|
| "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:49 pm | |
| Të tillë e përcjell në qenien time Vason: model zgjuarsie, thjeshtësie, sinqeriteti, përkushtimi, serioziteti dhe bartës vlerash të bukura njerëzore, gjer tek të qenit një familjar, prind bashkëshort shembullor. E pabesueshme të regjistrohej kujtesa familjare, apo në ditaret e shkruara të saj një vit të trishtë, një muaj pikëllimtar, një mesditë aq vrastare sa ajo e dy prillit 2004. U nda në zenitin e buisjes së maturisë intelektuale e kur do t’i jepte shoqërisë shumëçka kish mundësi… | |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:49 pm | |
| Kushedi sa dëshira sa ëndrra vezulluese dergjeshin brenda tij!
E pabesueshme na ngjason edhe rrjedhja e ditëve të një viti të tërë pa të. Ishin ditë të veshura e me pezm për krejt familjen e për këdo që këmbeu dy fjalë me të.
Edhe pa praninë e tij fizike, vetëkuptohet që, miqtë, të njohurit, të afërmit e familja e kanë akumuluar e dinë të përdorin me efekt fuqinë e pasurisë mendore e shpirtërore të Vasili Bicit të pavdekshëm, duke lehtësuar sadopak ligështimin e tyre shpirtëror… Vazhdoj të ruaj imazhin e Vasos në takimin e | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:50 pm | |
| rëndësishëm që pata me të në orën 13.00 të dy prillit të kaluar në oborrin e Universitetit. Nuk do ta shkoja kurrë nëpërmend, se ai do të ishte takimi e kuvendimi i fundit me mikun, patriotin dhe kolegun tim të dashur.Ku ta dija se ishin fjalët e fundit miqësore që shkëmbyem!… Tek sa shkruaj këto rreshta, më fanitet shëmbëllsia e tij me pamje ëngjëlli para syve e ndiej sikur na pleksen heshtjet… Ç’boshati të pazëvendësueshme krijoi ikja e tij sidomos për ne , bashkëfshatarët, për qytetin, për Zagorinë, për këdo që ia njihte vlerat.
Sa shumë kishim për t’i thënë njëri – tjetrit…!
Ai prej një viti e tutje po na flet një farësoj me veprën e tij, me përjetësinë e paharrimit që diti të krijojë për veten.
Gjirokastër, më 28 shkurt 2005 | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:50 pm | |
| Njeriu që rrezatonte vetëm mbarësi
nga Kristaq Çombi
Njerëz si Vasili janë vërtet të paharruar! Të tillë i bën jeta dhe vepra e tyre, ajo çka ata i janë përkushtuar. Ai do të kujtohet me respekt për breza me radhë. Rron si një model njeriu në kujtesën time. Unë u përkas asaj kategorie njerëzish, që nuk besojnë ende se ai nuk jeton më . S’kam ndryshuar asgjë: në bllok kam numrin e telefonit të celularit të tij, numrin e telefonit fiks dhe gjithmonë për ndonjë “ngecje” më shkon në mendje të kërkoj ndihmën e tij të pakursyer. Kjo edhe, kur kam nevojë të zgjeroj dijenitë e mia në fushën gjuhësore, apo të këshillohem si mik apo vëllai me vëllain. Ndalem përsëri te ndihma. Sa herë doja të sqaroja diçka i telefonoja Profesor Vasilit. Ai me dashamirësi më sqaronte, duke shprehur kënaqësi për interesin tim, paçka se shumë herë kishte rastisur që ishte natën vonë. Ai punonte intesivisht. Meqënëse në departament, përgjithësisht, shkoja herët, për arsye të organizimit vetiak të punëve përgatitore të mëngjezit, kundroja me respekt nga dritarja Profesorin, që zbriste nga rruga e shtëpisë së tij, e cila ndodhet pas godinës së re të Universitetit. Ecte me hap sigurie me atë trupin e tij të gjatë, me një veshje të kujdesshme, që binte menjeherë në sy për mbajtjen | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:51 pm | |
| estetike të saj, me dosjen e mbushur me leksione në dorën e tij. Studentët atë e donin shumë dhe e respektonin fjalën e tij shkencore. Shpesh herë, kur më premtonte koha dilja me shpejtësi te oborri dhe e prisja. Përshëndeteshim, shkëmbënim fjalët në kësisoj rastesh. Dita kështu më fillonte mirë. Takimi me të ishte një ogur i mirë dhe i ndritshëm për gjithë ditën e punës sime. I tillë ishte Vasil Bici, vetëm mbarësi rrezatonte. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:51 pm | |
| #
Më dy prill isha në Sarandë, në Bashkinë e Sarandës, për të organizuar një konkurs pranimesh në punë të punonjësve të tatim taksave për këtë bashki. Testimi ishte dinjitoz, transparent, profesional. Por e premtja e bukur Sarandës, vetëm pas pak orësh, u kthye në një të premte të ngjyrtë ,të zezuar, në një të premte “gjëmë”. Kishte humbur jetën aksidentalisht Profesor Vasili, prefekti i Qarkut të Gjirokastrës, miku im. Nuk e besova lajmin e hidhur, që ma dhja bashkëshortja ime, Marika,por ishte i tillë. Ngjarja kishte ndodhur rreth orës tre e gjysmë katër të mesditës dhe TV “Klan” dhe “Top Chanel” e kishin dhënë lajmin e hidhur. | |
| Mbaj mend që i tronditur dola në lagjen”18 Shtatori”, ku takova Përparimin, Spiron, Petritin. Qyteti kishte rënë në zi. Ngjarja ishte temë e çdo bisede. I gjithë qyteti ndjente dhimbje, dhimbje dhe lot për humbjen e qytetarit të dashur dhe energjik, për humbjen e profesorit të nderuar, për humbjen e prefektit që në një periudhë shumë të shkurtër kohe që qëndroi në krye të Prefekturës bëri emër për kompetencë, profesionalizëm, drejtësi, korrektësi e dashamirësi. | |
| Ne shkuam në shtëpinë e tij për të ngushëlluar për humbjen e madhe. Dhimbjen duhet ta kthenim të gjithë në forcë, në repsekt të jetës së tij aktive, të punës plot pasion, që kishte realizuar, kudo ku kishte punuar, në çdo fshat të Tepelenës, në çdo fshat të Gjirokastrës si mësues, inspektor, metodist, si pedagog, si kancelar, si drejtues i degës së PSD Gjirokastër apo si këshilltar i këshillit bashkiak të qytetit të Gjirokastrës, në dy legjislatura radhazi…
Së toku me shumë shokë dhe miq të tij edhe unë u përfshiva me dhimbje në grupin organizator të ceremonisë për t’i dhënë lamtumirën e merituar mikut të shtrenjtë. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:52 pm | |
| Njerëzit karakterin e tyre e shfaqin… edhe kur ngrihen në përgjegjësi
Përparim Hoxha, farmacist, Gjirokastër
Njohjen me Vasilin do ta motivoj: njohje e ndodhur gjatë proceseve demokratike. Ishim një grup shokësh intelektualë që vinim nga fusha të ndryshme të mjekësisë, arsimit, pedagogë, inxhinierë e tjerë, të cilët përfaqësonin PSD e qytetit të Gjirokastrës. Ishte një kontakt i parë me Vasil Bicin, i cili për një kohë të gjatë ishte arsimtar dhe drejtues shkollash në Tepelenë. Që në fillesë më bëri përshtypje diskutimi plot elokuencë dhe brumë, sidomos logjika e fortë e argumentimit të tij. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:52 pm | |
| Kjo ishte fillesa e marrëdhënieve të mira e të ngrohta midis nesh që do të përvijoheshin më tej dhe do të kalonim në një lidhje të ngushtë, shumë të afërt. Vasili dinte të respektonte miqtë dhe shokët e tij. Ky respekt u forcua më shumë gjatë veprimtarisë sonë partiake e sidomos gjatë fushatave elektoriale. Ishte njeri vizionar, gjë që rridhte edhe nga profesioni i tij, i nuhaste situatat dhe merrte vendime të drejta, duke ndërtuar gjithmonë një operacion mendimor bindës dhe konkret. | |
| Doja të veçoja periudhën shumë të shkurtër si Prefekt i Qarkut të Gjirokastrës. Njerëzit karakterin e tyre e shfaqin në periudhën e ndërrimit të sistemeve si dhe kur rriten në përgjegjësi. Një ruajtje prefekte e cilësive dhe virtyteve. Madje, doja të shtoja se Vasili me t’u ngjitur në këtë post kyç, më telefononte më shpesh, më priste në zyrë mua apo edhe shokë të tjerë, me qëllim konsultimi për probleme të ndryshme. Një stil pune i veçantë dhe frytdhënës. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:53 pm | |
| Kujtoj një rast evident: Një ditë, para tragjikes, kam qenë në zyrën e tij. Në kohën që unë isha në zyrë më të, e merr në telefon Kryetari i Bashkisë së Qytetit të Këlcyrës, ku midis problemeve të tjera, Vasili i thotë edhe për vizitën, që kishin të nesërmen në Janinë. Në këtë moment më jep të lexoj një fjalim përshëndetës, konciz, plot përmbajtje e probleme, që e kishte përgatitur me këtë rast për forcimin dhe bashkëpunimin në drejtim të marrëdhënieve ndërkufitare… | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:53 pm | |
| “Drita e arsimit të pastron, të shëndosh, ajo të qytetëron e të mbush me ndjenja humanitare”
Arsenal i fjalës së mençuruar
Një përshëndetje e prerë në mes…
Njeriu vital e inteligjent, në postin e përfaqësuesit më të lartë të Qeverisë Shqiptare në Qarkun e Jugut të Shqipërisë, i përgatitur për të suprizuar në takimin e parë jashtë vendit në vendin fqinj, Greqinë, pjesëmarrësit në një takim bilateral dhe promovues. | |
| “Atë ditë i kishte rënë një nur i bukur Vasilit,”- kishte thënë një nënë. - Djem të tillë të qeshur, të bukur, të mençur duhet të kemi në krye. Pastë jetë të gjatë!” | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:54 pm | |
| Ishin ditët e para të prillit të vitit 2004. S’kishte shumë kohë që kishte mbushur vetëm 54 vjet. Me një moshë e re, tërë energji, burim i pashtershëm energjish, që do t’i vinte në shërbesë të prosperitetit, progresit në bankën e provës së madhe. Ishte aq i pjekur dhe konseguent, fjalëmbël, i prerë dhe i qetë në marrje vendimesh. Të gjithë ishin gëzuar se, së fundi, në një post të tillë vinte një njeri impulsiv e i mençur i ardhur nga stafi akademik i Universitetit, i ngritur në post jo me shtytje e me përkëdheli; dy herë këshilltar i zjarrtë dhe problematik për të impulsuar të renë në Këshillat bashkiake të Gjirokastrës. Plot nerv dhe pasion, i ngjiste fjala. Punonjësit e Prefekturës, të cilët ishin mësuar me prefektët e parë, se ishin të palëvizur nga vendi, kishin edhe ndjenjën e një lëvizjeje, që i brente në ndërgjegjen e tyre, duke parë se tashmë kishte mbërritur “energjiku” që kërkonte përgjigje energjitizmi. Vasili kishte në trurin e tij plot projekte, plane, të cilat dinte t’i zbatonte me atë aftësinë e tij shkencore e profesionale. Asnjë muaj punë në një “tavolinë” drejtim shteti, por me vizion. Pritje të mençuruara populli, shënime për problemet, kujtesë e kujdes për kulturën, artin… Një kombinim i punës në zyrë dhe i kontakteve operative me objekt të popullit, njerëzve intelektualë, marrje pjesë direkt në festa, ceremoni, veprimtari të objekteve të ndryshme Gjirokastër, Tepelenë, Përmet. Më datën 27 mars, kur lidhja jonë organizoi një prezantim libri (roman) me titull : “Letër nga Ferri” të autorit | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:54 pm | |
| Ligor Shyti nga qyteti i Përmetit, i aksidentuar në kodrat e Delvinës dhe i mbijetuar, na tha shprehimisht mua dhe shkrimtarit Lumo Kolleshi: “ Ju falënderoj për ftesën! Sa do të kisha dëshirë të merrja pjesë në atë promovim, por s’munda!” Shtrënguam duart, ngjatjetuam njëri - tjetrin me përzëmërsi. “Ky po, - më tha Lumoja. – Ja vlen për Prefekt!” | |
| E përgatiti përshëndetjen shumë shpejt. Në këtë përshëndetje vendosi “tharmin” e nevojshëm, duke kombinuar të gjitha stilet e profesorit, njeriut të fjalës së bukur, të pushtetarit dhe njeriut të idesë së vrullshme… Një kombinim i tillë e një pozicion i tillë luftarak i zjarrtë sjell suksese në drejtim, duke luftuar vakësinë dhe privilegjin…
Por, nuk ishte shkruar të zhvilloheshin ngjarjet kështu. Çifti i bukur “Bici”, atë mesditë të dy prillit 2004, s’ishte e thënë të përjetonte çaste të mëdha, por të përjetojë një dramë, që mori në krahët e saj të kockëta një lis të rrëzuar, që tronditi zemrat dhe shpirtrat jo vetëm të Gjirokastrës, por të gjithë Jugut. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:55 pm | |
| “Gjithçka e mirë vjen nga rrezet e Diellit dhe vullneti i mirë i njeriut”
E mençuruar
Është e tepërt të konfirmojmë miqësinë tonë, që tashmë i ka kaluar provat e sinqeritetit
PËRSHËNDETJE
Duke përshëndetur këtë iniciativë të dobishme, më lejoni t’ju falënderoj e t’ju kumtoj ndjenjat e përzemërta të dashamirësisë e të mirëkuptimit që shoqërojnë përfaqësuesit tanë të zgjedhur apo ekzekutivë, që sonte marrin pjesë në këtë takim sa simbolik aq dhe bashkëpunues.
Ne jemi këtu në celebrim të punëve të mira që mund të bëhen nën kujdesin dhe shtysën e Konsullit tonë të Përgjithshëm, zotit Gumeni, i cili në misionin e tij zyrtar, synon rigjallërimin e rrugëve, që kërkojnë ura lidhëse për një bashkëpunim të gjerë dhe të ndërsjelltë, që merr parasysh afërsinë gjeografike, shpirtërore e të mundësive të zhvillimit nëpërmjet programeve e projekteve të përbashkëta me interes të dyanshëm. Është e tepërt të konfirmojmë miqësinë tonë, e cila tashmë i ka kaluar provat e sinqeritetit. Jemi bashkë qysh prej 300 vjetësh në këtë fqinjësi, në cepin më me diell, më me jetë dhe dinamizëm të Evropës, në Mesdheun e lakmuar e të trazuar nga legjendat e përbashkëta e të mahnitshme, që na kanë identifikuar si ballkanas impulsivë e si popull, që kemi shkëmbyer vlera e kemi bashkuar vlera në dobi të qytetërimit botëror. Në lumin e madh të eposit heroik, përrenjtë e vegjël dhe të shumtë, që e kanë ushqyer kanë qenë pa mëdyshje ata që kanë buruar edhe nga viset tona në dhjetra balada e legjenda që ngjizën këtë epos madhështor e i dhanë atij përmasat e më tej se ballkanikes. Ne bashkërisht mund të mburremi se bëjmë pjesë në një nga zonat më të vjetra epike të njerëzimit, duke qenë kështu autorë dhe bashkautorë në disa nga thesaret më të çmuara artistike, që janë krijuar në këtë planet. Vëreni, zotërinj të nderuar: në të dy anët e kufirit tonë rrebeshet e shekujve të sertë, s’kanë ndjerë nevojën e ndërtimit të asnjë kalaje apo fërngjie. Pra,ne kemi ndarë fate të njëjta e kemi bashkuar betime të njëjta. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:56 pm | |
| Ndaj sot ndjehemi miq tek Ju e vijmë si ata përrenjtë, që ushqyen eposin tuaj e që na lidhën pazgjithshmërisht në fqinjësinë tradicionale, që kërkon të bashkojë fatet dhe rrugët tona. Ne s’vijmë sot në kushte emergjence, as për të lypur ndihma humanitare. Falë edhe ndihmës suaj të madhe, ne sot vijmë të ringritur, me kërkesa dhe programe zhvillimore, me ambicje e vizione të qarta në përpjekjet për një asociim të shpejtë në familjen evropiane.
Ne duhet të bashkëpunojmë me Ju në programe të Komunitetit Evropian si INTERREG III, për njëzhvillim të balancuar të zonave ndërkufitare, për përmirësimin e potencialeve ekonomike dhe financiare dhe forcimin e strukturave social - ekonomike, në të mirë të popullsisë së të dy anëve të kufirit tonë. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:56 pm | |
| Ne kërkojmë, nëpërmjet Jush, ndihmën e nevojshme për të kapërcyer problemet specifike të zhvillimit, që rrjedhin nga izolimi relativ dhe të inkurajojmë zhvillimin e rrjeteve të bashkëpunimit në të dyja anët e kufirit. Fushat e bashkëpunimit janë të shumta; ato do t’i shkëmbeni me njëri - tjetrin gjatë këtij takimi pune.
Ajo që unë do të doja të garantoja, është se tashmë në Shqipëri, gjërat kanë ndryshuar e çdo ditë po ndryshojnë për së mbari. Ju mund të gjeni tek ne, partnerët e interesuar e të kualifikuar, jo vetëm për thithjen e investimeve,por edhe për zhvillimin e programeve konkrete me objektiva të studiuara e preventivime të standarteve të kohës. Në prioritetet e zhvillimit të rajonit tonë, ju mund të gjeni mundësi reale aplikimi, projekt- propozime konkrete dhe përgjegjësi më të mëdha në përgjithësi të një partneriteti me interes reciprok.
Gjithsesi, takimi | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:57 pm | |
| ynë i sotëm, është një ogur i mirë në institucionalizimin e iniciativave të përbashkëta, që do të prodhojnë produkte pozitive në interes të përbashkët. Si Prefekt i rajonit jugor të Shqipërisë, unë shpreh angazhimin zyrtar të Qeverisë Shqiptare për avancimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të mira midis dy shteteve dhe rajoneve tona në dobi të përfitimit reciprok dhe të krijimit të klimës së bashkëpunimit.
Të nderuar kolegë!
Le të ndihemi siç jemi, gjitonë të mirë që jo vetëm i gjendemi njëri – tjetrit si të tillë, por kemi edhe të gjitha mundësitë dhe lehtësitë për të kontribuar për zhvillimin e rajoneve tona.
Ju faleminderit për mirëkuptimin!
Janinë,më 02.04.2004. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:58 pm | |
| “Ai që nuk e njeh vdekjen, mbetet i pavdekshëm”
Fjalë e mençuruar e dijetarit
Në kortezhin përcjellës
Vasili jetoi aq sa arriti të lërë trashëgimi një punë të çmuar
Në emër të përfaqësuesve të pushtetit vendor në ceremoninë mortore në nderim të Vasil Bicit foli Kryetari i Qarkut të Gjirokastrës. Pasi përmendi ngjarjen e dhimbshme për humbjen aksidentale të Prefektit Vasil Bici, bëri një ekspoze të shkurtër për jetën dhe veprën e profesor Vasilit. Mandej vijoi: | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:58 pm | |
| ”Duke vlerësuar punën e tij, para një muaji, Vasil Bici u emërua Prefekt i Qarkut të Gjirokastrës, për të cilin ishim të bindur se do të punonte dhe do të kontribuonte me përkushtim për t’i shërbyer komunitetit në rajonin tonë. Profesor Vasil Bici do të mbetet i paharruar. Ai ka qenë i përkushtuar në punë, njeri i kontributeve shoqërore, i nderuar, progresist, i palodhur, i dashur dhe komunikues me kolegët, administratën e tij dhe me pedagogët e studentët e Universitetit “Eqrem Çabej”. | |
| Nëse jeta e njeriut matet me punët e kryera dhe vlerat e krijuara do të thoshnim me krenari se profesor Vasili jetoi aq, sa arriti të lërë trashëgimi një punë të çmuar; arriti të krijojë një portret profesional dhe qytetar, të cilin do ta kenë si shëmbull studentët e tij, kolegët, të gjithë ata që e kanë njohur.
Zonja dhe zotrinj! Jemi mbledhur sot këtu për t’i dhënë lamtumirën e fundit njeriut tonë të dashur, profesor Vasil Bicit, jeta e të cilit u pre tragjikisht. Dhimbja për humbjen e Vasilit është e madhe. Habia dhe pikëllimi na ka pushtuar të gjithëve. Pranë Profesor Vasilit jemi mbledhur për të kuvenduar si shokë dhe miq, si kolegë dhe bashkëpunëtorë; pranë Profesor Vasilit jemi mbledhur zakonisht për të biseduar për problemet tona të përditshme si njerëz, por edhe për veprimtari universitare me pjesëmarrje e përfshirje kombëtare dhe mbarëkombëtare. Qëndronim me Prof. Vasilin, sepse ai ideonte dhe merrte përsipër me sukses projekte serioze, sepse ai dallohej për cilësinë e mendimeve dhe për mishërimin e ambicieve intelektuale. Profesor Vasili ka qenë përherë protagonist në ngjarjet e shënuara në Universitetin “Eqrem Çabej”, protagonist në ngjarjet kulturore të qytetit tonë, protagonist edhe si politikan dhe pushtetar me një profil ku mbizotëronte mirësia e kulluar dhe kultura e rrallë. | |
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani Tue Jan 26, 2010 4:59 pm | |
| Profesor Vasili ka qenë i dalluar si frymëzues dhe organizator, si mësimdhënës e si pedagog, si mendimtar dhe si veprimtar përherë aktiv me cilësi të rralla morale dhe me energji të pashtershme fizike, ndërsa sot po ikën nga gjiri ynë kaq papritur, kaq i ri, në kulmin e pjekurisë intelektuale, duke lënë përgjysmë shumë gjëra të çmuara. Gjurmë të punës së tij në fushën e arsimit gjejmë në rrethin e Tepelenës ku punoi për njëzet vjet. Nga viti 1991 fillon të kontribuojë si pedagog gjuhësie në Universitetin tonë. Ka kryer studime në fushën e dygjuhësisë, të sociolinguistikës, ka botuar fjalor dygjuhësh, monografi shkencore dhe ka referuar në konferenca dhe simpoziume shkencore, brenda dhe jashtë SHQIPËRISË. Në vitin 2003 me botimin e tekstit universitar “Alternativa pedagogjike” ai meritoi titullin Profesor i asociuar. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani | |
| |
| | | | "Jetari" vepër e shkrimtarit Kristaq F. Shabani | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |