| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:12 pm | |
| AI VDIQ Pak rëndësi ka në së vdesim Rëndësi ka në së do jetojmë Në përjetësi Futur meritueshëm Mënyra e të perceptuarit Për mes veprës së njeriut Që rrugë ndërtoi Ne Si kalimtarë Thjeshtë numra njerëzish Që rrugëtojmë Nga dera e botës së madhe Pa dyshim Hynë e dalin Emra që lënë gjurmë Por edhe anonim Si gjithmonë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:12 pm | |
| DIRIGJENT Orkestër që dështoi para akordimit Tingujt e çakorduar Fatkeqësisht Nuk nxorën melodinë e shumë pritur Çfarë peripecish kakofonie Mes tingujsh ulëritës Këtë konfliktualitet notash Kush e dirigjon Të dirigjosh një orkestër Ti Do duhej të ishe Të paktën Maestro E klasën e parë të notave Nuk e kalove dot Maestro i melodisë Pa nota Maestro kot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:13 pm | |
| BARI I PRERË Dikur Kur preja barin me kosë Shtatin mbaja mjeshtërisht e ngatë Që të priste kosa më lehtë E mos të më zinte e përdredhura në shtat Prerje me drapër prerje me kosë Prerje me thikë prerje me shpatë Mbi barin e tokën Mbi njerëzit pa fat Armiqtë i prenë me përdredhim Prapa shpinës Tokat e pëlleshme Të atdheut tim | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:13 pm | |
| TË BRAKTISUR Mbështetur në gjoksin e fatit Në dremitje që të dy Fati dhe ai Të dy të humbur që moti në soditje Rrugëve të ndjenjave të braktisura Me shpresa zhgënjimi nën sqetull Në kërkim të një strehe tjetër Të një strehe të vjetër E të braktisur Në dyert e tuja kush troket Veç ai Dyer të lëna Në prehrin e braktisjes Të lëna shkret | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:14 pm | |
| ME TË BARDHA Shpesh herë të shoh si të vdekur Me të bardha mbuluar Shtrirë në arkivolin e drunjtë Me të zeza rrethuar Ty dhelpër e blinduar Kur meditimi më ikën Ti ende gjallë Një ndyrje e kësaj bote Më shumë a më pak Mes gjithë këtyre ndyrësive Nuk merret vesh Më pate thënë Megjithatë Ti vdekjen Hak e ke | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:14 pm | |
| NOSTALGJI Për komunizmin e demokracinë Për mbretin dhe perandorin Për pashain dhe sheikun Për besimtarin dhe laikun Për injorancën dhe anarkinë Në këtë rrëmujë të pa fund Kush ma gjënë Cilët qenë më horr Me ke jemi në luftë Nostalgjik i zhgënjyer Me zemër në dorë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:15 pm | |
| VITET Sa më shumë që po ikin Aq më shumë po alarmohemi Për ikjen e tyre O kohë në pa kthim e cinike Në vite Për ballë të të madhit krijues Imagjinatë letrare që gërryen Në të pafundmin pus Kush të refuzoi me kaq mospërfillje Të parët tanë thoshin Iku në pus të pafund Ikje Që të erdhi fundi diku | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:15 pm | |
| OQEANET Atje ku u bë flijimi Ku gjurmët e gjakut ende janë Mbi ballin e shkëmbinjve me rrudha Ku legjendat vend kanë zënë Mjeshtrit e restaurimit tek ty kanë ardhur Duan legjendat t’i restaurojnë Ashpërsi e legjendave Reliefin e shkëmbinjve po tmerrojnë Legjendat e Kosovës më nuk i takojnë Vetëm Doruntinës Që kalonin shtatë male e dete Ato sot përtej oqeaneve Kaluar po shalojnë Mbi krihet e qiellit Legjendat shqiptare Fluturojnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:16 pm | |
| SHPËTIMIN GJETI Pak përgjegjësi etike Për të gjallë Sharjet nuk ia ndanë Edhe ashtu Ai vdiq Së ngarenduri pas pasionit Për pushtim Të enigmës mbi kalanë e lavdisë Gjë të zezë nuk lanë Edhe mbi varr Pa ia thënë Kalanë e të sharave pavetëdijshëm ngriti Edhe nesër dikush Pas saj do të ngarendë në vrap E shara nuk do të pushoi Mbi uzurpatorët e lavdisë Ky «virtyt» uzurpator Që vrau shkëlqimin prapë Mos ia ndani të sharat Me të shara prapë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:16 pm | |
| INFORMACION Rrugë të gjata kemi bërë E rropatur rrugëve jemi Kemi gjetur të vërtetën S’po guxojmë E s’po e themi Ai ka informacione Këtë stinë dimri kush e solli Këtë stinë ashpërsie Ne po vuajmë krejt pa nevojë Krejt kot prej njëmendësie Në prehrin e së vërtetës E të vërtetën nuk po e themi Të shenjtë sikur po hiqemi E në fakt Të tillë nuk jemi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:17 pm | |
| GUXIMI Ti pjellë e manipuluar Dashuri shfrenuar e argalisur Mbarsje moderne e parakohshme Klonim gjenesh bastarduar Të erdhi dita e lindjes Mbaje po munde Barrën me duar Peshë e rëndë sa bota Fryt i lojës së papeshuar Se ku do të nxjerr vala ty Naivitet a mendjelehtësi Më thuaj çka fitove Guximin nëse e ke | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:17 pm | |
| ME PRESH Nuk është për të u habitur Janë bërë tani shumë sylesh Duan të zhvatin me çdo kusht Nga kopshti i interesave Qoftë edhe nga një presh Ata e morën me pahir Preshin e gjatë me mustaqe As u skuqen as u nxinë Nga turpi në faqe Ma gjasë që moti Fjalës kot i paskan thënë Me presh në dorë Keq e paskan zënë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:18 pm | |
| PËR KË BIEN KAMBANAT Ka vdekur a lindur dikush Për kë bien gjithë këto kambana sonte Se vetëm Atëherë kujtohen e bien ato Sa për të lajmëruar Një lindje Një vdekje A kurorë Kaq zhurmë u dashka Për të kuptuar Se jeta është e shtrenjtë Kambanat e zisë Më Mbi fatin e atdheut tim Mos të kumbojnë Mos t’i fusin më Kambanat e zisë në lojë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:18 pm | |
| ME TOP Dikur si të vegjël Loznim me topin e letrës Mbi barin e blertë Bëheshim copë Shaheshim e gjakoseshim këmbëzbathur Për fitoren që do ta festonim me urrraaa Fitoren me top Sot lojtarët tanë Të mbathur mirë e mirë janë Në fushën e lojës Mbi të njëjtin bar Fatkeqësisht s’po dinë të lozin Edhe pse topi Tani Është në anën tonë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:19 pm | |
| REXHA I NËNËS (O mor gjok t’u këputeshin jelat...) Mes shqelmave të legjendës Dhe mistifikimit ndër shekuj Kënga për dhembjen Mbi fatin tragjik U mitizua Mes tragjedisë së mitizuar Dhe ndjenjës për te Një këngë elegjie Mori udhë nëpër shekuj Shtigjeve të jetës Dhe prapë u këndua E dhimbja nuk pushoi Për trimin Më barrën e dhembjes Të vdekjeve tragjike mbi shpinë Populli im Kaluar shalove nëpër kohë E koha nuk të zhveshi nga mitizimi I vuajtjes Zgjohu Rexha i nënës E del Të shtegu i lamës Se po vijnë dasmorët | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:19 pm | |
| TI NUK JE AGO YMERI Etiketoje atë në përkujdesje Të mos e bësh situatën komike Ti deshe ta fyesh Duke i thënë naiv Mbi punën e tij pameritore në vrap Edhe për kaq sa vrapoi As dash as cjap Në këto topitje ndjenjash E situatash përgjuese Zinxhirët e ndryshkur kush do t’i këpus Gjuhë e shpatës zënë ngushtë Ti nuk je ai Që zinxhirët e Ago Ymerit I këputë me një të rënë shpate Pshurr në besën që i dhe Mbretit Nëse tualet nuk ke Tërhiqe fjalën tënde Të mbreti mos u kthe Nuk të falë ai më As ty As të nëntë shokët Nëse pazar më të s’ke bë Mos i qëndro besës së dhënë pa vend Ago Ymerin mos imito Në rrugën e imitimit do digjesh Pluhuri i harresës mbuloi besën e dikurshme E sot Të vrau besa jote në nëpërkëmbje Vërtetë e rëndë Janë kohë tjera tani Vet nënçmues e vet komprometues Ago Që nuk hyre dot në këngë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:20 pm | |
| DAMLLAJA Mallkimet ndër shekuj të ndoqën E ti shekujt kurrë s’i mallkove Prandaj s’të zuri damllaja Pse dridhesh pra Ti që tërë jetën heshtte E prapa heshtjes me dashje Të vërtetën fshehe Kohë e lindjes së dhimbshme erdhi Mbi të vërtetën që po shpërthen Tani më U bë tepër vonë Damllaja të mori ty E thash e thënat Morën dhenë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:20 pm | |
| MUNGOJNË Çiftelia në odën e vjetër Ku trimi këndonte baladat Mungon Arka e nuses në dhomën e saj Aromë e ftoit ku ajo nusëronte Mungon Të dy i mungojnë Kosovës Odë e dhomë aromë ftoi Vellon tënde Nuset e Kosovës Në gji po e mbajnë Rite dasmash Në shkretni mos mbetshi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:21 pm | |
| UNIVERS (F.Grajçevcit) Përditë po i zvogëlojmë borxhet Përball jetës sonë të varfër Shprehimisht Vitet që na takojnë po zvogëlohen Numra në rënie Shtrëngatat ziliqare na kanë rrethuar Arkeologu pranë ashtit fosil Gojëhapur heshtur e hutuar Retë ngarkuar plot me shi Ulur por si kësulë e bardhë Mbi majat e larta të Golashit Atje ku flamuri i ëndrrave tuaja Zhurmshëm po valon Me zvogëlimin e viteve dhe të borxhit ndaj jetës Pengu i borxhit një ditë Mbetur fashitur brenda vetes Të porta me rrapëllima do na trokas Për të marrë hakun e së vërtetës Kush (s)më thotë E kemi zvogëluar borxhin Për vëllanë e motrës Për birin e tokës Për Fazliun E nënë lokes | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:21 pm | |
| PA EMËR Zjarr i prushtë dhe hekur i farkuar Nuk iu ndanë tërë jetën Me dorë rrahu hekurin e skuqur Me hekur davariti Zjarrin e jetës së shprushur Zjarrin e ëndrrës së vjetër Zjarr dëshirash tretur Një nishan i pa dukshëm Gjurmë kujtimi mbetur Zjarr e hekur Skuqje e djegur Shtatoren solle në sheshin e vjetër Shesh pa emër Pa zjarr Pa skuqje Pa hekur Ëndrra pa zot Nën përkujdesjen e djajve mbetur Dje dhe sot Po nesër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:22 pm | |
| KULLA E GURIT Me daltën e hekurit godita Gurët e jetës në rrugë Në fërkim Gurë e hekur Kullat njohën zjarr ndër shekuj Trokitje në derën e vjetër O i zoti Kullës Oooo... Je rrethua Oreee... Kush troket në këtë natë E po prishë qetësinë e territ Pushtuesit donin t’i asgjësonin Kullat tona nga themeli Në kullat tona të lashta Edhe atëherë kur na mbuloi nata Ushtoi fort një zë i burrit Fuqinë marrë nga kullë e gurit O pikë falë mos të qofsha Oreee... | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:22 pm | |
| PREKAZ Që nga sëpata e Ahmet Delisë E deri të mitralozi i Adem Jasharit Një shekull histori e përgjakur Nga krenaria juaj Të gjithë kërkojnë hise Nga krenaria duan të marrin Të gjithë nga pak Në fakt Një herë në vit kujtohen Serish vjen marsi E marsi ikën prapë Drenicë kryengritëse Me ty sot nuk merret kush Kosovës i duhesh vetëm atëherë Kur është me bythë në prush Nder shekuj Drenicë me tela varfërie rrethuar Krenari e pa përkulur Zhelet s’të vranë Të vendi sëpatën Ti gjithmonë e mbanë Mitralozin në syrin e kuq të frëngjisë Nga dritarja e kullës Zë po i lëshon Ademi Mureslit Tahirit dhe Ahmet Delisë Ooo.... besën e kemi qyshe e kemi dhënë Këmbë pushtuesi këtu mos me lanë Ooohejjj... | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:23 pm | |
| PAK LEK A keni pak lek Se më duhen Për të ia vënë një guri Tim biri mbi varr Të ketë diçka të shkruar në atë gur Edhe ai Për dashurinë e tij të parë Jetë e liri Tokë e flamur Ai ra E unë harrova dhimbjen Sot Askënd turpi nuk zuri Birit tim tek varri Ende I mungon një guri Një guri | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:23 pm | |
| PËR SHQIPËRI Eh sa e sa trima Ikën me sy hapur E sa e sa trimëresha Nuk i mbyllën sytë Eh sa e sa heronj Nuk i prehu qetësia E sa e sa gjenerata Prehja nuk i qetësoi E prapë nuk u bë Shqipëria As sot Kur do të arrijmë që Dinjitetshëm ta themi Ne Bijtë e Shqipërisë Jemi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:24 pm | |
| MALLI Gërryen si lumi Rëndon si guri Djeg si zjarri Joshë më shumë se ti Moj zanë mali Ah Malli Të fton më shumë se deti Vitet ikën Ne u mplakem Malli që djeg për ty atdhe I pa shuar mbeti Ah Malli | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
| |
|
| |
| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|