| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 8:36 pm | |
| Heshtje nate !
Pa frymë mbes! Ndjej Heshtje nate! Jargët turfullijnë nga metafora ! Jashtë - sulmet i bën një lloj shtërngate : - Cak-ataku ! - Lulebora!
Turret nga shkëmbi me bubullima derdh vrer mbi kurorë mendimesh te Forumi! Me helmetë dhe dylbi Bubulina - mbushet me horra bodrumi!
Sërish Azem Galica nxjerr ballin : - Jam unë ! I fortë si Herkuli! Nga Plava e Gusia ua dëgjon hallin, i vetëm në prita Esad Mekuli!
Dridhet si breg! Bleron si fushë! E mbjell ugarin me Shota Kosove ! Në Poradec te Kroi , e Lasgushit - Drenushë, të shituarve - u jep ujë prej kove! | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 8:42 pm | |
| .NE QIELL S'KA YJE !
Në qiell s'ka yje, as dritë nga retë mbi tokë i mbyti gjaku dëshmorët! Me Shpatë Demokleu u priten gjymtyrët, si pajë nusërie - ua mbledhin dasmorët !
Ua vënë te vendi, t'formojnë gjymtyrët! Të mbesin bashkë në POLIFONI ! -Kështu tha Tomorri , dhe Labëria Trime ! Të thotë Gjakushi : Ilirida - eja edhe Ti !
Ajkuna - e ngrata ia nis gjëmës, me zë i bashkohet Sulltana e Xheva ! Në lis - Sefë Kosharja ai bir'i nanës, tundet e shkundet nga leva !
Kosova muhaxhire e Shekullit të ri, Ëndërroi një ditë , dhe bëri Pavarësi! Në Pollog -Pellagoni - dreqi se di, përse ndrydhen fjalët me breshëri ?!
- Të heshtin krejtësisht ! Thonë Shën Stefanët! -Rroftë Abdyl Frashëri ai Kushtrim Profet ! Le të plasë po deshi sllavi,..., junani! se zë i kushtrimit na thërret ! | |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 1008 Registration date : 02/06/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 8:46 pm | |
| Te lumte dora qe vetem fjale te arta shkruaka! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 8:53 pm | |
| ALFABETI I DËSHMORËVE
Ju fëmijë nëse doni A-në në mend t`a mbani Thoni , A- Adem Jashari Thoni, A- Agim Ramadani.
Kur ta mësoni A-në Mbani në mend në daçi Mos thoni A-aeroplani Thoni, A- Abaz Thaçi.
Kur të shkoni te B-ja Mos thoni bujku a bisha Thoni, B- Bedri Shala Thoni, B- Bekim Berisha. Dhe lavdërohet F-ja Thotë unë jam në flamur Jam te Fehmi Lladrofci Që nuk harrohet kurrë.
Mos thoni H, H, Hëna Kur H-në e takoni së pari Në mend e mbani më lehtë Të thoni H- Hamëz Jashari.
Kur do ta mësoni I-në Mos u thoni I- kuajve lodra S`do ta harroni kurrë Kur thoni, I, I- Ilaz Kodra.
Unë po ju tregoj Mos thoni nuk e diti Se me Z të madhe Është Zahir Pajaziti.
Ju lus fëmijë të dashur Në qytet e katund Këtë alfabet që e nisa TA ÇONI DERI NË FUND U-C-K TETOVE | |
|
| |
gjakushi V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 8:58 pm | |
| TË BASHKUAR SHPETOJMë NGA ROBËRIA (Me rastin e 100 vjetorit te ABC, dhe kurorezimit te fatit të një cifti, miqt e mi me te dashur, AH me ES )
Pri Ilirida ! Përse të shtrydhemi nga inati! Si bëjmë hero junanin as sërboshllavinë! Krijuesëve çdoherë u shkon përshtati, sëbashku me trima të bëjnë I L I R I N Ë !
Vetëm kështu ngadhnjejmë mbi armiq ! Të bashkuar shpëtojmë nga robëria, krimi ! Athina e Beogradi në Moskë sërish u bënë miq ! Shqipezezë të mbesim - kurrë t'mos vijë agimi !
Ndaj ne do të lidhemi dhe shqip do të rritemi nga djep i stërgjyshërve rritur në shtërngatë, Kudo qoftë e dijmë si ngritemi - se : Një gjak e një gjuhë - nuk bëjnë shamatë... ! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Nov 22, 2008 9:09 pm | |
| TA BËJMË SHQIPËRINË
Atje ku bebëz e Tokës buron gjak Atje ku Besë e Flamur në lashtësi Atje ku në bisht ngreh kokën Bajlozi plak Krenarisht ajo Tokë quhet Shqipëri...! Atje ku janë ndërtuar kullat dardane Bajraqet ngritur,lart në atë troll Lojë e fëmijëve në gjuhën iliriane Atje ajo Tokë quhet Kosovë...! Atje ku fushë mejdanet kundërmojn erë barot Ku kali i Trojës merr turr e vrap Ku loket përkundin djepat me këngë e lot Ajo palcë Toke e bekuar,Kosovë quhet prap. Atje ku ëmbël përkdhelen valët e detit Ku Nora e Kelmendit shkroi parahistori Atje ku Osa Kuka në krye t'arbanasëve të kepit Derdhi gjakun shqip vetëm për Arbëri! Atje ku flasim,qajmë e qeshim shqip dhe sot Ku u mbajt Kongresi në zemër të Manastirit Bilbilat e kombit n'akord me gaz,hare e lot Në Abetare të shkruhet: Ajo Tokë është Iliri! Atje ku sot pallen bijtë e Helen-usit Edhe ai Dhe është i Shqipeve,Çamëri Unik të marshojm përpara lak-muesit Ora e fundit bie:Ta bëjmë Shqipërinë-SHQIPËRI | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 8:24 pm | |
| Zeri shume poezi te bukura keto. | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 8:25 pm | |
| Kalendari i dhembjes
Edhe nje date me shume, i shtohet kalvarit te numrave, te vuajtjeve te shekujve te tere, te dates qe mban lart flamur.
Edhe nje 28 me shume, i shtohet historisë, së ndarjes e pikellimit, luftes së bashkimit.
Edhe nje 28 i vuajtur, prap pa diten e bashkimit, kombi qendron i heshtur, shikon momentin e pësimit.
Vetem nje 28 nentor, pas dates se atentatit, dhe tere bota let habitet, kombi jone jo kurr nuk vritet.
Po ti o 28 nentor, date e kthimit t'Skenderbeut, je yll je drit shpetimi, ndriçim e shenj pajtimi.
O date e shenjtë heroike, nuk zbehet kujtimi per ty, Flamurin e kuq e ngritem kurr sdo te ulet perseri.
O 28 nëntor, qe linde trima te mëdhenj, të cilet në ngricë e shqotë, tu gjenden në ball përher.
O 28 nëntor, do jesh ditë e bashkimit, kur te gjithë do thrrasim tokë:
Rrnofsh o flamuri kuq e zi, një mijë vjet mbas kijametit.
Ago Muji | |
|
| |
feneri V.I.P
Numri i postimeve : 2101 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 9:24 pm | |
| Poezi te botuara në Kushtrimi i Lirisë dhe të shperndara në Prishtinë Qendra e studentëve 1977 - 1981 KUR T’I NGULËN KTHETRAT KOSOVË
I vardisem- trupit tënd pa kokë, në kohëra – sulltanët u kërleshën dhe kokën ta groposën ! Mbete trup pa kokë, Pa kokë mbete o tokë !
Nga truri – Atëherë erërat shpërndanë Anë e mbanë idealin Si farën e grurit kur e mbjellim në vjeshtë Çdo filiz të lindë- E të rritet në kthetrat e ngulura - Si eshkë !
Ndaj e pret ti pranverën Të të kallë blerimi Në trupin tënd eshkë Xixa kurrë t’mos shuhet ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 9:32 pm | |
| Në ethe e rëqethje Trupin tënd – E përshkuan gërshërët, Eshtrat – T’i mbërthyen dërët! Dhe ti u dergje Kosovë n’amulli Mbuluar – me çarçaf të zi!
Kosovë moj barkthata ime Nga shumë tufane e pak gëzime!
Kraharorin tënd- E copëtuan , E di ! Fushat i gërryen Lumenjtë i shterrën, I tundën malet, Dhe ti - u dergje në spitalet E mbeturinave të zjarrit, Por ti – Rrite kapotën e beharit Mbi shpinë, Dhe ëndërrat e Pavarësisë Ndër stinë ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 9:33 pm | |
| (Ata sy të ndjekin )
Ata sy të ndjekin nga pas Kur ec ti serbes E si shikon kthetrat kur t’i ngulin Në kokë trup e këmbë, Por ty s’të përkulin edhe atëherë Kur kafshon gjuhën – Me dhëmbë!
E shtrihesh pas goditjes si e vdekur Kur plaga të kullon gjak…, Ar e hekur pastaj – Lind në një skaj e vetmuar Një bir e bijë bineç ! Kosova ime në rolin kryesor – Të bëjnë – Aktore për skeç !
Ata sy të ndjekin E para të dalin – Mur i pakaluar, Të ndalin : Stop ! Është fati yt në greminë! Urdhëruan sulltanët, Bijtë e sulltanëve, Për një hop – Të gjindesh në gropë, Edhe më zi, Nëse ti s’përkulesh Përpara Balozëve që dalin- Nga Beogradi i Zi !
E ti fërkon qepallat Shikon rreth e rrotull – zjarr - Jeta jote në kurtha !
Pastaj në gjumë tretesh E fle, Dhe e di se zgjimin E ke të shkrumuar, Shikon ëndërrën e vërtetë Të flatrave të thyera – Nëntë plagë një mbi një Kullojnë vrer të zi, Me të e shkruan etjen –
ujit blerimin – LIRI !
Kosova ime plakë Kosova ime që humb, Në ty ka shumë plagë Në ty ka shumë plumb, Në ty ka flori Në ty çka s’ka sot, Ka edhe fuqi Të shkrirë nëpër Botë ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 9:36 pm | |
| (Nyje shtegu )
Diku të shoh nyje shtegu Ose – kothere mbetur në fyt E pa përcjellur kurrë nga Arapët Që dolën dhe dalin nga Deti i Zi !
Është kjo përralla Që ma tregoj gjyshja Një natë dimëri, Atëherë isha i vogël Si ti në këtë shteg – plot stuhi, E ujëra të turbullt – rrëmet! Dhe u rëqetha nga flladi
Si ti kur u drodhe në tërmet !
Tashti – Unë rri i qetë në mendime Kosovë – Faqe ndritura ime !
Kur ushujzat Deri në palcë t’u ngulën E s’ të përkulën, Kurrë s’të përkulën! Gërshërët – Për Ty prenë një veladon Të qëndisur me kob Në të katër skajet, Por, Ti u duke – E madhërishme atëherë Krenarja e trimërisë Më e larta se Himallajet !
Diku të shoh nyje shtegu Ose : Luan – Midis kurthave mbërthy ! -Përkulu në do të jetosh, Ose vdis ! të than : -Këtu ka dy ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 9:37 pm | |
| (Rruga jote nderi )
Dhe kurrë e përkulur Në rrugën e mundimit, Vdekja – Kush është s’pyete Edhe atëherë kur frytet Të vdisnin – pa lindur !
E bëre jetën – Jetë në erë , acar Dhe kurrë s’pate verë Kurrë s’pate behar !
Domethënia jote ishte: - S’përkulem ! Unë s’di të ulem As të bëj temena ! Unë vdes përpara Kurrë të mos dëgjohem ! Me ju – S’pranoj në një kupë të ha ! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sun Nov 23, 2008 10:11 pm | |
| Ago Muji, Feneri, ju pergezoj shum per keto poezi kaq te mira qe keni . Suksese. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Nov 25, 2008 4:20 pm | |
| VDEKJA ket leter Bia ime e dashur ta shkruaj per fundit here kur te degjosh per mua te lutem mos derdh lot keto vargje ti shkruaj spse vdekja me arriti me shpejci te madh edhe mua me grabiti kur ta lexosh ket leter te te lutem mos u mbregos si hije,pran teje vi ti mos umerakos Kur te iki un ti mos me vajto bane veten te fort edhe te te varri kur te shkosh.Nje lutje per ty qe ishe pran syve Mos u pendo fare gjith mon me mbaj ne kujtime edhe gjethet kur te gjelin ti mua me imagjino nder drurit te blinit era e let ne floket e tua do ti valoss , E ti si nje engjull pran Drurit Qendro.Atehre Bia ime die se un ende jetoj do te jam Ajo fortuna qe deget i trazon mos u tut fare se un veq te perqafoj kjo Bia ime e dashur esht letra e fundit nga un mbaje Ne gji , kur te merzitesh shplase dhe lexo fjalet e mia Lamtumir Engjullushja ime
|
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Nov 25, 2008 10:28 pm | |
| - vesa shkruajti:
- VDEKJA
ket leter Bia ime e dashur ta shkruaj per fundit here
kur te degjosh per mua te lutem mos derdh lot
keto vargje ti shkruaj spse vdekja me arriti me shpejci
te madh edhe mua me grabiti kur ta lexosh ket leter te
te lutem mos u mbregos si hije,pran teje vi ti mos umerakos
Kur te iki un ti mos me vajto bane veten te fort edhe te
te varri kur te shkosh.Nje lutje per ty qe ishe pran syve
Mos u pendo fare gjith mon me mbaj ne kujtime edhe gjethet
kur te gjelin ti mua me imagjino nder drurit te blinit era
e let ne floket e tua do ti valoss , E ti si nje engjull pran
Drurit Qendro.Atehre Bia ime die se un ende jetoj do te jam
Ajo fortuna qe deget i trazon mos u tut fare se un veq te perqafoj
kjo Bia ime e dashur esht letra e fundit nga un mbaje
Ne gji , kur te merzitesh shplase dhe lexo fjalet e mia
Lamtumir Engjullushja ime
Vetë titulli i poezisë të mberthen me mister dhe ftohtësi. Sepse Vdekja si fenomen eshte shkatrrim. Por, poetja e ka orientuar mesazhin që krijesa e saj Bija, të mbahet e fortë, të dijë të mbijetojë dhe të përballet për të dominuar. Vesa, mesazh i mbushur me humanizëm guximi. Vazhdo ! | |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Nov 26, 2008 11:16 pm | |
| Ora e madhe
Kullen e gurit pameshirshem e rrahin ererat koken ne gjoksin tend du' ta ve babe, me defto si egersohet shqipja, sa tmerruese i ka kthetrat e madhja shkabe!
E ndjej si te fryhen damaret, zemra nga gjoksi do te dale, ne syte e tu ka harruar diellin stina, gllaberues behet trimi, per te mjeret tradhetare!
Ora e madhe po na perqafon, ne qiell hedhin vallen shqipet, babe, me merr ne lufte dhe mua, ta perjetoj triumfin, si bashkohen rreth trungut viset! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Nov 26, 2008 11:22 pm | |
| - Veneta shkruajti:
- Ora e madhe
Kullen e gurit pameshirshem e rrahin ererat koken ne gjoksin tend du' ta ve babe, me defto si egersohet shqipja, sa tmerruese i ka kthetrat e madhja shkabe!
E ndjej si te fryhen damaret, zemra nga gjoksi do te dale, ne syte e tu ka harruar diellin stina, gllaberues behet trimi, per te mjeret tradhetare!
Ora e madhe po na perqafon, ne qiell hedhin vallen shqipet, babe, me merr ne lufte dhe mua, ta perjetoj triumfin, si bashkohen rreth trungut viset! Në këtë nëntoriadë Veneta keni dalë tia këndoni lavdinë Kullës së gurit. Sepse vetem ato i përcollën dhe i mposhtën rrebeshet, sa herë ia behën! Ke sendertuar një ringritje në arkitekturen e misherimit, ashtu sic eshte trashegimia jaonë. Ne kulla Ora e madhe na perqafon. Është ai kushtrimi per Bashkim që në mënyrë shume metaforike e ke nderuar edhe netoriaden ! Perpara Veneta! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Nov 26, 2008 11:43 pm | |
| SHTËPIA E VJETËR
Përballë kohërave - shpresën tonë ringjalle në zemër, në shpirt!
Shekujt - nuk të gjunjëzuan !
Madhërisht e mblodhe sigurinë, për mirëqenie të miqëve - bijëve të Vatanit!
Në mijëra shembuj planet hartove që ne - t'i trashëgojmë të parët në kohën e re !
Nga dritaret me frengji dhe kapakë të drunjtë shfaqe botën e ëndërrave, shfaqe diellin e artë !
E ne, e përgdhelëm agimin për rritën , dhe rrugën e qartë ! | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Nov 26, 2008 11:47 pm | |
| LAGJA E SH E K U J V E
Buzëmbrëmja ra ! Edhe njëherë xixat e shpresës llamburisin .
Përrallën për ujkun kryeplaku rrëfeu dhe në kasolla blegërima e qingjave - heshtjen e zgjonte nga mallëngjimi se lagja kurrë s'mbeti e shkretë !
Analizat e gjata - të ekspertëve mjekrroshë , treguan se do të vdesë ! Shfaroset ! Nga sëmundja e radioaktivitetit iks nga klima polare !
Banorët do të mbesin mumje reljefi - vend i shkretë !
Kafkat që do t'i gjenë në shekuj do të zgjojnë kurreshtje për shkencën e mjekësisë !
Kronikanët do ta sjellin shkaktarin ta njollosin vdekjen , paradoksin për vdekjen e njeriut - kipc i lagjës !
Murnajat në dritën e rentgenëve do t'u shëmbëllejnë korrizorëve që vdesin dhe ringjallen me tehun e thikës së xhelatve, por kurrë s'përkulen dhe thyhen !
Se : Shpirt marrin - nga era e pranverës, zë - nga kënga e gjelit , dhe , sërish madhështore , Lagja niset në kujtime të jetojë - ndër shekuj ! | |
|
| |
Veneta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 27, 2008 12:05 am | |
| Vargje te medha ke thur Feneri. Je plot bote! | |
|
| |
zeriatdheut Hero anëtar
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 27, 2008 12:11 am | |
| BIJTE E SHQIPES Heu SHqiperije He nane SHqiperij Per keta djem qe linde ty Linde Agon trime me flete Linde Blertin sy pa tremb
Heu SHqiprije moje Nene per ty Betimin kena dhane Ty je nena jone me nder je ty lulja qe linde XHAXHI ENVER Mbaju Loke se nuk te leme Tradhetare e Serb do i hajme me dhame | |
|
| |
feneri V.I.P
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 27, 2008 12:16 am | |
| - zeriatdheut shkruajti:
- BIJTE E SHQIPES
Heu SHqiperije He nane SHqiperij Per keta djem qe linde ty Linde Agon trime me flete Linde Blertin sy pa tremb
Heu SHqiprije moje Nene per ty Betimin kena dhane Ty je nena jone me nder je ty lulja qe linde XHAXHI ENVER Mbaju Loke se nuk te leme Tradhetare e Serb do i hajme me dhame Sa do e shkurtër kjo poezie e Zërit, eshtë jehona ma kuptimplotë që ngritet si bullari dhe në të përmbyten armiqtë. Vazhdo o zeriatdheut se je bë tmerr i xhuxhimaxhuxhëve të Arbërit! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 27, 2008 10:56 pm | |
| Ti dhe Une...
Dite plote mjegull Dhe ne te dy mbushur gjithe pritje dhe mendime. Ne nje moment te ndjej prane meje Me pas je larg, shume larg…
Kur mendoj se ke ikur Syte e tu me afrohen ne formen e shkronjave Dhe mu duken sikur kane ngjyren e oqeanit.
Ti me duket se ke ... Aromen e qiellit dhe te luleve. Nje cast me ben te ndjehem Plot perkedhelje nga embelsia jote Dhe nje cast me vone Te ndjehem ngrohte.
Nje naten e mire dhe me pas Endrra ne mes yjesh ne qiell.. Ne mengjes nje enderr Qe bota do te kete gjithmone gezim Dhe ti gjithmone do buzeqeshesh Dhe do me therrasesh “Zemer "… !!
Edituar për herë të fundit nga BiBiKiM në Fri Nov 28, 2008 1:54 am, edituar 1 herë gjithsej |
|
| |
Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Nov 27, 2008 11:02 pm | |
| Shume e bukur kjo poezi BiBiKim. Uroj te lexoj edhe shume poezi e tjera te bukura si kjo. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|