|
| T'i njohim krijuesit tanë. | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Thu Oct 23, 2008 3:01 pm | |
| SOKOL ZEKAJVERA FANTASTIKE
Zera dallendyshesh qershori neper strehe, Prizma magjike, si tingujt blu te delfinve! E bardha e gushes, push i lehte jastekesh Per anderra femije qe qiejve vene e vijne
Ne gjume e ne zgjim. Zemrat si bar e lule U kendellen ne shend shirash Shengjergji. I deshe dallendyshet asaj vere, s'e di pse, Shume, per cudi, e i quaje delfine te vegjel.
Hyre nder varreza si nje gjeth, une mbeta Hijes se nje peme frike qe ate cast mu rrit Befas ne zemer. Ne gropa joshjesh te qeta Ti mundet te harroheshe, si Liza te cudirat.
Varrezat jane prape aty midis dy perrojesh. E blerta e dardhave sapo pikzoi te verdhen. Gjarperi hedh valle me kosen nder terfoja Dhe gruas i falis gjoksi si nga kalleza elbi.
Keshtu e ka fusha. Shoh nje plug, ndihem I plote nder mendime te thjeshta e te imta Si lame me grure, si peme me fruta, them Per cilesine e vetedijes, dicka qe nuk e dija.
Vapa fishkellen si farke. Mora uje dhe diell. Hijes mendova per Danten. Kuajt kullosin. Shtepine e kam kodres me dritare ne qiell. Dritarja, e mbramja e mundesive qe sosin!
Nje lagcine shi e ndryshoi boten, si panair Prekur cudie ne nje anije naten mes detit. Perjetesia vjen afer nesh, dhe ka nje fytyre Ku ndihemi pa peshe si avuj lulesh qiellit.
Shiu i liroi pa cmim aromat e tokes. Ky yll Sa e trazoi ujin qe flinte si gjeth n'shuplake! Dhe qokthi, jehona jo zeri, n'vete na mbyll Pafundsisht; celsin ne pus te heshtjes e flak.
Neteve qielli me ngjan si nje pallat kristali Me kollona drite qe une i prek pa medyshje Dhe ti tek hyn e del atje, jep e merr sinjale Me zoterinj delfine, zonjusha dallendyshe.
Pashe n'anderr prej shpuze nje koder n'ere. Plaku zhelan nje shoshe sa kutiza e rubinit Me dha, me tha: ndaji keto, c' jane perzjere, Vegimin e s' bukures nga shkelqimi i krimit!
Dhe une anderrova dikur shkelqime, frone, Jo t'florinjte, prej natyre, dicka si maje lisi Me diell lare; se arti si harmonia superiore E gjerave, nuk ka dhune por begati shpirti
E mendimi. I ngjita terthoret e jetes, i bera Pervojat e mia lende gjerash qe me ngrinin Si pata dashur. Por do ore jo se sak me ra Si fazan qe fais farerat n'nje filxhan floriri.
Kalova shperfilles mes gjerash te perditshme Si njeriu turmes tek lyp dike qe dot s'e gjen, Pershkuar nga arti si perdja nga drita e dites Si pema prej eres, si nje kraharor ne rontgen.
Pluhurize paqeje poleni poezie! Vezulluese Dhe eremire klima! Por t'tjere takime pata, Inkandeshente, me poete, magjike edhe pse Balloni i veres me cahej si reja nga shtergata
Tash e pare, se si prej simes dobesi. Larg Mbi faqe t'shuar ujerash horizonti perkulet. Nxin nje varr, oh jo, si varri nxin nje varke. Hapesira me iken. Je hije a dallge a mure?
Bora brinjes sheh ujin si rend, femijet e vet Ne kalushe te kalter. Bie nen rrokullime atje Dhe ngrihem plot plage. Dielli n'ajer godet Me rreze. Jehon L'or de la trompette d'Et*
Nga hija ku rrija t'shihja me frike dhe ankth Si luaje me thika mbi gryke pusi te zi, dhe ti Magji me beje me ajrin tragjik te zerit tend, Po, sa keq, kishe me shume dhunti se zotesi!
Ere poli ndjeva ne krahe pellumbash cative Gjithe veres, dhe e gjitha zgjati te tille cast Sa ende narth; n'ujera dashurie zbrita i lehte Plot ajer prej permbytjes si orizoret ne mars.
Dielli mbeshtetur per mal pak gaz tue pergi, Dy rreze nis, per shelgjet leshuar mbi ujera, Te kthjellta si ironi femije qe sheh me sherri Nje vajze para pasqyres. Zallesh zana zura
Per mike qe mbasi gur me benin, ne nje t're Magji me zgjonin visesh vere. Nuk te shoh. Ku je? Ne c'ranishte te ftohta nate rri ende Ne kerkim ishujsh ne eren e detit mbi mol?
S' mund me te flas me gure perrojesh pa uje, Humba aftesine e te qenit numer ne rradhe. 0 ti qe te desha, o zemra fisnike e kurrkujt, Po rrethohem me det sa ka fjalosje mbi vale!
Dhe ti po del nga vetja per te mbetur kujtim, O vere! Une po shtrihem si puhia nder nete. Dritat prush pertej, vete po ndiej fergellime! A jam une qe fjale ngas, a vet' ishulli therret?
*L'or de la trompette d'Et - Ari i trompetes se veres. (Varg i Malarmese)
KANTIK PER HlJESHlNE E SHlUT
Shushurin cative shiu
Kaq i qete thuajse
Asht heshtja qe vetiu
Po shtrihet shpirt njeriu.
Zbritur prej qielli te ne
Si fryme perjetesie,
Me hap lepuri shkel
Ne zall e ne zabel.
Ne marrim mall magjie;
Ne zemer, dic te trishte
A lote ambelsie?
- Uje qe bie fije-fije
Dhe dridhesh neper drite,
Ku lidhesh pa u keputur
Tek na lemon ndjesite?
- Ne cengela tek yjte
Me rrezen e padukur
Te ftohte e te pabuje,
Te lehte e vegim-bukur
Si syri i pergjumur.
Kreh ajrin si grabuje: Qe nga katet e larta. - Uje qe i bujt gjithkujt Tek rrokullis rruzujt
E pikave te arta Sikur bien prej perit, C'u flet krojeve te narta Dhe lavrave te avullta?
- Me leng e mend kercellin Fushes ku rrit barin, Fushes e liqenit Si pare peshku sermit.
Te shuemit i njom varrin, Me lule i luloj shpirtin Ne lutjen e te gjallit Mbi re e ngre me avullin.
- Me shije t'mire end drithin: Dhe anderren bariut, Me shend shtratin ciftit Me mjalte femijes gishtin.
N'tryezen e terziut Ngjyrat vallen nisin. C'njomesi i sjell njeriut O hije-shi e shiut!
DRITARJA
Boten e veshtron nga dritarja. Mos u deshpero sepse cdonjeri Nga nje dritare e veshtron boten Se bota s'mund te shihet kurrsesi Vec nga nje dritare, te cilen njeriu E mbart me vete kurdo si emrin, Pa u shkeputur, madje enderron T'ua lere te tjereve per te pare. | |
| | | Orfe@ V.I.P
Numri i postimeve : 9104 Age : 114 Vendi : Ne zemer te njerit Profesioni/Hobi : Bum - Bum bum ! Registration date : 26/03/2008
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:38 pm | |
| Anton Çefa (1935 - ... )
MOTIV I HERSHEM SHKODRAN Ka lindur në Shkodër më 1935. Student dhe pedagog i shkëlqyer, studiues dhe krijues i talentuar, por mbi të gjitha njeri i përkryer zgjodhi atë ... më të vështirën, heshtjen me pasojë harresën, fali gjithçka të bukur për të ruajtur më të shtrenjtën: dinjitetin. Në vitet e para pas '90-ës pa ditët e pakta të "ringjalljes", si drejtor i Radio Shkodrës. Aktualisht editor i Federatës Panshqiptare "VATRA" jeton e punon në New York me sytë, mendjen e zemrën nga oqeani e deti ... përtej të cilit ai është ... Eshtë autor i dy librave me poezi, "Dritarja e një britme" dhe "Heshtja ka tingull guri" nga shtëpia botuese Camaj-Pipa 2002 - nga ku janë shkëputur dhe poezitë e mëposhtme.Jehe melodish Në mendimin tim thërrmohet një tingull guri e vorbuj flake ngre në çdo pikël gjaku mandej një mal me dhimbje e jehe melodish ma të lashta se kohë e gurit. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:41 pm | |
| Heshtja ka tingull guri Me buzë të gurta heshtja na i puthi orët e ditët e netët. Një jetë që po dëgjoj meloditë e heshtjes në gojët memece të gurit. Heshtja ka tingull guri, kur fjala bahet gur e koha gur. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Brezit tim Kopetë e ditëve tona shkojnë drejt disa brigjeve të çorodituna të ndjekuna nga lehje qensh. Në bulshitë e atyne lehjeve, të përjarguna eshtnat e së ardhmes sonë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Emblema Po flet? Shshsh, mos fol! Fjala ka flatra e Zeusi s'duron blasfemi. Kanë tringëllim të përjetshëm tridhjetë paret, Juda i ka veshët e gjatë e përgjon ditë e natë. Sot ashtë emblemë e jetës bisku i gjakut, emblemë pesëcepëshe. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:42 pm | |
| Të gjitha rrugët ... Natë me shti gishtat ndër sy, por duhet me i thanë mëngjes, mëngjes me diell, bile. (Oh, sa t'i marrka dielli sytë!) Ecim përpara, me hapin lart, marshojmë, me kangë në gojë, në buzë! S'e dijmë ku shkojmë, por të gjitha rrugët të çojnë atje ... n'greminë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:45 pm | |
| Bregu i dritës Gjiu i shterrun i ditës nuk pikon dritë e hana e hyjzit janë fikë. Në humnerën e universit, toka mundohet të kapet në bregun e dritës. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Humbja e diellit Botës i ka humbë dielli. Prej syve të errun si qeli burgu mertisë ashtë drita. E randë si guri errësina mbi shpatulla të qytetit peshon, mbi kangët e zogjve dhe mbi çdo fije bari e jete. E randë si gur. Kjo natë polare tërkuzë e gjatë, sa do të zgjasë? | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Stinë panairesh Stinë panairesh dehëse, pranverë e delireve që tallaziten në gufim të gjakut ndër dej. Panair tingujsh të blerë kah dridhen në fërgëllim të kalesës, ma të lehtë se drita që feks mbas degëzave të kopshtit. Panair ngjyrash ma të brishta se fjalët e zogjve në endje ylberesh. E aromat, --> | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:46 pm | |
| [quote="biligoa"]Stinë panairesh Stinë panairesh dehëse, pranverë e delireve që tallaziten në gufim të gjakut ndër dej. Panair tingujsh të blerë kah dridhen në fërgëllim të kalesës, ma të lehtë se drita që feks mbas degëzave të kopshtit. Panair ngjyrash ma të brishta se fjalët e zogjve në endje ylberesh. E aromat,oh, panairet e aromave, ma të kandshme se fryma e foshnjeve në djep! Stinë panairesh dehëse, pranverë e delireve!
/quote] | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:46 pm | |
| Çast Në pritje të blerimit damarëve të mendimit rrjedh gjaku i vjeshtës. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:47 pm | |
| Humbja e kujtesës Në pëlhura damarësh të gjetheve të vjeshtës u mplak kujtesa e blerimeve të dikurshme e humbi. Sythat në stinët e ardhshme nuk do të trashigojnë asgja veç dhimbjes së degëve të mardhuna dhe ankthit me thanë nji fjalë të blertë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:47 pm | |
| Hijet e mugta Përhumbet dita, nuk shihen ma format e gjetheve, veç ndihet frushullimi i shpirtnave të tyne që fluturojnë hapsinave të padukshme. Koha zhbahet dikur si dita dhe shpirtnat e sendeve shndërrohen në hije. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:48 pm | |
| Motiv i dikurshëm shkodran Drini i lau kambët Kalasë e dielli, tue u rrëzue mbas Taraboshit, ia fali lulkuqin e fundit të ditës. Puthin aroma lulesh muret e oborreve të randueme nga shermasheku e shtëpitë, të mbetuna në gryka blerimesh, kërrusen nën peshën e lodhjes së mbramjes e të qiellit në perëndim. Krismat e dyerve, që mbyllen njena mbas tjetrës, dhe të gjitha zhurmat tjera shuhen ngadalë në valët e liqenit. Nën nina - nanën e bulkut të natës dremitin rrugët e vetmueme. E Shkodra flen. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 4:48 pm | |
| S'e di mirë ku u takuem S'e di mirë ku u takuem, në zemren tande a timen? s'e di mirë. Në degëzat e brishta të mallit qëndroje fluide si floku i borës. S'e di mirë kur u takuem, sapo ika nga andrra apo në andërr isha? s'e di mirë. Në shtrojet puplore të andjes qëndroje e përndezun si flaka e dhimbjes. Anton Çefa | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:38 pm | |
| Teodor Keko
Ndjenjë e pathënë
Më mundon kjo ndjenjë e pathënë, fjalët ti m'i ktheve në harrim, në qiell është hëna, s'i them dot hënë s'të flas dot për mjegullën në agim.
më mundon kjo ndjenjë e pathënë, në gjoks ti vër çdo fjalë në vend të saj. pastaj do të përkund në një djep-këngë, me hënën flokëve si karficë e bardhë.
dhe nëse rrugët për në zemër dot s'i gjen, më thuaj të t'i zgjas gishtërinjtë e mi. Mbi ta mbështete kokën, dhe për një çast ti pendë do të kthehesh, brenda meje do të vërtitesh, shpirt!
Më mundon kjo ndjenjë e pathënë, kur ti je kaq pranë dhe kaq e thjeshtë, u këput një gjethe nga një pemë, e verdhë si harresa ... ishte vjeshtë. | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:39 pm | |
| Teodor Keko
E dashur, erdha
E dashur erdha! Pse vrenjtesh kot? Ti po më prisje përsëri, mos u çudit, unë jam një zog.
kur dashuroj bëhem si ajri, e ngre folenë aty ku dua! Do, s'do, të futem në kraharor, të pushtoj si i marri. Po e mbylle derën, unë me forcë do ta hap, do ta coptoj!
Do bësh sikur më ke inat. Ndodhi e vjetër, unë e di! S'jam buzëqzmësht, por esnaf, për dashurinë di plot dredhi! Unë do të puth, do të pushtoj në gji, dhe po ma mbylle derën ti.
E dashur, erdha, në prag ke dalë, ke hapur portën dhe qesh nën hundë. Sa përbetohesh me qindra fjalë, më mirë, eja, më puth!
Kur dashuroj bëhem si ajri, e ngre folenë aty ku dua! Do, s'do të futem në kraharor, të pushtoj si i marri. Po e mbylle ti derën, unë me forcë do ta hap, do ta coptpj!
E dashur, erdha, pse vrenjtesh kot, ti po më prisje përsëri. Mos u çudit! Unë jam një zog. Po e mbylle ti derën, unë me forcë do ta hap, do ta coptoj! | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:40 pm | |
| Teodor Keko
Kur dikush thote ...
Kur dikush thote bri meje "Irene" une te kujtoj ty qetesisht. Bie nje murz e zverdh nje vjeshte, ca gjethe bien dhe shfaqesh ti.
Nuk te harrova, megjithese kurre s'te thashe: "Irene, une te dua!" Atehere ne zemer dyzimi-lufte perfundimisht me mundi mua.
Syri yt priste ta thyeja drojtjen plot ankth si fundin e nje gare. Po une heshta. Prania jote ma mjegullonte rrugen drejt fjaleve.
Nje dite ti shkove. Vec ne mesnate shume kohe ne enderr me mbete. Kur gjumi varej mbi qepalle, magjepsese uleshe prane meje.
Ku je valle sot? ne c'muzg e vjeshte? Pa ty jane endrrat si shkretetire. Po ti qofsh e lumtur, Irene, Irene! Une te kam dashur. Naten e e mire!
1983 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Teodor Keko
Kur e di se do të vdesësh
Poezinë e fundit do ta shkruante ditën e njëzet e gjashtë në majin e 2002. Ndodhej në spitalin e Selanikut. E ka titulluar "Kur e di se do të vdesësh".
Kur e di se do të vdesësh Pemët kanë më shumë lule dhe me Shumë yje qielli ka Më të mirë dhe më të çuditshëm Janë njerëzit Që nuk e kuptojnë se hija e trupit të Tyre është vetë vdekja.
Kur e di se do të vdesësh Toka është pjellore, si grua, Dhe qielli ta shuan përjetësisht Etjen me shirat e tij Dhe avionët nuk fluturojnë për t'u Rrëzuar, Dhe njerëzit nuk lindin për t'u Bërë nesër të liq.
Më mirë ta dish se do të vdesësh! Lulet lule do të jenë dhe nuk do të Kundërmojnë me trishtim Dhe njerëzit do të kthehen më shpesh te Distributori i harruar Të furnizohen falas me besim….
Selanik, 26.5.2002 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Teodor Keko
Tej bukurise
Mbas mjegullës, detit, maleve, fushave, pas katedraleve ar e shkëlqim, është vendi im, i vogli fare i shtrirë, më këmbë, foshnjë dhe trim
I vogli fare me qiej të kaltër lumenj kokëfortë, detra si loti ku njerëzit flenë pa bërë kryqin dhe zgjohen duke thënë: “Dhëntë Zoti…”
Askush atje s’di çfarë vjen nesër ku do të prehet: në shtrat a varr? Dhe prapë unë endem kufomë në Londër Shekspirin shoh me mendjen larg
Në kalendar kryqëzoj ditët me ankth përgjoj si afron kthimi Të bëhem prapë njeri atje ku dihet fjetja, po s’dihet zgjimi
Mbas mjegullës, mrekullisë, magjisë është vendi im i vogël fare Si diamant që pret floririn për ta magjepsur botën e madhe
Londër, 1992 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:41 pm | |
| Teodor Keko
Une jam i qete dhe i patrazuar
Poezia me poshte eshte shkruar pak dite pasi autori u diagnostikua me kancer ne spitalin e Selanikut.
Une jam i qete dhe i pa trazuar si nje njeri, qe kurre s'ka bere faj Megjithese faj bera nga dita kur linda e pasketaj.
Jam fare i qete si nje budalla i lindur me syte penel piktori qe zbukuron magjishem gjithçka me ushqen optimizmi dhe humori
Jam tmerresisht i lumtur aq sa habis kedo, sa transformohem ne adoleshent pak dite me pare me kumtuan: - Je i semure me kancer!
Tani jam mire fare, mrekulli sepse sapo kapa fundin dhe e di se me keq s'ka me Jam i qete, i lumtur, optimist cigaren s'me keshillon kush ta le
Nga poshte gjithcka duket e madherishme mjere ju,kundruesit e botes nga lart! Me kancerin hije trupi s'qenka keq si breshka ne shpine mbaj nje varr
Shtator 2001 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:41 pm | |
| Teodor Keko
Atdhe
Vendi im i dhembshur me dimra te bute me pranvera mahnitese qe s'te lene te vdesesh Mendohem e mendohem : neve ty apo ti na i zgjat ne jeten?
Vendi im shpatullgrire nga erozionet kembembledhur ne ererat e acarta Ti jetove, zemra mbeti, e paepur sfidante ndaj stineve te kallkanta, te stergjata
Vendi im, nje ulli perjetesisht i gjelber pas teje u dashurova verberisht Mrekulli kerkova, mrekulli gjeta dashuria ime syte e qindra brezave kish.
1979 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:42 pm | |
| Teodor Keko
Larg, Afer
Larg syve mbeten buzeqeshjet dhe dashurite nga zemrat larg Veç vdekja afer, fare afer me doren ngritur qendron ne prag
Degjoj trokitjen, puthjen ia ndjej shprishje gjymtyresh ne trupin tim I dashuruar pas dashurise. Mbeta i veshur me qefin.
Sot s'eshte çudi ne prag te jetë duke trokitur vete dashuria Por une s'e njoh. Kam frike. S'hap deren Drejt vdekjes shkoj, siç nje jete ika
1995 | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:45 pm | |
| Sabit Rrustemi
Sabit Rrustemi është i lindur më 3 Prill 1959 në Terzijaj, fshat në afërsi të Zhegrës, Komuna e Gjilanit. Shkollimin fillor e kryen në Zhegër, atë të mesëm në Gjilan, ndërsa studimet në Degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe, në Prishtinë. Sabit Rrustemi
KODI MBROJTËS I ATDHEUT
Atdheu nuk është Google Ku ti hyn përmes një ndezjeje kompjuteri I paregjistruar E pa kod mbrojtës
Atdheu ka një pikë ku fillon Ku mbaron Ka dhe një rreth me gurë E me mal
Dhe fusha me lumenj
Atdheu s’ është kutizë As fotografi që ndrydhet xhepash
Atdheu shtrihet mëtej një syri të mprehtë Mëtej një hapi të rreptë
Atdheu ka dhe emër Dhe votër E motër
Ka dhe një qafë me prush E një varg të gjatë krojesh Ku mbijnë e përjetësohen Një mal baladash e ninulla nënash
Ka atdheu dhe një Rrasë Zogu Ku vallëzojnë agimët E iso mbajnë dedë gjon lulët
Dhe një majë Kaculi e një Kodër Tupani Ku mblidhen e nisen bacë idrizët
Atdheu s’ është dhe pa një Plisore E pa një zot Të cilit i rrëfehemi E marrim bekimin e Tij
Atdheu Eh atdheu Është edhe pjesa ku shkelim Ku shkulim ku herrim
Atdheu është edhe pjesa ku mbjellim besimin Bukën e motmotit
Atdheu është dhe pjesa Ku vetë mbijnë lulet e dashurisë Ku pa dashje ngriten muret e vetmisë
Atdheu është edhe pjesa ku mungojmë E trokasim parreshtur Lirinë e pagjetur
Ajo s’ preket Nuk arrihet As shijohet Pa ia falë Palcën e Gjakut Palcës së Dheut
Atëherë Vetëm atëherë Krijohet Kodi Mbrojtës i Atdheut
(27 Prill 2007 – 18 Shtator 2007) | |
| | | Orfe@ V.I.P
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. Fri Oct 24, 2008 5:46 pm | |
| Sabit Rrustemi
PAKJA PARA PAKOS SË PRITUR
Rrëqethem drithërohem tek i afrohem Mister Pakos së kësaj kohe Që pikon e shpon prej Maje
A jam i tëri brenda saj Pse kam zjarr në dimër acar Cila gjymtyrë mungon lëndon Cila është prerë vrarë
Oh Çka mbeti zvarrë çka dogji ky zjarr Gishti i vogël i dorës Gishti i vogël i këmbës gjak pikon
Dorëza vetëm me gishtin e madh Këpuca me numër falls therrë e shpon
Pakja më kaplon para kësaj Pakoje të trishtë Në këtë botë mbi ujë me paqe të brishtë
M’i afrojnë gërshërët kërthiza e paprerë prêt Në qetësi me ftohtësi pa ceremoni Si ta përmbys mbërthej e pas ta kthej S’ka kohë s’ kam fuqi
Duart më dridhen Dhe këmbët Më thehen dhëmbët
Para Pakos së pritur pakem sërish Si para pandorës flokëshprishur Timurlanit me një varr luftërash
Se ç’ mungon brendësisë së sajë Dreqi ta hajë me gaz e vajë Mungon dashuria e kësaj bote Mungon dhe puthja e saj
Bota shtatzënë në paradhomë Atdheun tim të moçëm foshnje e pjell sërish E guximi i mungon Me emrin e saj ta pagëzojë përjetësisht
(25 Kallnor 2007) | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: T'i njohim krijuesit tanë. | |
| |
| | | | T'i njohim krijuesit tanë. | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |