|
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:57 am | |
| SI VJEN DEVRI VJEN ZEMANI Si vjen devri vjen zemani, me u nda njeri për së gjallë. Shum hallet që ka insani, të lutem t´mi bajsh hallall. Rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë v´llazëria, rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë shoqëria. Nát kafaz të kann´ zaptue Si bylbylin në pranverë. A ke krah me fluturue Me ti pamun syt´ nji herë. Rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë v´llazëria, rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë shoqëria. N´andërr kesh´ në gjumë të parë F´tyra jote m´ra ndër mend. Kur filloj gjumi me m´dalë Çela syt e s´pashë kërkend. Rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë v´llazëria, rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë shoqëria. Ç´po t´çuditem moj Hyrije Që s´të merr malli me m´pa. Na shkoi ymri në shkreti-e, shum gjynahet i paskem ba. Rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë v´llazëria, Rrnoftë, rrnoftë, rrnoftë shoqëria. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:28 am | |
| Ah moj dashuria ime
Dashuria ime, je prona e të tjerëve Vjedhurazi vjen dhe si hajdute prap më shkon Thashethemet zemrën tënde e brengosin E pastaj nga dimri, syve më shtegëton Dashuria ime, përdhunshëm dashuruam Pas çivlijave të bardha të kësaj botë Ti me urdhër semaforësh vjen tek unë I prish puthjet e s’paguan asnjë gjobë
Ah moj dashuria ime, je shkutim i jetës sime Dhe më gjatë pa ty do të jetoja Frika jote e mallkuar që kafshon ditët e mia Gjithë kështjellat m’i kthen në rrënoja
Dashuria ime, je prona e të tjerëve Puthja me orar, takimi me orar unik Ti më ikën majë gishtërinjëve tinëz botës Sikur unë vërtetë të isha një armik
Ah moj dashuria ime, je shkutim i jetës sime Dhe më gjatë pa ty do të jetoja Frika jote e mallkuar që kafshon ditët e mia Gjithë kështjellat m’i kthen në rrënoja | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:28 am | |
| Mysafire nderi
Dashuria ime është teatër Cirku ende po vazhdon e shfaqet Një palaço i buzëqeshur që e fsheh lotin me dorë Ky është roli im kryesor vijon> Refreni, pjesa 1 Nganjëherë jam si magjistar Nën kapelë unë e fshehi dhëmbjen Zemra ishte e trishtuar nga një zgjidhje e gabuar Mbajta gjumin, humba ëndërrën Si në ethe zgjohem natën vonë Fshehurazi dua t’të përqafoj Je i ftohtë, ti nuk më fton Jo, ti mua nuk më don (vijon grupi) Refreni: Jeta është spektakël, ne jemi aktorë Vetëm njëri mund të jetë mbret Kur të fiken dritat, kur s’kemi vizitorë Ne mbesim vet’, ne mbesim vet’ Jeta është spektakël, rolet po aktrohen Fundin s’mund t’a dijë, jo asnjëri Një dashuri debakël nëse dekorohet Do të jem mysafire nderi | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:29 am | |
| Anjeza Shahini – Nxënësja më e mirë
Mirëmëngjes trishtimi më thot A qenkam unë e vetmja në këtë botë Që dritaren lan me lotë Të gjithë jan tak, e vetëm unë jam tokë Pse në shkollën e lotëve Vetëm unë s’e kam vështirë Mu aty jam nxënësja më e mirë
Refreni: Shiko, shiko Shiko në çka më shëndrrove dashuri Shiko, shiko Në hije që përcjell, e shkatërrove ti Shiko, shiko E unë dua të rrenqethem, dua si dikur të jem Por më nuk do gëzohem Asgjë s’është e njëjtë, e njëjtë Shiko sa kot mundohem Ditët më të mira të vijnë Në shkollën e trishtimit Jam nxënësja më e mirë
Djersë e ftohtë më përkëdhel E plaga ime më as gjak nuk rrjedh Me shishe të vogla jetën pi Pikë për pikë, prej kur shkove ti A do të behem edhe unë dashuria e dikujt A ujdhesë trishtimi do të mbetem unë Refreni (përsëritet) | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:30 am | |
| Përse të dua
Fjalë dhe vetëm fjalë, vetëm fjalë Të tjerat puthje dhe ledhatime Fjalë edhe "Më fal!" dhe të fal Të tjerat shpresa e sa zhgënjime
Ti dhe vetëm ti Më braktis dhe tek unë ti rikthehesh ...kthehu përsëri Thuam, thuam, thuam pse të dua, s'e di
Se unë e di Syri yt nën qerpik Më thërret kur do t'ik Zemër e çmëndur e dehur e do një mik Dhe sado të shkojë larg Shpirty yt endacak Tek unë do t'vijë ai
Se unë e dua Syrin tënd nën qerpik Zemër e çmëndur e dehur e do një mik Pse s'më sheh dot në sy? Pse nga një u bënë dy? Vallë s'i humbi u shua kjo dashuri?
Kush hyri mes nesh dhe tallet e qesh …ma thuaj ta di Kë dashuri gënjen, po gënjen ti tani?
(përsëritet nga fillimi)
Se unë e dua Syrin tënd nën qerpik Zemër e çmëndur e dehur e do një mik Pse s'më sheh dot në sy? Pse nga një u bënë dy? Vallë s'i humbi u shua kjo dashuri? Pse s'më sheh dot në sy? Pse nga një u bënë dy? Vallë s'i humbi u shua kjo dashuri?
| |
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:31 am | |
| Ku është dashuria
Pse te trembur zogjte ne pemë sot po rrine?
Pse s'po fluturojne pse s'po cicerijne?
Dielli lart ne qiell pse ngjan si I ngrire?
Pse çdo ditë qe vjen shohim më pak drite?
Përse sot po jetojme
ne një botë te eger ne një botë te ftohte
harrojmë se pa dashuri
jemi thjeshtë ca hije ne një botë berdhe e zi
ku është dashuria ku është pse mungon ?
dhe sa kohe akoma te gjithë pa te ne do jetojme?
Ku është lumturia ku është kush e di?
Edhe sa kohe do e fshehim ne miresine
Pse qyteti ndjen e ndjen ftohtesi ?
Edhe pse kalojmë nëpër rrugët e tij
Pse asgjeja I ze vendin ngrohtesise
Pse ka më pak shprese dhe më pak besim
Përse ne midis njerëzve ndihemi te vetëm si pa njeri?
Përse shohim veç veten dhe harrojmë se | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:34 am | |
| Fshehtësinë Mos Ta Mbajm-Ermal Fejzullahu
- Je e bukur moj, Simpatike. - Ti ma fale trupin e nxeht. - Natën m'erdhe moj, ditën m'ike. - Dashurin e mban te fsheht.
- Je e bukur moj, dhe te dua. - Andaj te gjith le të na njohin. - E kush flet keq, për ty e mua. - Le të plasin kur t'na shohin.
- Fshehjet tona, janë te kota - Se duhemi, e din bota.
Refren x4: Asgje keq nuk po bojm. Njeri tjetrin dashurojm. Fshehtesinë mos ta mbajm. Tjerve tju tregojm.
- Je e bukur moj, Simpatike. - Ti ma fale trupin e nxeht. - Natën m'erdhe moj, ditën m'ike. - Dashurin e mban te fsheht.
- Je e bukur moj, dhe te dua. - Andaj te gjith le të na njohin. - E kush flet keq, për ty e mua. - Le të plasin kur t'na shohin.
- Fshehjet tona, janë te kota - Se duhemi, e din bota.
Refren x8: Asgje keq nuk po bojm. Njeri tjetrin dashurojm. Fshehtesinë mos ta mbajm. Tjerve tju tregojm.
| |
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:34 am | |
| Dashuri Mos Me Le Vet-Ermal Fejzullahu
Pse te dashurosh, Nëse veç lendohesh. Pse duhet t'pesosh, Me dhimbje te mesohesh.
Pse duhet t'besoj, se ti me do mua Pse duhet t'qaj ty qe t'shkosh sa herë të duash.
Nëse ti me do rri afër meje as një qast larg nga un mos rri Unë dua te rri veç afër teje kur nuk je me mu kam xhelozi
Refren x2: Xhelozia si alltija vret Sahere dashuri ti me le vet Xhelozija si alltija vret, dashuri mos më le vet
Pse te dashurosh, Nëse veç lendohesh. Pse duhet t'pesosh, Me dhimbje te mesohesh.
Pse duhet t'besoj, se ti me do mua Pse duhet t'qaj ty qe t'shkosh sa herë të duash.
Nëse ti me do rri afër meje as një qast larg nga un mos rri Unë dua te rri veç afër teje kur nuk je me mu kam xhelozi
Refren x4: Xhelozia si alltija vret Sahere dashuri ti me le vet Xhelozija si alltija vret, dashuri mos më le vet | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:35 am | |
| Dardhe Me Bisht-Ermal Fejzullahu
pa dit e pa prit më ka ardh zgabim ti me tjetrin pije kafe me mu ke lon takim pa dit e pa prit sme besonin syt ani me cilin djal ke dal ti ma mir mem pas mbyt
ref. nuk e paskam njoft natyren femrore unë ty moj zemër te kam dasht shum seriozisht ty bravo te qoft mir ma lshove fore heren tjetër zemër kam met dal ty dardh me bisht 2X
pa dit e pa prit më ka ardh zgabim ti me tjetrin pije kafe me mu ke lon takim pa dit e pa prit sme besonin syt ani me cilin djal ke dal ti ma mir mem pas mbyt
ref.2X............. ..............ref.1 X | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:42 am | |
| Lulet e Kurbetit
Bashke ne festa dasma e gëzime, Kurbetçarët kur vijnë ne vendlindje Flasin male fusha e deti Kane ardhë lulet prej kurbetit. Mire se vini ju pastë nëna Bashke me ju fillon dhe kënga Gëzojnë qytete rrugë e fshatra Mbushen sheshet jehojnë dasmat. Mire se erdhët thotë shqiptaria Na u njom vendi ,na u njom shtëpia Dy tre here ne vjet gëzojnë shqiptaret Veç kur vijnë kurbetçarët .
Kohen tjetër gëzon vetmia Se ne dy veta ka mbet shtëpia Me mall djerse telefoni Qofshi shendosh Ju ku jetoni | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:45 am | |
| Kurbetqari Sa herë vjen kjo dritë e hanës, Më kujtohen fjalët e nanës Për kurbet unë kur jam nis Më përcolli n'qoshe të shpisë
- Pse o bir në dritë të qita? Me shumë mund per kë të rrita Pse u gëzova une në jetë? Nanën sot po e lë vet
Kurbetqar ju ka jini Shumë të pasur ndoshta jini Gjithçka blehet në kët dynja, por veç nanë nuk ka,
Kurbetqar ju ka jini Shumë të pasur ndoshta jini Gjithçka blehet në kët dynja, por veç nanë, por veç nanë askund nuk ka
Këto ishin fjalët e nanës, Kur mi tha në dritë të hanës Ikin dit e ikin net Larg u treta në kurbet
S'u largova nga dëshira, por nga dhuna e nga skamja Na mallkoi i madhi Zot, me u tretur nëpër bot
Kurbetqar ju ka jini Shumë të pasur ndoshta jini Gjithçka blehet në kët dynja, por veç nanë nuk ka,
Kurbetqar ju ka jini Shumë të pasur ndoshta jini Gjithçka blehet në kët dynja, por veç nanë, por veç nanë askund nuk ka
Sa herë kthehem në shtepi Lot më mbushen këta dy sy Nuk më pret më si dikur Ka mbyll syt, se shoh më kurrë
Ah moj nanë, e shkreta nanë Vec me ty borxhlli jam kanë Po kalon kjo timja jetë Prapë me ty borxhlli kam mbet
Kurbetqar ju ka jini Shumë të pasur ndoshta jini Gjithçka blehet në kët dynja, por veç nanë, por veç nanë askund nuk ka | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:45 am | |
| Plagët e kurbetit
Ç’u nis burri në kurbet kaloi tok’ e kaloi det mbeti me djalin në djep zemërvaja pret e pret. Pret një mot, njizet vjet qe e re, u zbardh krejt Pyet djali për babanë si t’i thot’, e shkreta nanë shamizeza , si t’ë thotë?! S’din ku e ka varrin në botë! Lajmin me gajtan të zi po e mban si plag’ në gji me lot’ i iku nusëria ju nxi jeta dhe shamia thahen lisa, plasin gurë se s’u kthye burri kurrë | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:46 am | |
|
- Kur kujtoj ditët e Korrikut
Kur kujtoj ditët e Korrikut, lotët më pikojnë, më djeg malli oh më djeg zjarri, prindërit kur kujtoj.
Më qan zemra më qajnë sytë, më digjet shtati o në vetmi, ku i lashë unë nënë e babë, ku i kam shokët e mi.
Kurbetin e kam mallkuar, fjalën refugjat, e trishtuar qenka jeta, nga shtëpia larg.
Më qan zemra më qajnë sytë, më digjet shtati o në vetmi, ku i lashë unë nënë e babë, ku i kam shokët e mi.
I vetmuar larg atdheut, me mall numëroj, edhe gurët e sokakut, qaj edhe këndoj.
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:50 am | |
| DO IKI MOJ NENE
Do iki moj nene, do vete kurbet, do t'i mbledh u' shoket do le amanet, kushedi kur kthehem, mbetem per ibret. Kaftova, kaftova, femilen leshova. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:50 am | |
| ZEMRA PO ME DIGJET
Vish e xhvish kemishen, byrynxhyk te holle, zemra po me digjet, kur kujtoj Stambolle. Thuaji, moj nene, djalit te mos shkoje, s'di ne jam me barre, apo jam beronje! S'i dhashe dy molle, s'i thash' udh' e mbare, tri dite e tri nete me lote kam qare. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 8:51 am | |
| CELI MANUSHAQJA
Celi manushaqja, s'bera me shendet, te mora te vogel, dymbedhjete vjec, s'te mora per pune, po per muhabet, sa e vogla ishe, po kishe lezet, po pa mbushur viti, do te le, medet. Nxora pashaporten, te shkoj ne kurbet, tere c'i mentova, per ty m'ardhi keq, s'ishe napolon, te te fut ne xhep. Lotet mos m'i derth, se do kthehem shpejt!
| |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:03 am | |
| Një grusht dhe
Jam mërzit mbush me halle nuk kam lot ma as të qajë dhunë e ndjekje s'mund durova në dhe t'hujë azil kërkova
Oh kthehu prap o vëlla i motrës oh se po t'pret vendi n'votër
A kam shpresë një ditë me ardhe në tokë time për me u ç'malle nga vendlindja miq kush të vini një grusht dhe n'mërgim ma bini
M'ka marrë malli për fusha t'blerta kam harru qysh vjen pranvera në varfni m'rriti nanë e shkreta për pleqni pranë nuk ju gjeta
A kam shprese një ditë me ardhe në tokë time për me u ç'malle nga vendlindja miq kush të vini një grusht dhe n'mërgim ma bini
Mallkoj vehten se lash vendlindjen qysh ta kthyme moj Kosovë shpinen fjalët e fmijve m'djegin shpirte kurrë o babë do't ktheh'mi n'shpije
Oh kthehu prapë o vëlla i motrës oh se po t'pret vendi n'votër
A kam shpresë një ditë me ardhe në tokë time për me u ç'malle nga vendlindja miq kush të vini një grusht dhe n'mërgim ma bini. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:05 am | |
| Mbeçë, more shokë, mbeçë
Mbeçë, more shokë, mbeçë Përtej urën' e Qabesë Të m'i faleni nënesë Të dy qetë të m'i shesë T'i japë *nigja së resë Ndë pjetë nëna për mua T'i thoni që u martua: Ndë thëntë, se c'nuse muar Tre plumba ndë kraharuar Gjashtë ndë këmb' e ndë duar; Ndë thëntë se ç'krushq i vanë Sorrat' e korbat' e hanë | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:05 am | |
| IKA NËPËR NATË
Ç’më dhëmbi zemra, ç’më dhëmbi, kur u nisa atë ditë. Ç’mu bë lëmsh e s’më zë gjumi, dhe një lot s’mu nda nga sytë.
Putha gurët e avllisë, në të dalë putha dhe portën. O muret ku piva sisë, s’ju ndërroj me gjithë botë.
U nisa udhë e pa udhë, aty ngrehu, aty bjer(ë). Mos u hëngsh moj bukë kurrë, kur me këmbë të shtyjnë të tjerë.
Ëndërroja natë e ditë, këmbeja dy fjalë me hënën, më kujtoheshin fëmijtë, më pikte malli për nënën.
Mezi u ktheva i gjallë me një trastë hedhur në shkop. T’u bëfsha moj buka thatë shkuar mjaltit nëpër botë. | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:06 am | |
| Jug
Se çu nisçë e do të vete Ngremu lule sado fjete Do të vete ndë seferë Më muar vaji, o e mjerë! Shtrona, moj, syzezë, shtrona Ndë na zëntë gjumi, sqona! Shtro shiltenë me borzilok Kur ta kujnonj, të qanj me lot! Shtro shiltenë me samure Të nxjerr mallë tënd, moj lule Nqasu, moj lule, ah, të puthemi! Se kush e di se kur piqemi! As qasemi dot, as puthemi dot Sa na mbushen sytë plot me lot! Mora dyfekthin e dola Dot me gojë më s'të fola | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:10 am | |
| Atje Larg
Atje, atje larg diku në arbri mendimet më çojn kur isha fëmi atje, atje larg tek njerëzit që i dua atje ku lulet çelin veç për mua
Kosovën mos ma kujtoni se nuk mundem të duroj po kam frigë se m'pushon zemra para se atje të shkoj
Atje, atje larg kam lan bab e nanë atje, atje larg nji vash e kam lan kam me i lan të gjithë dhe mos m'pyetni pse dua të jetoj në t'bukrin mëmdhe
Kosovën mos ma kujtoni se nuk mundem të duroj po kam frigë se m'pushon zemra para se atje të shkoj | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:16 am | |
| Mos ma pi rakine - Valbona Mema
E të kam thënë mor djalo Mos ma pi rakinë Jar na na mor jar na ne
E do ta pi moj zemër Sa ta heq mërzinë Jar na na mor jar na ne
E të kam thënë mor djalo Mos ma pi konjakun Jar na na , mor jar na ne
E do ta pi moj zemër Sa ta heq marakun Jar na na mor jar na ne
E do ta pi moj zemër Sa ta heq marakun Jar na na mor jar na ne | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:17 am | |
| Napoloni Lujma lujma belin Lujma lujma belin Ta fal lala qenelin Epo lujma lujma shtatin Lujma lujma shtatin Ta fal lala sahatin
O më morsh të keqen E mu bëfsh kurbanë E ja ra një xixa E ja ra një djalë 2 herë
E kush kërcen naplonin E kush kërcen naplonin Nusja jon me dhëndrin Kjo nusja jon me dhëndrin 2 here
O Maria, Maria faqe kurabia O Marjana, Marjana faqe me nishana 2 herë
Të ura e Shijakut Ti mblodha ca qershia Të ura e Shijakut Ti mblodha ca qershia E do t'ja ruja Shikut për meze për raki E do t'ja ruja Shikut për meze për raki
Të ur e Shijakut Ti mblodha ca bajome E do t'ja ruja Shikut për meze për në mbrëmje Të ur e Shijakut Ti mblodha ca bajome E do t'ja ruja Shikut për meze për në mbrëmje
Buzëqesh goca e hajde ke qershia E buzëqesh goca e hajde ke qershia E buzëqesh djali o nga dashuria E buzëqesh djali o nga dashuria
E lake lake e lake pupulake E lalën tate o ce bone merake
E buzëqesh goca e hajde në dritare E buzëqesh djalë, djal të ri beqare
E lake lake e lake pupulake E lalën tat o ce bone me merake
O qënke veshur o më të bardha hajde ja ke lala e O qënke veshur o më të bardha hajde ja ke lala e hajde ja ke lala e dal lala përpara hajde ja ke lala e dal lala përpara O qënke veshur o më të kuqe hajde ja ke lala e O qënke veshur o më të kuqe hajde ja ke lala e hajde ja ke lala e dal lala përpara e hajde ja ke lala e dal lala përpara O qënke veshur o me jeshile hajde ja ke lala e O qënke veshur o me jeshile hajde ja ke lala e hajde ja ke lala e dal lala përpara hajde ja ke lala e dal lala përpara | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:20 am | |
| SABRI FEJZULLAHU
TAKIMI
Shume vjet kaluan, qe s'ishim pare Si ti harroje keto vrragë mbi ty Me vje per te klithur e per te qare Shume me mire te mos kisha sy Mbi floke te kishte reshur bore Rrudhat te loznin neper fytyre Ku jane ata sy, ku ajo dore Pse zerin, te paska tjeter ngjyre Ti ke qene simbol i bukurise Krijuar nga dore hyjnore Ndaj i besoja amshueshmerise Dhe te till te kujtoja prore Mbi floke te kishte reshur bore Rrudhat te loznin neper fytyre Ku jane ata sy, ku ajo dore Pse zerin, te paska tjeter ngjyre Kohe e eger, kohe tinzare Gjurme qe paska lene mbi ty Shume me mire te mos ishim takuar fare Shume me mire te mos kisha sy Kohe e eger, kohe tinzare Gjurme qe paska lene mbi ty Shume me mire te mos ishim takuar fare Shume me mire te mos kisha sy Shume me mire te mos kisha sy Shume me mire te mos kisha sy
Edituar për herë të fundit nga në Sat Nov 24, 2007 9:23 am, edituar 2 herë gjithsej | |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 9:21 am | |
| HEJ AI DET I SYRIT TËND
Hej ai det i syrit tënd Copë e qiellit në stuhi Kush të pa e nuk u çmend Cili s'ra në dashuri
Hej moj zanë ti bijë e diellit Larë me ujë të shrirë dëbore Më përvëlove në mes të dimrit Veç një natë ndejte e shkove
I harrove trëndafilat Që i mbolla në kopshtin tonë Si një hije ti ke tretur A je gjallë a po ke vdekur
Shkoj tek vendi i takimit Rreth e rotull vetëm heshtje Një gulqim i rëndë trishtimei Si pa dashur del prej meje
Pres pranverën të ma kthej mallin Që i ngrirë më ka mbetur në sy Pres me lotë mes trendafilash Që i mbolla bashk me ty
Edituar për herë të fundit nga në Sat Nov 24, 2007 9:31 am, edituar 1 herë gjithsej | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
| | | | Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |