| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:19 pm | |
| LËNGIMI Pa dashur lëngojmë Peshë e rëndë e robërisë Hallka që shtrëngojnë Pa dashur Prej pëlcitjes së mushkërisë Edhe sot lëngojmë Pa dashur Në hall jemi Zgjidhjen në dorë kemi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:20 pm | |
| LËNGIMI Pa dashur lëngojmë Peshë e rëndë e robërisë Hallka që shtrëngojnë Pa dashur Prej pëlcitjes së mushkërisë Edhe sot lëngojmë Pa dashur Në hall jemi Zgjidhjen në dorë kemi
Pa dashur Kemi rënë në prehër të melankolisë Ankesat nuk ndihmojnë Ikim drejt pleqërisë Pa dashur | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:21 pm | |
| MYKU Kasolle me kashtë Mbështjell me plafin e dimrit Botë erë myku Nuk ia hap derën askush Pjellës së mjerimit Bota pa sy E me vesh në lesh Nënë hundë Zgërdhihesh apo qesh | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:22 pm | |
| PERGJAKJA SHEKUJVE DYLUFTIMI Kohë e re Dhe kohë e vjetër Në shekullin e ri U ndeshën rëndë me armë e hekur E reja do të ngadhënjejë sigurisht Me bardhësinë e plisit Pluhuri i së kaluarës Do mbes Si relikt I luftërave mes fisit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:23 pm | |
| RRËNOJAT Pengesë Në rrugët e ardhmërisë Rrënojat e kalasë Që diktoj Të lëna anash prej historisë Rrënojat kush uzurpoi
NDJESHMËRI Shqetësohem për atë që e ndjejë Të tjerët këtë nuk e shohin E sytë në ballë i kanë Unë i shoh me sytë e shpirtit Rëniet dhe ngritjet E bimës në arë I shoh I ndjej Më larg e më përtej | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:24 pm | |
| SI NË PASQYRË NJË GRUA E veshur në të zeza një grua Me një plagë te lashtë Si kujtimi i së kaluarës Nga pushtetarët dhe UD-bashtë Në të zeza ia veshën jetën Lotët nuk iu thanë E lanë duke pritur të dera Ardhmërinë që ata ia vranë Një grua Një nënë Dje lotoi Sot po fshanë PENDIMI Ai vrojtimin e kishte të veçantë Me shikim të ngrirë Humbur diku larg në horizont Dita që s’e priste erdhi Para litarit gjunjëzuar keq Pendim i vonuar Ndërgjegje e pa ekzekutuar Litari se heq JETA Zotin dëshmitar kemi Po ta vrasim njërin prej tyre Çka do humbasim Veç atë Po t’i vrisni të gjithë Çka do fitojmë Mbi vdekjen e tyre Ne nuk ngopemi me jetën Dhe nuk e duam vdekjen Po jetë e tjetrit Kaq e pa vlerë qenka TURMA Turma të tëra Hileqarësh në koalicion Me pabesinë nën sqetull Gjurmë të dukshme lënë Me ndjenja dyshimi Rrëfimin im bonjak Varrmihësit e atdheut Me terrin mbi shpinë Bëjnë lukuninë Ta vrasim terrin pra PLEQTË Rinia ikën vjen pleqëria Me shakat e tyre të buta Kur lozin domino e gurë Qeshen çiltërsisht për prapësitë Prapësitë që i kanë bërë dikur Respektoni pleqtë O miq Se edhe ne do plakemi Një ditë Sigurisht KAM PARË Në sytë e tyre kam parë Zjarrin e lirisë Kam parë rrugët e atdheut Me gjak e sakrifica Diçka që nuk përsëritet më Qëndresë heroike E luftëtarit të lirisë Rënie në prehrin e këngës Përjetësi të zunë DIOGJENI Ditëm drekë Mbante ndezur qiriun Dhe Kërkonte njeriun Me kot ne sot po kërkojmë Si Diogjeni dikur Na janë bërë “shumë” e s’po i dallojmë Kush është hiq E kush është burrë Kot qiriu po digjet KA BURRA Burrat As para plumbit Nuk e luajnë fjalën Burrat As lumi nuk i lanë Si qentë fjalën hanë Burrat Që gënjejnë shoqi- shojnë Për dallim nga qentë Ata nuk lehin Kur të tjerët i shkelmojnë Ka burra E burra ARADHA U rritë aradhja Nga ma të mirët Munguan nga aradhja Prapë më të mirët Mbetën jashtë aradhes Përjetë Të medyshurit RESPEKTI Në meset ku respekt i bëhet njeriut Dhe në meset ku njeriu respektohet Modestinë dallojmë Asgjë më tepër se Mbi baza të respektit të ndërsjellë Të urtin njeri zbulojmë CEZARI Zaret u hodhën tha Cezari Kur kaloi lumin Rubikon Zaret u hodhën Mos prisni t’i hedhin të tjerët Merrni vendime e mos ngurroni Për fatin e atdheut DY GJËRA Sikur të putheshin dy gjëra Njerëzit do bënin mrekullia Eh Po të putheshin Dëshira dhe mundësia | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:25 pm | |
| PLAGËT E VJETRA THYRJET Më është thyer zemra keq Plagë më ka shkaktuar Zemërshkreta s’u ndreq Në shtratin e thyerjeve shtruar Thyerjet më lënduan në zemër Më shumë në shpirt Të rënda qenkan thyerjet të rënda Thyerjet nga dashuritë Si guri në zemër të malit Rëndojnë thyerjet rëndojnë Veçmas kur ato shkaktohen Nga shokët e idealit PËRJETIMET Vuajtjet e popullit Kush i përjeton Më rëndë Me të përjetuarit e veçantë Peshën e fjalës së pa thënë Kush e mbron Me gjuhën e vet Më bukur se poeti Kush e thotë Me pushkë në dorë Kush e mbron atdheun Më mirë se bijtë e tij Që lirinë çmojnë SHPIRTI Jemi shpirtmëdhenj Nuk hapim plagë Kemi vuajtur shumë Kemi heshtur gjatë Pa dyshim Modestia na kushtoi Në vend të shpagimit Si për inat Po na hakmerret sot VARGU I ASHPËR ( Agolliane ) Eh mor varg të ngrehsha gurmazin Që më joshë e më sjell vërdallë Më zbardhi agu duke të kërkuar E ti nuk do me ardhë Ç’më sjell kopshteve të mollës Të mollës me gjithë pjeshkë Dehur nga lajkat e belhollës Do mbetesh pa u futur në vjershë HËNA Natë e mbuluar me errësirë Me yje të kuq në qiell Në agim hëna do shkojë nuse Dita do zbardhi me diell Me thellësinë e syve të saj Kjo natë të futë trishtimin Kjo errësirë kaq e gjatë Do ikë bashkë me agimin Mes qiellit ngjyrë të kuqe Si në pasqyrën vezulluese Sa gëzueshëm lozte hëna Ajo nesër do shkojë nuse ATË E shtrëngonte rrethimi Një rrethim krejt i errët Që pretendonte ta ndante Nga të jetuarit e vet Ajo e kuptoi rrethimin Qeshi dhe nuk bëri vajë E vrau hilen prapanike Me të qeshurën e saj PA DASHJE Pa dashje të fyeva të lëndova I gjalli mund të gabojë Që kur s’kam fyer askënd Sonte do ngrysem me faj Ndihem i lodhur i trazuar Diçka m’i gërryen mushkëritë Mbase fyerja që të kam bërë Ah të mos ishim takuar atë ditë VRET FJALA Është e ëmbël Kush është zot i saj Me fjalë Zihen armiqtë Fjalën trimat mbajnë Lidhen burrat në flamur t’Skënderbeut Dhe Luhet me fjalë fshehur Prapa kurrizit të atdheut | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:25 pm | |
| MIQTË ZHGËNJIMI Zhgënjehemi kur Miqtë në baltë na lënë Dilemat paraqiten Cilët janë miqtë e vërtetë Cilët miq na hiqen I SINQERT I sinqertë Keqkuptim Në botën tonë të zvogëluar Kohë e të pasinqertëve Në skenë Është vënë Apo ka qenë E s’e kemi parë PUNTORI Kishte harruar Se duhet ndërtuar Edhe diçka për vete Ai harroi Dhe të tjerët Për të Harruan | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:26 pm | |
| ME KEQARDHJE Dikur Mendimet i kishim të njëjta Për njeri tjetrin Kishim nevojë Për ditë po largohesh Më vjen keq Jo edhe aq për ty Sa Për mangësinë që s’tu heq | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:26 pm | |
| KUSHTËZIMI Me urdhër nga “lartë” Na e kushtëzuan të jetuarit Dhe fatin në maje të perit Na e varën kokëposhtë Rrethi i kushtëzimit Na shtrëngoj gjerë në palcë Ashti ynë nuk u dha Kokëlartë Fjalën tha | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:27 pm | |
| KOKA E varën nga këmbët E lidhen nga duart Nga koka e varën Litari s’ia mposhti krenarinë Në pallat të mbreti Tmerri u fut Koka – litari – krenaria
SYNIMI Sytë na skuqen nga gjaku A mjafton vetëm synimi Për të arritur atje Ku është botë e re Me linja fytyrës Kohë ngjyrë vrarë Ëndërr e rëndë Nën të hijes arrë Lia i kishte rënë ëndrrës Ëndrrës së pa parë
DALLIMI Vdekjen kërkojnë E s’ka kush ua jap Xhebrailin e kanë korruptuar Vdesin e se kuptojnë Vdekje që turpërojnë Vdekje që përjetësojnë Luhatje Para vdekjes dhe jetës Dallimi hendek Për t’i vajtuar Kush shkoi e kush mbet | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:28 pm | |
| TË LIGJTË Të ligjtë Urrejtje pjellin Ata Megjithëse shterpë janë Urrejtje kudo mbjellin
SHEKULLI I RI Shekulli i ri shekulli i ri Skuqur me gjak gjerë në mjekër Nga padrejtësitë E shekullit të vjetër Flamuj të gjakosur Të shekullit të ri Me dashje Vrarë përsëri
JANARËT E KUQ 31 JANAR (Dëshmorëve të kombit: Edmondit, Zahirit, Hakifit) Tridhjetë e një janar nëntëdhjetë e shtatë I more bijtë tanë me Edin në krye Me Edin si lis të gjatë Ranë mbrojtësit e lirisë Mbrojtësit e tokës Me ta Edi i nënëlokes Ah ç’ju ça zemra motrës Tridhjetë e një janar nëntëdhjetë e shtatë Ah janar – ty të preftë mortja Shumë herë na lave me gjak | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:29 pm | |
| LOTI Vdiq ai pa pritur Loti valë U rrokullis mbi faqe kot As ishte për ta qarë As për ta kënduar As për ta mbuluar Me flamur Paska vdekur thanë Gotë e lënë mbi tryezë Kthyer përmbys Katran e zezë KAFSHIMI Ikni kafshimit Të atyre që preferojnë Muzgun e vonë Pas shpine e tinëzisht Ata Kafshojnë kafshojnë GËNJESHTARI Gënjeve shokun tënd Edhe këtë herë Ku mbeti fjala e dhënë Ti atë e gënjeve Por për të fundit herë OLE Toreadori ndeshte me demin Platoja skuqet me gjak Duartrokasin Spanjollët Për “fitoren” mbi muzat Ole ole Spanje e lashtë Duartrokasin njerëzit Triumfuan mbi kafshë MBARSJA Në yshtje u mbarse Prapa skenës me çakaj Si produkt i filozofisë së mbarsjes Solle këlyshët e hakmarrjes Polle pasigurinë Ata po lozin tani Aktin e përlyer S’do mend Kjo mbarsje do përplaset Me pjellën e vet FEHMI LLADROVCIT Kishte edhe diçka për të thënë Fjalët i kishin mbetur Në grykë të automatikut të nxehtë Nishanin në sy Me syrin hapur Vdekjen në shenjë marrë Me tjetrin Përshëndetur ish me diellin Kishte edhe shumëçka për të thënë XHEVË LLADROVCIT Nuse në këmbë po i rrinte Diellit dhe lirisë Shkëlqimin qiellit ia mori Qielli u ngrys nga zilia Vetëtimë solli Xheva nuse Dhëndër Fehmia AGIM BAJRAMIT ( Komandant Zefit ) Në zemër portret të mbajë Shpeshherë kuvendojmë Diçka më ndrydh në gjoks Vitet si gurë rëndojnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:31 pm | |
| AGIM BAJRAMIT ( Komandant Zefit ) Në zemër portret të mbajë Shpeshherë kuvendojmë Diçka më ndrydh në gjoks Vitet si gurë rëndojnë Ti prapë buzëqeshësh Në buzëqeshje më flet Sikur del nga portreti I buzëqeshur vdekjen pret Pusi i kishe vënë kahmoti vdekjes Mirëseardhje i kishe uruar lirisë I urti i madhi i miri Agim Yll i përjetësisë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:32 pm | |
| SHËNIME PËR AUTORIN Mehmet Bislimi u lind me 24 mars 1958 në fshatin Prekaz i Epërm. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërkaq gjimnazin në Skenderaj. Studioi në fakultetin filozofik të Prishtinës. Për shkak të veprimtarisë së tij politike në vitin 1981 burgoset nga shërbëtorët e ish pushtuesit Jugosllav, dhe dënohet me burg. Pas daljes nga burgu ai vazhdon me veprimtarinë kombëtare si dhe krijimtarinë letrare. Shkrimet e para i ka botuar në gazetën e studentëve: “Bota e Re”, më vonë në revistën “Alternativa”- botimi në Lubjanë, pak kohë ka shkruar edhe në gazetën “Rilindja” - botimi në Zvicër. Për disa vite ka shkruar në gazetën “Zëri i Kosovës”- botimi në Zvicër dhe për gazetën “Rruga Jonë”- botimi në Francë. Në këto dy gazeta ka mbajtur edhe këndin e humorit me nofkat: “Ngucakeqi” dhe “Gjembi”. Kohë pas kohe shkruan edhe në gazetën “Epoka e Re”. Edhe tani merret me shkrime publicistike, humor, poezi etj. Përkohësisht jeton dhe vepron në Zvicër. Ky është libri i tij i tretë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 10:40 pm | |
| Biligona,ju keni zgjedhur poezi te bukura nga i madhi Mehmet Bislimi,ky poet dhe gazetar i shquar me pelqen shume,eshte shume poet dhe publicist i shquar,po nje kohe te gjate kemi shkruar bashkarisht në "Zëri i Kosovës",dhe revistën "RRUGA JONË",që botohej në Lion të Francës,është vërtetë poet i mirë dhe saherë lexoj për te frymëzohem. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 20, 2008 7:41 pm | |
| PS: kjo poezi eshte shkruar nga dëshmorja Nurie Zeka në spitalin e Beogradit disa ditë para se me vdekë.
PAS VDEKJES
Pas vdekjes amanet ua le Mos me hidhni lule mbi varr, Mos ma rendoni dheun me lot Se mjaft lotova ne kete bote.
Mos ma rendoni dheun mbi koke Se mjaft e pata te tera ne kete bote, Amanet mos me vajtoni Emrin mos ma perkujtoni.
Hija ime do t'ju ndjeke Ashtu sic me dogji vuajtja ne jete, Mos mu afroni me leni O se paku ne dhe te qete.
S'dua te degjoj asnje kenge N'qoft ajo e bilbilit te jete, Se cdo ze qe degjoj Me ngjane zerit te qyqes.
Mbi varr mos mbi bare Se as gjelbrimin se dua me, As ti mos me sjell karanfila Te kuqe o per mua.
Haroni se kam jetuar Ne kete bote te egersuar Ofshamen tende mos ta ndegjoj Por te lutem me haro.
Eren e dheut t'mikur ta ruaj Se me takon vetem mua, Gjithe armiqet pas vdekjes sime Miq le te behen.
E te hedhin valle Por jo reth meje, Se I kam meni Se dua t'jem n'qetesi.
Nena le te haron se ishe nene E nje vajze t'vetme qe m'lindi, Baba mos m'bahet babe Mos ti zbardh floket per mua.
O ju o shoke dhe o ju miq Amanet me haroni te gjithe. | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Apr 21, 2008 4:04 pm | |
| Mëngjes Si shpirt i zi në kraharuar u mbyll liqeri nën male. Nga fundi i tij ,e pasqyruar po shuhet nata me ngadale. Tashi dhe agimi llamburitës po svagullon në fund liqeri, po tretet tinëz yll' i dritës posi një sumbull prej sheqeri. Pra ja !Pra ja!Se dita ndezi , se fundi i ujit vetëti, se posi lajmëtar mëngjezi del zogu i bardh' i një nositi. Lasgush Poradeci | |
|
| |
Sofra Admin
| |
| |
Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Apr 21, 2008 4:21 pm | |
| Katër këshilla vetes Mos u bëj poet nëse s'mund të lindësh me secilin varg,të lindësh me secilën fjalë. Ngreu mbi veten në do t'rrokësh frerët e erërave , të shkelësh shpërgajt e mërisë dhe shtërngatat e gjakut tënd. Nëse dashurohesh ,dashurohu n'flakë e n'valë, jo në sy të kaltër, se bëhesh det i çmendur pendimi. Mos u bëj poet nëse s'mund të vdesësh për secilin varg, të vdesësh për secilën fjalë. Azem Shkreli | |
|
| |
**Embelsira** Hero anëtar
Numri i postimeve : 2909 Age : 35 Vendi : Kosove Registration date : 08/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat Apr 26, 2008 3:18 pm | |
| DASHURI
Sa large eshte nata ime prej nates tende!
Netë te tjera ngrihen midis si male të pakapercyshem
Dergova rrugen per ty.Dot nuk te gjeti.U lodh dhe u kthye prap tek une. Nisa kaprollin e kenges sime.Por, e qelluan gjahtaret dhe i plagosur u kthye prape tek une. Era s'di nga shkohet.E ngaterruan pyjet dhe shpellat e dhimbjes dhe u kthye prape tek une. E verber. Bie shi i rrembyr shprese. Neser kur te zbardhe,a ta hedhe ylberin qe ty te kerkoje?Por ai ,naiv si gezimi vetem nje mal mund ta kaperceje. Vete po nisem neper nate dhe vetem. Do te kerkoje.do te kerkoje,do te kerkoje si dora qe endet neper dhome,ne erresire per te gjetur qirin e shuar. VISAR ZHITI | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 27, 2008 1:54 am | |
| Kënga Jemi fëmijë të dashuruar me një tufë rrezesh në sytë e kalorësve të uritur, lëndinave të mërdhira, në buzët e shkëmbinjëve , fytyrëbjeshka ime . Jemi orë të zgjuara në trollin e Bjeshkëve të Nemuna të thurura me eshtrat e gjyshërve në ortiqet uluritëse, tokë e qiell të shkrira në dallgët e këngës madhështore, që copton samarët e ndryshkur në vatrat e mplakura me lotë. Ne jemi o njerëz moshatarë të rreshkur në gjinjët e nënës tokë në dashurinë e sofrës së shtruar në cikol të vetmuar plot ëndrra e mall... Gjeravica e ngriti kokën me plisin e akullit dhe me duar prej rrasave të plasaritura ja mbylli vetes plagët e shkrumuara me krahërorin e njomë të pëllumbave... Din Mehmeti | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun Apr 27, 2008 10:24 am | |
| | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Apr 29, 2008 3:20 am | |
| | |
|
| |
Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Apr 29, 2008 7:12 pm | |
| Amaneti i gjyshit çam Para se të jepte shpirt ky gjyshi çam; -Bir,--i tha të birit, një dëshirë kam.. -Fol- iu lut i biri,- çfarë dëshire ke? Nga dy sytë e gjyshit ca lot ranë rrëke. -Këta lot ,-tha plaku,- unë lë amanet dua që të shkojnë në vendin e vet. Gjyshin e varrosën në jug, nën një bredh; por nga varri i tij nis një ujë e rrjedh. Rrjedh e rrjedh ky ujë dhe shtohet gjithnjë, i madh e i vogel çudi bëjnë me të. Uji rrjedh e rrjedh edhe bën një vijë që nga Shqipëria gjer në çamëri. Atje në Janinë krijon dhe një gurrë, ku çelin plot lule petale purpur. Petalet e kuqe kanë aty në mes një të zezë shpendësh me shkëlqim si vesë. Ky greku i lig lulet me t'i parë , në çast i pandehu për flamuj shqiptarë. Me këmbë lulekuqet i shkel tërë inat, por pas disa ditësh ato çelin prapë. I tërbuar greku me zjarr bën t'i djegë por uji i gurrës zjarrin e fik shpejt. Hakmerret mbi gurrën greku menjëherë, e minos të tërën dhe e hedh në erë. Por ujin e gurrës prapë se ndali dot, uji aty mbushi plot përplot një gropë. Në gropë racisti hedh hekur ,beton, po përsëri uji rrjedh e nuk pushon. Rrjedh e rrjedh ky ujë asaj-kësaj ane në të gjitha viset e provincës çame. Kudo ky ujë rrjedh nëper çamëri përreth tij gjithkund lule kuqezi. Hamdi Meça | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
|
| |
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|