| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:56 pm | |
| ME THINJA Kohë në ndrydhje Ato thinja rënë si bora mbi mal Që bukurinë e dikurshme nuk ta fshehin E nuk ta vrasin dot As malit as ty Barrikadë mes vargjeve kam vënë Me instinktin mbrojtës Në istikame Nga martirizimi i pleqërisë Ky ligj i pranueshëm dialektik Që na godet qetësisht Ti kohë në ikje që butësisht kalon Thinja që diçka flasin E që më shumë thonë Ti kohë e thinjur E stinës së vonë Dashuri e dikurshme Ndalur përfundimisht Në një stacion Kur akrepi i orës më Kohën nuk numëron | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:57 pm | |
| ATDHE Atëherë moti Kur ta prenë kërthizën Me gjasë ta prenë keq Ata ishim dje fëmijë Sot Sylesh pleq Kush është babai i përgjegjësisë A mund të zbulohet me anë të ADN-së Atësi e matrapazllëkut politik Papërgjegjësisht Mbetem Të djegur Në udhëkryqet e kryeneçësisë Të zhuritur shume keq | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:57 pm | |
| KUNDËRSHTARË Sa mirë të tillë që jemi Ligj i përsosur i natyrës Nuk gaboi Njëjtë nuk na bëri Në udhëkryqe nuk na ngatërroi Në rrugëtime të ndryshëm Të ndryshëm në mendime Krejt ndryshëm veprojmë Ju në rrugën tuaj Në rrugën tonë ne Sa mirë që ndryshojmë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:58 pm | |
| FRIKA Perëndia me djallin ashpërsisht u zunë Për të drejtën e pushtetit mbi njeriun Ankth e frikë Për hyjnitë pushtetdhunshme O ju rob të besëtytnive Kjo lidhje morfologjike Nuk është juaja Në rolet tona mbi ndasitë Botërisht jemi me perëndinë Me djallin në prapaskenë Dredhi brilante Mos e mbani kot Kryqin e pendimit mbi shpinë Të vërtetën se keni thënë Kjo vuajtje plot hir dhe elegancë Ndërgjegjen e vrarë Nuk e mëkaton Ju bijtë e babëzisë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:59 pm | |
| PROMOVONI DASHURI Karaktere të para dhe anësore Ai jetën bëri Pas porosisë së zemrës Dyzinë mendimesh në kacafytje Pasion admirimi Në promovim të dashurisë Lini mbrapa si gjurmë kujtimi Emrin e njeriut Që të rrojmë në përjetësi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:59 pm | |
| PA FTUAR Për ato pamje tablosh Mendjen kam vrarë Përpjekur jam sinqerisht Të zgjidh ato vijëza E forma penjsh të pakuptim Që pa ftuar ishin futur Në poezi Në pikturë Edhe në vargun tim Kot u mundova Konstatimi se disa gjëra Nuk mund t’i ndjesh Nuk mund t’i ndalesh Nuk mund t’i kuptosh Nuk mund t’i përshkruash Ndryshe Veç siç janë Me doli i saktë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:00 pm | |
| PLAKU Moshë Keqkuptim e ngatërrim me urtësinë Nuk do të thotë Plak dhe i ditur njëherësh Vërtetë Ka pleq të çoroditur Që gropat bëjnë natën Dhe ndajnë «urtësitë» ditën Do të më mbetej merak Dhe nuk di ç’do thosha në botën tjetër Po të mos e shaja atë Atë Derrin plak e Dhelprën e vjetër Plagë të thella Nga kohët anakronike Fatkeqësisht Hapur mbetën | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:00 pm | |
| TË MUNGON Nga të gjitha këndet U mundova të kapja Diçka nga uni yt Edhe nga këndi tredimensional Kot Në sfondin e artit pamor Identitetin tënd Kund s’e gjeta Vlerësim i gabuar imi Mbase Identitet i rremë sot Është bërë kostum mode Që vishet sipas shijes Në sfilatat e diplomacisë Fare lakuriq Para kësaj bote Të mjerë a të marrë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:01 pm | |
| MBRAPSHT Një këmbëngulje absurde Pikëpamje të kundërta Që tmerrësisht kushtojnë Zoti e di se ku do të pjekkemi Ky fillim i mbrapsht Që nga lashtësitë Të shumtë hiqen modest E dorë nuk hoqën Nga prapësitë Këmbëngulje me çdo çmim Qoftë edhe mbrapsht | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:01 pm | |
| GJUHËN ME DHËMBË Para gërshërëve të fatit në sprovë Në rrugët e rënieve dhe të ngritjeve Më sy dhe vesh të jetës Dikush fshehur të përgjoi Jeta ndonjëherë flakaresh të japë E veshët t’i zgjatë Sa pendohesh Për gabimet e pandreqshme E gjuhën E zë me dhëmbë Në grykë do të mbes Pengu i fjalës së pathënë Ti gjuhë me dhëmbë E zënë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:02 pm | |
| PA AUTOR Shumë u punua për diçka Që në përpjekje të shpaguhet Fuqia e një teledrame Larg ekranit Kush kumtoi kumtin e dështimit Nga syri i një dritareje me xhama Të thyer Nga goja e derës së hekurt Shpërthyen dështimet e shfrenuara Çfarë arrogance e këtyre dishepujve Të kësaj teledrame Pa autor Pa aktorë Pa spektatorë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:02 pm | |
| PORTRET Se ushqehem ende me ndjenjën për ty Nga tregimet e të tjerëve Diçka edhe marr Së menduari djersitem Portretin tënd për të ndërtuar Kur të lavdëruan Por edhe kur të shanë Mbi thash e thëna s’ndërtohet portreti Unë piktori që linjat nuk i kap dot Kush do të besonte se Rrëfimi i të tjerëve për ty Do të më bënte kaq kurioz Si ta pikturojë Të sharën të lavdëruar | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:04 pm | |
| NJË TUFË ME KARAFILA Do ia dalim matanë Pa dyshim Përtej trishtimit E më larg Do ia dalim sigurisht Dhe si fitimtar Për veten time dua Një shpërblim të vockël Vetëm një Nga tokat e vendlindjes sime Një tufë me karafila Kaq Dua | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:04 pm | |
| KURESHTAR Akorduar shumë kohë më parë Nga gjithë ato rrymime Goditje e mortajës së vrarë Në ripërsëritje I humbur para qëllimit tënd Peripeci tundimi e dileme Modestia me sonatat e vona Në ekzekutim Tmerrsisht të papërgatitur të zunë Jam shumë kureshtar Për të kuptuar Diçka më shumë Se nga hera tjera Nëse e kalove suksesshëm Pragun e adoleshencës Këtë radhë Ti çunaku lozonjar Zhgënjim e kureshtje bashkë Cilën shijove më parë Nga pësimi yt legjitim | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:05 pm | |
| RRUGËT TONA Mes dhembjesh e lotësh Mes vuajtjesh e peripecish Rrugë me gropa Rrugë ëndrrash përrallore që kushtojnë Rrugë ngopjesh ku fundin e rrugës sheh Mashtrim premtues Rrugë ëndrrash për të ikur Nga atdheu Rrugë dëshirash të djegura Në atdhe Për t’u kthyer Rrugë që fundi nuk iu duket Rrugët tona Sinonim i fatit dhe i fatkeqësisë Rrugë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:06 pm | |
| HIJET Nuk e kuptoj Për se duhet gjithmonë të justifikohemi Nga hijet e së kaluarës para botës Të trembur gjithnjë Besëtytni e idealizuar Mbi hiqgjënë Kot Duhet ta themi të vërtetën Ne nuk i shpikem As fetë As ideologjitë As pushtimet Ata na i sollën përdhunshëm këtu Fenomen impaktiv Nuk e kuptoi Të kujt kusure po paguajmë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:06 pm | |
| SHARJE Morën dhenë u syrgjynosen Në ndjekje të pafund As dje sharjet nuk u sosen Në rrugët pa krye E me kokën në rrugë Pamje që shqetëson Sharje e marrë në gojë të pistë Diçka kishte në nuhatje Gojë e pastër me të pistat sharje Kjo filozofi në përsiatje Pa përmbajtje Lehtësisht e shpërndarë Si bari i keq në arë Ata i syrgjynosën Mbi kurrizin e tyre Ende sharjet nuk u sosën | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:07 pm | |
| PRITJE Një varr gojëhapur e në heshtje Pret rrëskun e vet dorëzuar paqësisht Pa mbledhje e ceremonira Pa fjalë rasti e lavdie E shanë dje E gjurmuan deri aty Se ku ka urinuar Hulumtuan E sot e lavdëruan Ti pafytyrësi e admiruar Publikisht u duartrokite Ata Nuk e nuhaten të vërtetën kurrë Para hundëve të tyre kaluan E krejt paqësisht E pa kundërshtime Fshehur pa u parë Borxhesh larë mes vete U përqafuan Kundërshtarët e orës së parë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:07 pm | |
| PYETJE Gjeneral nuk kisha parë Ushtarë të sprovuar në fushën e përgjakur Po Ushtarë pa Gjeneral Pyetje në kohën e gabuar Qeni që prishi romantikën Tani po vjen pranvera Dua t’ju këshilloj diçka Juve që nuk keni moshë për t’iu këshilluar Nuk po mund ta zbuloj enigmën Mbi sakrificën e mohuar Pyetje Prapë ti qen Që prishe romantikën Ushtarë të Gjeneralëve të vdekur A s’ma thoni Kush do t’i prijë zhgënjimit | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:08 pm | |
| ZOT JEMI NE Ne duhet t’ia gërmojmë Pasuritë shpirtërore Botës dhe perëndive T’iu tregojmë se Zotat që na hiqen fodull Të sajuar nga imagjinatë e marrë Me krenari t’iu themi Këtu zot jemi ne Është fakt se diçka na duhet Një rend një rregull Diçka si në libër Na duhet Dikë ta bëjmë redaktor Na duhet Dikë ta bëjmë horr | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:09 pm | |
| ERDHËN DHE IKËN Orët e liga erdhën Përsëri para kohe Zhurmshëm si gjithmonë Për të mbjell farën e ligësisë Në gjirin e tokës nënë Farën e ligë s’e pranoi toka Ndër vite e dogji vapë e paparë Me dorën e saj kishte mbjellë nënëlokja Fidanët e dashurisë Që më parë Zhgënjim i vrarë në rrugën e tyre Yshtur pas lakmive që moti Ikën në heshtje nga kishin ardhur Këmbën e thyer duke e ngreh zvarrë Andej Andej nga kishin ardhur | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:09 pm | |
| TË KËRKOVA Të kërkova shumë Me një tabor ushtrie Nuk të gjeta Ti gjurmë humbura S’kisha shumë Veç se dy fjalë të t’i them Kurdo që të takohemi Kurdo Do të skuqemi Të dy për një herë Unë nga gjykimi për ty Dhe ti pisk e zënë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:10 pm | |
| TENTIM Ehu gati u tmerrova Pamje e ritransmetuar përçudnisht Nga pamundësia e përballimit Një qerre akuzash Kohë e mohuar në heshtje ngadalë As një protestë As një fjalë Tek sheshi ishte grumbulluar kureshtja Një statujë bëri tentim vetëvrasje Si trumcaku i Migjenit dikur Gënjeshtra të largëta zbuluar nga heshtja Tenton të vetëvritet Një statujë Në mesin e njerëzve të tjerë Vetën e ndjente të huaj E ndjente të huaj | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:11 pm | |
| MË THUAJ Atë ditë kur admirimi të kalon në urrejtje Më thuaj Shoqëria në interes Më thuaj Nëse intrigat kanë zënë vendin e bujarisë Po ashtu më thuaj Unë po të them Të gënjejmë njëri-tjetrin Nuk ka nevojë Secili në rrugën e vet Në mbarësi a theqafje Nuk do të futemi në një thes Më thuaj me kohë Të paktën | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:11 pm | |
| NGATËRRESË Në sprovë Nga dërrasë e parmakut Rrugë burrërie ngatërruar Deri tek ballë i oxhakut Pavullnetshëm futur në lojë Më thuaj Ku është mesi i papërgjegjësisë Është interesant Ligji i pashkruar i kullës prej guri Ku peshohet morali në kandar I kërkon vet vendi I kërkon oxhaku në ballë Burrat | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
| |
|
| |
| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|