|
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:50 pm | |
| Dasma Rovena Stefa Ne dasmen time, ti zemra ime Eja e mos ngurro Don qe t’na ndajne bashke nuk na lane Trego se ende me do
Eja ne dasem eja, une te pres tek dera Dhe nese pyet per ty dikush Do te them se je krusht
Bini o ju tupana hallin o kush ma din Ate qe e desha une sod e kam karrshi Bini o ju tupana bini o veq per mua Ate qe e desha une sod s’kam drejt ta dua | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:50 pm | |
| Sonte mos mendo Ema Bytyqi Me kujtohet pike loti Kur nga dhembja u ndal moti Dhe ne zemren time binte shi Dhe askush nuk do ta di Pse ky vrer, kjo ironi Varur ne buze mua me rri....mua me rri
Por tani qe vitet kann kaluar Endrrave mos ju besoj
Sonte mos mendo se dashuroj Vete je ai qe s’me harron dhe Enderron se naten dikush te zgjon Sonte mos mendo se dashuroj Vete je ai qe s’me harron dhe enderron
Ti aspak mos u qudit Ti aspak mos u druaj Nese une te shfaqem rastesisht Do te vij nje nate tek ti Do te shfaqem porsi zane S’dua t’jem tek endrrat tua gjate
Por tani qe vitet kann kaluar Endrrave mos ju besoj
Sonte mos mendo se dashuroj Vete je ai qe s’me harron dhe Enderron se naten dikush te zgjon Sonte mos mendo se dashuroj Vete je ai qe s’me harron dhe enderron (2x) | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:52 pm | |
| Me mire te kisha une nje shkemb dhe dallget te rrihnin ne koken qe s'me dhemb Nese me mire do te ishte te kisha une nje mal dielli me rreze te me griste kemishen e bardhe
Edhe me mire do te ishte te kisha une nje peme me fruta e gjethe te blerta qe kur te mos bien me mire akoma do te ishte te kisha une nje kenge tinguj e nota te mbidhja ne cdo vend
Por une e di, e dashur kam nje detyrim gjithmone me ty,ne lindje perendim jo s'mund te jem as shkemb, as mal, as peme thjesht nje njeri per ty une do te jem
Se ti je motiv i jetes time vec per ty do te jetoj ti me ben te fle pa mendime vetem ty une enderroj
Sikur te isha nje cop qielli i ftohte ne zemren tende do vija une te lundroja edhe nje yll te isha me diellin drite ne sy driten time te gjithen do te ta falja ty
Ty Vetem ty ty vetem ty ty gjithmone ty ty vetem ty
Por une e di tani cdo gje ka nje kuptim eshte thjesht nje ndjenje pa fund pa perendim tani po mund te jem dhe shkemb dhe mal dhe peme Gjithcka per ty, per ty une do te jem
Se ti je motivi i jetes time vec per ty do te jetoj ti me ben te fle pa mendime vetem ty une enderroj | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:52 pm | |
| Ilir Shaqiri
Katër stinët e dashurisë
Se mbajë n'mend si shkoi Pranvera Si më ike edhe ti Zogjtë sërish i solli era Streha zu e pikon shi. Ditët ikin ndërrohet stina Ndërrojmë dhe ne por jo kujtimi Në një kopsht me trëndelina Midis vere resh trishtimi.
Rrushi nxin tutje në vreshta Kokërrzohet loti gurrë Shtrat me gjethe bëri vjeshta Pritjen time si dikur. Zuri dimri borë e trashë Vello e bardhë e nusërisë Se si ikën nuk i pashë Katër stinët e dashurisë
Në fund të botës a në skaj Ku ke humb, o shpirt pa faj ? Nuk të gjej as nuk më gjen Malli ytë të qet s'më len. As një letër e asnjë fjalë Dashuri që djeg si zjarr,
Se si ikën nuk i pashë Katër stinët e dashurisë | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:53 pm | |
| Shqiperi o nena ime
(Vaçe Zela)
Rrjedhin o mengjeset, rrjedhin si ujevara, ja keshtu mes njerezve, jeta jone edhe hapat
Hyj dhe une mes tyre, shtoj nje fjale, nje kenge, eshte kjo kenge e jetes, per ty Shqiperi, per ty Shqiperi moj nane
Me merr ne krahet e tua, si merr femijen nena, qe ballin te ma puthi, edhe dielli edhe hena.
Une marr nga drita jote, ti merr nga zemra ime, dhe dore per dore rendim, e shtrenjta jeta ime.
Rrjedhin o buzembremjet, rrjedhin kalterojne, ne nje kend te globit, rritim jeten tone
Hyj dhe une mes tyre, shtoj nje fjale, nje kenge, eshte kjo kenge per jeten, per ty Shqiperi, per ty Shqiperi moj nane | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:53 pm | |
| Telefonate zemrash
(Françesk Radi&Mariza Ikonomi)
Sot ke ditelindjen, bija ime, por une jam larg e nuk vij dot, Ne çast me çelin plot urime, ç'te flas me pare ne telefon?
Kujtoj me mall diten kur linde, çastin kur vura emrin tend, kur te quajta Saranda, si ty i bukur eshte ky vend, sa ky qytet te rrosh ti Sara, lotet si deti Jon.
Tani qe flas me ty o babi, ne duar mbaj fotografine, bashke me ne eshte edhe mami me puth ajo, me puth dhe ti
Zerin degjoj ne telefon, sesi me duket nuk e di, prap me puth, me perqafon, ??????tamam si ktu n'fotografi kur ta mbyllesh telefonin, une te degjoj perseri. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:54 pm | |
| Sa kam pritur te jemi prap te dy
(Ardit Gjebrea)
Sa kam pritur te jemi prap te dy dhe liqeni dhe pemet jane aty vetem s'jemi ata qe jemi dhe s'themi ato qe themi dhe kujtojme tekstin e vjeter ndersa shkruhet kenga tjeter
Edhe prap ja ku jemi ne te dy njeri tjetrin se shohim me ne sy sa veshtire te bisedojme se nuk dime ku ta fillojme dhe kam frike te te afrohem cudi
E ndoshta pemet liqeni dhe bari do te donin qe te flisnim perseri edhe pse fjala vertet eshte e cmuar si argjendi por heshtja eshte flori
E ndoshta pemet liqeni dhe bari do te donin te te puthja perseri po kush nga ne do te guxonte kush nga ne do guxonte i pari une per vete kam frike me ndihmo edhe ti me ndihmo edhe ti
Ja dhe pemet kur rrinim ne te dy edhe emrat qe gdhendem jane aty aty ka mbetur qielli dhe era edhe dielli dhe asgje nuk ka ndryshuar vetem ne kemi munguar
eshte aty ku ne mbollem nje gezim eshte aty ku na ndahu nje trishtim jane puthjet perqafimet, jane zenkat dhe gabimet jane aty ashtu sic ishin sa cudi. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Shi bie ne Tirane
(Motrat Libohova)
Dielli humbi nen nje ledh kur ti me the: Eja me mua se te dua ti vetem,eja me mua se te dua!!!
Shi bie ne Tirane nga malli yne edhe qielli qan je i dehur nga pija apo nga dashuria ti ec... por kembet nuk te mbajne(2 here).
Shi bie ne Tirane si nen ombrelle ti strukesh nen nje palme gjysma ime mbeti rrugeve te ketij qyteti shi bie ne Tirane
(2 here).... Sa shume u lagem e s'ikem sa shume u endem e s'ikem harruam ditet dhe vitet a eshte kjo dashuria????
Ref:Shi bie ne Tirane.... | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Asgjë sikur dielli
Mendoja çdo gjë merr fund pa ty
Vallë është e mundur Më kalon pranë si një copë akull Nuk mund një puthje ta kujtoj Ishe ti ajo, duket më bëhet Nuk di çfarë kam sot
Ledhatimet athua ishin Dhe ajo ëndërr Një sheti s'më bie mend Sa je larg nga unë, sa afër ishim Të premtoja mrekulli I marri thosha çdo gjë merr fund pa ty
Një grimcë ti një grimcë unë Kështu fati e do këtë punë Kthehem rrotull ndonjëherë Ç'kanë këta njerëz shikojnë n'qiell | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:55 pm | |
| Me pelqen
Si fillim dua te them nje e zez mua me pelqen Qe me shoqerin ta pij dhe pastaj kenges une tja them Qe tja them ketij shteti qe kujton se na genjen Na genjen nga mashtron na harron por gabon Me pelqen qe te jetoj dhe gjithcka une te jetoj Me pelqen edhe menyra si sot po I kuptoj Me pelqejne pantallonat e gjera kur ne rruge une I terheq zvarre Por dhe 2die4 qe te jem une I pandare E papare makina qe kishte marre Ilir Meta Me goje hapur mbeta Dhe mendova rrugen per ta blere une gjeta Me pelqen nje bashkepunim me madonen une ta bej Te kendoj dhe me pas nje takim une ti kerkoj Enderroj dhe nje dite ne parlament une te shkoj Mbi piraterin e muzikes ndonje ligj une te shqyrtoj Me pelqen kur bie shi, ne krevat kur ty te gjej Me pelqen me shoqerin ndonje gote dhe ta kthej Mos te harroj te them se me pelqen nje tatuazh Me pelqen 3 muajt e veres ti kaloj une ne plazh Me pelqejn keto qe thash por dhe lash ca te tjera Te tjera do te thote dhe shoku im ne vazhdim.
Me pelqen cfare, me pelqen cfare. Me pelqen si dua une te jem Dhe te gjitha une ti kem Me pelqen cfare me pelqen cfare Me pelqen cfare dua une te them Me pelqen a sme pelqen
Me pelqen kur te verteten une e them si e ndiej Me pelqen kur ne dyqan shkoj dhe rroba te reja blej Te genjej nese te them se pelqej motrat libohova Me pelqen fatos berishen une nje dita ta takoj Ta puth fort muah ta perqafoj Dashuroj vertet nje vajz une sot e dashuroj Me pelqen kur e takoj Dhe koh kur une me ty kaloj Me pelqen mua te degjoj vetem rap 2pac Por aspak te shkoj ne spital dhe te dhuroj gjak Me pelqen ne party mua mbremjet ti kaloj Me pelqen ato qe diten bej naten ti harroj Nje pistolet per siguri une gjithmone mbaj Por dhe 2die4 ne zemer mbaj gjithmon si emblem Me pelqen qe pushimet ti kaloj une ne Golem Po ta kem mercedes benz makinen me pelqen Pasi dua une te jem dhe te gjitha dua ti kem Une te gjitha do ti arrij te pelqen a ste pelqen
Hej pa sme thua ne kete bote cfare me pelqen Te shikoj ne syte e tua por e di qe me genjejn Me rrefejn nje bote te rreme qe sshprehin asnje shenje Po te flas per veten time dhe ato qe me pelqejne Me pelqen qe te ngacmoj ne rrugen time kur kalon Ndonje vajze qe vec seksi mmmmm me shkakton Por dhe asaj nuk I flet dot Se direkt ajo te thote As makinen spaske ti qenke cune kot Keshtu qe dhe une duhet te bej disa miliona Te perpiqem qe te futem atje ku ka persona Te rendesishem te jashteligjshem por gjithmone ta bejne nderin Pastaj te gjithe do thone shiko Bledi Milionerin Dhe kjo sdo jete nje enderr do ta bej une realitet Se me pelqejne pordhet e tua neper rruge kur ti shet Se pordhe kam dhe vet dhe mend do tju shes Ato qe ti tani ben une I kam bere ne disa vjet Disa vjet me 2die4 neper klubet ku une shkoj Me te zezen dhe uiskin une naten e kaloj Me pelqen mua gjithcka dhe me asgje une nuk e le 2die4 per keto gjera mbajne vendin nr 1.
Ju kujtoni se ne kemi mbaruar Ju kujtoni se ne jemi harruar Jo jemi ketu duke kenduar 2die4 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:56 pm | |
| Larg je ti
Mallin do shkepus ne tel kitare do të notoj si peshku në token e thate si vala do ju perkedheli flokët e tua si loti do rrokullisem në prehrin tuaj me zgjat doren mos thuaj gjithcka mbaroi mos me ler si portret i humbur t'vajtoj
Detin do ta qaj me lotin e fshehur do ta gjej fytyren tende te buzeqeshur Larg je ti Larg je ti
Po t'kisha prane edhe njehere Imazhin tend ta shihja,se si buzeqesh ne rrudhat e qiririt te ecja i marre diellin ta lusja per te mos qare fati te mori ne shiun e zjarrte e une mbeta,pa te thene nje fjale Lamtumire Lamtumire o... Lamtumire
Larg je ti Larg je ti O sa larg larg je ti
Si ta gjej hijen tuaj ndoshta aty fshihet lumturia buzeqeshja jote te vije ne varrin tim e qe vdekja te linde perseri dashurine | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:56 pm | |
| Eliza PENDIMI
Nje pike loti rrodhi fshehtas mbi faqen time cdo gje perfundoi edhe kjo loje mbeti n'kujtime Me the fjale te embla enderrat mbi zbukurove e larg syve t'mi beje dredhi shume rende gabove
Me fal, me fal kot e ke cdo fjale te lutem me degjo nuk dua jo vec ty te kam une e marre nuk jam me fal kete gabim s'ka me kthim Nuk me duhet pendimi yt asgje Nuk dua te t'shohe me Lumturine pa ty do ta gjej Qetesine perseri do ta ndjej
S'me duhet jo
Ndoshta ke menduar qe prape do te te kthehem ndjenjat luftoj kur kam nevoje dhe shume mire ndjehem vetem ke enderruar qe mundesh te me mashtrosh Veten mashtrove dhe kuptove S'mund te me lendosh
Me fal, me fal kot e ke cdo fjale te lutem me degjo nuk dua jo vec ty te kam une e marre nuk jam me fal kete gabim s'ka me kthim Nuk me duhet pendimi yt asgje Nuk dua te t'shohe me Lumturine pa ty do ta gjej Qetesine perseri do ta ndjej
S'me duhet jo | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:57 pm | |
| Me ty
Puthjet e embla i kujtoj perkedheljet jo nuk i harroj por tani me duket si nje loj dhe pa ty une mundem te jetoj
jam me ty ne cdo hap te jetes sime ne cdo tingull te kenges sime, ne jemi dy.
Dua te di nese jetoj prap ne endrrat tua pasi ne mendjen time ti je akoma me mua tani une endem ne erresire edhe pse dielli ndricon agimi zbardh per mua vetem kur ti me perqafon, a me kupton? Kur une them se nuk kam frym pa ty por e di qe thell ne zemren tende une jetoj me ty me shih ne sy e me thuaj cfare lexon? pendim e trishtim nje lot qe rrjedh deshmon, por une jam me ty ne cdo hap te jetes sime ne cdo tingull te kenges sime ne jemi dy te pres i deshperuar larg teje i pergjysmuar por minut pas minute te ndjej duke u afruar tani vuaj gabimet koha zbut dhimbjen por nuk zhduk kujtimet, jetoj me pritjen qe e quaj shprese, me jep dhe nje mundesi qe shpresa te mos vdese
nuk dua te gaboj nuk dua te degjoj dhe pa ty une jetoj...
ti me ben te vuaj ndjenjat me jane shuar pse me lendon kaq shume me thuaj
Sikur ta dija qe gjerat do shkonin kshu une do isha menduar sepse tani qe ti ja larg kuptoj se kam gabuar e di qe je lodhur me justifikimet edhe nje here te vetme e une premtoj qe do shohesh ndryshimet e per te prekur kujtimet kujto telefonatat plot pasion sa here me the te dua ne telefon a e kujton? mos harro se syt e mi te ndjekin ty ngado qe shkon. Ku shkuan endrrat qe ne kishim? mos valle nuk jemi prap ata qe ishim? veshtire ti prishim Se dua te te ndjej ndjej dua te te kthej kthej e kur s'te kam prane dua te te gjej gjej.
Jam i penduar per cdo dhimbje qe kam shkaktuar por akoma besoj ne ate qe kemi ndertuar besoj ne historine tone besoj ne dashurine tone besoj ne nje lidhje te shenjte qe zgjat pergjithmone
Puthjet e embla i kujtoj perkedheljet jo nuk i harroj por tani me duket si nje loj dhe pa ty une mundem te jetoj
nuk dua te gaboj nuk dua te degjoj dhe pa ty une jetoj...
ti me ben te vuaj ndjenjat me jane shuar pse me lendon kaq shume me thuaj
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:58 pm | |
| Kthehu
Me ke thirre te kame ardhur bashke mengjeset na kane zbardhur je larguar per nje fjale me le dhimbje me le malle
A u bashkuam per tu ndare A me ke puthur per t'me vrare Ktheu serisht tek une te fal nje nate pa xhume se te dua shume ktheu serishte tek une mos pyt se ky eshte fund se te dua shume
A u bashkuam per tu ndare A me ke puthur per t'me vrare Me ke thirre te kame ardhur bashke mengjeset na kane zbardhur je larguar per nje fjale me le dhimbje me le malle
Me ke thirre te kame ardhur bashke mengjeset na kane zbardhur je larguar per nje fjale me le dhimbje me le malle
Ktheu serisht tek une te fal nje nate pa xhume se te dua shume ktheu serishte tek une mos pyt se ky eshte fund se te dua shume A u bashkuam per tu ndare A me ke puthur per t'me vrare
serisht tek une nate pa gjume te dua shume serisht tek une ku eshte fund te dua shume
Ktheu serisht tek une te fal nje nate pa xhume se te dua shume ktheu serishte tek une mos pyt se ky eshte fund se te dua shume ktheu serisht tek une | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 3:59 pm | |
| E gjithe bota jemi dy
Kur te hap syte neser dua te shoh ty (Je gjithshka per mua)
Gjithe bota jemi dy yeah I mbyll syte dhe kerkoj te te ndjej doren tende tek me ndjen I hap syte kerkoj tet gjej une ty je engjell me jep jete se qenja jote flet gjithshka ne jete kerkoj te jet me ty je jeta ime me jep shpres shpirt jemi te dy
Yoo ja mira fjal kujtime qe me mua jetojn zgjedh nje album te vjeter dhe nje foto shikoj dy fjal te detikoj nje puthje te dergoj nje mesazh nga shpirti im ti e di njesoj vazhdoj. me te njejten venderime te njeten ... ku jeti jam une ku jam une je ti dhe ditet dhe netet e kane tani nje kuptim jeto diten me kthe eshte bere motiv i shpirtit tim qe vazhdon vazhdon yooo e me plotson me jep forc me forcon shpirt ti egziston nese kohet minutat dhe oret qe jam mety ne ditet javet muajt viti qe jam me ty dhe kur azgje nuk me ndodh une shpirt jam me ty dhe kur gjithshka e bukur ndodh une shpirt jam me ty Le te ndodh cfare te ndodh une shpirt jam me ty gjithe bota je per mua gjithe bota jemi dy
I mbyll syte dhe kerkoj te te ndjej doren tende tek me ndjen i hap syte kerkoj tet gjej une ty je engjell me jep jete se qenja jote flet gjishka me jep kerkoj te jete me ty je jeta ime me jep shpres shpirt jemi te dy
Jemi prap bashk ne nje tren qe do na coj neper stacionet tona nuk e di ku do ndaloi nuk e di ku do mbaroi vizionet qe kam nisur nje shenin jeto diten lexova ne letren e grisur qe me sjell prane vetes time vetja ime me mungon me sjell nje shenim kaq te thjesht qe egziston me nje jet qe jetoj njesoj sikur te jesh sic mendoj per ty se ke nevoje qe te flesh
Shpirti im ti e di ti me sheh ti me mbron egziston me ploteson njesoj eshte njesoj vazhdon jetoe sishte jeto diten qe .. shpirti im une me ty gjithmone vazhdoj Momentet tona nga e verteta nuk ka me ndjenj te forte vazhdojme bashk te rrime Jam me shume se i lumtur se ne prap jemi te dy gjithe bota je per mua gjithe bota jemi 2
Sa here malli me mer une jetoj me ty te ndej ty si perher ti me shikon ti me degjon mendoj per ty te dua shpirti im jemi te dy | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:01 pm | |
| Krimi nuk jam une
Të vrarë, të droguar më kapën poshtë urës Të zhytur në plehra, me sy zgurdullues I mbyllur në mur, beton e qeli Të gjitha i humba, po prapë jam njeri Nga burgu shoh qiellin në katërqind pjesë Këtu ka veç natë kur jashtë është mëngjes. …është mëngjes, është mëngjes.
Ju kur dhimbjen time dëgjoni Asnjëherë, jo, mos më harroni Jam dhe unë këtu! Jam dhe unë këtu!
Ju kur dhimbjen time e dëgjoni Jam unë krimineli dhe horri, Dua të jem si ju Dua të jem me ju
Çdo ditë zgjohem me shpresë Këtu ka veç natë Kur jashtë është mëngjes
Një lot rrjedh, derdhet lumë Jam pjellë krimit, por krimi s'jam unë Ndaj kërkoj të harroj Dhe jetën time sërisht ta filloj
Ma zgjasin gavetën si qenit me këmbë Dhe zemra e plasur më ther e më dhëmb Lot i pendimit më derdhet si lumë Jam pjella e krimit, por krimi s'jam unë Sirena e alarmit me frikë natën mbush Të gjithë kanë një emër vetëm une jam askush
Ju kur dhimbjen time dëgjoni Asnjëherë, jo, mos më harroni Jam dhe unë këtu! Jam dhe unë këtu!
Ju kur dhimbjen time e dëgjoni Jam unë krimineli dhe horri, Dua të jem si ju Dua të jem me ju
Çdo ditë zgjohem me shpresë Këtu ka veç natë Kur jashtë është mëngjes | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:01 pm | |
| Dhe Deti Na Ka Zili
Dhe zjarrin e mbaje ti Dhe shkarpat i solla unë Dhe erdhi deti pranë nesh Me valë e survalë Të na mbulojë Dhe erdhi deti pranë nesh Kaq shumë na kish zili Për dashurinë
Dhe zjarrin e mbaje ti Në pëllëmbë Dhe shkarpat i solla unë në gji S'mjafton as zjarri Të na shkallojë S'mjafton as deti Që të na qetësojë
Kur deti të mbetet pikë në erë Dhe kur deti të mbetet pikë në erë Prapë për zjarrin Do të ketë kaq shumë zili Do të kete për dashurinë Kaq shumë zili
Qofsh i bekuar o zjarr! Qofsh e bekuar o shkarpë! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:02 pm | |
| Nje Buzqeshje do ta gjej
Prap kete nate ne mendje te kam yjet dhe hena bashke me mua jane, prap gjumi nuk me merr kete ndjene se kisha as nje here te deshiroje te te kem prane. Duart ti prek te ledhatoje ,te percafoje e te shterngoje vertet kjo shprese me mban sa te dua te tregoje.
Nje buzqeshje do ta gjej tek une apo tek ti nje shikim do ta rrembeje ne zemer ne thellsi, ti qesh kur te shikoje ,te afrohem une provoje syri yt sikur me flet nje fshehtesi duhet ta kete.
Kjo nate e bukur dhe e qete brenda ne mua po lulzon te lutem rri dhe mos ik e me ledhaton lehet kur ti ne krahun tim pushon.
Nje buzqeshje do ta gjej tek une apo tek ti nje shikim do ta rrembeje ne zemer ne thellsi, ti qesh kur te shikoje ,te afrohem une provoje syri yt sikur me flet nje fshehtesi duhet ta kete. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:02 pm | |
| Syni i zi
Shpirti me volon kur me shikon oooo me zjarr nga dita qe te pashe une ty oooo syri i zi sa shume kam qare , Nga malli per ty zemer une po tretem, pas dashurise tone dot asgje mos t’mbetet Kush na mallokoi? Kush na dogji flake ? Sa afer ishim ,e tash jemi shume larg qaj qaj ndoshta gabim qe ne fillim une fukara nuk dija qe ti zemer ke shume armiq qe arriten me na nda, Nga malli per ty zemer une po tretem pas dashurise tone dot asgje mos t’mbetet Kush na mallokoi? Kush na dogji flake ? Sa afer ishim e tash jemi shume larg qaj qaj | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:03 pm | |
| Qika e Prishtines
Bukuria jote po shtohet cdo dite jo vec mu po te gjith i habit n'fshatra e qytete s iti nuk ka bukuria jote nganjer mben me qa.
Te kerkova dhe nuk te gjeta ne bot t'mira jan po si ty nuk kishte nket bot ndoshta fajin e ka kjo nen Dardani qe tka fal me tbukren ty kjo perendi.
Qika e Prishtines n'mendje po m'rrin le ta dij gjith bota se smundem pa ty qika e Prishtines me e mira o vlla lum kur ta don zemra si ajo nuk ka.
Ti me ben te qesh edhe kur jam ne faj gjitha mi fal edhe ateher kur kam faj ti je me e mira e nuk ka koment pa ty qik nuk mund te rrij asnje moment.
Te kerkova por nuk te gjeta ne bot t'mira jan po si ty nuk kishte nket bot ndoshta fajin e ka kjo nen Dardani qe tka fal me tbukren ty kjo perendi. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:03 pm | |
| Kthehu sërisht te unë
Me ke thirr, te kam ardhur bashke mengjeset na kan zbardhur je larguar, per nje fjale me le dhimbje, me le malle
A u bashkuam, per tu ndare a m'ke puthur per t'me vrare
Kthehu serish te une me fale nje nate pa gjum se te dua shume kthehu serish te uen mos thuj se ky eshte fund se te dua shume
A u bashkuam, per tu ndare a m'ke puthur per t'me vrare Ti s'mund ta pushtosh asnjeher zemren time! dit : Me ke thirr, te kam ardhur bashke mengjeset na kan zbardhur je larguar, per nje fjale me le dhimbje, me le malle
Me ke thirr, te kam ardhur bashke mengjeset na kan zbardhur je larguar, per nje fjale me le dhimbje, me le malle
Kthehu serish te une me fale nje nate pa gjum se te dua shume kthehu serish te uen mos thuj se ky eshte fund se te mos thuj se ky eshte fund se te dua shume
serish te une...nate pa gjum te dua shume serish te une...ky eshte fund te dua shume
Kthehu serish te une me fale nje nate pa gjum se te dua shume kthehu serish te uen mos thuj se ky eshte fund se te dua shume
Kthehu serish te une... | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:06 pm | |
| LARG....
Ne kinemane e harruar E shoh jeten bardhe e zi Nje buzeqeshje te cilter qe sma jep dot njeri Ate buzeqeshje qe me rriti Ata sy qe me mesonin, qortonin,tregonin,ndeshkonin dhe prap me mbronin Do ti shtregoj fort,se fati na tradhetoi Gervishti dhe nje enderr,pakez jeten e copetoi Nuk po kerkoj asgje,vec nje minute me shume Te me shohesh dhe nje here,te shohesh veten tek une, Te shohesh se jam rritur dhe koken lart e mbaj, Te me shohesh qe gjej force,me ke mesuar te mos qaj Se ndoshta keshtu duhej,por sme duket e drejte Dalengadale edhe me ditet,qe kohapo I tret. E di Zoti deshmi mbaj,i shpirtit qe do mbaj Do ta bej ashtu te bute ne cast kerkon ta mbaj, se eshte njeriu im dhe e ndjej qe po renkon ndja kerkoj ne bote une fjale,por as ajo nuk me ndihmon.
A do jemi,neser bashke a do te jemi? Jam,shoh,vetem te mos jesh. A do kemi,dite te tjera a do te kemi? Jam,shoh,driten do te gjesh. Sa premtime iken,sot eshte shume vone Jam,shoh,forcen do te kesh. Fati deshi ti nuk je ne rrugen qe une e nisa Jam,shoh ne cdo hap do jem...
Sonte erdha vone,por ti zgjuar spo me prêt Sonte erdha vone,vec nje ore po me flet Po flasin edhe muret,edhe fotot qe kam prane Pershperisin disa kujtime qe me lotet u thane Ketu lame,cka thame,ti pse hesht dhe une hesht Pse nuk vjen kur kam frike, Kur kam ftohte jo mos ik, Papritur nje jehone,nga larg afron ngadale Nje dallge e madhe,qe Brenda meje kthehet Me vale,vale qe me mbron,ngroh,ledhaton Me ndihmon te degjoj,ate ze qe me pershkon “jam me ty bir dhe kujtimet marrin jete, muret me nuk po flasin dhe dy shpirtra ndizen lehte†Dhoma eshte e ngrohte,dhimbja zhduket ne vaj Ora tani ndalet,frymen tende ne dore mbaj Dhe malli me perthan shuhet,buleza jete perseri Nuk mjafton te jesh prap ti...
Sa here rrezohem,sa here do lendohem Besoj se do jesh aty Sa here frike do kem dhe bota me tremb Dhe prap ti do jesh aty Sa here do kerkoj nje shpatull ku dhe lotet do ti thaj Nga larg vjen nje zed he Brenda meje Ngrohte ngjall…..
A do jemi,neser bashke a do te jemi? Jam,shoh,vetem te mos jesh. A do kemi,dite te tjera a do te kemi? Jam,shoh,driten do te gjesh. Sa premtime iken,sot eshte shume vone Jam,shoh,forcen do te kesh. Fati deshi ti nuk je ne rrugen qe une e nisa Jam,shoh ne cdo hap do jem...
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:07 pm | |
| Deshiroj qe te urrej Lori Nuk e di prej dashuris tende po me vret kujtimi nuk e di prej zemres time pse nuk shlyhet emri
Dhe une deshiroj qe te urrej ma se shumti ne kete bote dhe une deshiroj qe per ty mos te derdhi lote
Nuk e di pse loti ime rrjedh vetem per ty nuk e di pse mendja ime rrin te ti gjithnje
Dhe une deshiroj qe te urrej ma se shumti ne kete bote dhe une deshiroj qe per ty mos te derdhi loooote. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:09 pm | |
| Me degjo do te them dicka me pelqen, kur prane meje rri me pelqen, kur flas me ty me pelqen, kur heshtim te dy nuk e di, pse nuk e di
Te pelqej qyqa me qeteson ndihem keq kur dikush te veshtron
Me pelqen te kem ne krahe me pelqen kur nxehesh pak me merr malli, me merr malli kur ti je larg.
Netet e mia mendoj per ty ne enderr me shohin , vetem dy sy zgjohem dhe henes i lutem une henes ngadale ti me thuaj me thuaj nje fjale hutohem gezohem pa shkak ne mend kur te sjell qesh dhe qaj kete ndjenje se kam provuar kurre me pare a s'me thuaj c'po ndodh?
Me degjo do te them dicka me pelqen, kur prane meje rri me pelqen, kur flas me ty me pelqen, kur heshtim te dy nuk e di, pse nuk e di
Me degjo do te them dicka!!! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Jun 12, 2008 4:10 pm | |
| Kur te jesh merzitur shume.....Ardit Gjebrea
Ketu s' do te jem, do jem larguar; Ne toke i tretur si te tjeret, Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret.
Dhe neper udhet ku kam ecur, S'do ndihet kolla ime e thate, Mbi varrin tim do te rrije i heshtur Nje qiparis si murg i ngrate.
Ti do trishtohesh atehere, Se s'do me kesh ne dhome gjalle, Dhe, kur ne xham te fryje ere, Do qash me eren dalengadale.
Po kur te jesh merzitur shume. Ne raft te librave kerkome, Atje do te jem i fshehur une, Ne ndonje varg a ndonje shkronje
Mjafton qe librin pak ta heqesh Dhe une do zbres, do vij pas teje; Ti si dikur me mall do qeshesh, Si nje blerim pas nje rrekeje.
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
| | | | Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |