| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:23 pm | |
| TË MARRËT Emocion i ngacmuar pa shije Përvijuar pa takt Merreni po deshët barrën e huaj Mos mbeteni pa thënë Eh kohëra me dhimbje e dëshira Ikën për ne Ditët e mira Barrën e huaj bartur mbi supe Mos e lini pa e dërguar atje Tek shpella e marrëzisë Ku djalli pret reskun e vet Pelegrinë sakrifice Për shërbimin tuaj Nesër Dikush do kujdeset Dikush do zgërdhihet Dikush do buzëqeshet Dikush do të shpërblehet | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:24 pm | |
| JETË KRYENEÇE Ti puthje që vjen shaluar Mbi krihet e stinës pranverore Tretur diku mes rrugësh Pa nam e nishan Si mes orteke bore Njëmendësia i bashkoi dikur Zhgënjimi i ndau Jetë kryeneçe U pështyn para së të putheshin E prapë më pas u shanë Fryti i puthadorëve Puthje Pështymje Sharje Me vend e pa vend Si do ta pagëzojmë këtë fryt Kush e gjënë Se fryma Na mbeti në fyt | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:24 pm | |
| KUJT T’I BESOJMË Ai shprehu keqardhje për veprën e bërë Gjysma e së keqes uruan Ai veprën përsëriti prapë Dhe keqardhjen vrau S’kisha më çka për të thënë Pushtetit i ëndrrave të vjetra Besimin naiv gënjeu Joshje me qëllime të ulëta në gji Kjo inkoherencë dëshpëruese Kujt t’i besojmë Atyre më jo E po as atij | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:25 pm | |
| ENIGMË I futur thellë në kthinën e mistereve Sekret i besimit tek zoti Misteri i lavdisë mbështjellë me sekretin E besimin për mbinatyrën Pa shpjegueshëm Më shumë se kaq E bukura e sekretit futur kaq thellë Në gjerat e përditshmërisë Nga kohërat e lashta që në antikë Kjo ëndërr joshëse Mbi sekretin Përjetësisht Mbeti enigmë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:25 pm | |
| KY PORTRET Reminishencë e së kaluarës Na hëngre me të pa besë Rrugën ta preu babëzia Si nata e zezë Kjo hënë gjysmë e zbehtë Në venitje Në mënyrë virtuale ekzekutuar Qëllimi i rrugës sosur Ky portret pa vlerë Më thoni Vërtetë i bënë dikujt nder Qentë nuk lehin Karvani nuk ecën Në horizont Këndesi hipur në qerre këndon Këngën e të pa themelit Një portret i verdhë Në mes një pikë të zezë O pikë e zezë Pikë e zezë | |
|
| |
Nezir Myrta Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 660 Age : 112 Vendi : usa Registration date : 23/03/2008
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:26 pm | |
| Qe edhe Mehmet Bislimi, gati njejt me S.Bycin, plot metafora artistike, shprehje ndjenjash të sinqerta traditë shqiptare, burimor autokton, mishërues poetik i figurave stilistike, me atëpërparimtaren, progresiven, ta bjen parasyve antiken tonë, mythin, si metaforë poetike, që shërben përsosjen, rritjen e shpirtit shqiptar, ashtu sikur ishte nëhistori, e që u këputen hallkat e historisënga barbarët e egjër, pra atë të bukurën antike, të gjuhës së popullit, traditës, gërrshetuar thukët, me rinoren poetike, traditën e Besen Shqiptare - që gati po iken anash as pa eparë as përjetuar, se lëre më, për ta thithur ashkun antik shqiptaro-illirian pellgazgjik - kur kemi mundësi të rralla krijuese, nga burimet tona ta shuajmë Etjen e Jetës së Lumtur -pse të humbim bokrrinave të botës(nuk ka fort rëndësi ku je, por a je ai që duhet të jeshë - shpirtshqiptari me vepra e jo me fjalë)!
:::::::::: | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:27 pm | |
| TË PA FUQISHËM Para nesh nuk e besojë Se do të përkulet kush Si nuk patëm më shumë fuqi Që të paktën Ta ndiznim një qiri Për çiltërsinë e burrit të dheut Ta grihnim zërin Madje edhe pranë varrit O ju Hunjtë e gardhit Pa gojë Athua Ka mbetur pak vend Që për ju të përkulemi Për të larë Mëkatet e të pafuqishmit Mëkatet e atij Që nuk ka gjë në dorë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:28 pm | |
| NUK ËSHTË E LEHTË Është e vështirë me njerëzit sot Nuk është e lehtë Duan të shpëtojnë me pa të drejtë Përgjegjësinë e kokës së vet Në fakt Ka të tillë që hanë bukën e huaj Dhe bartin dertin e vet Më keq për ata që Bukën e vet hanë E dertin e huaj mbi supe mbajnë Barrë kot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:29 pm | |
| E VARROSEN Lavdi zotit që e mori Qafe e hoqi nga kjo botë Tërë një jetë urrejtje mbolli Fatkeqësisht Të korrat S’i arriti dot Luhatje e njerëzishme Me të drejt Surealizëm i thellë Thoshin dikur moti Do korrësh atë që mbjell Epitafi mbi një dërrasë të vjetër Atje ku prehen të dy Atë e morën përfundimisht Se bashku me urrejtjen e tij | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:30 pm | |
| I PA FTUAR Pa ftuar erdhi në galerinë time Në gjunjë ra Para atyre veprave pamore Që nuk i kuptoi dot Mjeshtërisht Gjestet e të kuptuarit imitoi Ky që erdhi i paftuar në galerinë time Si do të dali nga aty Gjunjazi a në këmbë Portretet u asfiksuan papritur Pikturave memece Zjarrmia iu ra mbi ballë Vaji u derdh mbi pëlhurë Prishi ngjyrën e pa tharë Në shenjë pakënaqësie Për vizitën e tij të pa paraparë Mjeshtërisht U pezulluan Linjat e fluturimeve Drejt hapësirave kaltëroshe Të Prishtinës së mjegulluar Në shenjë pakënaqësie Për një të paftuar Tablotë prishën imazhin e tyre Të mrekullueshëm | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:30 pm | |
| SHAH Do ta bëjmë një lojë shahu Zgjedh figurat e preferuara Megjithëse Bardhësinë e lojës Ti do ta vrasësh Me kalkulime të gabuara Loja me fatin e të tjerëve Nisur kaherë Pambarimisht po ripërsëritet Lojë që do të dështojë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:31 pm | |
| MJEGULL Dendësi e mjegullës të ka mbështjell Ndjenjë e hutuar Krejt shpërthurur Nga shpirti yt skofiar Një zë pa pikë rime e dashurie Vokal i zhveshur nga vlerat Zhveshur nga dashuria Në prehrin e dyshimit rënë As vlera natyrale As morale As reale As vizuale As muzeale As formale Kush dreqin je ti Në kujtim të llogarive të vonuara Nuk u bëmë të gjallë Ne humbëtirat e mjegullës Një ujk që mjegull do Po sillet prapë Po sillet vërdallë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:31 pm | |
| PËRJETËSI (Akademik Rexhep Qosjes) Me fjalët e zemrës t’ia themi Me tingujt e shpirtit ta këndojmë Me ngjyrat e bukura të natyrës Ta pikturojmë Atë Që në paprekshmërinë e atdheut Një jetë të tërë udhëtoi Kandil shndritës i ardhmërisë Si Drini në rrjedhën e vet Plaku mendjendritur Plaku mendjehollë Plaku zemër djalë Plaku mjekërborë Ti Tempulli mijëvjeçarë I magjisë krijuese Kokën mbështetur Tek rrapi shekullor Flakën e diturisë bartur në gji Krenarinë e kombit përjetësove Ti biri i denjë i nënës shqiptari Ndër yje Yll Krenari e ligjshme Ti mburrje e kombit e papërsëritshme Kolos i diturisë Akademik Qosja Emblemë shkëlqyese e shqiptarisë | |
|
| |
Nezir Myrta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:32 pm | |
| kjo e mirë, por nihilizëm i tepruar, ta shtin tuten, drojen në asht, kur mund të jemi bashk të pathyeshem prore. ka plot popuj shumë të vegjël, e duken të pafuqishëm, por brenda tyre ka zotësi unike, bashkim trup në këmbë, lidhje kombi, që askush nuk mund t'i shtrojë - pa i shtruar të gjithë! | |
|
| |
Nezir Myrta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:32 pm | |
| kjo e mirë, por nihilizëm i tepruar, ta shtin tuten, drojen në asht, kur mund të jemi bashk të pathyeshem prore. ka plot popuj shumë të vegjël, e duken të pafuqishëm, por brenda tyre ka zotësi unike, bashkim trup në këmbë, lidhje kombi, që askush nuk mund t'i shtrojë - pa i shtruar të gjithë! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:33 pm | |
| NUK IA THASH Edhe sot jam i penduar E kisha në maje të gjuhës E nuk ia përplasa në surrat Një të sharë të ndyrë Ti je humbësi Do duhej t’i thosha Edhe sot ndihem pengu I guximit tim Ai nga unë në fakt As gjë s’do të mbajë në mend As një sharje autentike | |
|
| |
Nezir Myrta Anëtar aktiv
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:34 pm | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:35 pm | |
| - Nezir Myrta shkruajti:
- kjo e mirë, por nihilizëm i tepruar, ta shtin tuten, drojen në asht, kur mund të jemi bashk të pathyeshem prore. ka plot popuj shumë të vegjël, e duken të pafuqishëm, por brenda tyre ka zotësi unike, bashkim trup në këmbë, lidhje kombi, që askush nuk mund t'i shtrojë - pa i shtruar të gjithë!
DASHURI Fuqi e shpirtit të lënduar Nga hallet e jetës Mbi kurriz ngarkuar Ktheni urrejtjen e vjetër Në dashuri të re Dashurinë falni për të tjerët Ndërroni vendet Të shihni më mirë Me sy të shpirtit një njeri Që jetën e do Si ju si ne Si unë si ti | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:36 pm | |
| KUSH JE TI Cili je ti që më hiqesh Më i moralshmi i këtyre anëve Diçka po të ndrydh në ndërgjegje Tinëzisht po hanë bukën tënde Në derë të imoralitetit Për ta bërë natën Kush po troket Në derën e hani të madh Hanxhiu prej kohesh mungon Njollë e kahershme aty mbet Nën atë strehë kush do të agon Megjithatë përgjigjen s’ta dua Do bëja shkelje mbi parimet e etikës E do t’ia turbulloi barkun Strajcës së moralit tënd kot Cili e tha të vërtetën dje Nga soji juaj Që ta thuash ti sot Cili Më thuaj | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:37 pm | |
| DORËHEQJE Fituan a humben ata Me ikjen tënde të detyrueshme Gjuhë e zhurmshme në gojën e heshtur Nuk të dëgjuan perënditë Dorëheqjen ofruan orakujt Burrat ikën nga hajnia Hajnat nga burrëria Më thuaj Ranë gjërat në vend të vet Më thuaj Shpëtuam nga ligësitë Më thuaj Zgjedhjen kush e gjet | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:38 pm | |
| KY NJERI Ky njeri Ironik dje Nderi i qytetit sot Po mot Absurd e mëdyshje përnjëherësh Shoqëri moderne Në përqafim të evoluimit Me dëshirën për argëtim Plagët t’i acarojnë më shumë Ky njeri Nderi i qytetit Që erdhi si kofinët Pas të vjelave Nesër qyteti do gdhihet Turpshëm nga emri i tij | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:38 pm | |
| KOTËSI Mes premtimit dhe pretendimit Për të arritur diku Mbase ke lexuar Për një ligj të pa shkruar Kush të premtoj kotësinë Unë jo e jo Po ti Duarthatë Nuk hapet më Derë e kotësisë As dje As sot Ndërruan stinët e përformancës Fatkeqësisht Nuk ndërroi ky mot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:39 pm | |
| NUK PËRPUTHEN Nuk përputhen e nuk shkojnë Janë krejt tjetër soji Burrat dhe burracakët Premtimit të zënë në leqe Për fjalën e dhënë të burrit dje Dhe ngrënien e saj sot Bishtin ia zunë me çark E shava burracakun keq Së më gërryente diçka në bark Ai ma ktheu kot e kot Fjalët e mia i hëngra dje Pa çka se I ha edhe sot | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:40 pm | |
| AVENTURË Ndryshimet mes jush Ditëm drekë vërehen Të tjerët e studiojnë mirë E nuk i hypi kuturu djallit në shpinë Gjëra të papërgjegjshme Po ndodhin sot Aventurë pa shije Moshës sate nuk i ka hije As djalli s’po di ku t’ju shpie Gozhduar në udhëkryqe Hamendje për ta thënë të vërtetën Atje ku duhet Të shpërndarë si vezë qyqeje A s’është kjo prapë një aventurë Ah do ta vrisja keq këtë kohë Më keq Se ç’vranë Ervehenë me gurë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR Sun Oct 19, 2008 6:41 pm | |
| NUK SHKON Sot paske veshur kostumin e plogështisë E dje hiqeshe i gjallë e i zhdërvjellë Je kopil e birë kurve Lëvdata e sharje Ndajë O të dyja mbajë Kush ta përzgjodhi këtë shije Ngjyra që nuk t’i fshehin ndjenjat ogurzeza Larg qofshin nga këtu Me buzëqeshjen e ngrirë Vrave magjinë Që kastile në rrugë ta kishin vu Miqtë a Kundërshtarët tu Ec e gjeje Në fakt ky ndërrim kostumesh sipas stinëve Nuk të shkon përshtati Hilet si mësove dot Miq të sotëm nga të djeshmit Por edhe kundërshtarë Ndajë Nuk janë të gjithë një soj | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
| |
|
| |
| MEHMET BISLIMI - STINË E VONUAR | |
|