|
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Thu Dec 13, 2007 7:40 pm | |
| KUR PO ME DEL ÇIKË ME SHETITË Pom merr pamja tjeter drite oh tjeter drite. Shtati i yt si lis zabeli si t´ja baj une i mjeri´? Oh,une i mjeri kur pom del n´fustan te holle pom shendrite si lule bore oh lule bore Ka shume kohe qe tvi permas lumi aj qe te blene unaze oh,te blene unaze. jam kojshia i lagjes t´vjeter do t´marr tye kurre nje tjeter o kurre nji tjeter. | |
| | | shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Jan 08, 2008 4:11 pm | |
| KUR JAM KANË NJI VAKT I RI Bajsha pushke ,bajsha allti veshe e mbathur si zotni e kam pas nje qyfteli dalshai rasha shpi per shpi mej syzezekesh ra ndashni o lum,lum i lumi une oooo,shkova nji nate kishe po rri se kish pasur te shoqin ne shpi kishe baj me ta dashni o lum ,lum i lumi une 0ooo,seq ish kane nji taksirat i mjer,mjer i mjeri une ju ka kthye shoqi ate nate i mjer,mjer imjeri une kur u ardhe ne shtrat mera i mjer mjer i mjeri une fort jam tute se ka me um vra i mjer,mjer i mjeri une Ka dashte zoti sum ka pa i lum lum i lumi une zoti e din se si jam dale i lum lum i lumi une pash nje vrime ne nji podvalle i mjer,mjer i mjeri une shtina kryet per me dale i mjer,mjer imjeri une ish qillue sharovi ne talle i mjer mjer,i mjeri une kcej me kapi mu ne balle i mjer,mjer,i mjeri une u ba brime u ba piskame i mjer mjer,i mjeri une teku dale haxhuska plake i kish marre shtupc e legraqe ma thej kamen ma la vllaqe i mjer,mjeri mjeri une duel syzeza ne pengjere mjer,mjer i mjeri une hajde djal ndoj tjeter here mjer,mjer,i mjeri une a merr vesh syzeza e mjere i mjer,mjer i mjeri une si tum pashe ti ma nkete dere i mjer,mjer i mjeri une te dy kambet themi mejhere i mjer,mjere i mjeri uneeeeeeeee. | |
| | | anjesa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2275 Age : 35 Vendi : Germany, (KS) Registration date : 04/09/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Jan 08, 2008 8:59 pm | |
| Cyanide ft. Unikkatil - Veq edhe ni her
...........Krejt i kisha dhan, veq mu kthy ne venin tem, ...........sepse dheu i huaj eshnat, rahat nuk mi len, ...........me ni ven me m'varros, komplet kom e kry, ...........veq edhe ni her shpirti ka me dasht mu kthy, ...........aty ku jom rrit, aty ku kom bertit, ...........aty ku dy fjal anglisht si kom dit, mi than ...........moj nan, pse po kan, pse veten sun e man ...........a thu pse dy pika loti te ran ? ...........me dor n'zemer jem ka t'thom se m'ka marr malli per at ven, ...........edhe ni her me bo sherr, sa me ma thirr ti emnin tem, ...........krejt i kisha dhan ne dur, tuja me pushu, ...........kurr me dor se m'ki prek, se t'ka dhimt ma shum se mu, ...........perqata je ul ne qyshe, mendon edhe kan e, ...........une kaj moj gjyshe se na ndajn kto oqeane, ...........po ni dit kem mu kthy, ti nuk ki pse te tutesh, ...........edhe pse jo me ty, te ndegjoj sa her qe lutesh, qe mu kthy...
Jom i musht mllef, plot, Kosov nuk po t'sho, veq qe nuk she lot, ajo sdon me than kurgjo, eci neper terr, se sjom kon anej kaher, me dit qe mes atje, se lo pa t'pa edhe ni her.
Jom i musht mllef, plot, Kosov nuk po t'sho, veq qe nuk she lot, ajo sdon me than kurgjo, eci neper terr, se sjom kon anej kaher, me dit qe mes atje, se lo pa t'pa edhe ni her.
...........Valla s'ka si ato dit, qe ngajshim ne livadhe, ...........edhe me dasht mi harru, nuk em len dashnia madhe, ...........qi e kom per at ven, e per ato dhen, ...........si kom pas ateher kto men, per qata po m'dhem, ..........."po ti Jetmir ke ktu, spo kuptoj pse dole?" ...........me kujtohet hajshim fara te shkallat para shkolle, ...........me dosta bojshim llaf, dej sa t'bike ajo nat, ...........e te nesermit e n'shkoll, e vazhdojshim n'pushim t'gjat, ...........8 vjet n'Selman Riz, kerkush nuk na nguci, ...........Blerim Syla me Petritin, Shabani, Beluci, ...........e Luli, Artani a harrohet Alberti, ...........e gollmani Gjon Paluka Papiki (Valdeti), ...........9 veta bashk kur ishim, nuk na vyke kerkush, ...........me ja thy turit ati, qe na ngucke at dadush, ...........a prrush mas lufte me kall tashti boll, ...........sidomos per gjys-matur me kallashnikov...
...........e ky sen osht per juve per kejt juve, qe jeni n'kosov, ...........qe menzi s'pritni me shkel kom jasht ati veni, ...........me dal n'Gjermani, Franc, n'Amerik e ku pe di une, ...........Shipe, edhe un kesh qashtu, ...........po tash qe e pash boten m'ka marr malli veq per ni sen, ...........mu kthy atje veq edhe ni her...
...........M'ka marr malli me lujt, ton diten me top, ...........m'ka marr malli me gjujt, edhe poken me shkop, ...........mk'a marr malli per shoqni , shoqe e qdo shok, ...........e per sherret qe i kem bo, qe besa kemi plot, ...........sa per Amerik, kta qe jen ktu vet e din, ...........ktu ka vetem dimer, ktu nuk ka tjera stin, ...........midis vere ne ket ven, diellin e mbulojn ret, ...........njeri lodhet duke nejt, ktu i nxeti s'tlen me flejt, ...........Amerik emni madh, ku jeta koka ni grim, ...........lulev ne New York ju vjen, era kokain, ...........krejt t'mirat e kti veni, m'kan ardh deri ne hun, ...........atje guten njerzt mu pa, ktu guten me shku n'pun, ...........ktu i ki te tona t'mirat, po me t'mira vin shum halle, ...........ki ndertesa 300 kat, qe doken sikur katedrale, ...........ktu i she 50 yje veq tu hyp ne trena, ...........veq a ka me yllin kuq e zi e shqipen me dy krena? valla jo...
Jom i musht mllef, plot, Kosov nuk po t'sho, veq qe nuk she lot, ajo s'don me than kurgjo, eci neper terr, se s'jom kon anej kaher, me dit qe mes atje, se lo pa t'pa edhe ni her.
Jom i musht mllef, plot, Kosov nuk po t'sho, veq qe nuk she lot, ajo sdon me than kurgjo, eci neper terr, se sjom kon anej kaher, me dit qe mes atje, se lo pa t'pa edhe ni her. | |
| | | GocPejone Anëtar
Numri i postimeve : 372 Age : 104 Vendi : Matiqan Registration date : 16/09/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sun Jan 20, 2008 10:58 pm | |
| UniKKatil ft. Pristine - Skit E kapi kalli ni joint i ngrej 3-4 tima // plista neper kry mendime si vetima // probleme oqean un pi zgedhi pika pika // a thu vjen ajo dita kur qellimin e arrita? // Sdi pse u rrita, send ndrita sqita // mbas zhdo sendi tmir, ma shum tkqija prita // shum sende pi bojna, kogja do pi msojna // po ni pergjegje tthjesht sdina pse egzistojna // pom vyn ni shtrig mja ndis me qit fall // a thu njerzimi u kriju paushall ? // a thu ferri ndrit e parajsa u kall ? // jena nmarsh per vdekje tmaskum si karnevall // a osht mir a jo? send skena bo // do luftojn per biljon e do per ni trro // do kqyrin nalt e bertasin "Hej Zot" // e do kqyrin mi shperla problemet me lot // Po.. Syt e tu, shum shum lot oj nen // pse ma thu, plaga sesht e rrend? // token munden ta djegin prush // shpirtin smundet ta prek askush // x2 Pasha nonen ja du tmiren krejt shqiptaris // edhe kur dho kritik, un e dho prej dashnis // po shqipet nuk e dijn kto, se nuk dojn me dit // e kto sende duht mi prit , prej atij qe siki prit // pi meje, se bile un nuk shitna melaqe // zgedhja e plot sendev, nuk osht me paqe // e besa per plot tjer, as nuk po dojm ilaqe // kur na rrokin shpull na pja kthejm tjetrin faqe // kendo hynesh me ndi si Viktori // pse shum her gjindja, veprojn veq prej zorri? // E mu pom vjen inat jo se jom inatqorr // po ku mos me mor kur kurgjo skena ndor // hej ndije at far thonjen "Mbas dimnit vjen pranvera" // po pse pranveres ton dost ikish pas hup qehrra? // Si me kon n'pol atje nalt me ri // se edhe zembrat ndit sodit jakan ndis me nau ngri // Po.. Syt e tu , sho shum lot oj nen // pse ma thu, plaga sesht e rrend? // token munden ta djegun prush // shpirtin smundet ta prek askush // x2 | |
| | | shqiptare Fillestar/e
Numri i postimeve : 15 Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Jan 22, 2008 3:07 pm | |
| tung m'falni a ka mundesi dikush me m gjet tekstin e konges Unikatilit :..kanuni i katilit...: | |
| | | GocPejone Anëtar
Numri i postimeve : 372 Age : 104 Vendi : Matiqan Registration date : 16/09/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Jan 22, 2008 6:35 pm | |
| qe shqiptaree..:)
UniKKatil - Kanuni Katilit ey yo sod jomkond nkish, i thash 2-3 lutje// i thash kti dostit ndalt ndihmom me vazhdu tutje// e mrra ni pik shi, nform realiteti // mtha ti djali mir pse lyp drit pi kiameti? // jeta si ma kush, po ngajke shpejt // ngaje tani njet fshtirr, per mos metu bo njejt // po apet ka dallim, qfar ardhmerije kom // edhe pse tqon stom, mandej tgjun tbon llom// her do kur do ka me ndodh, veq ni dallim // do prej tyne keshin e do shkojn pikllim // ata qe hekin buzen gaz folin qa mendojn // se edin qe fjalt e tyne pergjithmon egzistojn// dost mos harro, nder terr kta mitila // jon do trall qe qellojn katila // qe kan mashum se ni qellim ne jet // e veq ne ondrra tyne mujn me pa naj dit tqet// Edi se, ka shum pengesa, shtirr o kujdesa// jeta katilit ukond plot ngatrresa// se sa tjom gjall un, nuk di mu ndal un // si dukagjini e pruna e furra ni kanun// x2 Naten flej ma mir kur kom hekur ngat // se gjithmon dikush bon plan mem lon sakat// spo thom qe jom urrtu se me mend hala hajvan// kan inat qe refuzoj sende si politikan// nime kom selom per kta npolitik // kosoves i thojn non po e shohin si karrik// e nese don me dit me kond jom, qe ngo// rrall me teton e, shpesh me asnjo // skom qa me bo, shoh gabime nkrejt // shoh edhe drellina aty ku tduket drejt // ironi krejt, ska njeri tshejt // mytuni teton o qendrimi a ki vrejt? // rreth rrollit tem, ni send muj me pa // mesaxh per tpanjofshum mem shkel ki mu vrra// mvjen keq e ngushlime pa faj npaq me shku// po natyra jem sum len kujt mi besu// Edi se, ka shum pengesa, fshtir o kujdesa// jeta katilit ukond plot ngatresa// se sat jom gjall un, nuk di mu ndal un // si dukagjini e pruna e furra ni kanun // x2 Durimin ekom shok, moti kto kaher // edhe fjalen ruju ekom bo kogja haver// abstrakt ikom shokt se konkret ka rrall// shumica tgjujn kerozin met pa tu kall // rregullat e mia kogja maer jonkam rrujn // po apet sun e shoh bash zhdo kurth qe ma gjujn // se jom sikur gjom, sshihet, ngulesh sikur zog // ama une kom voglushin te mami nstrufullog// ndoshta don zoti, jetoj e shoh burr // po edhe nkofsha nbot tjeter apet se lo kurr// pat fshtirr qetash po bi me ni kontradit// nuk ma ndin per mu po per ty po du me prit// si arrusha veres , si nana kur pretli // ose si kosova qe pret panvarsi // ska shqipe kom thon kom me lon ferrkem// qe merre ni faqe, prej kanunit tem // Edi qe, ka shum pengesa, fshtirr o kujdesa// jeta katilit ukond plot ngatresa// se sa tjom gjall un, nuk di mu ndal un// si dukagjini e pruna e furra ni kanun// x2 Outro: yeeaahh.. mos e le kurr kerkond met thon qe smundesh me bo diqka shoki. Duhesh me pas vullnetin forca heahhh.. Tona heret njerzt kan mu mundu met ndal, po punda o qe ti mos mi lon met ndal, u know whut im sayin? Zhdo njeri eka at zember, rrall dokush e perdor at zember.. Po ti? duush me ruujt, se osht i vetmi send qe ki. | |
| | | shqiptare Fillestar/e
Numri i postimeve : 15 Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Jan 23, 2008 7:28 pm | |
| oooo UniKkatile flm shummmmmm you are the best lol | |
| | | GocPejone Anëtar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 6:22 pm | |
| EKI NOX - VALLJA SHQIPEV (vendoset per mu)
Intro: Historija perseritet..Njejt. N'Londer, m'kan coptu - n'Berlin, m'kan tradhtu n'Rambuje, m'kan mashtru e n'Vjen, m'kan studju Po jom msu me u kesh e fjales huj me ju nenshtru Kur s'di me vendos vet, n'New-York vendoset per mu - spo valon mo flamuri se e kan shti renovim (sepse) simboli spo pershtatet lypet pelqim n'5% (pse pse!!) plotsohen kushte qi krimineli me thon po kthehna (pse!!) zavendsohet shqiponja me ni sorr me dy krena
Vers1: hallall na koft se ishim kon tamon si zojt e shqipes i forti e mbyt t'dobtin mja mar kafshatën e rritës asi qi kur u fashit puna ja nisem me qit allti e pse s'kem gjujt n'shka qysh po gjujm n'vlla, hiq nuk pe di tu bo be pasha shiptarin, po pasha traditën po kur na hini hasmi n'konak, pse s'ja qiti priten ?! po e kape iken, tash fol per naten ditën jerem trillon si Rambo n'teren pa e pas praktiken kamufllazh o bubat e vogel ku i kini veprat kur ke puna me rre gjyks pse ikshit si leprat ?! meriten shum kush e ka n'shipni ose te pishat n'ulqin sa un n'zvicer qaj raptisha ushtar qind per qind jo nuk ja vlen kjo pun me shkel mbi mundin e huj kur sjom qaj qi thom ndergjegja mi thot vetit shuj e shko thuj gjdokuj qi me rren je ka bon buj po kur se din vallen e shqipeve, pi vendit mos luj…
Ref. N'Londer, m'kan coptu - n'Berlin, m'kan tradhtu n'Rambuje, m'kan mashtru e n'Vjen, m'kan studju Po jom msu me u kesh e fjales huj me ju nenshtru Kur s'di me vendos vet, n'New-York vendoset per mu - spo valon mo flamuri se e kan shti renovim (sepse) simboli spo pershtatet lypet pelqim n'5% (pse pse!!) plotsohen kushte qi krimineli me thon po kthehna (pse!!) zavendsohet shqiponja me ni sorr me dy krena
Vers2: ky kojshija mdjegu mvrau pi shpis m ndjeku e vllau qi ka pare s'blen vita blen mleko shkau na djegu e na rindertoj me material t'vetin se shiptari n'prodhime vendore se she kualitetin urdhnohet, decentralizohet me kuptu tkeqen vonohet tani kan me shekuj se pi historis denohet zgjohet, si feniksi herdokur po i veti kraht ja pren 97 ke provimi po ti notat i blen se ke perfitu prej ati qi me temel o shkatrru prej ati qi e kqyr shtremt kur ndihm vjen met kerku prej ati, qi qiti allti qi ti me pshtu prej ati qi osht sakrifiku qi botha me tu shliru se me pas shpirtin e nënë Terezës të na osht bo demode i ka mbet veq emni se tash dollari osht bo model secili bothen e barkune vet let del ku tdel se n'dit sotit pesha e kuletes osht çmim nobel
Ref. N'Londer, m'kan coptu - n'Berlin, m'kan tradhtu n'Rambuje, m'kan mashtru e n'Vjen, m'kan studju Po jom msu me u kesh e fjales huj me ju nenshtru Kur s'di me vendos vet, n'New-York vendoset per mu - spo valon mo flamuri se e kan shti renovim (sepse) simboli spo pershtatet lypet pelqim n'5% (pse pse!!) plotsohen kushte qi krimineli me thon po kthehna (pse!!) zavendsohet shqiponja me ni sorr me dy krena
Vers3: Me kon pastrus n'spital shipeci me fjalë shitet kirurg bile me krenari hin e ngrit flamurin n'burg jau bon me dije tjerëve sa i flenë n'zemër shiptaria "kishe ka ra ty shit drogë me ble armë e mu fitu liria" Qyy qyy ?! athu paska diller patriot me ideal t'shejt ?! E qi e zhyt ni popull n'emen, dushmanin se len me flejt ?! Ose qi me armikun ka fol veç me gjuhen e plumbave Me zemer t'shqiponjës e jo me paqe t'pllumbave edhe njo nder tjer qi shkel mbi trupa t'gjakostë po pse lan m*** me shurr o shipec i hekurostë e ky grupi i unitetit lujn rreth dates banketit rreth pseudo shtetit send n'dor e i premtojn miletit secillin muj me radh ka ni vendosje t'statusit me ose pa veton apo ushtrin e rusit e presin tu kesh pavarsin e babës Bush kryesore me mujt me honger edhe pse si vet kurrkush marioneta, pinokio qi premtimet jau tradhton huna fjalorin lulisht po n'thera ju shihet puna…
Ref. N'Londer, m'kan coptu - n'Berlin, m'kan tradhtu n'Rambuje, m'kan mashtru e n'Vjen, m'kan studju Po jom msu me u kesh e fjales huj me ju nenshtru Kur s'di me vendos vet, n'New-York vendoset per mu - spo valon mo flamuri se e kan shti renovim (sepse) simboli spo pershtatet lypet pelqim n'5% (pse pse!!) plotsohen kushte qi krimineli me thon po kthehna (pse!!) zavendsohet shqiponja me ni sorr me dy krena KUSH DON ME NDI KONGEN NETA MERR KTU --> http://www.speedyshare.com/998519679.html | |
| | | Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:00 pm | |
| Larg urrejtje - Elsa Lila
Cdo dite qe zbardh,une penen marr Shkruaj"Dashuro" ne shpirt Se nga dashuria erdhem ne ket bote dhe ne Sot e shoh ne mjergull, ne re
Ne syte e endrres ylber i shpreses Vjen e me zbulon kaltersine Si vjen rrotull toka Perreth diellit rrezear Edhe ne reth miqsise Marrim drite prej saj.
Vjen si klithme zemre Mos urre ne jete Larg nga ne urrejtje,"Te urrej" Vjen deshire zemre, dashuro ne jete Sa m'u lodh kjo fjale ky shpirt.
Nese nje cast troket nga larg Nje kujtim qe thote "Urre!" Barken e harreses, merre ti Dhe larg lundro.
Vala ia merr kenges,"Harro!" Ne fund te detit gremis urrejtjen Qe as varr t'mos kete ne ket jete Urrejtja" fjale Dua gdhendur te lexoj "Dashuro dhe fal"
| |
| |
| | | Urata Përjashtuar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:02 pm | |
| Per Nje Cast Me Ndali Zemra (Pirro Cako & Roven Dilo)
Për një çast më ndali zemra, s'ishe ti, Shpirtin sonte ma trazove përsëri Më kujtohet sa shumë prisja Që të ndjeja erën tënde Kthehu dhe një herë të të shihja
Ëndrra gjumin ma këputi e më zgjoi Mbi nën kresë ta ndjeva frymën, ku je ti Puthjet ende janë të nxehta S'na i ftoh dot largësia Eja mos u fshih vetëm në ëndrra
(refren) Unë dhe ti Lusnim natën që edhe pak të zgjaste Të mos kish agim Edhe dielli fare të mos lindte Vetëm unë dhe ti Lusnim natën që pafund të zgjaste Të mos kish mbarim Edhe dielli atë ditë të shuhej Ndarje të mos kish Nëse mijëra kilometra sot na ndajnë -----------------
Mos më thuaj humbi dashuria Më të madhe e bën largësia Eja zemer netët ti përcjellim si dikur
Dashuria nis me ty ,me ty mbaron Je kuptimi që merr dita sa fillon Puthjet ende janë të nxehta S'na i ftoh dot largësia Eja, mos u fshih vetëm në ëndrra
(Refreni)
Mos më thuaj humbi dashuria Më të madhe e bën largësia Eja zemer netët ti përcjellim si dikur | |
| | | Urata Përjashtuar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:04 pm | |
| Xhamadani - Leonora Jakupi
Kam nji lot m'pikon si ar se me shekuj jam shqiptar e kur malet mi mloj bora per liri kenges ja mora e kur malet mi mloj bora per liri kenges ja mora
Xhamadani vija vija Eshte Kosova, eshte Shqiperia Rreh si zemer qiftelija Sa e madhe eshte Shqiptaria
Eshte nje qiell qe na bashkon eshte nje troll qe na burrnon eshte nje gjuh qe flasim tane dhe nje toke qe e therrasim nane eshte nje gjuh qe flasim tane dhe nje toke qe e therrasim nane
Xhamadani vija vija Eshte Kosova ooo eshte Shqiperia Rreh si zemer qiftelija Sa e madhe eshte Shqiptaria | |
| | | Urata Përjashtuar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:05 pm | |
| Kur te jesh merzitur shume - (Ardit Gjebrea)
Ketu s' do te jem, do jem larguar; Ne toke i tretur si te tjeret, Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret.
Dhe neper udhet ku kam ecur, S'do ndihet kolla ime e thate, Mbi varrin tim do te rrije i heshtur Nje qiparis si murg i ngrate.
Ti do trishtohesh atehere, Se s'do me kesh ne dhome gjalle, Dhe, kur ne xham te fryje ere, Do qash me eren dalengadale.
Po kur te jesh merzitur shume. Ne raft te librave kerkome, Atje do te jem i fshehur une, Ne ndonje varg a ndonje shkronje
Mjafton qe librin pak ta heqesh Dhe une do zbres, do vij pas teje; Ti si dikur me mall do qeshesh, Si nje blerim pas nje rrekeje. | |
| | | Urata Përjashtuar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:06 pm | |
| Falja Njerit Dashurine - Pirro Cako Dhe Redon Makashi
Unë për ty i brodha rrugët pafund në Tiranë, kujt t'ia fal ti përkëdheljet dhe puthjet ktë natë, Dalëngadalë po shuhen dritat në bulevard Shirat nisën prap Zogjtë po ikin dhe unë mbeta si një endacak.
Sa cudi kur ti më thua në zemër të kam, unë e ndjej ti e bën enkas me shpresë kot më mban dhe pastaj sërish largohesh dhe sytë me ul, mallin të ma shtosh po aty mbyllem thellë në vete qytetit s'dal dot.
(Refreni) Mos na bëj aq shumë të vuaj hape zemrën dhe na thuaj cilin do më shumë nga ne me brengën e shpirtit mos na le falja njërit dashurin kurse tjetrit dëshpërimin dhimbjen kush nuk e provoj zemra ime ne ktë botë
Humbëm ne që s'po të shohim dhe blirët jane tharë jo nuk varen bulevarded, aty rreshtin qajnë, I mungojne dite këtij qyteti në cdo skaj dhe cdo second hyri dimri përsëri dhe zemrat u ftohën.
Refreni
Falja njërit dashurin kurse tjetrit dëshpërimin dhimbjen kush nuk e provoj zemra ime në ktë botë.
Dhimbjen kush nuk e provoj në ktë bote. | |
| | | Urata Përjashtuar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Jan 26, 2008 10:09 pm | |
| Ilir Shaqiri- nga albumi i tij "Kujdes lirinë"
Nusja e maleve
Na u ka nxi qielli e shtrrydhen retë Nuse moj e bukur trëndafilë me flet Ty nishani n'balle sa t'paska hije Nuse moj e bukur me flamur mbi krye O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo.. o o
Gjithe pranverat sot tek ti kane ardhë Cel mori moter trimeri e ralle Na i njomi buzte kjo pika e lotit Nuse moj stolisur ne flake te barotit O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo.. o o
Kane ardhe shoqet per me te pa, kane ardhe shoqet per me te pa Nuse tone kerkush se ka
O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo | |
| | | GocPejone Anëtar
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sun Jan 27, 2008 3:10 pm | |
| GJIKLA - JUDA veq ni kafshat buk pe lypi e kurgjo ma shum ni pik uj se fyti mukan bo shkrum zembra ukam dhemb, shpirti pom kan se i jemi okam shet e pom vran qekjo dor ka votu, ika pru aty ku jon qekjo dor qe per tyne lemohet po kon po per mu spo kan, veq per gjepa tdveta une paguj tatim ata tuj mbush kuleta qeveri e mbarume ne kusheri se qysh u msu loppendele edhe nje mbari tkoroptum deri nfyt se si denojn hiq po morali o morla edhe kur ska ligj neper hotela spo merzitni tu ndejt kur pagun me pare tpopullit as ni send nuk o shtrejt veq vazhdoni q... ishalla ngihuni ama diheni kur q... edhe q... Net qohen tdeknit e tgjallt net bijn se kta hajna nuk ka kush i ngin poma pijn gjakin e nhak pom hijn zot fali se qka jon tu bo nuk pe dijn x2 evladi jem seka ni kafshat buk e thmija yt me pare tmija jeton nluks perpara mka pelqy veq shkak te poplli jem tash mkini shti mja mor inat e pom dhemb idiota, pseuda patriota ju bohni tmir veq kur vjen punda me mor vota ju pom shtini me ja mor inat familjes tem jetes tvertetes fletes e vendlindjes teme ju pom shtini me ik, prej vendit qe e du a jeni ju shkije? se ata njejt paten provu delni vet pi ktuhit, mu smundeni mem qit osht vendi jem qe ju jeni tu e plaqkit ju tash kini mor fuqi ju skini pergjithsi nonen tjau q. more a kini ju thmi? a po tuteni ju ha? politikana dejsat nana e atij qe u zhduk po kan a? Net qohen tdeknit e tgjallt net bijn se kta hajna nuk ka kush i ngin poma pijn gjakin e nhak pom hijn zot fali se qka jon tu bo nuk pe dijn x2 sa varri u dek sa tjer invalida jon mbet shko kqyri ni familje te atyne qysh jon tu hjek e shoki lufta qetash o npozit po kta sjon tu merzit se perveti kan arrit se kta vlera e mariera ika hi nkry karrijeraaaaaaaaa ska kush ja nxen vendin se ka qit barrijeraaaaaaaaaa ka luftu e lufton veq per karrik e kisha ul un ato nkarrik elektrik e po vin q... raqin, q... ramzit q... qeverin bashk me ministrin ku.. e biznis menave pro.... po shiteni per pare jeni bo si juda po ju sjeni more njerz jeni popull nkarakter nuk shitesh nveti per shkak ni tenderi nuk o i huji po i juji kuptoheni qet send ju q... nonen nrend se ju nuk mbusheni mend Net qohen tdeknit e tgjallt net bijn se kta hajna nuk ka kush i ngin poma pijn gjakin e nhak pom hijn zot fali se qka jon tu bo nuk pe dijn x4 kush don me ngu kongen na - http://www.speedyshare.com/899861708.html - shum me energji e knon | |
| | | Çamshqiptar Fillestar/e
Numri i postimeve : 21 Age : 40 Vendi : albania Registration date : 20/01/2008
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jan 28, 2008 2:22 am | |
| Drejt fatit tim Ooo merrme o fllad e si nje gjethe leshome ti larg Ooo lerme trishtim me ler te endem drejt fatit tim
Makina ecen me shpejtesi plepat lemon i embeli fllad drejt horizontit nxitoj une tani ku me therret shpirti im endacak Fotografia e nenes ne xhep dhe nje cigare e shtypur aty o nene po iki diku atje tej ku te mesohem te rroj dhe pa ty
Ooo merrme o fllad e si nje gjethe leshome ti larg Ooo lerme trishtim me ler te endem drejt fatit tim
Kjo vese e henes syt po mi lag
Kjo hene e vogel sa pika e veses te tjere qytete ndrico kete nate rruge e panjohur eshte liria ku me therret shpirti im endacak ne cdo qytet ku une te ndaloj vec i panjohur dua te jem nje kalimtar pa lidhje me turmen dua qetesi cdo lidhje me tremb
Ooo merrme o fllad e si nje gjethe leshome ti larg Ooo lerme trishtim me ler te endem drejt fatit tim
Kjo vese e henes syt po mi lag
Ooo merrme o fllad e si nje gjethe leshome ti larg Ooo lerme trishtim me ler te endem drejt fatit tim | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Mon Jan 28, 2008 5:36 am | |
| Nje kenge e pa kenduar ende, e shkruar thjesht por nga zemra.
HIMNI I QYTETIT TIM
Rrethuar me Sharrin e Pashtrikun plak, Në rrëzë të Dukagjinit, të larë, të larë me gjak, Është qyteti i bukur, qyteti i lashtësisë, Simbol i kombit, simbol i lirisë.
Prizreni, Prizreni, kudo le të jehon, Nga zemrat rinore, për qytetin tonë, Prizreni, Prizreni, t'ia themi o mik, Sa bukur tingëllon ky refren magjik.
Atje lart si pararojë, Kalaja krenare qëndron, Më poshtë në gjirin e saj, Lumëbardhi gjarpëron, Me Marashin piktoresk dhe burimin ujë kristal, Që përherë ma kujton, dashurinë e parë
Prizreni, Prizreni, kudo le të jehon, Nga zemrat rinore për qytetin tonë, Prizreni, Prizreni, t'ia themi o mik, Sa bukur tingëllon ky refren magjik.
Jo s'harohet shpirti, kujtesa e vetëdijes kombëtare, Ndërtesa e bukur muze, e Lidhjes Shqiptare, Urën plak të gurit, Shatërvanin prore, E bujshme si gjithnjë, nga gumëzhimet rinore.
Prizreni, Prizreni, kudo le të jehon, Nga zemrat rinore për qytetin tonë, Prizreni, Prizreni, t'ia themi o mik, Sa bukur tingëllon ky refren magjik.
Adnan Abrashi |
| | | shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sun Feb 03, 2008 6:08 am | |
| KËNGË PëR PAVARËSINË Në këtoditët e kurorës qyftelinë se lëshoj prej dorës po më ngulmon një zë prej gojës punëtorë në valle dora-dorës ju student e nxënësa të shkollës eni bashkë jathemi gazmores ti këndojmë një këngë Kosovës Bijëve të shqipes të trungut t´vjetër që u gjakosën qe një shekull Evropë plaka shtrigë e vjetër qe emrue gjeometër i shtrëngoj muskujt e forta me nda kombe,me nda toka ne na bani copa-copa si të na prente me teh shpatës na coptoj ne brenda natës futi serbin prej karpatës Erdhën të etur e të uritur me dy këmbët shkelën mikpritjen aleat kthyen prej veti tue u përgdhelur te njëri-tjetri në tokë tonë vunë hekur pushteti me e ba shqipen skllav për veti na ndaluen shiqim mbas bregu s´guxuam kokën me kthye menjanë saherë deshëm vëllau-vëllanë na burgosën e na vranë na gjakosën e na përqanë saherë vetit i thamë shqiptare ugurzeza hapi varre mjete të rënda flakë e zjarrë me polic e meushtarë me çetnik,paramilitarë Nisen dhunë e nisen krimin na përndoqen,vunë kolonizimin Shqipja jonë ruante durimin kur e panë dhuna spo ndalet UÇK-JA NGJESHI ARMëT
Duar për kokë e gjak që sfalet ushtarë shqipesh i mbushi malet Ku u ndie kushtrimi i shqipes në Prekazin e Drenicës një zë thërret,tjerët ndëgjojnë fjalët jehoj kulla te Jasharët dielli i shqipeve lindë nga malet bac Ademi si luan një fjalë trimave ju ka thanë
fyt për fyt e dhëmbë pë rdhëmbë bëhemi grusht ne që te tanë ma pushtuesin këtu se lamë kur janë ngritë zogjët e shqiponjës ju këput bishti ulkonjës
kur tingëlloj zëri i grykëhollës shpejt ka mbrri në vesh të Evropës Evropë zonja tash po e dinë u ringjall shqipja për lirinë Tha ta ndalim tash Serbinë truri i shqipes po përtrinë kërkon n´vend me qu drejtësinë
Por pushtuesi zemër zi për Evropën s´desh me ndi nisi krim siështë më zi kur s´mund matej me ushtri vrante pleq,e gra efëmijë do i përndiqte në vendet fqinjë Po mendon sunduesi i lig krejt me ba ekzod biblik më n´kto troje mos me frymu shqip si hartoj ashtu si doli në SHBA,flet Bill Clintoni ndalnja hovin këti mizori fjala eBillit në Amerikë i bashkoj krejt hilegjinjët që me kohë sna lenin në dritë qoj drejt qiellit strategjitë edhe bushtrën e stopoj nuk i doli si mendoj si mendoj ashtu e psoj bisht ndër këmbë iku e shkoj iku shkoj se smund e mbajti e pa ujë ju kish bë gjaku Kur shqiptari u ngulit qëndroj aleatët i bashkoj ju bashkuan UNMIK dhe KFOR hynë në tokë tonë administrator përgatiten strategji me ruajt rend,me mbajtë qetësi Por shqiptari kërkon LIRI Është ngulit në pavarësi s´don lëmoshë,por e ka hak e pagoi qdo pëllëmbë me gjak gjaku i derdhur,trim pastrimit hapi rreze prej mbarë qiellit qon Kosovën n´Këshill t´Sigurimit.
SHBA-ja dhe Anglia thonë shqiptarëve me fat Liria gjë n´Kosovë ma s´kaSerbia ju ju duhet pavarësia pavarësia duhet të shpallet që Kosova t´jetoj sa malet Menjë fjalë foli Evropa ka Serbia mendime të kota ma Kosova nuk ndahet copa Jehoj dhe zëri i Athisarit pavarësia i takon shqiptarit tash Serbia nxu po digjet nxu dhe botës me ja msue ligjet nuk bënë ligjet ndërkombëtare me coptue Serbinë e madhe po vjen zëri tuj ju ngri kokën mbanë prej nënes Rusi kot Rusia po ngritë fjalët ka kuptue se kyhov s´po ndalet Se Kosova tash pavarësi po shpallet
Këto ditë hidhet kjo valle kur t´shenohet kjo ngjarje e madhe i qetëson trimat në varre Qetëson popullin plot varfëri edhe nënat që kanë humbë fëmijë Gëzohen pleq e gëzohen të ri vesh kosova petkun e ri mbushur tërë me mëvetësi por një gjë nuk është qudi i madh e i vogël,pleq e të ri muskujt në punë duhet me i shkri që të ruajmë këtë shkëndi Pavarësia s´është shkop maxhik por kërkon mendjen me ndritë kërkon dije dhe shumë punë ndryshe mbetet në furtunë të punojmë more fatlum për këtë dritë që e dashum shumë pavarësia ne na ringjallë se ne këtu sduhet me u ndalë na kanë mbetur do punë varë që nuk mundemi me i lënë pas dore na e kanë marrë një pjesë Kosove që i thonë Kosovë Lindore Medvegjë,Bujanovc,Preshevë që ne shpinën s´mund ua kthejmë nuk guxojmë ne me lanë huqe se Kosovën dojmë me ba nuse të i kthejna punët mbarë me stolisur nusën me pajë sepa pajo si thonë nuse atë e kemi teMolla e Kuqe kur ta marrim nusen me pajë e bëjmë krejt"BASHKIM KOMBËTAR" gëzohuni,gëzohuni o shqiptarë. | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Feb 20, 2008 11:10 pm | |
| TUNA---Bileta Sonte nga banesa jote shkoj, zbathur jam qe fqinjet mos ti zgjoj dhe ne ulesen para nje taksist, me shpetoi nje fjale, nje fjale e piste dashuria ka ca muaj ngec, taksimetri sonte le te ece eshte hera e fundit e as e pare, qe neperkembem si kulete.
Ti je vrases, e une nje e gjore vetem zotin e pata deshmitar
(refreni) Rezervo, rezervo ne harrese nje dhome rezervo nese do, se kjo dashuria jone per dite te lumtura, vulen e zeze e ka. Rezervo ne hakmarrje ate dhome rezervo, nese do, neper te kuqe ti kalo per dite te lumtura, dije me bileta ska.
Eshte i hapur ndonje stacion, qe punon 24 ore, sporteli i fatit ju lutem ndjes, me jepni pak, pakez shprese ka bileta per mekatare, ka bileta edhe per tradhtare bileta te fatit ska vec per ata, qe dashururuan si te marre.
Kur te arka e jetes parkon, cast i lumtur, ti pyet sa kushton.
(refreni) Rezervo, rezervo ne harrese nje dhome rezervo nese do, se kjo dashuria jone per dite te lumtura, vulen e zeze e ka. Rezervo ne hakmarrje ate dhome rezervo, nese do, neper te kuqe ti kalo per dite te lumtura, dije me bileta ska, me bileta ska, me bileta ska.
Rezervo, rezervo ne harrese nje dhome (2x) rezervo, rezervo, per dite te lumtura, vulen e zeze e ka. ne hakmarrje ate dhome rezervo, nese do, neper te kuqe ti kalo per dite te lumtura, dije me bileta ska. | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Wed Feb 20, 2008 11:13 pm | |
| SABRI FEJZULLAHU----Burimi i Loteve Kjo eshte kenge e jetes sime ndoshta dhe e fundit o vashe per ty, o vashe per ty Kjo eshte kenge e jetes sime por nuk eshte fundi i kengeve te mia dashurise sime per ty ka dicka ne gjoksin tone qe asnjeri rehat se le ka dikush larte atje qe tgjitha i di e te gjitha i sheh O burimi i loteve te mi si tja beje me dhembjen time tvjeter se di
Kjo eshte kenge e jetes sime ndoshta dhe e fundit per dashurine, o per dashurine kjo eshte kenge e jetes sime zemra ime e vuajtur me nuk beson nuk beson ne mrekulli Ndale fluturimin o kujtim i imi se forte po dhemb se ky shpirt i tille ka lindur krenarine ti mos ja shemb O burimi i loteve te mi si tja beje me dhembjen time tvjeter se di | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Mar 01, 2008 4:47 pm | |
| Oo zot ku krisi pushka prom ..
Oo zot ku krisi pushka prom qatje posht ne katun than se vran isufin prom o kaj nane kaj
than se vran isufin prom o kaj e zeza nane
heej amanet po ia la mos me qel tjeter dugaje mos me mat me terezi o se nuk kish gja ma zi o kaj nane kaj
o se nuk kish gja ma zi o kaj e zeza nane
Heej amanet o ty more vlla zi per mu sa do t'majsh sa do t'majsh vlla zi per mu drejt o vlla ty me t'kallxu sa t'marr kalin mal me shku e ta mushi plot me dru kthena mrapa pushken me nu njani krah ma ke tha mu o kaj nane kaj
njani krah ma ke tha mu o kaj e zeza nane
Heej amanet ty o moj moter zi per mu o sa do t'majsh sa do t'majsh moter zi per mu drejt o vlla ty me t'kallxu n'shpi te huj un kom qellu
n'shpi te hujun jabanxhi atje sme lajn vlla me t'majt zi o kaj nane kaj
atje sme lajn vlla me t'majt zi o kaj e zeza nane
Heej amanet ty moj gru zi per mu o sa do t'majsh sa do t'majsh ti zi per mu drejt o njeri me t'kallxu sa t'marr knatat e t'shkoj n'kru ti sho shoqet qysh jan ndrru menjehere mendja ka mem shku lypa vendin me u martu po kurr skan dek burrat per mu burri jem ti ke me kon per ty kjan moter e nane o kaj nane kaj
per ty kjan moter e nane o kaj e zeza nane
Heej amanet o ty moj nane zi per mu o sa do t'majsh sa do t'majsh nane zi per mu drejt o bir me t'kallxu
sa t'ka ymer nana me jetu del pranvera qyqja me knu rrem e rrem o kam me i nimu i nimon nana rrem e rrem e dej ta gja o ni djal te ri e tia vesh kiq o me xhurdie e ti xhurdi e me alltie edhe shok plisin e ri dal ne stom o rri karshi rri karrshi nane ne skam a nashta ma hiek pak mallin ton
o kaj e zeza nane | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Tue Mar 04, 2008 9:29 pm | |
| KUR HANA DEL
Kur hana del mbi dhe ndriçon, dy zemra na i bashkon. O shpirt o dritë sa fort të du, Me gjithë se m´ke harru.
Atë që deshta unë ma shum, Iku më la në gjumë. O shpirt o dritë sa fort të du, Me gjithë se m´ke harru.
Zemra ime kjan´,kjan´ e vajton, Për atë që dashuron. I mjeri unë sa fort të du, Me gjithë se s´je me mu. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Mar 15, 2008 2:41 pm | |
| Larg je ti - Grupi Aurora Mallin do shkepus ne tel kitar Do te notoj si peshku token e thate Si vala do ju perkedheli floket e tua Si loti do rrokullisem n’preherin tuaj
Me zgjat doren Me shkruan gjithcka mbaroi Mos me ler sikur vetem, i humbur vajtoj Detin do ta qaj me lotin e fshehur Do ta gjej fytyren tende te buzeqeshur
Larg je ti, larg je ti, larg je ti….
Po t’kisha prane Eja edhe nje here Imazhin tend ta shihja Se si buzeqesh Nen rrudhat e qiririt Te ecja i marre Diellin ta lusja Per te mos qare Fati te mori Ne shiun e zjarrte E une mbeta pa te thene nje fjale
Lamtumire, lamtumire oohhh
Larg je ti, larg je ti, larg je ti….
Si ta gjej hijen tuaj Ndoshta aty fshihet lumturia Buzeqeshja jote te vij ne varrin tim E qe vdekja te lind perseri ….. Dashurine . |
| | | Kosovarja Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Mar 15, 2008 8:56 pm | |
| Mahmut Ferati--Loti Loti isha i merzitur nuk e di se sa dikush emrin tend pran meje e tha zemra qe kish vdekur se di si u ngjall ne fytyren tende shikova me mall ne dy syt e tu takova dy lot askush sikur zemra tverteten se thot nheshtje me shikove njesoj si dikur si me dasht met than nuk tkom harru kurr
refren loti loti ne faqe ra se pa dashje ishim ndare po tmos kishte dashuri zemra dhimje skishin ndij
isha i merzitur nuk e di se sa dikush emrin tond pran meje e tha zemra qe kish vdekur se di si u ngjall ne fytyren tende shikova me mall ne dy syt e tu takova dy lot askush sikur zemra tverteten se thot nheshtje me shikove njesoj si dikur si me dasht mem than nuk tkom harru kurr refren loti loti ne faqe ra se pa dashje ishim nda po tmos kishte dashuri zemra dhimbje skishin ndi | |
| | | beri Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1237 Registration date : 11/12/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Mar 15, 2008 9:09 pm | |
| shkrepsa e duhani veq kto dyja per mua po kallen ,mua me djeg gjani e spo kam me kon me i ka hallet : e tash jan qu te gjith ne kom farefisi i ngusht ei gjon nuk po munden me ma hek merzin ,qysh me hek merzin kur se kam dashnin ,per merzin qe kam kallma nje duhan | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
| | | | Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |