|
| T'i njohim krijuesit tanë. | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:27 pm | |
| Petraq Kote
Treni që i ikën dhimbjes
M’u kujtuan trarët e nderit të shtëpisë, që traversa për hekurudhën e jetës u vendosën;
edhe gjyshja me gjyshin, që trenin e besimit tërhiqnin mbi të cilin familja jonë e madhe udhëtonte.
Pastaj, si babai dhe nëna i ndërruan një stacion, një jetë …
Dhe tani që trenin e familjes sime të zhurmshme unë tërheq, më vjen të zihem me trarët që kalben, çatinë që pikon dhe jetën që mbaron në një jetë …
Dimër, Fier 2001 | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:27 pm | |
| Petraq Kote
Plepi i tharë, gargujt dhe shkrimtari
Si kockë e shkulur nga qimiteri, anë udhe është një plep i tharë, ca garguj, ulur ndër degë, atje mallkojnë të lodhur rrugën e marrë. Një bufe strehë-rënë në rrëzë që i ngrihet të vetëm brenda ka një shkrimtar edhe ai si gargujt me gotë shan brengën, oh, rrugë pa rrugë në rrugën e marrë. Shikon përpjetë, kërkon t’u flasë, dhëmballë e mendjes e shtrëngon, sa shumë mundohet … eh, më në fund, truri i kafshuar gojën liron. … kanë qënë ca mote o zogj të zezë kur shpirti i mirë sundonte dhenë …
pastaj mallkon vitet që shkel dhe gojën kyç e më s’rrëfen …
Tiranë, vjeshtë 2001 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:28 pm | |
| Petraq Kote
A s’vjen prej larti malli duke qar?!...
Ai malë që hekuros re nga shpirti të zbardhura e nga shpirti të nxira, kalon mbi shpinën time të shtypur matan lumit të mendjes e rrëzohet… O, fusha ime që shtrohe për Inën Adriatikase në qafën e puthur të lindjes së diellit më me sy në botë, përse litarët e frikës nuk i këput që unë të të dua edhe më cart?!
Ti nuk e shikon këtë ujë kur dheut i arratiset ç’formuar a s’i vjen prej larti Mallit duke qar?!... | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Petraq Kote
Kau i plakur, lesa e ugarit dhe korbat
Sa herë festojmë ditëlindjen, të zeztë ne, ditëvdekjen festojmë…
Lesën e ugarit heq kau i plakur, sterrin e korbave mbi lesë që qajnë, shkon mjeti i vjetër dhe shtyp dherishten, zogjtë nga shtëpivdekja me thonj e mbajnë. Sikur heq jetën mbi zvarrishte çapit me thundra kafshë e gjorë … zinxhiri i zisë jo, nuk i shqitet, çdo hallkë me sqep ngordhja bën kor.
Dhe kur e lodhur kafshë e ligur, diku në fund are sapo qëndron, reja e zezë e korbërisë në çast e vret, e gllabëron … | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Petraq Kote
… fshatarët e rinj pa lavdi
Shkoj për në fatin tim të lindjes … Dhjetëra vjet në çantën e shpinës me pluhur, me re, me mjegull shqisash veshur.
Dikush m’a fsheh parjen !…
Mbi supe s’kam lavdi, thjesht kam pluhur, pluhur natyre, zëra të ndotur dhe shikime të pista. Për fat të keq edhe vuajtjen, pse miqtë i kam të zgjuar dhe armiqtë budallenj! Kur të arrij në fshat do ta shkund veshjen, por po e gjeta gjallë të dashurën, se kujt tjetër t’i shfaqem pa këto re dhe pastër?! Oh, nuk mund ta kapërcej poshtë pragut të fshatit kështjellën ku dikur i mbrohesha armiqve të zgjuar; paskan vënë patjetër poshtë kështjellës edhe varrin e dashurisë time!
Një korb po më thotë se ka vdekur edhe varri, mirë s’e kuptoj! Kthehem … i kthyer mbrapsht, si xhaketë e vjetër tek rrobaqepësi qorr. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Petraq Kote
Burra që rrëzohen …
Mbështetem tek dita, Rrëzohem; mbështetem tek nata, përsëri rrëzohem.
Edhe avionët e urrejtjes mbushur me urrejtës hyjnë në qiellin e shpirtit tim dhe rrëzohen mbi sofra që kanë uri, e garderobë që kanë të ftohtë
Dita mbështetet tek trëndafilat e bardhë, ndërsa nata ende s’po gjen një vend ku të mbështetet; trëndafilat e zez ende s’janë … prandaj nuset mbajnë në dorë trëndafila, kanë ditën aty, mbështetur dhe burra që bien përherë … | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:29 pm | |
| Petraq Kote
Ti erdhe përgjysmë …
Ti erdhe tek unë në gjysmë të jetës, gjysma tjetër të pat mbetur diku … siç vjen gjysm’e gjelit nga përralla e vjetër, siç vjen sirena nga deti blu.
Ti erdhe tek unë me gjysmë mendje, në gjysmë shtrati u shtrive ti, gjysmën e trupit më fale mua, gjysmën tjetër se kujt s’e di!
Ti erdhe tek unë me dëshirën përgjysmë, në ardhjen e plotë s’ishe veç ti dhe kështu pra ndodhi gjysmë ndodhja, o vashë, sirenë, gjysmë dashuri! … | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:29 pm | |
| Petraq Kote
Qyteti pa mend
Në hartën e qytetit, hiri guerril hodhi shenja të reja topografike: edhe plumbat, granatat, edhe predhat, thikat, politikat e gjaku shënoi përrenjtë e tij, krojet … O Zot … që pihen! Edhe veteranët i ngritën prapë përmendore gënjeshtrës.
Mendja?! Oh, mendja nuk ishte në qytet atë kohë …
Në hartën e qytetit mendja e ka vendin bosh.
Kam frikë se dikur, kur mendja të jetë në prani, s’do të ketë më vend për mendjen në qytet e atëhere lindjen e diellit do ta shoh në krahët e korbave - mëngjes. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:30 pm | |
| Petraq Kote
Varre jemi apo njerëz?!...
Me ndjenjën e zjarrit ndezur mbi fytyrën time mangall dhe tërmetit në gjoks hyra në turneun e fundit kombëtar të miss – eve, që fare mirë mund të quhet turneu kobëtar i erosit me opus pentagramesh pyes: Me dorë i keni bërë o, nëna këto vajza o, skllave të burrave tuaj varre?! Miss -e dhe shtëpi të fshehta kurvash mbijnë në dheun tim çdo kohë dhe vaj më vaj ...
Kala bukurie që rrëzohen nga gropat e qejfit që u llokoçiten në rrëzë të kofshëve nga peshku penis me epitaf të pashkruar “ varre sperme ” pa kryqe edhe prej mendjeje. Me ndjenjën e hirit në fytyrën time vatër e shuar dhe tërmetit në gjoks, me këngët e motrave qyqe për një kufomë që vjen sa herë rinia vjen, pyes veten varre jemi apo njerëz ??? | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:30 pm | |
| Petraq Kote
Përmendorja e Shqipërisë
Mitologjinë e Pellazgjisë, Ilirisë, Shqipërisë, grekërit poshtë e firmuan, edhe shkrimet e shenjta të Moisiut septuaginta në emër të tyre janë ! ….
Zot! … bijtë e tu, sa herë bënë breza në sytë e tu bënë lindje të gënjyer, bënë jetë të gënjyer, bënë vdekje të gënjyer.
Kur vranë Sokratin, grekërit nuk vranë Sokratin, sokrateskën e shenjtë vranë dhe rritin gënjeshtrit ose grekërit që atëherë.
Ti, s’ke baltë, ti, s’ke gurë, edhe prej lyme të tharë, o pellazgjishqipëri, Strabonit piedestalin dhe mbi piedestal përmendoren t’i ngresh se përmendoren tënde ngre atë çast me Hyll, me Herkul, që janë bijtë e tu?! … | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:36 pm | |
| Zeqir Fazliu
Zeqir Fazliu
Zeqir Fazliu u lind më 1943 në Karaçevë të Poshtme të Dardanës ( Kamenicës). Shkollën fillore katërklasëshe e kreu në vendlindje, kurse tetëvjeçaren e mbaroi në Roganë ( Rogaçicë) të Kamenicës. Shkollën normale e kreu në Gjilan, më 1965. Shkollën e Lartë Pedagogjike ( dega gjuhë dhe letërsi shqipe) e kreu në Prizren, më 1969, ndërsa Fakultetin Filozofik – Gjuhë dhe letërsi shqiptare, në Prishtinë, më 1973. Sa ishte pofesor në Akademinë Pedagogjike të Gjilanit, e përjashtuan nga LKJ-ja dhe filluan procedurën për largim edhe nga puna. Në vitin 1975 në Gjilan, dhe në vitin 1977, në Prishtinë, Z. Fazliu ka përgatitur dramën “Niku i Martin Gjinit” të Petro Markos dhe e ka shfaqur në shumë qytete të Kosovës. Autori ishte regjisor i kësaj drame. Autori jeton në Gjilan dhe ende merret me krijimtari letrare. Zeqir Fazliu është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.
Deri më tash ka botuar këta tituj:
''Këngë për liri” , 1992; “ Zëri i bilbilit” , 1993; “ Lirika e Trojës” , 1994; “ Rilindja e dashurisë” , 1996; “ Krismat e lirisë” , 1999; “ Labirinti sibilik i Dijes” , 2001; “ Këngë të ndezura pas shiut” , 2002; “ Dielli lindi, por nuk zbardhi” , 2003, dhe “ Diçka nuk po më lë të ec” , 2005 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:36 pm | |
| Zeqir Fazliu
Merimangat
Herët shpirti im del nga mëndafshi dielli i zbërtheu kopsat e lëshoi mërmërimë
E shajnë diellin merimangat turpin e muzgut ta mbulojnë pa turp t’i thyejnë eshtrat buzët dhe duart
Erdhën merimangat nëpër një muzg dritash gënjeshtare
Në mbrëmje asgjë s’është e bardhë as në mëngjes mbi shuplakë përfytyroj hijen e merimangave në duar
Në mes të ditës ngjyrat e zeza përplasen nëpër grykën e trazuar | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:37 pm | |
| Zeqir Fazliu
Hëna me lot e mbuluar
Bari po thahet në pëllëmbët e drurëve tiktaket e hënës përkunden në muzgje
Fijet e fundit në pasqyrën e lotit bien nëpër ujë si një gurgullimë
Bie gjethi në tokë me dhimbje e mallë trishtohet për nënën e vet
Rrëshqiti nga bredhi frymëzimi e gjethi hëna me lot e mbuluar
Rrotullohet vaza e pikëlluar e motit tek dritarja me lulet e vyshkura
Rënkon në mal me pika mbuluar një dru i braktisur nga bebëzat e sythat
Ëndrrat e fundit në shuplakën e ballit treten nëpër lumë si një gurgullimë
U dogjën në mal cicërimat e zogjve u dogjën edhe puplat e bardha mbi çatinë e valëve
Rrëshqiti nga bredhi frymëzimi e gjethi hëna me lot e mbuluar | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Zeqir Fazliu
Vaji i palmës
Mbi lëvorën e hollë në një abazhur Rri pezull aroma e pemëve të bardha
Një palmë e lakuriqësuar nëpër kohë mallkon gurët përbuz diellin dhe formën e pikës së zezë
Palmës ia kanë këputur flatrat e kaltra flatrat e të tjerave s’i kanë prekur vajton dielli dhe ajri
Palma ëndërroi përherë pikën e bardhë mbuluar me lule
Palma mbi palmë përplaset e fjala mbi fjalë vetëm një gur përkulet për diell përkunden duart dhe bebëzat e syve
Fluturuan nga palmat gjethet e vjeshtës fluturuan ëndrrat e fundit me degët e plasura | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Zeqir Fazliu
Dielli i pranverës
Vizatova sonte bredhin nga dritaret e mbyllura I zbukurova pëllëmbët e tij me ngjyrën e bardhë më erdhi gëzimi tek bebëzat dhe sythat
Vizatova bredhin me ngjyrën e kuqe dhe ngjyra e bredhit në pranverë më bëhet e bardhë
Pëllëmbët e bredhave me ngjyrën jeshile rriten deri në qiell nën një abazhur të ngrohtë pranë pemës dhe pasqyrës
Në tryezën e bardhë mbi pasqyrë e ndrydhja lapsin aq fort sa hapej hëna dhe qielli më përkëdhelte bredhi dhe më bënte diell
Kanë çelë manushaqet mbi petalet e buzëve bredhi im lëviz nëpër ajër
Erdhën nga qielli ëndrrat e kaltra erdhën rrezet e para me puplat e zogjve
Dielli erdhi me ngjyrën e vet nëpër fushë dhe ngjyra e diellit në pranverë më bëhet e bardhë | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:38 pm | |
| Zeqir Fazliu
Këndim
U mbushën me këngë dielli kaptinat e zbrazëta të pyjeve jeshile
Këndova diku në hije izbash nëpër udhëtimin tim çalaman
Kam zbritur nga hëna rrëmbimthi jam përbuzur nga fjalët e mureve himnin ia dhurova diellit | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Zeqir Fazliu
Këngë e re
Një grumbull trëndafilash dhe një alarm halucinacionesh bien mbi rimelin blu të këngës
Edhe një siluetë e ndezur struket diku afër si një anadiomenë që shpërndahet nga zbatica trembur
E ngjitur në hapësirë nëpër rreze dielli rri krenare ëndrra ime edhe kënga edhe fjala Këngë e re Përpara imagjinata e madhe e diellit
Kënga ime thur vargje të lira për hënën pastaj do të fillojë dasma vargut do t’i rritet fryma
Kënga erdhi nëpër udhën e pyjeve vargu bëhet mal, kthehet në gurgullimë lumi | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Zeqir Fazliu
Qëndresa
Nuk di përse në letrën e bardhë Zjarri gjithnjë po m’i djeg Vargjet ëndrrat shpresat
Dielli po ma kthen grushtin E nuk po ec lumi fati kënga
Zjarri ka lëshuar temperaturë vallë sa i fortë që isha që nuk u dogja nga këto zjarre | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 1:39 pm | |
| Zeqir Fazliu
Nostalgji
Dikur fluturoja nëpër flatra të bardha Vargu im ombrellë e ngazëllyer me këndimin kishte frikë për largim të tërbuar
Unë pikturoja bebëzat e asaj hëne vargu im ishte diell
Shtypa sustën e parë për këngën hapa të gjitha portat fluturoja nëpër udhën e ëndrrave
Ku vajti gurgullima blu e fjalës kënga ime e ndezur
Këngët e lumtura i përshëndeta me dorë dhe labirintave të hënës u mbylla në muzg. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 2:50 pm | |
| Julia Gjika
Julia Gjika u lind me 11 Korrik 1949 në qytetin e Gjirokastrës. Ka kryer gjimnazin Ajet Xhindole në Berat . Studimet e larta i kreu në Tiranë ne degen e Finances(Akademia Ushrarake) dhe ka ndjekur me korespondencë pranë Universitetit ne Fakultetin... Julia Gjika
Cikel me poezi
DITE E RE
Kjo dite e re
Erdhi me gjithë të mirat
Mbizotëron një qiell
I cili na fal entuziazmin
Lëri të gjitha punët- më thua
Të shijojmë castin
atë qe na ka dhënë Zoti, falas
Syte
Dy bebëza të vogla
Dy diej të blertë
Dy lëndina të buta
Të ëmbla për jetë,
Dy bebeza të thella
Përpinë cdo gjë në sekondë
Sycka si ato të tuat
Nuk gjënden në botë.
Dy bebeza kaldioskopike
Rrotullohen ngado
Të vërtetat zgjojnë,
Frike nga vdekja nuk kane,
Jo.
KUR NUK DO
Sa e rrëndë është,
kur nuk të duan.
Kur hapur është përbuzja,
nënvleftësimi, injorimi,
sa shumë vuan.
Sa i mjerë je,
Kur kupton se në botë,
dhe në atë botë
nuk do njeri.
Zemer bosh
As hasmin mos shih.
VEGLA QORRE
Deget e lisit plak zgjaten,
prekin qiejt e viteve
me furtunat maten.
Ndjekin fluturimin e shqipes,
prehen në syrin e dritës.
Kanë blerim, në zemër gëzim.
Kur sopata e njeriut
pa meshirë godet,
i tëri lis dridhet.
S’kërkon mëshirë.
Sopata harron,
se bishtin ja dha lisi.
Nuk ka kujdes kur prêt,
përtokë hedh lisin.
Bota e sheh
sopatën e vogël vrastare,
që punon si vegël qorre.
Me fajet
strukur qosheve hesht,
kurrë s’kërkon falje.
KUSH THA
Kush tha se nuk jemi njësoj,
kush tha se ti je brilante
Ne jemi mbrujtur
nga e njëjta argjilë
Nga i njëjti pocier
Nga të njëjtat duar
Kush na fut në ngasje?
PA KTHIM PRAPA
Ishte ecje e gjatë.
U afrova,
por nuk e arrita.
Nje hap
dhe fillonte humnera.
S’me la te shihja,
ate qe desha.
Nje yll me tregoi
rrugen e vertete.
Pa kthim prapa,
vazhdoj ecjen.
ZERAT DALLOHEN
Këtu poshtë
Po xhirohet paradë e moshave
Kanë vënë maska,
Por mund t’i dallosh nga zërat.
Po të ngjitemi lart
Zërat do të jenë njësoj, të butë,
Fytyrën të vrarë nga mosha
s’do ta shohim më.
JULIA GJIKA
SHTATOR/2008 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 2:51 pm | |
| Julia Gjika
Cikel me poezi
ATE KOHE... Ne ishim shumë të varfër, Pse u ndamë? Asgje s’kishim për të ndarë Aq keq, si erdhi ndarja? Nuk e besuam. kaloi pa u vënë re dita e parë Pastaj një muaj, Vite shkuan. Ti s’dhe asnjë shënjë të gjitha shenjat i harrova unë. Mbetëm pa folur, mbetëm të zënë. Të tjerët, gumëzhinin si bletët pas nesh Duke na treguar me gisht U deshën për vdekje Atë kohë TI S”ME LE TE HUMB Shpirt, ti më thua Të pres. Më prêt –shkruan. E dëgjova zërin tend. Nuk jam unë Ndaj s’të përgjigjem. Desha të humb, Syrit tend ti vidhem. Por dashuria Rendi, më kërkoi, më gjeti në shtegun e verbër. Vetminë time e la vetëm. Më tërhoqi S’munda t’i humb, Syrit që më ndjek. Shpirtit që më do me shpirt Ti s’më le të humb! DITA KISH BUZEQESHJEN TENDE Nga thirrja jote u zgjova. Kisha rënë në gjumë të thellë U ngrita, dielli ish ngritur lart, zbardhte dita e re, me buzëqeshjen e fytyrës tënde. Njëmijë fjalë falenderimi të dërgoj Kisha nevojë për zërin tend. SI T’A PRISH KETE HESHTJE? Heshtje e gjatë, Pikëlluese. Në fakt dua të të them shumë. Si t’a prish kete heshtje? Trëndafila dua të të sjell, të dehesh nga aroma, të harrosh, që për asgjë u grindëm. Për pak kohë e menduam. Tani ndehet e gjatë pa kufi, deri kur ?
DASHURINE TENDE MOS HUMB ! Eshtë mundur shpirti, në dyluftim me fyerjen. Nga lotët e ftohtë është lagur, Dridhet si purtekë, në një qosh i vetmuar. Ngashëren pa frymë, me zë të shuar. Lutja ri zgjuar. Falmë o Zot! Të gjitha shkojnë e vijnë. Vec dashurinë tënde mos humb! SA KOHE JEMI NEN DIELL Eja, këtu ka vënd për të gjithë. Mer një cadër, ose një peshqir. Nuk numurohen kokrrizat e rërës, flladi dhe valët. Dielli i bën të shkëlqejnë njësoj. Njësoj i kemi në trup, rrezet e diellit, xhevahirë. na puthin , puthin , pa ngopje, na zbukurojne. Mos lërë të të grryejë frika, mik Sa kohë jemi nën diell. Hija është larg, nën palma prêt, pika qetësie derdh, por, ne nuk e duam tani. Gusht/2008 JULIA GJIKA | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 2:52 pm | |
| Julia Gjika
“FOLE E ZOGUT” NE PEKIN
“Fole zogu” gjigande, brilante. Cudite botën, kur derën hape. Mijra krahë, mijra mendje, miresevini i thanë globit me buzëqeshje zemre. Sikur këto duar, të panumurta të njerëzimit, pëllumba të lëshonin drejt qiellit, sikur krahët e planetit trëndafila të rritin dhe të mbajnë balancën e vështirë të drejtpeshimit, si në trarin e ekuilibrit Medalioni më i cmuar do t’i shkonte gjoksit të Paqes. Le të mos kish asgjë kjo botë, vec Paqe! Pak më parë se “Foleja e Zogut” celi derën Një luftë e re filloi, mbi glob, e egër. Njeri, mos rend pas Adamit. Kënaqu me c’ke në duar sot dhe falendero të madhin Zot!.. Do të mjaftonin retë, Lotët e botës të mblidhnin. Pastaj të shkarkojnë gëzimin . Me brohoritje të këndojnë Zemrat. Per paqen e perbotshme kampine mbi kampione Gusht 11 , 2008 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Julia Gjika
STUHIA
Nuk duket këmbë zogu, janë strukur në fole. S’dëgjohet asnjë zhurmë, bota sikur fle. Një erë e lehtë fryn, pastaj mërmëritje gjethesh, së largu fërshëllima, dëgjohen kërcitje degësh. Në qiell shkrepëtima, gjëmimet të shurdhojnë. Errësohet dita, nxihet. Stuhia ja fillon. Cdo gjë që gjen përpara, e shkul e flak e hedh. Degët më të dobta, i thyen i bën përshesh. E lodhur, pa marrë frymë, kur sheh cdo gjë përdhe, tërhiqet duke lënë, qetesi që të gënjen. Me lotë curg, qan qielli, derdh shiun papushim. C’farë rafshoi stuhia, harron sakaq njeriu. 29 Korrik 2008 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| ulia Gjika
TE NGUJUAR
Duhet ngritur zeri. duhen bashkuar zerat Per te ngujuarit, Ne veri te vendit tone. per shkak te gjakmarrjes. Edhe pse bie ne vesh te shurdher. Diku do te degjohet zeri. Per ata, qe me ankth presin pas xhamit. Ne prite, pertej xhamit gjakmarresit. Mbremjet gelltitin lotet e grave Dhe friken e femijve, Qe pergjojne, me koken mbeshtetur parvazit Me henen, ndajne kupen e dhimbjes. Mengjeset te zymta gdhihen. Ata, kane humbur kalendaret Nuk dine c’muaj hyri U duket vehtja pa emer Jetojne, pa jete. Trimeria than lote Nuk derdh lumenj gjaku. Te Falim gjakun! Korrik 2008 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 2:53 pm | |
| Julia Gjika
AH!
Kujtimin e një dite e thërras. Era e oqeanit e shtyn larg edhe më larg, Përtej ujrave, nën një qiell gri, ku s’kishte diell, Vetëm një palë sy. Shpirti më pikonte lotë. Një lamtumirë më ndjek, si pulëbardhë Më pyet: -Sa larg është rrezja e mëngjezit? më thotë,:-Mos shiko pas, si gruaja e Lotit, mos qaj kujtimin e ditës, që pas mbeti. Mbi ujra ahet po vrapojnë Shkojnë drejt një bregu, ku thërmohet dhimbja. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. | |
| |
| | | | T'i njohim krijuesit tanë. | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |