| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:48 pm | |
| FATI I ZBRAZËT Diçka po shkëputet nga shpirti ynë Zbrazëtirën do ta ndjejmë gjatë Fat i sfilitur Brengë e vjetër Shterpësia dhe njeriu Gërmuan njeri tjetrin Për të nxjerrë nga barku i tokës Fatin e djegur | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:49 pm | |
| SHARJA Ves i keq Prej kohësh në rrugën tonë Në shtrëngim Gjergji e patë sharë dikur Moisin Si pasojë e paudhësive Që mbi kurriz të atdheut I bëjnë të paudhët Dhe të pabesët Hë zagar zagari | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:49 pm | |
| DRAMË Po ndodhin drama Që as në ëndërr s’i ke parë Arsyeja ka humbur Me dramat rrethuar Aktorët cilët janë Në cilin teatër të botës kanë lozur Rolin e fundit apo të parë Nën qiellin e hapur Po lozin sot Servilë të tërë Nën hundën tonë Dramën e akullt | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:50 pm | |
| DEHJE Thyer e zhgërryer Në rrugën e përbaltur E gërryen lojë e gjyshit të parë Që lëngun e hidhur të limonit E paska pirë moti dikur Prapa krahëve të vatanit Lëngun e zi ogur Me Sejmenët e Sulltanit E rëndë Breza të tërë dehur Breza të tërë Në shpirt vrarë Nga të palarat E gjyshit të parë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| ZGJOHU Në ëndrrat e fatit Mos shpreso Merr sëpatën e ngule në dhe Preu rrugën korbave Zgjohu nga amullia Djalë Jetë zgjuari triumfon | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| ROBËRIT Robërit kanë përvetësuar Rolin e të qenit rob Ata Nuk janë më amator | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:51 pm | |
| SINTEZË FATALE Rrugë mora Për ta takuar njeriun Takova atë dhe qenërinë Shkrirë në bashkëdyzim Në analizë nuk u futa dot Sinteza keq i kishte ngërthyer Njerëzinë dhe qenërinë Ishin bërë t’i qashë me lot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:51 pm | |
| GOMARI E duam “gomarin” Për të vetmin qëllim Barrët t’ia ngarkojmë Kjo është dashuria Ti do thuash ai është kafshë Mirë pra Po njeriu që s’është i tillë Pse kaq shumë po i hipni në qafë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:52 pm | |
| RETROSPEKTIVË LUMI E lanë si kufi hartash Mes hirit të Drenicës së djegur Dhe kërrabës së burokracisë Për të ndarë lumi –
Lumin E divergjencave moderne të shoqërisë Mes apartamenteve tjera të Kosovës Dhe çadrave të invalidëve të luftës
Në Drenicë Mobilet antike Diku në Velani Dhe çadrat e invalidëve të luftës Vranë Migjenin e ditëve tona Prapë Në mushkëri | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:53 pm | |
| BARASPESHË Sa kushton burrëria Blihet ajo me para Ndërrohet malli me mall Si dikur Baraspeshë nuk ka Burrërinë tani e blejnë në pazar Më lirë Se një koqe arrë Poshtë ke rënë derëzi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| E DREJTË E SHTREMBËR Këngët e pa kënduara Vargjet e pathëna Na i prenë në mes Ata që na akuzuan dje Se kemi dashur të bëjmë atë Që s’e bëmë dot Ata kanë të drejtë Vërtetë Ne nuk e bëmë As sot Atë që është dashur ta bëjmë Dje | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| SFIDIM Krismë e pushkës Solli lirinë Dhe sfidoi prangat Vrau mitin mbi robërinë Nga gjithë ata hekura të rëndë Mbetën vetëm plagët në zemër Dhe ndryshku erërëndë I natës shekullore | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:54 pm | |
| HOROSKOPI Ti sot Nesër unë Ai më parë pastaj ti I fundit unë Kjo është matematika Të gjithë duan të jenë Të parë dhe të fundit Përjetësi nuk ka Uratë më thuaj Sipas Biblës mua dhe ty Më parë do të na qajnë Apo shajnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:54 pm | |
| MITROVICA Mat e ç’mat ndaj e bashko Ajo aty mbeti mbi Ibrin e lashtë As e ndanë As e bashkuan Mbase dikujt po ia shalojmë Pse nuk mbytemi të gjithë në lumë Përderisa Ibrin dot se kalojmë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:55 pm | |
| GROPAT I thash fyellit Thuaje të vërtetën Për gropat në zemër të Kosovës Ai zë nuk nxori Melodi e tij heshtte Gropa pa skelete Kosovë Histori me gropa Eshtrat t’i grabiten Varret t’i përdhunuan | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:55 pm | |
| DETI Kaltërsi e pa fund joshëse Mashtrim për të gjithë ata Që kërkojnë fatin e kripur Shaluar mbi valët shkumë Si mbi retë e bardha Mbi krahët e vdekjes shaluar Elegji apo këngë Një tufë lulesh Djepi i detit përkundë Ninulla të mbetura përgjysmë As zgjuar as në gjumë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:56 pm | |
| GURËZIM Këngë e vjetër Korbat u trazuan Moti u hallakat Në Debëlldej I ngulen gurët e dhembjes Plagë të reja rihapen Melodinë e fyellit bariut ia përdhunuan Si në legjendë në kohën tonë Në Debëlldej Qeleshet i gurëzuan | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:56 pm | |
| KRYQËZIMI Publikisht e varën kryeneçësinë Që të bashkëjetojë me frikën Ta barti peshën Dhe metaforën e kryqit mbi shpinë Se bashku me hilenë E besimit të rremë në Perëndinë U kryqëzua Gënjeshtra me realitetin Dhe ia bëhu paburrëria Në derë të Parlamentit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:57 pm | |
| AVNIU Në sallën e gjyqit Avniu Në heshtje po dëgjon Se si dëshmitarët e rremë shqiptarë Sot Para gjyqit të UNMIK-ut Për dallim nga gjyqi i Parisit dikur Ata sot Kundër Avniut Po hedhin gurë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:57 pm | |
| RASTËSISHT Tek fontana e takova Pa pandehur Krejt rastësisht Si në legen Ngrirë një statujë Që po digjej mes të vapës Për një pikë ujë Te fontana | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:58 pm | |
| EDIPI Sytë i verboi Edipi Në shenjë pendimi e trishtimi Pretenduesit e fronit sot As pendohen As trishtohen As sytë verbojnë Vazhdojnë Lodrojnë Poshtë e lartë Mëmë-dheu | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 4:58 pm | |
| KTHIMI Kur kthehen nga larg Pesha e mallit i rëndon Nizamët të syrgjynosurit Mërgimtarët dhe të burgosurit Aromën e dheut ndjejnë Ata Dhe vetëm ata e ndjejnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:00 pm | |
| THYRJET NË PASQYRË KU JANË Krejt pa pritur e “takova” Kadri Zekën në Prishtinë Tek po ecte kujdesshëm Ma kujtoj ilegalin Ku janë vëllezërit e mi Dua t’i takoj Ku është njeriu Ai horri Kadriu iku Kllapia më doli O zot Tërë djersë e trishtim Ishte mbushur gjoksi im E FSHEHTË Kërkojeni brenda vetës Dhe gjejeni Me qëllimin e shenjtë Për të vërtetën Forca dhe arsyeja Mos ta mohojnë Njëra tjetrën GËRSHETIMI Tragjikja komikja E reja antikja Dashuria intriga Ç’kohë po jetojmë Na goditen për vdekje Aktorët e gërshetimit Me heshtën e ashpër të shikimit Para lindjes së diellit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:00 pm | |
| SMIRËZINJËT Të bijtë e Kainit Sollën pasqyrën e djallit Nga përfaljet e rrethimit Ikën zanat e malit Nuk ia dhanë gjirin djalit U zhduken kreshnikët Erdhën skilet me hilet Në të djallit pasqyrë U duk njeriu me shumë fytyrë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Thu Mar 27, 2008 5:01 pm | |
| SMIRËZINJËT Të bijtë e Kainit Sollën pasqyrën e djallit Nga përfaljet e rrethimit Ikën zanat e malit Nuk ia dhanë gjirin djalit U zhduken kreshnikët Erdhën skilet me hilet Në të djallit pasqyrë U duk njeriu me shumë fytyrë | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
|
| |
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|