| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|
+38Delia **Lumi_ Muja e Halili elisa Eva0506 Veneta ELIE valdrini rolling kroki Ademi85 anila spirito voglushja feneri **Embelsira** Orfe@ Arta beri Çamshqiptar Urata shqiptare GocPejone STUPCAT Guximi Vuthjani Beton Ramiz Sofra meli shaban cakolli azzurra rrebelja anjesa vlora alissa besa-bese Kosovarja 42 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 1:40 am | |
| KUR TE JESH MERZITUR SHUME
Ketu s' do të jem, do jem larguar; Në tokë i tretur si të tjerët, Në kafenenë e preferuar Nuk do më shohin kamarierët.
Dhe nëpër udhët ku kam ecur, S'do ndihet kolla ime e thatë, Mbi varrin tim do të rrijë i heshtur Një qiparis si murg i ngratë.
Ti do trishtohesh atëhere, Se s'do më kesh në dhomë gjallë, Dhe, kur në xham të fryjë erë, Do qash më erën dalëngadalë.
Po kur të jesh mërzitur shumë. Në raft të librave kerkomë, Atje do të jem i fshehur unë, Ne ndonjë varg a ndonjë shkronjë
Mjafton që librin pak ta heqësh Dhe unë do zbres, do vij pas teje; Ti si dikur me mall do qeshësh, Si një blerim pas një rrëkeje. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 1:41 am | |
| DUA ME SHUME SHQIPERINE
Dua mëngjez-ë e Majit Kur këndon bilbili i bukur Kur fryn erëza e malit Edhe qarku është i skuqur
Dua lulet-ë të fushësë Në mëngjez kur janë plot me vesë Doçkat e bardha te çupës-ë Vete me vrap që ti presë
(refren) Po nga gjithë ato më parë dua më shumë Shqipërinë që të vejë puna mbarë edhe përjetë të ketë lirinë ------------ (dy herë)
Dua natën në verë Kur të ndritin yjtë e artë Kur fryn zefiri me erë Dhe dëfrenj këtë zemrën e zjarrtë
Zogjt' që ëmbël ligjerojnë Nëpër lisa mbushur me fletë O sa gaz që mua më bëjnë Për natyrën e vërtetë | |
|
| |
meli V.I.P
Numri i postimeve : 842 Age : 41 Vendi : diku ne gyrbet Registration date : 13/08/2007
| |
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:29 am | |
| ALI PASHA
Koka në Stambollë more, e trupi në Janinë, e të shtrinë Ali Pasha more, e o Pasha të shtrinë.
Se një varr i vetëm more, e s'ta nxe dot lavdinë, e të shtrinë Ali Pasha more, e o Pasha të shtrinë.
Zbardhur mjekrë gjatë more, e si bora në brinjë, e të shtrinë Ali Pasha more, e o Pasha të shtrinë.
Dhe që nga bedenat more, e ulërin stuhia, e si mjergull te koka more, e rri Vasiliqia.
Koka në Stambollë more, e trupi në Janinë, e të shtrinë Ali Pasha more, e o Pasha të shtrinë. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:30 am | |
| ARBERESHE
Vajta kalova Gjith' Italinë Askund nuk gjeta Më Shqipërinë (2here)
Një manushqe Në dorën time Me g'zim ia fala Arb'reshës sime (2here)
Vajta kalova Gjith' Sicilinë Askund nuk gjeta Une Arbërinë (2here)
Nje maushaqe Ne dorën time Me g'zim ia fala arb'reshës sime (2here)
E lule lul E lule lule maca maaaacë E une per ty E une per ty e ndalu paaakë
E ndalu pak E ndaluk pak eshte e vërteetë Se zemra im Se zemra ime je ti veeetë
E lule lul E lule lule maca maaaacë E une për ty E une për ty e ndalu paaaaakë
E ndalu pak E ndalu pak eshte e vërtetë Se zemra im Se zemra ime je ti vërtetë.
Edituar për herë të fundit nga në Fri Nov 23, 2007 2:31 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:30 am | |
| E kujtoj sonte atë natë
E kujtoj sonte atë natë kur ne të dy ishim bashkë kur mi fale buzët e tua kur më the vet ty të dua
Po sonte ku je ti ku mbet ajo dashuri as unë vetë nuk e di ku u tret ajo dashuri
Po kështu e paska jeta të mashtron shpesh here e shkreta kështu fati paska dashtë ne të dy të mos jemi bashkë
Në ketë natë s'kam gjumë në sy i kujtoj ditët me ty a thu sonte ku je ti kujt i flet për dashurinë | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:34 am | |
| Nusja e maleve
Na u ka nxi qielli e shtrrydhen retë Nuse moj e bukur trëndafilë me flet Ty nishani n'balle sa t'paska hije Nuse moj e bukur me flamur mbi krye
O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo.. o o
Gjithe pranverat sot tek ti kane ardhë Cel mori moter trimeri e ralle Na i njomi buzte kjo pika e lotit Nuse moj stolisur ne flake te barotit O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo.. o o
Kane ardhe shoqet per me te pa, kane ardhe shoqet per me te pa Nuse tone kerkush se ka
O o o Moter moj me e mira nuse lule moj, ma e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur e bukur ka dal nusja Moter moj me e mira nuse lule moj lulema e bukura lule shtati yt qendise me plumba bukur, e bukur nusja ooo.. o o
Ilir Shaqiri- nga albumi i tij "Kujdes lirinë"
Edituar për herë të fundit nga në Fri Nov 23, 2007 2:36 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:35 am | |
| Ushtar Kavaja
Hej bubullimë ke shkembi i Kavajës Jo jo ai vinte qe andej qe t'pres bubullimat e Kosoves...
Asnjehere su ngop, su ngop toka me diell Kur nuk kenaq zogu me qiell Vjen nga Londra e mjegullt, vjen e boren shkrin Thone eshte Is, thone eshte Boletin Ma kane mbjellur shekujt tremije vjet lirine Qe t'luftoj per Shqiperine Pritem toke e Arberit, pritem se po vij Pa Kosove, jo nuk ka Shqipëri Jungjatjeta vëllezer, djemtë e Dardanisë Jam ushtar Kavaja, balli i trimerisë Vëllai i Adem Jasharit, nipi i Skenderbeut Neve do t'ja qepim vetë hartën Atëdheut
Pyeta fushen detin dhe shkembin e Vajes Ku eshte lapidari i INDRIT CARES Fusha m'tha të ngjitem majes se Pashtrikut Tjetri m'tha n'buze Adriatikut Gjithmone njesoj dhemb, dhemb cdo gisht i dores Njesoj vlejne flatrat Shqiponjes Nje lule Kosove, ne balle trimerie Nje flamur i kuq Shqiperie Jungjatjeta vëllezer, djemtë e Dardanisë Jam ushtar Kavaja, balli i trimerisë vëllai i Adem Jasharit, nipi i Skenderbeut Neve do t'ja qepim vetë hartën Atëdheut Ilir Shaqiri- nga albumi i tij "Kujdes lirinë" | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:38 am | |
| Ilir Shaqiri - nga albumi i tij Kujdes lirinë
Engjujt Arbëror
U nisa fushës dhe malit Ta vras vdekjen Barot dhe hekur më ran në krahëror Dhe këmbë e dorë E patën s’fundi herë pikëpjekjen Atje mbi majat Atje mbi majat me dëborë Dhe s’prita të ec lirshëm Atdheut flori Në një këmbë të kaproj Udhës vij të gjatë Andej kah u nisën stërgjyshërit e mij Dhe rend për ditë e natë E rend për ditë e rend për natë
Ktheje kokën vlla në strehën time qiell Në trupin tim me copa ktu lind liria Mos qoftë atëdheu i ngrohtë si diell S’kanë pse i duhen s’kanë pse i duhen Ktheje kokën vlla në strehën time qiell Në trupin tim me copa ktu nis liria Mos qofte atëdheu i ngrohtë si diell S’kanë pse i duhen gjymtyrtë e mija
Njëra dorë më ngeli Penden ta shtrëngoj E t’ju thurrë lavdi Dëshmorëve trimave që ranë N’tela t’kitarës kënga të jehoj Për engjujtë arbëror per engjujt arbëror Shpirtin vigan Falma një buzëqeshje Se ta vrava vdekjen Ma përkund lirin shekujve Në përjetësim Kur prisnim rrufet Përmbi supet tona T’mos isha unë hej t’mos isha une Do ishe ti
Ktheje kokën vlla në strehën time qiell Në trupin tim me copa ktu lind liria Mos qoftë atëdheu i ngrohtë si diell S’kanë pse i duhen s’kanë pse i duhen Ktheje kokën vlla në strehën time qiell Në trupin tim me copa ktu nis liria Mos qofte atëdheu i ngrohtë si diell S’kanë pse i duhen gjymtyrtë e mija | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:53 am | |
| Vetem pesë minuta
E bukur simpatike je t'gjitha ti i ke plotesoma dëshirën veç një herë
miss të quajnë në shkollë e dimë edhe ne nuk është kompliment po gjë e vërtetë
ty çdo kush të dëshiron ty çdo kush të ëndërron
Vetem pesë minuta dhe jo më shumë plotesoma dëshirën të jesh me mua
jeta kalon si një lum i shpejtë plotesoma dëshirën veç një herë | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:55 am | |
| Sa mas dore me ke lan' si kun ke meshirë o moj e bukura si hanë sytë si xhevahir trandofilen , kur ta dhash ta dhash per kujtim e masandej une nuk te pash' ty o shpirti im!!!! | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:57 am | |
| ta ndrroj zhanrin pak!! Kam ndegju se e ashper je ne puthje kam ndegjuar se ti nuk do lutjeeeeee e mkan than, kur je e vetmuar dashurine qdo kujt' ja ke dhuruar me mer me ndihmo te gjitha qe i di ti me mëso ooo më merrrr me merrr me merrrrrrrrrrrrrrrrrr (gazelaaaaaaaaaaaaaa dhe fillojme nga e para) | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 2:59 am | |
| JA KU JAM
Të kërkoj të kërkoj e nuk të gjej në cdo vend ku këmba shkel ti askund askund nuk je të kërkoj si i cmendur të kërkoj nëpër botën që s'mbaron sa dhe fryma më ndalon Pse pse me torturon ktë natë pse thonë unë jam njeri pa fat
Ti dhe njëherë po të kthehesh ti unë ja ku jam dhe njëherë të më duash prapë unë ja ku jam dhe një herë ti të jesh e imja ja ku jam parajsën të ta fal dhe njëherë të të mbaj në duar ja ku jam dhe njëherë të më bësh të vuaj ja ku jam dhe njëherë te më vrasësh mua ja ku jam dhe vdekja le t'më marrë
Më mungon zërin tëndë nuk e dëgjoj një mesazh në telefon shpirti im sa më mungon më mungon prekja jote me mungon trupi yt kur drithëron dhe një puthje që s'mbaron Pres pres të më vish ktë natë pres cdo njeri e ka një fat
Ti dhe njëherë po të kthehesh ti unë ja ku jam dhe njëherë të më duash prapë unë ja ku jam dhe një herë ti të jesh e imja ja ku jam parajsën të ta fal dhe njëherë të të mbaj në duar ja ku jam dhe njëherë të më bësh të vuaj ja ku jam dhe njëherë te më vrasësh mua ja ku jam dhe vdekja le t'më marrë
ja, ja, ja ku jam, aj, ja, ja, ja, ja ku jam ja ku jam ......
Pres pres të më vish ktë natë pres cdo njeri e ka një fat
Dhe njëherë po të kthehesh ti unë ja ku jam dhe njëherë të më duash prapë unë ja ku jam dhe një herë ti të jesh e imja ja ku jam parajsën të ta fal dhe njëherë të të mbaj në duar ja ku jam dhe njëherë të më bësh të vuaj ja ku jam dhe njëherë te më vrasësh mua ja ku jam dhe vdekja le t'më marrë | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Fri Nov 23, 2007 3:16 am | |
| kënduar nga Ilir Shaqiri Lugina e dashurisë
Del një hënë në cep t'Gërmisë E mbyt rrezen në mes t'luginës E nriqon një rrugë të dashurisë që nis befas në muzg të Prishtinës
Rëndim natën përqafuar Rrezja e hënës edhe unë Brenda meje ngroh e shkrinë Brenda teje gaz pa fund .
Nëpër lisa gjen dy shkronja Gjen dy emra zemërshkruar Ditët ikin e stinët ndërrohen Por kujtimi për ta këtu rri zgjuar
Rëndim natën përqafuar Rrezja e hënës edhe unë Brenda meje ngroh e shkrin Brenda teje gaz pa fund.
Vesa e mëngjesit ta lag cepallën Flokun e zi ta qëndis Ëndrrat digjen e zemrat kallen Në luginën e dashurisë. | |
|
| |
anjesa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2275 Age : 35 Vendi : Germany, (KS) Registration date : 04/09/2007
| Titulli: BLERO - dashurova Fri Nov 23, 2007 9:20 am | |
| ooooooooo qenka dita kur t'humba loqk ooooo kur me djelli nuk dryshoj oooo nuk degjova kur ti vajtojshe oooo dhimbjet tua ti mi tregojshe tash ne dorr kam letra tua i lexoj me lot e lutna qe ti tjesh mir, mos te vuash nuk e meriton nje tjeter si mua
me deshte me zemer ta ktheva shpinen ma fale shpirtin ta dhash vetmine e di qe me don e din qe te dua zoti nuk e paska shkruar ne te dy ne te dy te jem t'bashkuar
oooo e di si ti nuk do t'gjej ooo me durove pran meje qendrove ooo fjalt e tjerve si degjove ooo me besove me dashurove
kerkoj falje per ato dhimbje kerkoj falje qe t'lendova me ty vishe zemra ime qe at dit kur u largove
me deshte me zemer ta ktheva shpinen ma fale shpirtin ta dhash vetmine e di qe me don e din qe te dua zoti nuk e paska shkruar ne te dy ne te dy te jet bashkuar
me deshte me zemer ta ktheva shpinen ma fale shpirtin ta dhash vetmine e di qe me don e din qe te dua zoti nuk e paska shkruar ne te dy ne te dy te jet bashkuar | |
|
| |
anjesa Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2275 Age : 35 Vendi : Germany, (KS) Registration date : 04/09/2007
| Titulli: ANILA - Eh ta dish sa shum te dua... Fri Nov 23, 2007 10:04 am | |
| Qdo mengjes kur djellin shoh ty te mendoj... ti se di pa ty i dashur jo nuk jetoj... sonte te kerkoj, ku je ? prap te vetme mos me le... ne kete enderr qe smbaron dhe me mundon
eh ta dish sa shum te dua... do te rije veq me mua... dua ti ndjej buzet e tua... fjalet qe vetem ti mi thua...
eh ta dish sa shum te dua... do te rije veq me mua... dua ti ndjej buzet e tua... fjalet qe vetem ti mi thua...
i hab syte dhe them me veten drita je ti... nuk e dua kete jete pa dashuri... sonte te kerkoj, ku je ? prap te vetme mos me le... ne ket enderr qe smaron... dhe me mundon...
...
(qdo nat ty te mendoj)
dua ti ndjej buzet e tua... fjalet qe vetem ti mi thua...
| |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:04 am | |
| Atje larg ke dera e shtepise
Tashti mbeç me t'mirë moj nane, t'ma bësh mu hallall. I ka mbushur vitet nëna, ndoshta s'më gjen gjallë.
Tashti mbeç me t'mirë moj nanë, t'ma bësh mu hallall. I ka mbushur vitet nëna, ndoshta s'më gjen gjallë.
Amaaaan amaaaan Atje larg tek dera e shtëpisë, kam lënë nanën tuj mërzitë atje larg moj shpia bardhë kam lënë nanen tash tuj qaaa
Amaaaan amaaaan Atje larg tek dera e shtëpisë, kam lënë nanën tuj mërzitë atje larg moj shpia bardhë kam lënë nanën tash tuj qaaa
me respekt Sofra
| |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:08 am | |
| Maraku i shkrete
Kur kalon rrugen me naze si lule zambak nalu pak e hidhma synin se kam zanë marak kur kalon rruges time e më përshëndet, m'i fal jetës kaq gëzime, je dashnia vetë. Ky marak, maraku i shkretë nuk ma len zemrën e qetë dashuninë që kam për ty nuk e ndrroj për këta dy sy
Unë e di çfare ke në zemër ma thonë ata sy. Lule je, lule ke emrin, lumi une për ty kur kalon ti rrugës sime e më përshëndet, mi fal jetës kaq gëzime, je dashnia vetë
Ky marak, maraku i shkretë nuk ma len zemren e qetë dashuninë që kam për ty nuk e ndrroj për këta dy sy | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:10 am | |
| Doli goca n'penxhere
Doli goca n'penxhere për me pa se kush po vjen po na vjen një djalë beqar zemrën time ma ka marrë
oj oj oj oj lale oj oj oj oj lale kujtova se binte shi ato ishin lotët e mi
Ndoshta jam dhe fukara por nuk blihem me para mos ma kesh moj me hile sa më do moj kurr s'ma the
oj oj oj oj lale oj oj oj oj lale kujtova se binte shi ato ishin lotët e mi. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:13 am | |
| Kumrija
E knon kumrija lal saba m'saba, E knon kumrija lal saba m'saba. E na erdh vakti shpirto për me u nda, E na erdh vakti shpirto për me u nda,
Jarinanane e duje lalen eee, Jarinanane e duje lalen eee.
Knooo miiii qyyyyqeeeee, se po vjeeeen behaaaa-ijaaaariii, se vjen gocaaaa tuj u rriiiiite, Unë po qaj syzezen oooo qe m'kaa laaaaaaaaaane,
Po qaj note e po qaj diteeeeee, eeee dite
O kno kumrija lal saba m'saba O kno kumrija lal saba m'saba e na erdh vakti shpirto për me u nda e na erdh vakti shpirto për me u nda
Jarananne e duje lalen eeee Jarananne e duje lalen eeee
E knon kumrija e lal ditë e përditë E knon kumrija e lal ditë e përditë se shtati i gocës, lale vjen tuj u rritë se shtati i gocës, lale vjen tuj u rritë
Jarananne e duje lalen eeee Jarananne e duje lalen eeee | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:16 am | |
| Fustanin qe ta solla mbreme
Fustanin që ta solla mbrëmë, a s'e vesh moj për hatrin tim. Fustanin qe ta solla mbrëmë, a s'e vesh moj për hatrin tim
Aman a s'e vesh moj për hatrin tim, se jam rriturë jetim, Aman a s'e vesh moj për hatrin tim, se jam rriture jetim
Fustanin o me lule shumë, a s'e vesh moj për hatrin tim. Fustanin o me lule shumë, a s'e vesh moj për hatrin tim.
Aman a s'e vesh moj për hatrin tim, se jam rriturë jetim Aman se jetim jam rriturë, me kulaç moj të siture. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:20 am | |
| Dua te vdes
Dua te vdes dhe pse jam i ri ndoshta kur do dëgjosh do të qash edhe ti
Por dije se kam vdekur dhe zemra mu be hi dhe s'mendoj më për ty
Ndoshta do të gëzohesh se nga unë do lirohesh ndoshta do të qash se nga unë do të ndahesh
Por dije se kam vdekur dhe zemra mu bë hi dhe s'mendoj më për ty | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:23 am | |
| O moj korçare
Në mes të natës në qetësi ti në ballkon më rrije Unë të vështroja me ëmbëlsi o moj korçarja ime
O moj korçare sa e bukur je me ato naze porsi nuse e re dhe kur më shkoje ti në bulevard zemrat tona digjen flakë e zjarr Fjalën e parë kur ma dhe zemrën ti ma coptove dhe pse më ike pse më le në vetmi pa dashnore | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:26 am | |
| Syçkat si ato te tuat
Syçkat si ato të tuat, nuk gjenden në dynja, lum ai qe i ka shijuar, frikë nga vdekja nukë ka. Falmi vash t'i puth njëherë, që ta nxjerr atë sevda, se ma mori zemrën time, dhe të qetë nuk më la! Mos më mundo moj nënë, mos më qorto moj nënë, syzeza ma ka shtënë me syne e saj të zi | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! Sat Nov 24, 2007 7:31 am | |
| UNË TY MOJ TË KAM DASHTË Unë ty moj të kam dashtë-ije, Prej së vogli der` n´pleqni. S´të vjen keq-e, ije, me më lanë aman, e të marrish hajde tjetër njeri. Syt e mi moj kjajnë, lotojn-e, ije, kjajnë e rrjedhin si peri. Ah moj zemër-ije, shum durove aman, digju, digju hajde bre shpirti im. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Tekste Kengesh Shqiptare! | |
| |
|
| |
| Tekste Kengesh Shqiptare! | |
|