| Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit | |
|
+39rrimtaf haxhiu veletini laloni Aldo Agrone socratus Tatoo xhavo_ E_Bukura GERI_G PeriiKeputur loredana Muja e Halili ngadhenjimi **Lumi_ Mergimtari Fjona Euridika Eva0506 Ademi85 Poeti ELIE nardlushnja Luki Delia Beton Martina Kushtrimi86 Pirro i Epirit njonidrenica rroni echo tom sojer Nezir Myrta Ago Muji rolling Guximi MUHAMETII 43 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
ngadhenjimi Anëtar i ri
Numri i postimeve : 198 Age : 43 Vendi : gjilan Registration date : 24/12/2008
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 12:30 am | |
| ti z akili paske deshire te tallesh me tjere sic nderyhere ne diskutim dhe me ofendove pa te then gje ty kjo normale sipas teje por nga tjeret nuk pranon kshtu qe kur ske qef te ofendojne ty as ti mos ofendo tjeret kuptove!!! | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 12:34 am | |
| "Turki do zor shkau do myt" thenje shume me vend kjo. Qe sa djal i mire tash po dukesh me kete menyre. Ti vazhdo shkruaj ketu qfar te duash, dhe jo vetem ti po qdo kush e une nese mundem mbrohem nese jo e uli koken. E kisha per pm qe me ke shkru, ato nuk i dua dhe nuk i toleroj. Nese ke diqka me thuaj ketu qofte edhe nenen shama por ketu ne publik siq bejne burrat dhe jo sikur grat tinza. Tash nese ke diqka me fol per teme, vazhdojme... |
|
| |
ngadhenjimi Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 1:09 am | |
| pse ti more cuno akili trimi a per me ma u l koken e paske pas ate ofendim qe fillove per kete futesh ne forume ti me ja ul koken njerzve me i ofendu ne publik njerzit ...thirri menjes e mos u ende neper fjali her andej e her kendej se nuk po di as cka po flet | |
|
| |
ngadhenjimi Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 1:10 am | |
| e mos e bjer punen me te sha cdo njeri po beju burr dhe mos u grice me njerz | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 1:17 am | |
| Paj gjithqka eshte rotacion ne kete bote o ngadhenjimi "kryeplaku" i katundit se ne kete menyre je ka shkruan. Para nje kohesh kur kam qen femije edhe une po mendoj me mendje keshtu me kan nejt njerezit mi kry sa here kam fol pa logjik e pa kontroll. Njejte sikur qe une po te rrij mi kry ty apo dikujt tjeter, e tash te mbetet ty apo te tjereve se si i merrni keto... Paj mos me thuj se burrat e kan zakon me shkru neper qoshe edhe me sha ashtu sikur ju? Dhe grat me shkru sikur une ne publik me ta thone te keqen apo te miren ne sy? Rotacion, rotacion, rotacion eshte gjithqka ne kete bote o Ngadhenjimi te pakten kete mesoje dhe maje ne mend nese jo me shume. |
|
| |
xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 2:46 am | |
| Akili, Zoti i madhëruar ska nevojë për askënd, por ti ke nevojë për të. E bëhu falënderues per te gjitha te mirat qe te rrethojnë, se talljet e kota shkatërrojnë shpirtin. "All-llahu ndëshkon talljet e tyre, duke lënë të bredhin edhe më shumë në mosbesimin e tyre" (2:15) p.s. ndërsa nga moderatorët kërkoj qe te fshihen te gjitha këto polemika te kota qe skanë të bëjnë me temen! | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 2:26 pm | |
| Xhavo te falenderoj per pergjigjjen.
Se pari une ketu dua te them se ne cdo pike ku shfrytezon fillozofi teorike, besoj qe mund te besh shume manipulime te paqarta, e shume njerez mund t'i bindesh vetem nepermjet fillozofise. Xhavo fillozofia ka casje vetem neper ato pika ku nuk eshte e pranishme shkenca praktike, prandaj me fillozofi nuk mund te bindesh e te vertetosh asgje, ky eshte gjykimi im. Prandaj as Materializmi, dhe Idealizmi nuk jane asnjera prej tyre shkence tipike ne llojin e tyre, ato jane fillozofi qe bejne vetem lidhje logjike ndermjet dukurive, gjerave apo sendeve., ne mungese te fakteve praktike. Une po dua te them se nepermjet fillozofise nuk mund te besh vertetime te dickaje ekzistenciale. As materializmi as idealizimi nuk bejne vertetime, sepse nuk ka fakte shkeencore, vetem lidhje logjike.
Xhavo une te kam thene se une besoj qe ka qene nje krijues apo modifikues i gjithckaje qe ekziston, sepse tek e fundit kjo merret edhe si mundesi nga pala shkencore, por eshte e papranueshme per mua qe ekziston ende nje far fuqie qe eshte mbi vetedijen e njerezore, e dicka qe mundet te manipulon me njerez, kjo bije ne kundershtim me disa ligje te cilat ne i bejme vetem per te ec perpara, e neqofse kjo pranohet nga shkenca, duhet se pari t'i rrezojme te gjitha ligjet tona shkencore, e t'i riformulojme perseri.
Thjeshte fuqia e mbinatyrshme qe mund te ndikoj ne vetedijen tone, nuk perputhet me shkencen bashkohore.
Pershendetje. | |
|
| |
xhavo_ Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 782 Registration date : 20/03/2008
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sat Jan 24, 2009 6:02 pm | |
| Guxim, shkenca dhe filozofia janë te pandashme. Edhe 1+1=2 e ka filozofinë qe i qëndron prapa. Unë e kam theksuar edhe ne tema tjera se shkenca si e tillë nuk e njeh qenësinë e gati asnjë gjëjë (p.sh. gravitetit, elektricitetit, magnetizmit etj.), por vetëm i njeh raportet, përpjestimet dhe lidhjet logjike (siç je shpreh edhe vet). Shkenca i njeh gjërat sipas fenomenalitetit te tyre dhe i ekzaminon nga ana e jashtme. Prandaj ne kishim "kontratën" qe mos te kerkohet njohja e Zotit përmes shqisave, te jashtmes, por përmes lidhjeve logjike, intuitës etj. Mirpo mua tani po me intereson se cilat janë ato ligje shkencore qe bien në kundërshtim me "Fuqinë e mbinatyrshme"? | |
|
| |
ngadhenjimi Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sun Jan 25, 2009 2:54 am | |
| akili te kam then dhe me larte qe ti e quan veten mesia perderisa tjeret te duken femije dhe ti je rritur je ber burrrrr dhe shpreson se je me i menquri i botes po ne fakte ska argumente per kete kjo ekziston vetem ne koken tende e koka jote po duket se cfare ka brenda po e shpalos dita dites ate mendje qe ke | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sun Jan 25, 2009 4:49 pm | |
| Xhavo, pajtohem, e pamohueshme, por problemi qendron se nuk mund te vertetohet dicka nepermjet fillozofise, kur nuk qendron ne "backround" shkenca praktike. Per kete jane te pandashme, cdo fakt shkencor, mund te shprehet edhe nepermjet fillozofise.
Xhavo nuk thash se ekzstojne faktet, qe bien ne kundershtim me fuqine e mbinatyrshme por thash qe ekzistojne faktet qe bien ne kundeshtim me fuqine e mbinatyrshme ashtu sic e gjykojne disa, qe mund te jete mbi vetedijen e njerezve, qe mundet te manipuloj me njerezit, dhe t'i shkatrroj ata fizikisht, e per kete besoj qe nuk vlene te fillohen te permenden faktet, se eshte e pakuptimit pastaj.
Une te thash besoj ne dicka te (mbi)natyrshme, qe krijoj fillimin (nese ka ekzistuar), por nuk besoj ne dicka qe mund te kete ende ndikim ne boten reale, sepse kjo me duket thjeshte fantazi, pa pike shkence.
Pershendetje | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Sun Jan 25, 2009 8:36 pm | |
| - ngadhenjimi shkruajti:
- akili te kam then dhe me larte qe ti e quan veten mesia perderisa tjeret te duken femije dhe ti je rritur je ber burrrrr dhe shpreson se je me i menquri i botes po ne fakte ska argumente per kete kjo ekziston vetem ne koken tende e koka jote po duket se cfare ka brenda po e shpalos dita dites ate mendje qe ke
Nuk quaj more veten une ashtu, njerezit kan faj qe me njohin ashtu. Une nje jam i sigurt se sjam budall sikur disa. Edhe mos shkruj mo ketu nese nuk ke me thene najsen per temen, se qat pm e boj publik edhe tani e shohin krejt se qfar kulture ke.... |
|
| |
ngadhenjimi Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Jan 26, 2009 5:38 am | |
| ajo pm vlen per ty edhe po deshe jo ketu ta besh publike po edhe ne media elektronike dergoje more vesh | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Jan 26, 2009 9:39 pm | |
| No title] Nga ngadhenjimi Për Akili, Fri Jan 23, 2009 7:28 pmta qoi me gru e me fmij e me nonen e me kejt cka i ki o m*** ne gilan me ke si dush me u taku te ****** ropt e fisin nga 50 gr deri 120 kg m*** i serbisssssssssssssss Te pakten tjera here me shaj shqip dhe do t'me duket prap se prap embel dhe jo keshtu magjupisht. Therja tash me te katertat dhe mos me mbaj ligjerata per kultur ketu ku nuk e ke iden se qka eshte kultura as si definicion e hiq se hiq si praktike. |
|
| |
socratus Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 556 Age : 43 Vendi : Prishtinë Profesioni/Hobi : psikologji, teologji, design Registration date : 11/02/2009
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 3:06 pm | |
| Tungjatjeta:
Denoj ashper sjelljen e pahijeshme te z.Ngadhenjimi't. | |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 609 Age : 40 Vendi : jasht Registration date : 28/01/2009
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 4:19 pm | |
| ku esht deshtimi se nuk jam ne dieni? | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 7:10 pm | |
| - Agrone shkruajti:
- ku esht deshtimi se nuk jam ne dieni?
Shkenca nuk deshton ne shpjegimin e zotit. Deshtim do te ishte sikur te ishte marr shkenca me kete pune dhe ne fund te mos e kish perfundu. Qdo pune qe e fillojme dhe nuk e mbarojme eshte deshtim. Ne kete rast mund te kete derezim nga shkenca, sepse as qe ka tentu te mirret me shpjegimin e zotit. Dhe mire ka bere. |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 8:33 pm | |
| tungjatjeta ajo qe ju thoni esht e drejt dhe si pas meje ashtu duhet te jet prandaj e bera ket pyetje | |
|
| |
Aldo Anëtar
Numri i postimeve : 490 Age : 37 Vendi : durres Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 8:58 pm | |
| shkenca deshton ne shpjegimin e njeriut jo te zotit | |
|
| |
socratus Anëtar aktiv
Numri i postimeve : 556 Age : 43 Vendi : Prishtinë Profesioni/Hobi : psikologji, teologji, design Registration date : 11/02/2009
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 9:31 pm | |
| Tungjatjeta
Shkenca te nderuar nuk deshton, mund te deshtojne vetem tregimet hipotezat teorit e asesi shkenca. Para se te flasim ne kete menyre vendoseni gishtin ne balle dhe mendohuni edhe nje here. Ndoshta disa gjera deri tani nuk i ka vertetuar shkenca por kjo nuk do thote se ka deshtuar, i nevoitet vetem kohe. | |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 9:36 pm | |
| mirmroma shkenca nuk deshton kund, njeriut shkenca ja ka zbuluar segretet qe ne mes jet pra njeriu nuk ka me segrete nese njekni mjeksin do shihni mrekullirat qe ka ber shkenca duke i llan krah ature qe i kan hup e gjera te tjera jan dhe zemrat atifcjale nes keni ndigjuar e vetmja gje te cilen nuk kan arrit te kuptojn esht ago puntura kineze dhe per te cilen nuk can arrit te bejn gje esht per ato qe thyjn shtyllen korrizore kurse pe kancerin kan mrri gati ta fitojn shkenca esht perdit e ne zhvillim e do vije dita qe do behemi dhe te pa vdekshem nese ecen keshtu, keni ndigjuar per klonacjonin, kafsh te kreuara ne laborator o gjallesa me celiza bimesh te cilet u denuan nga vatikani se njeriu nuk e ka te drejten e kriusit? | |
|
| |
Aldo Anëtar
Numri i postimeve : 490 Age : 37 Vendi : durres Registration date : 06/01/2009
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Mon Mar 02, 2009 10:31 pm | |
| shkenca nuk meret me zotin dhe ska si te deshtoje me dicka abstrakte | |
|
| |
socratus Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Wed Mar 11, 2009 8:02 pm | |
| Tungjatjeta. Ndoshta nuk ka ndonje dege te shkences qe miret me Krijuesin, por te gjithe shkencetaret mendojn mbi te. | |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Thu Mar 12, 2009 1:30 am | |
| sot shkenca po merret me punen e krijuesit jo qe ta zevendesoje ate por per te krijuar kushte me te mira jetese per njerzimin nese ajo do merrej me zotin ne te cilin besojn shum njerez e ta nzjerrin ate jo te vertet cfar nzorri ne drit hupje kohe lekesh e shgenjimin e njeriut ne fe duke qorientuar te gjith fetaret dhe nje gje qe mun te provokojn rromuja pra kjo nuk esht menyra per te ecur para e per te ber per njerzimin shkenca as nuk merret me ato qe thojn qe njeriu nuk ka qen ne han nuk lollet as qe ti japi shpjegime se gjithkush ka te drejten e mendimit e te beses se tij ne cfar do te dojn scenca merret me ato pun qe jan te rendesishme per jetesen e njeriut si shpikjen e ilaceve qe luftojn ato smundje qe bejn te nihet keq nje person | |
|
| |
ngadhenjimi Anëtar i ri
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Thu Mar 12, 2009 3:35 am | |
| nuk pajtohem me kete kjo eshte jo korrekte eshte e kunderta .ju e dini se shkencen e ben njeriu ? nese si shkenctar mendon se nuk ka fakte ne shpjegimin e zotit ateher je nje shkenctar i manget i pa plotsuar ose falls .arsya 1 jane po ato fakte te sjelluara nga zoti permes po njeriut qe kthyen besimin e shumices dermuse te njerzimit ne nje zot nga besimi i verber qe kishin ne figura ne skulptura ne planete ose ishin ateist fare .jane shum e shum ndodhi (fakte) qe kan ndodhur ne sy te po njerzimit te treguara me pare nga te derguarit e zotit qe pranohen nga shumica e shkenctarve te sotem andej ju lutem nese e merni ne konsiderat se shkenca bazohet ne fakte ka fakte e fakte me mijra fakte qe kan ndodhur dhe do ndodhin ne prezencen tone e qe jane cekur me pare nga te derguarit e zotit para se te ndodhin andaj mos ve ne dyshim asgje lidhur me shpjegimin e zotit | |
|
| |
Agrone Anëtar aktiv
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit Thu Mar 12, 2009 8:04 am | |
| - ngadhenjimi shkruajti:
- nuk pajtohem me kete kjo eshte jo korrekte eshte e kunderta .ju e dini se shkencen e ben njeriu ? nese si shkenctar mendon se nuk ka fakte ne shpjegimin e zotit ateher je nje shkenctar i manget i pa plotsuar ose falls .arsya 1 jane po ato fakte te sjelluara nga zoti permes po njeriut qe kthyen besimin e shumices dermuse te njerzimit ne nje zot nga besimi i verber qe kishin ne figura ne skulptura ne planete ose ishin ateist fare .jane shum e shum ndodhi (fakte) qe kan ndodhur ne sy te po njerzimit te treguara me pare nga te derguarit e zotit qe pranohen nga shumica e shkenctarve te sotem andej ju lutem nese e merni ne konsiderat se shkenca bazohet ne fakte ka fakte e fakte me mijra fakte qe kan ndodhur dhe do ndodhin ne prezencen tone e qe jane cekur me pare nga te derguarit e zotit para se te ndodhin andaj mos ve ne dyshim asgje lidhur me shpjegimin e zotit
pershendetje un nuk po vej gje ne dyshim shpreha vetem se shkenca nuk duhet te merrej me ket pun e shpjegova arsyjet se per me nxjerr rren nje gje ne te cien beson gjith bota, ka gjera me te rendesishme e te nevojitshme me cilat me u marr feja nuk besoj te jet nje armik se nese nje person ce e njek fen mund te beje vetem mir pra nuk nevojitet qe shkenca te merret me shpiegimet e zotit si mas mendimit tim, ju si e mendoni? | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit | |
| |
|
| |
| Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit | |
|