|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Dec 28, 2007 3:47 pm | |
| Nëna Ka filluar të plaket nëna Fytyra e saj po mbulohet me rrudha. Po mbulohet me një pleqëri të bukur. Qështë kështu kjo rrjetë që hedh koha mbi nënën time? Dhe duart që më mbanin mua,tani janë rënduar. Po ska gjë.Nga shpirti i saj zgjaten duar të tjera që më mbajnë pezull. Ecën ngadalë nëpër dhomë. Nganjëherë më pyet për librat që po shkruaj, Por smë ka pyetur kurrë pse skam shkruar gjë për të. Se nëna e di Fjalën e parë në këtë botë ia kam thënë asaj, Dhe fjalën e fundit në këtë botë do tia them asaj. | |
| | | Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Dec 28, 2007 6:06 pm | |
| Nata e Vitit të Ri O zemra ime, o vetmi, të pimë sonte, gjithsesi. Një mall, një dhembje dhemb atje ku jemi dhe nuk jemi ne. pas muresh kokë më kokë kurthojnë harrimin e harrimit tonë. Po qoftë në Dajt a Monparnas një shishe vere të ndjek pas. Sa vlen një gllenjkë e saj nuk vlen as fama, as froni që shkëlqen. E tha s'e tha Omar Khajami, stacioni i fundit: Varri i Bamit. O zemra ime, o vetmi Te pime sone, gjithesesi..
Nga : Xhevahir Spahiu Pelegrini
Une jam prej kohesh pelegrin udhetar ne vendin e shpreses se thyer jam ndare pa dashur nga karvani im mes shtigjeve nga vapa e shirat gryer. Kerkoj karvanin tim ne rene e shpat karvanin qe e ka ndruar drejtimin me kohe ndaj ne udhe jam krejt i humbur,jam fillikat me shami te grisur lidhur ne koke. Per uje buza ime u dogj u be zhur dhe syte me shpojne nga shterja e lotit me duhet te arij karvanin e tretur qekure capitur mes vapes,mes shiut e te ftohtit. Une jam prej kohesh pelegrin shtegtar i karvanit te humbur dhe bart ne kuriz nje premtim te dhene gjysherve te mundur.
Nga : Dritëro Agolli Anës Lumenjve
Arratisur, syrgjynosur, Rraskapitur dhe katosur Po vajtonj pa funt, pa shpresë, Anës Elbë-s, anës Spree-së. Ku e lam' e ku na mbeti, Vaj-vatani e mjer mileti, Anës detit i palarë, Anës dritës i paparë, Pranë sofrës i pangrënë, Pranë dijes i panxënë, Lakuriq dhe i dregosur, Trup e shpirt i sakatosur. Se ç'e shempnë derbederët, Mercenarët dhe bejlerët, Se ç'e shtypnë jabanxhinjtë, Se ç'e shtrythnë fajdexhinjtë, Se ç'e pren' e se ç'e vranë, Ç'e shkretuan anembanë, Nënë thundrën e përdhunës Anës Vjosës, anës Bunës. Çirem, digjem i vrerosur, Sakatosur, çarmatosur, As i gjall', as i varrosur, Pres një shenj' e pres një dritë, Pres me vjet' e pres me ditë, Se ç'u tera, se ç'u mpaka, Se ç'u çora, se ç'u mplaka, Lark prej vatrës dhe prej punës, Anës Rinit, anës Tunës. Çakërdisur, batërdisur, Përpëlitur dhe zalisur, ËndËronj pa funt, pa shpresë, Anës Elbë-s, anës Spree-së. Dhe një zë vengon nga lumi, Më buçet, më zgjon nga gjumi, Se mileti po gatitet, Se tirani lebetitet, Se pëlcet, kërcet furtuna, Fryhet Vjosa, derdhet Buna, Skuqet Semani dhe Drini, Dridhet beu dhe zengjini, Se pas vdekjes ndriti jeta Dhe kudo gjëmon trumbeta. Ngrehuni dhe bjeruni, Korini dhe shtypini, Katundar' e punëtorë, Që nga Shkodra gjer në Vlorë! Ky ilaç e ky kushtrim më bën djal' e më bën trim, më jep forc' e më jep shpresë, anës Elbë-s, anës Spree-së. Se pas dimrit vjen një verë, që do kthehemi njëherë, pranë vatrës, pranë punës, Anës Vjosës, anës Bunës. Arratisur, syrgjynosur, Raskapitur e katosur, brohoras me bes' e shpresë, anës Elbë-s, anës Spree-së. Nga : Fan S. Noli Mejtimi Rri mejtohem shumë herë Tek perëndon yll'i zjarrtë, Edhe hapetë një derë, Soje rrjeth një drit' e artë. Retë, nga pak' e nga pakë, Marrën një tjatër fytyrë, Bënenë të kuqe flakë, E deti ndrin si pasqyrë. Oh! sa të bukura janë Fushatë që gjelbërojnë, Qiejtë që s'kanë anë, Luletë që lulëzojnë, Zoqthitë që flasin belbër E fluturojnë ndë erë, Pyll'i veshur më të gjelbër, Deti i qet' e i gjerë, Lumi që nxjerr oshëtimë, Që bubullin nëpër male Dhe ikën me fishëllimë Nëpër fusha me ngadale, Brigjet' e veshurë me bar, Me lule, me gjeth, me fletë, Rrahurë n'ergjënt edhe n'ar, Ahu me krye përpjetë! Më çdo kënt edhe më çdo vis E më çdo çuk' e çdo brinjë Shoh një plep, një vith a lis, Një qarr, një bush, një dëllinjë. Hap sytë dhe përqark shikonj Fushë, limë, brigje, male, Edhe të shkuarat kujtonj Një nga një, dalengadale. Për ata që janë ndarë Prej nesh, që rrinim gjithë tok Edhe më s'i kemi parë, Që i patmë shpirt edhe shok, Zëmëra më përvëlohet Edhe them vallë ç'u bënë, Kur shoh që koha po ndrrohet Dhe të mugëtit ka rënë, Po rrjeth nëpër hapësirë Edhe sa vete po shtohet, Lint nata me errësirë, Dheu e qielli ndryshohet. Kështu rrotullohet moti, Yjt' e hëna sytë hapin Dhe pas nomit q'u vu Zoti S'rrinë, po gjithënjë çapin. Lumi me një psherëtimë Ikën edhe vete në det, Dëgjohet një bubullimë, Që përhapetë përmbi dhet. Duke shkuar dit' e net, E duke ndërruarë moti, Vemi si lumi në det, Nga Zoti, prapë te Zoti.Nga : Naim Frashëri | |
| | | Lina Fillestar/e
Numri i postimeve : 35 Registration date : 08/11/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Jan 07, 2008 12:46 pm | |
| Enigma E diel, 15-07-2007 Është enigmë për mua dhe, s’ka për t’u zgjidhur kurrë, pafundësia e mendimeve të tua, tragjike… Ti, mos u luhat mes ëndrrash ndjellakeqe. Ti, ke në shtëpi, një mace besnike. Të shoh. Në mendime të thella ke rënë. Shkundu, pra! Mos e vrit rininë! Nuk të pengoj. Heq dorë nga lufta. Unë, pigmenti, që të shtoj mërzinë. Ti, prapë i heshtur… Ç’mendon? Ç’mendon, me atë mendjen tënde, bardhë e zi? Heq dorë nga lufta! Më dëgjon? Një mace besnike, të pret në shtëpi…!
Suzana Zisi
| |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Jan 11, 2008 6:24 pm | |
| Epika Me shekuj kam shitur gjakun e rritur jam me gjakun e shitur _ me shekuj kam hëngër veten e ditur skam të qesh me veten e tepruar... Miq. Kosova është gjaku im që nuk falet . | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri Jan 11, 2008 6:46 pm | |
| Rrëfimi
Nëna ime vdiq, ndrita të syve duke u betuar,në krye tim e të vëllaut, në koren e bukës e të kripës- nëna ime e dashur.
Baba im u vra në megjë të ares me fqiun grabitës, vadën duke e ndalur për livadhin tonë ,për arën- për bukën e motmotit. E vllau im kurrë su kthye prej mërgimit.
Motra ime nëntë ditë rrugë larg u dha , atje kullën e gëzimit ngrehu- këngën e vajit kalli. E unë qdo ditë prita atë ditë të vonuar, Nëna ime, babai im, motra ime, vllau im pa emër. | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Jan 12, 2008 5:25 pm | |
| Njëherë vonë i ra dikujt ndërmend Njëherë vonë i ra dikujt ndërmend: zemrën e kujt do ta ketë kjo pranverë, syrin e cilës drenushë,të cilit skifter ? -Tim bir, vajzës sime-shtoi një plakë që përcillte kahmot valën e lumit nën urë. Sapo prilli ja behu e vajti si lajmëtari i kuq, pyeti një tjeter: Ku janë ,a do te kthehen ? Plaka qetas buzëqeshi e urtas foli atëbotë: -Shkoni ,shkoni fëmijet e mi diej jwane bërë- dhe një flakë me zjarr e shpirt e shoi e kurrkush se pa se kah shkoi . Thonë fuqia e kësaj toke nga gjiri isaj buron . | |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Jan 12, 2008 5:37 pm | |
| Gani XHafolli
M´LAGE-T´LAGA Ti i vogël unë i vogël, m´lage,t´laga dushk për gogël.
Pak me hile pak pa hile ma le ngile ta lashë:Ngile.
Ti ma hine unëta hina për dy thupra u prish trina.
Ti më çethe u bë llugë tash ha pleshti me dy lugë.
Hut për hut të kam shok ti me flok unë pa flokë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 13, 2008 1:15 pm | |
| AZEM SHKRELI
Ashta e Shkrelit Ashta e Shkrelit,mrizi im me zana Ec e ec e Shikonë qiell dhe rritu
Ashtae Shkrelit,zeri im në një zgor
Lyp e lyp
Me një vashë tërfillin me katër
Ashta e Shkrelit,mosha ime maje lisave. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 13, 2008 1:26 pm | |
| PIKNIK
Te Qafa e Qyqes Vinë e na marrin orët
Këtu ia marrim malsorçe Atje na shpotisin shpellat
Ujë pimë te Kroi i Lotit
Mbledhim ufulla Hypim në furrig të zogu
Rrokemi shtatas Luajmë gropash,rrasapetas
Hyjmë në një fier e harrohemi. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 13, 2008 1:31 pm | |
| Deti i bardhë Ecnin gurit,territ Me yjet plasur në p lisa
Në shkodër trokitën Te Zonjae Madhe,të shenjtërit
Në Tivar dhanë të kuqët E gjakut,pinë të zitë e detit
Deti u bë Deti i bardhë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 13, 2008 1:33 pm | |
| DRINI
Mijëra vite Rrjedh ujë Shqip
Po e thellë Po e madhe etja E shqipeve
Këtu e te deti. | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Jan 16, 2008 2:46 pm | |
| Vdekja e një ëndrre Babai im ndjesë pastë tërë jetën shikoi botën përmes grykës së një fyelli vdiste e lindte përmes asaj gryke udhëtonte e udhëtonte shkilte e shkilte mbretëri shkilte detra shkreti babai im ndjesë pastë përmes grykës së një fyelli kthente në shtëpi mbi vdekjen e një ëndrre këndonte. Ali Podrimja. | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Jan 19, 2008 12:55 am | |
| Mëmëdheu nëpër shekuj Mëmëdheu nëpër shekuj , vrar' e prer' po kurrë vdekur, vrar' e prer' po vdekur kurrë, lumenj gjaku për flamur? -Si nuk humbi,-pyet bota,- prer' me shpatë, djegur me topa? -Jo ,mor jo,s'humbet shqiptari, e provon çelikun zjarri . Populli | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 1:58 am | |
| ARVANITASI
Mëmëdhe, ar i kulluar, nuk ka tjetër përmbi ty, prandaj je kaq i lakmuar, prandaj të kanë halë në sy.
Zuzarisht të janë vërsulur, ç’mbahet mend në histori, thikën në shpinë të kanë ngulur, me intriga e dhelpëri.
Të kanë vrarë, të kanë plagosur, sa gjymtyrë t’i kanë hequr, kjo gjë a do ketë të sosur, padrejtësitë për t’i ndrequr.
Se burrat s’të kanë munguar, si për penë dhe për shpatë, që gjakun s’e kanë harruar, prejardhjen nga ajo baltë. | |
| | | Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 2:01 am | |
| KRENARISË SË KOMBIT Tek ti çdo gjë ish e gjelbër dhe e kaltër, ashtu siç e dëshiroje ti, ishte e kthjellët dhe e pastër, e bukur e plot madhështi. Besnik i paepur i prejardhjes për të cilën mbaheshe krenar, shtjellove dhe mbrojtje një sërë ngjarjesh, në dhembshuri, afsh e zjarr. Me dhimbje të kujtojmë e nderojmë si ishe, me fjalën e pasionin flakë, në gjurmët e tua do të shkojmë, është njëlloj si të të japim jetë dhe gjak, Më i kthjellët se ti nuk ishte kristali, nga e tillë baltë ishe i ndërtuar, se ishe dhe mbete bir shqiptari, vdiqe, me Shqipërinë i dashuruar. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 5:51 pm | |
| SABRI HAMITI VESA Gjurmët e hapave në vesë në livadhet e kullotura të mëngjesit të shtatorit.
kurrë nuk i gjenë ai që kthehet në mesditë që kthehet nëmbrëmje.
Këta janë hapa të nisjes kthimi është i pamundshëm. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 5:58 pm | |
| U ZUNË RRUGËT (Ismail Kadare)
U zunë rrugët me dëborë Afër teje s´mund të vi. Rri dritareve me orë, Në mendime futur rri.
Era zë të ulërijë; Gjithnë rrugët mbenë shkret... Bora s´ka ndërmend të shkrijë. Ti siç duket nuk më pret. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 6:01 pm | |
| MILIANOV KALLUPI
KAM PARË NJË QEN... Kam parë një qen që qenërisht i lihte hijes së vet prej qeni. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 6:05 pm | |
| FERDINAND LAHOLLI FILOZOFIJA E HESHTJES Heshtja është e vetmja mundësi e lejuar, palejimin shekullor për të shprehur.
Në kullën e saj,teksa rrinë të ngujuar do të thotë se jemi,paçka se të vdekur. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 6:10 pm | |
| DIAMANT ABRASHI VJESHTË NË MUA Jam i helmuar nga vjeshta si gjethi që lëkundet para se të bjerë si skeleti që lëkundet pa gjethet e blerta në sfondin e largët pranvera ma shkel syrin. | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 6:23 pm | |
| Letër një Luftëtari
Duke pritur të kaloj stuhia na rritet mjekra thonjtë na zënë ethet
Gojkyçur
numrojmë shkopinjtë fyerjet sharjet,shkarjet
Unazat luajnë nga vertebralja
Duke pritur harrojm se jemi
Harrojmë se në këtë shekul mbetën ato që thuhen | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Jan 20, 2008 6:28 pm | |
| TOKË TRËNDAFILASH
I
Toka ime diellore, që rritem me ty e je aq e madhe për mua; mal me thesare, 5 fushë grurore — t´i di ëndrrat tua.
II
Çdo fshehtësi unë ta njoh — dhe Yllin tënd 10 që të çon n´ardhmëri unë ta shoh; dhe dritën tënde që kaplon hapësirën unë ta di — 15 Zemër bujare, Tokë me burrëri.
III
E zgjuar je në mua, poezi e adhuruar, poezi vargjesh të dëlira — 20 qiell i stolisur plot xhevahira. Tokë trëndafilash për gjithë çka ke në zemrën tënde jetike, 25 në shpirtin tënd të kulluar, të përqafoj si fëmijë — tokë e bekuar, Kosovë heroike. | |
| | | Çamshqiptar Fillestar/e
Numri i postimeve : 21 Age : 40 Vendi : albania Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Jan 26, 2008 1:37 am | |
| Në mundsh...
Përkthyer nga Robert Shvarc
Në mundsh ta ruash arsyen, kur bota humbet fillin e fajin ty ta hedh dhe vetes t’i besosh, sa herë tek ti dyshojnë e s’të përfillin por edhe dyshimet drejt t’i gjykosh... Në mundsh të rrish në pritje, nga pritja pa u lodhur, e, kur t’urrejnë, urrejtje mos t’ushqesh, madje, ndaj shpifjeve të rrish pa folur, me thjeshtësi, me to pa rënë ndesh...
Në mundsh t’mendosh, por jo gjer në shkatrrim, të ëndërrosh, por jo si rob ëndërrimesh, dhe t’i trajtosh njëlloj e pa dallim ngadhnjim e shpartallim burim mashtrimesh... Në durofsh dot thëniet e tua të drejta në kurthe për trutharët, kopuket që t’i kthejnë, t’i shohësh të thyera gjërat më të shtrenjta e prapë t’i ndërtosh me vegla që nuk vlejnë...
Në mundsh fitoret që ke korrur t’i flijosh si në kumar, në një të vetme lojë, të rrezikosh, të humbasësh e prapë t’ia fillosh, dhe humbjen kurrë të mos e zesh në gojë... Në i detyrofsh dot muskul, nerv e puls e zemër të të shërbejnë edhe kur gjithçka duket e kotë, e të qëndrosh kur s’ke asgjë më veç vullnetit, që vetëm fjalën “Qëndro!” gjithmonë të thonë...
Në mundsh të flasësh me maskarenj, por nderin tënd ta ruash e t’ecësh përkrah mbretit pa krenari që të verbon... Nëse armiku apo miku s’të bëjnë dot të vuash, dhe gjithkend e çmon, por veç sa meriton... Në mundsh t’i mbushësh ti minutat aq të renda me vepra që peshojnë dije dhe mos kij asnjë dyshim, se jotja do të jetë Bota, me ç’ka brenda, dhe BURRË do të jesh, o biri im!
|
|
| |
| | | Beton Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Feb 02, 2008 2:46 am | |
| JEPNI PER NENEN C'thote ajo e ve e gjore, Mbretereshe pa kurore, Faqe-cjerre, lesh-leshuar, Shpirt e zemer perveluar, Gjysme e vdekur: " O shqiptare, Nenes mos ja beni varre". Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Qan e lutet nene e mjere, Kerkon vatren edhe ndere, Do lirin' e saj dhe mbrene, Sic e pat me Skenderbene, Bijt' e beses therret prane, Kur i thirri dhe si vane? Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Cilet jane ata tirane, Qe te prene e qe te vrane? Qe te therne bij e bija, Dhe tu nxi tu mbyll shtepia? Derdhni plumba o shqiptare, Gjakun nenes per te marre. Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Cilet bij te tradhetuan? Dhe te ndoqne dhe te shuan? Dhe te lane o shkab' e ngrate, Pa fole, pa zogj, pa shpate? Keta qena o shoke i mbytni, Mbushni gjyle qe t'i shtypni. Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Sa kerkon e sa te duhen? Burrat nga detyra s'druhen, Trimi i mire do t'te jape, Sot me vrap e neser prape. Hidhni, Hidhni tok dollare, Te mos mbetemi te share. Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Do te ndihim pa kursyer, Per ty, nena jone e vyer, Qe me drit' e nder te thuresh, Dhe me bijt' e tu te mburresh. Cila nene lyp parane? Cilet bij me shpirt s'i dhane? Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. Arme dhe fisheke mblidhni, QESEN edhe SHPIRTIN hidhni, Per lirine per mbretin* tone, Sot,pa neser eshte vone, Jepni, nenen te shpetoni, Komb' e vatra te ndertoni. Mbahu nene mos ki frike, Se ke djemte ne Amerike. | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Feb 04, 2008 12:07 am | |
| Shpejt dhe ngadalë
Mos u nxito!Mos u Vono!Duro!
Një kryefjalë shkruaj posi kjo
Vare mbi gjoksin posi hajmali
Ruaje ne diell dhe në shi;
Me lulet rrotull teje mos u merr,
Dhe I patrembur gjer në varr e shpjer
Mos u nxito!Pa mend mos u vono!
Kur shpirti sulet ,Ti mos u ndalo!