| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:24 pm | |
| URI Na hanë rriqrat sot Merimangat sorrat qentë Na sulmon meningjiti verdhëza Tuberkulozi bruceloza Na ha terri Na gëlltitë zjarri Na djeg thatësia Nuk ka ujë Nuk mbinë as bari Të gjitha këto sikur nuk mjaftojnë Ne hamë edhe njeri tjetrin Për kusur Krejt kot eksperimentojmë E rrojmë Sot Po nesër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:25 pm | |
| LOJA ME ZJARR Kur loznim me zjarr dikur Të vjetrit na thoshin me qortim Mos luani me zjarr Luani me gurë Se do lagni natën nder veti Deri në ushkur Të lagur po gdhihemi për ditë Se zjarrin kishin shuar «miqtë» Kjo besëtytni e vjetër të mbytë Si fëmijë zgjoheshim Të lagur Të lagur deri në fyt Ne lageshim në shtrat Se ishim fëmijë Por se lagen tani nga frika e zjarrit Burrat e zi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:25 pm | |
| KUSH Në kërkim Të konstatimit Se edhe këtu ka njerëz të gjallë Që përpëliten për jetën Sinqerisht A ju bie nder mend për ta Ndonjë herë Qoftë edhe aksidentalisht Kur kokrrën ua hedhin në kuti Kush premtimet mbanë Artin e gënjeshtrës Padrejtësisht zbehë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:26 pm | |
| DYFYTYRËSI Në gjithë këtë pështjellim Ti luajte me dashje Rolin e naivit Realizuar Përsosmërisht si aktor Në kohën e përgjegjësive të mëdha As si aktor As si personazh As si dëshmitar S’u ndjeve i gjallë Që moti nuk e kanë thënë kot Sigurisht se edhe ata Kanë pasur hallin e artit të vet Rrufeja mbi hithra Kanë thënë As gjuan As vret | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:26 pm | |
| QESHIN E QAJNË Në këtë vend me kontradikta Ku nuk të pret modestia Që aq shumë i shkon Shpirtit tënd të butë Inkompatibilitet kohorë Të goditën të ligat si rrufeja Aty ku nuk e prisje Mbi këtë gurore koherente Një fije bari e tharë e pa jetë Një e hidhur e padëshirueshme Por më shumë se një e vërtetë Dishepujt naiv në skenë Ta themi më butë E pakuptueshme Të qeshin fshehurazi- publikisht të qajnë Lojë tragjike- komike Po luhet Natën të qeshin- ditën të qajnë Pakuptueshëm Ç’e paska lidhur kaq ngushtë Të qeshurën me vajin | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:27 pm | |
| LAVDI QIELLIT (A. Demaqit) Në motet e largëta Zë i vetmuar Mes mira zërave fashitur Përulësisht e hequr zvarrë Në këtë vend pa teatër Pa filarmoni Pa akademi Pa pikturë e poezi Pa art ushtarak Me ushtri e milici pushtuese Ti shpirt njeriu Kosovës Ju përkushtove Mure erë myku e zymtësie përballove Papërkulur Në rolet e jetës imponuar Përjetësove Deri në sakrificë e vetëmohim Botën e madhe të dashurisë Për të tjerët Dhurove Nëse keni dëgjuar deri me tani Të ketë pjerdh kush për te A për vuajtjet e tij shpirtërore Lavdi qiellit Çka (s) presim më shumë Nga kryeneçët e kësaj shoqërie të çakorduar Çmendurisht | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:27 pm | |
| DIÇKA NDJEJ Të shtyrë nga nevoja e jashtë nxjerrjeve Të të ligave Me të shara e të palara Pesë para Atyre me kohë iu kishte ikur fytyra Kohë karakteresh të vrara Të sharat u dogjën kot Për atë të madhin Mot Diçka ndjejmë edhe sot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:28 pm | |
| LARJE DUARSH Llogarit shpenzimet miku im Blije një sapun në të mjafton Unë do kujdesem për larjen tënde Sot do ta nënshkruajmë moratoriumin Mbi orën e vdekjes Se i erdhi fundi lojës disfataliste Me ujin e ftoftë të burimit Larje duarsh nga qëllimi final Rrëshqitje në kohë Me duar të palara Sa afër burimit Sa larg pastërtisë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:28 pm | |
| MOS I VËNI Mos e bëni haram bukën që keni ngrënë Kthehuni në origjinë Tjetrit Mos i vëni Këmbën Mbi shpinë Nuk hidhërohet askush Nga pamundësitë Edhe ne bukë po hamë Por do hidhërohemi me të drejtë Nëse bukën e ngrënë së bashku Deri dje Pas hiq gjësë Sot Haram e bëmë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:29 pm | |
| MIU Të marrtë djalli të marrtë Nën dhëmbë po mallkonte nikoqirja Për bishti miun kishte zënë Miun Në kurthe rënë Kurthngrehësi kishte bërë mirë llogaritë Karremi joshës nuk i shkoi kot Mjeshtri e kurtheve s’është art Por është vet Hilja e shtatë Që kap të ligjtë në befasi Të ligjtë hajdutë Me keq se një mi | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:29 pm | |
| NUK NA DHA GJI Na harroi shiu Na harroi bora A thua meritojmë këtë goditje As kujt nuk iu tunit dora Në këtë kohë me kusuritje Buzë rrugës si lypsar Kjo pritje e rëndë Po na vret keq Kjo pritje e paparë Na harroi dielli në skuqje Dhe hëna e zverdhur në agim Harruam vet veten (pa) me dashje E koha na dënoi me harrim Edhe nëna na harroi Një shkelmë mbi bythë Nuk na dha gji Mos e thuaj Mos së është shumë e rëndë Heu ju bijë bastardë të Nënës Shqipëri Heu | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:30 pm | |
| TURBULLUAR Papërgjegjësi në trend vërsulur Kush po abuzon me moralin E shoqërisë në transicion Efekti mes së thënës Dhe së bëmës Lirinë e shprehjes tronditi E hatanë bëri Kohë të marrëzive në riorganizim Dështak e diletant Përnjëherësh Si prurje përrenjsh turbulluar Që nuk vlejnë As për të larë As për t’u pastruar As etjen e kallur Për ta shuar | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:30 pm | |
| MË LINI Ti grindesh më mua Pse këngën e kam të tillë Pse futem skutave e shpellave atje thellë Ku deti të fundos e vala nuk të nxjerr Ku shtrihet terri e mëria Ku fshihet përçmimi dhe ironia Pse gërmon atje Më thua Dua të futem sa më thellë Atje ku në pasqyrë shikohen zanat Dua t’i prishi kurthet Ku ngrehin rrjetin merimangat Dua të futem atje Atje ku nuk është thënë ende Ende e lirë Kënga Më lini | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 7:40 pm | |
| - Nezir Myrta shkruajti:
- Qe edhe Mehmet Bislimi, gati njejt me S.Bycin, plot metafora artistike, shprehje ndjenjash të sinqerta traditë shqiptare, burimor autokton, mishërues poetik i figurave stilistike, me atëpërparimtaren, progresiven, ta bjen parasyve antiken tonë, mythin, si metaforë poetike, që shërben përsosjen, rritjen e shpirtit shqiptar, ashtu sikur ishte nëhistori, e që u këputen hallkat e historisënga barbarët e egjër, pra atë të bukurën antike, të gjuhës së popullit, traditës, gërrshetuar thukët, me rinoren poetike, traditën e Besen Shqiptare - që gati po iken anash as pa eparë as përjetuar, se lëre më, për ta thithur ashkun antik shqiptaro-illirian pellgazgjik - kur kemi mundësi të rralla krijuese, nga burimet tona ta shuajmë Etjen e Jetës së Lumtur -pse të humbim bokrrinave të botës(nuk ka fort rëndësi ku je, por a je ai që duhet të jeshë - shpirtshqiptari me vepra e jo me fjalë)!
:::::::::: z.. N.M. Pershendetje ! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
| |
|
| |
| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|