|
| Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 10:58 pm | |
| Jetoj në ishullin e heshtjes… Sonte kam frikë nga koha… Shoh ngjyra të errëta, rrugë të verbëra Bashkëjetoj me zërin e heshtjes Nuk dëgjon as thirrjet, as këngët, as vajet… Sonte kam fikë nga lajmet… Kam shkruar miliona letra dashurie për njerëzimin Asnjë përgjigje nuk kam marrë… Sonte kam frikë nga vetja ime… Jetoj në ishullin e heshtjes, hipokrizisë, Akrepat e orës nuk kanë lëvizur nga pritjet… Kam 5 shekuj që nuk kam puthur…
| |
| | | Kristaq F. Shabani Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 11718 Age : 65 Vendi : Gjirokaster, Albania Profesioni/Hobi : Poetry Registration date : 04/07/2008
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 10:58 pm | |
| Dëshira e burrave Dëshirat e burrave janë vetëm, për “duel” zjarresh... Fjala e parë: Do të falja gjithë botën, unë vdes për ty. Fjala e dytë: Hëna ka shtruar pëlhurën e mëndafshtë vetëm për shtratin intim... Fjala e tretë: Oh, ti je mbretëresha e seksit. Dhe kështu, burrat në faqet e librit të dëshirave ngrenë urën e zjarrit seksual...
| |
| Hiret e saj Endet mes dritëhijeve Pengohet Nga avujt Nga retë Nga zilia... Hiret e saj Buzëqeshin Rrëzë një peme Të kërrusur prej çarjeve...
| |
| Pashë… Pashë sytë e mi Të fundosen Nënë këmbët e natës… Të përpëliten Nën tymnajën e yjeve… Atë natë Pashë sytë e mi Të lëngëzohen Nën çadrën prej shiu…
| |
| Si aureolë në shtratin e tij… Nën hijet e ëmbla të errësirës Hyra si kukull në dorën e një fëmije, Dhe ildisa të gjitha qelizat e mia Si aureolë në shtratin e tij… Ai zhvishte pa asnjë drojë... Duke ndjerë prushin e frymëmarrjes… Buzët pikturonin forma elastike, Mes avujve të psherëtimave… Sot e ruaj poshtë fustanit Aromën e lëkurën së tij Si një lyerje me kremra Nuk duken njollat e diellit të zi...
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 10:59 pm | |
| Shtati i luleve Portreti yt Si flokët e dëborës Varur Në epitafin nënujor, Ku rritet shtati i luleve Aromëndjellëse.
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 10:59 pm | |
| Kurth i frikshëm Ndërsa ndiqja më kënaqësi Ngrysjen e ditës që përflakej Shtëllungave shumëngjyrëshe të perëndimit, Pija verë të bardhë... Mbrëmja më guduliste me kërshëri... Kupa e verës dridhej e dridhej, Në kurthin e frikshëm të pasionit... Indet shpupuriten në gojë të ajrit... E frymëzuar këpus fijet e flokëve të mi Dhe pikturojë dorën e një ylli, Sa ndritka mëkati i bardhë!...
| |
| Duart e hënës Sonte hëna Shtriu duart e arta Më përkëdheli flokët e shprishura... I ndjeva gjymtyrët të digjeshin në prush... Ndala për një çast frymën... Sonte hëna Rrëmbeu sytë e një ylli të ndriçonte terrin tim, E ndjeva se gjaku m’u ndez në faltoren e dëshirës... Buzët më shkriheshin në prehrin e hënës... Qerpikët e yllit pagëzuan ndriçimin tim... Nga flokët e hënës binin rrëke, fjala dashuri, Duart e hënës ishin velat e anijes Në limanin e pritur...
| |
| Ajri Dje, pa zbardhur mirë, ajri u deh apo u trullos, s’e di… Veç kam parë e ndjerë nga maja e kozmosit, Se e gjithë frymëmarrja ime u shua… Të gjithë u armatosëm me bombola oksigjeni, O Zot, të vdekurit u ngritën nga varret dhe qeshnin me të gjallët…. Ajri u atrofizua në histerizëm të paparë…. Bombolat e oksigjenit, si duar të fildishta, vetëm preknin… Preknin të vdekurit dhe psherëtinin gati në orgazëm… Ajri lëshoi një tis të hollë ngjyrë vjollce E lëshoi të gjithë ushtrinë e tij të përvëluar drejt perëndimit, I gatshëm për të krijuar strehëzën romantike… Sytë e ajrit vunë qerpikët e hënës Për të veshur e zhveshur njëri tjetrin...
| |
| Petalet e skeletit tënd Sa shumë e prita atë verë Sa dielli më rreshku ballin Dhe perëndimi më verboi sytë Duart e buta të hënës Më freskonin nxehtësinë Fshihesha pas gjurmëve të valëve... Duke shkelur kafkat e guackave Një erë e lehtë më përkëdheli flokët Ku në folezën e fijeve të verdha Kanë mbetur si relike, petalet e skeletit tënd.
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:00 pm | |
| Me imazhin tënd Nga fundi i ferrit dëgjoj një zë të ngrohtë Që më përkëdhel si dielli në dimër... - Oh e dashur, mos bëj marrëzira, Edhe mua çasti më ka vrarë... Me imazhin tënd fluturoj I gjallë edhe në varr... Një natë të braktisur Ti je fshehur si kufomë Brenda dëshirës sime Dhe më lëndon... Tani s’kam më shpirt, Ka fluturuar, nëpër tinguj, Harbimi, tërbimi, trishtimi... Një natë të braktisur T’u dhashë si e marrë... Tani s’kam më shpirt... Ma rrëmbeu një dëshirë e bardhë...
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:00 pm | |
| Vizitorja e galaktikës Mbështillem me pelerinën e reve Rrokullisem nëpër skutat më të errëta të hapësirës Dhe luaj me errësirën siç lot ajo me mua, Duke gërmuar të gjej rrënjët e diellit. Dielli kishte nënshkruar në KULTIN e tij: - Nuk ke çelësin e duhur për t’më shijuar... Vesha kostumin e kuqërremtë të perëndimit Për të përkëdhelur flokët e hënës Hëna kishte lëshuar hiret në prehër të yjeve Dhe bënte dashuri me hijen e diellit. Ndala çapin e magjepsur, grisa çarçafin e errësirës... Dhe varem në degëz të një ylli që më ndiqte si i krisur: -Eja, tha, - eja, ma jep dorën, ti je vizitorja e galaktikës.
| |
| Dashuria për qytetin tim
Askush më mirë se unë nuk e njeh dashurinë e detit Buzëmbrëmjes shëtisja nën fëshfërimën e vetmisë Më ndiqte pas hija e hënës, që fërkohej pas kurmit tim si gjethnajë Për të përkëdhelur kockat e dhimbjes së largimit Dhe për të më thënë se për ty kam mall… Tërë jetën time e kam dashur këtë breg, Që shtrin krahët në qytetin më të bukur të botës, Durrësin, ku unë kam qarë për herë të parë, Ku më ka dalë dhëmbi i parë dhe sot që jam bërë grua E dashuroj si Jezusi kryqin, si mali gurin, si buka grurin… Buzëmbrëmjes shëtis nën melodinë e valëve, Ku syri i hënës vizaton hijen time. Vetmia më tmerron e më godet si shpatë pas shpine, Kërkoj këngën e pulëbardhës që e kam lënë në këtë breg E harlisur deri në palcë të zemrës, kërkoj pak dashuri… Shpiti im është i mbushur me petale e aromë femërore Që çelin kaltërsive deri në shpërthim… Ndaj të dua dhe tek ti rilind çdo ditë, deti im!...
| |
| Simfoni e gruas së dashuruar Pasqyra ime është pikturuar Në copëza frymësh, si stuhi e papritur... Që kërkon një copëz diell Të fsheh sytë e lëngëzuar... Nën rrugëtimin e pemëve Të sapoçelura ... Pasqyra ime vegël muzikore Ku dëgjon tinguj drurësh vjeshtorë Ku luan me gishtërinjtë e erës Nëpër telat e flautit .... Dëgjon simfoninë e gruas së dashuruar: “Po digjet nata nga dëshirat...” Nën hije të pasqyrës, Unë luaj me hirin e pasionit, Kërkoj gacën e ndezur Të puthjes nën qiell të rimtë. Pasqyra ime petal trëndafili, Zhvishet hirshëm Prej këmishëzës së petaleve.
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:01 pm | |
| Kërkoj strehëzën e trëndafilave Puthja ime fle nën breshër Dashuria në lëndinë me yje të vrarë Errësira fluturon si avion vdekjeje mbi mua Qivuri si statujë fshehur nën re... Kërkoj strehëzën e trëndafilave Atë që ma dhuroi i dashuri në 8 Mars Por aroma kish mbetur strukur në sirtarë Si hije xixëllonjash më vinte pranë: Një puthje dua, një puthje, vetëm një puthje Kërkoj çerdhen e puthjeve, ajo është magji e rrallë Ma jep, të lutem, o diell i prapë, jam mit, jam zanë Jetoj në të kaltrën hënë, me degë zjarri Me frymën e Zotit, me ajrin e virgjër, me gjethe malli… Një puthje dua, një puthje, vetëm një puthje.
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:01 pm | |
| Natë e bardhë Natë e bardhë, je shkrirë nën kurorë të serenatave Ku valët ngërthehen të eksituara nga dashuria... Teka të shoh, të ndjej si në legjendë, Natyra më shkund dëshirat e mallit, ndaj të lutem: Fli me mua sonte, mbi aromën e gjinjve të jetës... Nuk jam vizitore e kësaj rrugice, ku shtegtojnë zogj të zi Vij prej shtigjeve të largëta, me ndjenja të fisme Kam fshirë partiturat e dhimbjes e të zhgënjimit Kur agimet vajtonin me shami të kuqe valëvitur... Natë e bardhë, o ç’nur të paska rënë sonte Retë duken më të bukura, nën qepallat e syrit tënd Si virgjëresha vallëzojnë tej në horizont... Sonte jam mikja jote, po dehem duke pirë yjet Fli me mua sonte, mbi aromën e gjinjve të jetës... Kam veshur brinjët me gjethe dafinash Mbuluar me kadife, prej llambës së qiellit paqësor . Natë e bardhë, përulem para kthjelltësisë Së ujit të shenjtëruar të Adriatikut Që rrëzëllen nga solemniteti i rrezeve të arta... Natë e bardhë, tingulli që më zgjon nga zhgjëndrra.
| |
| Puthmë dhimbje, puthmë
Puthmë dhimbje, puthmë, Në krahë të muzgut të përdalë, Që më bën të ndjej, më bën të vuaj, Herë stufë zjarri, e herë akull në oqean. Puthmë dhimbje, puthmë, Pa mëshirë deri sa shpirtin të ma shkulësh, M’i zhvish të gjitha qelizat e helmuara, Të gëzoj në krahë të muzgut të përdalë. Puthmë dhembje, puthmë, Në krahë të errësirës së eksituar, Pas reve kërkojë një yll të më feks, Të shijojmë një çast të rrallë.
| |
| Çast i rrezikshëm Më kanë zënë ethet e natës Që përkundet në shilarësen e hënës... Më ftojnë drejtë altarit të mëkatit, Sytë fërgëllojnë të uritur... Unë flirtoj me yjet. Më ka zënë ankthi i çastit... Çasti nuk flet, nuk ka zë, Nuk jep e nuk kërkon premtime. Çasti është i rrezikshëm, Fatlumë, i vrullshëm si stuhitë, Ka duar të gjata, lule-rrëmbim. E ndjej, e ndjej se më dridhen fijet e qelizave... Më ysht çmenduria e ndjenjës delikate Drejt strehëzës së natës që më eksiton... Dua të bëj dashuri në gjoks të çastit!
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:02 pm | |
| Si t’i fshihem mallit Nuk e di si t’i fshihem mallit..., Si mundem të fshij sharmin e kujtimin tënd? Ku brenda qenies sime, pjalmi i puthjes Ëmbël shkund flatrat e vetmisë... Nuk di si t’i fshihem mallit, që rri varur Në qerpikë të buzëqeshjes tënde, Si dritare behari, nga ku sodis petalet e diellit. Malli lakuriq, zhveshur nga dëshira, Ikje e kthim, si zogj shtegtarë, Mashtruar marrëzisht prej një puthjeje. I dashur, në të kaptë ty vetmia, Flake zemrën në portëzën time, Në një akuarel gjelbërimi do të të tres… Do të mbështjell si kukull me lule manushaqe Dhe në ballin e qeshur do të përkëdhelin meloditë. Nuk di si t’i fshihem mallit... Aty, ku fle i dallgëzuar mallëngjimi, Zgjohen në oazin e shikimit të gjelbër Fjalëza dashurie me hojëza malli.
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:02 pm | |
| Në cilin shtrat po fle dashuria ime? Sa herë skicoj në mendje portretin tënd, Hija më kafshon si përbindësh, Netëve të tërbuara... Më thuaj çfarë po ndodh, ku je strukur, dashuria ime. Pse s’loz me erën që aq shumë e ke dashur? A e mban mend kur vishja fustanin e kaltër Dhe nën avujt e frymës së shenjtë, Ti më quaje valë deti dhe zhyteshe për të zbuluar Fundin e lumturisë së detit…?! Të kërkoj mbrëmjeve, dashuria ime, Të kërkoj të qeshur, të gëzuar, Me shpirtin e tretur nga dhimbja e urrejtja Që s’mu përgjigje kurrë... Dhe unë dashuroj thellësisht dhimbjen Trishtimin e bekuar, lutem për ty Dua të të shoh të qeshur, si lulet e pranverës Por ti mbete kërcell i lules së dimrit në vazo, Pa e ndjerë freskinë e muzgut, Pa e pirë lotin e hënës, Pa u djegur nga sytë e diellit... Sa herë skicoj në mendje portretin tënd Thërras emrin tënd, orëve të trazuara Që këndojnë tradhtitë antike… Tingujt tani dëgjohen shumë pranë e larg… Kush e di, se në cilin shtrat po fle dashuria ime?
| |
| Balada e puthjeve I dashur, Puthjen që të dhashë në parajsë, e quajte mëkat, Unë e ndjej ende burimin e frymës sate deri në amshim Puthja jote këndoi aq ëmbël me puthjen time, Por heshtat e xhelozisë ngritën një kult marrëzie, Për t’i thënë njëri tjetrit: Lamtumirë! I dashur, Kam ftohtë, Në portën e heshtjes Kam qëndisur një portret me fijeza malli, Ku hija jote shkëlqen nga loti i puthjes së legjendës, A i dëgjon tingujt që po digjen në zjarrin e Dantes Shekspirit, Pertarkës, Eseninit? Oh, i dashuri im, Po shkrihem tek Pranverat e Boticelit... Po më rrëmben balada e puthjeve, Në partiturat e jetës, të gdhend dashurinë për ty.
| |
| Gëzuar Krishtlindjet Festa buon natale, më e lashtë sa vetë njerëzimi Të gjithë qiejt e botës brohorasin nga tingujt e fishekzjarrëve Ngjyrat ndryshojnë gjendjen shpirtërore të njerëzimit, Kur në sofrat e tyre shijojnë ëmbëlsirën il pannetone Ëndërrojnë për një jetë më të mirë… Jeta është vlera më e madhe që duhet ta jetojë çdo njeri… Por më shumë se të rriturit, Kjo festë është gëzimi dhe lumturia e fëmijëve.
Për çdo vit “buon natale” na bën të ëndërrojmë, Në ç'do vit, na lind një fije shprese, më shumë, Që varet në muret e jetës, për të fluturuar lart e më lart. Do të doja që zemra ime të shndërrohej në një pemë krishtlindjeje, Ku në çdo degë të saj, bukuria e dhuratave dhe e lodrave Të kënaqë të gjithë fëmijët e botës, Të derdh tej ju, një lum gëzimi dhe hareje. Të sjell lumturi atij fëmije, që jeta nuk i ka buzëqeshur si bashkëmoshatarët e tij, Atij fëmije, që nuk ka një lodër ndër duart e tij, Por në portretin e tij lexon dhimbje e varfëri... Sa do të doja të dhuroja gëzim çdo njeriu të vetmuar nga pamundësia...
Atij njeriu që është larg nga të afërmit e tij dhe që ka nevojë për pak ngrohtësi. Për ata vocërrakë që jetojnë në vende lufte... Që në duart e vockla, nuk mbajnë lodra, por shkelin mbi predha... Kjo festë t’ju dhurojë shtëpinë e PAQES. Për ata që në zemrën e tyre bluajnë urrejtje, T’ju dhuroj pakëz dashuri, Për ata, që fati i privon të shohin dritë, përjetojnë errësirë.. Le të shkëlqejë drita si meteor në sytë e pafajshëm, Aty ku ka dritë, humanizëm, dashuri, paqe Aty ka jetë. Jetë. Jeta është dhurata më e çmuar që Zoti na e ka falë, Zemra ime, së bashku me kompozimin e ngjyrat e fishekzjarrëve, Uron: Gëzuar Krishtlindjet!
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:03 pm | |
| Dora ime E shtrij dorën e majtë Drejtë lindjes së diellit Për të prekur dorën tënde, Ndryshkur Tek unazat e heshtjes… Zgjas hijen e duarve Për të prekur gishtërinjtë e mallit… Sytë e diellit Rrëshqasin nën këmbët e ftohta Të tokës…. Dora ime Si skelet perëndie Rri varur Pas flokëve të erës….
| |
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi Tue Aug 17, 2010 11:03 pm | |
| Me damarët e dritës Jetoj në ishullin tim kokëkrisur, Pa emër, Pa ngjyrë, Pa tinguj, Rrethuar me shkopinj prej morali… Strehëza e vetmisë, Më vë kokë një kurorë dafinash Për të thyer moralin e përbetuar Të dashurisë pa fat, Në dyert e ndryshkura… Jetoj në ishullin tim kokëkrisur Strehëza e vetmisë Më fton të mëkatojë Me damarët e dritës, Në lagunën, Ku freskohen mjellmat.
| |
| Bri varrit lotues të pres Ah, dashuria ime, ti endesh Në gojën e një jete të gënjeshtër... Unë fle bri varrit lotues e të pres... të pres... Nën hijen e blirit që e pagëzuam bashkë Thyhen të harruara buzëqeshjet, Si rrufe të tretura… Nën ato hije, çelën mrekullisht Barërat e kopshtit mitologjik... Ku me lidhëzat e frymës sime, Mblodha gjethe të arta... Dhe ia mbështolla kurmit tënd, Si fletët që kërkojnë pemën e së ardhmes..
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi | |
| |
| | | | Mimoza Sali Shkembim universal vlerash... Poezi | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |