| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|
+90Dreni Drenova gentiana lohaj dodgjeka ...... shefqet mujota zana. xhema BashKom agim__barja Driniiiii play meri ILTA Sema dibranja delick Psikologu veletini VetetimaAL Eklips Muja e Halili klodian Xili paioni Blerim1 Aleks J. Zhapa Kristaq Th. Gushi lepurush egzona- spirito Uskana E_Bukura sela-mi tina elisa Blerti_Gashi Leka i Madh Albona Veneta anila Fjona Nezir Myrta shqip0nja Trimi beti cristal Parapsikologu Martina zeriatdheut Eva0506 Poeti liri_b mall metiii Tesa Riki30 **Embelsira** Lanetja Mergimtarja ficam bukla Mysafir Begu Guximi interesant Jorgo S. TELO eri M gjakushi Orfe@ feneri Ago Muji Delia Albea Edonis vjollca Adem Berisha petritkola Beton Euridika rrebelja Lejla Arta tom sojer Urata Aquila shaban cakolli Kosovarja besa-bese Sofra 94 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon May 19, 2008 11:24 pm | |
| Ka dicka...
Ka dicka me te mire se sa nje pushke kunder armikut, dhe kjo eshte nje penw e njw fjalw e zjarrtw kundwr tij. Ka dicka me te mire se sa nje liri ne pranveren e ndritur, kjo eshte njw vjershw kushtuar heorit, qw luftoi pwr liri.
Ka dicka me te veshtire se sa te jetosh ne roberi, dhe kjo eshte te jesh vet shkaketar i asaj roberie. Ka dicka me te veshtire se sa ta derzosh armen para nje te ligu njeri, kjo eshte t’ia drejtosh ate njw fwmije.
Ka dicka me te bukurw se sa tw dwgjosh zwrin e njw bilbili , dhe kjo wshtw teksa dwgjon zwrin e popullit i cili po thwrret pwr luftw. Ka dicka me tw bukurw se sa aroma e njw trwndafili, kjo wshtw aroma e njw kohe e cila do thot : “Zwri i popullit rroftw, rroftw”
Ka dicka me te dhimbeshme se kur sheh tw vritet njw atwdhetarw, dhe kjo ndodhw kur torturohet ai. Ka dicka mw tw dhimbeshme se sa kur sheh tw torturohet njw fshatarw, kjo wshtw kur i kwrkohwt tw flas pwr shokwt, idealin e tij.
Ka dicka me te dobishme se sa te ndertosh pwr dwshmorin njw shtatore, Dhe kjo wshtw tw ecwsh nwpwr rrugwn e tyre. Por, ka edhe dicka me te dobishme se sa ecja nwpwr rrugwn madhwshtore, Dhe kjo wshtw pwrfundimi i saj.
Guxim TM | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon May 19, 2008 11:27 pm | |
| me falni w=e
Ka dicka...
Ka dicka me te mire se sa nje pushke kunder armikut, dhe kjo eshte nje penë e një fjalë e zjarrtë kundër tij. Ka dicka me te mire se sa nje liri ne pranveren e ndritur, kjo eshte një vjershë kushtuar heorit, që luftoi për liri.
Ka dicka me te veshtire se sa te jetosh ne roberi, dhe kjo eshte te jesh vet shkaketar i asaj roberie. Ka dicka me te veshtire se sa ta derzosh armen para nje te ligu njeri, kjo eshte t’ia drejtosh ate një fëmije.
Ka dicka me te bukurë se sa të dëgjosh zërin e një bilbili , dhe kjo është teksa dëgjon zërin e popullit i cili po thërret për luftë. Ka dicka me të bukurë se sa aroma e një trëndafili, kjo është aroma e një kohe e cila do thot : “Zëri i popullit rroftë, rroftë”
Ka dicka me te dhimbeshme se kur sheh të vritet një atëdhetarë, dhe kjo ndodhë kur torturohet ai. Ka dicka më të dhimbeshme se sa kur sheh të torturohet një fshatarë, kjo është kur i kërkohët të flas për shokët, idealin e tij.
Ka dicka me te dobishme se sa te ndertosh për dëshmorin një shtatore, Dhe kjo është të ecësh nëpër rrugën e tyre. Por, ka edhe dicka me te dobishme se sa ecja nëpër rrugën madhështore, Dhe kjo është përfundimi i saj.
Guxim TM | |
|
| |
Lanetja Fillestar/e
Numri i postimeve : 65 Vendi : Ne Hapesire ku nuk me gjen njeri!!!! Profesioni/Hobi : Studentin Registration date : 23/04/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue May 20, 2008 1:28 pm | |
| Per ate qe me vrrau
E heshtur ri ne parmakun e dhomes time me nje flete te bardhe e nje lapse dua te shkruaj po lotet nuk me lene dua te shkruaj po duart me dridhen
Filloj te shkruaj vargjet qe kam brenda ne gji po ti pa pritur iken e me le ne vetmi me leter e lapse ne dor cfar te shkruaj tani te shkruaj se ti me vrrave,e po me vret
Dikur vetem per ty shkruaja lodhje nuk ndjeja kurre dikure te kisha prane zemres te mbaja shtrenguar por tani iki ike pa me thene asnje fjale pse
I mora te gjitha dhimjet qe ti mi shkaktove i mbajta keto dhimje qe ti mos ti shikoje se zemren time ti e coptezove edhe ti nje jete me tjetren fillove
Filloj te mendoje po nuk di pse nuk gjeje dote fjale te shkruaj nuk di nga tja filloj e per ke te shkruaj te shkruaj per ty apo per jeten e shkateruar
Se kjo jete nuk do te jete kurre me e mirre te ndahemi se keshtu duhet e keshtu eshte nuk di valle a do duroj kur ne rruge te shikoj nuk di sa e forte do jem kur ti me tjetren del
Nese ka Zote ne kete bote pse me le te vuaj pse valle nuk me degjone lutjet e mija por me le te qe lote te derdhe pse o zote nuk me shpeton nga ky ferre??? | |
|
| |
**Embelsira** Hero anëtar
Numri i postimeve : 2909 Age : 35 Vendi : Kosove Registration date : 08/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue May 20, 2008 2:58 pm | |
| Me mungoni....
Me mungoni se mbaj fshehtesi me sy me lot po ju shiqoje ne fotografi e sot gjithqka me ndryshe po me duket e po zemrohem me veten veq 4 vite kaluan e une jua kam harru buzeqeshjen. Me ka marr malli me hy ne at klas me ju pa tuj fol e tuj qesh e te gjithe te hypun mbi banka tuj vajtu se edhe na u bem maturanta. Me ka marr malli me degju ate ze qe pyt: .......a ki msu? e une tuj than o sen kuku per mu! Me ka marr malli per ato ore te fizikes qe prej tollovis sen nuk u shike as nuk u vrejke veq kur thojke profi: A po del jasht a po te shenoj ne vrejtje? me ka marr malli per gjithqka per matematik e fiskulltur per profen e Anglishtes tuj thon OLES : ti qika me frizur per gjithqka em ka marr malli po me se shumti me ju pa juve aq shume po me mungoni sa qe spo muj me besu. Spo e pranoje realitetin se shtatorat prap do vijne se me se takoj shoqerine se per kimistat ska kthim prapa se per her te fundit te premten kem maturanta. Po me mungoni... po s'eshte e drejte me mire te them se pa ju spo kam as jete e tash per fund po them se krejte jeten do te mburrem me ju me ate shoqeri qe krejte mjeksine ka dite me zbukuru. Ju dua sot ,neser,e do ju dua gjithje jeten prej nesh sot e tutje veq kujtimet mbeten. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jun 02, 2008 5:23 pm | |
| "Festat" e Kosovës
Siç u pa e siç lexuam 46 deputet festat i votuan kompromis mjaft i rëndë për ta varros Kosovën Nënë.
Ligjet diskriminuese po radhiten pakicave festat po u ngriten atyre që mundohen të na vrajnë korbat terrin, a duhet ta aprovojnë?!
A nuk është fyese e pandershmëri ta respektojm një ligj si ky, që falsifikon historinë tonë që shkel vullnetin e autoktonis sonë.
Mbahu Kosovë Kështjellë pamorte s'përulen bijat e bijtë nga Kameleonët në zemër e kanë flamurin kombëtar që do t'shkëlqej për çdo nëntor.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:54 am, edituar 8 herë gjithsej | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Mon Jun 02, 2008 5:31 pm | |
| haha, shum poezi e mire Sofra, shum dicka me pelqej, per arsye se e ke lidh edhe me aktualitete. | |
|
| |
Sofra Admin
| |
| |
Lejla Anëtar i ri
Numri i postimeve : 91 Registration date : 27/12/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Tue Jun 03, 2008 1:15 am | |
| Poezi shume e mire Sofra.Nuk mendoje se duhet hjekur apo shtuar dicka ne te. Keta rreshta jane radhitur bukur.
A nuk është fyese e pandershmëri ta respektojm një ligj si ky, që falsifikon historinë tonë që shkel vullnetin e autoktonis sonë.
Suksese ne vazhdim Sofra. | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 12:51 am | |
| - guximi shkruajti:
- haha, shum poezi e mire Sofra, shum dicka me pelqej, per arsye se e ke lidh edhe me aktualitete.
....... "Ligjet diskriminuese po radhiten pakicave festat po u ngriten atyre që mundohen të na vrajnë korbat terrin, a duhet ta aprovojnë?!".........Guximi ,edhe mua me ka pelqy kjo poezi pikerisht per kete qe me pak strofa nderthure mire realitetin qe po jetojme ..dhe kjo forme e te shkruarit ne njefar menyre bene thirrje per zgjim ,per kendellje ... Pergezime i nderuar Sofra dhe uroj qe te lexojme edhe me shume poezi te kesaj natyre te te shprehurit . vazhdim te mbarë | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 2:22 am | |
| Ju falënderojë Guximi, Lejla dhe Euridika për fjalët e mira që shprehni vazhdimisht për vargjet e mia.
Këngët me çifteli
Për t'mos u pluhrosur nga pluhuri i përbuzjes ia s'kuqem telat çiftelisë
u kënduam brezave t'u bëjnë ball stuhive.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:53 am, edituar 5 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 4:59 am | |
| Koprraci
Një ditë takova një koprrac
në rrugë më premtoi gjithçka
një cigare i kërkova për fund
më fal tha; i kam vetëm dy.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:53 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 6:46 am | |
| Ilegalët
Në kamzë gishtin në shënjestër syrin, kohërat i vëzhgoni
me pushkë e Laps.
Farën e mbollët mbi letrën e Bardhë
për t'i ngritur zemrat në agim
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:52 am, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 12:32 pm | |
| shum poezi te mira sofra ju lumt |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 1:14 pm | |
| Poezit me pelqyen jashtzakonisht sofra te lumte,ja po e sjell nje per ty,e kam shkruar vitin e kaluar ne pervjetorin e renjes se Mic Sokolit,kur kam qen ne nje gjendje shpirtrore shume te keqe per shkak se kush nuk e perkujtoi,luftarin e harruar,por gjithmone ne zemrat ton: | |
|
| |
Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 1:17 pm | |
| Luftari i (pa)harruar Endërronte Mic Sokolin në mjegullën e përjetsis, në hijen e urrejtjes flamurit të liris, simbolit të trimrisë forcës kreshnikrisë, me nder të gjithë të vdesim për tokën e Shqipërisë. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 1:27 pm | |
| Të lumtë Ago Muji më bëhet zemra mal kur lexojë poezi nga e ardhmja e rinisë së kombit tonë. Suksese shok i nderuar. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Wed Jun 04, 2008 2:00 pm | |
| sate bukra keto poezi aq te bukra qe kan shum wler edhe keta antar aq te bukur sukseseeee |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Thu Jun 05, 2008 1:44 am | |
| Për ne sot
Mal me mal shtegtonin betejëm betejë bisedonin
Isa me Kosovën në brez ngutej për në Vlorë me treqind burra
Për flamurin atdheun e lirë për Shqipërinë
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jul 19, 2008 11:52 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 06, 2008 1:57 am | |
| 1..
Mes dritës e territ
Gur mbi gur e bëjm Kullë nderin për Atdhe
Bebzën e syrit e ruajnë frëngjitë
Kufi mes dritës e territ vendosur.
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Thu Jul 17, 2008 1:39 am, edituar 2 herë gjithsej | |
|
| |
ficam Përjashtuar
Numri i postimeve : 32 Registration date : 01/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 06, 2008 10:37 am | |
| NE EMER TE POPULLIT
Parlament Kosove me shumë deputet Te tillë qfar janë i zgjedhëm ne vet Shumica statistë e pak orator Shtet, komb e shtepi ua kemi lënë në dorë
Patriot e trima të gjithë kishin qenë Deri ne ditën kur dolën në skenë Për të na thënë vërtet se kush janë Flamur e gjuhë na shkelën me këmbë
Me premtime e gënjeshtra për plot dy vjet Pavarsia thonin vetëm orën pret Secili donte qe te jetë i pari Të proklamojë atë që u fali Ahtisari
E thirren popullin edhe në festë të dalë Për koncesionet e nënshkruara pa e thënê një fjalë Për tri shtëpi serbe komuna formuan Dhe gjysmën e Kosovës Sërbisë ia dhuruan
Një fjalë e kemi për ju deputet Mallkimi i kombit dikur do tju vret Mbi gjakun e derdhur, ndaloni, mos shkelni Këtij populli të vuajtur të ardhmen mos ia merrni.
_____________________________________________________ Në jetë duhet përkulur vetëm atëher kur duam të këpusim një lule
Edituar për herë të fundit nga ficam në Fri Jun 06, 2008 11:09 pm, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
Euridika Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1408 Vendi : Kosovë Registration date : 11/11/2007
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 06, 2008 11:12 am | |
| Pergezime te nderuar Sofra, Ago Muji,Embelsira, Ficam,Guximi ,petritkola , dhe të gjithë juve qe po e pasuroni këtë faqe dhe vetë forumin me poezitë e juaja te mrekullueshme.Vertëtë është një rubrikë shumë e vlefshme dhe me poezi plot vlera të cilat i lexojë sa here me knaqësi të veçantë Përgezime dhe vazhdim të mbarë | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 06, 2008 2:14 pm | |
| Euridika faleminderit po të njejtin mendim kam edhe unë për këtë temë. Është ndër më të mirat e rubrikës së letërsisë ( them për mua). ficam faleminderit që na solle poezin shumë të mirë dhe aktuale. E thirren popullin edhe në festë të dalë Për koncesionet e nënshkruara pa e thënê një fjalë Për tri shtëpi serbe komuna formuan Dhe gjysmën e Kosovës Sërbisë ia dhuruan Vazhdim të mbarë ficam (vendas) e ju të tjerët forumistë.
| |
|
| |
ficam Përjashtuar
Numri i postimeve : 32 Registration date : 01/05/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Fri Jun 06, 2008 9:35 pm | |
| Sofra
Dua të jem i sinqerte, aq më tepër si vendas që jemi, se për këta pak rreshta që i hodha nê letêr këtu lart, inspirimin e mora pikërisht nga poezia jote "Festat" e Kosovës Mesazhi dhe simbolika që përshkon poezitë tuaja frymëzojnë edhe të tjerët. Inspirime të reja dhe kurajo.
____________________________________________________________ Në jetë duhet përkulur vetëm atêher kur duam tê këpusim një lule | |
|
| |
gjakushi V.I.P
Numri i postimeve : 841 Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jun 07, 2008 12:21 am | |
| Shefqet Peçi, gjeneral
DISA DO MENDOJNË...
Disa do mendojnë: "Ky njeri harbut
kur shkruan në letër duket zemërbutë,
ndryshe është i njohur në jetë e në punë,
ushtarak i vrazhdë dhe i egër shumë,
punëve që vijnë u del me furtunë".
.....................................................
NËNO, MOJ NËNO
Ngreu nëno, del në derë,
se vjen babai me pelë,
prapa ka lidhur gomarë,
kërkon farë për në arë. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët Sat Jun 07, 2008 12:36 am | |
| - ficam shkruajti:
- Sofra
Dua të jem i sinqerte, aq më tepër si vendas që jemi, se për këta pak rreshta që i hodha nê letêr këtu lart, inspirimin e mora pikërisht nga poezia jote "Festat" e Kosovës Mesazhi dhe simbolika që përshkon poezitë tuaja frymëzojnë edhe të tjerët. Inspirime të reja dhe kurajo. Ficam nuk di çka të them, sepse nuk je i pari që vlerson pozitivisht vargjet e mia. Por mua më duket se nuk janë aq me vlerë vargjet e mia që jam duke i shkruar .... ndoshta se derisa i thuri ato, bëjë edhe kombinime, strofën me strofë apo vargun me varg, gjithmon më duket se mbetet aty këtu ndonjë zbrastësi që duhet plotsuar apo ngjyrosur tonin e vargut me varg apo strofës me strofë.Megjithat faleminderit vendas poezitë e tua që ke sjell deri tash janë shumë shumë të mira, sidomos atë të paren që e ke shkruar > e kam lexuar dhe jam shetitur me mendime nga Medvegja për në Kapet Lumit te naltë dal nga dal.Vazhdim të mbar e suksese me shpres se do ta kem në dorë një ditë një përmbledhje me poezi. Suksese. ____________________________________________________________ Në jetë duhet përkulur vetëm atêher kur duam tê këpusim një lule[/quote]
Edituar për herë të fundit nga Sofra në Sat Jun 07, 2008 12:42 am, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi të krijuara nga forumistët | |
| |
|
| |
| Poezi të krijuara nga forumistët | |
|