|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Apr 29, 2008 7:48 pm | |
| Pothuaj se bëhet një antologji e vargjeve të forumistëve ! Sukses! | |
| | | Arta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 760 Registration date : 06/09/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Apr 30, 2008 12:31 pm | |
| Pse pështyn babi në ekran Nisem në shkollë -i uritur edhe më i uritur kthehem, qëndroj -por pak i venitur përpiqem të mos vërehem. A t'këndoj?Po s'më këndohet. A t'shaj? A t'bëj shamatë? Barku im as që kuptohet . sepse në kokë kam- edukatë... Dhe kur vjen pushim i gjatë vrapojnë fëmijët n'qebaptore, dikush blen byrek me mish tjerët -qofte, akullore... Mirëpo- oborri është i madh, e s'jam vetëm,jemi shumë, që t'uritur na zgjon agu e t'uritur biem në gjumë. Kur merr fund pushim i gjatë për mësim prap zilja bie, orë e tretë duhet filluar për shumë ne -orë varfërie ... Kurrë në jetë para askujt babi im nuk u përkul, një ditë i shpëtoi nga goja ; -Do të bjer kjo kohë pingul! Shpesh zë mami ta qetësoj babin -kur sheh sofrën thatë prandaj babit s'i tregoj si kalojmë në pushim të gjatë Qdo ditë më shumë egërsohet, sado helmin -fsheh prej nesh, i përcjell në mbrëmje lajmet dhe në ekran ai pështyn shpesh.. E unë gati nuk marr vesh pse babloku murmuron; -A do t'ndalen këta hajna?! Prapë i vodhën -tre milion... Babi ka qenë -luftëtarë e nderojnë si faqebardhë sot shan xhepat e kolltuqet dhe zyrtarët gjithë me radhë... Unë e di se -s'ka të drejtë t'i fus të gjithë në një thes, i them babit midis tyre ka të ndershëm -ki kujdes... Por prapë nesër i uritur në shkollë nisem porsi dje, më pengon pushimi i gjatë, më kafshon por s'di -se pse?.... Agim Deva | |
| | | Lanetja Fillestar/e
Numri i postimeve : 65 Vendi : Ne Hapesire ku nuk me gjen njeri!!!! Profesioni/Hobi : Studentin Registration date : 23/04/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Apr 30, 2008 4:15 pm | |
| Malli i Shqiperise
Me ka marre malli per Shqiperine tone. Sonte,kur po kthehesha me trolejbuz, Tymi i cigarit "Partizani"qe pinte dikush Dridhej kalteronte,bente spirale, Sikur te fshehta me thosh ne gjuhen e shqipetareve Mua bashkatdhetarit. Te shkoj dua mbremjes ne rruget e Tiranes, Ku kam bere dikur ndonje marrezi, Dhe ne rruget ku skam bere asnje marrezi. Me njohin ato porta te vjetra te drunjta, Inatin akoma do ma mbajne, Koken do ma tundin, Por une s'do ta marr per keq, Se malli me ka marre. Dhe t'eci rrugicave plot gjethe te thara, Gjethe te thara,gjethe vjeshte, Per te cilat krahasimet gjenden aq lehte. Me ka marre malli per Shqiperine tone; Per ate qiell te madh,te gjere e te thelle, Per vrapin e kalter te dallgeve adriatike, Per rete qe ne muzg si keshtjella digjen, Per alpet flokebardha e mjekergjelbra, Per netet e neilonta,qe nga flladet fergellojne, Per mjegullat qe si indiane te kuq muzgjeve shtegtojne Per lokomotivat dhe kuajt, Qe te djersitur avullojne e hungerojne, Per qiparisat,kopete dhe varret Malli me ka marre. Malli me ka marre, Per shqipetaret. Me ka marre malli dhe se shpejti vi atje, Duke fluturuar mbi mjegullat,si mbi deshira. Sa i larget,aq edhe i dashur je,atdhe. Aerodromi do te dridhet nga uturima, Mjegulla do te rrije pezull mbi humnera. Ata qe shpiken shpejtesine reaktive Larg atdheut sigurisht do kene qene ndonjehere | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 03, 2008 1:09 am | |
| Dritës së një ylli
vllaut tim hero,Sahitit
Nga një shkëndi që ishe tani u rrite u bëre një yll një yll ndër shumë yje të tjerë, që ndriçon edhe ditën . Drita jote nga lartë mua poshtë më përvëlon nganjëherë dua të të kap por, s'kapet ylli, jo! Mbase larg,dua të të flas. Ti vetëm ndriçon ndërkaq se s'flet TI ,jo! Se s'flet me një shkëndijë gati të shuar...!
1 qershor1999,Ratkoc
Halil Krasniqi
1 | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 03, 2008 12:04 pm | |
| IKJA DHE KTHIMI Në Kosovë ndodhi vdekja fizike Në Iliridë ndodhi vdekja shpirtërore Por ne nuk u zhdukëm Se çdo rrugë e varrit Nuk është edhe rrugë e vdekjes. Ata që në Kosovë qëndruan Dhe u flijuan I plotësuan dëshirën vetes Atdheun nderuan. çetnikët na e bënin me gisht Nga kufiri Por zemrat tona mbetën Aty ku mbeti dhe hiri. Gjakun që u derdh në Kosovë Drini nuk e lanë Lotët që u derdhën As vapa dot si thanë. Ti që ike në fund të botës Si s'ja vure gishtin kokës? Mund të të arsyetoj që ike Se nga gjakpirësit u dëbove Por jo edhe pse në fund të botës shkove Dhe në çka atje lakmove? Do të të mallkoj toka, shtëpia Do të të mallkoj mosha ,rinia pleqëria. Ti për vete do të mbetesh i huaj Por jo edhe për Kosovën Adresa e fundit për ty Kosova është Këtu pushojnë eshtrat Në rrugën e amshimit Kjo ishte rrugë e ikjes Por edhe e kthimit Ai që kthehet Me atdhedashuri do të shpërblehet. 23 qershor 1999 Shefqete Gosalci | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 03, 2008 12:11 pm | |
| Më the Më the Se yjet në qiell Losin për ne të dy Të besova! Më the Kjo lule që lëshon Aromën e saj pranverore Freskon për ne të dy Të besova! Më the Hëna ndriçon Natën e qetë romantike Për ne të dy Të besova! Kur më the se s'të dua Kurrë nuk të besova! Fatkeqësisht Kjo ishte e vërteta. Ardianë Pacolli | |
| | | Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sun May 04, 2008 9:38 pm | |
| PARA NJE FOTOGRAFIE
Ti qëndron para meje me buzëqeshje të ngrirë Mbi letrën bromike të fotos plot shkëlqim Ashtu si statujat me shikim të ftohtë Qe vijnë nga thellësitë e epokave të humbura. Ti qëndron para meje statike përgjithmonë ! Të dua vallë sytë e tu po thonë ? Kujtim i ynë i vetmi kjo fotografi Si oaz i freskët qe etjen muhaxhirit i heq E unë ulem para syve të tu oaz Si liqej të thellë Me ujera të pastra Pranë qenies tende imagjinare Që zjarrin dhe dridhjen epshore më kujton. Si muhaxhir shlodhem pranë teje dhe unë Pas lodhjes dhe lëngatës Pas kujtimit - vizitor i lodhur Në rrugët e memories sime të konsumuar. Kështu qofsh pranë meje o krijese e dashur Fiksuar ne brom mbi një fotografi ... | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue May 13, 2008 12:08 am | |
| Kush troket në mua Borë në drita të neonit shoh nëpër dritare , bardhësisë i rriten flokët n'pemë e trotuare... S'e di kush më troket sonte në këtë shpirt murlanësh, a resh borë si këtu sonte, larg tej oqeanesh... Atje kam unë disa zemra bij e nipa e mbesa, një mijë ditë në ditë t'i kisha s'do t'm'i zinte shpresa... Bora s'ndalet,e stolisen bredhat si në përrallë , lart neonët ende ndezur mallin ma mbajnë gjallë... Dhe prapë dikush troket sonte n'zemrën time t'thyer , sikur ujqit e tërë botës n'mua t'jenë ndërsyer ... Dhe e ndrydhur thellë në mua një zogëz më dridhet , largësia m'bëhet gjarpër , e në fyt më lidhet ... Ah ta kisha nipin n'prehër, mbesën time t'mirë, ende pa rënë bora n'tokë do të ishte shkrirë... Kush troket në mua sonte? Një festë me tërmete ... Kush i ndau ditëlindjet tona , në dy kontinente ?... Nuk e shoh atë tortë të largët , por cakrroj një gotë, për ditëlindjet që m'kanë ikur larg ,shumë larg në botë ... I afrohem telefonit me shpirt të trazuar , a thua do t'kem fuqi t'uroj vetëm ;Gëzuar?!... Agim Deva | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue May 13, 2008 12:44 am | |
| Si luftohet me fëmijët Fëmija yt ka vendosur të luftoj me ty ... Ta kërkon - një akullore por ti - bleja dy! Ta kërkon një përqafim , para fëmijëve tjerë , ti përveq një përqafimi puthe pesë -gjashtë herë . Nëse bija jote lyp t'i blesh violinë , bleja e plus -regjistroje në kurs për balerinë. Vocolaku ka ngul këmbë, t'i blesh trotinetë zija pritën ,dil e bleja krejt një biçikletë. Vetëm kështu n'luftë me fëmijët mund të jesh fitues kuptohet nëse se ke rrogën sa një mësues. Nëse xhepat t'janë si t'gjyshit bosh pa pension atëherë puthe birin n'ballë mjafton -ai t'kupton ... | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu May 15, 2008 4:45 pm | |
| Ishte një grusht i ngritur Ishte rrethatore në brez të yllit pushkë me grykë mbi re . Emrin ia rriste trimëria rrudhave të vuajtjes mbi dhe . Ishte sy i mburrjeve solemne me do varre në bebëza. Toka ia lëmonte fytyrën ashkat ia thurnin legjendën . Ishte rrugë e jetës mbi vdekje këngë që shkrinte gurë në zemër kulla i jepte bukë e krypë me duart e veta t♪7 zverdhura . Ishte dashuri njërrokëshe, flamur që nxori babai nga klithjet e fundit. Shqiponjë e yllzuar mes krenave që ta kish qëndisur nëna dritëzave të syve të paepur natën nëpër hënë. Ishte popull i tërë që erdhi rrëkajave të gjakut të vet nga flaka në flakë për t'u rreshk në jehun e internacionales. Ishte grusht i ngritur si një shkëmb mbi fushë . Për t'i qëlluar ulkonjat e gjakut në të tokës gushë . Ishte damar drite në krahët e nëntorit tim të shtrenjtë farë e ruajtur kthesave të shpirtit netëve të gjata nëpër furtunë . Ishte e ç'ka s'ishte ... Shpend i pesëqind shpresave t'i mbajmë në thumb dinrat e tmerrshëm që vjedhin pranverat të hutuara se nga vdekjet mësuar ke të jesh për një ag më i zgjuar se drita e jetës . Shpend i pesëqind thirrjeve të flakta bë ç'të duash se unë jam ëndërr e fishekzareve Të pëlcitura hapësirës rreth gjinjëve të nënëlokes plot bukë të ngrohtë plot gaz të kthjellët .... Din Mehmeti | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu May 15, 2008 6:17 pm | |
| Kalorësi i erërave Memece rrëshqitnin kohërat njeriu me fshamë ushqente qëndresën e në zemër ndrydhte mllefin e jetës - njeriu në kasollen e harruar . -Babë ,falma dashurinë ,që e fsheh n'krahëror! dhe rrudhat e ballit .Falma zemrën tënde të plasur ! 2 Ushtri e vdekjes mbolli shafitje.... njeriu nëpër vatrat e fyera mblodhi kërcunjët e hakmarrjes. Dhe trolli vizlloi sytë hatashëm - toka vetëm e misrit, toka vetëm e varrit... Njeriu mori frerët kah lindjet... 3 Nën urat e ylberave- shokë me etje të pashuara ! Nën urat e ylberave -prilli i blertë. -Babë, mbaju! Agimet ,plot ngjyra po qeshin ! Besim Bolshi | |
| | | Sofra Admin
| | | | Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu May 15, 2008 6:25 pm | |
| Poezi shume e mirë por në të njejtën kohë shumë e dhimbëshme, sot ndëgjova se do të mbahen demostrata në Bruksel për të drejtat e Çamëve.
këto dy strofajanë shumë dmth-se.
se dhe lumi është përgjakur në pikëllim është bërë i zi Zervas kur u erdh tek praku dhe me plumb vriste fëmijë
......
se ata që mbetën, pakëz, nuk guxojnë të thonë një fjalë se u thonë janë grekër kurrsesi nuk janë shqiptarë... |
| | | Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu May 15, 2008 11:57 pm | |
| Po Deli ato dy strofa janë shumë me dmth, por unë në atë poezi s'mund të ndaj asnjë rresht, e gjithë poezija që është e vendosur më lartë është shumë e mirë. ja kta rreshta psh ; për një gjysh e për një gjyshe për një vëlla që vranë në portë ish i brishtë si një ëngjell e mes ëngjejsh shkoi n’ atë botë | |
| | | Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 16, 2008 12:04 am | |
| Aman komplet poezia shume e mire , e kam lexu sot disa here dhe gati si ajo kenga per Çamerine ..qe sa here t'a degjosh te bene te ndihesh i mallengjyer
shume poezi e mire | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 16, 2008 6:29 pm | |
| Nje nate... Grue a hyjneshë, e mbështjellun n'errsi të natës, zbriti nga sfera të panjoftuna ndër odat e mia dhe u shtrue një fllad, një e kandshme ndjesi, një heshtje parathanse zemrën don të ma përpijë, vetëm që ora këndon kangën e thjeshtë të natës -jo -jo! dhe diku larg dëgjohen tingujt e kangës Grue a hyjneshë m'erdhi nga gjin' i errsinës... Që! frymën ia ndjej dhe zemrën që rreh prej fellsinës. Buzët e njoma të saj, Syt e zez e të mdhaj me hamnoni vijash të bindshme premtojnë një dashni të hijshme (ashtu dhe akordi i heshtjes frytin e ambël të marrveshtjes). Dhe njëmend! At natë vallzuen ndjesit e jona më një valle dëfryese, pa marrun frymë...
Migjeni | |
| | | Kosovarja Admin
Numri i postimeve : 4833 Age : 38 Vendi : Jashtokësore! Registration date : 14/08/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 16, 2008 6:31 pm | |
| Dy buze.. Dy buzë të kuqe, dy dëshira të flakta, që afshin ma thithën, gëzimin ma fikën, si fantazma hikën ndër do bota të larta... Dy buzë si tëpërgjakta, dy dëshira të flakta, që afshin ma thithën në buzë kur mu njitën andjet m'i trazuen, zemrën ma tërbuen, trurin ma helmuen e në fund u mërguen... Dy buzë të kuqe, bukuri fatale, të një gruaje stërzane një pjsë zemre më nxorne, një pranverë të tanë më morne dhe gëzimin ma vodhne... Ato dy buzë të kuqe dhe dy lote të mija qenë shenja të dhimbjes, kur më vrau bukuria, kur më zu dashunia e më dogji rinia. | |
| | | Kosovarja Admin
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Fri May 16, 2008 6:33 pm | |
| Ekstaza pranverore.. dhe pranvera erdhi... Nëpër ftyra tona rrëshqiti nji gëzim dhe ndër zemra tona ngrehi një fole, e një jetë e bukur, e një jetë e re, me dëshira të shumta po buzqesh në lulzim. ...dhe dallndysha erdhi... si shpirti n'ekstazë, në hovin e shejt shtri; me qiellën rroket, me diellin puthet, dridhen krahët në hare mandej poshtë vërsulet t'u dhurue në cicrim përshndetje një mijë. ...triumfon bylbyli... kangëtar plot magji në gemb të trandafiles, në një tempo të marrë përkdheljet po shfre e kanga kumbuese, kang' e tij pa fre, asht si kangë Orfeji ndër telat e lyrës. ...dhe vesa shkëlqen... në një pikë t'argjant pasqyrohet jeta tërheqse si andrra dhe si vijzatimi ndër orët e hyjzimit, kur shpërthen agimi e rrezet e arta rrëshqasin ndër fleta. ... dhe pranvera erdhi... Nëpër ftyra tona rrëshqiti një gëzim dhe ndër zemra tona ngrehi një fole e një jetë e bukur, e një jetë e re me dëshira të shumta po buzqesh në lulzim. | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 17, 2008 3:51 pm | |
| Bisedë me poetin Poetin kur e takon në rrugë mos ja mësyj ta ndalësh përngut të bisedosh për jetën për botën për shoqërinë është fjalëkoprrac ai ,të thuash mendjelartë me të s'flitet dot ,pra mos e ndal mund ta shohësh duke folur me barin më lehtë se sa me mua e me ty duke folur me shtazën me lumin me pyllin me retë e zeza me vetëtimën bubullimën që i rrinë ditës si kasketë mbi sy me natën e zezë tek ndonjë skutë e saj për të gjitha këto neve na kandet fjala e tij n'e pafshim të habitur o të humbur pas ndonjë sendi krejt pa rëndësi në diçka që neve na duket marrëzi ti mos e nga t'ia prishësh atë qetësi por dije se së shpejti diçka ka për të krisur me këngën e ardhshme të tij . Rexhep Elmazi | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 17, 2008 4:22 pm | |
| Kanga e maleve Kangët e juaja të ngrohta dalin o male t'vendlindjes t'vërshueme me lot e gjak, ndër jehona t'vrullshme ta skuqi zallin përleshja e moteve nëpër furtuna me t'zjarrtin lak . Ndër tingujt e hojeve të dashnisë, çerdhen e heshtjes e gjeta në krahët tu, kanga juej o male ,në tela t'sharkisë përherë ka m'u hazdisë e n'jone m'u shu'. Kanga e trimnisë u ndez ndër epshe malsore, të gjithë me lotët e mallkimit tu'ndëgjue ... ndër shkrepat e bjeshkëveshprushet prore nji tingull i mburrjes zemra tu'përvlue. Për kangën e ngrohtë e t'mallshme m'kaplon dashnija, o male të dashtuna ,t'mundueme në krajata , besomni ,n'gjiun tuej ushqehem si fëmija me prrallat krenare,plot vuejtje e shtërgata. Krejt dallgët e shekujve heshtin nëpër rrudha , për hir t'legjendave n'sharki t'jehoj kanga , me gjak e eshtna na u pat zanë udha... dhe lindën kërthijtë me diell n'zemër pa vuejtje e pranga . Fazli Greiçevci | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 17, 2008 4:34 pm | |
| Kam dalë.... Kam dalë me'i tubë shpresa n'grusht kangë me i thurë mirësisë [Me melodinë e ngrohtë jam mik i ngusht] rreze dashnije me i falë njerzisë. Kam dalë...dhe prore kam me dalë bregoret me sy çiltërije me i soditë- kurrë kangën time s'kam me ndalë, rrugët e mbara tue i shëndritë! Fazli Greiçevci | |
| | | Arta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Sat May 17, 2008 4:45 pm | |
| Mos... Mos këndo pa pasë nevojë për kangë, se qielli i zemrës mrrolet n'agim, çdo imtësi jetësore len mbrapa dangë, kur ti ,o rreze,vegon n'përcllim. Kur grushti ngrihet n'shejë gjaku, valvitu n'krah shprese ,o dashni- brigjet le të dridhen nëpër sqota ,që se paku të kemi flakë t'ngjyrës me motra e vllazni. Kur n'tallase të dëshirës larg-larg tretemi mos rënko tokë e mundueme ku lindi besa e dashnija , por ,prore mbaj kujtim synimet që po rrekemi nëpër hullitë e kohës që të zhduket pabesija. Fazli Greiçevci | |
| | | atlantida Fillestar/e
Numri i postimeve : 10 Vendi : Kosova Registration date : 14/04/2008
| Titulli: e thjesht dhe filozofike njekohsisht , mpelqeu shum! suksese Mon May 19, 2008 1:12 pm | |
| - Beton shkruajti:
- KOSOVA
Gdhihem sirene e ngrysem sfinks!
Keshtu perdite,pernat, nga e hena tek e djela, nga janari ne dhjetor, nga shekulli i shtate te ky pragshekulli i ri, midis legjendash te lashta te njeriut bishe dhe te bishes njeri!
Serishte gdhihem siren e ngrysem sfinks, perdit,pernat,gjer ne çmenduri ne lufte: te mos behem bishe, me ankth:te mbetem njeri! | |
| | | rolling Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2086 Age : 32 Vendi : Shqiptari Profesioni/Hobi : Revolucionar Registration date : 17/05/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon May 19, 2008 3:46 pm | |
| mua me se shumti me perlqejne poezite e te madhit Fan Noli.
shkurt, nuk ka poezi te tij qe nuk me pelqen | |
| | | **Embelsira** Hero anëtar
Numri i postimeve : 2909 Age : 35 Vendi : Kosove Registration date : 08/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Tue Jul 29, 2008 4:54 pm | |
| Pse behet veteflijimi? Kur fjales, Mes nesh, I mungon miersia E mendjes, Kur fjales i mungon dilersia e shpirtit, Kur fjales i mungon ngrohtesia Dhe drita Dhe behet e ftohte,me shkelqim Mashtrues, Si thika, C'te presesh me? Kur femijes tend i vrasin buzeqeshjen, Kur nenes tende i ndotin pleqerine, Kur ligjin e peshtyn cdo horr e bandite, Qe ben kontrabande,pastaj politike, C'te presesh me? Kur horri puth paturpesine Dhe sfidon vdekjen per nje prostitute, Per droge e para dhe pushtet Te piste, C'te presesh me? Heret a vone ,kupto, Nje bandite me kravate A nje horr me granate Do thyeje deren e xhamte Te jetes tende te brishte! Kupto! Nje bastard Po vjen te te bleje,pastaj Te te shes ,si lope, Perseri, Gruan dhe vajzen dhe djalin dhe ty! Frika eshte bunker, Frika eshte batanije, Frika-lavdi E cdo zvarraniku qe s'vdes Me deshire, Per nder, Dinjitet, Drejtesi! Njeriu per peshoren e JETES, Me vlere Ka vetem koken fhe zemren E VET! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
| | | | Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |