| Krijime nga Adem Berisha | |
|
+15Eva0506 elisa vjoooosssssssaaaa **Lumi_ Mysafir Kosovarja Urata Beton Sofra shaban cakolli rrebelja Riki30 absurdja Adem Berisha besa-bese 19 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: DASHURIA-VETI HYJNORE E ENGJUJVE TË PËRENDISË Fri Dec 07, 2007 1:37 am | |
| Me shumë rrespekt dhe dashuri për besa-bese, çdo ditë e më tepër, veçanërisht kur lexoj për mbështetjen dhe vlerësimet e stafit dhe të forumistëve të forumit tim shumë të dashur me një emer të mrekullueshëm "Bashkimi kombtar", më shtohet nga një atom force dhe energjie pozitive. Edhe përkundër moshës relativisht të shtyer dhe gjendjës jo edhe të knaqëshme shëndetësore, por mbi të gjitha thyerjës në shpirtë për humbjen e parakohëshme të engjëllit tonë të përbashkët DIELLZA, nga mbështetja e juaj e veçanërisht nga besa-bese, unë frymëzohem për shkrime të reja dhe shpresoj se nuk do të JU zhgënjej. Gjithashtu vlerësoj lartë shpirtmadhësinë tuaj dhe ndjenjen tuaj të dashurisë e dhëmbjes për të cilat unë konsideroj se janë veti shumë të larta njerëzore, në mos edhe veti hyjnore të engjujve të përendisë. Të gjithë qofshit faqebardhë e mua Zoti më dhashtë forcen qe të mirat TUAJA dhe mbështetjen tuaj të JU këthej me të mirë. "Të dashurosh - ke vrarë urrejtjen" | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Fri Dec 07, 2007 5:46 pm | |
| posa lexova keto poezi ,ne krahrorin tim te majt ndjeva nje dhembje te thell sikur zemren time ta shpuante nje shigjeet e cila len plag te hapur ,ato vargje te thuruara aq bukur qe secila ne vete permbledh nje vuajtje qe secila u shoqerua me lot nga une ,nuk e di se cfar te them o Baca Adem vetem se ishalla zoti ju ndihmon e jau freskon zermat e juaja te plagosura | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Falenderimet nuk ndalen vetëm tek një person Sat Dec 08, 2007 1:27 pm | |
| E dashura rrebelja, megjithëse nuk kam deshirë të paraqitem edhe aq shpesh e të bëhem monoton, prap se prap nuk munda të përmbahem e të mos falenderoj për ngushllimet qe më drejtove. Nga zemra të falenderoj për bashkëndiesinë tuaj por ja se jeta ka më shumë hidhërime se sa gëzim ndërsa ne nuk mund të dirigjojmë ate. Përkundër plagëve të pasherueshme, nuk ka rrugë tjetër pos të pajtohemi me fatin e hidhur i cili fatkeqësisht i ka goditur edhe shumë e shumë të tjerë të cilëve gjithashtu do të lutesha që Zoti t'ua lehtësojë dhëmbjet për më të dashurit e tyre. Edhe një herë të falennderon i yti xhaxhi Adem. | |
|
| |
Guest Vizitor
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Fri Dec 28, 2007 2:12 pm | |
| SHUMË VAJË, SHUMË LOTË
Shumë zemra flakë po ndizen, shumë sy pa pushuar lotojnë, shumë yje kanë humbur shkëlqimin, shumë lule më nuk lulëzojnë.
Këngët më nuk dëgjohen si këngë as yjet kur këto interpretojnë, ahengjet më ahengje nuk janë pa më të dashurit tonë.
Shumë lule i ka tharë lufta me mizoritë çnjerëzore, e shkretë më duket fusha pa lulet me bukurinë hyjnore.
Por lufta është si lufta me gjithë mizoritë e veta, përse edhe në kohë paqeje kaq çmim apsurd ka jeta?.
Mbytet Diellza e vogël pa mbushur njëmbëdhjetë vjetë për t’ua helmuar zemrat shumë të dashurëve të vetë.
Për ti bërë ata të mjerë e me shpirtë të përvëluar, kurr të mos kenë shend e verë kurr festat për të mos festuar.
Në çdo njëzetetetë qërshor tërë dhëmbjen të grumbullojnë, me një det lotësh pikëllimi gjithë token të vërshojnë. Adem Berisha |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Fri Dec 28, 2007 3:07 pm | |
| Përshëndetje jam_buli, të falemnderit për rrespektin që keni ndaj meje vlerësimin pozitiv ndaj shkrimeve të mia gjë që shihet edhe nga ky ripostim i fundit. Dua me këtë rast të shpreh edhe admirimin tim për shprehjen e përzgjedhur lidhur me Location-in tuaj : "...ktu kam qen' e dot' jam dem baba dem..." Të lumtë se kjo tokë është e jona dhe vetëm e jona, askush nga Karpatet në supe nuk na e solli. Këtu ishim dhe këtu do të jemi, këtu ku bukës i thonë bukë e ujit i thonë ujë. Unë dua të përforcoj sintagmen tuaj me dy strofa nga poezia ime "Isha, jam dhe do të jem" botuar në përmbledhjen time poetike "Krenaria dhe pikëllimi" ku në fund të saj thuhet :
"...S’zhdukem kurr nga trolli, t’a dini or barbarë, shumëherë jam kalitur dhe farkuar në zjarr.
E po, deshet ju a s’deshet o të mjerët mëkatarë, unë mbeta ai që isha dhe gjithë do të jem shqiptar". | |
|
| |
rrebelja V.I.P
Numri i postimeve : 2960 Registration date : 06/10/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sun Dec 30, 2007 6:13 pm | |
| Nje lajm i kobshem mbuloi boten ca lot te nenes e shpuan token ato fjal te gjyshit shum po na lendojn per Diellzen e vogel te gjith po vajtojn Me pranvera nuk vjen si dikur me lulet nuk lulezojn me bilbili nuk kendon sepse nje engjull sot mungon Bashk me buzeqeshjen tende edhe buzeqeshja jon u shua bashk me gezimin tend edhe gezimi jon u larguane zemrat tona dhembja mbreteron edhe gjdo dit te kesaj jete neve loti po na shoqeron Ti ike edhe shkove atje ku vetem engjujt shkojn e neve na le me mall qe vetem me fetyren tende engjullore te jetojm I nderuar Baca Adem ndoshta gabova qe shkruajta ketu ne rubriken tende por kisha deshir te shkrauj diq per Diellzen e bukur shpresoj se Zoti do te ndihmon ty edhe gjith familjes tuaj e Diellza e bukur u preft ne paqe | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Nuk je rrebelja, - je njerëzorja Mon Dec 31, 2007 8:40 pm | |
| Shumë e dashura rrebelja, jo, nuk ke bërë kurrëfarë gabimi por ke bërë një nder të jashtëzakonshëm. Ke shprehur ndjenjat tuaja shumë njerëzore lidhur me një engjull qe sot të gjithëve na mungon. Unë nga zemra të falenderoj për ate që bashkëndien me mua në këto ditë të festave kur unë humbjen e Diellzës e përjetoj më së rëndi. Miqët e dashamirët të gjënden pranë këtyre ditëve dhe ngushllimet e tyre janë të mirëseardhura. Dhashtë zoti që gjithëmonë të shkruash vetëm për gëzime. Edhe një herë falenderit dhe prano urimet e mia më të mira për Vitin e Ri 2008 duke të dëshiruar shëndet dhe fat të mirë në jetë. I ytri xhaxhi Adem Berisha. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Jan 15, 2008 4:22 pm | |
| PËRROI I TMERRIT
Kur bishat zbriten nga mali me tërë egersinë që kanë, gjeli këngen e mëngjesit e ndali e shumë lule në vazot e tyre u thanë.
Përroi i fshatit me dëborë mbuluar në atë pesmbëdhjetë janar, tmerrin e tmerreve kish përjetuar që kurrherë gjetiu nuk ishte parë.
Reçaku i nëntëdhjetë e nëntës të fundshekullit njëzet, kish tundur ndërgjegjen e botës që tashmë, për muri ishte mbështetë.
Bota u trondit nga krimi makaber të pragshekullit njëzet e një, humanisti Wiliam Woker para botës pa u hamendur këtë e quajti çmenduri.
Sot Reçaku si edhe tërë Kosova me dhëmbje por edhe krenari, kujton bijtë dhe bijat më të mira që nuk u kursyen për të shtrenjten LIRI. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Jan 15, 2008 5:56 pm | |
| Të lumtë bacë Adem Berisha | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Jan 15, 2008 9:50 pm | |
| Pasi qe lexova shume nga poezit tuaja i nderuari baca Adem BERISHA, dhe njekohesisht kuptova dhembjen qe keni per me te dashuren tuaj Diellzen, nuk po mund te gjej fjale qe te shpreh ate se qfar ndjej, por mund te theme se jam i prekur shume thelle. E kuptoje dhembjen qe keni per Diellzen e vogel, dhe gjithe ajo qe mund te them ( me qe nuk kam po mund te gjej fjale tjeter) eshte se e luse Zotin qe te ju jep forc, ne menyre qe ta perballoni sa do pake kete dhembje. Baca Adem BERISHA, perderisa i lexoja poezit tuaja ndjeja diqka te veqant qe nuk me ka ndodhur me par. Dhe ne fund, derisa po perfundoja se lexuari poezit tuaja, mu kujtuar nje thenje e vjeter e cila thote:" Poet eshte ai qe, pasi ja ke lexuar vjershat, te lind pershtypja se vargjet e tij me te bukura ende nuk jane shkruar" Prandaje te uroj nga zemra suksese dhe vetem suksese edhe me tej. Faleminderit per keto poezi te bukura. Me respekt Premtimi! |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Wed Jan 16, 2008 4:29 pm | |
| Falemnderit Shaban dhe Premtimi, falemnderit dhe falemnderit për të gjitha. Unë me knaqësi shpreh bindjen time se JU dhe gjithë shokët, miqët e dashamirët tjerë anë e mbanë shqiptarisë por edhe mergatës shqiptare, jeni shtyllat kryesore që mua ende më mbani në poziten vertikale. Sinqerisht, shpesh mendoj në vete se po të mos ishte mbështetja e juaj në çdo situatë, cili do të ishte ai faktor i cili do të më mbante ndoshta edhe në jetë. Kjo nuk është vetëm frazë sepse njerëzit të cilët më dojnë, rrespektojnë dhe ndihmojnë, i dua me shpirtë dhe me zemer. Edhepse paksa jam larguar nga postimi i shkrimeve të mia nëpër forume, megjithate, sot do të postoj edhe këtë poezi :
GJENERATOR JETE
Shumë miqë e dashamirë që njoha në këto gjashtëdhjetë vjetë, gjeneratorë të jetës i kisha, këta më mbajten në jetë.
Ajo që është më briljantja në gjithë këtë madhështi, është vetia e tyre hyjnore e njohur si d a s h u r i.
Shumë djem e vasha të bukura që vetëm shqiptaria i ka, herë më thërrisnin bac e herë më thërrisnin xhaxha.
Kishte shumë të tillë qe më thërrisnin edhe vëlla, shumë të tjerë gjysh më thonin e shumë më thërrisnin baba.
Gjithë këtë rrespekt qe më bëhet shumë lartë unë e vlerësoj, pa pra do të lus zotin që këtë unë të arsyetoj.
Shpesh dua të mendoj këthjellur e të vëj veten në peshojë, në raport me këta engjuj të shoh unë ku qëndroj.
Ani, pasi kështu vlerëson vllazëria edhe unë dua të pajtoj, do të shkrij gjithë forcat e mia i denj përherë të qëndroj. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Wed Jan 16, 2008 9:23 pm | |
| POETIT
Me ngulm kërkoj kohë çdo net të lexoj unë një poet Nga Atdheu erdhi drejt mërgimi "Krenaria dhe Pikëllimi" Si i madhi At GjergjFishta shkruan letrari Adem Berisha
Krenarinë e ka kombëtare pikëllimin si shumë shqiptarë Tufa vargjesh ka përmbledhë në këtë krijimtari plot vlerë Fjala e tij thesar ka peshën kur lavron me pendë mbi letër fije vargjesh vepra i shtohet mendimtari ynë rinohet shton lexuesit ,ditë pas dite ngjitet në majë të letrave shqipe. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Wed Jan 16, 2008 10:00 pm | |
| Vërtetë unë mbetem pa fjalë në raste dhe përkrahje të këtilla siç është mbështetja e intelektualit, krijuesit e publicistit të mirënjohur Shaban Cakolli me të cilin fatkeqësisht njihemi vetëm përmes këtyre shkrimeve ndërsa jo edhe për së afërmi e drejtëpërsë drejti. Me këtë rast nuk mund të kaloj e të mos falenderoj edhe anëtarë e forumistë tjerë të cilët vazhdimisht më kanë dhënë dhe më japin mbështetje vllazërore. Poezia e poetit Shaban Cakolli "POETIT" e cila më dedikohet mua, veq sa më shton bindjen time se vërtetetë vëllezërit e motrat, miqët e dashamirët anë e mbanë vllazërisë dhe mergatës shqiptare, janë shtyllat dhe faktorët të cilët ende më mbajnë në qëndrimin vërtikal e mbase edhe në jetë. I nderuari Shaban,edhe një herë të falem nderit por edhe një gjë do të shtoja : "po të isha vetëm sa një qime floku e të Madhit At Gjergj Fishta, unë do të ndihesha më i lumturi në botë", megjithate të falem nderit për këtë kompliment. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Wed Jan 16, 2008 11:10 pm | |
| ju jeni njerii madh dhe i qmuar bacë Adem Berisha. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sat Jan 19, 2008 8:45 am | |
| Dua që ta ndajë këtë strofë nga poezija e krijuar nga Bacë Adem berisha
Ani, pasi kështu vlerëson vllazëria edhe unë dua të pajtoj, do të shkrij gjithë forcat e mia i denj përherë të qëndroj.
Ju dëshirojë edhe shumë vjetë të jetosh Bacë Adem Berisha dhe të na sjellësh në dritë edhe shumë e shumë poezi me vlera sikurse deri më tani. Ju urojë shëndet juve dhe familjes. Me respekt, Sofra | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Jan 29, 2008 6:01 pm | |
| NA DO ECIM RRUGËS TONË,
Le të thot kush çka të dojë, na bëjmë punen tonë, të gjithë të bashkuar si një për at-mëmëdhenë punojmë.
Këtë rrugë për të vazhduar amanet e kem’ prej të parit, trojet tona për të bashkuar do të luftohet djalë pas djalit.
Ymer Berishës me shumë shokë e Ukë Sadikut me trimat tjerë, që dhanë jeten për këtë tokë gjallë idenë ua mbajmë përherë.
Marie Shllakut e Ndue Perlleshit si për herë iu këndojmë lavdi, Halil Sadrinë e Gjon Sereqin i kem’ të rrallë në histori.
Nuk ka forcë të na përçajë, se as zoti ashtu s'don, qentë për rreth pa pra le të lehin na do ecim rrugës tonë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Jan 29, 2008 7:27 pm | |
| I madhi baca Adem,poezi të këtij lloji shkruajnë Rilindasit e mëdhenj që në zemër e gjak kanë Atdheun.Poezia jote na bënë nderë.Rrofsh sa malet i madhi bac Adem Berisha. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sun Feb 10, 2008 4:29 pm | |
| DUA TË RILIND
Tash kur po mbush gjashtëdhjetë e kur më nuk jam i ri, vitet si një më iken tatpjetë unë tashmë, nuk e kam asnjë.
Rrugë të gjatë kalova deri këtu për të mbërri, shumëçka pashë e përjetova qysh kur isha fëmi.
Nuk dija çka janë lodrat as si lozin fëmia, zbathur në shkollë shkoja si plak më shkoi rinia.
Shumë erëra rreth meje fryenin, të tërin më kanë përshkuar, por kurr nuk më tremben syrin e as më kanë gjunjëzuar.
Vite të mbrapshta ishin, përherë ua kam parë sherrin, pikë mëshire nuk kishin ma bënë edhe kancerin.
Qofshin këto vite të shkuara e mos u këthefshin tjetër, si vite të deshtuara le të ikën kohë e vjetër.
Le të ikë ajo kohë e turbullt nga kujtimet e mia, nga tash dua të rinis jeten sa të vij PAVARËSIA. | |
|
| |
Beton Hero anëtar
Numri i postimeve : 5729 Vendi : Zvicër Profesioni/Hobi : no money no honey Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sun Feb 10, 2008 4:40 pm | |
| I pa pare je Baca Adem me keta rreshta qe sjell ne kete forum mbetesh i respektuar nga gjithe forumistet mendoj,te uroj pune te palodhshme edhe ne te ardhshmen te lexojme rreshta madhore nga ju i nderuar Baca Adem | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sun Feb 10, 2008 6:30 pm | |
| Gur, gur bahet mur ndërton kalanë bacë Adem Berisha, i cili e dëshmon madhështinë përmes vargjeve që i krijon.
Urime dhe gjithmon mbetësh i respektuar brez pas brezi Bacë Adem Berisha
.. me respekt, Sofra. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Tue Feb 12, 2008 5:47 pm | |
| Shumë të dashurit e mi Beton dhe Sofra, nga zemra JU falenderoj për fjalët e mira dhe urimet qe më drejtoni. Poashtu edhe unë nga thellësia e zemrës sime JU uroj gjithë të mirat si dhe plotësimin e gjithë dëshirave dhe aspiratave tuaja personale e familjare. Një gjë do të them : ndiej mungesë për takime të drejtëpërdrejta me JU. Shpresoj se këto do të ndodhin së shpejti në Kosoven e lirë dhe të pavarur. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
| Titulli: DARDANI, BIJA E ILIRISË Wed Feb 13, 2008 2:33 pm | |
| KOSOVËS TIME
Oj Kosovë, Kosovë vigane gjithë stuhive ‘u reziston, për shumë luftërat ti që bane e tërë bota të admiron.
Bij e bija i ke zana të malit qe nuk flejnë e as nuk koten, me trimëritë trashëgim prej të parit anë e mbanë mahnite boten.
Ti si shkëmb je prej graniti qe nuk mposhtet e as coptohet, në krah të shqipës nëna të rriti për çdo ditë ty forca të shtohet.
Je kala shumë shekullore s’u gjunjëzove për të gjallë, sfida të rënda tejkalove të gjithë na ty të qofshim falë.
Qe prej shekujsh të historisë u bëre ballë sulmev’ barbare, se je bija e ILIRISË Dardani – Kosovë shqiptare.
Nga Urali as nga Karpatet askush në supe nuk të solli, forca jote me asgjë s’matet fitimtare përherë doli. | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Fri Feb 15, 2008 10:33 pm | |
| Oktavio Paz, ka thene se : Mardheniet ne mes njeriut dhe poezise jane aq te vjetra sa eshte historia. Nese njerezit harrojne poezine, ata do harrojne veteveten dhe do te kthehen ne peshtjellimin zanafillor. Bace Adem Berisha ne poezite e tije gersheton ne parim konceptin ideoemocional me kuptimesine pergjithesuese te ndjenjes se teholluar imagjinative. Meditimi dallgezohet permes ekspresivitetit spontan te ballafaqimit te perhereshem te ireales me realen. Ai venerim gllaberues ka te beje me dhuntine e perbrendeshme qe evoluon permes shperthimit emocional te formesuar neper verdallisjet tunduese qe poetit ia pruri jeta. Poezia kushtuar voglushes, engjellit tone te perbashket Dielleza, me beri te ndjeje nje boshesi ne shpirt. Ketu boshesia shpirterore bart nje plage te dhuneshme te nje dashurie qe befas keputet. Bace Adem Berishes i uroje shendet dhe gjithe te mirat per familjen e tije. Me respekt te vecante Urata | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sat Feb 16, 2008 12:54 am | |
| Të madhit Adem Berisha shëndet të mirë dhe suksese në krijimtari. | |
|
| |
Sofra Admin
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha Sat Feb 16, 2008 1:18 am | |
| E përshëndes Bacën Adem duke i uruar shëndet dhe krijimtari në lëmin e poezive edhe në të ardhmen, shëndet Bacë, ju me më të dashurit e juajë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Krijime nga Adem Berisha | |
| |
|
| |
| Krijime nga Adem Berisha | |
|