|
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:10 pm | |
| Nuk dua ta di.....The dreams Une te dua ne krah te rilind sa her vdes te te kem naten e mir te te kem mirmengjes por ti nuk mund ta dish une nuk dua ta dish
Une te dua ne krah te rilind sa her vdes te te kem naten e mir te te kem mirmengjes por ti nuk mund ta dish une nuk dua ta dish
Une te dua nga larg te me prekesh me t'mire do te ndjej mungese do te ndjej pran mi por ti nuk dua ta dish ti nuk duhet ta dish
Nuk dua ta dish se sa shum me mungon as kjo ora ne mur ne cdo raje renkon nese nuk jam aty ku ti enderron une nuk dua ta di c’mendim nga gjumi te zgjon
Mos me rri me prane nese fryme me nuk marr ti je engjell arte ndersa une jam zjarr nuk dua te djeg sepse ti je Jete
Mos me thuaj me fal falja s'eshte per ty une nuk mundem te shoh lote te ndese ne sy dhe kur me mendon ti jooo nuk dua ta di
Nuk dua ta dish se sa shum me mungon as kjo ora ne mur ne cdo raje renkon nese nuk jam aty ku ti enderron une nuk dua ta di c'mendim nga gjumi te zgjon
| |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:24 pm | |
| Ermira Babaliu
E njëjta ëndërr
Ka shumë kohë që për çdo natë Një ëndërr shoh... Sikur të flas, ti vetëm hesht Pastaj të puth, të përqafoj Ashtu si kurrë nuk munda në jetë
Ty brenda vetes të mbajta plot vite Sepse të desha dhe të ëndërrova Por s'të preka dot I pari njeri që gjithë qenien time Mbushi me zjarr me mall dhe me afshe Plot emocion
Nuk di se ç'isha unë per ty Por ti për mua ke qenë gjithçka Të ndjeja, te ndjeja dhe vetëm kaq Në rrahje zemre, heshtur, pa fjalë
Të tjerë kanë hyrë në jetën time Kam dashur por si ty jo kurrë Shumë vjet me parë E përsëri me imazhin tënd Pyes veten pse, pse të ndodhë Të ndodhë kështu...
Ndoshta tani ti je me një tjetër Por do të doja të jem me ty Lodhur nga vitet të gjej harrim ...harrim
Nuk di se ç'isha unë për ty Por ti për mua ke qenë gjithçka Të ndjeja, të ndjeja dhe vetem kaq Në rrahje zemre, heshtur, pa fjalë | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:24 pm | |
| Harroje dashurine tone -
- Ermira Baballiu
E di skam te drejte te thur une kete kenge se ty djale i dashur te shoh vec ne ender
dhe bashke kur u ndame nuk tham naten e mire por thame lamtumire
te lutem ti falma gabimin e rende se sot zemra ime kendon vec kete kenge por mua dhe jotja dhe dhimbja sdurohet po prape nuk bashkohet
harroje harroje ti dashurine tone largoje ti brenda i lumtur jeto
Po ti e di mire tani sec eshte dashuria nje mal me nje zjarr qe prape gjithkush e do harroje harroje ti dashurine tone largoje ti brenda i lumtur jeto
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:25 pm | |
| Se do ti dua -- Ermira Baballiu
Te te them je lule ti je me e bukur te te them je gonxhe ta humbas freskine se ti zemren time vashe o ma ke marre mos per koken tende mos me mbaj meri
se do ti dua, ti dua ato 2 syckat ti vash falmi mua se do ti dua, ti dua pergjithmone se do ti dua ,ti dua ato 2 buzkat ti vash falmi mua se do ti dua ,ti dua pergjithmone
te te them je drite ti verbon dynjan mos per koken tende mos me bej hatane se asnje ze tjeter zemra sme pranon mos per koken tende mos me torturo
se do ti dua, ti dua ato 2 syckat ti vashe falmi mua se do ti dua, ti dua pergjithmone se do ti dua ti dua ato 2 buzkat ti vashe falmi mua se do ti dua ,ti dua pergjithmone
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:26 pm | |
| Gjithmone -- Ermira Babaliu
Gjithmone prane teje kalova mos kujto se une ty te harrova do te mbetesh perhere ti pjese e zemres sime kur brengat largoja prane teje
Tash tjeter ty te perkedhel dhe mua me le zog te mjere do te kthehesh ne çerdhe ndonjehere por atehere s'do kete vend per shtegetare
Zemra ime e ndjen se s'do te kthehesh edhe pse e di se mua do m'plagosesh a thua dashuria jone dhe neteve pagjume do te mbetet gjithmone
E vetme po rri ne kete nate e vetme me dhimbjen qe ndiej ngadale po veshtroj hijen tende e cila pa kthim po shkon
Tash tjeter ty te perkedhel dhe mua me le zog te mjere do te kthehesh ne cerdhe ndonjehere por atehere s'do kete vend per shtegtare...
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:26 pm | |
| Lulet e Majit -- Ermira Babaliu
Nje dite te bukur maji une ty te takova tek po rrije futur nen nje lule lulet e majit per ty i enderrova lumturine ne shpirt veç ti ma fute.
Por tani je vyshkur me s'ke ere lulet e tua per mua s'kane me vlere nuk je ti lulja e bukur e dites se Majit por je lulja e kenges sime te vajit
Me kujtohen ditet kur rinia sa here rrembehet ajo nga dashuria ishe e vogel atehere vajza ime s'mendoje tjeter vecse per enderrime
S'me harrohen ditet kur rinia sa here rrembehet ajo nga dashuria ishe e vogel atehere vajza ime s'mendoje tjeter veçse per enderrime
Por tani je vyshkur me s'ke ere lulet e tua per mua s'kane me vlere do te kujtoj perhere moj lulja ime ndonese je kaq larg kesaj zemres sime
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:27 pm | |
| Nen strehe -- Ermira Babaliu
Ne njeren prej streheve te nje prej shtepive degjonim te heshtur ne pikat e shiut dhe lehtas fytyren ja merrja ne duar dhe buzkat e njoma ja puthja nxituar
Por iku çapkenja nje nate prej meje kur hena e zbehte copetohej ne pellgje por iku capkenja nje nate prej meje tani rri menduar, i tallur prej streheve
Dhe era e lehte tund gjethet ngadale me shfaqet mes lotesh fytyra e saj
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:28 pm | |
| Buze korale -- Ermira Babaliu
Valle kujtoje ate cast ku separi shikimet u ndeshen na lidhen me fort u deshem sa asnje tjeter
Yjet ne qiellin e zjarte ne kendin e lagjes se vjeter na lidhen me fort u deshem sa asnje tjeter.. ooh ohhh ohhh.... zemres sonte i kujtoj oooh ohhhh mos vono...dhe kaq shpejte mos harro
Buze korale edhe sy plot shkelqim eja vajze me perqafo plot gezim mos vono... dhe kaq shpejte mos harro
Ne varken tone te lundrojme zemrat ne t'i bashkojme hajde hajde hajde hena per ne sot ndricon hajd hajde hajde liqeni i bukur na fton hajde hajde hajde hena per ne sot ndricon hajd hajde hajde liqeni i bukur na fton
Buze korale edhe sy plot shkelqim eja vajze me perqafo plot gezim mos vono... dhe kaq shpejte mos harro
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:28 pm | |
| Kali i Bardhe -- Ermira Babaliu
Kam kohe qe dua te ze nje kale te bardhe te rend dite e nate bashke me te neper savane
Rend kali, rend une, fryn ere dhe shkelet bari oooo pse ik, pse largon, pse s'afrohet vete ai kale
Si pune e ketij kalit te bardhe eshte dashuria qe spati meshire aspak per lotet e mia
Urimet i coj une asaj prej perendise qe kurre trishtim mos paste prej dashurise
Vendosa dhe une nje dite qe te largohem tek zhurmat, tek njerezit dhe vajzat te mos afrohem
Perpiqem mundohem te ze ate kal te bardhe i vetem te jetoj bashke me te neper savane
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:29 pm | |
| Nje jete nga jeta ime
Nga gëzimi ndejta zgjuar atë natë kur krahët e mia dhe zemrën time i ngrohu një fëmijë
Ndjeva vehten të më flasë si s'kam folur në jetën time dhe me gjuhë të zemrës fliste ky fëmijë
Tek shtërngoja plot me mall atë jetë nga jeta ime ndjeva dashurinë që rritej si një këngë një poezi
Ja si lind një poezi ja si lind në zemër kënga hyn mes nesh dhe një fëmijë …sjell dashuri
Tek një foshnjë unë e ti fort i kemi lidhur ëndërrat çel, tek buzeqeshje tij …motiv i ri
Vallë kush do ta dijë, sa jeton një dashuri?
Le ti marrë rrahje zemrës dhe ti japë jetë ëndrrës dhe tek çdo njeri jeton një dashuri... jeton
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:29 pm | |
| Mikja ime
A të kujtohet ty pranvera Kur ne shëtisnim bashkë të dy Më thoshe ti ngahera vdekja më ndan nga ty Më thoshe ti ngahera vdekja më ndan nga ty
Vajti moj varfëri e mjerë Djemtë të shumtë ti i ke Paret si dua s'kanë më vlerë Zemra e mirë është flori për ne Paret si dua s'kanë më vlerë Zemra e mirë është flori për ne
Dhembjes kush dashuroi një herë Ti je prej meje sa të rrosh Qofsha dhe në pallate t'arta O mikja ime ty s'të harroj Qofsha dhe në pallate t'arta O mikja ime ty s'të harroj
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:30 pm | |
| Dua tu them -- Ermira Babaliu
Nuk e kuptoj pse large ti me rri ndoshta djale sa te dua nuk e di sa te thashe qe te dua shume ti me s'u ndave nga une
Dua tu them se ne dashuri nuk e dua dimrin ne sy
Dal te takoj plot lumturi edhe kur ndjej te ftohte ngrohem une nga ty dimrin se do kjo seshte cudi sepse emrin e ak dashuri
Ndodhi nje dite qe nena na pa nga takimi kur u ktheva dhe me tha Ceshte ky djale? duhemi i thashe dikur ke qene dhe ti vajze
Do ta mbajme ngrohte ne kete dashuri s'do tja shujame zjarrin ne gji
Loder nuk eshte kjo ndjenje e forte zemren e trondit kur dikush rri ftohte dua tu them kush prek dashurine s'e ka lehte ta gjej lumturine
Dua tu them kush prek dashurine s'e ka lehte ta gjej lumturine
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jul 07, 2008 10:31 pm | |
| "Kali i bardhe" - Ermira Babaliu
Kam kohë që dua të zë nje kalë të bardhë Të rend ditë e natë bashkë me të nëpër savanë
(dy herë) Rend kali, rend unë, fryn erë dhe shkelet bari ooo Pse ik, pse largon, pse s'afrohet vetë ai kalë
Si punë e këtij kali të bardhë është dashuria Që s'pati mëshirë aspak për lotët e mia
(dy herë) Urimet i çoj unë asaj prej perëndisë Që kurrë trishtim mos pastë prej dashurisë
Vendosa dhe unë një ditë që të largohem Tek zhurmat, tek njerëzit dhe vajzat të mos afrohen
Përpiqem mundohem të zë at' kalë të bardhë I vetëm t'jetoj bashkë me të nëpër savanë
| |
| | | voglushja Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Jul 30, 2008 6:12 pm | |
| Moj Kosovë,moj nëna ime, ndonëse jam unë i mërguar, dashninë tënde zemra kurrë s'ka me harrue! Sa e kem pritë kët ditë moj nanë,sa e kem pritë,sa e kem prit! Për Kosovën Republikë,Republikë, Republikë! Sot po hedh vallen shqiptari sa e kem pritë,sa e kem pritë! Krah për krah me Ahtisarin sa e kem pritë, erdhë kjo ditë,erdhë kjo ditë! Viti 2008, n'Kosovë për vizitë, o sa t'kemi pritë me të pa ty republikë shumë të paska hije ky petku i lirisë, o perla e ballkanit tash vete e zonja shpis! U desh rrugë e gjat me mbërrit këtu ku jena, me pas kto që kena shqipen me dy krena, Ëndrra e çdo shqiptari, është ëndrra e Rugovës, nuk ka kompromis pavarsin të plotë Kosovës! Kosova është e jona, ç'është e jona,është e jona rri matanë urës mos hajde nga kjo zona. Ne nuk jena shtet i ri po më i vjetri që ka ballkani, dëshmitar roman e grek, e sulltan mbas sulltani. Ju zbritet nga karpatet se ju përzuri Rusia, në vendali në shekuj, e na përzutë nga shpia. Qen na vrave e na preve tu fillu nga plaku e deri te fëmija, plagë që nuk shërohet, t'kalojnë vite me mijra, por ju kishit bo më shumë po të mos ish per Ameriken, me bomba t'kordinume jua u niu bytha frikën! E këndej nga ana tjetër ja patë zemrën shqiptarit, ja lumsha uck-se,ju a dha plumbin mu te balli, qen,barbare bëjnë gjëra të dëshpërume, na kishin fut në kthetra e s'donit me na lëshue, ate q'ëndërrojnë ata është e shumë e harrume, teori e gabume Jugosllavia e skadume. Ne do vazhdojm përpara veq per hir të brezit të ri, ajo që më ndodhi mua të mos i ndodh atij, do ti tregojmë ku jena gjithashtu dhe nga erdhëm, o sa rrugë e dhimshme, kujtimet fusin tmerrin. Nuk i harrojmë ne jo vujtjet,mundimet, vrasjet,përdhunimet grabitjet,kërcënimet, varret masive, vrasjen e mijëra fëmijëve para syve të botës e bota shumë naive... Nuk e harrojmë ne jo lotë e sakrifica, masakër,makabër, shënjestra sot Drenica. Ekzekutim barbar, nga i fundit tek i pari, pjesëtar të gjithë familjes me to Adem Jasharin, me to Adem Jashari, figurë e rrallë shqiptari, dha shembullin i pari, me zjarr luftohet zjarri, e mbrojti me jetë të vet atë që na e lan të parët Kosovë të pavarur Kosovë për Kosovarët, historia është e zezë, po ne do të tolerojmë, dhuna veq po erdhi, se ne s'po e kërkojm, ajo që dojm tani, është paqe,harmoni. Rugova nga parajsa po gëzon si unë e ti.. Po të ishte këtu me ne a do ta kishte shallin? E dimë pse e mbante e dimë ku e kishte hallin, me siguri se do ta hiqte tash që erdh kjo ditë o nënë sa kemi prit,Kosova Republikë! Sot po hedh vallen shqiptari sa e kem pritë,sa e kem pritë! krah për me Ahtisarin sa e kem pritë, erdhë kjo ditë,erdhë kjo ditë! | |
Numri i postimeve : 906 Age : 42 Vendi : ngat njanit Profesioni/Hobi : psikologe Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Aug 02, 2008 3:21 pm | |
| o mor djal i ri ne ate gurbet-adem ramadani.
O mor djalo i ri ne at gurbet O mor djalo i ri ne at gurbet Oo kthehu djal se vajza te pret Oo kthehu djal se vajza te pret
M'pate than se do te kthehesh shpejt M'pate than se do te kthehesh shpejt Oo shkun shum muaj e u banen vjet Oo shkun shum muj e u banen vjet
E harrove fjalen qe mke dhan E harrove fjalen qe mke dhan Oo ket pranver dasmen do ta bajm Oo ket pranver dasmen do ta bajm
Mu verbuan djal dy syt e ballit Mu verbuan djal dy syt e ballit Oo qajn per mue edhe zogjt e malit Oo qajn per mu edhe zogjt e malit
Ne gjdo mbremje gjdo mengjes te bardh Ne gjdo mbremje gjdo mengjes te bardh Oo pres prej teje te me vjen naj fjal Oo pres prej teje te me vjen naj fjal
E mallkova un per jet gurbetin E mallkova un per jet gurbetin Oo na ndav zemrat e asgja sna mbeti Oo na ndav zemrat e asgja sna mbeti | |
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Aug 02, 2008 3:23 pm | |
| te dua kosove-shkurte fejza.
Të dua Kosovë, po si të mos dua sa shumë lotë u derdhën, përmbi varre tua. Kur një ditë e prite, tash e 500 vjetë ku me gjak tu rritën edhe fëmija në djep Je shumë më e bukur moj Kosova nanë Trimat që dhanë jetën, thellë në gji i mbanë
Të dua Kosovë, për kullat dhe malet Dashunia e jote, nuk blihet por falet dhe ashtu përhape, si rrezja në votër si buka dhe kripa, kur shtrohet në sofër Je shumë më e bukur moj Kosova nanë Trimat që dhanë jetën, thellë në gji i mbanë
Je shumë më e bukur moj Kosova nanë Trimat që dhanë jetën, thellë në gji i mbanë | |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Aug 11, 2008 9:52 am | |
| KËNGË PËR BEJTULLAH KËÇIKUN 1. I:Vallë, po kush s’e njohu, Bacë Bejtullah Këqikun? Bukë e kripë për mikun – plumba për armikun!:I I:Vallë, po kush s’ e njohu, Bejtë – humanitarin? Lapsa për shkollarin – plumba për tradhtarin !:I I:Vallë, po kush s’ e njohu, Bejtën – atë skofiar? Atë bamirës të madh – atë zemër bujarë ?:I I:Atë, që ia ktheu buzëqeshjen skamnorit! Atë, që ua dinte hallet njerëzve, n’ ditë të zorit !...:I 2. I:Atë, që kurrë s’ kursente, për të shpërndarë ndihma! Atë, që ua fshinte lotët , fëmijëve jetima!:I I:Atë, që ua jepte bukën, njerëzve të uritur Dhe kurrë nuk harronte, se vet kështu është rritur !:I I:Ditën derdhte djersën n’ Gjilan, Anamoravë, Natën bënte gjumë me ëndrra n’ Velegllavë!:I I:Hapte rrugë e shtigje, mu n’ zemër të tokës, Që t’ i afrojë njerëzit sa më afër botës!:I 3. I:I ndihmonte nxënësit, studentët, arsimtarët, Ndihmonte kulturën, poetët e shkrimtarët...:I I:E ndihmonte shkollën, e ndihmonte librin, E luftonte t’ keqën, e afronte t’ mirin!:I I:Seç e shponte gurin, mu në zemër t’ tokës, Që t’ ua kthej me ari, bijve të Kosovës!:I I:E ndihmonte luftën edhe çlirimtarët, Ta fitojnë lirinë që të gjithë shqiptarët!:I 4. I:Me dy djemtë e vet-e, me forcë të Anteut, Nga një pushkë më tepër ia shtuan Atdheut! :I I:Për liri t’ Kosovës e shkriu pasurinë, Por vdekja e ndau pa e pritë Pavarësinë! :I I:Vdiq me fjalë t’ Naimit, duke i pëshpëritur , Të rinj e të reja duke i porositur: :I I:“Punë dhe vetëm punë, vëllezër , natë e ditë, Që të del Kosova prej territ në dritë!”:I
Gjilan, më 29 Maj 2008. Demir KRASNIQI | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Aug 11, 2008 11:18 am | |
| Shqyptar!
Ket kangë veta e kam shkrue, Por m’thuej ça kam fitue? Idhnim e t’çame krejet Me t’ba me dalun fejet! – E pra tash kallxon moti Se a kjeçë kangtar i zoti.- Por s’asht për t’u çuditun, Pse kur mi dhe t’kobitun Krye-kungujt vehen t’parë, Vaj-halli! Për kangëtarë... Ani, krye-kungujt desin Por kangët e mija jesin. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:44 am | |
| Moj Drenicë e Haki Ymerit
Agim Gashi
Kull´ e Kamer Loshit Dhe Ahmet Delisë, Ndeleni Ju vajin Për msues t´letërsisë. Mjaft kanë qajtë lisat, Blinajat n´Aqarevë, Kur ja morën jetën Çunat e pa nderë. I Kulla e Tahir Mehes Qe e mbrojte nderin, A sma fale nji lule Per Haki Ymerin T´ia la te vorri Msuesit t´letersise, Qe ja moren jeten Diten e lirise. II Nur i Azem Bejtës Dhe Adem Jasharit, Ja përkdhelin plagët Atje n´thellsi t´varrit. Vjen Shote Galica E të përkdhel Ty, Trimin e Kosovës Që ra për liri! III Flej me gjyshin tand Trim Tahir Binakun, Që bajlozav shkie Mirë ja ipte hakun. Të rrallë janë kta trima Që i pat Kosova, Tash t´erdhi përgjithmonë Dhe Ibrahim Rugova. IV Lut´ Kosova e bukur Me zemër të madhe, Të ndalen hasmenitë Dhe vrasjet nder shqiptare. Pash gjakun e derdhun Pashë vorret e mija, Pa gjak e pa krim Të g´zohet Liria! Düren, 18.08.06
KENGE PER HAKI YMERIN
Agim Gashi | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:45 am | |
| Libri i parë i Haki Ymerit „Lirika të përkthyera” Hej n´ato maja ku s´shkrin bora, N´ato rreze e n´ato hije, Kanga e zogut e merr qiellin, Bashk me kangë e gaz femije, N´vaj të Nikës tash Vojnik Lind nji trim zemër çelik, Për tu rujtë besa e nderi Lind i trimi Haki Ymeri. Po n´Drenicë në atë kshtjell burrnije Që i dha trimat me nam trimnije, Ku n´barot u shkonte jeta, Ku n´Bajloza turrej Azem Bejta, Ku me besë o matej burrnija Ku s´dorzohej Kamer Sejdija, Ku merr hak Ahmet Delija, Ku janë sulë shumë trima tjerë Që për Kosovë binin me nderë, Brez pas brezi pertrihej Gjaku, Tash pertrihet Tahir Binaku, Me i ndritë besa e nderi Lindi e rritet Haki Ymeri. Lindja e rrita e djalit t´ri, Shum bujare në këtë shtëpi Ku rrinin burrat e kuvendojshin Për liri besen e vnojnshin Ku gjith flitej fjalë trimnije Fjalë të besës e fjalë burrnije, Me buzë n´gaz pritej miku Ku perbuzej gjithmonë anmiku, Miku i shpisë vjen pa trokit Me i ba planet e lirisë Me këtë Odë krenohej Drenica Aty vinte Azem Galica Gzohej shpija dhe shtrohej darka, Kur u vinte Shahqir Smaka, Hije nuri kish konaku Mirë i priste Ymer Binaku. Kështu rritej dhe edukohej Piqej djali e shkollohej Kryente shkollë e fakultet Kontribut për atëdhe jep, Tuj mendu veq për liri Shpirti i tij s´gjente qetësi Kishte shokët t´mirë me vete Ismet Racin e Fadil Gecin, Ksaj Drenice ja rritshin namin Me bujarin Xhafer Behramin, Edhe tjerë trima të rrallë Burra t´fortë e atdhetar. Që për luftën tash mendonin Popullatën ta ndihmonin, E Hakiu jo nuk ndalej Dhe armikut nuk i falej Por atij ja ipte hakun Bash si kopje e Tahir Binakut. Dhe kshtu lufta ashpërsohej Në Kosovë gjithkund luftohej, Haki Ymeri burrë bujarë E ndihmoj luftën pa ndalë; Hem me pushkë e hem me pare, Edhe me ndihma humanitare I bante shtretnit për ushtri, Me familje e vllezen te tij Pa sakrifica ska liri! Këtë e dinte Haki Ymeri Se ku ish besa e ku ish nderi Lype vlla te ky burrë dai Që nuk ndalej për liri. O babë i mirë i gjashtë fëmijëve Familjar e luftëtar Profesor dhe edukator Shkrunte vjersha dhe përkthente Asgja mangut n´shoqri s´lente, Se e dinte çka ashtë jeta Me arsim dy fakulteta. Në krah pushkën e në dorë lapsin Kshtu anmikut i ipet haku Siç ia dha Tahir Binaku. E nderonte President Rugovën, Ai e donte shumë Kosovën LDK-në e kish parti Se shumë vjet tuj lypë drejtësi Edhe lufta u ashpërsue Në shumë fronte tuj luftue, Filloj egzodi në shqiptari Ikshin njerzit me gra e fmijë, Në Shqipni e Maqedoni, Në Turqi e Itali, Haj ne Zvicer e Gjermani, Në Kanadë e Amerikë, Në kater anët shqiptart´ tuj ikë! Filloj lufta nga ajri e toka Tash lufonte e tane bota Amerika mikesha e jonë Filloj Serbinë e bombardon, Ja ka qart tank e ushtri Bash me zor n´Serbi i ka kthy! N´Kosove kthehej shpresa e nderi, Gzohej shumë Haki Ymeri Siq i gzohet fmiu nanës, E siq i gzohet o nata hanës, U gzuen mbarë shqiptaria Nisen shpejt me u kthye te shpija Ah e ambel ashtë liria. Haki Ymeri djalë zotni Filloi punën tash n´liri. N´degë të vet nis aktivitetin, Për me que n´vend amanetin ; Të shumë trimave e djemve t´ri Që ranë në luftë po për liri, Por dikuj si konvenonte Që Kosova para t´shkonte, Nis´ formohen turli SHIK-u, Që i gzohej veq anmiku LDK-istat me i pengue E ata vetë me përfitue; Materialisht e politikisht E me marr me dhunë pushtetin Qe me grushta t´përshëndesin! Nis e bajnë plane të ndyta Prap me vrasje politika, Veshin maska si bandita Për me vra shqiptarë në prita. Spo e dojnë Ibrahim Rugoven Komuniste e don Kosovën. Kanë ba plane ku me ja nisë, Kanë vendosë t´fillojnë n´Drenicë Djemt ma t´zot me ja vra Kosovës Me ja thye „krahët“ President Rugoës! O me 2 nandor ´99, E Hakiut prit´ i kanë zanë Djem të kqij me maska t´zeza, Tre katila, tre kriminela, Me ni veturë Opell Omega Me nji veturë të zezë katran Mu si zemrat qysh i kanë! N´fshatin Burojë e kidnapojnë Në Açarevë n´male e qojnë E rrahin djalin e torturojnë Porse jo, jo se nënshtrojnë. U përgjigjej me pak fjalë : -Sjam komunist e as tradhëtar Drenicak jam zemer bujarë ! Kriminelat smund t´durojnë T´lidhun djalin e pushkatojnë, Frigacakët kshtu veprojnë Me dalë para nuk guxojnë; Me shumë plumba vritet djali Por nuk vritet jo ideali, Që e lirë të jetë Kosova E t´na prijë President Rugova. U hap lajmi si rrufe Në Kosovë t´shtrejtin atdhe, Se na vranë besen e nderin Na e kan vra Haki Ymerin, Të pa besit sa ma ska Që mbulojnë fytyrat mos me u pa Që e vrasin dijen, shkollën, Që jau vrasin fmive lojen, Që shkelin n´dije e shkelin n´besë E n´jetima Kosova t´jesë! E vranë shokun e Idriz Rrecit Edhe shokun e vllaznive Geci, Sejdi Koci se nal vajin Si t´ja vritshin atij vllaun, Ja kanë vra nji trim Kosovës, Me ja thye krahin President Rugovës E gjashtë fëmijë jetim me i lanë Me u rritë vetëm me nanë. Sot n´Vojnik në ato vorre E rrokë flladi nji përmendore Ku pushon trimi i nderit I Heroit Haki Ymerit, Ku shkojnë lulet nga vllaznija Nga familja e mbare shqiptaria Në nderim të Drenicakut Të asaj kopje të Tahir Binakut, Fli i qetë Haki he burrë Se Kosova s´tharron kurrë. 2006.03.25 Düren Mr Ismet M. Hasani | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:47 am | |
| GJUHËN SHQIPE MOS E HARRONI”
Ju shqiptarë në Diasporë, rrini me lapsa e libra n’dorë, shkruani, shkruani e lexoni gjuhën shqipe mos e harroni!
Ju që jeni pak më të vjetër Merrni vetë e shkruani në letër: dhe tregoni brezit tjetër ”gjuhën shqipe ta shprehni n’vepër!”
Mbajuni të rinjve ligjërata Ta mësojnë shqipen këto gjenerata! Dhe tregojuni të gjithë shqiptarëve” Të mos harrojnë gjuhën e t’parëve!”
T’i mbajnë n’mend fjalët e plakut I tregonte ulur n’ballë t’oxhakut: ” Koha është e brezit të rinj që i kanë çelë nga dy palë sy!”
”Dy parë sy ua dhuroi shkolla zemër butë e mendtë e holla!” Mësoni ju, sa jeni të rinj Së kur t’plakeni s’ju bën dobi!”
Kjo është këshillë për mësim Sidomos për ata n’mërgim: - këtu shumë shpejt vitet kalojnë - gjuhën e nënës mos ta harrojnë!”
Prandaj merreni si a m a n e t Ju shqiptarë që jeni në Kurbet: ” Mos e harroni gjuhën amtare, se ju namin nënat shqiptare!”
”Mos lakmoni gjuhën huaj ajo kurrë s’bëhet e juaj - mësojnie shqipen si gjuhë të parë - mos të harrojmë se jemi shqiptarë!”
Jeta në mërgim shumë imponon, Nganjëherë për keq na mëson, - Mos e lakoni rrugën e mësimit, - Të edukatës edhe arsimimit!”
Mësoheni të flisni ju mirë shqip, Bukës – bukë e krypës – krypë! - E mos vraponi shumë pas pasurisë, - Por pas mësimit dhe diturisë!”
Merruni me të drejtën e të vërtetën Dhe kurrë mos e mundoni veten, Sepse koha e bën të veten Lehtësojani vetes jetën!”
Mos e leni mbrapa mësimin Mos lakmoni aq shumë fitimin. Fitimi i tepërt ta shkatërron jetën Me dije e mësim din me ruajt veten!”
Në dije e arsim bëhuni lakmues Mos punoni gjithmonë si pastrues, Arsimoni vetën dhe këtë gjeneratë Me punua në zyre e n’administratë!”
Mësimi ua pasuron gjendjen psikike, Dhe ju largon prej punëve t’rënda fizike. Më mësim i bëni kushtet më të mira Dhe largoheni prej kushteve të vështira!”
Dhe ju lus more vëllezër shqiptarë! Mos u bëni ju ziliqarë, Njërin tjetrin – mos e urreni Mësohuni që t’mira t’ju bëni!" Dëgjoni këshillat e prindërve t’uaj, Mos futni n’jetë adetin e huaj, Praktikoni adetet atdhetare Mos u plasni zëmrën nënave shqiptare!"
Nuk është mirë nënat t’ju mallkojnë, Se ato gjithherë mirë ju mësojnë, GJUHEN SHQIPE MOS E HARRONI, KOMBIN E JUAJ E RRESPEKTONI!”
Hässleholm – Suedi, 11 prill 2005 Mr Ismet M. Hasani, prof. Suedi | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:48 am | |
| Agim Gashi Disa poezi për të rritur e disa për fëmijë Agim Gashi ERDHI PRANVERA Dor´ për dore merrim rrugen, Me shetit o nepër ara Babi e mami po më thonë, Azale moj ec e para. Shpejt vrapoj nën hije t´ahut, Ku ka lule te ai kru Pak për babin e pak për mamin Lule t´bukra me i tubu. Po vrapoj unë bregut t´lumit Shokë e shoqe m´dalin para, Por ma tepër ndër të gjithë E dua qengjin plot me lara. Pata e lumit bën guak, guak, Azale rri me mu pak, Gjeli këngën kikiriku Bashk me qengjin rrimë te fiku. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:49 am | |
| PSE MOJ VDEKJE?...
Pse moj vdekje vdiqe para meje, E ma bëre jetën shkrumb e hi! Pse s´më more mori spari mua Po më le t´jetoj pa dashuri! Oh! Vdekje, vdekje-sa e mirë je ti, Çka të duhet jeta-oh pa dashuri! Pse moj vdekje mua më kalove, E më le të vuaj në ketë jetë!? Përveq vuajtjes edhe vajit, Asgjë mue s´më ka mbetë. Oh! Vdekje, vdekje- sa e mirë je ti, Çka të duhet jeta- oh pa dashuri! Ah moj vdekje po ta qoj një fjalë, Eja e kthema ti mu lumturinë, Ose merrma o ti jetën mua, Ose kthema ti mu dashurinë! Ndëgjoni o pleq, ndëgjoni ju të ri, Nuk kalohet jeta, o pa dashuri! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:50 am | |
| O BILBIL I MALIT
O bilbil i malit, Ti që po këndon Ore zanin tim A nuk ma ndëgjon. A nuk ma ndëgjon, A nuk don të flet, Zemra mu ka nxi N´shpirt e kam nji dert. Unë pata shumë shokë, Tani skam as miq, Vetë e pata fajin T´gjithe mu banë „anmiq“! Vinin shokët vinin, Pleq edhe të ri U bëja meze t´mira, Verë edhe raki. Tani jam hargjue, As buk s´kam me ngranë, Nji shok të asaj kohe Kund ma smund e gjan. Ikën dhe u tretën, Kështu e ka dynjaja Me hangër e me pi Ska te fukaraja. O bilbil i malit Mos të shti n´merzi, Thuaja kangës tane, Mos mu tret dhe ti. Do mbledhi kokrra meli, Në fusha e vrri, Mos e ndalsh ti kangën Ato ti jap Ty. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Aug 13, 2008 5:51 am | |
| NJË DITË T`BUKUR
Një ditë t´bukur t´ksaj pranvere, N´pishat e Deçanit, Vasha e bukur malësore I jep besën djalit. Aty u dha besa, E u lidh miqësia, Aty u shtri dora, Lindi dashuria. Një ditë t´bukur t´ksaj pranvere, Pranë lumit të kulluar, Po qëndrojnnë vasha e djali Të dy të dashuruar. Aty u dha besa E lidh miqësia, Aty u shtri dora Lindi dashuria. Një ditë t´bukur t´ksaj pranvere, N´livadhin e lulëzuar, Po qëndrojnë vasha e djali Të dy t´besatuar. Aty u dha besa, E u lidh miqësia, Aty u shtri dora, Lindi dashuria. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
| | | | Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |