| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:01 pm | |
| URTAKU Në përleshje me ashpërsitë e jetës Nuk luhatet Gjërat nuk i lë zap Në duar të fatit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:02 pm | |
| MIKU Bëni mirë llogarinë Një thes kripë me mikun Mos luani me miqësinë Mikun e vjetër Mos e digjni si letër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:03 pm | |
| SHQIP Shqip veproi Mbrojti të vërtetën E shanë e përbuzën Gurë i hodhën në rrugë të jetës Ai s’ndaloi Shqip veproi Me punë kohën maste Jetën shqip përfundoi | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:07 pm | |
| Ju lumt biligoa dhe ju deshiroj mir se ardhje ne forum |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:10 pm | |
| PËRRALLË Na ishte një kohë Kohë për zagarët Mohonin mëmëdheun Dhe donin pashallarët Populli ynë sa i pa fat Se zagarët jetuan gjatë E si mbyti kjo përrallë e thatë Nuk i mbyti | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:10 pm | |
| MONOLOG Si në halucinacione grinden Njerëzit Me ndërgjegjen e vet Filozofi tërkuzë Ku e ke fillin Botën në çmenduri Ta lidhi me ty Trego | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:11 pm | |
| SHEKUJT Shekuj të tërë Mbuluar me petkun e robërisë Hijerëndë Që tokat na i gëlltiten Si brejtësit me dhëmbë Tokat pa zot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:11 pm | |
| SIMETRI I qetë si lumi që nuk trazohet As fryhet nga prurjet E përroskave As nga llumi Ti nuk je ai Shihu në pasqyrë Simetri në shpërputhje Surrat s’ter fryrë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:12 pm | |
| DORDOLECI Në kopsht e vunë Një dordolec autokton Gllabëruesit e frutave Ti frikojnë Ca antike Ca komike Kohë e dordolecëve në ikje Njerëzia po hanë Njëri tjetrin Nuk po hanë më fruta | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| MIQTË Nderoj miqtë Të mos na i hedhin gurtë Mbi kurriz të ligjtë Ndero I nderuar do jesh | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| LIRIA Nën llupë Përbuzësit e vlerave Janë Ata që vrasin lirinë Prushin kanë për t’shkelur Me këmbë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:13 pm | |
| KUJTIM Kujtime të hidhura Ato Të rënieve heroike Më të hidhura Ato Të dredhive mistike Eh botë e ligë Kujtime vrragë lënëse | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| SOT DHE DJE LISI Lisi me furtunën Gjëmë atë natë U gdhi në këmbë lisi Gjethet gjak Për tokë pikuar Eeejj A ka më lisa në Kosovë Oreee Lisat shtat përgjakur | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| PADREJTËSIA Pse jeton kukudhi A blihet vdekja me para Mbase qeveria komunale Do të shpalli tenderin Mbi vdekjen Të korruptuarit Do fillojnë ndjekjen Nga rrethi vicioz Kush doli i pastër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:14 pm | |
| KUSHTRIMI Biri i madh i Adamit Shpalli vendime historike Sinonim i shterpëzimit Në Prishtinë Në derë t’hamamit Është shkruar thirrja e kushtrimit Krejt formale E shumë banale Pavarësi Për pasuesit e Nastradinit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:14 pm | |
| RRUDHAT Nuk duam t’i shohim E nuk mund t’i fshehim Në rrudhat e jetës kemi humbur Të rrudhur e të zënë ngushtë Para vetes Kosovë e rrudhur Kosovë e tkurrur Në kohë Do mbytemi në rrudhat tona | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:15 pm | |
| TA DUAM Ta duam Ta ruajmë Lirinë që nuk e kemi Më shumë se diellin Kujtoni gjakun e të rënëve Se prapë duan të na lidhin Hileqarët Zagarët Ta duam atë që nuk e kemi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:15 pm | |
| LAKIMI Në rrugët e gjata Do të sprovohemi Nëpër veta Do të na lakojnë të tjerët Veproni sinqerisht Lakimit mos ju frikoni Veproni | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:16 pm | |
| STATUJA Gurin gdhenda ngadalë Portretin nxora Shpirt i dhashë Dritë e diell Po ç’statujë T’ju ngrehim atyre Që një jetë të tërë Diellin gjuajtën me gurë Ç’statujë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| VALËT Valët e jetës dhe valët e detit Të përbashkët Kripën kanë Regjur nga hallet Pamëshirshëm Rrahur nga dallgët Furishëm Mbi gjoksin e shkëmbit Mbi gjoksin tanë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| DYSHIMI Ngadalë të gërryen Si drurin krimbi Nën prizmin e dyshimit Botën e futën Të ligjtë Dyshojnë Më parë në vetën e vet E më pastaj ju duken të dyshimtë Qe të gjithë të tjerët I keq Kurrë s’u ndreq Dyshimtari | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:17 pm | |
| BOTA Të gjithë duan të marrin Nga një copë Për vetën e vet Gjak derdhet mbi dhe He dheu Fytyrës i mbuloftë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:18 pm | |
| HESHTJA Kanë thënë Fjala është argjend Heshtja është ar Kundërthënie Brenda vetës Po heshte si gurë Të porta të vejnë mur Të tjerët Të mjerët Te | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:18 pm | |
| CAKU Në përplasje drejt cakut të vet Shkumëzon në rrëshqitje Dhe në pa dëgjueshmëri lumi Gërryen shtratin e tij Ngarende pas vrapit të marrë Në cak arrite Me ndërgjegje të vrarë Shtrati apo lumi turbulluar Kush më vonë E kush më parë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:19 pm | |
| NDËRGJEGJËSOHU Të ligjtë Mbollën errësirën Mbi qiellin tendë Ndërgjegjësohu njeri Sfido errësirën Jeto jetën Ende të pa ngrënë | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
|
| |
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|