| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|
+6Sofra besa-bese tom sojer azzurra Adem Berisha shaban cakolli 10 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Oct 20, 2007 9:07 am | |
| DRENICA Fushat e gjëra pjellore majet e larta,shkëmbore ndër shekuj,ndër mote uratë e kësaj toke.
Përherë pate trima, sokola në luftëra,në sakrifica TI-diell i lirisë së Kosovës zëmadhja- Drenica.
Trimat prej Polluzhe prej Prekazi,prej Galicës përherë qëndruan besnikë -roje e Drenicës.
Kulla e Jasharajve në flakë qëndisë heroizmi i tyre i dha fund robërisë.
Kudo roje fushe kudo roje mali trimi legjendë AI-Adem Jashari.
Sot rrezja e dritës shkëlqen Drenicës shpendkeqet nuk gjejnë pullaz.
Askund në Drenicë askund në Kosovë thyen qafën në pakthim lanë kockat në Prekaz. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Oct 20, 2007 9:12 am | |
| BABAI Në ëndërr në orët e agut m´u shfaq fytyra e babit.
Më tha n´daç tú ngjash burrave bëhu ballë furtunave!
Forco unin tënd bëhu shkëmb dhembjet bluaj kurrë mos u ndiej I HUAJ! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Oct 21, 2007 5:09 pm | |
| KUR E MUNDËM KULQEDRËN
Një kulqedër dërgoi djalli N´thoj plot helm,në gojë plot flakë duel Shqiponja dhe e ndali se q´e hodhi në një baltak.
Po u nise herën tjetër dotë pësosh më keq se sot shko moj e gjora kulqedër bënë karpateve ndonjë remont | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Oct 21, 2007 5:27 pm | |
| E NDJEJ THIRRJEN E NËNËS
Stinët vajnë e vijnë se q´mu kanë bërë grumbull
ku je biri i nënës ku je që je humbur?
Thirrja jot nënë zemrën po ma grisë i mërgur rroj me mote në një qytet të Gjermanisë.
A je lodhur a je plakur nënë? Nëpër atë furtunë saherë të kujtojunë ty lodhem dhe më shumë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Oct 21, 2007 6:03 pm | |
| SIMBOL Jemi përcaktuar për dritë mbrapa nuk kthehemi më kurrë Shqiptarëve ju duhen nga dy flamuj këtue pas njërin mbi kufomë tjetrin mbi pullaz Dhe jeta do të vazhdoj ashtu shqiptare herë në trishtimin e madh herë në harenë e madhe Jeta shqiptare krenare. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Oct 21, 2007 6:31 pm | |
| SUPER HATAJA KA RËNË Ti erdhe plot gjëmë e furtunë erdhe dhe na nxure në gjumë u bëre gjyshe e nxure me na përkund nai këndoje ninullat e ne flenim si pulat E ti sa shumë doje ne të rrinim fjetur endeshe ti endeshe kullosje vdekjen. Më e rëndë superhataja se sa të binte murtaja Ashtu të përgjumur ia ndienim peshën shko i thamë,po qe e mundur na lejo te dergjem të ndienim të ftohët si brymën e ti na e nxinje frymën. Dikush të bërtiti ndal ti u përgjigje mepolic ushtarë e gjeneral të gjithë një soj një art e kishin prenin,vranin,digjnin Tani doli nga gjiri ynë një burrë i madh e dha një sinjal gjithë trimat pas tijë u ngjitën në mal O vdekje,o dritë me vrasësit,dhëmbë për dhëmbë fyt për fyt.
Alkimistët e shëmtuar me formula të zeza gjaku i tyre pakulluar se dinin qka është vdekja. Baca i përvoli llënët i tha:Ndal ti tregoj dhëmbët kanë përt´u dridhur këmbët. Ti përziejm edhe qeleshet në log,mes lindjes dhe vdekjes përpara kemi gjak e marshime Ç´farë do këtu nëtokën time? Thoshe jam e madhe nuk druhem,nuk ngopem nëtrojet shqiptare do ta zhdukim kokën.
E tani ike u trete ku mbete? Superhata e vjetër emri t´u është zhdukur Koka zvarrë të ka mbetur.
Ja tani ndryshoi krejt puna me vete mendoje disai vrava,tjerët i përzura e thoje jam fatlumja. Mendja jote pa cipë mendonte se kjo tokë më nuk frymon shqip ngushëllimpër ty të mjerën duhej të dije se shqipet nga do që mbërthehen folesë i kthehen Tani po të ngushëllon dhe kontinenti se qka nuk është e jotja kot e lakmon për veti. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Oct 21, 2007 11:48 pm | |
| PORTËS Nuk ndahem gjallë prej teje Ti jegjaku im nëpër deje Dhe vetëm për ty vdekjes bukur i rri. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 24, 2007 2:36 pm | |
| ERDHI ORA Pabesitë e bardha nga shekulli nëshekull mallin për liri s´na e shuan.
Brigjeve të ëndrrave u përplas akullnaja në rropulli u trand liria e ujqërit uluritën e malet gjëmuan e u trembën ortegjet majë bjeshkëve se erdhi ora e flakës së pa shuar të zjarrit ilir.
Dielli ka shndritur qiellin e zemrave tona se jehoi zëri i Ademit se Hamza i zu pritën jehut të kushtrimit i gjallë apo i vdekur i besëlidhjes së Gjergjit Jam për jetë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Oct 24, 2007 2:48 pm | |
| NË KËRKIMTË FATIT (zonjës Reile Hildebrandt) Sa shumë lustra fjalësh për paqën po botës sía ndërron faqen prej mesjete në histori s´ia ndërron kush numrin kësaj flete të librit të fatit.
Karvane të pa ndalura nëpër rrjeta rrugësh të labirinthit ballkanik jetë insektesh bënin nëpër shekuj.
Nga Muri Kinez deri te Muri i Berlinit nëpër gjurmët e hirin fati shtijohej nga brezi në brez.
Edhe sot nën harkun e fatit rrjedh ai lumë i pagjumë njerëzish për të dalë në atë fushë jeshile të Edenit.
Mburojë e kishin Zonjën Reile Hildebrandt Portës së Lartë i ka ligjëruar.
Të huajt në mesin tuaj janë të shtrënguar andaj pranoni si të kenë lindur në vendin tuaj. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Fri Oct 26, 2007 9:00 am | |
| ADUROHET KËSHTU? Turp,o turp,o kujë e zezë kush ta shuajti,atë qëndresë? Si kërkon lëmoshë nga djajt? GJAK T´PIKON LOTIPREJ VAJIT!
Jo s´durohet të qanë burri mish për top të bënë poturi si s´merr malet,si s´del mendësh? Jeton si lepur mes qenësh!
Rrëzohu për dhe,qaj e plas tiranët erdhën në atdhe na mbyllën në kafaz kërcnoje vetën,pyete kush jam si kalon jeta,shpiertin ndër dhëmbë?!! | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Fri Oct 26, 2007 9:07 am | |
| JO dhe JO Engjëllushkë e ditës kurvëri e natës ditën aromë lulesh natën teh i shpatës
Bezdisë mbrenda ditës m´i mbledh dashuritë dritat sa të fikën ua sharton mushkëritë.
Sillesh e përshtillesh nëpër kampshtëpiza e venë lëkurën time provë për analiza.
Është lëkura ime ndër shekuj e regjur më dora tinzare nuk ka për ta prekur. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 29, 2007 5:20 pm | |
| JETIMIT I mjerë një shpirt,pa babë pa nënë ai s´ka kujdesë,në krejt dunjanë veq vetmisë s´ka shok tjetër,ky ditëzi n´shpinë një barrë me brenga,skamje e uri.
Kalon me droje,pranë ndonjë uzine veq me bisht të syrit e vjedh lumturinë lumturinë ka ëndje,të e vështroj me sy për te është veq ëndërr,nuk është pjesë e tij.
Kalon rreth Pijetoreve,me zemër të plasur vështron moshatarët tuj pi e tue u kënaqur më pas merr ikën me vrap të përplasur i shtohet oreksi,në barkun e zbrazur.
Dridhu zemër populli,dridhu nga ky mjerim zgjat dorën,ngroh zemrën,të gjorit jetim se kush jetimin ka për ta ndihmuar vepër e tij ka për t´u lavdëruar kush zemrën t´pa ndjeshme e ka sikur gurë ai nuk din çë´shtë dhëmbja,as nuk ndihmon kurrë. | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 29, 2007 10:17 pm | |
| kjo eshte rubrika juaj me e ndritshme ne kete forum shaban cakolli,(e ke shenuar emrin keshtu dhe e respektoj origjinalitetin tuaj) shifet se te flen shpirti dhe ndjenjat per krijim letrar dhe une te uroj vetem suksese te metejme. rrespekt | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Oct 29, 2007 10:26 pm | |
| Mbështetja juaj më ndihmon shumë që të marr hapa të më tutjeshëm,andaj të falenderoj shumë besa-besë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Nov 03, 2007 6:51 pm | |
| ORA JONË Gjurmë pas gjurme bjeshkë pas bjeshke na ndoq shpata nëpër shekuj.
Këtu varr e atje varr më bëhet shpirti mulli ere skëterrë pas skëterre. Deri kur të bredh kështu,o shpirti im? Nga të pa larat e botës pelim
Këtu s´jam atje s´më lënë o nënë qenia ime e ndarë në dysh në udhëkryq. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Nov 03, 2007 6:57 pm | |
| TY QË PO VJEN Në këtë botë erdhëm një lloj me rregullat e ngurta të natyrës.
A lejon natyra pamjet me dy fytyra? Njëri maskë laraskë në atë degë të fatit që çukitë kokrrat e inatit me kurriz për murriz tjetri kruan unazat e shekullit. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Nov 03, 2007 7:05 pm | |
| PËR TY O DRITË Flakadan lirie që ndriçonte nëpër zemrat tona nëpër shekuj
Shekull pagjumësie është ky ç´të bëjmë me ty? Në cilin çerpik si në shandan të vëmë në cilin qiell të bebëzave tona të grisura?!
Tokë e shejtë e Kosovës me këtë florë të kuqe gjaku me xixillonja stralli që dalë kanë nga limfa jonë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:21 am | |
| ME SHTEGTARËT Bashkë me dallëndyshet u nisëm për një ditë shtegëtimi
kaluam fusha lumej dhe detra për të gjetur folenë e stërgjyshërve pellazg. Kur vinin pranverat dhe bora shkrihej në diell shfaqej strofulli i lashtë në një degë të tharë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:31 am | |
| LOT KOSOVE Sllav e shkja dhe djalli i zi na e lakmuan edhe gjelbrimin e fushave në sy.
As me të vërtetën s´lanë të flisnim njerëzisht për njerëzimin.
Shkilnin tokën tonë të bukës me thundrat e tyre me brirë therrnin qiellin e kaltërt të bebëzave tona.
Zjarrin që ka Kosova për liri tund dheun dhe shpërthen deri në qiell duke djegur e pjekur mustaket e miut në fytyrat satanike.
Kur shiu i lotëve pushoi rreze lëshoi liria dhe me foshnje u mbush shtëpia. | |
|
| |
Sofra Admin
Numri i postimeve : 7564 Registration date : 13/08/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:32 am | |
| Të uroj shëndet në jetë miku im i nderuar Shaban Cakolli gjithashtu edhe në krijimtarin tuaj poetike të arrish sukses pas sukseseve.
...me respekt Sofra.
Edituar për herë të fundit nga në Mon Nov 05, 2007 7:57 am, edituar 4 herë gjithsej | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:35 am | |
| JETË PA SHIJE Kam etëje si në dimër ashtu në verë tablo e reçetës sime e pi qumësht më bëhet vrerë ha bukën më bëhet gurë para syve perde muge kjo është panorama ime meny e pa shkruar me një përzgjedhje për oreksin e humbur të ditës. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:37 am | |
| Flm,z.Sofra,gjithashtu unë juve dhe ju lutem vazhdoni poezinë aty ku e keni lënë,ishte shumë e bukur. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:44 am | |
| EMËR I NEMUR Udhëtarë të territ hyjnë dhe dalin nga dera në derë ecin për teh të thikës duke u përpjekur të kërcejnë në humnerë hapur në anatemë si fëmijë të humbur thellë në pyll lajkash e trishtimi.
U lexohet në dritën e syve mallkimi i territ ngrysen e gëdhihen me një vel mërzie nuk kanë shteg as prag s´dijnë kah nisen as ku ndalen me këtë rrugë muge emër të nemur gurbet. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Nov 05, 2007 7:51 am | |
| JETË E VAJ
Rrodhi përrocka ujë loti rrodhi kot së koti kur ndryshoj moti në katër anët e globit rri buzë trotuari duke shikuar ndërrimin e ngjyrërave në semafor.
Kërcitën kockat nga reuma kur filloi riga e shiut të bjerë nga ai qiell kuq e zi.
Në gjysmë u ngrit flamuri flamuri i kuq i larë në gjak për këtë jetë të pa faj. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Nov 11, 2007 9:25 pm | |
| E VËRTETA Kur kreshnikët tanë i hapën hartat të tjerëve në duar iu dogjën kartat.
Lartmadhëria mbet lakuriq para pasqyrës u bë gaz i botës karikaturë e gjallë që të bënë melot të qeshësh.
Gomari që shtirej ujk mbeti pa lëkurë dhe filloj të pëlliste deri në kupë të qiellit vetëm kur në gjyq e depozitoj mendjen u pa sheshit se burri i botës për mburrje kishte trurin e gomarit. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
| |
|
| |
| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|