| Përmbledhje nga krijues të ndryshëm | |
|
+14ELIE MUHAMETII Ali Baba Tepelena Sofra Ani Arta eri M gjakushi naqeta Beton Guximi Orfe@ shaban cakolli feneri 18 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:08 pm | |
| 14.
Çka të të rrëfej
o lumth
me rrudha
në këtë pikë
të gjerë
të kësaj bote
të vogël
aq të vogël
e të ronitur
me lecka
këndëve shpërndarë
si fustani i (Sy)Monikës
nga trillimkeqët
ogurzi
mendjeprishur
nga një dashuri
e barabartë me urrejtjen
me helm nepërke
shtrirë mjerisht
në rrafshin mesmaleve
Mjellmat për t’i helmosur Për syrin e (Sy) Monikës | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:08 pm | |
| 15.
E gjora
bredharake
dorë më dorë
shtigjeve pa shteg
murale
syverbër
përballë altarit
me kryq orto....
ku u fsheh korbi
sqepgërryer
i syrit
me shikim të largët
përtej maleve
me ngricë
nga vapa përcëlluese
e ditëve
të bjerra shtigjeve pa shteg | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:09 pm | |
| 16.
Ku mbet brusha e piktorit
për një pikturë ferishte
me abcënë e pamësuar
të shpërndarë si stërkalat
e tretura në buzët e thara
nga thatësia
e verës në verig
pa asnjë lugë miell
në kusinë e përvëluar
nga vala
m’lejo lum lumthi
të pushoj
për pak frymë vendlindjeje
se m’duket
zbret nga maja
e Velia Glauas
Vata i Lekë Fanit
si Odiseja
për ta prekur me shpirt
ashtin e të parit
në Itakën e tij
pranë kishës së Kujarkës
në Velia Glauan shkëmb. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:09 pm | |
| KOHA E BËNË TË VETEN Meteorologut iu ka prishurAparatura Dje e mora çadrënShi nuk raSot nuk e moraShiu më bëri qullë Nuk është koha për t’i zënë besë Si t’i besoj qenit se nuk kafshonKoha e bënë të vetenEdhe qeni jeton në të | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:11 pm | |
| TË DUA Të duaKështu siç jeMe teke e huqePrej lindjes deri në perëndimPrej veriu deri në jug Dimrin ta bëfsha pranverëPranvera mos t’u bëftë dimër Le të jetë kjo namëNdër më të mëdhatëDrejtuar TyPa pikëçuditëse në fundNë fund pa pika të heshtjes Të dua me çfarëdo maseNë mëngjesNë mesditëNë mbrëmje Të duaMe kollën tënde të thatëMe pëshpëritjet e përsërituraMe zgjimet e përlinduraMe turret dhe mburrjetMe ofet dhe brofetMe rritën mbi shkrumbMe qirinj të ndezur varreve Të dua Aq sa mundemTë duaAq sa ka shpirti fuqi Të desha djeDardaniTë dua sot KosovësSi do që të jeshDo të të dua edhe nesër | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:12 pm | |
| NË KËRKIM TË SHPRESËS SË KALLUR
E kërkova
në dhembjen
e pezmatuar
në degën e tretur
të zogut
të harruar
shtigjeve
të shkelura
nëpër llucën
e pistë
rragamave
nga erërat
pluhurngritura
në qepallën
e teremekur
të harrimit
në gjuhën e memecit
me shikim të tretur
në vrapin e lepurit
që merr rrokullisjen
teposhtëzës
edhe në dashurinë
e shtegtarit
me vrapin e kthimi
në ujin
amull
të lumit të tharë
në rreshkun e buzëve
për pikën e ujit të etur
edhe në rrasën e gurit
ku drekojnë
zanat që shitojnë
në plasaritjet a harruara
në motet e bjerra
në melodinë
e fyellit të harruar
rafteve të kullave
nëpër mote
e kërkuam
në vetveten
e nëpërkëmbur
në ofshamat
në dënesjet e miturakut
bonjak
e pa djep
në lulakun e grimcuar
nga molcat
në kaptellin e grabitur
nga djepësit
në kupën e vajtimit
në vajin e vashës
për nusërim
II.
ajo
nuk kishte pamje
as formë
vendbanimi i saj
ishte thellë
i strukur
aq thellë
në fund të pusit
të kallur
vuante
për një pikë ujë
të kroit të harruar
kishte ethe
dhe asnjë vend
pa mornica
e katandisur me thonjtë
e mbetur në gurin e krisur
ajo e kishte humb
kumtimin
e kuptimit
vuajtjes ia kishte kërkuar
shpresat e grimcuara
me thonjtë e miut
në folenë e macjes
së uritur
në degën e tharë
për t’u takuar
me kukunë e qyqes
me soditje të papërcaktuar
hapësirës së kallur
si të bëhet për ta pasur
kthehet vallë loti mbrapa
| |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:13 pm | |
| BUZËQESHJA MË TËRHIQTE Unë mendojase po t’i mëkoja plagëtkur shtrija rrugët para vetemendoja se do të ngjiteshakah burimet e erëstok me petalet e rënapër tokë më dukej se m tërhiqtebuzëqeshja jotetok me fluturimin e zogjve ti ishe atjeku puthiteshin retëvetëtimatbubullimat atje kur mornica të ftohtapikonin nga qielliti kishe dridhjeshkëlqim vese ishin atonë relievin e mbushurrrudha brengash. . .ecjame hapinlodharak të varguttë varurnë verig ecjapër qëllimettua në realejo në ëndrrame ankth vargu i dalënga metaforaecjen tënde e bëri hap pas hijes sate të freskët si hija e valësmë shket e më shketvështirë e lehtëdikush e kthenmbarë e prapëdhes’munda ta kapas në dimër as në vapë | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:17 pm | |
| A ka te gjalle ne ato varreza Nje pyll i dendur, kallamishte E djegur me cigar... Ne ishull s'ka inerci Vetem nje grusht uje te piste Toke te djegur dhe pakez ajer.
Gjerat nje nga nje i ka debuar Forca e rendeses a e perendise...? Nje ere e keqe perplaset ne shqisat tona Si neper shtigje vrima-vrima minjsh.
Kohet ne herbarium kunder njera-tjetres. Qelite zbojne jonjerezit... Rrekete e gjakut permbysin kuajt e eres. Varret ia thone kenges.
A ka te gjalle ne ato varreza A shndrit e lire aty bukuria A vec te gjallet i mbulon e zeza A vec meitet harlis dashuria. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:19 pm | |
| Ku eshte vendi i bukurise
Ku eshte vendi i bukurise, as vete s'e di. Te udhetoj drejt tij apo t'i shkruaj karte. Vetem nje gje e them me siguri, Vendi i bukurise eshte larg, shume larg.
Por, do ta gjej ate vend dhe une, patjeter. Duke pyetur thone gjendet cdo gje, Mjafton te mos rri si nje uje i ndejtur, Mjafton te ec, te lodhem, te mos fle.
Sa vende te bukura une vete kam pare, Aq te mira te ndershme, te gjitheve na rafshin. Mos kujtoni se jam i pashetitur, i papare, Nen qiellin blu, ne detin e hapur.
Ato vende te bukura me kane rrembyer ne duar Me kane shpetuar nga smogu dhe cdo rrezik tjeter, Me kane ngritur lart me mirenjohje, mua, Mbi rrenoja kalash, nden lotet e vjeter.
Me hiret e nje panje gercele Ikur nga shiu dhe rene nden bresher. | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Wed Sep 10, 2008 11:31 pm | |
| Levizim brenda piktures se njejte Qe gjerat per ne te marrin kuptim Smund te leme qeshjet e tejzgjatura Te lendohen ne harrim Duket jashte pikture kur muziken mendore luajne sebashku Hena mbi diell sjell fjalet yjet behen tingujt prej se largu Dhe per ne sikur thone: Lodrojne siper delirit Llogjiken sekret te disangjyreshit levizeni si te doni Lumturine e skicuar qe deshironi..! | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sun Sep 14, 2008 6:19 pm | |
| KRIME NË VËLLAVRASJE ! Krimi në vëllavrasje , Po bënë kërdinë!
Sepse, tani nuk udhëheq,
"Si mos më keq" !
Enver Shqiptari, me Partinë!
Tani, shqiptarët e kanë bërë,
Krejt të natyrshme,
Si tymin -tragjedinë!
Janë të "lumtur" se:
Që si faculetën të shkretën:
E kanë futur këta fatzi- në gji- "demokracinë"!
Hiq, "mos të ndalen"!
Veç ta hedhin "vallen"!
Veç, le ta votojnë e ri-zezojnë;
Deri në amshim, në vetshkatrrim;
Salo Zinë! Katunde , qytete e dete: Si Bajlozi po i lanë në gjak...
...Dhe, nga froni mavi -zi;
Nuk po tundet aspak!... | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sun Sep 14, 2008 6:19 pm | |
| MALLËNGJIM
Ku ka respekt dhe edukim, ka forcë dhe bashkim!
...Është natë von, më merr mallëngjimi,
Për odat tona dikur ; aty ku bëhej bashkimi,
Mblidheshin burra me vepra heroike,
Këndoheshin këngë të lashta epike!
Motrat dhe gratë tona krenare,
I mbanin odat me bujarinë shqiptare,
Si Zanat e malit, nderonin pa pushim…
Me pritjen bujare plot edukim!...
Dëftoheshin -trajtoheshin, ide të larta !
Përballë armiqve si të qëndrojmë,
Me besëlidhjen e madhe shqiptare!
Trojet tona si t´i ribashkojmë!
E fillonte fjalën plaku,
E përfundonte i riu…
Logu i burrave, e hapte fjalë-valën…'
Të hiqej qafet, okupatori shkja- ziu!... | |
|
| |
Guximi Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 2427 Age : 31 Vendi : Në "Komedinë Njerëzore" Profesioni/Hobi : Student Registration date : 12/09/2007
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Fri Sep 26, 2008 11:05 pm | |
| Per revistë të shkollës e kam shkruar këtë Ese shkencore- leterare.
Shkenca dhe njerëzimi
Nëse njerëzimi arrinë te kuptoj se deri ne c’masë ka perparuar shkenca dhe ne pergjithësi te kuptojmë intensitetin dhe nivelin tonë evolutiv atëherë fare mirë mund ta kuptojmë se sa gjigante, e nderlikuar, e stërmadhuar dhe e shumë-llojshme është gjithësia - ekzistenca materiale. Kur shikojmë me kujdes te arriturat tona prej pikës kur ne filluam te kuptojmë e ta perceptojmë drejt shkencën, arrijmë ne perfundim se ne njohim shumë ligje natyrore, e shoqërore te cilat na shtynë deri ne nivelin ku jemi sot. Këtë nuk e bëmë per arsye tjeter, vec se te arrijmë te mbijetojmë, te zhvilllohemi, e ta permiresojmë jetën e gjithësecilit. Kemi fatin qe po jetojmë ne një kohë e vend ku shkenca ka perparuar ne një masë të konsiderueshme, dhe po përparon me hapa te shpejtë. Mund te themi shlirë e pa pikë dyshimi se po I ngushtojmë perimetrin mistereve rreth ligjeve te natyrës tone që na rrethojnë. Por për fatin tonë të keq e kunderta ndodhë sa I përket mistereve tona jasht vendbanimit tonë, jasht shtepisë tonë te vjetër - tokës. Hapësira jasht sistemit tonë diellor (më së largu) për cdo njeri ne tokë është një vorbullë gjigante e mbushur me mistere te pafundme për të cilat vetëm mund të imagjinojmë e fantazojmë me baza shkencore. Gjithësinë e kemi paramenduar si një top (me (pa) fund) që t’kurret e zgjerohet në mënyrë te njëtrajtshme e pafundesisht, sa është kjo logjike dhe sa I pershtatet ligjeve shkencore ja lëmë ne dorë kohës e shkencës bashkëkohore. Ky fakt natyrisht se bënë pjesë ne shkencën e errët, te pasqaruar,e misterioze, shkencë për të cilen njerëzit gjithmonë kanë shikuar por s’kane parë gjë. Fakti që shkenca përmirësoj jetën e cdo njeriu, besoj që nuk vlen të përmenden shembuj, thjeshtë merrni kompjuterin e elektroniken në përgjithësi të cilat ishin revolucion I vertet. Pra besimi I njerëzve dhe mbështetja e tyre te shkenca, eshte shtuar e stërmadhuar jasht zakonisht shumë gjat shekullit te XX, për shkak të shpikjeve madhore që shkruan historinë. Shkenca është udhërrëfyesi I njerëzve për të hapur botë te panjohura e të errta. Ajo eshte shkopi I njeriut te verbër. Njeriu I verber edhe pse pa shkop mundohet në një menyrë ta gjej shtegun e shpëtimin e vetë, kurse njerëzimi pa shkencë është vetëm nje shoqëri e egër që vdes dalë-ngadal në Universin e ftohtë, te errët, e misterioz. Pa luftë, pa përpjekje a pa mundime, thjeshtë vdekje e frikshme dhe e menjëherëshme. Ajo eshte mburoja e gurët, dhe simbas fakteve të deritanishme, edhe e pathyeshme. Cdo njeri nga ne, si qenje që bëjmë pjesë në një bashkësi te quajtur njerëzim, e ka peshën dhe vendin e tij të caktuar ne shoqëri, prandaj ne mund te kontribojmë në ndërtimin dhe ne murosjen e mburojes, që ajo të bëhet sa më e fortë, sa më e pamposhtur, e sa më efikase për të vepruar ndaj cdo fenomoni. Nga guri të shëndrrohet në një celik - në një obelisk të vërtet. Deri me tani zelli dhe knaqësia e muratoreve per te punuara nuk ka qene edhe aq e shpresëdhënëse, per arsye të caktuara shoqërore apo ndonjë arsye tjetër, duhet të punojmë ta ndryshojmë mentalitetin njerëzor, sepse një ushtari të madh I duhet mburoja e celiket, dhe shpata e mprehtë vdekjeprurëse, dhe sepse jemi nje specie e ndarë padrejtsisht qe punojmë për interesa, e jo për te mire e përbashkët të njerëzimt. Jemi e ardhmja e botës fantastiko-shkencore, prandaj duhet të mbështetemi sa më shumë ne shkencë, zbulime e kërkime shkencore, ato kanë të bëjnë direkt apo indirekt me jetën dhe të ardhmen tonë. ” Te punojmë, Sepse shkenca eshte bukuria, karakteri dhe shpirti që na fali natyra” | |
|
| |
Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 5:29 am | |
| Shqiptarë, vëllazërohuni! Pemën stuhishkulur qindra herë, lëreni të hedhë rrenjët thellë.
Shqiptarë, flakni tutje gjilpërat syshpuse, dhe rrëmbeni lopatat e kazmat. Pemën kombëtare mbilleni, para se të zgjohen orkanët nacionalistë.
Shqiptarë! Lërini lopatat e kazmat të flasin shqip! Rrënjët e kombit të pijnë ujë në pusin më të thellë. Stuhitë nuk po flejnë. Stuhitë shtegtuan përkohësisht nën qiejt e tjerë.
Stuhitë nuk do vonojnë. Drejt qiellit tonë do fryjnë! Midis degëve të pemës tonë, si shtrigë do të fishkëllejnë.
Nëse stuhitë e përmbysin pemën tonë, si një dorë gishtathyer, le të mos mallkojmë fatin tonë të zi!
E mbollët pemën... më pyesin stuhitë?
Rezart Palluqi | |
|
| |
MUHAMETII Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1106 Registration date : 07/05/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 10:42 am | |
| LETËR VËLLAIT!
Paqja qoftë mbi ty!
I dashur vëlla! Ne nuk po dimë më të përgjigjemi Sepse kemi harruar si pyetet Nuk po e shohim më të vërtetën si qiellin mbi det Sepse po shikojmë pa menduar për sytë e sytë shohin shumë, por jo veten
I dashur vëlla! Në mes të shkretëtirës Është lodhur një deve duke bartur ujin mbi shpinë Dhe po vdes nga etja Ndoshta edhe peshku do të vdiste sikur të ngopej me ujë E uji lagë gjithçka përveç vetes
I dashur vëlla! Kam qeshur pa e kuptuar pse erdha në këtë botë duke qarë Kam qarë pa e kuptuar pse qesha symbyllur në djep E dua dhimbjen që më zgjoi nga gjumi i jetës i asaj jete që nuk do të doja të ishte e imja sepse, kafazi sado që të jetë i gjerë prapë kafaz është
I dashur vëlla! Duke u mahnitur se po i dallojmë të gjitha ngjyrat Harruam të mendojmë për dritën që na e mundësoi dallimin. Në rrugën e Pishtarit Ndriçues Ka dritë për të gjithë ata që nuk i mbyllin sytë para saj Dritës nuk i duhet dikush të dëshmojë se ajo ekziston Sepse ajo vetë dëshmon për veten Prandaj, ka kohë që nuk po dijmë të përgjigjigjemi Sepse kemi harruar se çdo pyetje e ka brenda edhe përgjigjen
I dashuri vëlla Nëse jeton si ishull në mes të detit të paanë Një ditë do të vijnë anijet e të zbarkohet tek ti Sepse nuk kanë ku tjetër… Në rrugët e jetës mund të ecin mirë Vetëm ata që e dijnë ku shkojnë Ata që nuk dijnë të ngrohen, digjen Digjen pa menduar se zjarri djeg gjithçka përveç vetes
I dashuri vëlla! Duhet ta pranosh tre herë se je i padijshëm Për ta kuptuar se padituria është sëmundje pa dhimbje, Por më e dhembshmja Duhet të shkurorëzohesh tre herë nga kjo botë Për ta kuptuar se kjo i ngjanë një plake E cila është fshehur nën vellon e nusërisë
Kur ndjehesh i vetmuar mes qiellit dhe tokës Mendo si ndjehen qielli dhe toka që të kanë në mes Toka s’është e jotja por ti je nga toka Prandaj, thuaj ballit le ta puthë tokën E atëherë do ta ndjesh dashurinë e qiellit
I dashuri vëlla! Nëse mendja nuk mund ta qetësoj zemrën Atëherë thuaj zemrës le ta qetësojë mendjen Sepse atë që e kërkon mendja e gjen zemra Të gjitha vitet që shkuan i takojnë vdekjes Çdo perëndim i diellit është edhe lindje e tij Nëse nuk do ta humbasësh kohën Lutju Atij që është betuar në të
O Zot! Më jep aq mend të kuptoj sa i pamend jam Më jep aq dije ta kuptoj sa i padijshëm jam Më jep aq forcë ta kuptoj sa i pafuqishëm jam E kur ngadhnjej mbi tokë Më bëj të mos harroj se prapë do të bëhem tokë! O Zot! Unë që të kam vetëm Ty I shikoj me dhimbje të gjithë ata që kanë çdo gjë veç Teje E çfarë mund të ketë veç Teje?! O Zot!
Fatmir Muja 2006 Prishtinë | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 10:51 am | |
| KUR HARROHET FEJA
Kur harrohet feja Harrohet dhe njerëzia Shkrepëtinë si rrufeja E zeza, ligësia
Kur harrohet feja Errësira mbulon Njeriu në beteja Rron edhe shpreson
Kur harrohet feja E shahet mirësia Në shkollë e në ndeja Flitet kotësia
Kur harrohet feja Harrohet dhe morali Ndër të rinjë e t’reja Shpërthen skandali
Kur harrohet feja Mos pyet për çudinë Kur në sytë e tu Sheh mizorinë
Krenohet veç i marri Atje shkrepë zjarri Vdiset nga uria Pritet dhe fëmija Pleqët edhe gratë Veç për një dhuratë Veç pse është njeri Dhe kërkon liri Çlirimtari terrorist E pushtuesi- modernist...
E ka zotërinjë plot Burra që s’kanë Zot...
Garohet për pushtet Vëllau jetën e vet Babë e nënë përçmohen Fëmijët s’edukohen
Përgojohet miku Shoqërohet fasiku
Nga e keqja s’turpërohet I dobëti shfrytëzohet
Kur harrohet feja Çdo gjë në botë Edhe n’imtësi Gjithçka është e kotë E s’ka drejtësi
Kur harrohet feja Sa përçmohet besa Sa ngjajnë ngatërresa Për burrat në fortesa Nuk vlenë as ankesa
I keqi është i lartë E kjo luftë e zjarrtë Shkon në pambarim Se gjithë ky teprim Rrjedh nga një harrim E shpirti s’ka ushqim
Kur harrohet feja Jeta s’ka kuptim Çdo çast na shpjenë Në humbje e zhgënjim
Kur harrohet feja Plumbi vëllaut i kthehet E kur mbyllen rrugët As vetja s’kursehet
Kur harrohet feja E shahet besimtari Vështirësitë e jetës Na i zgjidh litari
Kur harrohet feja Na humb dhe adresa Cakun e arrinë Hudhja nga ndërtesa
Kur harrohet feja E tretemi në harrim Nga toka edhe qielli Na vjen lajmërim...
Ca të urtë të ndershëm Nga vëllezërit e hershëm Aspak mos u habit Se thoshin përditë Tek ta lutjen e gjenë Zot! Na e ruaj fenë!
Blerim Halili, 04.02.2008, 15:00, Majac. | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 11:23 am | |
| “OJ SHQIPNI MOS THUEJ MBAROVA” Në ora shtatë të mëngjesit Mbështetur për një trung bliri Si statujë e përdhunuar Përballë platosë së autobusëve Rri e vështroj Ata nisen me radhë në kohë të caktuar Për në Malme për në Oslo Për në Helsinki Të mbushur spic gra e fëmijë Që nën ritmet e këngës Oj Shqipni mos thuej mbarova Përshëndesin me lot në sy Derisa rrotat e autobusëve si gurë mulliri Bëjnë rrotullimet e para Si gurët që bluajnë kokrra gruri Statujës i ther në shpirt Kjo ikje e përjetshme E shndërruar në humnerë Nëpër mijëvjeçarë Po kjo këngë në ikje Ngjizur me lot e me harrim ç’duhet Farsë e të qenit shqiptar Milazim Kransiqi | |
|
| |
Ali Baba Tepelena Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 187 Age : 68 Vendi : greqi Registration date : 13/08/2008
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 1:04 pm | |
| Megjithëse e lexova 3-4 herë nuk pashë asgjë pozitive dhe që ti shërbejë kombit e aq më pakë "Bashkimit kombëtar" siç është edhe forumi!Ajo që do cilësoja e do ti thosha një "BRAVO" z.Muhamet është se,e admiroj që ka kurajon dhe thotë hapur budallallëqet e tij.Meqënëse zotit Muhamet nuk i pëlqen "Farsa Shqiptar",është i lirë të mbajë farsën e tij por nuk ka të drejtë të luaj me ndienjat e një kombi,sepse nuk besoj të ketë aq "Muskuj" të trashë? Ne shqiptarët mburremi me të qënit shqiptar dhe jemi krenar.Si përfundim,shkrime të tilla...sepse poezi nuk është ajo mua më acarojnë dhe më ofendojnë,kur bie në kontakt me to.Besoj se kështu duhet të jetë për gjithë forumistat që e ndiejnë veten Shqiptar. SHQIPËRIA E SHQIPTARËVE,VDEKJE TRADHËTARËVE. | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 1:37 pm | |
| Ndersa ti mendon se me kete poezi e ndihmon kombin, mendon se kjo poezi i kontribon bashkimit kombetar: " Për poezinë "Vetmi" , Po të dërgoj një puthje,për shoqëri. Mos e merr për xhelozi, As të njoh dhe as të di, Të ofroj...njerëzi.
"Mendohu një natë...e vepro të nesërmen"" O zoteri me poezi nuk ndihmohet kombi, e aq me pak me poezi romantike, me puthje e me xhelozira. Kuptoje kete njehere e pergjithmone, e mos u mundoni vetem te shtireni se kinse jeni patriot, patriti nuk matet me fjale por me vepra. Me t'mira | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 6:23 pm | |
| O Muhamet!Ja ke hipur kalit në Dace...!Ti ngatërron Kekun-me-Byrekun!Ajo që kam shkruar unë janë ca vargje humoristike dhe s'ka asgjë të përbashkët me "Ç'na duhet farsa Shqiptar?" sa për mendimet e kalbura të tuat se"Nuk ndihmohet kombi me poezi!" Je komplet jo gabim,por rreaksionar!Hap dhe lexo rilindasit dhe mëso se sa dritë hodhën ata me mendimet,shkrimet,veprat dhe poezitë e tyre.Nuk ja vlen të debatojmë bashkë,por ndiej detyrim edukativ e kombëtar ndaj të bëra vërejtje.Njerëz si ty,me mendime të tilla pjesa e shëndoshë e kombit jua gjen vëndin shpejt.Atë që nuk arriti mbase,që të bëj Serbi me ty,arriti ta bëj bota Islamike për të qënë një kamikaz për kombin nga rrjedh.Turp.Mos mos më shkruaj më. | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 8:31 pm | |
| O Ali..., apo me tu drejtu Nezir Myrta, sepse mendoj se jeni i njejti, vetem paraqiteni me dy e ndoshta edhe me me shume nofka. O zoteri, po ti mund te me fyesh dite e nate, por une nuk zbrapsem dot, sepse e di se e kam me te drejte. Dhe une e dua drejtesine. Ju as qe e pakenit kuptuar kete fjali: "Ç'na duhet farsa Shqiptar?", eshte e vertete se nuk na duhen shqiptare, qe bejne veprime per te mashtruar dike, qe nuk jane vetevetja, shqiptare konformista e servila, renegata, ketu mendoj se ka qene qellimi i autorit te poezise. Ate qe nuk ka mundur te ma beje serbi (shkombetarizimin) s'ka dyshim se nuk do ia arrije te ma bej as arabi e askush tjeter. Sepse une jam shqiptar dhe kam gjak shqiptari. Krenohem se jetoj i tille, dhe do te vdes i till, shqiptar dhe vetem shqiptar. O zotri lere se ti nuk me njeh mua, prandaj flet keshtu. Por flis ti flis, sepse une nuk mund ta ndaloj, (Zoti na ruajt, sikur ta beja nje veprim te tille) vetem se jeni duke u treguar nje person i paskrupull dhe pa fije kulture. Me t'mira | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 8:40 pm | |
| O Muhamet i zoti! Unë vërtetë nuk të njihja dhe as të njohë...dhe as që dua të të njohë.Të ndesha rastësishtë këtu në forum. E I-ra-Mësoje mirë shqipen. E II-ta- Nuk jam Nezir Myrta,me dikë më ngatërron.Quhem Danel Cana. E III-ta-Në do të dishë hollësi,jam nipi i frashëllinjve. Besoj se u sqarove.Foli mëndjes,se nuk kam qëllim të ofendoj asnjë. | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 8:44 pm | |
| - Shqipen e kam mesuar, do mundohem ta mesoj gjithnje. - Ndoshta edhe nuk je une nuk e di, por mund te jete e vertete qe s'je. - Kush jane keta frashellinje, e keni fjalen se jeni pasardhes i vllezerve frasheri!? Gjithnje i flas mendjes, dhe do vazhdoj t'i flas, por druaj qe ju nuk e beni te njejten gje. Me t'mira | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 8:52 pm | |
| Ka të tjerë Frashëllinj veç Vëllezërve Frashëri,apo Rilindasve? Unë çdo gjë mund të fal,më thuaj çfar të duash personalishtë,por kur ul dhe fyen kombin tim dhe atdheun...këtë asnjërit nuk ja fal.As këtu ku jam,(në Greqi jam 15 vjet)nuk kam lejuar asnjë të më fyej gjërat e shënjta dhe jam krenar dhe me personalitet. Besoj u sqaruam. | |
|
| |
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm Sat Sep 27, 2008 8:57 pm | |
| Zoteri kemi dale teresisht nga tema, por edhe kete e ndjej obligim ta them, po pse shpifni pa nevoje, po kush fyen komb ore zoteri! E tmerrshme! | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Përmbledhje nga krijues të ndryshëm | |
| |
|
| |
| Përmbledhje nga krijues të ndryshëm | |
|