| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:41 pm | |
| KRYENGRITËS Kush nuk e pranon nënshtrimin E nuk pajtohet me jetën e nëpërkëmbur Është kryengritës Për ta gjetur S’paska qenë e vështirë Pyetja shtrohet A ka shumë të tillë Është fat i mirë që sot Na ofrohen mundësi të tilla Në mënyrë që muhabetet e kota të kafeneve Mbi kryengritjen për liri Mos të na mbesin vetëm krekosje të thata E dëshira | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:42 pm | |
| MË SHUMË Ai dha këngë për jetën Me ngjyrat e notave në vokalin e tij Ishte simfonia vet Ngarendi pa pushim për lumturinë E njerëzisë Opinione të papërgjegjshme Krejt rastësisht i thanë Nëse ishte më shumë i lodhur Apo i mërzitur Ca ngurrueshëm tha Zhgënjyer po Pendu nuk jam | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:43 pm | |
| AI Nuk e kishte menduar kurrë Se problemet e çastit dallojnë Aq katërçipërisht Nga ato të perspektivës Në intimitet po ta them Ai bëri koalicionin e zhgënjimit Një fund të tillë s’e kishte menduar As kur ishte i ri Tani më Atë Në këtë moshë Nuk ka kush që ta zbres nga kali Lojërat e fëmijërisë i hynë në qejf I kaluan Si të thuash Iu bënë ves Që atit mos t’i zbres | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:44 pm | |
| AGONI NË KALLDRËM Më keq së të dehurit Rënë përthurë në kalldrëmet e qytetit Rënë në prehrin e agonisë Kotësi e sëmurë emotive Joshje në shtratin e ëndrrave përrallore Të prerjes Së ushkurit Kotësinë inaugurojnë Hëngrën e pinë E zhgërryer që moti ata Vjedhin e koqen e sevdasë bëjnë Gjoksin rrahin ekspertët Për tredhjen Që Kosovës po i bëjnë Që të mos mbarset pastaj Pavarësia Se do pjell bijtë e bashkimit të saj Një ditë Shqiptaria | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:44 pm | |
| NJË JETË (Bashkëshortes sime) Dorë e saj e shtrirë lehtë Mbi rrudhat e vrazhda të ballit tim Përballoi dinjitetshëm katrahurat e kohës Bartur padrejtësisht mbi shpinë Vuajtjet dyfish i përjetoi Si grua dhe si nënë Me atë në krah ndihem nderuar Që barti mbi supe barrën e rëndë Në kraharorin tim Nga zjarrmia kallë Jetë me peripeci Jetë valë Jetë si në ëndërr Jetë zhgjëndërr Jetë si në përrallë Jetë dhimbjesh e me mall Edhe një jetë po ta kisha E kush jetën nuk do ta dëshironte Dorë e saj mbi ballin tim Kurrë nuk do të më lëndonte Kurrë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:45 pm | |
| PRITJE Kjo kohë moderne Shumëllojshmërinë e pritjes ta ofron Përtej hijeve te tejdukshmërisë Si të vjen për së mbari Ulur a në këmbë Në luadhe mbi bari Në radhë Në zyrë Në trotuar Pritje shtrirë I plogësht nën jorgan Pritje fytyrë vrarë Ngazëllyer e hijerëndë Pritje fytyrë shëmtuar e pa dhëmbë Dehur e tymosur me çaj e duhan Pritje Të gjithë ata që presin Pra janë të vonuar Dhe si të vonuar në jetë Në dyert e mbyllura të botës Trokasin Kot Tash e sa vjet Të vonuarit kush i pret Më thoni Se më luajtën mend e kresë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:45 pm | |
| TË PAKTË Të paktë janë ata Që përjetësinë e ëndrrave interpretojnë Ditëm drekë Të shkëputur nga koha me brirë E brirët ia futën prapa shpinës Atdheut Duhet të ketë qenë një përmbysje e madhe E vërteta si dëshmi në tokën e askujt Gabimisht u interpretua Pengu i vjetër në kohë As dimër as verë As vjeshtë Kur Brirët shkuan për t’i nxjerrë E lanë edhe veshtë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:46 pm | |
| IKJA U tremb nga kjo botë përgjuese Dhe iku Ia dha me vrap As atje nuk gjeti qetësinë Dhe iku më tutje Iku prapë Terror psikologjik Jetë e amshim në ikje Për të arritur te pikënisja Vallë Ta ketë shpikur narracionin e ikjes Ndjekësi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:47 pm | |
| DYSHIMI Përvoja e jetës na mësoi keq Të dyshosh E në të njëjtën kohë Të besosh Karaktere rënë ndesh Në shtëpitë e zotit Para priftit e hoxhës Një luhatje e vogël Dyshimesh e besimesh Diktohet Nuk jemi tamam besimtarë I duam letrat në dorë I duam zar | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:47 pm | |
| NUDO Ata ecin të heshtur Tokën shkelin me druajtje Me shikimin e vrarë Para kësaj bote të zhveshur Simbolikisht sqarohuni Pa zhurmë e bujë Të vërtetën tregoni Nëse janë vetëm rrobat E vetmja Mbuloja juaj | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:48 pm | |
| DIFERENCË Domosdoshmërish të shpjegohet Për identitetin tonë Papërgjegjësia dhe shkalla e saj Mes nesh kjo farë Ky nivel komunikimi Ngacmimi instiktiv mes Fjalës dhe qëllimit vulgarë Dallimi mes sharjes e lëvdatës Baras me shpejtësinë e dritës Po të pyeteshit ju Rrugë e qërim hesapesh Pa kufi Është fat që frenat e botës Njerëzit Në dorë nuk i kanë Se do bënin hatanë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:48 pm | |
| DARKË E FUNDIT Në tablonë e shumëpërfolur Brenda kornizës së drurit Lumturi e rrejshme Paraqitur në pikturë Historinë e darkës së fundit Imazh i vrarë i lumturisë Peng në kthetrat e asaj kohe Kush s’i kupton në pikturë Pushtuesit e papërmbajtshëm Me lojë hipokrizie Edhe sot Si dikur Zbehtësinë e saj në pikturë Kohë që na ndrydhi Kohë katrahurë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:49 pm | |
| E KUNDËRTA Ligji i unitetit dhe i të kundërtave Është shkencë Lojë e vjetër e të kundërtave Dikur Ta zinte bishtin me derë E sot të çmendesh të bëjnë Derën me bisht ta zënë Një jetë ata po mbillnin terrin Një jetë ne po vrisnim errësirën Me sakrifica e bëmë realitet Dëshirën Për liri | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:49 pm | |
| ÇELËSI Ah sikur ta kisha çelësin e kujtesës Fantazinë do veja në lëvizje Mrekullinë do bëja Që në pikënisje Ne edhe kur vuajmë nga harresa Çelësi nuk është në dorën tonë Për ta hapur derën e kujtesës Kujtohemi vetëm atëherë Atëherë Kur bëhet tepër vonë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:50 pm | |
| FSHEHUR Të dërmuar nga kthetrat e jetës Orë e vdekjes ia bëhu Zënë ngushtë e fshehur Si kërmilli në gëzhojë Strukur në një qoshe Mbetur pa fjalë Pa gojë I dobëti njeri Strukur e fshehur Si kërmi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:50 pm | |
| NËNA Kush më ëmbël e thotë fjalën Se nëna për të birin Kush më të ngrohtë e bënë bukën Kush më me zemër të uron rrugën Kush rron gjithmonë me kujtimin për ne Nënë Sa shpirt madhe je | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:51 pm | |
| AJO Ajo ishte brenda vetës Me shpirtin e saj të vrarë E rëndë kjo dramë e jetës Kjo kohë e bëra përrallë Një këngë falja Një këngë Jetës dhe asaj Për hir të dashurisë njerëzore Të mos bëhet kënga vajë Në rrugët e vrara Nga vrasësit e saj Mos lejoni që kënga Të kthehet prapë në vajë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:51 pm | |
| HIJA Hija dhe ti Njësh të pandarë Cili po ndiqni njëri- tjetrin Kaq pamëshirshëm Kush po trumbeton me kaq bujë Kompromisin me ligësinë Kujdes Hija mos të lagët E puna mos të bie në ujë Mes këtyre njerëzve të kësaj kohe leshtore Kaq të kozmopolitizuar Me konotacion çudirash në yshtje Që si hije të ndjekin pas Për të ta humbur Fijen Edhe lëmshin | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:52 pm | |
| NJË PIKË UJË Debat e përplasje si episode të një premiere Qartësi e shkëlqyer Emocionale po edhe racionale Atëherë kur e themi Edhe kot Për tej karizmës sate Sa e largët ajo botë E vërteta dikë duhet ta hidhëroi Aq sa zë vend një pikë uji Në volumin e një pusi E pikat etjen nuk shuajnë Përplasjani Në surrat dikujt Shuani etjen Mes përplasjesh Qoftë edhe me pika uji | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:52 pm | |
| LOJA Fundi i lojës A lojë e fundit Të një komedie të dhimbshme Që shtrenjtë e paguam Lojtarët më me zë kanë ikur I hëngri pazari i moçëm Kaherë ata kishin shitur Pa e me pahir Shoqi- shoqin Fundi i lojës A lojë e fundit Përjetësisht Nga loja dikë do ta nxjerrin | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:53 pm | |
| HIRI Thëngjijtë e fjetur nën hirin me ngjyrë I trazoje ti ngadalë Si flokun tënd dikur në pasqyrë Me ndjenjën e vakët të dashurisë Trazim i rindezur thëngjijsh Ngjyrë e prushtë me hi mbuluar Nga ai zjarr i madh Në oxhakun e vjetër dikur Nën hi mbeti nënshtruar Zjarr i dashurisë së djegur Nën hirin e fjetur Ti varg i pashkruar I një kohe tjetër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:54 pm | |
| MENDIMI IM Kush guxon të trazoi tani Kështjellën e mendimeve të mia Nga të ligat nuk mora gjë Çaste të legalizimit të dashurisë Nga buzëqeshja jote Sinqerisht miklova Plagët e largëta të rinisë Nga urrejtja për atë kohë Deri tek dashuria E fshehur për ty sot Distancë Ka diçka çudibërëse Që e mbajë peng në gji I pa thënë Në kohë Mendim i lirë për dashuri Prapë mbeti i pa thënë Mendimi im për ty | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:54 pm | |
| SONTE Sonte më duhet dikush Sonte më mungon dikush Sonte më bezdisë dikush Sonte më frymëzon dikush Sonte Si në përrallë më vjen malli Për kohërat e largëta Që u mbytën përfundimisht Në detin tonë të kaltër Sonte valët e detit janë trazuar Nga pamundësia e kthimit Mbi ëndrra të bardha shaluar Në fundin e stinës së dimrit Sonte Unë dhe deti po gjëmojmë Valët në kacafytje Në shenjë xhelozie Sonte Namin po bëjnë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:55 pm | |
| KËTË NATË Kalorës Mbi shpinë i kam hipur kësaj nate Deri me të zbardhur do ta shalojë Mbase do ta arrijë cakun Kohën e largët ta afroj Unë kalorësi yt Unë jam Sa herë kam fluturuar Mbi re të bardha e të zeza Unë jam fajtori Nëse sonte Ty do të zë lemza Nga joshjet e kohës së lazdruar Edhe këtë natë mos më shajë Retrospektivë e vrarë pa fajin tonë Nga kujtimet e fundit Të natës së vonë Sonte me buzët varë Në rrugë do ta lë Vargun kujdestar Duke të kërkuar mes yjesh Mes yjesh me zjarr Ti shelgu pranë portës Pranë portës Me gjethet varë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:55 pm | |
| PËRPLOT NJË JETË Pse për ty Kënga ime pashpjegueshëm vonoi Kaq rëndë kush e vrau Këngën tonë Sa gjatë e kam mbajtur Të fshehur në gji Unë Këngën për ty Gjoksi dhe kënga në shpërthim Nxorën vrerin e kohës Si shtëllungën me tym Nuk të vjen keq të të them Edhe pse kaq vonë E dua qiellin Ku ti fluturon | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
| |
|
| |
| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|