|
| Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
+59xhema voglushja ...... lirik ILTA rrimtaf mimoza rexhvelaj Ada_Kondi Driniiiii meri Kastrioti paioni Aldo gjergji Albona aristokrati Ago Muji Xili Mergimtari MARY Mirushe feneri ylari Blerti_Gashi Veneta feratkoca Ajet zeriatdheut stabili Nezir Myrta Gjura naqeta Fjona Pirro i Epirit Parapsikologu echo Eva0506 Poeti lilu rolling atlantida Lanetja gjakushi Guximi **Embelsira** Orfe@ E_Bukura Albea Kosovarja Ani Euridika Çamshqiptar Urata Arta shaban cakolli Sofra dibranja Beton Lina 63 posters | |
Autori | Mesazh |
---|
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:19 pm | |
| Anës Lumenjve
Fan S. Noli
Arratisur, syrgjynosur, Rraskapitur dhe katosur Po vajtonj pa funt, pa shpresë, Anës Elbë-s, anës Spree-së. Ku e lam' e ku na mbeti, Vaj-vatani e mjer mileti, Anës detit i palarë, Anës dritës i paparë, Pranë sofrës i pangrënë, Pranë dijes i panxënë, Lakuriq dhe i dregosur, Trup e shpirt i sakatosur.
Se ç'e shempnë derbederët, Mercenarët dhe bejlerët, Se ç'e shtypnë jabanxhinjtë, Se ç'e shtrythnë fajdexhinjtë, Se ç'e pren' e se ç'e vranë, Ç'e shkretuan anembanë, Nënë thundrën e përdhunës Anës Vjosës, anës Bunës.
Çirem, digjem i vrerosur, Sakatosur, çarmatosur, As i gjall', as i varrosur, Pres një shenj' e pres një dritë, Pres me vjet' e pres me ditë, Se ç'u tera, se ç'u mpaka, Se ç'u çora, se ç'u mplaka, Lark prej vatrës dhe prej punës, Anës Rinit, anës Tunës. Çakërdisur, batërdisur, Përpëlitur dhe zalisur, ËndËronj pa funt, pa shpresë, Anës Elbë-s, anës Spree-së.
Dhe një zë vengon nga lumi, Më buçet, më zgjon nga gjumi, Se mileti po gatitet, Se tirani lebetitet, Se pëlcet, kërcet furtuna, Fryhet Vjosa, derdhet Buna, Skuqet Semani dhe Drini, Dridhet beu dhe zengjini, Se pas vdekjes ndriti jeta Dhe kudo gjëmon trumbeta. Ngrehuni dhe bjeruni, Korini dhe shtypini, Katundar' e punëtorë, Që nga Shkodra gjer në Vlorë!
Ky ilaç e ky kushtrim më bën djal' e më bën trim, më jep forc' e më jep shpresë, anës Elbë-s, anës Spree-së. Se pas dimrit vjen një verë, që do kthehemi njëherë, pranë vatrës, pranë punës, Anës Vjosës, anës Bunës.
Arratisur, syrgjynosur, Raskapitur e katosur, brohoras me bes' e shpresë, anës Elbë-s, anës Spree-së.
Edituar për herë të fundit nga BiBiKiM në Mon Dec 22, 2008 10:22 pm, edituar 1 herë gjithsej |
| | | Eva0506 Hero anëtar
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:20 pm | |
| Aty ku zemra flet
- Aida Veliaj -
Dje isha e pandehur: Arsyeja ime akuzonte per mosbindje ndaj saj, per veprime te paligjshme kryer nga mosarsyeja e arsyes sime.
Me dinjitet dhe gjakftohtesi degjoja aktakuzen. Diku aty... prane meje, ulur ne banken e avokatit mbrojtes zemra priste radhen per te folur.
Dhe aty ku flet zemra... arsyeja hesht. E pra, ndihesha e fituar. | |
| | | Ago Muji Ushtarak
Numri i postimeve : 2974 Registration date : 07/03/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:21 pm | |
| E fort o kjo bib, zgjedhje shume shume e mire. rrespekt lladik. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:22 pm | |
| Pa ty
Ismail Kadare
Ti ike udhes se pafundme Ku zverdhin druret gjetherenes Mbi gjokse pellgjesh tani tundet I arti medalion i henes. Lejleket iken. Fill pas teje Si stof i keq u zbeh blerimi Dhe ngjajne toka, pylli, reja, Me negativin e nje filmi. Tani ne fusha shkoj menduar Ku nis te fryje ere e ftohte, Ku ca mullare te gjysmuar Duken qe larg si Don Kishote. C'te bej, po them me vehten time, Ne kete ore te vone te muzgut, Ku qerrja baltave ben shkrime. Te lashta sa te Gjon Buzukut? Do te shkoj te ulem permbi pellgjet, Te pi ne gjunje duke rene, Ne gryke e di qe do te me ngelet I ftohte medalioni i henes. |
Numri i postimeve : 3323 Age : 42 Vendi : Shume larg...! Registration date : 28/01/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:23 pm | |
| MARREDHENIE
- Aida Veliaj -
Dashuria merr... jep, jepet duke marre. Kjo marredhenie marrje - dhenie eshte shfaqja reale e saj.
Plas po deshe Dashuria Interesaxhija me e madhe e shekujve. Mjere kush i mbetet borxh asaj. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:24 pm | |
| Dimri
Ismail Kadare
Dhe vjeshta i shkoi 'fletët e saj' i vërtit era, i perpjek dimri si perandor kinez ngjyrën e verdhë kudo e ndjek.
Dhe këto re qe tani vijnë ndryshe nga retë e gjertanishme të shkretat janë pa vetëtima porsi djerina te mërzitshme.
Veçse nën to qyteti zien me drita,zhurma dhe trafik dhe flokët e tymta të uzinave mbi supe i bien madhërisht.
Ja horizonti i bardhë i dimrit përballë peisazhit që leviz harxhon të fundmen vetëtimë si reporteri të fundit blic. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:25 pm | |
| Malli i Shqiperise
Ismail Kadare Me ka marre malli per Shqiperine tone. Sonte,kur po kthehesha me trolejbuz, Tymi i cigarit "Partizani"qe pinte dikush Dridhej kalteronte,bente spirale, Sikur te fshehta me thosh ne gjuhen e shqipetareve Mua bashkatdhetarit. Te shkoj dua mbremjes ne rruget e Tiranes, Ku kam bere dikur ndonje marrezi, Dhe ne rruget ku skam bere asnje marrezi. Me njohin ato porta te vjetra te drunjta, Inatin akoma do ma mbajne, Koken do ma tundin, Por une s'do ta marr per keq, Se malli me ka marre. Dhe t'eci rrugicave plot gjethe te thara, Gjethe te thara,gjethe vjeshte, Per te cilat krahasimet gjenden aq lehte. Me ka marre malli per Shqiperine tone; Per ate qiell te madh,te gjere e te thelle, Per vrapin e kalter te dallgeve adriatike, Per rete qe ne muzg si keshtjella digjen, Per alpet flokebardha e mjekergjelbra, Per netet e neilonta,qe nga flladet fergellojne, Per mjegullat qe si indiane te kuq muzgjeve shtegtojne Per lokomotivat dhe kuajt, Qe te djersitur avullojne e hungerojne, Per qiparisat,kopete dhe varret Malli me ka marre. Malli me ka marre, Per shqipetaret. Me ka marre malli dhe se shpejti vi atje, Duke fluturuar mbi mjegullat,si mbi deshira. Sa i larget,aq edhe i dashur je,atdhe. Aerodromi do te dridhet nga uturima, Mjegulla do te rrije pezull mbi humnera. Ata qe shpiken shpejtesine reaktive Larg atdheut sigurisht do kene qene ndonjehere. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:28 pm | |
| Ti qave
Ismail Kadare Ti qave dhe me the me zë te ulet Se une te trajtoja si prostitute. Athere loteve te tu s'ua vura veshin Te desha, pa ditur se te desha. Vec nje mengjes te befte kur u gdhiva Pa ty dhe bota krejt e zbrazet m'u duk, Athere kuptova c'kisha humbur, C'kisha fituar kuptova gjithashtu. Me rrezellinte si smerald merzitja, Dhe lumturia ngrysej si nje muzg me re... Nuk dija ke te zgjidhja nga te dyja Sepse seicila m'e bukur se tjetra qe. Se ish i tille ky koleksion bizhush Qe drite e terr leshonte njekohesisht, Qe njeqindfish etjen per jeten shtonte, Por dhe qe vdekjen ndillte njeqindfish. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:30 pm | |
| Edhe kur kujtesa
Ismail Kadare Edhe kur kujtesa ime e lodhur Ashtu si ato tramvajet e pasmesnatës Vetëm në stacionet kryesore do të ndalojë, Une ty s'do të harroj. Do të kujtoj Mbrëmjen e heshtur, të pafund të syve të tu, Dënesën e mbytur, rrëzuar mbi supin tim Si një dëborë e pashkundshme. Ndarja erdhi Po iki larg teje... Asgjë e jashtëzakonshme, Veç ndonjë nate Gishtat e dikujt do të mpleksen në flokët e tu Me të largëtit gishtat e mi, me kilometra të gjatë... |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:31 pm | |
| Syte e dashurise
- Aida Veliaj -
Cdo nate syte e tu ne mendimet e mia provokonin sherr. U lodha. Sot mendimet i cova per te fjetur. Nen pranga gjumi i lidha e u ndjeva e cliruar. Por rehatia zgjati sa nje enderr e shkurter. Nje katrahure e vertete shpertheu pas pak. Fushebeteje e hapur u be koka ime. Aty mendimet perplaseshin, kundershtonin, argumente jepnin per ngjyren e syve te tu. Me hapa pellumbi u enda per t'i liruar nga prangat keta te pabindur te llastuar. Mos u grindni me - u fola, ka ngjyren e syve te dashuruar. E cuditerisht... per pak, mendimet fjeten, madje pa pranga. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:37 pm | |
| Sqarimi - Aida Veliaj - E kam tmerr te jam sqarime sepse e di qe me pas ju do te me kerkoni arsyet e sqarimeve qe ju dhashe. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:39 pm | |
| Vetmohim - Aida Veliaj - Ai hengri gjith qelqet me majat e mprehta ngritur mes tyre, qe ajo te mos gjakosej tek rendte, per ta perqafuar, mbeshtjelle me ate vel te bardhe prej mjelme. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:40 pm | |
| Armiku im
Mimoza Ahmetaj
Armiku im, shpeshhere me fyeve ne menyren me te dobet, shpeshhere te fyeva ne menyren me te ceket, armiku im. E c'do te ish jeta ime pa ty dhe e jotja pa mua? Askush s'mund ta dije. (kur kushtezime mbaron qenia zhduket) Armik.Armiku im. Prej teje rash ne gjurme dhe perfitim te asaj qe kerkoja, prej teje gjalleroji jeta ime, u zgjua, u perbetua, dhe ngashereu, kur vrasja shpirtat ngertheu. oh, ne te vertete ti je dashuria dhe urrejtja ime, armiku im. Pikerisht ato, qe ne zhvleftesuam ndersa rruges ecem, qe asnjeher s'i ditem, s'i llogaritem, TURMAT, qe inerte derdhen dhe fryme marrin me injorim, lane pasoje mbi shpirtin tend mbi shpirtin tim. |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:42 pm | |
| Ferra e Dyshimit - Aida Veliaj - D A S H U R I A dyshimin strehoi pasigurisht. E nje dite... u gjet e pastrehe si ne fabulen e vjeter te ferres. | |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:43 pm | |
| VETEN E VRASIM PERDITE
Bardhyl London Veten e vrasim perdite. Ne tavolina te pista kafenesh. Ne rrjeshta te ndyte gazetash. Ne qarqe prapesish, intrigash. Vritemi ne nje vdekje te ngadalte. Dhe, oh, Zot, s'arrime ta kuptojme vetvarsjen tone. Vjen pastaj nje cast. Merr revolverin. Kembeza nuk hiqet. Ke vdekur prej kohesh. I vdekuri nuk vetvritet. |
| | | Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Mon Dec 22, 2008 10:53 pm | |
| KAM MENDUAR
Leom
Kam menduar per nje kohe te vjeter Ketu era, tek me shtyne, ne gjoks me qane Kur kam dashur me shume nje tjeter Kete nate, prape ne mendje e kam
Mos u merzit .Ti ne krahun tim Une, sekret e mbaje dhe, s'ta them Kjo ere e cmendur, me s'ka kthim Por dhe ne kthefte, me s'do kete vlere
Ky mendim eshte i vangullt e pa shprese Do te mbyllet bashke me vetrnine aty Pa lene asnje shenje, asnje mbrese Se, mua s'do me gjeje me Ty! |
| | | zeriatdheut Hero anëtar
Numri i postimeve : 4058 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 3:07 am | |
| NATA E POETËVE
Kur heshtja mbulon çdo gjë Kur të gjithë flenë Zgjohen poetët Për t’u djegur nëpër vargje
Ata ia shtrydhin Gjakun e keq mendimit
Shpirti i tyne shesh betejash
Nga temperatura e fjalëve Vdesin ngadalë pa klithma | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 3:16 am | |
| O zemer e mjere
O zemer e djegur Ta puthje nje here Pa le te kishe vdekur T'ja puthje nje here syte Ta plotesoje deshiren Le te mbeteshe pa drite Do ti mbaje mend fytyren Eh si eshte ndertuar kjo bote Themelet dot nuk ja gjen Germon, por mundi te iken kot Se ne drite asgje nuk kren Ketu lindi gezimi Ketu lindi perpjekja Me tutje hidherimi E me tutje vdekja Vitet jane duke kaluar Dita diten zevendeson Dhe njeriu i shqetesuar Ti ktheje prapa kerkon Me falni qe shkruaj keshtu Kjo eshte menyra ime Nuk kisha rruge tjeter Histori eshte jeta ime Zemren e qeshur, te gezuar Kur dikush e ngacmon Sjo me s'ka per te pushuar Por vetem helm leshon. | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 3:19 am | |
| Plage dashurie
Gjendesh diku larg, qe as vete s'mund ta paramndoj, se kur do te kthehesh fati do ta percaktoj.
Si mund te jetosh pa mua kur te mundon vetmia njeriu me gjysem shprese kur i mungon dashuria.
Ndoshta ke gjetur dike per ty te mposhtur vetmine per te luftuar jeten te kujtosh dashurine.
Te frenosh shpresen e nje njeriu ne lulezim Zoti do te dhuroj me te madhin denim
Ndoshta do te kthehesh po ku ta di i shkreti edhe nese vdes nuk behet kijameti
Te gjitha qe i permenda s'jan aq me rendesi por desha ta sheroj plagen per dashuri | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 3:25 am | |
| Sa të dua Shqipëri
Sa të dua, o Shqipëri, sa me mall ndiej e sa dëshirë, për ty gaz e dashuri mu në zemër më ka mbirë!
Se për mua, o Atdhe, je një lule aq e vyer, sa nuk gjendet përmbi dhe shpirtin tim për të ushqyer!
..Asdreni | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 3:40 am | |
| Ardheu eshte dhimbje
Atdheu s'eshte sa sedilja e makines tende, sa karrigia e zyres, sa dhoma komode A me degjon, ti qe me flamur te ri u gdhive ne mengjes, per ta ndryshuar, ndoshta, prape ne mbremje? Atdheu s'eshte loje kalamajsh. Atedheu eshte dhimbje. O Zot, Dhembje!
Bardhyl Londo | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 4:19 am | |
| LUIGJ GURAKUQI
QENDRESA
Oh, jeta pernjimend me rrena e vaj plot qenka n'ket bote t'lashte! U shueka teper shpejt lakmimi i saj, si zjarri i bame me kashte.
Vec nji qellim i nalte t'ban me durue e zemren te forcon; nder kundershtime s'vyen kurr me u ligshtue, mjere ai qi nuk duron! | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 4:29 am | |
| DRITERO AGOLLI
Malli per heronjte
S'ka heronj,herojte i perzume me lavdi perdite i nanuritem dhe me lajka dalngadal i vume nje nga nje ne prehje dhe ne gjume.
S'ka heronj,heronjte u merziten, prisnin endrat,endrat u vonuan duke pritur heshten e dremiten dhe ne nina-nana u kenduam.
C'digjeni nga malli per heronjte? kushedi kur kthehen nga kjo ane C'i kerkoni?Pritja eshte e kote S'ka heronj,tani ka pelivane! Heshtja
Cigarja u dogj gjer ne fund, Mbi tryeze gjumi me mori ne xhamet era perdet s'i tund dhe hesht koridori.
Me koke ne tryeze te flesh, te shohesh endra te blerta... Sa ndot...Te zgjohesh e prape te gjesh ne qoshe te vjellat e lena nga jeta! Kujdes me fjalen
Kujdes me fjalen,zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri Pushteti i fjales eshte i vecante Gatuan male dhe kakerdhi.
Me fjalen rrjedhin perenj me mjalte Pikojne cezma me helm te zi Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Nga fjala humben Jude e Pilate Stratege e mbreter me mbreteri Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Kur fjala nxiret nga buzet jashte Si dallendyshja s'vjen ne shtepi Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri!
Une fjalen vete e shtroj ne karte Dhe brenda syve se c'eshte e di... Kujdes me fjalen zonjez me cante Kujdes me fjalen dhe ti zoteri! Varferia Kishat e shembura Malli per heronjte Kujdes me fjalen Heshtja | |
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 5:19 am | |
| NAIM FRASHERI
LUTJA
Det i p'an'i mirësisë, q'emrin tënd s'e zë dot ngoje, Qysh e ngrehe gjithësinë pa lënë farë nevoje! Fali njeriut urtësinë, mirësinë, njerëzinë, Butësinë, miqësinë, dashuri, vëllazërinë Epu sheshevet lul' e bar dhe pyjevet gjeth e fletë, Resë shi, aravet bimë e mos lerë gjë të metë, Fali erë trëndelinës, manushaqes, trëndafilit, Kalliut bukë, mizës pjesë, zogut ngrënie, zë bilbilit, E drurëvet epu pemë dhe uratë bagëtisë, Dërgo dhëmbj' e kujdes për to në zëmërt të njerëzisë Epi pjergulls' e vështit rrush dhe vozësë fali verë, Mos e lerë pa të kurrë, kurrë thatë mos e lerë Fali diellit flak e zjarr dhe hënës e yjet dritë, Edhe detit uj' e kripë, gjithësisë jet e ditë. Yjtë le të vinë rrotull dhe njerëzit të punojnë, Të dëfrejn' e të gëzohen dhe si vëllezër të shkojnë. Tregomu dhe shqipëtaret udhën e punës së mbarë, Bashkomi, bëmi vëllezër edhe fjeshtë shqipëtarë, Falmi, falmi Shqipërisë ditën e bardh' e lirisë, Udhën e vëllazërisë, vahn' e gjithë mirësisë. Nxirr të vërtetën në shesht, paskëtaj të mbretëronjë, Errësira të përndahet, gënjeshtëra të pushonjë | |
| | | Gjura Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 1902 Age : 41 Vendi : Shqiperi Registration date : 18/02/2008
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! Wed Dec 24, 2008 10:05 am | |
| Nait Hasani
MATU ME HIJEN TENDE.
Pranvera te jep jete!KOSOVE Pranvera te rrit. Per nje stine. Per nje vit! E ti matu me syrin e mendjes! E ti matu me syrin e zemres! Matu me hijen tende! "E mos degjo gjithkë, mos e rrej vetvehten. Degjoje ate, qe ty te jep jeten!" M<atu me hijen tende ,KOSOVE!
PRISHTINE;15.04.1993. Marre nga poezi nga burgu Vellimi ENDE JAM GJALLE | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
| |
| | | | Poezi që më kanë pëlqyer shumë! | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |