| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|
+6Sofra besa-bese tom sojer azzurra Adem Berisha shaban cakolli 10 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban cakolli V.I.P
Numri i postimeve : 8740 Registration date : 23/08/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Nov 11, 2007 9:31 pm | |
| ETIKETA MIRËSJELLJEJE Atyre u dridhej buza e u kruhej zuza tek flisnin me romuza për luftën e madhe.
Urrenin njëri-tjetrin tek i lanin faqet ndërsjellë me pështymen e puthjeve.
Biografitë plotakuza kandidat për biruca që kur lindën nga lluca.
Trima para pasqyrës para kufomave dhe dhomave që kundërmojnë ligësi. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Nov 15, 2007 6:41 pm | |
| JEHONA E SHEKUJVE Aty pranë trotuarit rrokaqielli përgëdhel yjet më poshtë nën hije purgatori tenda e fshehur e mallkimit.
Shpresa-ylber amshimi ngrihet hark në qiell nën të cilën rrjedh lumi i amshimit.
Kush është ai trim që mund të kapërcejë harkun e fatit të vet që poemën e vet ta dëgjojë për së gjalli??? | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Nov 15, 2007 6:49 pm | |
| E BUKURA MORE Moj e bukura More si të lash,e më s´të pash si të lash,si të lash si të lash,e më s´të pash(Popullore)
Ec nëpër të kaluarën për të gjetur të ardhmen ëndrro shqip frymo shqip O Arvanit.
Hy kalabrisht i dehur mendimeve arbërisht e jetën vazhdo prore e dasmën bëje pleqërisht e varrin hape me E bukura More.
Rro sa malet me dhëmbjen shkëmbore buzë detit me shikim tëhumbur nga E bukura More. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Nov 20, 2007 7:49 pm | |
| PA DIAGNOZË NE shtroja te buta te Evropes i mjekojme eshtrat te lenduar qysh kur na rrezoi era e jugut po barra sé lane qerane eshtrat mjekojme e zemrat na semuren.
Muzgu Evropes kur i bie bejme gjume te pa rehatshem eflasim jerm nuk ka nate te mos bredhim peisazheve te vendlindjes e dita na nxe megjithate ne mergim. | |
|
| |
besa-bese Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1178 Registration date : 27/10/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Nov 21, 2007 2:38 am | |
| me nje respekt te posacem te uroj suksese te metejme, vertet keni krijuar nje mori poezishë te cilat eshte mkat t'mos i botoni shaban cakolli. muzgu, agimi per ne te dy jane terr! shkruaj poet kendo bilbil ta mundim kete tmerr!! me nje respekt t'posacem besa - bese | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Nov 21, 2007 8:27 am | |
| Flm,besa-bese,perkraheja juaj me nxise te punoj me teper,po do te them se disa nga keto poezi qe gjinden ne kete forum i kam botuar ne keto permbledhje poetike"TOKË DARDANE","LOTI I ATDHEUT","DETI I QIELLIT",neper disa antologji gjermane,shqiptare,etj...... Megjithate perkraheja qe ju beni ne punen e krijueseve ,eshte emire per qdo krijues dheper kete ju jemi mirenjohes. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Nov 25, 2007 2:05 pm | |
| ZEMËR E NDARË
O Zemër e ndarë ku la nënën dhe babanë? Ku le motrën,vëllaun? Ku le tokën e të parëve tanë? Ike shkove aq larg bredh në portat ku nuk gjenë fat! Të vdisje për tokë shqiptare do të ngriheshin lapidare nëse vdes në tokë Evrope do të humbas varreza jote. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Dec 08, 2007 1:47 pm | |
| NËNË O NËNË Kur u ndava nga ti o nene qava naten e tere se kisha mall per nje fjale tenden.
Kur mi kendoje ninullat o nene ne gjoksin tend fluturoja ne qiell.
Me ty per dore haperoja neper oborre edhe sot me ka marre malli te me marrish perdore o nene.
Rrudhat e pleqerise sa te hijshme i kishe
si vija te drites se yjeve ne qiell
Sa me ka marre malli per nje buke nga dora jote o nene per nje buke misri me shije femijerie.
Si zgaver lisi zemra me eshte bere ke era e fsheh boren per floket e mia.
Edhe zogjet e malit nese me therrasin ti lot mos lesho qendro dhe me prit se do te kthehem nje dite. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sat Dec 08, 2007 1:57 pm | |
| KUR DOLA PREJ SHTËPISË
Kur dola prej shtepise ia dhash flaken rinise si qen i terbuar lehte uria e skamnorit ne dheun e huaj erdhi koha per t´u nise dhe i thash nenes te mavare ate bazybe ne qafe qe te me ruaj nga syri i keq i mergimit. Zemra e nenes u vyshk per nje minut siç vyshket lulja nen bryme dhe zemra e mergimtarit nga malli. Nje vaj i padukshem ma dridhi buzen dhe s´mund te them asnje fjale malli. Jete e nemur sot per neser me rinine e humbur viteve te njomura me lot vitet shenohen me hijeroglifet per historine fatkeqe te brezave qe po vijne. | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Takimi me ty - më i miri kujtim Fri Dec 21, 2007 3:35 pm | |
| Adem Berisha:
JETË E NDARË
Për mikun që shumë e dua e gjatë jeton në gurbet, lotët më rrjedhin si krua ta shoh në atdheun e vetë.
Ta shoh në votren e tij, në të dashuren Dardanë, ku ka lozur si fëmi, ku sot ka babë e nënë.
Ku ka shumë miqë e shokë, shumë motra e vllazni, që ranë për këtë tokë e për të shtrenjten liri.
Ku bukës i thonë bukë e ujit i thonë ujë, të mos e përvëlojë malli largë në dhe të huaj.
Mua më mungon shumë se e dua si vëlla, është njeri i veçantë – shpirtin të Madh e ka.
Me Shaban Cakollin bashkë dua të pijmë kafe, për shumë e shumë gjëra nuk do ngopemi llafe.
Dua ta heqë mallin. Me te s’dua të shkoj në amshim. Dua të ruaj pranë vetës më të mirin kujtim. | |
|
| |
Urata Përjashtuar
Numri i postimeve : 1894 Registration date : 13/12/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Wed Dec 26, 2007 5:48 pm | |
| Përshëndetje për poetët Adem Berisha dhe Shaban Cakolli të cilën në forum me poezitë e tyre janë avangardë.... suksese | |
|
| |
Adem Berisha V.I.P
Numri i postimeve : 146 Registration date : 03/09/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Thu Dec 27, 2007 12:32 pm | |
| Falemnderit Urata, gjithashtu prano përshendetjet edhe nga unë me të cilin rast të uroj shëndet, lumturi dhe gjithë të mirat me rastin e Vitit të Ri 2008. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Dec 31, 2007 10:43 pm | |
| shumë i nderuari dhe irrespektuari baca Adem BERISHA,të falemnderoj shumë për rrespektin që ke ndaj meje.Ky është nderimi që bëni ju me shpirtin tuaj të madh,me që se vargjet tuaja me peshë të madhe,nuk i meritoj unë,prap rrespekti juaj ndaj nesh na madhëron.Gjëthmonë i rrespektuar mbetesh për mua dhe dëshiroj të rrosh sa malet.Gjethsesi do të takohemie do të qmallemi.Po ashtu e nderuara Urata,flm,shumë për përkrahejen e krijimtarisë sonë,je emirëardhur në forumin tonë dhe të dëshirojmë gjithë të mirat. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Dec 31, 2007 11:54 pm | |
| TOKA IME Me zemër të plagosur i rashë botës rreth dhe çark lëshoj kushtrim tokë e gjakosur i gjallë,o i vdekur,do të kthehem prap. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Mon Dec 31, 2007 11:59 pm | |
| DIELL Këmbëzbathur shtigjeve me gurë prej teje su s´mbrapsa kurrë. TOKA IME e mbërthyer ty të duhen dritë dhe diell E dielli,nuk vjen këmbëkryq në zyrë as në gishtin me myhyrë te ne dielli lind nga malet për te shqiptari vdes dhe ringjallet. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 12:09 am | |
| TOKA E SHQIPEVE Kosova e plagosur rëndë dhëmbjet i shtërngon me dhëmbë korbat ëndërronin-ëndërronin Thonin:Të e marrim lindoren e ndajmë në dysh e kryqëzojmë në kryq kështu ja u marrim orën e bëjmë për vete Kosovën mendonin,kudo Tetovë dhe Ulqin të luajnë me gjakun tim sikur nuk e kuptonin horrat se gjakrat janë tonat ngado ku sillen shqiponjat. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 12:37 am | |
| Kosova ime e dritës Tankset bënin tribunë pas tyre korbat e zi po trimat tanë sú m´poshtën kurrë synonin liri. Nishanet në shënjestër KOSOVA nuk vritej kurrë synonte të nesërmën të ngritej flamur Kosova e jona e korbave kurrë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 12:44 am | |
| KTHIMI
Vijnë trimat prej mërgimi nëpër gurë të larë në gjak tok me Xhevën Fehmitrimi n´Dardani me mbrojtë qdo prag.
Unë jam vet Fehmi Lladrovci pushka top,ju bëftë o bisha digjem në zjarr e bëhem prush veq Atdheut ti kthehet drita. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 12:51 am | |
| KËNGËN QË E PRITA
Nis këngën e ndaluar në shkrumbin e shtëpisë sime o zog i mirë Nesër do të ndërtoj kullat e ti mbi pullazin tim këndo i lirë dhimbje në palcë e dhimbje në asht i shërojmë kur këndojmë bashk. | |
|
| |
Musafir Vizitor
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 1:08 am | |
| Te lumt z.Shaban cakolli se na kane munguar qe sa kohe poezit e juaja. Urime vitin e Ri. |
|
| |
Zemrushe Fillestar/e
Numri i postimeve : 58 Registration date : 18/12/2007
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 4:13 am | |
| E Pershendes z.Shaban Cakollin i uroj postime te metutjeshme ne rubrikat e poezive. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 5:47 am | |
| përshëndetje dhe falemnderime zemrushe,flm,për përkrahejen e krijimtarisë sonë,ju dëshirojmë qaste të mira në forumin tonë. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Tue Jan 01, 2008 5:49 am | |
| Flm,z:Deli,përshëndetje dhe Gëzuar Vitin e Ri,shëndet fat dhe gjithë të mirat. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Jan 06, 2008 3:32 pm | |
| NDËRRIM KOHËSH
Kohët shkojnë kohët vijnë sa keq vlerën që nuk ja u dijmë kohët enden,kohët ikin ato ndajnë natën me ditën ditën me natë rrëpatu,mos pusho asnjë çast jeta është e shkurtër,nuk është e gjatë dita që po shkon,një ditë e jetës më pak. | |
|
| |
shaban cakolli V.I.P
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË Sun Jan 06, 2008 3:40 pm | |
| E URREJ NJËSHIN
Një bënë vetëm një aj nuk mund të quhet dashuri Njëshi që gënjen jetën dashurohet me vetvetën. Ç´kërkon shqierti shohin sytë dashuria duhet jetë vet e dytë dashuri shumë lloje ka mbi dhe dashuria kur kënaq epshet një i ri me një të re është një tjetër që kall veshkët dashuria për Atdhe. Dashuri që të ndezë mallin shpirt e zemër të përvëlon gembin hapur nga perendimi rrënjët ngulitur n´Kosovë. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
| |
|
| |
| PËR TY DARDANË-RUBRIKA IME E POEZISË | |
|