqesite vdesin Ne jerme tronditese, Duke lene pas, zhgenjime e dhembje...
Do te ndezi nje diell Mbi miqesite e gjalla. I lumturar qe munda t'i shpetoj Permes ca udheve gjithe shpirtra te ligj. Si te dale nga perrallat.
Fundja pa hije dhe drite, S'do te kishte as dite..!
V.Toroveci | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 17, 2011 1:50 pm | |
| Gjurme kohesh...
kur mbi lumenje te etur malli pervaren kohet qe s'jane me
ne shpirtin tim kerkoj nje tempull t'i ndryj te gjitha nje nga nje...
L.Murtishi | |
|
| |
arberia Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 814 Age : 44 Vendi : tirana Registration date : 04/05/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Mar 19, 2011 5:27 pm | |
| Ismail Kadare-Sapuni "Ledi Makbeth" pubblicata da arti, letersia, historia il giorno venerdì 4 giugno 2010 alle ore 14.07 Ka katerqind vjet Qe duart ajo lan Me sapune gjithfare markash "Lux","Camay".
Por asnje prej tyre Nga duart dot s'ia heq Njollat e gjakut Ledit Makbeth.
Cdo nate ne TV Reklama gjithfaresh, Sapuni gjakshlyes Do te shpiket valle.
Perpara ekranit, Ledi, ti pret me kot. Bimesi e globit Me kot u lodh.
U lodhen mendjet E shpikesve ne bote S'do te shpiket kurre Ai sapun kob.
Ne qofte se ky planet Ka nje grusht cilesish, Nje nder me te cmuarat Eshte kjo,natyrisht.
1987 | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
|
| |
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|