|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Ada_Kondi Fillestar/e
Numri i postimeve : 49 Age : 41 Vendi : Gjermani Registration date : 27/12/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Apr 16, 2009 1:52 am | |
| Në mundsh...
- nga: Rudyard Kipling -
Ne mundsh ta ruash arsyen, kur bota humbet fillin e fajin ty ta hedh-dhe vetes ti besosh, sa here tek ti dyshojne e s'te perfillin- por dhe dyshimet drejt ti gjykosh...
Ne mundsh te rrish ne pritje ,nga pritja pa u lodhur, a, kur te urrejne,urrejtje te mos ushqesh, madje,ndaj shpifjeve te rrish pa folur, me thjeshtesi ,me to pa rene ndesh.
Ne mundsh te mendosh,por jo gjer ne shkaterrim, te enderrosh,por jo si rob enderrimesh, dhe ti trajtosh njelloj e pa dallim ngadhnjim e shpartallim-burim mashtrimesh
Ne durofsh dot qe theniet e tua te drejta ne kurthe per tratharet, kopuke te ti kthejne, ti shohesh te thyera gjerat me te shtrenjta e prape ti ndertosh me vegla qe nuk vlejne.
Ne mundsh fitoret qe ke korrur ti flijosh si ne kumar, ne nje te vetme loje, te rrezikosh ,te humbasesh e prape te fillosh dhe humbjen kurre te mos ta zesh ne goje.
Ne i detyrofsh dot muskul,nerv, puls e zemer te te sherbejne edhe kur gjithçka duket e kote, e te qendrosh kur s'ke asgje me veç vullnetit qe vetëm nje fjale "Qendro!" gjithnje te thote.
Në mundsh të flasësh me maskarenj, por nderin ta ruash A të ecësh përkrah mbretit pa krenari që t'vërbon Nëse armiku ose miku s’të bëjnë dot të vuash Dhe gjithçka e çmon, por veç sa meriton.
Në mundsh të mbushësh dy minuta aq të rënda Me vepra që peshojnë-dije dhe mos ke asnjë dyshim Se jotja do jetë bota me cka ka brenda Dhe Burrë do jesh, o biri im! | |
| | | Ada_Kondi Fillestar/e
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Apr 16, 2009 1:54 am | |
| Kangët e pakëndueme
- Migjeni -
Thelle ne veten teme flejne kanget e pakendueme, te cilat ende vuajtja as gezimi s'i nxori, te cilat flejne e presin nje dite ma te lumnueme me shperthye, m'u kendue pa frige e pa zori.
Thelle ne veten teme kanget e mija jesin... e une jam vullkani qe flen i fashitun por kur t'i vije dita te gjitha ka me i qitun ne njimije ngjyra te bukura, qe nuk vdesin.
Por a do te vije dita kanget me u zgjue? Apo ndoshta shekujt me ne prap po tallen? Jo! Jo! se liria filloi me lulezue dhe e ndjej nga Dielli (alegorik) valen.
O kanget qe fleni, reliket e mija q'ende s'keni prekun as nji zemer te huej, vetem une me ju po kenaqem si femija, une - djepi i juej, ndoshta vorri i juej. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Apr 16, 2009 1:55 am | |
| Të birtë e shekullit të ri
- Migjeni -
Na te birt e shekullit te ri qe plakun e lame ne "shejtnin" e tij, e cuem grushtin per me luftue nder lufta te reja dhe me fitue... Na te birt e shekullit te ri, filizat e nje toke se rimun me lot ku djerse e ballit u dikonte kot - se dheu i yne qe kafshate e huaj dhe ne marrezi duhej shume shtrejte t'u paguej Na te birt e shekullit te ri vllazen te lindun e te rritun ne zi, kur tinglloi cast'i yne i mbrame edhe fatlume ditem me thane: s'duem me humbe ne loje te pergjakte te historis njerezore, jo! jo, s'i duem humbjet prore duem ngadhnjim! Ngadhnjim ndergjegje dhe mendimi te lire! S'duem per hir te kalbsinave te vjetra qe kerkojne "shejtnim" te zhytemi prap ne pellgun e mjerimit qe te vajtojme prap, kanget e trishtimit, - kangen monotone, pa shpirt, te skllavnis - te jem' nji thumb i ngulun nder trute e njerezis. Na te birt e shekullit te ri me hovin tone, e te ndezun peshe, nder lufta te reja kemi m'u ndeshe dhe per fitore kem me ra fli. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Apr 16, 2009 1:56 am | |
| Kanga e rinis
- Migjeni -
Rini, thueja kanges ma te bukur qe di! Thuaja kanges, rini, pash syt e tu... Nxirre gezimin tand, te shpertheje me vrull... Mos e freno kangen! Le te marri udhe.
Thueja kanges, rini, pash syt e ty... Te rroki, te puthi kanga, te nxisi me dashnu me zjarm tand rini... Dhe te na mbysi dallga prej ndjenjash te shkumbzueme q'i turbullon kanga.
Rini, thueja kanges dhe qeshu si femi! Kumbimi i zanit te perplaset per qjelle, dhe te ketheje prap te na - se hyjt ta kane zili, e na te duem fort si duem nje diell.
Thueja kanges, Rini! Thueja kanges gezimplote! QESHU RINI! QESHU! BOTA ESHTE E JOTE. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Apr 16, 2009 1:57 am | |
| RECITAL I MALCORIT
- Migjeni -
O' si nuk kam nji grusht te forte t'i bije mu ne zemre malit qe s'bezane, ta dij edhe ai se c'do me thane i dobet - n'agoni te perdridhet si vigan i vrame,
Une - lugat! SI hij'e trazueme, trashegimtar i vuetjes dhe i durimit, endem mbi bark te mallit me ujen e zgjueme dhe me klithma te paknaquna t'instinktit.
Mali hesht. Edhe pse per dite mbi lekure te tij, ne loje varrimtare, kerkoj me gjete nji kafshate ma te mire... Por me rrene shaka shpresa genjeshare.
Mali hesht - dhe ne heshtje qeshe. E une vuej - dhe ne vuejtje vdes!
Po une, kur? heu! kur kam per t'u qeshe? Apo ndoshta duhet ma pare te vdes?
O, si nuk kam nji grusht te fuqishem! Malit qe hesht mu ne zemre me ja njeshe Ta shof si dridhet nga grusht'i paligjshem... E une te kenaqem, te kenaqem tu u qesh. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 19, 2009 5:15 am | |
| Armiku im
- Mimoza Ahmeti -
Armiku im, shpeshhere me fyeve ne menyren me te dobet, shpeshhere te fyeva ne menyren me te ceket, armiku im. E c'do te ish jeta ime pa ty dhe e jotja pa mua? Askush s'mund ta dije. (kur kushtezime mbaron qenia zhduket) Armik.Armiku im. Prej teje rash ne gjurme dhe perfitim te asaj qe kerkoja, prej teje gjalleroji jeta ime, u zgjua, u perbetua, dhe ngashereu, kur vrasja shpirtat ngertheu. oh, ne te vertete ti je dashuria dhe urrejtja ime, armiku im. Pikerisht ato, qe ne zhvleftesuam ndersa rruges ecem, qe asnjeher s'i ditem, s'i llogaritem, TURMAT, qe inerte derdhen dhe fryme marrin me injorim, lane pasoje mbi shpirtin tend mbi shpirtin tim. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 19, 2009 5:18 am | |
| ETERIT
- Zhuljana Jorganxhi -
Etërit na ikën... Në ditëvite të ndryshme. Me vdekje të thjeshta, si jeta e tyre.
Na ikën... Cdo ditë e më shumë ua numërojmë të mirat... Ku ishim më parë ne bijtë, ne bijat?!
Tani, që s'i kemi, ah, dhe një çast t'i kthenim! Të bëjmë ca rrugë andej nga Liqeni, t'iu japim një kafe, që s'ua dhamë te "Rinia" dhe tutje më shumë t'iu bëjë pleqeria... Rradhëve mos t'i lodhim në asnjë lloj dyqani, Mbrëmja mos heshtojë me sy tek ekrani. Të nisim udhë bisedash për botën anembanë, një gotë, çdo mbrëmje ta pimë me etërit tanë...
Cfarë s'japim, t'iu jepnim, ato, që dot s'ua dhamë! Të urtëve, të pafjalëve, të mirëve, etërve tanë! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 19, 2009 5:26 am | |
| Deshire dhe Heshtje
- Ervin Hatibi -
Tej dritares eshte ngrohte njerez jan ulur ne tavolina qyteti nis e del prej vetes ne rruge bredhin klube e makina Nuk eshte e thene te jem krejt i vetem s'eshte e then te jem as vete i dyte me miq te rastit po te mbushet nata nje vend do gjej ku the clodh syte. Kam ftohte e s'te shoh prane mendoj, mendoj se si avujt e ngrohte te frymes time si zogj te bardhe e te verbuar mberrijne te ti ne enderr vijne, e qete kendojne e une me syte pak mbyllur ri koken ngre lart, degjoj ngadale kengen e hene te brisht si zane qe solle ti. E di se hesht hija ime e di se lotet s'flasin kur ata ata degjojne vec fjalet e mia ne heshtje qendrojn dhe ata si une Pas pak ngadal do te iki qe lotet te shkoj ti fshi diku ketu prane mbase atje larg pas pak ngadal do kthehem une | |
| | | mimoza rexhvelaj Fillestar/e
Numri i postimeve : 1 Age : 43 Vendi : malsi e madhe Registration date : 03/04/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Apr 20, 2009 1:45 pm | |
| Jam ere Mimoza Rexhvelaj Eci udhes ku me shpien kembet e mendjes...... hijeve m,kafshojne kujtime....... Eci si ere.... e lehte e forte e stuhishme si uragan Eci ne eren e perjetesise pa qene e perjetshme. Fluturoj ne hapsire Horizoti eshte varri ime........... | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Jul 07, 2009 11:40 am | |
| Shqipe Sadiku
[color:722a="DarkRed"]ENGJUJT DO TË QAJNË PËR NE
Më ka marr malli lotët po shterrojnë
Telefoni mallin po ma hjek ngapak
Dua të të përqafoj të ndjej se je me mua
Mallin tim ta shuaj në buzët tua...
Jeta sikur është bërë monotone
Ndoshta digjesh për mua unë dashuroj zemrën tënde
E mallkoj gurbetin dhe këtë largësi
Dhe lus ZOTIN të bashkohemi ne dy.
Kur përmallohem ulem dhe mendoj
Emrin tënd të bukur shpeshherë SHQIPTOJ.
Në zemër dëshirat të ngujuara mbesin
Kur të shoh hijën tënde LOTËT do të ndalen.
Përditë dy pika loti pikojnë në shtratin tim
Njëri është për MUA dhe tjetri është për TY.
Nëse ENGJUJTË; më pyesin
Do t’iu them
Që të kam vetëm ty
Kur në emrin tim betohesh
Edhe ENGJUJTË do të qajnë për NE.!!! | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Jul 07, 2009 11:41 am | |
| Merita Neziri
KUR ISHA ME TY
Ti dhe unë
Ishim të dashuruar
Njëri tjetrin donim shumë,
Sikur në parajsë
Vetja më dukej
Kur isha në krahët e tu ...
Kur isha me ty
Ndjeja mbështetjen e tërë botës
Me ty isha më e lumtura femër
Për asgjë tjetër nuk mendoja...
Kur isha me ty
Jetën e doja shumë
Por më shumë
Të doja ty.
DASHURIA OBJEKT I JETES
E ëmbël është dashuria
E pasur me dëshira të pafundta
E bukur për ata që dashurohen
Ata nuk kanë vërejtje asnjiherë...
Kur dashuria bëhet objekt i jetës
Nuk mund ta nxjerrësh nga zemra
E ta largosh nga mendja
Asnjiherë nuk mundesh...
Ndoshta në zemrën tënde hynë dikush tjetër
Por zemra për ty loton përherë...
Dhe për mua
Dashuria bëhet objekt i jetës...
DASHURIA PA PERGJIGJE
Dashuria nuk ka përgjigje
Me fjalë nuk shprehet
Ajo flet me sy
Me zemër përjetohet...
Asgjë mos më thuaj
Them unë
Zemra ime të don...
Nuk them asnjiherë
Se nuk je për mua
Si reagon zemra jote
Atë nuk e di...
Dashuria nuk flet
Ajo futet thell në zemrat tona
Nuk qesh dashuria
Vetëm të qajë mundet...
E BUKËR ËSHTË DASHURIA
Dashuria nuk është e bukur
Vetëm kur buzët takohen
E zemrat i këndojnë
Vazhdimësisë sonë të lumtur...
Dashuria është e bukur
Edhe kur jemi afër
Flasim, bisedojmë
Dhe zemrat zëvendësojnë
Këngën e bilbilave...
Dashuria është e bukur
Kur i buzëqeshim ardhmërisë
Ngrohtësitë e shpirtërave
Të trazuar rinor
I shkëmbejnë mesazhet
Për jetën e re... | |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 12, 2009 10:57 pm | |
| S H O K E T
Shoke ata ishin Gjithmone bashke, ne cdo beteje. Ylli qe mbanin ne balle Ndriste neper naten sterre.
Ja nje dite ne mes thellimit Shoku i tyre plage - rende "- Merrjan i- ju tha - per mua, Niseni tani nje kenge..."!
Sy me sy u pane shoket Shpirt lenduar, zemer-vrare. Neper uturime te eres Nisen nje kenge ngadale....
U ngrit kenga si gjemimi Permbi mal e permbi shkemb. ....Kur mbaruan shoku i tyre S'ish ne jete, por ish ne kenge..! | |
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Sep 15, 2009 10:32 pm | |
| Elegji
Pas shpine mal, perballe det, Vend qe e ha enigma e vet. Enigma e ujkut qe me bisht Delet qe prek e ndjekin cmendurisht.
Bregdetin perle e dheun ar, Kam prona e s’jam askund pronar. Kam mençuri, s’jam diplomat, Bej art e s’gjej dot mecenat.
N’Europe rroj, s’jam as Azi Qaj nen nje Shpend tri Shqiperi Kam nafte e krom e shkoj shes gjak S’rroj as si indigjen, zezak…
Ky vend shtrydh vaj nga drunjte e vet Sa ç’derdh Shkumbini uje ne det Ky vend qeth lesh nga dhente e tij Sa vesh me triko tri Greqi.
Tri Franca me madem per top Dhe tri te tjera molle i ngop. Me drite e ndrit Ballkanin krejt, Me plazh e thek nje kontinent.
Rroj ne Paris, jam parisian Kam gen sojlliu si princ gjerman. Nevaden njoh, çudira shpik, Sa here shpetoj nga bishti i lig.
Ti token fal e varrin ble, Ke president e strehe s’ke. Ke burreri, perdite e tret Ne radhe e shtrydh, ne zyra e vret.
Tre burgje mban ne nje çati, Tri uniforma ne nje shtepi. E besen mburr, e besen prish Balade e thur mes pabesish.
S’ngrys as tri dite ne tri parti Nderron tri fe per tre dhrahmi. Shtron fle perdhe e ar tregeton Bordell nuk ke e kurveron.
S’njeh skllaveri e foshnja shet, S’njeh kult e qan nen monument Ndjek pas çdo prijes çmendurisht Si delja qe ujku e prek me bisht.
O popull, bre, klith uleri, Kaq zyra pse, kaq ministri? Ben banakierin milioner, Flak tre poete, mban nje kapter.
S’te tremb as plumb, as peshkaqen, Me tra Otranton kapercen. Nje moter qan, nje nuse klith, Ti thua “mos” e duart lidh.
Fal pasuri, jap shpirtin tim E marr perbuzje e burg shperblim. E nen Flamur me Shpend te Zi Coptuar qaj tri Shqiperi…
Ç’pendim, ç’flijim prej meje pret Ky vend qe e ha enigma e vet? E ç’qenka, oh, gjithe ky shkretim, O zot, nga ç’fron leshon mallkim?
K.Petriti
| |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Sep 15, 2009 10:43 pm | |
| Ata që ma shanë Atdheun
Ma shanë atdheun, ma shanë nga nëna, në një bar, mbushur me të bardhë e negër... Shtrëngova dhëmbët të mos më çahej zëmra, e mbi ta tė lėshohej si bishė e egėr...
Ma shanë atdheun buzë detit Egje. Si m'u mbyll goja e nuk volla mallkime!? Po për kë t'i shaja!? Ata s'kishin atdhe... Ma shanë atdheun, në gjuhën time.
- F.Konica -
| |
| | | Parapsikologu Hero anëtar
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Sep 16, 2009 12:35 am | |
| me ler ne rroberine time, ne endrat plot dhembshuri dhe ne te ngrysurat kujtime, qe te mi zhdukesh smundesh ti.
ta thosh cme kish zemër nxirre me ndje, nem doren lamtumire pak kohe ndarje dashurisë te femres ne kraharor trishton
se shpejt clirohet prej merzise dhe serishmi dashuron. autori: Pushkin | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Sep 16, 2009 3:35 pm | |
| Kenga e Zgalemit
Mbi të thinjurin shesh të detit era fryn dhe mblidhen retë. Midis reve edhe detit kryelartë shkon Zgalemi si e zezë vetëtimë. Prek me krahë ai valët, si shigjetë ngjitet reve, dhe këlthet, dhe retë gjegjin gazin-klithmë të asaj shpese. Në atë klithmë e atë furtunë, Zjarr e flakë zëmërimi dhe besimi në fitore gjegjin retë në atë klithmë.
Dridhen çafkat e rënkojnë, përmbi detin përpëliten; janë gati ato të struken nga ky tmerr në fund të detit. Përpëliten, si dhe çafkat, kredharakët e rënkojnë; nuk dinë ata të mjerët gëzim lufte, luftë jete; i tmerron ata gjëmimi! Ndër shkëmbinj mbulon i trëmbur trupn’ e majmë pinguini...
Ngrihet vetëm kryelartë, me guxim, lirisht Zgalemi mbi të thinjurin det nga shkuma. Gjithnjë më tepër ngryset, gjithnjë më poshtë zbresin përmbi detin retë e zeza dhe këndojnë e hidhen valët lart e drejt nga vjen rrufeja...
Bubullon. Rënkojnë valët: në atë shkumë zëmërimi po luftojnë ato me erën. Turma valësh rrëmben era, i mbërthen ajo me forcë, i përplas me vrull shkëmbinjve, duke bërë çika-çika ato masa prej zumrudi. Po me klithmë shkon Zgalemi, si e zezë vetëtimë, si shigjetë i përpin retë, shkumën valësh heq me krahë.
Si demon, ai vërtitet, madhështor e kryelartë ky demon i zi rrebeshi; qesh e qan ai njëherësh... Qesh me retë, qan prej gazit. Në tërbimin e gjëmimit lodhje sheh e ndjen demoni; ka besim zogu i furtunës; Retë-diellin dot s’e fshehin! Era fryn me ulërimë...Bubullon e shkrep rrufeja... Ndizen retë flakë e kaltër përmbi detin si greminë.
Kap shigjeta vetëtimash dhe në gji i shuan deti. Si gjarpërinj të zjarrtë dridhen mu në det e zhduken thellë pasqyrimet e atyre vetëtimave shigjeta. Ja furtuna! Vjen furtuna! Kryelartë e trim Zgalemi shkon me vrull ndër vetëtima përmbi detin e tërbuar, që buçet me ulërimë, dhe këlthet-profet fitoreje;
-Sa më tepër e fuqishme le të ngrihet lart furtuna!
- Nga M. Gorki - Perktheu Lame Kodra -
| |
| | | Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 6:14 am | |
| I dashur Atdhe Me vite jam larguar, I dashur Atdhe, Por nuk te kam harruar, Se shum i embel je. Kjo zemra me kendon Per ty, o Shqiperi, Por prape me lengon, Se je ne Varferi. Te fala te dergoj, Kendej ku jam Atdhe, Gjithnje po te kujtoj, Se birin tend me ke. Asdreni | |
| | | rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 12:15 pm | |
| Kafshate qe te mbetet ne fyt asht o vlla mjerimi Migjeni. | |
| | | rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 2:45 pm | |
| Kafshate qe s,kaperdihet asht o vlla mjerimi qe te mbetet ne fyt dheteze trishtimi Migjeni | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 3:16 pm | |
| Te Birte e Shekullit të Ri Na të birtë e shekullit të ri, që plakun e lamë në "shejtnin" e tij e çuem grushtin për me luftue ndër lufta të reja dhe me fitue... Na të birtë e shekullit të ri, filizat e një toke së rimun me lot, ku djersë e ballit u dikonte kot - se dheu ynë qe kafshatë e huej dhe në marrzi duhej shum shtRejtë t'u paguhej. Na të birtë e shekullit të ri, vllazën të lindun e të rritun në zi, kur tinglloi çast' i ynë i mbramë edhe fatlumë ditëm me thanë : S'duem me humbë në lojë të përgjaktë të historis njerzore, jo! jo! s'i duem humbjet prore - duem ngadhnim! ngadhnim, ndërgjegje dhe mendimi të lirë! S'duem, për hir të kalbsinave të vjetra, që kërkojnë "shejtnim", të zhytemi prap në pellgun e mjerimit që të vajtojmë prap kangën e trishtimit, kangën monotone, pa shpirt, të skllavnis - të jem' një thumb i ngulun ndër trutë e njerzis. Na të birtë e shekullit të ri, me hovin ton e të ndezun peshë, ndër lufta të reja kemi m'u ndeshë dhe për fitore kem' me ra fli. | |
Numri i postimeve : 3125 Age : 56 Vendi : Ferizaj-Kosovë Profesioni/Hobi : Poezia Registration date : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 5:12 pm | |
| Ti, Shqipëri, Më Jep Nder!
O malet e Shqipërisë dhe ju, o lisat e gjatë, fushat e gjera me lule, që ju kam ndër mend ditë e natë.
Ju bregore bukuroshe dhe ju, lumenj të kulluar, çuka, kodra, brinja, gërxhe dhe pyje të gjelbëruar!
Do të këndoj bagëtinë që mbani ju e ushqeni, o vendëthit e bekuar, ju mendjen ma dëfreni... Ti, Shqipëri, më jep nder, më jep emrin shqiptar, zemrën ti ma gatove plot me dëshirë e me zjarr! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 5:13 pm | |
| Fjalët e Qiririt
Në mes tuaj kam qëndruar E jam duke përvëluar Që t'ju ap pakëz dritë, Natënë t'jua bënj ditë. Do të tretem, të kullohem, të digjem, të përvëlohem, Që t'ju ndrinj mir' e të shihni, Njëri tjatërin ta njihni. Për ju do të rri të tretem, As një çikë të mos mbetëm, Të digjem, të qanj me lot Se dëshirën s'e duronj dot. Unë zjarrit nuk i druhem Dhe kurrë s'dua të shuhem, Po të digjem më dëshirë, Sa të mundt t'ju ndrinj më mirë. Kur më shihni se jam tretur Mos pandehni se kam vdekur : Jam i gjall' e jam në jetë, Jam në dritët të vërtetë; Unë jam në shpirtit tuaj, Mos më kini për të huaj. Më është falur durimi, Andaj po digjem si trimi, Sa më kënda t'ju bënj mirë, Të mos mbeti n'errësirë. Jakëni, rreth meje rrini, Flisni, qeshni, hani, pini Në shpirtit kam dashurinë, Pa digjem për njerëzinë... Me zjarr ta djek mushkërinë E të tretem për njerinë Unë dua njerëzinë, Mirësin'e urtësinë. Në bëhi shokë me mua, Në më doni si ju dua, Njëri tjatrinë në doni Të paudhë mos punoni... Unë, duke përvëluar, Njerëzit i kam ndrituar; Kam qenë mik me njerinë, Andaj i di e më dinë... Dua shum fjalë t'ju them, Po trembem mos ju bënj ujem. E ku shkruhenë në kartë Fjalët' e gjuhësë 'zjarrtë ? | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 5:15 pm | |
| GJUHA JONË Vëllezër Shqipëtarë, të prekim urtësinë, të zëm udhën e mbarë, të ngjallim Shqipërinë.
Shqipëria ka qenë dhe do të jetë, po sot në ditët tona të metë të mos ketë.
E ka nderuar Zoti gjithënjë Shqipërinë ish fort mirë qëmoti, do bëhet dhe taninë.
Ajo ish koh’ e zjarrtë dhe kish mundime tepër, po sot pëndë dhe kartë na duher, nuk tjetër.
O burra Shqipëtarë të marim dituritë, se s’ është koh’ e parë, tani lipsetë dritë.
Të shkruajm gjuhën tonë kombin të ndritojmë, gjithë ç’ është e ka qenë ngadalëzë ta mësojmë.
Pa shihni ç’gjuhë e mirë! Sa shijë ka e hije, ç’e bukur edh’ e lirë, si gjuhë Perëdije. | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 8:34 pm | |
| O BIR!
O bir! Ç'e gjeti, ç'e gjeti shtëpinë përdhese Mbahej e zeza me ca fije shprese E mbështolli nata Nata dhe mandata U ku ku'! Si e more vesh, se të desha unë Erdhi hija jote, vetë kishe punë Hije nazelie Bërthama kajsie Syt'e tu. Ti na pe ngadalë, ngadal' e ngadalë Heshtja jote ishte muhabet i gjallë Na shkrive të dyve O drita e syve Me lot! Varur në mur, shqiponja dhe ti Dje ishe djalë, sot fotografi Ditën të vështrojmë Natën të lotojmë O bir! Përmbi varrin tënd bora që ka rënë Kalë do të bëhet, fjalën na ke dhënë Merri të dy botët Me vehte dhe lotët Zinxhir. Djalë në Tiranë, burrë në Gjakovë Trimi në Preshevë bie në Tetovë Ngrihu bir nga varri Shko tek lapidari Nëna Shqipëri. Do të vinë djemtë, vajzat lulekuqe Pleqtë flokë borë edhe dy burbuqe Se të deshën shumë O deti me shkumë Rri i qetë, fli! Kishe emër mbreti, ca fije argjendi Kalove ylberin, more emrin "Shpendi" Lulet janë strukur Skerdilaid i bukur Dhimbsurisht. O ti qiell i pa anë, o ti qiell! Dhe ti hënëzë e prerë, dhe ti diell! Si s'na thatë asnjë fjalë Kur na ra ai djalë Trimërisht. Varri atje lart, pranë një xhamie Malet rreth e rrotull, tokë Shqipërie! Arratisen lotët Dhe betohen shokët Për LIRI! Ti njeri, a ç'je ti, që qëllove Komandantin dhe shqiponjën dykrenore Mos kujto se i ke fikur Trimat bien për tu ngritur Përsëri!
Nga Bardhyl Llagami, i ati | |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Sep 19, 2009 8:40 pm | |
| Ata janë engjëj
Ata vallëzojnë duke ecur ata ecin duke vallëzuar ata janë engjëj
Ata fluturojnë në qiell ata kaltërsitë i kanë atdhe mos i ndani
Ata besojnë në dashuri ata nuk dijnë të genjejnë mos ua rrënoni kullën e bardhë
Ata vdesin për njëri-tjetrin ata s`dijnë të mashtrojnë mos i shtyni në vetëvrasje
Ata ringjallen si feniksi ata kurrë nuk tradhtojnë mos ua djegni idealin
Mosni njerëz se ata janë të pandashëm për jetë të jetëve
Ata ushqehen me fjalën liri ata veshen me flamur mos ua merrni ngjyrën kuq e zi
Ata janë engjëj L a v d i !!! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
| | | | Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi