|
| T'i njohim krijuesit tanë. | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Mehmetali Rexhepi Sat Oct 18, 2008 11:59 pm | |
| Adem DEMAÇIT
jeta i ka rasat e veta të lakimit gramatikë kabinetesh hedhur përdorimit
*** ngre karantinë për shëmtinë mbyll para hapet prapa mbyll e çmbyll mbyll një dy ose katër gjashtë në variacione shtatëqindeshtatë
*** nuk hapet dera e bukurisë me therra *** mes vashës Shëmti e tjetrës Bukuri urën e ëndrrës gand ding dang ding dang ding dang e rrënoi tingëllima e lavjerrësit tënd
*** ia lexoj relievin e përplasjeve të motit nuk e ngazëlloi ndërrimi i gëzofit reuma me saktësi i parashikoi shi
*** a shpif burri i mbështetur për muri
*** nuk ia luhat dot drejtpeshimin ecja lartësive me kokë në tokë
*** sheh e nuk fiket shikimi i tij tej mjegullnajës sonë *** por Ai sheh edhe pse në çdo labirint i fiket nga një dritë
*** më kot petkat i ndërron do të të zhvesh kameleon
*** gjithandej shkrepa gjithkëndej dykëmbësh zvarranikë qelbanikë çalamanë helmosur gjembosur një shteg tjetër i zgjebosur e sytë shikimbari mbanë ia dalin
*** këneta e thepa edhe kobra një vijëze gurre bie a s’bie prush mënie mbi kokë saçi asaj udhe Adem Demaçi
*** thuaj e mos shuaj si të dogj tambli yt e po i fryn kosit të huaj *** shkrij e shkrij gëlqere mllefi e zbardho mure të zeza qyteti
*** arkitekt trekëmbëshash për djajtë e satirës
*** me parë se ti do ta venë ty në fyt lakun e fatin nënshkruar nga djaj kamufluar në engjëj paqësorë
*** Mirko Gashi e Shefik Shkodra ftojnë për dolli dehuni dehuni o të mëshiruar gënjeshtrën për ta cullakuar
*** gjithsesi peng veshjen atë stoli kameleoni assesi peng dehjen atë vorbull të dhembjes
GJILAN, shtator 2007 | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Irma Kurti Sun Oct 19, 2008 12:12 am | |
| Mëkat
Nuk pipëtin asgjë, s’dëgjohet një hap, gjithçka ka ngrirë dhe mbrëmja hesht. Zërat janë mekur, fryn paksa një fllad një dorë e çrregullt ka shpërndarë retë.
Gishtat e dikujt më mpleksen në flokë, dy buzë më prekin, më puthin me afsh. Unë mes dilemash e hutuar vështroj hënën në qiell, si një sy të stërmadh...
S’dua të mendoj të nesërmen,asgjë e lumtur pëshpëris në krahët e dikujt. Është mëkat mos ta shijosh këtë natë dhe pasionin mos jetosh gjer në fund! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:13 am | |
| Irma Kurti
I lodhur nga yjet
Ti s’i dëshifroje vështrimet e mia, s’mund të doje askënd veç vetes. Në unin tënd prej njeriu të bukur s’kishte vënd për asnjeri tjetër.
Ti synoje pareshtur maja të larta, vajza të reja, të bukura sa s’ka. Sigurisht, me veten tënde pyesje Si ngece tek unë padashur, vallë?
S’di si të ngjaja në tymin e duhanit. Me siguri e mjegullt, pa asnjë vlerë. Fjollat më mbulonin çdo çast fytyrën, Për ty e padukshme isha ngaherë.
Ti ishe i forti dhe unë e dobëta, flisja, emocioni s’më linte të qetë, pasionin mundohesha ta fshihja siç shuhet zjarri që gjithçka djeg.
Atëherë m’u desh të shkelja veten, Mbushur plot me boshllëkun tënd. Ika prej teje, ti mbete i dashuruar me femrat-fantazma në internet.
Ditët rodhën,ti u ktheve tek unë I penduar,konfuz, jo si më parë Më dërgon ftesa, përgjërohesh të rinisim çka përgjysëm lamë.
Pasionit tim i ka mbetur veç hiri, s’kam shtysë të hedh dhe një hap. Unë jam e forta.Nga kërkimi i yjeve je lodhur tashmë, vetmia po të plak. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:13 am | |
| Irma Kurti
Poezi nga libri "Puthja e fundit''
puthja e fundit
Ti nuk do që t’na braktisësh,
në sytë e tu rrjedh një lot.
Ke dashuri pafund për jetën,
por midis nesh s’të mbajmë dot!
Po ikën, po shuhesh ngadalë,
gjithë lutjet e mia shkuan kot!
Zoti po të rrëmben prej nesh,
nuk kam më kujt t’i besoj.
Ky lotth, që ta fshij me dorë
përpara se të mbërrish atje,
mban gjithë dashurinë tënde
për ne të tria, vetëm për ne.
“Nënë, shpirt!”, pëshpëritim,
por ti po tretesh ngadalë.
S’çel dot as sytë, s’na dëgjon,
dhe kjo është hera e parë...
Veç buzët e tua në një puthje
i mbledh kur të vijmë pranë.
Sa ndjenjë ke brenda teje,
as vdekja s’mundet ta marrë!
Puthja më e ngrohtë, e pafaj,
ndonëse po largohesh nga ne.
E fundit... kujtim i dridhshëm
përpara se të mbërrish atje.
Zëra të largët të thërrasin,
vetëm hijet të presin tani...
Po ikën, askush s’të mban dot
dhe shpirti im bashkë me ty!
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:14 am | |
| Irma Kurti
Poezi nga libri "Puthja e fundit''Besoja te mrekullitë
Dhe kur trupi yt ishte i ftohtë,
kur duart ishin mbledhur kryq,
kur buzëqeshja jote kish ngrirë,
unë ende besoja në mrekullitë.
S’të kisha parë kurrë të heshtur,
çliruar nga shqetësimet për ne.
Pa lëvizur, buzëqeshja e paqtë
në fytyrën e bukur zinte vend.
Të prekja, të puthja mijëra herë,
dilja pak dhe kthehesha sërish.
Ti, rrethuar nga kurorat me lule,
e pavdekshme ngjaje, si perëndi...
Ato çaste mendoja se, papritur
do ngriheshe dhe: “E gjitha kjo, -
do t’na thoshe duke buzëqeshur, -
s’ishte gjë tjetër veç një lojë!”.
Dhe kur trupi yt ishte i ftohtë,
kur duart ishin mbledhur kryq,
kur buzëqeshja jote kish ngrirë,
unë ende besoja në mrekullitë.
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Një fije jete
Dallgët e zemëruara përplasen në breg,
shndërrohen në hiç - shkumë të bardhë.
Unë flas me heshtjen. Plot muaj që pres,
asnjë sinjal prej teje jo, nuk kam marrë.
Asnjë zë, pëshpërimë, prekje apo puthje,
megjithëse jam vënë e tëra në përgjim.
Kërkoj gjithandej me sytë nga qielli, ajri
çdo gjë është një boshllëk pa mbarim...
Nëse shpirti yt nga trupi do t’ishte ndarë,
nëse një fije jete do t’kishte atje përtej,
Nënë, ti që na deshe sa e gjithë bota,
një çast të vetëm do t’vije midis nesh!
| |
| | | Orfe@ V.I.P
| Doja të t’thosha
Doja të t’thosha: “Atë ditë ishe
siç të kisha njohur në jetë.
Largimi yt - mbushur dhimbje,
Ti - e bukur, e qeshur e qetë!”
Doja të t’thosha se, tani që s’je,
ma kanë shkëputur forcërisht
dëshirën për të jetuar, për t’prekur
ëndrrat thellë në shpirtit tim.
Doja të t’besoja një sekret:
ndihem xheloze, çuditërisht,
për të gjithë ata që jetojnë
shumë, shumë më tepër se ti!
Doja të t’tregoja biseda të vogla,
pasiguri që fshihen ende tek unë.
Që kur ike, asgjë s’ka ndryshuar,
zhgënjimet e mia s’kanë fund!
Por ti je larg, je shumë thellë,
zëri im nuk mbërrin dot tek ti.
Në botën e paqtë ku tani jeton,
thërrmohen tingull, zë e dritë.
Doja të t’thosha... | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:15 am | |
| Irma Kurti
Pa dashur
Ne xhamin e dritares, qielli pikat e shiut i perplas me force ato rrjedhin me trishtim: qetesine e dhomes s'e perzene dot
Me kot pres qe telefoni ta thyej heshtjen e tij i afrohem prane, ngre receptorin asgje s'merr fryme, ka ngrire
Kot beme fjale, them me vete sa kohe kemi larg, se mbaj mend... Mbi xham s'po degjoj me trokitje shiu vertet pushoi, apo une... Pa dashur formova numrin tend! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:16 am | |
| rma Kurti
Pendimi
Matem te flas e para po s'prapsem serish Ne buze me rri heshtja ne mendje nje pendim
Kush faj ka nga te dy kete tani se di veç ndjej se kokeulur ecim une edhe ti! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:16 am | |
| Irma Kurti
Ik larg
Kujtimet tona do ti ruaj si gje te cmuar me vlere neteve te gjata me dike tjeter ato askush nuk do ti preke
Kam endrrat qe thurem bashke Data, si harroj tere jeten se ti me deshe aq shume dhe me trajtove si femer
Ik larg mos mendo kthimin asgje nuk humb je ketu me mua derisa ne paqe te mbyll syte vetem ty do te te dua!!! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:17 am | |
| Irma Kurti
Nen flaken e zbehte te qiririt
Nen flaken e zbehte te qiririt e heshtur qendroj e trishtuar ne mure hija e trupit tim leviz e shumfishuar
Me shfaqet fytyra jote e qeshur mbushur miresi dhoma ime ku te merret fryma merr drite celet tani
Trupi im nuk eshte me nje hije zgjohet theret emrin tend digjem nen prekjen tende dhe flas blebezoj pa mend
Nen driten e zbehte te qiririt sa ore do te shtyj se di ne kete dimer te merzitshem E VETMJA DRITE JE TI. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:17 am | |
| Irma Kurti
Ate dite shpresoj te mos jem!!!
Nje dite ti s'do te jesh me xheloz s'do me pyesesh pse u vonova aq shume kur te vij rrotull neper shtepi s'do me ndjekesh me veshtrim si dikur
Nuk do te zeri gjumi me emrin tim nuk do te zgjohesh nga endrra per mua s;do te jem me pjese e jotja s'do shqiptosh me fjalen "TE DUA"
S'do te me mbash me brenda teje do te grindesh shpesh oh sa shpesh dhe un do lodhem, do thyhem, tretem e per veten time do te me vije keq
Ate dite shpresoj te mos jem me te pakten do te kete mbetur emri im dhe ti do te me sjellesh ne mendje si nje copez endrre, si kujtim. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:18 am | |
| Irma Kurti
Dua te jetoj, Te vdes me ty
Dua te jetoj, qe te vdes me ty e mbeshtjelle me dashurine tende te veshtrohemi gjersa te fiket drita dhe njeri-tjetrin te kemi ne mendje
Te largohemi nga kjo bote pa u ndjere te munduar prej jetes, te lodhur me pak trishtim: nga ndjenja per njeri-tjetrin, ende te pangopur
Te betohemi se do te jemi bashke ne naten e erret dhe pa drite ku s'do flasim, s'do te ndjejme me ne gjithesine qe te ngjall vec frike
Dua te jetoj qe te vdes me ty mbeshtjelle me dashurine tende. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:18 am | |
| Irma Kurti
S'mundem te them: "mjaft"
Ti kerkon te me vrasesh me kujtime dhe e ben natyrshem, pa meshire perdor te shkuaren tone si kurth per t'me patur perseri.
Me sheh sesi vuaj brenda vetes syte me mbushen ngadale me lot mundohem te fsheh duart qe dridhen por nuk ja dal dot
Ti me njef mire, jam e trishtuar thyhem, mbyllem brenda vetes por vazhdon, vazhdon t'me lodhesh me veshtrimin e ftohte e theres
Me permend data e udhetime un s'mundem te te them: "MJAFT" se thjesht me pelqen t'i degjoj dhe pse te veshtire e kam
Kerkon te me vrasesh me kujtim | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:19 am | |
| Irma Kurti
S’te kam dashur kaq shume!
Sonte ti fle prane meje Kurre s’te kam dashur kaq shume Ne endrren time te trazuar A thua jam dhe une?
Shpesh te kam merzitur Me ty jam grindur kot se koti Por me ke dashur, njohja me ty Si nje dhurate e Zotit
Pyes veten kete nate Tek veshtroj tiparet e tua: “pa prekjen, puthjen tende c’kuptim do kish jeta per mua”?
Sa veshtire per te te gjetur Ne kete bote te eger pafund Tani qe te kam prane Ndjej frike, s’dua te te humb
Sonte ti fle prane meje S’te kam dashur kurre kaq shume! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:22 am | |
| Aferdita Isufi
Casti
Brenga ka zene shtratin ne nje gjume letargjik trishtimi ka hedhur pluhurin mbi ne, Heshtja eshte futur deri ne skutat pa fryme Gezimi ne fijet e shkrepseve luahatet para fytyrave tona te pluhurosura, Lumturia ka mbetur mbi lule, peme, zogj, ajo fluturon mbi koka. Pa u ndotur nder ne | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:23 am | |
| Aferdita Isufi
Rrefim
Une jam nata e zeze me drita te vogla shumengjyreshe. Jam qenia e shperndare ne miliona, pa percaktim Jam kaosi ne kopeshtin tend. Jam perbindeshi i kohes shpirtcjerre. Une jam vjedhesi i diellit tend Jam kurora me ferra, jam litari, injoranca ne kamxhik. Jam faji i ikjes, jam djalli me shtate brire jam klithja e cmendur ne qenien tende. Jam varrmihesi i lindjeve te tua. Une jam gabimi. UNE jam dhimbja jote, ZOT | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:31 am | |
| Shaban Cakolli
Cikël poetik
DARDANË
Diteve me diell Neteve me hene nga nje lot ne bebez Per mallin tend.
Per ujin e gurrave te Dardanes me te embel se gjiri i nenes.
Te dua Toke Dardane Ç´me vyan jeta pa pranine tende? Prane teje te prehem nder varre me mbane shpresa Per Ringjalleje. MESAZH
Pini ujë të freskët në krojet e Lirisë Asnjëherë moslini pas dore Vitete Rinisë.
Mos lakmoni dyer te fatit Metropoleve të mëdha Ato për ne nuk janë fate po sjellin hata! SA TË DUA KOSOVË Sa të dua Kosovë edhe pse na ndanë kjo largësi sikur të bëhesha Shqiponjë në çerdhe tjetër s´isha hy.
Je për mua vend i dashur tjetër në botë nuk kam pëlqyar nën një shkurre,isha përplasur shpirtin tim për të ushqyar.
Foleja ime,larg mendje mos me qit ne çerdhen tënde,mungon zogu yt Nuk të harroi,po të përbehem më ndriço shtegun,që të mund të kthehem.
DALLGËT
Duke u përplasur nëpër dallgë dallgët më hodhën shumë larg tani lëngoj e bredh askush pranë s´më merr mbrëmje dhe mëngjez rrugëtoi pa adresë me mall ndejash shqiptarësh rroj me itakën e fjalës. PORTË E LARTË
Në pamje dukesh mis Në brendi ke strofuj gjarpërinjsh Të pa kulmëve ju bënë strehë përditë ngapak i bre Më kot u jep bukë dhe ujë si duhen më askuj!
Athua: Çka fituam vallë? Ikëm nga vdekjet hymë në varr të gjallë!.... | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:32 am | |
| Qerim Zogaj
Toka ime
Toka ime më ikën Si balon shumë ngjyrësh në erë
Pas e ndjekin fëmijët Pas e ndjekin fluturat
E merr edhe një ngjyrë tjetër Nga buzët e etjes fashatare.
Mbi kokë e ka kurorën Diellin e coptuar në krahrorë Këmbët të mbetura në ajër
Toka ime që ikën e vjen Si baloni në erë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:33 am | |
| Qerim Zogaj
Unë vij
Unë vij prej hije malesh Nga ëndërra bjeshkësh Unë vij prej thellësishë pa emër
Më ka rënë të pushoj në buzëqeshje Më ka rënë të pushoj ndonjëherë në shikim
Unë vij prej heshtje motesh Nga perëndim stinësh Unë vij thjeshtë Krejt thjeshtë
Më bëhet Sikur ti më thoshe Eja | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 12:35 am | |
| Qerim Zogaj
S’ është ndryshe
Kohëra të ndryshme kam kaluar Përjetime vitesh pa fund Të lumtura apo të hidhura Ashtu si ishin, të gjitha Me shami të kuqe I kam lidhur kurorë
Aty diku në një qoshe i ke të gjitha Kur të duash shpalosi Do ta gjesh vetëveten tënde
Pastaj do të kuptosh Se njeriu njeriun Nuk mund ta ketë më shumë | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 5:44 pm | |
| C i k ë l p o e z i sh
Unë jam në skenë
Autor: Afrim Morina
Kërkuat
Të tillë jeni
Kërkuat mbinjeriun
Për njeriun
As që keni qar kokën
Mbinjeriun ua krijuam
Ju e hyjnizuat
Tash fleni ëndërroni
Mbinjeriu
Do të bëjë mrekullia
Vetëm do të vë firma
Firma
Firmë
Firma
Firma
Firmat
Firmohet
Firmoj
Firmova
Vetën
T i m e
Ua
Ua korrik
Ua shtator
Ua maj
Fleni rehat
Ju lajmëroj
Kur duhet të bërtisni
Ua
Ua shtator
Tash heshtni
Unë jam në skenë
Mos mbrehni dhëmbët
Ua nuk ka
Për nëntor
Ka kërrname
Rri urtë
Kur ma bënë me gisht
Ta mbylli
D r i t a r e n
Kur e ngrit zërin
Kundër meje
Ta ndali
A t e
Kur me pendë
Më kritikon
Nuk lë të ndyhet
L e t r a
Rri urtë
Unë jam në skenë
Nuk isha
Ante
Nuk isha
Promethe
Aq më pak
Çfarë kërkoni
Nga unë
Unë jam zoti vet
Jo
Kërkoni të luaj
Skënderbeun
Jo
Kërkoni të luaj
Garibaldian
Jo jo
Kërkoni të luaj
Ismail Qemalin
Jo jo jo
Luaj rrolin
Episodik
Që më dha
R e g j i s o r i
Kur
Kur më lëvdojnë
Të tjerët
Krenohem
Kur lëvdoj
Veten
Kaloj në ekstazë
Të
Të ecës kalldrëmeve
Nuk do të thotë se
Ke trasuar rrugën
Të ulësh në kolltuk
Nuk do të thotë se
Ke siguruar karrierë
Të pastrohesh në banje
Nuk do të thotë se ke
Pastruar ndërgjegjen
Të flesh në ndërresa të pastra
Nuk do të thotë se
Ke ruajtur pastërtinë
Të kesh pamje njeriu
Nuk do të thotë se
Je n j e r i
Tetor 1996, Prishtinë | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 5:45 pm | |
| NJË JETË PËR NJË IDEAL (Elegji për Shaban Polluzhën) Nga Kasam Shaqirvela Jetën, gjithmonë e kemi mbajtur në trastë edhe bukën bashkë me kripën në janxhik1 hudhur mbi shpinë e lidhur me besën bast gjithmonë i dham’ lirë, si për mik e armik ?! Maleve të Drenicës kalonim janar-shkurtin-’45, në gjamë?! ditën, e hanim veten bashkë me diellin shpellave?! natën, e matnim Atdheun e Vogël, me pëllëmbë, për pëllëmbë! ia numronim varret edhe yjet, me shpresën se mbesëm2. derisa nuk ndodhi tradhëtia, që disa herë na përsëritet që nuk po ndalet, por shtohet, shtohet e bile rritet ?! *** Atdheu gjithmonë kërkon therorë; flijohen gjeneratat për tokë e popull që as shitet e as blehet, sepse ka Shabana, që lindi nëna luana, sa e sa tjerë 1 Strajcë lëkure 2 mbetemi që s’harohen, atyre fama u rri zgjuar përmbi kokë. Kurorë për dëshmorë ! Për ty Drenicë, edhe sot s’po më ndalen lotët, dua me t’qa ! me u zhgërry n’vaj, me e qetësu shpirtin e vram, ah!-me e shpërla! të shumta janë masakrat që mbi ty t’i kanë ba3, kush pra? bastardhët e kuq, si tufa hienash tu turrën n’hata ?! në gjak t’kuq e t’zi, të kanë ngjyer dhe të kan’ la4 të kanë fyer, të kan’ lyer, të kanë sha edhe të kan’vra ?! e ti s’lëshove za, se s’lëshove za dhe as ke qa, por ke ba sevda ! vdekjen me sy hapur e ke pa?! Nuk je gjunjëzue ! por ke këndue! Nuk je tremb se ke luftue me u çlirue...?! e gjithë kët’ ta kanë ba për me t’shpërngul ? që farën tënde me ta zhbë a me ta shkul nga vendi yt, ul e përul? në vendin tand, një farë dreqi me e pru këtu për me e ngul ?! se kush tjetër kish me e ba, përveç sllavit tralala, hordhitë çetnike të sojit karpatian, që i thirrim shkja pollën UDBA , OZNA e do Brigada t’kuqe-Komitete që i sollën Kosovës, shum’ të zeza; kijamete ?! *** E!-ti Shaban, tribun i vegjëlisë së Shqiptarisë ! s’e njohe kurrë më parë rrenën dhe tradhëtinë çiltërisht kape pushkën me shokët e idealit për t’ia sjellë vendit të shtrenjtën Lirinë As pesha e viteve, as dimri me acar s’ta ngriu gjakun tënd në vlim, për çlirim ! por fjala e dhënë, i rrejshmi premtim ?! që laro shqiptarët ta dhanë n’Pazar 3 bërë 4 larë ta këputi shpirtin, kur n’besë të prenë po ato, që në shqipen tënde të thirrën n’takim natën e errët ta zunë rrugën me rrenë të rrethuan shpirtshiturit, me një arsyetim ! mbrojtjen e Kosovës, ta quajtën dezertim….?! Ne qemë vrarë, prerë dhe plaçkitur edhe më parë, kur nuk qe lufta e dytë vendi ishte djegur, kallur e zhuritur nga luftërat Ballkanike që na patën mbytë?! *** Por, kjo tani, më e rënda na doli, se brenda vetë neve, dreqi i kuq, dreqër të zi polli e ti ranë vëllai-vëllait; ballistë e partizanë njërët, plisin e bardhë mbështjellur me flamur tjerët, yllin e kuq pesëcepësh ngjitur në ballë nuk u vranë të tjerë përveçse shqiptarë ?! nga plane sllave me qëllime të caktuara në kuzhinat ruse, bukur mirë të gatuara e me do mëlmesa-Bylmeza vendi, të ftilluara ?! *** Ah!- mendjeletët, shqiptarët medet ?! i besuan mobilizimit të shpikur nga sllavi njërët ia mësyjnë Pazarit, tjerët në Fushë të Sremit pa burra e lanë tërë vendin e vet ?! ata që su pajtuan dhe nuk i kapi kalemi u derdhën maleve, shkrepave luftuan tjerët ndër burgje i masakruan i mbytën ! nëpër puse e gropa, si t’ishin kafshë i qitën...!? *** Ti Drenicë, moj Zonja Plakë Ato ditë janari ’45, me acar Ti e tëra po digjeshe flakë Se s’pranoshe me t’qitë n’pazar Tu dhims kulla me plis të bardhë Ajo kullë aty në Rezallë Qi i ndejti armikut ballë për ballë Ç’kuptim të djeshëm mba ? E ç’simbol të sotëm ka ? Një kullë në Rezallë të Drenicës Emblemë e qëndresës dhe sakrificës ! Tetovë, 9 prill, 2008 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 5:48 pm | |
|
- Cikël poezish
VDEKJEN S’TA KAM BORXH Sabahate Byci Sabahate Byci, poete nga Gjakova tash e sa vite jeton dhe punon në Gjermani. Si duket kjo ka lënë gjurmë edhe në poezi. Kur lexohen vargjet e poezive të Sabahate Bycit ndjehet atmosfera e mërgimit. Duket se aty frymon jeta e ngjeshur me një figuracion të dendur poetik. Kjo poete ka filluar të shkruaj vargje në vitet e paraluftës në Kosovë, por tash duket se shprehet më lirshëm dhe më ndjeshëm. Kjo ndjeshmëri është simbol i përvojës jetësore të autores larg vendlindjes, miqve, prindërve dhe kujtimeve të saj. Kjo shihet edhe në këto vargje që po i botojmë këtu.
HËNA NUK ËSHTË JETIME Zë i bilbilit më ngazëllen Kur këndon këngën e tij Mendjen time ma rrëmben Ma sjell mallin për shtëpi Për kurbet kurrë s´do të këndoj S’do të këndoj shumë e as pak S’do të thuri vargje e as poezi Se nga syri do të më rrjedh gjak Ah tash nëna në terr vajton Edhe pse dielli si këtu ndriçon Natën pse hëna rri në mendime Pse ka ngelur vetëm duket si jetime? Unë me zemër plot thërras Dhe ia zgjas dorën hënës Për mallin e të gjithëve pëlcas Me shkrumbin e nënës!
KURORË PRANVERE Edhe kësaj pranvere Ia kishin grisur fustanin Kishin dashtë t’ia shthurin kurorën I kishin pasë thënë të vijë vetëm- Por ajo prapëseprapë Erdhi me shqiponjën nuse Me kurorë pranvere
KUR SHQIPTARI MBËSHTETET PËR MURI Kur shqiptari mbështetet për muri Do të tregojë se si u fitua flamuri Flamuri kuq e zi i Skënderbeut I Gjergj Kastriotit -birit të dheut Birit të dheut të gjithë shqiptarisë Nënës së shqiptarëve Ilirisë-Shqipërisë
SEPSE Të dua sepse nuk e di pse Të dua sepse nuk e di për çka Të dua sepse dora e jote mbi Toraksin tim është dora ime
MOLLA QË HËNGRE Mollën që e hëngre Ishte e kuqe E kafshove E hodhe Në shportën e mbeturinave Mbase gabove Farat i kishte origjinale Si të atyre Nga Naissi Mirë nuk bëre hiç Që e kafshove Dhe u ndave Duke e lënë të lënduar
ATENTAT Dielli nuk duron t'i bëhet atentat Qelizat nuk durojnë të gënjehen Bashkimi nuk duron respekt ndarjen Hëna nuk duron t'i vjedhin syzat Ajo nuk është e verbër
MË KE TRADHTUAR Më ke tradhtuar në emër të shkrimit Në emër të figurave më ke tradhtuar Kurrë nuk do të zë vend Fjala e jote poetike Pena e jote nuk ka për të shkruar më poezi Stuhitë e lakmisë e të tradhtisë E kanë fundosur në thellësitë e oqeanit Do të të mallkojë fjala e shkruar Edhe figurat e saj përjetë
BUKURIA E DITËS Hëna u përshëndet me terrin e natës Dhe diellit ia fali dashurinë Për t'ia shtuar hijeshinë Bukurinë e madhështinë ditës Sot kur malli si kurrë më parë Shpirtin ma ka kapluar Nga fole e gjoksit tënd Kosova ime E puthi çdo ditë të re
HËNËS I TREGOJ Dielli shkatërroi një grumbull Të reve të zeza skëterrë Dhe qiti syrin e tij rreze Ma fali mëngjesin Lotin ma teri në strehë Që shiu mos t’ ma lagë qerpikun Edhe hënës do t’i tregoj Se m’u bë zemra mal
DESHA TË SHKRUAJ POEZI Desha të ta shkruaj një poezi Desha të t’i shkruaj vetëm dy fjalë Desha të jem pranë teje aty përbri Në mos mundesha në faqe Të të puth në ballë
BUZË RRUGËS Buzë rrugës së pakthim Thitha pikën e vesës së mëngjesit Dhe e gjora nuk e dita Se lagështia e pabesë Shpirtin ma thau Tradhtia ishe ti Randevu nuk bëhet me Luciferin! Pakthimi s’ka kthim Në pakthim
VDEKJEN NUK TA KAM BORXH Mos u fsheh pas diellit kot Sepse të sheh hëna Pas hënës s’mund të fshihesh Sepse të shoh unë me yjet Gjithësia s’është vetëm e jotja Ajo do gjithnjë lindje te reja Vdekjen nuk ta kam borxh Mbase këtë e ke kuptuar
NË ZEMËR TË KAM Në zemër të kam Edhe në shpirt Diellin në ty e putha Drejtpërdrejt pa lajka Pa rroba klounësh Pa lëkurë të humbjes virgjër Vetëm ty të kam Edhe në zemër Edhe në shpirt
MASHTRIMET E NARCISIT Në lagështinë e vetgjelbërimit Lotueset i hetojnë mashtrimet e Narcisit Mëkat për bukurinë që humbet pas kolapsit Për hyrjen e vetvetes në qejf Mbi bebëzën e syrit shterp Mëkat për nënën mëkat për babanë Që gëzimet e klithjes së parë foshnjore Ia falin djalit Grimcat e pasqyrës të mbledhura grumbull Reflekse portretesh për bukurinë thurin- Ato kanë vetëm tri ditë jetë Kështu thanë të parët!!!
VENDI BOSH NË SOFËR Një gur Një bjeshkë Një mall Përtej malesh Dielli qet syrin Zemra qanë Ika që të kthehem Por s’u ktheva ende Sepse ika nga vetvetja Nënë më falë Për vendin Bosh në sofër Godonë kurrë Nuk e kam dashur
KRENARIA E KUKËSIT Më lejove diellin ta puthi shqip Për herë të parë shpirtërisht Ia theve qafën mallit E hodhe për një çast në greminë Edhe kurbetit skeletin ia thërrmove! Me krenarinë e bujarinë Tënde Për mallin e shpëtimin tim
| |
| | | shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Sun Oct 19, 2008 5:58 pm | |
| znj.biligoa,më duhet të ju përgëzoi për punën që po bëni.Njohëja me krijuesit tanë është një thesar në veti që sillni ju në këtë forum,ndryshe shkathësia e juaj në punë është shumë e lakmueshme,ju lumtë për këtë që bëni. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. | |
| |
| | | | T'i njohim krijuesit tanë. | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |