|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:50 am | |
| XHULIANA JORGANXHI ETERIT Etërit na ikën... Në ditëvite të ndryshme. Me vdekje të thjeshta, si jeta e tyre. Na ikën... Cdo ditë e më shumë ua numërojmë të mirat... Ku ishim më parë ne bijtë, ne bijat?! Tani, që s'i kemi, ah, dhe një çast t'i kthenim! Të bëjmë ca rrugë andej nga Liqeni, t'iu japim një kafe, që s'ua dhamë te "Rinia" dhe tutje më shumë t'iu bëjë pleqeria... Rradhëve mos t'i lodhim në asnjë lloj dyqani, Mbrëmja mos heshtojë me sy tek ekrani. Të nisim udhë bisedash për botën anembanë, një gotë, çdo mbrëmje ta pimë me etërit tanë... Cfarë s'japim, t'iu jepnim, ato, që dot s'ua dhamë! Të urtëve, të pafjalëve, të mirëve, etërve tanë! | |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:51 am | |
| LASGUSH PORADECI Poradeci Perëndim i vagëlluar mi Liqerin pa kufir Po përhapet dal-nga-dale një pluhúrë si një hije. Nëpër Mal e nër Lëndina shkrumb' i natës që po bije, Duke sbritur që nga qjelli përmi fshat po bëhet fir... E kudó krahin' e gjërë më s'po qit as pipëlim: Në katund kërcet një portë...në Liqer heshtë një lopatë... Një shqiponjë-e arratisur fluturon në Mal-të-Thatë... Futet zemra djaloshare mun në fund të shpirtit t'im. Tërë fisi, tërë jeta, ra... u dergj... e zuri gjumi... Zotëroj më katër anë errësira... Po tashi: Dyke nisur udhëtimin mes-për-mes nër Shqipëri, Drini plak e i përrallshëm po mburon prej Shëndaumi... | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:53 am | |
| LASGUSH PORADECI Zemra Bëj e ri mendohem, Të mos t'afërohem, Bën e ri mendohesh Të mos m'afërohesh. Dhe ri bëj e bëjnë Mos të shkoj andejnë, Dhe ri e bën bejnë Mos të shkosh këtejnë. Ha! tek bëj kështuzë, Hop! të shoh këtuzë! Ha! tek bën ashtuzë, Hop! buzë-për-buzë. Pa me puth një herë, Pa të puth dy herë, Pa më puth tri herë, Të puth tridhjet herë, Uf! moj zemrë-e mjerë... Zemër-lule-e-verë, Gas-e-vrer-përherë, Zemër-kopsht-me-erë, Zemëra-skëtere. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:53 am | |
| LASGUSH PORADECI Durimi Tashi me gas, tashi me lot, Tashi dhe nj'herë, Duro durimin si për-mot E si përher. Mendo mendimin zemërak, Ndaj vjen të sjellë Sa leu e zjeu e shfreu me gjak Në zemër fellë; Sa pati shkrirë aq ëmbëlsi Dyke kënduar, E vaj e zi e shkrumb e hi Të pambaruar; Dyke përflakur plot me gas, Plot afsh të ndritur, Një mall të math që më vjen pas, Kujtim-zhuritur; Vjen ku përplaset përmi dhé, Nër ulërimë, e greminuar si rrufe, Kjo jeta ime; Ku mban shtrëgatën me sa mund, Dhe kësaj radhe, E hapur krejt, gjer mu në fund, Ah plag'e madhe; Fund e gjehenë e ang i zi, Jetë pas jete, Yll-dashuri! Hon-lemeri Që mbaj me vete! Edhe mendoj mendim me lot, Me përvëlime, Duroj durim të mbushur plot Me zemrën t'ime. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:54 am | |
| LASGUSH PORADECI Gremina Ti sot as qesh as qan, Ri larg e qetë. Në shpirtin t'ënd ti mban Një faj për jetë. Një dashuri me gas, Siç fryri era, E zure shpejt në ças, E le përhera. U ngrove-ashtu sa mund, As shumë-as pakë, S'të ndriu përdrejt në fund E bardha flakë: Më ndriu e griu e shkriu Ah mua zjarri! U mvarrësh un'i ziu Mi buzë varri! E nuk më dhemb aspak Një vdekje-e gjallë, Ndaj qava lot me gjak, Si në përrallë; Ndaj hoqa rëndë-ashtu, Gjer në greminë, Llaftarën që më zu Për dashurinë; Për dashurinë-o Zot, Që shemb një burrë, Që s'e pat ndjerë dot Gruaja kurrë; Që lind e ndritur krejt, Bukuriplotë! Me dritën drejt-për-drejt Nga drita jote! Që qesh e qan e zjen, E s'jep të qetë, E zjen e bren e shfren, E s'vdes përjetë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:55 am | |
| LASGUSH PORADECI Ç'u mbush Mali Shqipëri! moj nëna ime, Më ke rritur me thërrime! Shqipëri! të qofsha falë, Të kam nënë e më ke djalë Ç'u mbush mali me dëborë, Ç'u mbush deti me pamporë, Seç u mbush e shkreta Vlorë Plot me krushq e me dasmorë, S'janë Toskë e Malësorë Me flamur të kuq në dorë Si dhëndurë me kurorë. Ç'u zbardhë malet, ç'u zbardhë: Nga çdo anë seç na ardhë Shqipëtarët gunë-bardhë, Seç na ardhë palë-palë Duke rutulluar malë Kush më këmb'e kush më kalë Kush më shpejt, kush më ngadalë; Kush i lum e kush i gjorë Kanë zbritur mun në Vlorë, Mun në Vlorën e lirisë, N'atë thelb të Shqipërisë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:55 am | |
| LASGUSH PORADECI Lodra e Dashurisë Kërkova Lumturinë, Gjer më sot, Gjith më të kot. Shijova çupërinë, Një mot. Me shpirtin plot. Kullova Djalërinë Me lot, Që s'thahen dot. Kuptova Dashurinë Që lot - Kur shemb! o Zot! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:56 am | |
| LASGUSH PORADECI Kujtimi Edhe në mungove, Edhe në ndryshove, Edhe në dredhove, Në më gjarpërove: Kujt j-a dhè mungimin? Kujt ja dhè ndryshimin? Kujt j-a dhe dredhimin? Kuja gjarpërimin? Mungime-e ndryshime, Mungime-e dredhime, Dh'ato gjarpërime- Hon për zemrën t'ime. Zemr' e mall i parë, Zemërëz' e vrarë Kujton dyke qarë, Pushton me llaftarë Lulen e pavdarë, Trupin e pangarë. Pa ri pshoj qetuar Dyke ëndëruar Ndaj po puth nër duar- Si ndaj koh' e shkuar- Fort i dëshëruar, Fort i dhëmshëruar, Fort i lumtëruar, Ballin dritë-qëruar Syrin qjell-kulluar, Gjirin-vajzëruar, Trupin-qumështuar | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:56 am | |
| LASGUSH PORADECI Mitrush Kutelit ...Pa m'i prit edhe Mitrush Kutelit ...Pa m'i prit edhe këtonë, Iskëra të zemrës s'onë. Prit-m'i shok n'ato mërgime Fjalëzat me regëtime, Nga buçim'i zemrës s'ime. Zemra ime buçim-shkretë Zjen e bren e s'gjen të qetë, Plaset e përplaset vetë, Vdes përkohë-e lind përjetë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:57 am | |
| LASGUSH PORADECI Dëgjimi i Zemrës Kur të më kujtosh, Kur të vish të shkosh, Kur të shkosh këtejza pranë Që të çmallërosh Ç'po dëgjon kur shkon? Kur vjen e përgjon? Ç'përgjon zemra në kët'anë Fund në këtë hon? Zemra jote sot, Zemra jote mot, sot e mot në ç'mallërime Zemra që s'fle dot Seç të ndjen këtaj, Seç të ndjen pastaj, Seç dëgjon ndaj vetes s'ime (Si ndaj vet'e saj): Mall e vrer që mbaj Qaj, moj zemër, qaj. Vrer e mall që flas Plas, moj zemër, plas. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:57 am | |
| LASGUSH PORADECI Ku vemi Shpesh Në zemër t'ënde vetëm unë, Në zemër t'ime vetëm ti, dhe jashtë bota fjalëtare, Dhe jashtë syri plot zili. Dh'ashtu filluam përngahera Një vetësi plot ëmbëlsi, Të mos na shohë syr'i botës, Mos na zemrosh, moj njerëzi. Dhe ikm' e ikmë gjith-më largë, Dyke kërkuar pak liri, Që me t'u ndezur flak'e ditës, Gjer më të mugëtit të zi; Gjer në mesnatë-e pasmesnate, Oh! E pangopur e arrati! Un' hijerënd' e mvrerësuar, Ti buzëndritur në stoli. Nër ato male shtat-mëdhaja, Nër ata pyje me fshehtësi, N'ato mburima lozonjare, N'ata shkëmbenj plot llaftari; Ku fryn një erë pastërtije, E vetëtin një bukuri, E ritet malli posi deti, E ndizet zemëra në gji; Ku nuku duket asnjeri, Ku vemi shpesh veç un'e ti Ku djeg si zjarr, moj dashuri! Ku ndrin si yll, moj perëndi! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:58 am | |
| LASGUSH PORADECI Ku shtrohet Vala... (Romancë) Ku shtrohet vala përmi zall E fryn një këng' e pakuptuar, Të pashë, motër, plot me mall, më pe me shpirt të llaftaruar. Q'aherë silleshim me nge Gjith vet-i dytë, vet'e dytë... Dh'i shtinja sytë gjith përdhe- Gjithë përdhe m'i shtinje sytë... Po me t'u ndarë vet e vet, Më s'kishim turp që s'kishte fjalë... Na ritej malli posi det, Posi një det që vjen me valë: E prapë silleshim me nge Gjith vet-i dytë, vet-e dytë; E prapë sytë gjith përdhe, Gjithë përdhe pikonin sytë. Q'aherë qamë plot me mall Atë vështrimin e kaluar, Ku shtrohet vala përmi zall E fryn një këng' e pakuptuar. Se kish kuptim që s'kish kuptim, Kuptim'i fellë-i mallit t'onë; Se malli jon'ish zotërim, Që robëron përgjithëmonë; Se s'dashuronja-as un' as ti, Po dashuronte dashurija: Një dashuri - një fshehtësi M'e fshehur sesa fshehtësija. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:58 am | |
| LASGUSH PORADECI Syt' e tu Vetëtimtarët Syt'e tu, vetëtimtarët, i mbulon pluhur i zi. Syt'e tu vetëtimtarët ndezin yj mi vala detesh. Me vështrim të perënduar, kaq hirplotë ti më mbetesh Si t'i fshesh qipall'e rëndë të paçmuarat stoli. Kur i pash'oh! Në nat'helmi, hën'e largë-ish derdhur n'ar. Kur i pashë në nat'helmi, ar i derdhur m'u bëj zija: M'u bë gas ndaj fërfëllonte vgjeri-i shenjt' hijen e tija: Mi shtrat fletë sapo shtruar...na shij qjelli zilitar... Syt'e tu- enigm' e kohës; syt' e tu-çudi pa çmim; Syt'e tu- çkëlqim gazmuar i skëterrës dhemshurishte. Kish durim yll' i zhuritur, yll me zjarr durimi kishte, Që krijoj kaq dritë djelli, që mbaroj kaq dëshërim. Syt'e tu vetëtimtarët, sillen qark gjerakorisht. Syt'e tu vetëtimtarët ëndërojne-aq të qetuar. Ndaj shtron hijen vgjeri-i shentë kur i putha-i llaftaruar, Syt'e tu vetëtimtarët buzëqeshnë dhemshurisht | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:59 am | |
| LASGUSH PORADECI Kur të më jesh e Zemëruar Ti m`u rrëfeve për sëpari shkrepëtimtare në stoli, Un` ëndërrova se në zemër po më valon një mall i ri. O, ç'ka që m`u venit qipalla me kaq të ngjethur të pafaj? Haj!shkretëtirë-e-zemrës`s`ime! Dhe haj! e zeza jetë,haj! Posi një yll i perënduar më pate humbur gjith më larg... Nga malli yt i thura fjalët gjith sërë-sërë-e-varg-e-varg; E çdo mendim e pata tretur vetëm n`ërgjënd e në flori, O,vashë-e lotit të zhuritur që vetëtin nër syt` e mi.- Prej largësisë së pa anë kalon durimi mot-me-mot... Pas kaqe kohë dhemshurije,ndaj vëndi-i lum as eja sot! Në gjirin t`ënd të llaftaruar m`a lerë mëndjen t`a humbas, Të ndjej si zemra më gatohet plot me dëshir` e plot me gas. Ti buzëqesh-më-zilitare,e më çkëlqe si vetëtim, E më vështro me sy pëllumbi drejt mun në fund të shpirtit t`im; Se gazi-i-kthjellt` i lumtërisë, që çel si lulja në mëngjes, Si lule-e pastër do më mbijë në krahruar mun në mes: Kur të më jesh e zemëruar, më shpirt të vrarë-e varfnjak, N`e mbajç në zemër zembëratën, prej helmit t`ënd s`do heq aspak; S`do psherëti n`e lënc të vdesë,a në `m`a thënc,në mos m`a thënc: Mjafton një mvrejtje-e buzës s`ate,që të më bësh të prishem menc. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 11:59 am | |
| LASGUSH PORADECI Gjarpërushja Haj të mirremi për dore, Nep-ma zemrën që ma more, Gjarpërushe pikëlore M'u vrapo q'andej matanë, më qëndro në zemër pranë, M'i vështro sa lot më lanë. Të fjalonemi ngadalë, të pushtonemi pa fjalë, Plot me afsh e duf të valë. Me atë vetull-vetulluar, Me atë shtatin-gjarpëruar, Me ato kraha-fluturuar Vetullo,moj vetullushe! Gjarpëro,moj gjarpërushe! Fluturo,moj fluturushe! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:00 pm | |
| LASGUSH PORADECI Kush ta fali Bukurinë Kush ta fali bukurinë Që t'ë më trerosh të zinë! Kur të pashë për të vluar, Pëllumbeshë pendë-shkruar, Bubu! plumb në kraharuar, Plumb që vret dyke gjëmuar! Mbledhur shoqet me një qoshe, Diç, m'ju flisje, dic m'ju thoshe, Gushë-e-llërë-e-gji-bardhoshe. Pa me syçkëzat e tua, Sy-larme! ç'më fole mua. Leshrave t'ju binte hija, Yll i ndezur me shkëndija, Ndezur mun në mes në ballë, Të më vesh në dhè të gjallë. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:01 pm | |
| LASGUSH PORADECI E mora Shoqezën Përkrah E mora shoqezën përkrah, E matmë rugën ca-nga-ca, Sikur na ndillte larg diçka. Pa zu dita perëndoj, Pa zu nata na mbuloj, Pa zura shoqen ta pushtoj. Përse buçet liqer i qet! Liqer, ti ç'thua ndaj bucet! Ç'far' pe, liqer, mi zall të shkretë? E çasin kur e sjell nër mend, Kur sjell nër mend, ah! atë vend, As rroj as vdes, po jam pa mend. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:01 pm | |
| LASGUSH PORADECI Kur në Flakë Kur në flakë të qiririt zë mendonem net-për-net Dh'e ndjej shpirtin e kulluar nëpër dritën që më tret Prej skëterrës se pa matë më del bot' e ëndërruar, vetëm ti, o im-e dashur net-për-net më rri larguar Po çdo ëndërr që më shfaqet prej skëterrës së pafund çdo mendim i llaftaruar që më dhemb e më përtund, Duke rënë prej së lartash posi pikë zemërate T'i përshkohet për-së-thelli bukuris' së qenies sate. T'i përshkohet mes-për-mesi dlirësis' së shpirit tënd, Ta merr pamjen e fytyrës, bëhet shkronjëz e kuvend. Ai del prej shkretëtire ment' e mi të m'i stolisë E ka tingull llaftarie, ka verbimin e magjisë, Ndrin i kthjellët e i pastër si pasqyrëz' e një kroj Pa nëm fytyrën tënde ta vështroj... nuk ta vështroj... O! fytyr' e vjershëruar që më mbush me dëshërime! Q'i fal gaz përjetësie dashuris' së zemrës sime! Që më bën kur ment' e mia regëtijnë varg e varg Të të ndjej aq fare pranë, të më jesh aq shumë larg... | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:02 pm | |
| Asdreni VLORËS Ti je balli me florinj, ti je lulja e Shqipërisë dhe trumbeta e lirisë. Pleq që ngjalle dhe të rinj, tërë kombi të sjell nder, me lavd emrin ta ka shkruar se ti trime vet' me duar fij't e flamurit ke tjerr! Je kurora me shkëlqim gurështrenjt', margaritarë, që do mjeshtër magjistarë t'i radhuan me qëllim. Zjarr lëshojnë, që verbon, si yj rrotull të shëndrisin, rreze njyrash, llamburisin, për sy bërë që lakmon!... ...Rrotull fqinjët sa fuqi, sa mënyra nuk përdorin, me pahir që të na korrin çdo send, Vlorë, mban në gji! Mund e bij ke pas' armiq, me syt' katër gjith' pas arit, jasht' zakonit të shqiptarit, që s'shet besën për ca fiq. Por ti, Vlorë, mos u dro! Mbaj mburojën me qëndresë, se kush vetes i zë besë, e mat grushtin me këdo. Se dhe Deti mik kur fle, n'ëndrrat kryen një dëshirë mbret të jet' e zot i lirë veç për tokën q'i dha be. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:02 pm | |
| Asdreni Dua Mbi bar dua të prehem, të këndoj, të dëfrehem, të shoh rreth bagëtinë, kur hanë dhe pinë; të shoh fushat e blerta, bimët kur i fryen era, njerzit kur punojnë dhe çupat kur këndojnë! Ah, dua dhe lulet, kur i shfaqin pekulet, dhe fluturat që venë, mbi to dua të jenë; bilbili t'ia thotë nën diellin e ngrohtë. Dua dhe Shqiperinë, se atje kam shtëpinë, kur rrija nepër ferrat edhe lozja me sheqerrat; për këtë kam dëshirë dhe s'dua më mirë, atje dua të shkoj, sa të jem e të rroj! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:03 pm | |
| Asdreni I dashur Atdhè Me vite jam larguar, i dashur Atdhè, por nuk të kam harruar, se shumë i ëmbël je. Kjo zemra më këndon për ty, o Shqipëri, por prapë më lëngon, se je në varfëri. Të fala të dërgoj, këndej ku jam Atdhè, gjithnjë po të kujtoj, se birin tënd më ke. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:07 pm | |
| ANDON ZAKO CAJUPI Dashuria E mban mënd, moj Marë, dashurin' e parë? Njeri nuk e gjegji, se jeshmë te vegji. Unë pa ty s'rrojë, vij' e të kërkojë; tl pa mua s'rroje, vij' e me kërkoje. Në lule me erë putheshim ngahere, dhe si burr' e grua losnim nënë ftua. Një ditë, të dyza losnim mbylla-syza: U fshyem pa dukur ne ferra, ne gure u fshyem aq bukur sa s'u gjetme kurre. Cinë të besoj taninë, perëndin' a dashurinë? Perëndi në këte jetë është dashuria vetë. ------ Bukuria jote, leshërat e tua posi pëndë korbi, të gjata mbi thua,ballëtë si diell, faqetë si mollë,qafa jot' e gjatë, mesi yt i hollë,sisëtë si shegë, dhëmbët si thëlpënjë,buzët si burbuqe, sytë si gështënjë, dora si dëborë, fjala jote mjaltë, kurmi yt i derdhur, shtati yt i naltë; gjithë më kënaqin, të tëra t'i dua, po zëmëra jote u bë gur për mua! ----- Pika-pika bie shiu dhe dëbora flokë-flokë, vetëtin e fryn veriu, breshëri kërcet mi tokë! Le të fryjë er' e ftohtë, s'ka ç'më bën dimëri mua: Dashuria më mban ngrohtë, se pushtoj atë që dua. Kur fryn era me tallas, kur bie dëbor' e shi, sa flë njeriu me gas, kur ka mikenë në gji! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:08 pm | |
| NDRE MJEDA Gjuha shqipe Përmbi za që lshon bylbyli, gjuha shqipe m'shungullon përmbi er' që jep zymbyli, pa da zemren ma ngushllon. Ndër komb' tjera, ndër dhena tjera, ku e shkoj jetën tash sa mot, veç për ty m'rreh zemra e mjera e prej mallit derdhi lot. Nji kto gjuhë që jam tue ndie, jan' të bukra me themel por prap' kjo, si diell pa hije, për mue t'tanave iu del. ................................ Ku n'breg t'Cemit rritet trimi me zbardh, Shqipe, zanin tand, e ku Drinit a burimi që shpërndahet kand e kand. Geg' e tosk', malsi, jallia**) jan' nji komb, m'u da, s'duron; fund e maj' nji a Shqipnia e nji gjuh' t'gjith' na bashkon. Qoftë mallkue kush qet ngatrrime ndër kto vllazën shoq me shoq, kush e dan me flak' e shkrime çka natyra vet' përpoq.***) Por me gjuhë kaq t'moçme e mjera si nj'bij' kjo që pa prind mbet: për t'huej t'mbajshin dhenat tjera, s't'kishte kush për motër t'vet. E njat tok' që je tue gzue, e ke zan' tash sa mij' vjet, shqiptaria, që mbet mblue sot nën dhe, edhe shqip flet. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:10 pm | |
| PETRO MARKO APOLOGJIA IME (JETES) ...Marrezi, turp turp dhe mekate per jeten e terbuar se kur me ndal, o gjenerate, qe vuan rruges ndonje nate, me merr per te denuar dhe, me nje ze qe vret, ngahera me pyet: -Ku linde, o i ri? -O jete, linda ne shkreti! -Ku rron dhe ku vete, ne c'dhera e ne c'dete?! -Cudi! C'kerkon prej meje ti dhe si, o jete, pyet, kurse ne varferi me hodhe kur me gjete te lindur nga skelete pa drite, pa liri? -Njeri! Nga vete, as me thua? -S'e di! Jo, Nuk e di! Po lerme, o jete, c'ke me mua? -Dua ta di, po dua! -Atehere, jete e krisur, per mua mos pyet se qysh ne n'agim kam nisur te shkel si skllav i shkrete mbi gjurma shprese drite... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . -O mekatar, as faliu ligjes sime, bindu i cmendur enderrtar, s'jeton me shqetesime!... -Mu thell' ne brendesire ku ndjenja rron e lire, ku dhembja dhemb e prekur nga ligja jote e fuqiplote, ne gjirin tim si hekur, si hekur e celik, qello,qello, o me kamxhik; pa frik' e pa meshire e pa pendim, se mu ne thellesire te shpirtit, ne nje kend, lindi nje shqetesim qe celi varrin tend... | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Sep 29, 2008 12:11 pm | |
| FAIK KONICA Anadollaku në mesalle Ka ndenjur si nje ka Po ha edhe po ha, Shembet me pilaf, Fruhet me hoshaf; S`ka kohe te flase Hedhe sa te pelcase: Llop nje bakllava, Llop nje hallva, Llop nje revani, Llop muhalebi. Therret:-Hic jemedum! - O burra, bre dudum! Kerkon nje syltjac, Porosit nje kulac, Rremben nje bugace, - Te rrembec nje kapace! Te tere per nje darke, Te tera ne nje barke! Kur lodhet sa ngjinjet, Pushon e shtrihet Shtrihet dudumi Dhe na e ze gjumi. Neser kur te zgjohet E, me "bismil-lah", Prape pilaf E prap hoshaf. "Qebap boll-boll Koxha Anadoll!" More dudum kokekungull Gojebuall e barkrrumbull Thuame, te rente pika! C`te duhet ty politika? Hiq, more dudum dore, hajde Te te kllasem ne nje kade Plot me mjalt`e me recel Ha pi e kurre mos del. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
| | | | Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |